Auteur Topic: De Speelplaats van Pleun (deel 15)  (gelezen 62446 keer)

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Gepost op: augustus 08, 2005, 01:15:30 pm »
Alexanderplatz

Nadat ik de lezertjes gisteravond op de hoogte had gebracht van onze nog niet bijster spannende avonturen in Berlijn, gingen we terug naar het hotel. Het was de bedoeling om even uit te rusten en weer de hort op te gaan, maar dat 'even uitrusten' duurde tot 8 uur vanmorgen... Ik herinner me nog dat Santaarnpaal iets zei van 'zullen we zo weer gaan?' en dat ik antwoordde 'oke, maar nog even liggen.' Hierna ben ik met m'n kleren aan in slaap gevallen. De Kurfurstendamm is trouwens geen drol aan vind ik, gewoon een sjieke winkelstraat. Winkelstraten boeien me niet en al helemaal niet als ze sjiek zijn.

Nee, waar we nu zitten bevalt me heel wat beter: de Alexanderplatz, het hart van Oost-Berlijn. Een zeer ruimtelijk plein met rondom typische communistische hoogbouw uit de jaren '60. Blikvanger is het Forum-hotel, dat destijds is gebouwd vanuit de DDR-filosofie 'groot-is-mooi.' De Alexanderplatz dankt zijn naam aan een bezoekje van Tsaar Alexander I ergens in een donker verleden. We hebben net een stukje gewandeld over de Karl Marx Allee. Daar staat een of ander gebouw van de Stasi. Op een grote zwart-wit foto is te zien hoe honderdduizenden mensen hier op 4 november 1989 hebben gedemonstreerd tegen het DDR-regime. Opvallend aan het gebouw ertegenover is de gevel met communistische kunst. Dit soort dingen worden nu gekoesterd uit 'Ostalgie', de nostalgische hang naar de DDR. Die Ostalgie is mij uiteraard wezensvreemd (ik voel geen nostalgie als ik aan Twente of de Achterhoek denk), maar ik ga een dezer dagen toch een leuke DDR-mok kopen. Op mijn huidige koffiemok-met-zeehondje ben ik inmiddels wel uitgekeken.

http://www.berlin-motive.de/berlin/Sehenswuerdigkeiten/Mitte/Fernsehturm/500/fernsehturm_14.jpg

Na op de Alexanderplatz een beker koffie te hebben genuttigd op een relaxt terras, kochten we ansichtkaarten, snuffelden in een boekwinkel (een boekje gekocht over de Reichstag en het bombardement op Dresden) en maakten we een lijstje van nog te bezoeken plaatsen. Zometeen gaan we naar de Fernsehturm. Als ik nu naar buiten kijk, kijk ik er recht tegenaan. Na de Fernsehturm (365 m hoog) gaan de naar de Potzdammer Platz, de Friedrichstrasse, de Brandenburger Tor, de Reichstag, de Siegessäule en Unter den Linden. Ook willen we een dezer dagen nog een bezoekje brengen aan Kreuzberg (de Turkse wijk) en het Olympiastadion. Momenteel is Duitsland aan het warmlopen voor het WM 2006. 'Die Welt zu Gast bei Freunde', luidt de ietwat zoetsappige slogan.

http://www.mujeresdeempresa.com/images/fotos_berlin/fernsehturm-bahnhof-alex.jpg

Bij de Potzdammer Platz is ook de bunker van Hitler geweest. Het terrein is nu een van de grootste, zo niet de grootste, bouwputten van Europa. Vanuit de metro was er al wat van te zien. Ook hopen we uiteraard nog overblijfselen van de Muur te gaan zien, helaas kan gids Santaarnpaal mij niet vertellen waar we dan moeten zijn. Een beetje een flutgids is hij wel moet ik zeggen, met alle respect.  :+ Duitse vrouwen zijn trouwens lelijk en kunnen zich niet kleden.

Wordt vervolgd...

P.S. Ik kan niet smssen vanuit Duitsland. Bellen lukt wel, maar smssen dus niet. Dat is balen want ik sms liever dan dat ik bel.  :/

http://m1.nedstatbasic.net/n?id=ACSzDwUegeYGeqt2QgmuDxRqAD9A
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2005, 01:16:51 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #1 Gepost op: augustus 08, 2005, 01:22:39 pm »
Ho Ho Flutgits, we gaan elkaar niet afzeiken tijdens de vakantie  :P

Ja dat van die vrouwen kan ik beamen. Mooie zwarte schonen zijn hier ook niet zo veel. Veel van die depri Oost-Europese vrouwen, wel mooi soms maar duidelijk niet mijn smaak.
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Koerok

  • Berichten: 1666
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #2 Gepost op: augustus 08, 2005, 01:30:56 pm »
Kom op, wees een altruist, en zet je eens in om dat inferieure arische ras te verrijken met onze superieure neo-nederdietse genen! ><img src=" class="smiley"  /> ;)
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2005, 01:31:07 pm door Koerok »
"Ever noticed that people who believe in creationism really look unevolved?"

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #3 Gepost op: augustus 08, 2005, 01:33:02 pm »
Ik verrijk liever het neo-Arabische ras met mijn genen.  8)
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Koerok

  • Berichten: 1666
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #4 Gepost op: augustus 08, 2005, 01:53:32 pm »
Touché! :)
"Ever noticed that people who believe in creationism really look unevolved?"

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #5 Gepost op: augustus 08, 2005, 03:32:59 pm »
Hoezo Duitse vrouwen zijn lelijk? Je wordt vriendelijk bedankt! :(
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Koerok

  • Berichten: 1666
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #6 Gepost op: augustus 08, 2005, 03:35:21 pm »

quote:

Roodkapje schreef op 08 augustus 2005 om 15:32:
Hoezo Duitse vrouwen zijn lelijk? Je wordt vriendelijk bedankt! :(
:( <-- Het bewijs is geleverd! :w
"Ever noticed that people who believe in creationism really look unevolved?"

Ulysses

  • Berichten: 1663
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #7 Gepost op: augustus 08, 2005, 03:57:40 pm »
Nee, dat is Roodkopje, da's weer iemand anders.. :w
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

Slim blondje

  • Berichten: 1608
  • De wijsheid niet in pacht.
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #8 Gepost op: augustus 08, 2005, 05:01:22 pm »

quote:

Pleun schreef op 08 augustus 2005 om 13:15:
Alexanderplatz
 Op mijn huidige koffiemok-met-zeehondje ben ik inmiddels wel uitgekeken.
_/-\o_
Het begin van de wijsheid is ontzag voor de HEER, wie leeft naar Zijn wet, getuigt van goed inzicht. (Psalm 111:10a)

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #9 Gepost op: augustus 08, 2005, 10:24:33 pm »
De Muur

Effe kijken, waar waren we gebleven... In een internetcafe aan de Alexanderplatz. In het internetcafe aan de Ku'damm ga ik nu even vertellen wat daarna volgde. Na enige tijd in de rij te hebben gestaan, mochten we met een wel heel erg snelle lift naar het panorama-platform van de Fernsehturm. Het uitzicht op Berlijn was zoals een uitzicht van grote hoogte meestal is: mooi.

Na de Fernsehturm pakten we de metro naar het Ostbahnhof, waar nog 1,3 km van de Berlijnse Muur overeind staat. Het is bekend onder de naam East Side Gallery. Aan de westelijke kant had de Muur altijd al onder de graffiti gezeten, aan de oostelijke kant begonnen artiesten pas na de val van de Muur erop te kliederen. Een gedeelte is gerestaureerd in de oorspronkelijke staat van 1990. Er is onder meer een stuk beschilderd door ene Thierry Noir, wiens werk ook in ons hotel centraal staat.

http://www.dailysoft.com/berlinwall/xgraphics/photographs/eastsidegallery/19970503-30-0502.jpg

Tussen het Ostbahnhof en het U-bahn-station Warschauer Strasse is een immens niemandsland. Dit is voor mij het Berlijn zoals ik het wilde ervaren. Niet het gelikte van de Ku'damm maar de door de Muur geschapen breuklijn en de sfeer van Oost-Berlijn. Een voormalig niemandsland was ook de Potsdamer Platz, dat inmiddels is volgestouwd met moderne gebouwen als het hoofdkantoor van de Deutsche Bahn en het Sony Center. De vorm en de vliesgevel van de DB doet denken aan het EDF-gebouw in La Defense (Parijs). Erg mooi vind ik, de rest van de Potsdamer Platz vind ik eerlijk gezegd niet zo. Om bij de Potsdamer Platz te komen waren we met de metro weer de Spree over gestoken, het riviertje dat Berlijn in tweeen deelt.

http://www.brown.edu/Departments/Sociology/faculty/silver/conference2005-newberlin/img/potsdamerplatz-2003.jpg

Over de Ebertstrasse liepen we richting Brandenburger Tor en passeerden daarbij het enorme monument van de Holocaust: 2700 grijzen blokken, ieder verschillend in hoogte op een golvend terrein. Heel apart. De link met de Holocaust kon ik niet 1-2-3 leggen, maar dat schijnt ook de bedoeling geweest te zijn van de New Yorkse architect Eisenman. Er was nogal wat te doen over dit gedenkteken, dat onlangs is onthuld.

http://perso.univ-lyon2.fr/~poitou/Photos_Berlin/p01/04-01-057.JPG

Nadat we verstoppertje hadden gespeeld tussen de blokken van het monument, namen we een kijkje bij de Reichstag. Een reuze interessant gebouw, alleen al vanwege de geschiedenis. Maar ook vanwege de moderne glazen koepel van architect Norman Foster. Omdat we geen zin hadden om een tweede keer in de rij te gaan staan, bleven we lui in het gras liggen, om even later naar de Brandenburger Tor te slenteren. In dit gedeelte van Berlijn zijn sinds de val van de Muur de moderne gebouwen als paddenstoelen uit de grond geschoten, wat het centrum een merkwaardige sfeer geeft. Net als in Rotterdam is er geen echt stadshart.

http://enciclopedia.us.es/images/thumb/7/7c/330px-Berl%EDn_Reichstag.JPG

Vanaf de Brandenburger Tor werden we door een fiets-taxi naar de Siegesäule gereden, een 67 meter hoge zuil met een of andere vrouwe Victoria. Ik ken de Siegessäule van U2, die een plaatje ervan ooit hebben gebruikt voor een single (Stay). De zuil is eind 19e opgericht om enkele Duitse overwinningen (zoals die van 1870 op Frankrijk) te herdenken en stond oorspronkelijk voor de Reichstag. Omdat Hitler met de Reichstag megalomane plannen had waarbij de Siegessäule in het niet zou vallen, moest het verhuizen naar de huidige locatie.  Santaarnpaal wilde het stuk over de Strasse des 17 Juni eerst gaan lopen, maar dat vond ik niet zo'n goed idee. Liever zat ik even voor lul voorop een riksja, dan weer zo'n roteind te gaan lopen. Het gebied heet Tiergarten en is erg groen. Alleen kon ik, met uitzondering van een eekhoorn op een prullenbak, geen beesten bespeuren. Wel zagen we het Sowjetisches Ehrenmal, het oorlogsmonument van de Sovjetunie uit 1946. Er staan twee tanks bij het monument die als eersten Berlijn zijn binnengerold in 1945. Zegt men...

En nu zitten we dus weer in het internetcafe en is de tijd alweer bijna verstreken. Onze buikjes zijn rond en de benen vermoeid. Ik heb eigenlijk wel trek in een lekker Duits pilsje van een halve liter... Maar ook mijn comfortabele hotelbed hoor ik zachtjes fluisteren... Dan kan ik weer gaan liggen denken aan mijn werk, dat ook in Berlijn niet uit mijn arme hoofdje is verdwenen.

Wordt vervolgd...
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2005, 10:32:10 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #10 Gepost op: augustus 09, 2005, 02:01:21 pm »
Het is nu echt pisweer in Berlijn  :(

Regen en het is koud, bah
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2005, 02:02:25 pm door Santaarnpaal »
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #11 Gepost op: augustus 09, 2005, 02:04:06 pm »
Hier ook, je mist niks hoor... :)
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #12 Gepost op: augustus 09, 2005, 02:31:06 pm »

quote:

Roodkapje schreef op 09 augustus 2005 om 14:04:
Hier ook, je mist niks hoor... :)


Wel balen hoor, gisteren was het lekker en hebben we gisteravond nog buiten op een terras gegeten en genoten van een lekkere Berliner Kindl (is lokaal bier) en nu loop je met een plu rond en een jas aan. Toen ik in 1998 met een neef in Berlijn was was het lekker 30 graden.

Vandaag zijn we naar het Olympisch stadion geweest, knap staaltje van Nazi-architectuur.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2005, 02:32:29 pm door Santaarnpaal »
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #13 Gepost op: augustus 09, 2005, 03:04:17 pm »
Olympiastadion

Na een welkome verkwikkende douche en een uitgebreid ontbijt trokken we er weer op uit. Echte planners zijn we niet, we bekijken per dag wat we gaan doen. Pleun: "Zullen we naar het Olympisch Stadion gaan?" Santaarnpaal: "Oke." Het Olympiastadion is gebouwd voor de Spelen van 1936, de Nazi-show van Hitler. Alleen had hij er niet op gerekend dat een zwarte Amerikaan (Jesse Owens) 4 gouden plakken zou winnen, dat was natuurlijk niet de bedoeling.

We namen de U2 (U-Bahn Zwei) richting Ruhleben en stapten uit bij de halte Olympiastadion. Het weer zit niet echt mee, het is miezerig en fris vandaag in Berlijn. Het stadion is duidelijk nazi-architectuur: Pompeuze neo-classisistische stijl. Vooral aan de beelden van atleten die buiten staan kan je goed zien waar Hitler van hield: overdreven mannelijke sculpturen die kitscherig aandoen, maar voor de Nazi's het superieure van het Arische ras moesten uitbeelden.  

http://www.stechert.de/bilder/referenzen/2_1.jpg

Anno 2005 is het stadion flink gerenoveerd voor het WK van volgend jaar. Er is een hypermoderne overkapping aangebracht van fiberglas en ook de stoeltjes zijn vernieuwd. Er zijn nu zo'n 75.000 zitplaatsen. We kochten een kaartje a € 3 en gingen er eens een kijkje nemen. Door de overkapping zou je als toeschouwer droog moeten zitten, maar daar is geen sprake van. De regenflarden waaiden ons in het gezicht. Het Olympiastadion is geen echt voetbalstadion, maar op zich wel mooi. De tribunes zijn niet zo stijl als in de Kuip en er ligt een sintelbaan rond het veld, wat de sfeer niet ten goede komt. Wel goed is het comfort, de grijze stoeltjes zitten beter dan die rare stoeltjes in de Kuip en je hebt tenminste ruimte voor je poten. Ook de infrastructuur in het stadion zag er strak uit, ook wanneer het is uitverkocht ben je na afloop denk ik snel buiten. Maar een gezellig stadion is het zeker niet.

http://www.olympiastadion-berlin.de/uploads/pics/ZS05-06_01.jpg

Vaste bespeler van het Olympiastadion is Bundesligaclub Hertha BSC. Een club die weinig gepresteerd heeft tot nu toe, maar wel populair in Berlijn geloof ik. Feyenoord heeft er pas nog tegen gespeeld (en met 3-0 gewonnen). In de fanshop kocht ik een mok en een asbak, altijd leuk een souvenir dat je kan gebruiken. Ik twijfel of ik voor m'n broers een Hertha-sjaal ga kopen... Maar m'n tijd zit er weer op hier, ik moet snel posten anders ben ik alles kwijt.

http://www.dw-world.de/dwelle/allgemein/bilder_show/0,3772,62061_6,00.gif


Wordt vervolgd...

http://userpage.chemie.fu-berlin.de/bilder/olympia.gif

http://www.olympiastadion-berlin.de/uploads/pics/ZS05-01.jpg
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2005, 08:56:52 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

LaNaussee

  • Berichten: 3279
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #14 Gepost op: augustus 09, 2005, 03:54:25 pm »
volgens mij zie je net zoveel internetcafé's als bezienswaardigheden ;) Het klinkt overigens wel als een topvakantie. Geniet ze verder.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #15 Gepost op: augustus 09, 2005, 05:52:13 pm »
Ik herkende het Olympiastadion helemaal niet :o

Is de buitenkant en de omgeving daar nog steeds zo naar grijs en grauw?

Over gezellig: Nazi-architectuur is per definitie niet 'gezellig' te noemen, wel 'lelijk'. :)
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2005, 05:53:13 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #16 Gepost op: augustus 09, 2005, 06:40:25 pm »

quote:

Pleun schreef op 08 augustus 2005 om 22:24:
 Ik ken de Siegessäule van U2, die een plaatje ervan ooit hebben gebruikt voor een single (Stay).
Zijn jullie al op Zoo station geweest?  8)

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #17 Gepost op: augustus 09, 2005, 08:45:38 pm »

quote:

Macguinness schreef op 09 augustus 2005 om 18:40:
[...]

Zijn jullie al op Zoo station geweest?  8)
Daar kwamen we aan met de trein uit Nederland. We moesten daar uitstappen.
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #18 Gepost op: augustus 09, 2005, 09:37:19 pm »
Komen jullie ook nog buiten of zitten jullie de hele dag achter internet ofzo?

En dan noemen ze mij een nerd....  O-)
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #19 Gepost op: augustus 09, 2005, 09:42:51 pm »

quote:

LaNaussee schreef op 09 augustus 2005 om 15:54:
volgens mij zie je net zoveel internetcafé's als bezienswaardigheden ;)


Wij kunnen er toch ook niks aan doen dat we telkens internetcafes van EasyInternet tegenkomen?  O-) We beschouwen het als een welkome tussenstop en afsluiting van onze dag. Even bijkomen en de lezers vers van de pers op de hoogte brengen van onze escapades.  

http://www.easyinternetcafe.com/common/eIC_masthead.gif

Na het bezoek aan het strakke doch grauwe Olympiastadion (wat Roodkapje zegt klopt) namen we de U-Bahn naar de Ku'damm om even te internetten. Het druilerige weer nodigde niet echt uit om erop uit te trekken, maar we hesen toch maar onze knapzakjes over onze schouder en gingen met de metro naar de Friedrichstrasse ,wat tegenwoordig de sjiekste straat van Oost-Berlijn is.  De Berlijnse vrouwen worden er maar niet mooier op trouwens, ze doen gewoon pijn aan mijn ogen. Maar dit terzijde. Toen we op de Friedrichstrasse stonden, vroegen we ons af wat we hier eigenlijk deden. Gelukkig wist Santaarnpaal zich te herinneren dat Checkpoint Charlie vlakbij was. Nou ja vlakbij... het was een klein kilometertje lopen.

http://www.dw-world.de/dwelle/allgemein/bilder_show/0,3772,70244_7,00.jpg

Bij het beroemde Checkpoint Charlie werden vaak spionnen uitgewisseld. Het was niet meer dan een wachthokje midden op de weg, een paar wachtposten en een hoop zandzakken. Als ik de reconstructie mag geloven. Van de Muur is bij CC niets meer te zien, wat komt doordat de Muur werd gevormd door leegstaande gebouwen. Bij het Checkpoint Charlie is een museum: Haus am Checkpoint Charlie. We hadden geen zin om naar binnen te gaan, maar het winkeltje bij een museum vind ik altijd wel geinig. Er lagen interessante boeken over de geschiedenis van de Muur en ik heb er weer een koffiemok bij. Met de onderstaande tekst.

http://home.planet.nl/~monique.schilders/charlie.jpg

Na Checkpoint Charlie voerde de metro ons naar Kreuzberg, de Turkse wijk van Berlijn. Daar moest en zou Pleun natuurlijk heen. Maar om eerlijk te zijn is het net zo'n gebied als Rotterdam-West, met als enige verschil dat je bijna alleen maar Turken ziet, met hun winkeltjes en eettentjes. In een zo'n tentje nuttigden we een erg lekkere kebabschotel met yoghurtsaus. En geloof het of niet, maar toen we weer in de metro stapten, bleek de Ku'damm op dezelfde lijn te liggen. En dus... :+

Ik vraag weleens aan Santaarnpaal waar hij op dat moment aan denkt en dan is het antwoord altijd 'vrouwen' of 'lantarenpalen'. Als hij dezelfde vraag aan mij stelt is het antwoord telkens hetzelfde. Hoewel ik enige verbetering bespeur. Misschien moet ik er nog maar een paar maanden vakantie aan vastplakken. :+
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #20 Gepost op: augustus 09, 2005, 09:46:00 pm »

quote:

Roodkapje schreef op 09 augustus 2005 om 21:37:
Komen jullie ook nog buiten of zitten jullie de hele dag achter internet ofzo?

En dan noemen ze mij een nerd....  O-)
We zitten zeker niet de hele dag achter Internet, maar Santaarnpaal is hopeloos verslaafd en ik vind het leuk om mijn blogje bij te houden op vakantie. Bovendien heb ik geen zin om van 7.00 tot 0.00 de stad door te crossen.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #21 Gepost op: augustus 09, 2005, 09:53:16 pm »

quote:

Roodkapje schreef op 09 augustus 2005 om 21:37:
Komen jullie ook nog buiten of zitten jullie de hele dag achter internet ofzo?

En dan noemen ze mij een nerd....  O-)


Ach we zien veel van Berlijn maar vandaag was ook niet echt het weer om lekker buiten op een terras te gaan zitten. Dan maar een internetcafé  :P

Wat Pleun zei over dat stadion klopt. Echt superlelijk vond ik het niet eens maar dat bombastische hoeft van mij niet zo. Gezellige architectuur hou ik ook niet van, dat wordt al snel zo kneuterig naar mijn smaak. Geef mij maar Bauhaus ed.
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2005, 09:55:26 pm door Santaarnpaal »
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #22 Gepost op: augustus 09, 2005, 09:57:15 pm »
Nazi's waren anti-Bauhaus omdat ze dat 'communistisch' vonden ruiken. Waar wel een kern van waarheid in zat. In vergelijking met het nationaal-socialisme ben je al gauw 'links' natuurlijk :+
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #23 Gepost op: augustus 09, 2005, 10:03:33 pm »

quote:

Roodkapje schreef op 09 augustus 2005 om 21:57:
Nazi's waren anti-Bauhaus omdat ze dat 'communistisch' vonden ruiken. Waar wel een kern van waarheid in zat. In vergelijking met het nationaal-socialisme ben je al gauw 'links' natuurlijk :+
Ik ben ook links  :o
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #24 Gepost op: augustus 09, 2005, 10:19:17 pm »
Nog bijzondere lantaarnpalen armaturen (zo heet dat toch) tegengekomen, Santaarnpaal?
« Laatst bewerkt op: augustus 09, 2005, 10:20:30 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Picardijn

  • Berichten: 5024
  • Beati pauperes spiritu
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #25 Gepost op: augustus 09, 2005, 11:58:54 pm »
Leuk een realtime vakantie blog.
Veel plezier aldaar.
Ik heb een beugel en een buikje
Liefde is vreemd
Het is geen toeval de voorzienigheid.

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #26 Gepost op: augustus 10, 2005, 11:35:29 am »

quote:

Roodkapje schreef op 09 augustus 2005 om 22:19:
Nog bijzondere lantaarnpalen armaturen (zo heet dat toch) tegengekomen, Santaarnpaal?


Yep, armaturen. In Oost-Berlijn heb je nog aardig wat van die typische DDR armaturen en lantaarnpalen. Hoge masten met 6 of 8 armaturen eraan. Veel van die dingen worden nu vervangen door modellen die je ook in West-Berlijn kan vinden. Aardig wat foto´s genomen en als ik terug ben zet ik ze tzt op mijn site. Ik heb nu ook mailcontact met een verzamelaar van die typische Oost-Duitse armaturen.
http://www.ddr-strassenleuchten.de/

Het model op mijn avatar kom je ook veel tegen in Berlijn maar dat model is van Nederlandse makelij.
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #27 Gepost op: augustus 10, 2005, 11:58:15 am »
Zojuist op een kille Alexanderplatz onder het genot van een beker koffie onze plannen voor vandaag besproken. We gaan zometeen met de U-Bahn Oost-Berlijn in, hopelijk worden we niet in elkaar geslagen door neo-nazi's. Daarna gaan we naar Treptow waar het Sowjetisches Ehrenmal staat en zo'n 5000 Russische soldaten begraven liggen.

http://www.immonet.de/de/search_new/maps/city/b/img/im.gif

Ook de Topographie des Terrors staat op het programma, een tentoonstelling op de plek waar ooit de hoofdkwartieren van de SD, SS en Gestapo stonden. Als er dan nog tijd over is gaan we misschien naar Tempelhof, het voormalige militaire vliegveld.

http://www.publiplikator.de/referenzen/topographie.gif

http://m1.nedstatbasic.net/n?id=ACSzDwUegeYGeqt2QgmuDxRqAD9A
« Laatst bewerkt op: augustus 10, 2005, 12:28:01 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #28 Gepost op: augustus 10, 2005, 09:09:36 pm »
Zwerven door Berlijn

Het tripje naar Berlijn zit er alweer bijna op. Vijf dagen is precies lang genoeg, zo bijzonder is Berlijn nou ook weer niet. Wat opvalt zijn de, in mijn ogen, deprimerende mensen. Ze zijn zo lelijk allemaal. Verder is Berlijn een chaotische stad. Stukken overwoekerd niemandsland, verpauperde en half vergane gebouwen, worden afgewisseld met moderne kantoortorens, appartementencomplexen en warenhuizen. Ook hebben veel gebouwen in Oost-Berlijn een likje verf gekregen, dat ze overigens heel goed konden gebruiken. Berlijn is een stad die continu verandert, net als Rotterdam. Alleen is de verwoesting in Berlijn vele malen groter geweest en hebben de Muur en het communisme er nog een schepje bovenop gedaan. Wat vind ik nu van dit alles? Wel, ik voel me in deze stad niet thuis. In warmbloedige steden als Napels en Barcelona wel. Berlijn is wel interessant, maar ik word moe van al die onooglijke mensen, de sloebers en de freaks die je hier ziet. En van de pinnige vrouwenstem die iedere keer als je de metro instapt zegt: "Einsteigen bitte! Zurückbleiben bitte!" Als er een metro aan komt rijden weet ik ook wel dat ik in moet stappen, daar heb ik geen aansporing voor nodig.

http://members.surfeu.de/hobbyuo/imfotbildgraphpictur/Molecule_Man.jpg

Over de metro gesproken... Zojuist had ik weer eens een klein beetje mazzel. Voor het eerst sinds we hier zijn, was er een kaartcontrole in de metro. Santaarnpaal liet z'n kaartje zien, maar het mijne kon ik maar niet vinden. De mensen die tegenover ons zaten bleken echter (ook) geen kaartje te hebben en werden door de controleur mee naar buiten genomen. Mij was hij kennelijk vergeten. Het kaartje bleek ik niet meer te hebben, vandaag ergens kwijtgeraakt. Hoe lang ik zwart heb gereden weet ik niet.
 
http://213.160.69.9/tegelant/userfiles/heizkraftwerk.jpg

Vandaag zat het weer weer niet mee. s' Morgens ging het nog wel, maar sinds het einde van de middag komt de regen met bakken uit de hemel. Niet echt leuk. We hebben ons echter niet laten weerhouden een beetje nattigheid en namen de metro naar Alexanderplatz. Van de Alexanderplatz gingen we naar Ostkreuz, ook in Oost-Berlijn. In het ietwat verpauperde Ostkreuz aangekomen vroegen we ons weer eens af wat we hier deden, dronken bij een Turkse bakkerij een kop koffie, nuttigden een broodje en gingen door naar Treptow. Op de brug over de Spree hadden we een aardig uitzicht op de oude haveninstallaties van de Osthafen, het 'Hochhaus' van verzekeringsmaatschappij Allianz en de 'Molecule Men.' Dit kunstwerk is van Allianz en staat in de Spree. Het symboliseert de Wiedervereinigung en het bij elkaar komen van drie wijken: Treptow, Kreuzberg en Friedrichshain.
 
In het Treptower Park vergaapten we ons aan het 11 meter hoge beeld van een Russische militair met een kind in zijn ene arm, een zwaard in zijn andere arm en onder zijn hak een gebroken swastika. Het Sowjetisches Ehrenmal is in 1949 opgericht door de Russen en onder de grond liggen als het goed is de resten van zo'n 5000 soldaten. Daar heb ik echter niets van gezien (grapje). Het monument werd aan weerszijden geflankeerd door een rij zuilen met militaristische, patriottische afbeeldingen en gebral van vadertje Stalin. Een beetje dubbel van deze snorremans met zijn sluwe boerenkop, hij was zelf ook geen lieverdje. Ik heb verschillende boeken gelezen over de Slag om Berlijn en om eerlijk te zijn had voor de verdedigers van de stad sympathie (ze waren ook zwaar in de minderheid) en niet voor de achterlijke Rode Horden. De Russen hebben zich beestachtig gedragen in Berlijn.

http://www.stadtentwicklung.berlin.de/umwelt/stadtgruen/friedhoefe_begraebnisstaetten/de/sowjet_ehrenmale/treptowerpark/pix/treptow390.jpg

Dat we in een park waren kwam goed uit, aangezien we beiden nodig 'moesten'. Met een lege blaas konden we dus weer in de U-Bahn stappen, op naar Tempelhof. We kwamen langs het vliegveld maar dat was niet onze volgende bestemming. Dat was Topographie des Terrors, een openluchttentoonstelling op de plek waar het gebouw van de Gestapo heeft gestaan. Het gebied tussen de Albrechtstrasse, de Wilhelmstrasse en de Stresemannstrasse was het hart van het Derde Rijk. Bijna alle belangrijke instellingen waren hier te vinden: de Rijkskanselarij, de Gestapo, de SS, de SD, het ministerie van Propaganda, etc. etc. Het is dan ook niet vreemd dat het gebied in de oorlog helemaal is verwoest, de ruines die er na de oorlog nog stonden zijn opgeblazen. Alleen de fundamenten van het Gestapohoofdkwartier zijn er nog, blootgelegd in de jaren '80. Zou mijn opa hier zijn ondervraagd? Geen idee. Hij heeft wel in Berlijn gevangengezeten, meer weet ik niet.

http://www.fkoester.de/berlinfahrt/berlin/img/wilhelmstr3b.jpg

Over de geschiedenis van het Derde Rijk en WO II heb ik al veel gelezen en momenteel ben ik er niet mee bezig, maar desondanks was het wel interessant om op deze historische grond rond te lopen. Er staat ook nog een stuk van de muur. Na de foto's bekeken te hebben, wandelden we naar de nabijgelegen Potsdamer Platz en verdwenen weer onder de grond. Wederom naar de Alexanderplatz. Om even te internetten en om een hapje te eten. Pleun werd plotsklaps bevangen door het idee om een kijkje te nemen in het Park Inn (Forum) Hotel, het hoogste gebouw van Oost-Berlijn (naast de Fernsehturm dan). Het leek me wel leuk om op de bovenste etage van het uitzicht te genieten. Santaarnpaal aarzelde flink, hij is een beetje een bangepoeperd soms. Op de 37ste etage aangekomen bleek er helaas alleen een stompzinnig casino te zijn. Niks panorama, de vrouw van het casino aan wie ik het hoopvol vroeg moest me teleurstellen.

http://www.berlinerfernsehturm.de/JPG/F228_21.JPG

Aan de overkant van de straat streken we neer in een pizzeria en nuttigden een bord gezonde spaghetti. We voerden een diepzinnig gesprek over preoccupatie. Santaarnpaal heeft een preoccupatie met... juist en ik heb momenteel een flinke preoccupatie met de traumatische ervaring op m'n werk. Het wederom spontane idee van Pleun om naar vliegveld Tegel te gaan aan de andere kant van de stad bleek ook al niet succesvol. Hoe kon ik ook weten dat Alt Tegel en vliegveld Tegel niet noodzakelijkerwijs bij elkaar in de buurt hoeven te zijn?
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2005, 03:44:27 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #29 Gepost op: augustus 10, 2005, 09:20:34 pm »
Het weer zal ook wel mee spelen. Regen en grauw weer geven een stad vaak niet een positieve indruk. In 1998 toen ik me mijn neef in Berlijn was was het constant rond de 30 graden was de aanblik toch anders.
Ja die alto´s vallen me ook wel op. Blijkbaar heeft iedere stad we een aantrekkingskracht op een bepaalde groep mensen. Er zijn ook mensen die gruwelen van zuid-Europese steden. Mij maakt het allemaal geen bal uit als er maar lantaarnpalen staan  ;)
« Laatst bewerkt op: augustus 10, 2005, 09:20:34 pm door Santaarnpaal »
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #30 Gepost op: augustus 11, 2005, 11:11:39 am »
Vanuit een grauw Berlijn een laatste vakantie-update. We zitten nu in een internetcafe aan de Potsdamer Platz, een toepasselijke plek voor dit afscheidsbericht omdat de Potsdamer Platz het nieuwe hart is van Berlijn. Als ik naar buiten kijk zie ik het Daimler-Chrysler gebouw, waar we zo nog even met de lift naar boven gaan voor het panorama. Eigenlijk zouden we naar het internetcafe aan de Ku'damm gaan, maar we stapten per ongeluk in de U-Bahn richting Alexanderplatz. Daar is ook een internetcafe dus niks aan het handje, tot Pleun zich bij de Potsdamer Platz plotsklaps herinnerde dat hij daar ook een internetcafe had gezien... We hebben eigenlijk best vaak in internetcafes gezeten, ik zit me nu af te vragen of er misschien een steekje los is aan ons. Maar het weer nodigt nu eenmaal niet uit om flinke doelloze wandelingen te gaan maken en voor musea heb ik geen geduld. Een idee dat ik gisteren kreeg, maar dat even zo snel weer uit m'n hoofd verdween, was om vandaag nog een bezoek te brengen aan het beroemde Pergamon-museum, dat gewijd is aan de Griekse, Romeinse, Babylonische etc. Oudheid. Maar ik heb vannacht slecht geslapen en m'n kop staat er niet naar.

Om 16.00 vertrekt de trein vanaf Zoo Garten weer naar Holland. Ik ga zometeen nog proberen om een telefoonkaart te kopen, ik baal ervan dat ik de afgelopen dagen geen sms'jes kon versturen. Misschien lukt het wel met een Duitse telefoonkaart, dat ik daar niet eerder op ben gekomen...

Auf Wiedersehen en een groet aan mijn geliefden die dit lezen. De kans dat ik ga stoppen met dit blogje is trouwens weer wat groter geworden...
« Laatst bewerkt op: augustus 11, 2005, 11:14:02 am door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Zijnkind

  • Berichten: 5099
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #31 Gepost op: augustus 11, 2005, 11:13:35 am »
Oh waren jullie weg :+ ?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #32 Gepost op: augustus 11, 2005, 11:28:05 am »

quote:

Pleun schreef op 08 augustus 2005 om 13:15:
Op mijn huidige koffiemok-met-zeehondje ben ik inmiddels wel uitgekeken.


Ik heb ook een mok met zeehondjes!

offtopic:en als je er dan op Google een plaatje van wilt opzoeken vind je alleen maar mokken met het logo van de Navy Seals erop... en zelfs 1 met de kop van ons aller George W!

http://altura.speedera.net/ccimg.catalogcity.com/210000/213600/213607/Products/6310872.jpg
« Laatst bewerkt op: augustus 11, 2005, 11:28:56 am door Bumblebee »
Bombus terrestris Reginae

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #33 Gepost op: augustus 11, 2005, 11:47:56 am »
O ja, ik deze is voor iemand in wie ik een beeeeetje teleurgesteld ben. Dat gaat wel over hoor, daar niet van...

http://feyenoord.messagebase.nl/feyimages/smilies/fuckyou7we.gif
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Mezzamorpheus

  • Berichten: 5201
  • You are my Lifeboat
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #34 Gepost op: augustus 11, 2005, 12:16:35 pm »
En waarom is de kans dat je gaat stoppen groter geworden?  :(  :X  :/

Slim blondje

  • Berichten: 1608
  • De wijsheid niet in pacht.
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #35 Gepost op: augustus 11, 2005, 01:03:16 pm »
;(
Het begin van de wijsheid is ontzag voor de HEER, wie leeft naar Zijn wet, getuigt van goed inzicht. (Psalm 111:10a)

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #36 Gepost op: augustus 12, 2005, 12:29:06 am »
Het is weer voorbij. Morgen zie ik dan mijn broer die eergisteren over is gekomen uit Australië. Hij blijft twee weken.
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #37 Gepost op: augustus 12, 2005, 01:36:24 am »

quote:

Mezzamorpheus schreef op 11 augustus 2005 om 12:16:
En waarom is de kans dat je gaat stoppen groter geworden?  :(  :X  :/


Dat zeg ik niet.  :+

Ik had de lezers donderdagmorgen verlaten op de Potsdamer Platz. Daar beging Pleun nog een blooper. Omdat ik het zo zat was dat ik niet kon smssen besloot ik een Duitse telefoonkaart te kopen. Bij de kassa van de tabakshop besefte ik echter dat m'n geld op was, zodat ik Santaarnpaal even lief aan moest kijken. Bijna zonder resultaat, omdat hij van z'n laatste centen net een leuk boekje wilde kopen. Met enige ergernis gaf hij me toch zijn laatste flappen, zodat ik niet voor joker hoefde te staan bij de kassa. Even later stond ik toch voor joker omdat de Duitse telefoonkaart niet werkte op m'n gsm. Santaarnpaal betaalde ik wel netjes terug, er is altijd wel een bank in de buurt, zeker op de Potsdamer Platz. De Deutsche Bank dit keer.

Het panorama op de Daimler-Chrysler Turm bleek een onverwacht leuke attractie. Het okeren, bakstenen gebouw is 93 meter hoog en heeft de vorm van een scherpe driehoek. De hoogte is niet bijzonder, maar de architectuur en het uitzicht wel. Je kijkt namelijk recht naar binnen bij de Bahntower, het hoofdkantoor van de Deutsche Bahn met de volledig glazen gevel. Heel grappig om al die mannetjes en vrouwtjes te zien werken in hun kantoortjes. Ook bijzonder is de lift waarmee we naar boven zoefden: de snelste lift van Europa.

Op de begane grond kochten we nog een mooie poster en maakte ik Santaarnpaal attent op een fraai fotoboek over de Potsdamer Platz. Het was precies wat hij zocht.

Met de U-Bahn nog een laatste keer naar het station Heidelberger Platz om onze bagage op te halen, bij de Mac op de Ku'damm onze maagjes gevuld en neergestreken op station Zoo Garten. We waren veel te vroeg, zodat ik nog even de omgeving ging verkennen. Voor mijn beide broers een sjaal gekocht van de Duitse Pokalfinale tussen Bayern en Schalke. Voor een spotprijs, de wedstrijd is dan ook van 3 maanden geleden.

De terugreis verliep verder zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Met onze buren in het gangpad een leuk gesprek gehad over Berlijn, die man wist best veel. Hij begon de conversatie door te vragen of hij even het boek over het bombardement op Dresden mocht bekijken dat hij op mijn tafeltje zag liggen. We praatten een tijdje over het platbombarderen van Duitse steden door de geallieerden. Er wordt altijd met het vingertje naar de Duitsers gewezen als het gaat om het bombardement op Rotterdam, maar over de zinloze slachting van hondderduizenden Duitse burgers hoor je nooit iemand. Het moeten er zo'n 500.000 zijn geweest.

Al met al was het een zeer geslaagd tripje. We hebben veel indrukken opgedaan en goed de sfeer van deze dynamische metropool in ons opgezogen. Wel werd ik enigszins belemmerd door duistere nevels in mijn bovenkamer, maar die begonnen de laatste dagen al een beetje op te trekken. Thuisgekomen prikte er zelfs een straaltje zon doorheen, er lag een ansichtkaart met 2 foto's in de bus van mijn Turkse vriendinnetje. Wat een beeldschoon meisje zeg.  :o
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2005, 08:23:35 am door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #38 Gepost op: augustus 12, 2005, 12:03:36 pm »
Even een typisch vakantiefoto'tje van Santaarnpaal.
http://img187.imageshack.us/img187/1390/industria20202vo.jpg
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #39 Gepost op: augustus 12, 2005, 12:24:19 pm »
d:)b

Ik drink nu koffie uit mijn DDR-mok en nip de as van mijn sigaar in een Hertha-asbak. Souvenirs zijn leuk als je ze kan gebruiken. De Ostalgie in Duitsland vind ik wel leuk. Iets waar men vroeger een hekel aan had is nu opeens cult.

http://www.ostprodukte-versand.de/images/OSTA5200_M_.jpg

Wie bijvoorbeeld interesse mocht hebben in een portret van Honecker, een poster van een Trabant of een andere DDR-snuisterij moet eens op deze site kijken. Wij hebben on Berlijn maar 1 Trabant gezien, geparkeerd in Ostkreuz.

http://minitruck24.de/images/medium/830048_kl.jpg
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2005, 03:27:02 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #40 Gepost op: augustus 13, 2005, 11:56:04 pm »
Dance Parade

Vandaag was in Rotterdam de jaarlijkse Dance Parade. In het verleden ben ik er wel eens bij toeval in verzeild geraakt omdat ik op dat moment in Rotterdam was, maar dit keer ben ik er speciaal voor naartoe gegaan. Gisteravond was ik met vriendin N. en een paar anderen wat wezen drinken in de Witte de With straat, gezellige kunstzinnige buurt, en toen vroeg ze of ik vandaag ook meeging. Welja, waarom niet? Door mijn calvinistische opvoeding heb ik helaas wat stroeve heupen, maar een beetje techno op z'n tijd kan ik wel waarderen.

Ik twijfelde even of ik gezien de aard van dit forum er wel over moest schrijven, maar ach, ik stop toch per 1 september. Het was zeer druk in de stad. Op het Stadhuisplein kwamen de pompende beats je tegemoet. Best lekker. We namen vervolgens de metro naar Leuvehaven waar op dat moment de stoet vrachtwagens passeerde, met op iedere vrachtwagen een DJ en een bups heupwiegende schaarsgeklede dames (kuch). Sommigen waren behoorlijk aantrekkelijk moet ik zeggen, hoewel ik mijn dochter zou verbieden om er zo bij te lopen.  :+ Op de Erasmusbrug bleven we een tijdje staan kijken. De muziek van Outland vond ik persoonlijk het lekkerst: harde techno. Dat zou je niet achter me zoeken gezien mijn muzieksmaak, maar een mens zit vol verrassingen. Op de truck van Outland stonden ook de leukste grietjes, uiteraard van exotische origine.

Daarna bij vriendin N. een pizza gegeten. Toen ik een smsje kreeg van m'n moeder dat er appeltaart was en dat ik toch koffie zou komen drinken ben ik maar naar huis gegaan. M'n broer gaat morgen naar zijn geliefde in Maleisie dus die moest ik natuurlijk nog even een afscheidshug geven.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #41 Gepost op: augustus 15, 2005, 07:37:15 pm »
Even een kort verhaaltje. Gisteren was niet bijster boeiend, afgezien van het altijd welkome bezoek van Santaarnpaal en de terugkeer van m'n Turkse vriendinnetje Y. Ze is 6 weken naar Turkije geweest, dat was best afzien. Wie wil weten hoe ze eruit ziet moet ff deze link aanklikken. Ze is het meisje rechts. Ik laat haar niet al te lang op internet staan vanwege privacy.

Met Santaarnpaal keek ik tussen het smssen door de film The Aviator, over het leven van de excentrieke miljonair / vliegtuigbouwer / filmmaker / rokkenjager Howard Hughes. Ik had voor deze film nog nooit van hem gehoord, maar een boeiend persoon is hij wel geweest. Goed geacteerd door Leonardo DiCaprio. Het leven kende geen limieten voor Howard Hughes, hij was nergens bang voor. Heerlijk als je zo kan leven, al zou ik de dwangneuroses van Howard niet willen hebben.

http://innocentbystander.typepad.com/photos/uncategorized/aviator.jpg

Vandaag was m'n eerste werkdag na de vakantie. Een onverdeeld genoegen om weer in Dordt te zijn was het niet, in Rotterdam voel ik me zoveel beter. Maar het werk ging goed, vanmorgen nam ik twee spreekuren over van een zieke collega. Een ontslagzaak en een door de kantonrechter veroordeelde meneer die vond dat de tegenpartij nooit naar de kantonrechter had mogen stappen. Voor beide heren een afspraak gemaakt met een advocaat.

M'n vervangster kwam naar me toe om te vragen hoe laat en waar we morgen afspreken. Ik moet haar wegwijs maken in de gevangenis. Van mijn stoere woorden van vorige week was weinig meer over, daar ben ik te aardig voor. Of zou het meespelen dat het meisje een lief gezichtje heeft met grote reebruine ogen? Na vijven zat ik met haar in de trein en ik moet zeggen dat ze best leuk is. Half Antilliaans is ze.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

LaNaussee

  • Berichten: 3279
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #42 Gepost op: augustus 15, 2005, 08:38:59 pm »
leuk meisje, dat vriendinnetje van je :)
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #43 Gepost op: augustus 15, 2005, 09:43:28 pm »
jammer dat ze haar haar dood gemaakt heeft

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #44 Gepost op: augustus 15, 2005, 11:03:21 pm »

quote:

porcupine schreef op 15 augustus 2005 om 21:43:
jammer dat ze haar haar dood gemaakt heeft
Dood? bedoel je niet rood?  :?
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #45 Gepost op: augustus 16, 2005, 11:38:31 am »
hm, allebei dan

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #46 Gepost op: augustus 17, 2005, 12:16:08 am »
Vandaag een interessante dag gehad. 's Morgens moest ik het nieuwe meisje inwerken in de gevangenis. Dat was leuk, ik heb haar de hele ochtend op sleeptouw genomen en we hebben gezellig zitten kletsen. In tegenstelling tot het andere nieuwe meisje, krijgt zij niet de bibberitus van al die boeven. I like that. Er waren dit keer maar 5 verzoekbriefjes binnengekomen van gedetineerden, waarvan er 2 ook nog eens niet op kwamen dagen. Het kortste spreekuur dat ik ooit heb meegemaakt in de bajes. We hadden daarna makkelijk een terrasje kunnen pakken maar dat vond ik ethisch niet verantwoord. Toen we in de pauze naar de bakker waren geweest zei ze dat ze het jammer vindt dat ik wegga in Dordt, met mij kan je tenminste gezellig kletsen. Vond ik wel een compliment. Overigens heeft ze gewoon een vriend hoor, voor er weer wat achter wordt gezocht.

's Middags had ik een afspraak bij een juridisch adviesbureau in Rotterdam, vlakbij Rotterdam CS. Een studievriendin van m'n broer en zus is een van de juristen daar en met haar had ik een heel leuk gesprek. Ze zou het leuk vinden als ik er bijkom, maar moet het nog wel even overleggen met de anderen. De doelgroep zijn de mensen met weinig geld, precies de groep die ik het leukste vind om te helpen, en ze kunnen veel meer doen voor mensen dan het Loket. Alleen loopt het nog niet super, ze zijn pas begonnen. Ik denk dat ze mijn bij het Loket opgedane ervaring en kennis wel kunnen gebruiken en ik kan ook promotie maken in Vlaardingen. Leuke bijbaan!

In de trein naar een zonnig Rotterdam en bij het station wemelde het weer van de elegante Marokkaanse meisjes. Ik geef mezelf nu een paar stompen want ik heb een leuk vriendinnetje, maar ik ben nu eenmaal niet blind.

Toen ik naar m'n trein liep werd ik gebeld. Een snikkende N. aan de lijn. Gedumpt door een eikel eerste klas. Alleen wilde ze dat zelf niet zien. Ik ging gelijk naar haar toe om 'r een beetje te steunen. Dat heeft ze ook bij mij gedaan toen ik in een zwart gat duikelde een paar maanden terug. Vrienden zijn er voor elkaar als het nodig is.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #47 Gepost op: augustus 17, 2005, 09:16:40 am »
Ik heb heimwee naar Berlijn. Het weer was beroerd, de mensen grauw en de stad grijs, maar ik heb toch heimwee.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Santaarnpaal

  • Berichten: 1382
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #48 Gepost op: augustus 17, 2005, 02:17:30 pm »
« Laatst bewerkt op: augustus 17, 2005, 02:22:08 pm door Santaarnpaal »
Ik heb het licht ook gezien, alleen staat er bij mij een paal onder.

Pleun

  • Berichten: 5704
  • Burp
    • Bekijk profiel
De Speelplaats van Pleun (deel 15)
« Reactie #49 Gepost op: augustus 17, 2005, 02:45:13 pm »
Gave foto's! Had ik net ff nodig want ik zit me hier stierlijk te vervelen.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun