Auteur Topic: Todd Bentley  (gelezen 33582 keer)

sil

  • Berichten: 261
  • Jubelt in zijn verlossing
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Gepost op: juli 12, 2008, 10:00:45 am »
Todd Bentley is momenteel de grootste bron van inspiratie van vele "evangelische charismatische" gemeenten in Nederland en verder wereldwijd.
Het gaat allemaal onder de noemer van "HET KONINKRIJK VAN G`D OP AARDE" te creeren. Ook gaat onder de noemer "vuur van de geest van G`d". Eigelijks halen dezen de hemel naar beneden naar menselijk nivo.

Ze zijn dronken van de wijn die ze drinken en kennen het verschil niet meer wat Heilig en onheilig is.
Het is ook zeer actief in Nederland en Belgie maar dat wordt over het hoofd gezien.
In de bijbel wordt nergens over een koninkrijk van G`d op deze aarde gesproken, wel een koninrijk in de Hemelen.
Er is naar mi maar èèn die bezig om zijn koninkrijk op aarde te vestigen welke uit de Hemel gevallen is.
Ik vind het erg om zoveel gelovigen te zien afvallen. Het is een duidelijke teken van afval welke komen moet voordat Yeshua op de wolken verschijnd.

Hieronder is een verslagje wat ik op internet heb gevonden.


Heaven on Earth, Soul Survivor, EuroSpirit, Come Together, Square, Opwekking 2008… Nog nooit eerder vonden in een tijdsbestek van drie weken zoveel grote conferenties plaats in Nederland. En geen van allen lijkt zich zorgen te hoeven maken over te weinig opkomst. De teller van Heaven on Earth stond een week voor datum op bijna 5.000 deelnemers. Ook Soul Survivor liep niet belangrijk achter op vorig jaar, en hetzelfde gold voor Opwekking, bij wie zich half april zo’n 12.000 kampeerders hadden aangemeld. Last but not least, onze eigen Herstelweek mag zich sinds januari al verheugen in het dubbele aantal inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar, en ook de New Wine Conferentie (na 2000 jaar?Huh?) ligt op schema.

Het beeld is duidelijk: Nederland lijkt momenteel inderdaad te leven ‘onder een open hemel’; een geestelijk klimaat dat recent in profetieën ook door buitenlandse sprekers was voorspeld. Denk bijvoorbeeld aan de sluiting van de Wallen, die vorige zomer profetisch werd voorzegd door onder anderen de buitenlandse profetessen Angela Greenich en Stacey Campbell (TRIN.nl), die niets wisten van het strengere beleid dat in de pen zat bij de Gemeente Amsterdam, en wat afgelopen herfst inderdaad leidde tot sluiting van vele panden op de Wallen.  Ook de gebedsgroep rond Heidi Baker in Mozambique verstond al vroeg in 2007 van God dat er een tijd van geestelijke doorbraak zit aan te komen in Nederland.

http://www.nieuwegemeente.nl/actueel.html

Sil

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #1 Gepost op: juli 12, 2008, 10:48:32 am »
afval? dan moet ik denken aan die mooie tekst uit fillipenzen 3.

7 Maar wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. 8 Sterker nog, alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles. Omwille van hem heb ik alles prijsgegeven; ik heb alles als afval weggegooid. Ik wilde Christus winnen 9 en één met hem zijn – niet door mijn eigen rechtvaardigheid omdat ik de wet naleef, maar door die van God, de rechtvaardigheid die er is door het geloof in Christus. 10 Ik wil Christus kennen en de kracht van zijn opstanding ervaren, ik wil delen in zijn lijden en aan hem gelijk worden in zijn dood, 11 in de hoop misschien ook zelf uit de dood op te staan.
12 Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt. Maar ik houd vol in de hoop eens dat te kunnen grijpen waarvoor Christus Jezus mij gegrepen heeft. 13 Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt. 14 Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept. 15 Hierop moeten wij ons allen als volmaakte mensen richten. Mocht u er op enig punt anders over denken, dan zal God het u wel duidelijk maken. 16 In ieder geval, laten we op de ingeslagen weg voortgaan.
17 Volg mij na, broeders en zusters, en kijk naar hen die leven volgens het voorbeeld dat wij u gegeven hebben. 18 Ik heb u al vaak gezegd, en zeg nu zelfs met tranen in mijn ogen: velen leven als vijand van het kruis van Christus 19 en gaan hun ondergang tegemoet. Hun god is hun buik, hun eer is schaamteloosheid en hun aandacht is alleen gericht op aardse zaken. 20 Maar wij hebben ons burgerrecht in de hemel, en van daar verwachten wij onze redder, de Heer Jezus Christus. 21 Met de kracht waarmee hij in staat is alles aan zich te onderwerpen, zal hij ons armzalig lichaam gelijkmaken aan zijn verheerlijkt lichaam.

Alles als afval achten en helemaal achter Jezus Christus aangaan. Ik denk dat deze gelovigen niet afvallen hoor, ik zie juist dat ze meer Jezus achterna gaan. Dit zal er gaan gebeuren in nederland, dat mensen Jezus Christus weer achterna gaan, volledig, radicaal. Al tijden om me heen zie ik afval van gelovigen in de kerken of is het misschien wel zo dat ik zie dat mensen niet echt voor Jezus gaan en het luie christen zijn wel best vinden. Laten we ons daar liever druk om maken, want God wil iedereen bij zich halen, Hij wil dat zo veel mogelijk mensen Hem leren kennen. Dat is wat de Bijbel zegt, niet dat iedereen ten onder zal gaan en zal afvallen. We mogen juist uitkijken naar het gaan naar de volheid van heidenen die Jezus leren kennen. Als we gaan leven in angst terwijl we vrijheid en liefde hebben in Christus is er toch iets mis.

Over die link, zegt een aantal goeie dingen, maar als je iemand probeert te pakken op wat iemand luistert, doet, uiterlijk eruit ziet of hoe die beweegt dan daalt zo'n artikel al in aanzien. Veel wordt vleeselijk beoordeeld, maar er wordt niet geestelijk gekeken, naar het goede de vruchten, wat er wel gebeurd. Het is geweldig om te zien dat hier in Nederland meer mensen honger naar meer van God krijgen, dat mensen tot Jezus komen en mensen radicaal voor Hem willen gaan. Laten we daar ook voor gaan en daar naar gaan uitzien, dat de Heilige Geest een krachtig werk in nederland gaat doen!

(p.s. zou miss de titel veranderd kunnen worden, het is een beetje op de man spelen dit topic!)
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

H1961

  • Berichten: 50
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #2 Gepost op: juli 12, 2008, 06:08:11 pm »
Hier een link naar dossier Lakeland,vind hier vele linken naar zowel voor en
tegenstanders van Todd Bentley......eerst ziet u een brief van Todd zelf aan alle
christenen die hem ter discussie stellen,links in de kantlijn onder 5.....staan
alle andere nieuwsbronnen en linken........

http://www.dossiers.tk/la...uwsbrief-vertaling-nl.htm

sil

  • Berichten: 261
  • Jubelt in zijn verlossing
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #3 Gepost op: juli 12, 2008, 06:51:02 pm »
Nederlands Dagblad schreef:

Lakeland laat vooral glorie van satan zien
door Bendicion Papa

Graag wil ik reageren op het artikel over het Lakelandrevival in de krant van woensdag. Ik ben net een week terug van deze 'genezingscampagne' in Florida. Ik ben er naartoe gegaan met vrienden om van de glorie van God te gaan genieten en het vuur te gaan halen en terugbrengen in Nederland. Toen wij daar aankwamen, hebben wij wel een glorie gevoeld en ook de warmte waar iedereen het over heeft, maar niet de glorie van God. Wel de glorie van satan en het helse vuur.

Ik begrijp niet waar Arjan Knevel en ook de mensen van TRIN het over hebben. Deze mensen moeten echt God gaan bidden voor het onderscheiden van de geesten. Todd Bentley heeft het alleen maar over een engel die Emma heet, die volgens hem deze revival aanstuurt. Dat is onbijbels en dat was heel sterk voelbaar in de revival.

Er wordt door Todd Bentley of zijn team niet voor mensen gebeden. Er wordt alleen maar bang geroepen of op je gesist of geblazen. Aan de boekentafel worden helemaal geen gospelboeken, bijbels of andere evangelieattributen verkocht. De naam van Jezus komt helemaal niet voor in deze omgeving. Er worden twee boeken van Todd Bentley zelf verkocht en een klein vlaggetje en ook twee soorten T-shirts met 'bang of revival' erop.

De cd's die verkocht worden, zijn van Roy, die de worshipteamleider is in de revival. Het zijn cd's die hij in de revival heeft opgenomen. Daarnaast zijn er twee cd's van Roy te koop die hij ook in de studio heeft opgenomen met de zelfde tranceliedjes die hij altijd tijdens de revival zingt.

De afgevaardigden van Stichting TRIN stellen vast dat dit de meest zuivere manier van opwekking is. Ik was in dezelfde periode in Lakeland en zag dit alles met eigen ogen aan en sprak een heleboel jongeren die totaal in trance waren en teneinde raad gebed zochten. Jongeren die in een tent verbleven zonder eten en in kleren rondliepen die nat waren van de regen. De mensen van TRIN zeggen dat de armen worden geholpen. Wij zagen dat deze armen niet eens toegang tot een droge plek hadden als het regent, laat staan eten krijgen. Wij hebben ze eten en geld gegeven en ze naar ons hotel gebracht om te douchen.

Labiel gedrag
De symptomen van de revival die wij met eigen ogen hebben gezien en gevoeld, zijn die van labiel gedrag. Mensen voelen een soort sensatie in hun aderen, hoofd of maag, waardoor ze ongecontroleerd 'wooooooooooooooow' gaan schreeuwen. Een stressgevoel dat als oceaangolven door je heen gaat. Ze dansen alsof ze onder invloed zijn van verdovende middelen. Ze zeggen te voelen dat ze door de Heilige Geest in tweeën worden gespleten. Ze rollen met hun ogen en waggelen heen en weer alsof ze verdwaald zijn. Er zijn vrouwen die door een onzichtbare kracht van achteren aangerand lijken te worden. Er klinkt plotseling ongecontroleerd gelach tijdens gebeden. Er zijn mensen die 'in de Geest vallen' en niet meer kunnen opstaan. Er zijn er die in een vreselijk wanhopige toestand verkeren omdat ze zich helemaal opgesloten voelen. Mensen trekken een doek over hun hoofd en gaan wanhopig op de grond liggen en sluiten zich af voor de rest van de wereld. Mensen zien tijdens de aanbidding demonen verschijnen die seks met hen willen hebben. Mensen gaan net als Todd Bentley zelf ongecontroleerd schudden en wild over de vloer rollen, waarbij hun hoofd keihard heen en weer wordt geschud. Mensen maken dieren- en autogeluiden en denken dat ze in tongen spreken.

Zowel ik als mijn vrienden die bij mij waren, hebben heel veel aanvallen van boze geesten in deze revival meegemaakt. Het was alsof iets je geest bezit en je raakt helemaal geblokkeerd van binnen. Je ogen worden zwaar en je gaat spontaan slapen alsof je onder narcose bent. Er gaan allerlei flitsen door je hoofd en je ziet waanbeelden en hoort stemmen. Todd Bentley heeft zelf vreselijke satanische emblemen op zijn lichaam. Hij is daarmee begonnen nadat hij een tijdlang in dienst was van de Heer. Weg met zijn satanische revival en hoera voor Jezus.

Bendicion Papa woont in Amsterdam.

Sil

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #4 Gepost op: juli 12, 2008, 08:24:47 pm »
kippenvel, en alsof dat nog niet alles is las ik op de forum van de EO dit dat waarschuwd tegen hem en nog veel meer van dit!!!:


Dit is een visioen die Patrick Ersig ontving van de Heer in 2006. Omdat het visioen een vrij duidelijk beeld schept, van onder andere de dingen die nu "hip" worden binnen bepaalde delen van het christendom voel ik mij genoodzaakt deze te publiceren. Lees het, toets het, overdenk het en ga in overleg met de Heer. Hij zal bevestigen of het waar is of niet.

Hier een verslag van een visioen die ik kreeg van God omtrend ware en valse opwekkingen. Dit visioen overkwam mij op 4 maart 2006, om even duidelijk te maken dat het een visioen was en geen droom. Ik was volledig wakker en in het visioen leek het alsof het mijn vrouw overkwam. Het visioen is ook gesproken op 18 maart op een bijeenkomst in Kansas, niet woord voor woord maar zoals het toen kwam door de Heilige Geest.

Het visioen
Alles was zwart en duister en ik zag een persoon in een behoorlijk tempo lopen. Niet snelwandelen, maar toch wel iets sneller als normaal wandelen, hij liep met een doel. Deze persoon wandelde recht en zeker, rechtop en sterk, plechtig en serieus, als een revolutionair, een strijder. Ik zag toen meer mensen, en dan nog meer in de verte en zij staken helder en glanzend af tegenover de duisternis die rond allen was. Ze liepen allemaal op dezelfde plechtige en ernstige manier. De Heer sprak en zei, "Dit is de rest die wandelt in heiligheid, rechtvaardigheid, gehoorzaamheid, gebrokenheid en volledige overgave aan MIJN WIL" let goed op wat ik doe Patrick.

Toen zag ik de individuele mensen zichzelf samenvoegen in kleine groepen van 2 of 3 mensen in het begin. En toen later kwamen er meer en de groep groeide uit tot 5 en later zelfs 10, en het licht nam steeds verder toe. Het was prachtig als een zonsondergang boven de bergen of een zonsopkomst boven een oceaan, een roos in volle bloei.

Wat ik daarna zag maakte dat ik uitbarste in huilen tot het punt kwam dat ik niet meer kom omschrijven wat ik allemaal zag. Mijn vrouw bleef vragen "Wat!? Wat is het, wat zie je?!". Na een aantal minuten was het huilen verminderd zodat ik kon uitleggen wat ik zag. Terwijl de Heer deze rest in kleine groepjes leidde kwam de kracht van God naar beneden zoals in het boek Handelingen. De verlamden konden weer lopen, de blinden konden zien, de doven konden weer horen (letterlijk en figuurlijk) en de vervolging stookte het vuur alleen maar op!

Deze eindtijd trekken er heilige en rechtvaardige resten van de ernstige en plechtige strijders en revolutionaries in de duisternis van amerika (vertaler: mogelijk zelfs breder dan amerika) en haar achterover gevallen en lauwe, in slaap gewiegde kerk, met een glorie en kracht zoals die sinds de tijd van handelingen niet meer gezien is om het ware evangelie van Jezus Christus te verkondigen! Berouw en bekering, bevrijding van zonde en heiligheid!

De Heer sprak en zei "Dit is de opwekking die IK aan het brengen ben, het begint bij de individuelen die door mij persoonlijk geroepen zijn, en die recht en zeker lopen, rechtop en sterk, plechtig en ernstig als revolutionairen, strijd. Mijn rest zal wandelen in heiligheid, rechtvaardigheid, gehoorzaamheid, gebrokenheid en volledige overgave naar MIJN WIL en IK zal hen samenbrengen.

Toen veranderde de visie
Nu zag ik iets wat op een slecht belichte film leek. Ik zag clips van mensen die aan het dansen en het schudden en trillen waren. Ik zag mensen vallen, schreeuwen, springen en zingen. Er waren grote menigtes in plaats van de weinigen, velen kwamen in grote groepen en vulden stadions en auditoria in plaats van de kleine groepen en individuele mensen die door God samengebracht werden. Zelfs enkelen van de mensen die een helder en glanzend licht afstraalden werden er in meegenomen. Ik zag dansen en klappen, trillen, schreeuwen, sterke en krachtige emoties en sensatiezucht. Vlezige geesten beweerden de Heilige Geest te zijn, er gebeurde grote wonderen en tekenen! De mensen proclameerden, "dit is de opwekking waarop we gewacht en voor gebeden hebben!! Dit is de opwekking waarover geprofeteerd is!! Dit is een uitstoring van de Heilige Geest, een grote beweging van God!!". Maar de Heer sprak en zei, Patrick dit is niet van mij dit is van satan, het is bedrog!! Velen zullen meegesleurd worden door deze slimme misleiding van de vijand.

Nadat ik dit visioen gehad had surfte ik uren over het internet, op zoek naar plaatsen die ik in die clips zag. Ik keek naar verschillende websites van kerken en fotos van kerkgebouwen, want ik zou diret herkennen wat ik gezien heb, de plaats in het visioen stond me nog helder voor de geest. Ik heb deze plaats nooit gevonden maar ik wist dat ik het in de toekomst zeker een keer zou zien. Die tijd kwam in Mei 2008 toen ik videoclips bekeek van de opwekking in Lakeland, Florida. Ik viel zowat van mijn stoel toen ik onverwacht iets zag op Godtube wat ik ook zag in het visioen.

Op dat moment kreeg ik een ander visioen
Nu zag ik beide visioenen naast elkaar, een split-screen zeg maar. Ze groeiden beide in intensiteit en in een gelijke mate - terwijl de Ware opwekking groeide in kracht, groeide de valse in aantallen. En als de ware opwekking groeide in aantallen, groeide de valse in wonderen en tekenen. De Heer sprak en zei, Dit is geen visioen van de toekomst, het is reeds begonnen en het zal groeien als de dagen verstrijken. Ik doe dit nu en de vijand die is op hetzelfde moment ook bezig met zijn kopie.

Conclusie:
De Heer brengt een opwekking aan het einde der tijden zoals we die nog nooit gezien hebben, en deze begint bij jezelf. De Heer roept jou op voor apartzetting, heiliging en rechtvaardiging jegens de Heer en om te wandelen in gehoorzaamheid en totale overgave aan Zijn wil. Wees vrij van zonde, wees heilig want onze Vader is ook heilig, wees dood in het vlees en levend IN Christus. Wandel sober, plechtig en serieus voor de Heer, met een eerbiedige en heilige vrees voor God. Als je zoekt en wacht op een of andere grote georganiseerd uitstorting van emoties, tekenen en wonderen dan zul je de opwekking gaan missen. De opwekking start met jezelf! Zoek de Heer en ga elke dag dichter bij Hem staan. Sta het bloed en de genade van Jezus toe om alle bindingen in het vlees te doorbreken opdat je een heilige en rechtvaardige wandel zult hebben. Vraag de Heer om jou te tonen wat het is in jou leven dat jou weerhoud om heilig te zijn, ongeacht hoe klein of pijnlijk het zal zijn. Vraag de Heer om alles te openbaren dat jou ervan weerhoud om dichter bij Hem te komen en breng Hem eer en glorie en heb berouw over alles dat Hij jou zál tonen.

Leef je leven als een levend offer, levend water dat uitgeschonken wordt voor de eer en glorie van God. Er zijn veel dingen zowel cultureel, sociaal en religieus die ons weg bij God houden en weg van een wandel met Hem. Bid God om deze dingen aan het licht te brengen en maak die dingen krijgsgevangen hoe moeilijk het ook is. Als jij je niet realiseert dat de opwekking bij jou persoonlijk begint, dan zul je hem missen! De Heer roept jou vandaag, bekeer je uit je comfortzone en van je lauwe houding ten opzichte van de zonde in je leven en van hen om je heen die zichzelf dagelijks de dood in werken. De Heer roept jou vandaag om het bloed en de genade van Jezus toe te staan in je leven zodat je het zout mag zijn in een wereld die compleet uit elkaar stort, om rivieren van levend water uit je binnenste te laten stromen. Wat ga je nou doen?

De Heer roept je op om op DIT moment een keuze te maken om Hem lief te hebben met je hele hart, gedachte, en kracht. Om je kruis op je te nemen, aan jezelf te sterven en om HEM te volgen, laat alles achter je en zoek het bij Hem met alles wat je hebt. Kom uit waar je nu ben en wees apart gezet in een heilig, rechtvaardige gehoorzaamheid naar God!

LET OP! WEES NIET misleid door al het sensuele, emotionele bedrog die er zijn en zullen zijn die door mensen een opwekking genoemd worden. HET IS EEN TRUC VAN DE VIJAND! Als je hoort dat er een opwekking is uitgebroken in het dorp in de buurt, of misschien in je buur-provincie of misschien zelfs in je eigen stad onthoud dan deze waarschuwing. Er zal veel gezongen, gedansd en geschreeuwd worden, en veel dingen zullen echt wel waar klinken. Er zullen grote stromen van emotie komen die mensen aanzetten om te gaan vallen, springen, schreeuwen, huilen en janken maar het is niet van God. Velen zullen huilen van blijdschap "Vrede, vrede". Maar Gods dienstknechten zullen onderscheiding hoger achten dan welke gift dan ook, en zijn eerder bereid te sterven dan om te liegen, ongeacht de toename avn wonderen en tekenen van al deze valse bewegingen die op dit moment rondgaan.

Als de "opwekking" waar jij in zit niet serieus, ernstig, eerbiedig heilig en rechtvaardig is, en de Liefde en de eerbiedige vrees voor God is niet alles wat je ziet, REN DAN VOOR JE LEVEN en waarschuw iedereen die je kent. Deze geesten zijn sterk en extreem krachtig, ga dat gebouw uit zo snel als je kunt en wees niet misleid door de wonderen en tekenen. Alsjeblieft ik smeek je om deze woorden te onthouden, er zullen er VELEN misleid worden en zelfs (als mogelijk) worden weg getrokken van het ware naar de valse kopie. Maar ik weet ook dat er mensen zijn die deze waarschuwing lezen en het onthouden en gespaard zullen worden.

Het leger van de ware opwekking zal lijken op een klein groepje revolutionairen, of de Special Forces (Vertaler: navy seals, commando's of wat elite eenheid dan ook) met een eindtijd missie om af te ronden en satans kopie zal lijken op een bende wilde indianen, of een tribal krijgers die dansen en schreeuwend strijden. Het leger van de ware opwekking zullen deze vijand aanvallen in hun bolwerk, hun missie zal de zielen van mensen zijn door de kracht van de Heilige Geest, ze krijgen op hun hart om mensen vrij te zetten uit de binding van zonde door de boodschap van het kruis, en ze zullen de bolwerken van zonde zien vallen.

Satan je wordt in de gaten gehouden! God is een opwekkingsleger aan het oprichting en jou bolwerken zullen afgebroken worden. God roept uit naar jou beste lezer, maak een beslissing, wat ga je doen?

Geschreven door: Patrick Ersig
Vertaald door: Eduard Wustenveld


--------------------------------------------------------------------------------
Een van de eerste publicaties van dit visioen was in 2006 op een Yahoo group de Watchman assembly, waarmee het duidelijk is dat het niet geschreven is door iemand die zich vanuit rebellie wilt verzetten tegen zaken als bijvoorbeeld de Lakeland Revival.


Een gewaarschuwd mens ...
Zoals sommigen misschien zullen weten is het zalfje vanuit Florida in Nederland neergestreken. Het misschien bekende TRIN is er geweest en geeft vanaf 28 juni dagelijks "FireNights" in Evangelisch centrum Europoort te Rotterdam. Ze vonden het allemaal helemaal te gek, en het was allemaal van God. Er komt ook een TRIN TV die natuurlijk 24 uur per dag verslag gaat doen van alles, en steeds meer gemeenteleiders gaan er achter staan. Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar mensen wanneer dit in jou gemeente / kerk neerstrijkt REN DAN VOOR JE LEVEN!

Steeds meer "invloedrijke" christenen lopen hiermee weg, de bekende nederlandse leiders verlenen hun naam hier aan, maar ook bekende amerikanen waaronder de club van Peter Wagner (een zelfbenoemde opper-apostel) waardoor er een houding kan ontstaan van "als hun er mee in gaan dan moet het wel goed zijn".

Laat een ieder die oren en ogen heeft nu wakker worden in Jezus' Naam, en Gods woord verkondigen recht zoals het is. Hoe meer het feelgood evangelie toe neemt hoe meer wij het Woord moeten gaan schreeuwen van de daken zoals het is, en hoe meer prosperity er verkondigd wordt hoe meer mensen er op gewezen moeten worden dat er vervolging ligt voor een ieder die Christus wilt volgen. Het is nodig, een ieder die een bron van levend water in hun binnenste heeft kap met kerkje spelen en overspoel alles en iedereen in Jezus' Naam!

Je zult geen vrienden maken, en midden op straat in een ruzie belanden, uitgelachen worden enzovoorts. Je zult misschien voor gek verklaard worden, en worden veroordeeld door de meerderheid van christenen, want ik denk dat dit zalfje (of the annointing) velen zal overspoelen.

Maar bedenk jezelf dat Gods dienstknechten altijd in de minderheid waren. Ik vind het gewoon supertriest dat dit soort onzin gebeurt, in een tijd dat Nederland het Woord niet meer kent, meer dan de helft van de kerkgangers nooit bijbel gelezen heeft, en niet kunnen toetsen (!!!) Dat we juist dán worden overspoeld met een feelgood, prosperity, onzin, klabam evangelie als deze.

Bid als nooit tevoren, en bied jezelf aan als een levend offer in de handen van de Eeuwige.
Bid dat Hij je zal gebruiken als een machtig instrument, ter zegen en heil van een ieder die nog oren heeft. Timoteus waarschuwde al voor deze tijden, oren zullen gesloten worden, men wil alleen maar horen wat ze willen horen en kunnen het gezonde evangelie niet meer aan. Bid en doe iets!
Een nieuwe start is een nieuw begin

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #5 Gepost op: juli 12, 2008, 08:45:57 pm »
Jongens ik ben weg hier het wordt me te heet onder de voeten, als je wil weten hoe ik er zelf over denk mag je opzoeken op het ronduit forum en op hyves. Heb nu al genoeg gereageerd op deze artikelen die overal de kop op duiken.

Het artikel van papa is wel erg vaag en ik twijfel ernstig aan de betrouwbaarheid. Te meer omdat hij hetzelfde zegt als een ander artikel en dat eigenlijk na spreekt. Daarbij geef ik het gelijk eerder aan de mensen van Trin, welke ik ken als integere mensen en als je hun levensverhalen kent zal je nooit zoiets zeggen als dat ze oogkleppen op hebben en geesten echt zouden moeten onderschijden. Het artikel van papa is echt om zwart te maken, het klinkt ook ernstig overdreven, ik vraag me echt af, of die gene er wel zelf is geweest, het is te tegenstrijdig en te eenzijdig. Want er zijn goede vruchten, er komen mensen tot Jezus en mensen gaan weer radicaal voor Jezus. Daarbij heb ik nog een heel rijtje.

Jezus achterna en we zien wel wat er hier uitkomt!
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

sil

  • Berichten: 261
  • Jubelt in zijn verlossing
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #6 Gepost op: juli 12, 2008, 09:20:26 pm »
1 timotheus 4:1 Doch de Geest zegt duidelijk, dat in de laatste tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, zich begevende tot verleidende geesten, en leringen der duivelen

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #7 Gepost op: juli 12, 2008, 09:33:20 pm »
even verder lezen: ta da!

2 Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroeid;
3 Verbiedende te huwen, gebiedende zich van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft,  [4:3] Gen 1:29; 9:3.tot nuttiging  [4:3] Rom 14:6. 1 Kor 10:30.met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. 4   [4:4] Gen 1:31. Hand 10:15. Rom 14:14.Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde;
5 Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed.
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #8 Gepost op: juli 12, 2008, 09:34:48 pm »

quote:

farao schreef op 12 juli 2008 om 21:33:
even verder lezen: ta da!

2 Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroeid;
3 Verbiedende te huwen, gebiedende zich van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft,  [4:3] Gen 1:29; 9:3.tot nuttiging  [4:3] Rom 14:6. 1 Kor 10:30.met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. 4   [4:4] Gen 1:31. Hand 10:15. Rom 14:14.Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde;
5 Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed.


gaat toch duidelijk om het stellen van eigen regels en gebruiken die de vrijheid weer ontnemen die in Jezus Christus is. Alles mag dus gegeten worden, daar gaat het hier over in deze tekst.

(sorry voor de dubbelpost)
« Laatst bewerkt op: juli 12, 2008, 09:36:14 pm door farao »
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #9 Gepost op: juli 13, 2008, 02:10:03 am »
Dit lees ik als: zelfs wat de demonen doen is goed, want ze zijn door God geschapen, ga gerust met hen mee. (o jongens, wat een dwaalleer!!!)
Een nieuwe start is een nieuw begin

Harold-2

  • Berichten: 97
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #10 Gepost op: juli 13, 2008, 02:26:58 am »
Als je Todd Bentley toetst met de bijbel, dan kom je er snel genoeg achter dat het een valse profeet is. Zoek maar op internet erover. Deze man slaat tijdens zijn predikingen zover ik heb kunnen zien nooit een bijbel open, en ik heb hem nog nooit horen zeggen dat God de eer krijgt van eventuele wonderen.

Maar er is genoeg te vinden over hem (oa op You tube)

linkje

En deze manier van genezen is wel heel bizar en zeker niet bijbels:

 http://nl.youtube.com/watch?v=DUTCWLoD4-4


En dat is dus geen veroordeling richting de leden van Pinkstergemeenten of volle Evangelische gemeenten oid. Ik heb gewoon hele grote twijfels aan zijn werk, en of het wel bijbels is, en of God zich op een Todd Bentley manier zou willen openbaren. Ik denk het zelf van niet.
« Laatst bewerkt op: juli 13, 2008, 02:52:52 am door Harold-2 »

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #11 Gepost op: juli 13, 2008, 10:40:26 am »

quote:

gaitema schreef op 13 juli 2008 om 02:10:
Dit lees ik als: zelfs wat de demonen doen is goed, want ze zijn door God geschapen, ga gerust met hen mee. (o jongens, wat een dwaalleer!!!)
Wat bedoel je hiermee?
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Pinkeltje

  • Berichten: 890
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #12 Gepost op: juli 13, 2008, 12:31:27 pm »
Ik denk dat gaitema doelt op deze verzen: (1 Tim4:) 4 Alles wat God geschapen heeft is goed. Niets hoeft te worden verworpen als het onder dank wordt aangenomen, 5 want het is geheiligd door het woord van God en door het gebed.

Het komt op mij ook wat raar over. Moet ik het zo lezen: Alles wat God gemaakt heeft is goed. Als je ergens voor gedankt hebt, hoef je het niet weg te doen. Het is dan namelijk geheiligd door Gods woord en door het (dank)gebed.
40 jaar GSV, da's pas echte trouw

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #13 Gepost op: juli 13, 2008, 12:50:48 pm »

quote:

farao schreef op 13 juli 2008 om 10:40:
[...]


Wat bedoel je hiermee?

Deze zin uit de bijbeltekst:
"Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde; "

Als je dat verkeert vertaalt dan lijkt het alsof alles wat God geschapen heeft goed is en mag toegelaten worden in je leven, omdat het door Hem geschapen is, zoals demonen dus. Maar dat is natuurlijk niet zo, want demonen ontnemen je de vrijheid.

Je moet dus zo leven dat je wel vrij blijft en niet gevangen wordt in de strikken die demonen voor ons klaar hebben staan. Vandaar: Wees Heilig want Ik ben Heilig, geeft God aan ons mee.
« Laatst bewerkt op: juli 13, 2008, 12:52:44 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #14 Gepost op: juli 13, 2008, 12:54:58 pm »

quote:

Pinkeltje schreef op 13 juli 2008 om 12:31:
Ik denk dat gaitema doelt op deze verzen: (1 Tim4:) 4 Alles wat God geschapen heeft is goed. Niets hoeft te worden verworpen als het onder dank wordt aangenomen, 5 want het is geheiligd door het woord van God en door het gebed.

Het komt op mij ook wat raar over. Moet ik het zo lezen: Alles wat God gemaakt heeft is goed. Als je ergens voor gedankt hebt, hoef je het niet weg te doen. Het is dan namelijk geheiligd door Gods woord en door het (dank)gebed.
precies, je moet hier dan ook naar de contekst kijken. Wat wilde de schrijver hier mee zeggen. Vast niet dat we alles maar als goed aannemen.
Een nieuwe start is een nieuw begin

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #15 Gepost op: juli 13, 2008, 02:48:01 pm »

quote:

gaitema schreef op 13 juli 2008 om 12:50:
[...]

Deze zin uit de bijbeltekst:
"Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde; "

Als je dat verkeert vertaalt dan lijkt het alsof alles wat God geschapen heeft goed is en mag toegelaten worden in je leven, omdat het door Hem geschapen is, zoals demonen dus. Maar dat is natuurlijk niet zo, want demonen ontnemen je de vrijheid.

Je moet dus zo leven dat je wel vrij blijft en niet gevangen wordt in de strikken die demonen voor ons klaar hebben staan. Vandaar: Wees Heilig want Ik ben Heilig, geeft God aan ons mee.


Precies, daarom drukte ik ook dat andere vers dik waar duidelijk werd waar het om ging. Dus om spijzen, dat dit goed is en gewoon gegeten mag worden omdat het geheiligd wordt. Het gaat er volgens mij net als romeinen hier om of offer vlees gegeten mocht worden of niet. Alhoewel ik hier me afvraag dat het om meer dingen gaat. misschien wel joden die allerlei wetten op de christen heidenen wilde leggen.

edit: het gaat hier dus niet om demonen, engelen of hemelse machten, maar alleen wat God geschappen heeft hier op aarde. Als schepsel gaat het dan om bijv. een varken wat voor de joden verboden was te eten.
« Laatst bewerkt op: juli 13, 2008, 02:56:02 pm door farao »
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #16 Gepost op: juli 13, 2008, 04:13:45 pm »
ja klopt. Des al niet te min zijn er altijd geestelijke machten achter de schermen actief
Een nieuwe start is een nieuw begin

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #17 Gepost op: juli 13, 2008, 04:43:16 pm »

quote:

gaitema schreef op 13 juli 2008 om 16:13:
ja klopt. Des al niet te min zijn er altijd geestelijke machten achter de schermen actief
Dat lijkt me duidelijk, onze (goede) strijd is daar immers tegen. (Efeze 6)
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #18 Gepost op: juli 13, 2008, 05:14:16 pm »
Zo is dat.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Thorgrem

  • Berichten: 3000
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #19 Gepost op: juli 14, 2008, 06:48:47 pm »
De ballon die Todd Bentey heet is inmiddels al weer doorgeprikt:

Todd Bentley stopt voorlopig met Lakeland

Evangelist Todd Bentley stopt voorlopig met het leiden van diensten in Lakeland, Florida. De uitzendingen van die diensten, bekend als de ‘Florida Outpouring’, via GOD TV worden ook stopgezet.
Dat heeft Fresh Fire Ministries, de organisatie van Todd Bentley, zondagavond bevestigd. Eerder gisteren werd bekend dat Nightline, een actualiteitenrubriek van de Amerikaanse televisiezender ABC, een interview met Bentley zou brengen waarin werd gezegd dat Bentley, ondanks toezeggingen, geen enkel bewijs heeft kunnen leveren van de genezingen die onder zijn bediening in Florida zouden hebben plaatsgevonden. Toen bekend werd dat Nightline dat zou gaan uitzenden, kwam Fresh Fire Ministries met een verklaring naar de redactie van Nightline waarin werd gezegd dat Todd Bentley ‘moe’ is en ‘een tijd van rust’ nodig heeft, waarin hij zich geestelijk weer kan opladen.

Voor de rest van het artikel: http://www.manna-vandaag.nl/?post=3567

Kortom, het was weer een hoop gebakken lucht.
« Laatst bewerkt op: juli 14, 2008, 06:49:20 pm door Thorgrem »

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #20 Gepost op: juli 14, 2008, 07:04:24 pm »
Dat vraag ik me af... als de wereld erbij komt, die is sowieso kritisch. maar, de tijd zal het leren, het kan best dat het doorgaat zonder bentley, uiteindelijk zegt ie natuurlijk dat het niet om hem draait. Toch ben ik ook wel opgelucht dat ie rust neemt, zijn we even van al die discussies af ;) En tja nergens wordt de link gemaakt die ie stopt omdat die interviews zeggen dat mensen niet genezen zijn. Het gaat nog altijd om dat mensen Jezus hebben leren kennen, meer van Hem hebben in hun leven, daar zouden we naar moeten kijken.... de wereld kijkt alleen naar de manafestaties en wonderen, jammer genoeg gaan veel christenen hier ook verkeerd in mee zoals dus ook in florida gebeurde, maar ook hier in nederland gebeurd. Dat komt deels denk ik ook omdat het abnormaal is, terwijl het normaal zou moeten zijn dat mensen tot Jezus komen en genezen worden in de kerk. (vgl eerste gemeenten)
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Thorgrem

  • Berichten: 3000
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #21 Gepost op: juli 14, 2008, 07:16:01 pm »
Juist nu kan de discussie eindelijk echt beginnen zonder dat mensen met kritische vragen gelijk als ongelovigen of mensen met te weinig geloof worden weggezet (dat gebeurd niet op deze site, maar dat is wel de tendens in de neo charismatische wereld). De man is ontmaskerd en knijpt hem er tussen uit. In het artikel zien we duidelijk dat de claims bewust zijn verdoezeld, dat kritisch onderzoek mogelijk was gemaakt, maar dat de mensen die wel getraceerd konden worden niet genezen zijn. En dan is er zelfs in het nuchtere Nederland al een gemeente van zo'n 600 man gescheurd omdat iemand daar iets negatiefs had gezegd over deze man. Ik begreep al weinig van het neo charismatische, maar nu begrijp ik het nog minder.

Ursa

  • Berichten: 990
  • Tota Scriptura!
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #22 Gepost op: juli 14, 2008, 08:37:23 pm »
Soms ben je idd blij gewoon nuchter vrijgemaakt te zijn... ik word alleen al kriegel van dit topic.

Als we Ersigs profetie volgen zou de beweging rond Todd Bentley nu daadwerkelijk wonderlijke genezingen moeten laten zien. Kan natuurlijk ook zijn dat de profetie gewoon niet klopt. Wat heeft die man overigens met de eindtijd?
'Als u begrijpt wat ik bedoel' (O. B. Bommel)

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #23 Gepost op: juli 15, 2008, 10:37:10 am »
Die man was gewoon super oppervlakkig bezig, niets christelijks. Maar nu zei hij dus dat hij tijdelijk gestopt is. Nou, dan kunnen we misschien nog meer van die man verwachten. Nu hopen dat al die occult belaste mensen daar uit hun roes van het kwaad en de misleiding bevrijd mogen worden.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Mezzamorpheus

  • Berichten: 5201
  • You are my Lifeboat
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #24 Gepost op: juli 15, 2008, 02:57:02 pm »

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #25 Gepost op: juli 15, 2008, 05:21:55 pm »
Jammer dat het artikel weer eenzijdig is, de vorige vond ik toch iets beter, alles wordt maar weer over genomen van één ander artikel, lekkere goede journalestiek is dat... Het nog geen eens goed natrekken, maar mee gaan met de hype of die nu positief of negatief is. Want eigenlijk is het het allebei.

Godtv gaat iig gewoon door en de diensten ook: http://www.god.tv/florida

Gewoon ff nakijken, had het nd ook makkelijk ff kunnen doen.
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

pyro

  • Berichten: 779
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #26 Gepost op: juli 15, 2008, 08:01:27 pm »
Nou mensen ik heb even op Todd's website gekeken, representatief voor die site zijn pagina's als deze:
http://www.freshfire.ca/index.php?Id=930&pid=8

Als dit van satan is dan heb ik afgelopen zondag uitsluitend satanistische dingen gehoord van de kansel :Y)

Waar komt die geest van kritiek toch vandaan?
Waarom zijn sommige christenen alsmaar bezig hun broeders en zusters aan te klagen?

Harold-2

  • Berichten: 97
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #27 Gepost op: juli 15, 2008, 10:21:35 pm »

quote:

pyro schreef op 15 juli 2008 om 20:01:
Nou mensen ik heb even op Todd's website gekeken, representatief voor die site zijn pagina's als deze:
http://www.freshfire.ca/index.php?Id=930&pid=8

Als dit van satan is dan heb ik afgelopen zondag uitsluitend satanistische dingen gehoord van de kansel :Y)

Waar komt die geest van kritiek toch vandaan?
Waarom zijn sommige christenen alsmaar bezig hun broeders en zusters aan te klagen?


Wat er aan stellingen geschreven staat op de site wordt volgens mij weinig in de dienst genoemd. Ik denk dat als Todd Bentley wat meer "het woord" liet spreken, ipv "bam bam" dat er al aardig wat minder mensen kritisch zouden zijn.

Maar ik heb het idee dat de mensen die het hier voor Todd Bentley opnemen, het idee hebben dat zij persoonlijk (en hun kerkkeuze) worden bekritiseerd. En dat is wat mij betreft dus niet zo.

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #28 Gepost op: juli 15, 2008, 11:36:34 pm »
Inderdaad. Ik zal het zo uitdrukken: wat Todd doet is heel wat anders dan wat de echte pinksterbeweging doet. En juist door het visioen die ik gelezen heb en de ervaringen van de mensen die er geweest zijn maakt mij juist kritisch. Terwijl ik juist iemand ben die maar wat snel mee zou lopen in de charismatische wereld. Ik ben bijvoorbeeld een volle voorstander van onze beste vriend Jan Zijlstra die toch heel wat anders doet dan Todd
Trouwens: als je de site bekijkt van de Levensstroomgemeente van Jan Zijlstra, dan is het eerste wat je er leest een hele theologische uitleg van wat de gemeente gelooft aan de hand van belijdenisgeschriften nota bene. God de Vader, God de zoon en God de heilige Geest. Het is mij dan duidelijk dat ze heel serieus het Woord van God willen volgen.
« Laatst bewerkt op: juli 15, 2008, 11:51:20 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #29 Gepost op: juli 15, 2008, 11:45:09 pm »
Ik geloof dat je tegenwoordig twee werelden hebt binnen de charismatische wereld. De eerst is hoe de pinksterkerken begonnen. Namelijk een sterke ijver om het woord van God te bestuderen en diep in de bijbel te duiken. die is nog steeds heel actief. Ik ken pinkstergemeenteleden die zelfs hele theologische opleidingen volgen om goed op de hoogte te zijn van wat de bijbel ons leert. Tot aan gereformeerde theologie toe zelfs. In deze beweging gebeuren vanaf het begin veel wonderen, omdat het deel uitmaakt van wat de bijbel leert. De apostelen hadden gaven van de Geest ontvangen en genazen daardoor mensen en dat gebeurd nog. Er heerst een sterke nadruk op het breken van je zonden en Jezus achter na te gaan. En niet te vergeten: om je kruis te dragen.

In de andere charismatische beweging heb je te maken met namaak door satan (en dan snap ik de term neo-charismatisch ook wel een beetje). Het draait vooral om de Geest en emoties!! Wonderen zijn ook helemaal geweldig! Grote aantallen mensen die in vervoering komen!! Maar het kruis raakt op de achtergrond. Kennis van de schrift wordt steeds beperkter. De aandacht is van Jezus afgeleid naar de Heilige Geest toe!! En als je goed op let, dan wordt er van serieus bekeringswerk van heel je levensstijl achterwegen gelaten. Er wordt wel gezegt 'Jezus is liefde en houdt van je!! Ja, en toen? Waar blijft het ijver voor levensheiliging en radicale navolging van Jezus. Nee, het moet goed voelen!!

Geef mij die eerste pinksterbeweging maar.
« Laatst bewerkt op: juli 15, 2008, 11:46:32 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

Hendrika

  • Berichten: 2
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #30 Gepost op: juli 16, 2008, 01:27:00 am »
Ik heb laatst films gezien van Todd zijn diensten...en mijn mond viel open van verbazing :|
Het ging daarin niet om God maar om hem en om wat wij willen.
Zijn boodschap is gevaarlijk...
Ik heb ook getuigenissen gehoord op film van mensen die "genezen" zouden zijn in een dienst van Todd...maar die daarna werden lastig gevallen door demonen. Dus zo onschuldig is die man niet ;(

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #31 Gepost op: juli 16, 2008, 12:52:24 pm »

quote:

gaitema schreef op 15 juli 2008 om 23:45:
Ik geloof dat je tegenwoordig twee werelden hebt binnen de charismatische wereld. De eerst is hoe de pinksterkerken begonnen. Namelijk een sterke ijver om het woord van God te bestuderen en diep in de bijbel te duiken. die is nog steeds heel actief. Ik ken pinkstergemeenteleden die zelfs hele theologische opleidingen volgen om goed op de hoogte te zijn van wat de bijbel ons leert. Tot aan gereformeerde theologie toe zelfs. In deze beweging gebeuren vanaf het begin veel wonderen, omdat het deel uitmaakt van wat de bijbel leert. De apostelen hadden gaven van de Geest ontvangen en genazen daardoor mensen en dat gebeurd nog. Er heerst een sterke nadruk op het breken van je zonden en Jezus achter na te gaan. En niet te vergeten: om je kruis te dragen.

In de andere charismatische beweging heb je te maken met namaak door satan (en dan snap ik de term neo-charismatisch ook wel een beetje). Het draait vooral om de Geest en emoties!! Wonderen zijn ook helemaal geweldig! Grote aantallen mensen die in vervoering komen!! Maar het kruis raakt op de achtergrond. Kennis van de schrift wordt steeds beperkter. De aandacht is van Jezus afgeleid naar de Heilige Geest toe!! En als je goed op let, dan wordt er van serieus bekeringswerk van heel je levensstijl achterwegen gelaten. Er wordt wel gezegt 'Jezus is liefde en houdt van je!! Ja, en toen? Waar blijft het ijver voor levensheiliging en radicale navolging van Jezus. Nee, het moet goed voelen!!

Geef mij die eerste pinksterbeweging maar.


Het één sluit het ander absoluut niet uit. Ben gisteravond en al een keer eerder bij de samenkomsten van trin geweest. revival fire nights, oproep tot opwekking, om uit te gaan, opgebouwd te worden om Jezus te gaan verkondigen en het koningkrijk van God bekend te maken en uit te delen. Deze organisatie wordt vaak ook door mensen als neo-charismatisch bestempeld. Geheel onterecht volgens mij bestaat er niet zoiets als dit. Juist daar zie ik dat mensen radicaal voor Jezus willen gaan opgroepen wordt om heel je leven aan Jezus te geven en niks van je leven van jezelf te laten zijn. Echt heel de regie aan God overgeven! Dit is wat er gisteren gebeurde echt bijna de hele zaal knielde of gaf zich op een andere manier over aan Jezus, volledig. Er wordt ook steeds opgroepen om je niet alleen te laten vullen, maar er juist op uit te gaan en mensen te vertellen over Jezus. Geweldig! Juist door aan het Vader hart van God te zijn, Jezus liefde en intimiteit in je te laten zijn, (vruchten van HG) kan je naar buiten om te getuigen. Niet op eigen kracht, maar Gods kracht! Juist die liefde zorgt er voor, juist het vaderhart van God voor jou en dus ook anderen zorgt er voor dat je gaat. Wat ik zie gebeuren is dat mensen Gods hart willen bidden en uitdragen, daarvoor gaan! Niet wat ze zelf willen, maar wat God wil, de Heilige Geest volgen! God wil niets liever dan dat mensen Jezus leren kennen, een leven hebben dat heel is en geheel toegeweid aan Hem! Voor Nederland ook als we God vragen om opwekking zal Hij dit ook geven omdat ons hart oprecht is en God wil niets liever dan mensen redden! Hij heeft verdriet van verloren en gevangen zielen dat is zo Bijbels als wat!

Dus mijn betoogje gaat erom dat het miss zo lijkt dat het alleen om liefde voelen gaat en ik denk dat veel christenen het daarbij houden. Overigens net zo goed in gereformeerde kerken, ik ben gedoopt, belijdenis, ik mag in de hemel komen klaar...! Zelfde verhaal, maar Jezus roept ons op om Hem te volgen, de dingen te doen die Hij deed! Het is dus belangrijk God als bron te hebben, ons te laten voeden door Hem en het daar niet bij te houden, maar ook dit weer doorgeven en te getuigen van Jezus! Het evangelie is niet alleen voor jezelf en ook voor de ander, daar moet heel de kerk in de breedste zin van evangelisch tot gereformeerd van doordrongen worden! Dat alleen in Jezus alles is en dat Hij al alles voor ons heeft gedaan!

En gaitema broeder ik denk dat we hier elkaar de hand kunnen geven, tof!
« Laatst bewerkt op: juli 16, 2008, 12:54:48 pm door farao »
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Harold-2

  • Berichten: 97
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #32 Gepost op: juli 17, 2008, 12:41:51 am »
Ik weet niet of ik dit filmpje al gepost had, maar graag jullie reactie:

http://nl.youtube.com/watch?v=WYiOL9_2Dz0

Is dit het werk van een dienaar van God?

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #33 Gepost op: juli 17, 2008, 01:07:44 am »
He, Farao. Ik heb eens rondgeneust op de website van Trin en als ik de getuigenissen daar lees en wat mensen die er geweest zijn van plan zijn, dan zie ik gewoon God aan het werk. Trin is dan ook niet iets waar ik tegen opbots. Daar wordt kennelijk ook echt een Geest verkondigt zoals de eerste pinksterbeweging dat wilde berijken. Prima! Als we maar wakker blijven en niet ons laten meeslepen door bijeenkomsten die op het eerste oog ook christelijk lijken, maar achterafgezien dat toch niet echt is. We moeten waakzaam zijn. als je het wil weten. Die opwekking waar je het over hebt is al gaande. Maar het is wel de smalle weg. Kleine groepen mensen die elkaar opzoeken en die groeien in aantallen en kracht. Te gelijkertijd is de Anti-christ ook bezig zijn namaak te precenteren. en in die namaak zal er geen ruimte zijn voor... "Jezus die gekruizigd is te verkondigen en het radicaal breken met je zonden. Je kruis op te dragen en achter Jezus aan te gaan." De term neo-evangelisch vindt ik zelf persoonlijk ook niet echt wat. Maar er sluipt wel een sluipmoordenaar rond die kinderen van het licht wil opzuigen in zijn na-aappraktijken. Daarbij: in het nieuws was vandaag nog dat er nergens zo veel paragnosten zijn dan in Nederland. Die helderziendheid, tarotkaarten leggen en dat soort dingen. Het is wel helder.. God en satan zijn bijden Nu aan het werk en daarom moeten we Nu waakzaam zijn. Sterker nog. Na mate de tijd verstrijkt zal er een onderdrukking ontstaan en gaan we het steeds moeilijker krijgen. Daarom, wees waakzaam. Het is geen rijd meer om blindelings iedereen te vertrouwen, maar een tijd van grondig de bijbel blijven lezen en kijken of alles wat om je heen gebeurd nog okee is.
« Laatst bewerkt op: juli 17, 2008, 01:08:40 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

Divinespark

  • Berichten: 456
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #34 Gepost op: juli 17, 2008, 03:51:42 am »
Als je openbaring leest dan zie je dat elk van de 7 gemeenten een aandachtspunt had waar ze zelf aan moesten werken. Deden ze dit niet, dan zouden ze later een probleem hebben.

Als je dit dus al van de 7 eerste gemeenten kunt zeggen, dan ook gewoon van elke andere christelijke groepering.

Als Jezus iets zegt bij goedbedoelende christenen, dan wordt gezegd wat het aandachtspunt is en wat ze er aan kunnen doen. Als mensen echter iets zeggen, dan krijg je meteen van dat gedoe als je het niet naar hun evenbeeld praktiseert, dat je dan met satans praktijken bezig bent.

Thorgrem

  • Berichten: 3000
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #35 Gepost op: juli 17, 2008, 12:10:00 pm »

quote:

farao schreef op 15 juli 2008 om 17:21:
Jammer dat het artikel weer eenzijdig is, de vorige vond ik toch iets beter, alles wordt maar weer over genomen van één ander artikel, lekkere goede journalestiek is dat... Het nog geen eens goed natrekken, maar mee gaan met de hype of die nu positief of negatief is. Want eigenlijk is het het allebei.

Godtv gaat iig gewoon door en de diensten ook: http://www.god.tv/florida

Gewoon ff nakijken, had het nd ook makkelijk ff kunnen doen.
Prima, dat tv programma kan dus binnen korte tijd alsnog de nodige bewijzen zien van de vele genezingen aangezien het fresh fire ministry gewoon doorgaat. Tot die tijd zie ik het als bedriegers. En de Waarheid wordt niet met bedrog gebracht.
« Laatst bewerkt op: juli 17, 2008, 12:10:29 pm door Thorgrem »

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #36 Gepost op: juli 17, 2008, 12:38:47 pm »

quote:

Divinespark schreef op 17 juli 2008 om 03:51:
Als je openbaring leest dan zie je dat elk van de 7 gemeenten een aandachtspunt had waar ze zelf aan moesten werken. Deden ze dit niet, dan zouden ze later een probleem hebben.

Als je dit dus al van de 7 eerste gemeenten kunt zeggen, dan ook gewoon van elke andere christelijke groepering.

Als Jezus iets zegt bij goedbedoelende christenen, dan wordt gezegd wat het aandachtspunt is en wat ze er aan kunnen doen. Als mensen echter iets zeggen, dan krijg je meteen van dat gedoe als je het niet naar hun evenbeeld praktiseert, dat je dan met satans praktijken bezig bent.
Het is wel duidelijk dat je de ervaringen van mensen die demonen 'zagen'niet serieus neemt en dat de de visioen die ik hier op het net zette ook niet als serieus neemt. Ook niet dat er in de laatste dagen valse profeten komen en zelfs mensen die beweren dat Jezus hier of daar is, of dat ze de christus zelf zijn. Ik neem het wel serieus en het is me al duidelijk geworden dat het nu die tijd is, waarin de valse profeten werkzaam zijn. Dan kan je wel met dit, zus of zo aankomen. Maar dit is overduidelijk een valse profeet.
« Laatst bewerkt op: juli 17, 2008, 12:39:21 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #37 Gepost op: juli 18, 2008, 01:15:21 am »
Daarbij niet te vergeten al dat geweld dat hij gebruikte. een tandarts een tand uit de mond schoppen die vervolgens niet geneest.Iemand met kanker aan een klier (meen ik) in de maag trappen, net zo lang tot ze zegt dat hij moet stoppen. Ook zij genas niet. Een vrouw in het gezicht schoppen is ook aso. Al dat geweld om genezing die vervolgens niet komt, doet mij ook de alarmbellen rinkelen.
« Laatst bewerkt op: juli 18, 2008, 01:16:37 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

pyro

  • Berichten: 779
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #38 Gepost op: juli 18, 2008, 08:15:54 pm »

quote:

Harold-2 schreef op 17 juli 2008 om 00:41:
Ik weet niet of ik dit filmpje al gepost had, maar graag jullie reactie:

http://nl.youtube.com/watch?v=WYiOL9_2Dz0

Is dit het werk van een dienaar van God?


Of dit filmpje gemaakt is door een dienaar van God bedoel je? Ik denk het niet, nee.
Er zijn goede en slechte dingen van meneer Bentley te zeggen net als van iedere andere evangelist, net als van iedere andere christen als het daar over gaat. Filmpjes die een, inderdaad niet onfeilbare, dienaar van God afschilderen als een dienaar van de duivel, zijn gemaakt door ontspoorde mensen. Als alle aandacht die nu verspild wordt met het bekritiseren van broeders en zusters in het geloof nu eens besteed zou kunnen worden aan iets goeds, hongerigen te eten geven, daklozen onderdak verschaffen, gevangenen bezoeken, noem maar op.
Maar nee, elkaar bijten en vereten, dat is wat christenen boeit...
« Laatst bewerkt op: juli 18, 2008, 08:18:04 pm door pyro »

Harold-2

  • Berichten: 97
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #39 Gepost op: juli 18, 2008, 11:11:14 pm »

quote:

pyro schreef op 18 juli 2008 om 20:15:
[...]
Als alle aandacht die nu verspild wordt met het bekritiseren van broeders en zusters in het geloof nu eens besteed zou kunnen worden aan iets goeds, hongerigen te eten geven, daklozen onderdak verschaffen, gevangenen bezoeken, noem maar op.

Maar nee, elkaar bijten en vereten, dat is wat christenen boeit...
Lijkt me dat God ons in de bijbel zelf oproept om kritisch te zijn?

En het 1 (kritisch zijn) hoeft het andere:  

quote:

hongerigen te eten geven, daklozen onderdak verschaffen, gevangenen bezoeken, noem maar op.
toch niet uit te sluiten?
« Laatst bewerkt op: juli 18, 2008, 11:13:26 pm door Harold-2 »

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #40 Gepost op: juli 19, 2008, 01:53:28 am »

quote:

pyro schreef op 18 juli 2008 om 20:15:
[...]


Of dit filmpje gemaakt is door een dienaar van God bedoel je? Ik denk het niet, nee.
Er zijn goede en slechte dingen van meneer Bentley te zeggen net als van iedere andere evangelist, net als van iedere andere christen als het daar over gaat. Filmpjes die een, inderdaad niet onfeilbare, dienaar van God afschilderen als een dienaar van de duivel, zijn gemaakt door ontspoorde mensen. Als alle aandacht die nu verspild wordt met het bekritiseren van broeders en zusters in het geloof nu eens besteed zou kunnen worden aan iets goeds, hongerigen te eten geven, daklozen onderdak verschaffen, gevangenen bezoeken, noem maar op.
Maar nee, elkaar bijten en vereten, dat is wat christenen boeit...
Heb je al het commentaar van de bekende dominee Orlando Bottenbley van de Babtistengemeente in Drachten al gelezen? Hij richt zijn commentaar op de bezoekers van deze man namelijk. Het komt er op neer dat mensen die het bezoeken altijd een bijzondere ervaring willen beleven. Maar het gaat niet om de 'bijzondere ervaring' volgens hem.
« Laatst bewerkt op: juli 19, 2008, 02:04:57 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #41 Gepost op: juli 19, 2008, 03:51:52 pm »
Ik heb het opgezocht. Letterlijk zegt ds. Orlando Bottenbley in de Visie dit: "Veel christenen zijn op zoek naar spectaculaire dingen - dat zie je ook nu, rond Lakeland en bij een beweging als TRIN in Nederland. Ik heb daar mijn reserves bij. We moeten oppassen dat accenten niet verkeerd worden gelegd. Karakterverandering is het grootste wonder."
Een nieuwe start is een nieuw begin

pyro

  • Berichten: 779
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #42 Gepost op: juli 19, 2008, 04:55:42 pm »

quote:

gaitema schreef op 19 juli 2008 om 15:51:
Ik heb het opgezocht. Letterlijk zegt ds. Orlando Bottenbley in de Visie dit: "Veel christenen zijn op zoek naar spectaculaire dingen - dat zie je ook nu, rond Lakeland en bij een beweging als TRIN in Nederland. Ik heb daar mijn reserves bij. We moeten oppassen dat accenten niet verkeerd worden gelegd. Karakterverandering is het grootste wonder."


Ja, je kunt je reserves hebben bij accenten die worden gelegd. Dat doe ik zelf ook bij zulke bewegingen, wat dat betreft ben ik het dus met Bottenbley eens.
Maar dat is in elk geval een genuanceerde mening en dat mis ik in de commentaren bij die filmpjes en in een groot deel van deze discussie.
« Laatst bewerkt op: juli 19, 2008, 04:56:05 pm door pyro »

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #43 Gepost op: juli 19, 2008, 05:40:44 pm »
Dat komt er op neer dat bijvoorbeeld theologen die zeggen dat Jezus niet echt uit de dood is opgestaan, maar dat je het symbolisch moet zien ook maar onbekritiseerd hun gang kunnen laten gaan. Als je daar voor bent...

Ik zie liever christeenen die wat niet klopt bij naam durven noemen. Dat soms daardoor de dingen eventueel eenzijdig wordt belicht, ala dat kan. Maar in dit geval heb ik genoeg gelezen over de Lakeland opwekking om te kunnen geloven dat dit niet van God is.
Een nieuwe start is een nieuw begin

pyro

  • Berichten: 779
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #44 Gepost op: juli 19, 2008, 07:51:08 pm »

quote:

gaitema schreef op 19 juli 2008 om 17:40:
Dat komt er op neer dat bijvoorbeeld theologen die zeggen dat Jezus niet echt uit de dood is opgestaan, maar dat je het symbolisch moet zien ook maar onbekritiseerd hun gang kunnen laten gaan. Als je daar voor bent...

Daar is Bentley nu juist helemaal niet voor. Dat kun je zelf nakijken op de link naar zijn website, die ik eerder in deze draad heb geplaatst.

quote:

Ik zie liever christenen die wat niet klopt bij naam durven noemen. Dat soms daardoor de dingen eventueel eenzijdig wordt belicht, ala dat kan.

Integendeel, met eenzijdigheid doe je de waarheid geweld aan.

quote:

Maar in dit geval heb ik genoeg gelezen over de Lakeland opwekking om te kunnen geloven dat dit niet van God is.

Tja daar kan ik moeilijk iets zinnigs over zeggen omdat ik niet weet wat je bronnen zijn.
Ik kan alleen waarschuwen tegen vooroordeel, want het is altijd wel mogelijk dingen te selecteren die je mening bevestigen.

pyro

  • Berichten: 779
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #45 Gepost op: juli 19, 2008, 08:02:21 pm »

quote:

Harold-2 schreef op 18 juli 2008 om 23:11:
[...]


Lijkt me dat God ons in de bijbel zelf oproept om kritisch te zijn?


De bijbel waarschuwt ook tegen het soort kritische mentaliteit die verdeeldheid brengt tussen de christenen onderling.

quote:


En het 1 (kritisch zijn) hoeft het andere:  
[...]
 toch niet uit te sluiten?
Inderdaad, maar sommigen schijnen wel een dagtaak te hebben aan het bekritiseren en aanklagen van evangelisten.
« Laatst bewerkt op: juli 19, 2008, 08:31:35 pm door pyro »

Harold-2

  • Berichten: 97
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #46 Gepost op: juli 19, 2008, 11:15:30 pm »
Nee, het gaat er niet om om anderen aan te klagen en af te kraken.

In het begin was ik ook enthiousiast over Todd Bentley en "the rivival", want wat is er nou mooier dat mensen tot geloof in God komen, en God zijn kracht laat zien.

Ik sta voor alle expressies in de Godsdienst open, ook al kom ik uit gereformeerde huize, toch sta ik echt niet kritisch tegenover Baptisten/Evangelische of Pinkstergemeenten, in tegendeel, ik wil er graag van leren. (en ik denk dat ik wat dat betreft wel redelijk met Gaitema op 1 lijn zit.

Maar als je je in Lakeland rivival gaat verdiepen, dan kom ik gewoon dingen tegen (het in de maag stompen van een kankerpatient om de kwade geest uit te drijven, en mensen in het gezicht trappen, en op mensen in trappen om kwade geesten te verdrijven etc) dat bij mij wel vragen oproept.

Dus zou de beste meneer Todd Bentley uit Jezus naam geesten uitdrijven, en onder aanroeping van God dit doen, dan was ik denk ik niet kritisch geweest. Maar onder het uitroepen van allerlei kreten, en de eerder genoemde dingen, dan heb ik echt mijn twijfels erbij.

Ik ga dan de bijbel lezen, en zoek naar bijbelteksten waarin Jezus mensen aan het slaan en schoppen is om de kwade geesten uit te drijven: Ik heb de bijbelteksten niet kunnen vinden. Jezus had aan zijn woorden genoeg.
« Laatst bewerkt op: juli 20, 2008, 07:20:04 pm door Harold-2 »

wateengedoe2

  • Berichten: 2149
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #47 Gepost op: juli 20, 2008, 10:02:42 am »
Net een 'doop'dienst gezien ... echt een godslasterlijke parodiëring van het sacrament  ;(

gaitema

  • Berichten: 10169
  • Zeg maar gait
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #48 Gepost op: juli 20, 2008, 03:11:20 pm »
Ik zeg er verder ook niet meer wat op. Ik ben het helemaal met Harold-2 eens en ik ben juist iemand die heel positief staat tegenover veel pinksterchristenen, maar dit wat ik over Todd lees is vanaf het begin af aan al verontrustend geweest. Ook als ik de forum van de EO en een messiaans Joodse forum lees, dan komt Todd er daar niet goed van af.
« Laatst bewerkt op: juli 20, 2008, 03:11:40 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

Ulysses

  • Berichten: 1663
    • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #49 Gepost op: juli 26, 2008, 01:14:17 am »

quote:

gaitema schreef op 18 juli 2008 om 01:15:
Daarbij niet te vergeten al dat geweld dat hij gebruikte. een tandarts een tand uit de mond schoppen die vervolgens niet geneest.Iemand met kanker aan een klier (meen ik) in de maag trappen, net zo lang tot ze zegt dat hij moet stoppen. Ook zij genas niet. Een vrouw in het gezicht schoppen is ook aso. Al dat geweld om genezing die vervolgens niet komt, doet mij ook de alarmbellen rinkelen.
Alarmbellen rinkelen? Die idioot moet opgepakt worden!
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.