Auteur Topic: xtreme gebeds genezingsdiensten  (gelezen 22713 keer)

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Gepost op: januari 03, 2006, 01:49:54 pm »
Heb ooit eens een genezingsdienst meegemaakt bij een zeer xtreem te noemen gemeente. Ik schreef er toen hetvolgende stuk over en er is nix van gelogen. Tis lang dus zie maar wat je er van lezen wil.


Ik was die avond op uitnodiging van een vriend, meegegaan, naar een genezingsdienst. Persoonlijk had ik er helemaal niet zo veel zin in, maar liet me, om van het gevraag en de smekende blik in de ogen van mijn vriend af te zijn, toch overhalen te gaan.
Om de een of andere reden, komt er altijd iets gereserveerds over me, bij dit soort diensten. We kwamen binnen in een met TL buizen verlichte ruimte en er waren al zo’n vijfhonderd mensen aanwezig. De meeste zaten al op de ietwat ongemakkelijke klapstoelen, doch sommige waren nog druk doende met koffie en thee te drinken.
Toen ik plaats nam naast een jongeman en deze vriendelijk de hand wilde schudden, gromde en siste de jongen naar me, zodat ik snel mijn hand weer terug trok. Weet ook niet wat hem mankeerde, maar wilde er verder maar geen aandacht aan schenken. Inmiddels liep de zaal bomvol en zag ik mensen in rolstoelen, op krukken en zelfs complete brancards, naar voren gereden worden.
De dienst ving aan met het staande zingen van een loflied en de jongen naast mij, stak zijn handen hoog in de lucht, terwijl hij zong over de liefde van Jezus. Ik was hoogst verbaast. Hoe kon iemand, naar zijn naaste grommen en sissen en daarna Gods liefde met opgeheven handen bezingen?
Had ik het misschien niet goed verstaan en berustte dit allemaal op een misverstand mijnerzijds?
Toen we weer zaten, besloot ik de proef op de som te nemen en sprak tot de jongen een vriendelijk woord over zijn groen colbert. Hij keek me verwoestend aan en begon onmiddellijk weer met zijn grizzlybeer imitatie, te grommen en te sissen. Het verwarde me een beetje en ik dacht er het mijne van.
Inmiddels kwam de voorganger op en ging de nu ongeveer achthonderd koppige menigte mensen staan, om een uur lang te zingen, onderwijl er voorop het podium een drietal leuke dames met lange kleurige sjaaltjes op elk lied danspasjes maakte. De expressie op hun gezicht had iets buitengewoon vrolijks en werkte aanstekelijk op je gemoed.
Na dit eerste, best wel vermoeiende uur, mochten we gaan zitten en begon de voorganger over het podium te lopen, onderwijl met luide hese stem te roepen, dat er iemand in de zaal was met rugpijn. Na enig aandringen, stond er een vrouw ergens achter ons op en liep schuifelend richting het podium. “Er deugt helemaal niets van jou”, viel de voorganger plots tegen haar uit. De vrouw deed een paar passen achteruit op deze ruwe uiting.”Neen, je moet niet weg lopen”, riep hij:”Je moet hier komen!”
Ze schuifelde naar voren en moest ergens op een of andere plaats gaan staan. Was eerlijk gezegd benieuwd hoe dit zal gaan aflopen. De voorganger liep vervolgens de zaal rond en bestede geen aandacht meer aan haar.
Ik zag hoe hij ergens bij een man in een rolstoel neerknielde en een gebed uitsprak. De man bleef in zijn rolstoel en ik kon niet precies horen wat er verder gezegd werd. ergens begon een vrouw te huilen en er ontstond een groepje medewerkers van de voorganger, om haar heen. Ze werd als een slappe marionet, heen en weer geslingerd tussen de groep, terwijl ik kon zien dat er handen op haar gelegd werden. De voorganger, maande de zaal tot het in gebed gaan, voor een wonder en overal om mij heen bogen zich hoofden. De vrouw met rugklachten stond nog steeds op dezelfde plek ergens vooraan in het spotlicht. Er was inmiddels een kwartier verlopen, nadat ze naar voren was geroepen. Ik zag haar dralen en plotseling gaan zitten op de nabije lege plaats voorin. Bijna onmiddellijk brulde de voorganger tegen haar:’” Wat heb ik je nou gezegd?”
Ik zei toch dat je op die plaats moest blijven staan? Ga terug op die plek of je ontvangt niets van God. Enkel op die plek zul je het ontvangen”
Ik zag hoe de vrouw terug strompelde naar haar plek en keek naar het gezicht van mijn vriend naast me, en ontdekte een zoete glimlach, welke rond zijn gelaat speelde.
Dacht bij mezelf, het zal je moeder of vrouw zijn, die daar zo te kijk wordt gezet. In mijn binnenste voelde ik een woede opkomen, tegen de man die de ongelukkige vrouw zo mensonterend durfde ten toon te stellen. Gek genoeg ging er van uit de zaal, totaal geen enkele afwijzing uit, naar hetgeen voor onze ogen voltrok. Ben ik nu gek of hoe zit dat, dacht ik bij mezelf?
Na tal van gebeden te hebben zien en soms ook te kunnen horen uitspreken (vaak stond de voorganger te ver weg om er iets van te kunnen verstaan) nam de dienst een wending. De zaal moest gaan staan en de voorganger liep rond onderwijl een woord richtend tot verschillende mensen.
Hij kwam onze richting uit en keek mijn vriend strak aan en riep:”God heeft je gezien broeder”.Mij negeerde hij en liet me ongemoeid. Blijkbaar zag God mij op dat ogenblik niet goed en moest je lid zijn van deze specifieke gemeente, wat mijn vriend dus was, anders zag God je niet.

Het is een lang verhaal geworden en zal zeker niet opzichzelf staan. Hoe zijn jullie ervaringen (positief of negatief) met dit soort diensten?
Ben ik de enige (zal toch niet)  die wel eens van pure verbazing zijn handen ten hemel heft en het gevoel heeft dat het toch niet gekker moet worden?
P de Mooij

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #1 Gepost op: januari 03, 2006, 02:02:27 pm »
hmm het eerst wat me opvalt is het gegrom van je buurman, dan moet ik toch gelijk denken aan het tegenover gestelde van vol van God zijn. Dan zou ik eerder denken dat hij gebonden is en juist tegen een christen zo doet. in ieder geval geen vruchten, waar geen liefde is..... Een heel raar verhaal ik sta er echt van te kijken eigenlijk.
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Ulysses

  • Berichten: 1663
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #2 Gepost op: januari 03, 2006, 02:43:08 pm »
Werden er ook daadwerkelijk mensen genezen?
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

desiree

  • Berichten: 119
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #3 Gepost op: januari 03, 2006, 02:55:44 pm »
De genezingsdiensten van Jan Zijlstra (de levensstroom) staan als erg goed bekend.
Ik ken hem persoonlijk van vroeger , we zaten jaren geleden in dezelfde gemeente.

De levensstroom is heel opbouwend en veel mensen worden genezen.
Hij geeft God alle eer, ik hoorde eens iemand dank u tegen Jaap zeggen na genezing.
Jan Zijlstra riep haar terug en liet haar Jezus bedanken en legde uit dat hij niets kon maar Jezus de Genezer is.

Hij legt de handen op in Jezus Naam er is geen poespas , gewoon handen opleggen "in de Naam van Jezus , wees genezen."
Dan komt de volgende alweer.
Achter hem staan twee gemeenteleden (wrsl. oudsten) die stil meebidden.
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2006, 02:59:40 pm door desiree »
Prijs God voor Zijn goedheid en genade die tot in de eeuwigheid duurt

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #4 Gepost op: januari 03, 2006, 03:39:58 pm »
Het verhaal gaat nog even verder en het was bij eerder genoemde evangelist Jan Z (maar wil het niet als opbouwend betittelen "voor mij was het tegenovergestelde waar", maar ik kan me ook niet geheel losmaken van dat mijn buurman eerder gebonden was dan door Christus bevrijdt (farao) En of er ook mensen werden genezen weet ik niet.
Wel veel positieve geluiden van bijvoorbeeld verdwenen rugklachten en aanverwante, maar geen blinden die konden zien of lammen die konden lopen dus ik kan er niets met zekerheid van zeggen. (moelijk te controleren)
Maar goed nog even hoe het verder ging:  

Blijkbaar zag God mij op dat ogenblik niet goed en moest je lid zijn van deze specifieke gemeente, wat mijn vriend dus was, anders zag God je niet. Mijn vriend daarentegen, glom als een vuurvlieg en keek me lachend aan.
“Er gaat nu een offer worden gegeven en het zal een ritselend offer zijn”, sprak de voorganger.
“Hier heb ik twee zilveren schalen en die zet ik voorin neer en jullie komen naar voren om je offer te brengen voor de Here. Maar denk er om, ik weet wie je bent en wat je kunt geven, dus ik kijk naar je.” Ik was verbluft en zat bevroren op mijn stoel toen de menigte langzaam naar voren ging en bankbiljetten op de zilveren schalen neerlegden, onder het toeziend oog van de voorganger.
Kan dit dan allemaal zo maar? Is er dan niemand in deze grote groep mensen die hier op zijn minst bezwaar tegen heeft of maakt?
Met mij, bleven ergens anders in de zaal nog twee mensen zitten. De rest van de aanwezigen, schuifelden ritselend naar voren om hun “gift” in de schaal te werpen. Niemand maakte bezwaar of werd boos, maar in mijn binnenste kookte in van hetgeen ik hier in drie uur tijd had gezien en gehoord. Ik kon het niet begrijpen en raakte er op de terugweg naar huis in de auto, niet over uitgesproken tegen mijn vriend. Hij lachte alles gewoon weg en begreep echt niet dat ik me zo druk maakte over deze gang van zaken.
Ik heb dagen nodig gehad om weer bij te komen van deze genezingsdienst. Diep van binnen was er iets dat huilde en pijn had onder het gebeurde. Ik wil ondanks dat ik deze hele gang van zaken diep betreur, geen lelijk woord spreken van de voorganger of gemeente in kwestie.
God is nu eenmaal in staat om met een kromme stok, rechte slagen te maken. Ook u en ik zijn in wezen kromme stokken, die God toch gebruikt tot eer van Zijn naam.
Los van het feit of mensen daar genezing vinden of niet ( toen ik er was in elk geval niet) voorziet zo’n dienst blijkbaar toch in een bepaalde behoefte. Maar het is duidelijk niet mijn behoefte. Mijn vriend voelt zich vreemd genoeg thuis, in deze hier voor beschreven sfeer en vind het prima zo.
Bij ons in de kerk vind hij het maar een saaie ongeestelijke boel, want er gebeurd nooit wat bij jullie. De Geest waait er bij ons nog een flink doorheen en zodoende is er altijd wel beweging.
Het is verleidelijk om toch de, noem het “zwakke kanten” van zo’n samenkomstvorm te gaan benoemen, doch dat wil ik niet. U heeft het recht er op om zelf een mening te vormen, over het voorgaande, positief of negatief.
P de Mooij

Mezzamorpheus

  • Berichten: 5201
  • You are my Lifeboat
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #5 Gepost op: januari 03, 2006, 04:06:30 pm »

quote:

desiree schreef op 03 januari 2006 om 14:55:
De genezingsdiensten van Jan Zijlstra (de levensstroom) staan als erg goed bekend.


In bepaalde kringen ja. :)
In andere kringen niet bepaald.

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #6 Gepost op: januari 03, 2006, 04:40:21 pm »
Amen! Een schrale troost maar...toch een pleister op de wond.
Heb het daar later nog veel gekker meegemaakt, maar dat zou off topic zijn en wie weet durf ik het nog eens openbaar te maken. Het zal alles op zijn grondvesten doen schudden geloof mij ><img src=" class="smiley"  />
P de Mooij

Priscilla en Aquila

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10069
  • u hebt Mijn woord bewaard
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #7 Gepost op: januari 03, 2006, 05:43:31 pm »
God werkt niet zo. En met een kromme stok een rechte slag slaan klinkt mooi, maar daar kun je dit soort dingen niet goed mee praten.
Ik ken verhalen van iemand die echt zwanger werd na bij Jan Zijlstra te zijn geweest, maar ook is een goede vriendin van mij steeds als ze bij Jan Zijlstra kwam verder in een depressie en alles wat daarbij komt kijken, gezonken. Moest notabene opgenomen worden nadat ze bij hem was geweest. En dan vraag ik me af wat er in de Naam van de Heer allemaal kan.
Ik heb altijd al gehad dat er een onrustig gevoel over kwam als deze dingen gingen spelen in een samenekomst o.i.d. Evenals het massaal in tongen bidden en dat soort dingen.
Mensen gaan op een bepaald moment toch voor de ervaring en vergeten te toesten, omdat er toch echt wat gebeurd. Maar dat is niet de maatstaf.
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #8 Gepost op: januari 03, 2006, 08:06:51 pm »
Je schreef: God werkt niet zo. En met een kromme stok een rechte slag slaan klinkt mooi, maar daar kun je dit soort dingen niet goed mee praten.
Was ook niet bedoeld om het goed te praten hoor Pris.
Men mag zelf zijn mening vormen uit wat ik meemaakte en jou mening is duidelijk.
Vind je reactie erg herkenbaar omdat ik in die paar keer dat ik er geweest ben (iedere keer wilde die kennis van mij dat ik nog eens mee ging) ook dagenlang een kater had. :r
P de Mooij

Els

  • Berichten: 885
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #9 Gepost op: januari 03, 2006, 08:10:09 pm »
Het is toch te krom voor woorden! En dat dan de mensen in de zaal het allemaal maar over zich heen laten komen...
Pure angst is dat. Bang om een "gezalfde van de Heer aan te raken". (Geliefde opmerking om je monddood te maken, terwijl de uitdrukking in de bijbel iets geheel anders bedoelt).
Zelf hebben we jaren terug ook een dienst met Zijlstra meegemaakt bij ons in de stad. Een kennis van ons heeft toen voor zich laten bidden (weet niet meer waarvoor, iets lichamelijks) en geloof het of niet: hij ging daarna van de ene depressie in de andere. Maar hij legde zelf geen verband ertussen. Wij wel. Wij (mijn man en ik) moeten niets van dat soort dingen hebben. We hebben ook erg slechte ervaringen gehad met "broeder en zuster" Hunter uit Amerika. Die waren op uitnodiging van de pinkstergemeentes in Rotterdam. Wat daar gebeurde slaat alles. Er werd bijvoorbeeld gebeden met zwangere vrouwen om de vervulling van Gods Geest voor de ongeborenen! Want, zei men: Johannes de Doper was ook in de moederschoot vervuld met de Geest.  8)7 De collectes waren ook een openbaring: iedereen die gaf, moest de bank uit en al dansend en zingend (een soort polonaise) gingen ze achter elkaar het podium op waar een grote ton stond met daarnaast het echtpaar, die heel begerig stonden te kijken hoe de briefjes en de cheques erin werden gegooid. Als je niks gaf, viel je natuurlijk wel op he zo alleen op je stoel in de zaal... Na de collecte pakte de "dame" een handje uit de ton en "bad" voor de gevers daarvan, dat ze tienvoudig (of zo) gezegend zouden worden. Nu ik dit zo weer overdenk, lopen de rillingen over mijn rug. Triest dat zoveel mensen er intrappen. Zelf hadden we wel snel door dat het niet klopte. Mijn man is toen nog eens met een vriend een avond geweest en ze hebben toen stil zitten bidden. De man zei op een bepaald moment: ik kan niets doen want er zitten hier mensen "tegen te bidden".
Ik ken mensen die toen pro-Hunters waren, die ook erg depressief zijn geworden. Er zijn ook scheuringen gekomen in gemeentes omdat de voorstanders geen kwaad woord wilden horen en de tegenstanders, waaronder wij, hun mond niet konden houden.
Het meest verbijsterde ons dat de voorgangers erachter stonden en ook veel mensen waarvan we dachten dat ze geestelijk volwassen waren.
Hoewel we zelf in een pinkstergemeente komen, zijn we erg nuchter en kritisch. Misschien soms té, maar ja..

CZ

  • Berichten: 299
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #10 Gepost op: januari 03, 2006, 09:45:11 pm »
Vind je het gek dat mensen die op een integere manier met gebedsgenezing/voorbede bezig willen door deze werkwijze geen poot aan de grond krijgen?

desiree

  • Berichten: 119
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #11 Gepost op: januari 03, 2006, 10:13:04 pm »
Ik steek mijn hand in het vuur voor Jan Zijlstra, het is pure laster wat ik hier hoor.
Jammer dat je niet wilt opbouwen maar wilt neerhalen, dit is niet uit God.
Prijs God voor Zijn goedheid en genade die tot in de eeuwigheid duurt

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #12 Gepost op: januari 03, 2006, 10:21:29 pm »
En waarom is dit niet uit God? En op grond waarvan steek je je hand in het vuur voor Jan Zijlstra?
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #13 Gepost op: januari 04, 2006, 12:02:59 am »
Mijn ervaring met zulke diensten zijn trouwens wel positef, althans ik ben er nog maar een keer in een dienst geweest waar mensen genezen werden. Aan de andere kant was het ook geen dienst en wist ik ook niet dat mensen genezen zouden worden. Het was eerst een praatje met lekker veel zingen en aanbidding. (je kent het wel) En ongeveer na dat praatje en nog wat gezongen te hebben werd er gevraagd of er nog voor mensen gebeden moest worden. Het is al lang geleden dus weet het niet precies meer. In ieder geval zijn er toen mensen genezen, ook had de gene met de gave van genezing woorden over andere, wat de mensen voor ziekte hadden, de profetie was er dus ook! Ik kon God eigenlijk alleen maar prijzen om hoe groot Hij is en wat voor wonderen Hij deed, Ik heb er wel versteld van verstaan. Het was zeker geen negatieve ervaring! Eerder positief, het praatje was trouwens ook erg goed! Het was echt tot eer van God en Jezus stond zeker in het middelpunt, in de predeking, aanbidding en de genezing. Ook was het geen sfeer van je moet dit zus zo doen, het was heel vrijblijvend en absoluut niet opdringerig.

Daarom wil ik ook zeggen dat je nu niet elke gebedsgenezer over 1 kam moet scheren, maar dit bevestigd wel weer waarom Jezus dit zegt:

Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan?
Mat 7:23  En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt!

Ik geloof dus zeker dat God een genezend God is en dit nog steeds doet, belangrijk om het dan wel te toetsen! En ja in Jezus Naam wordt er zeker wel genezen zoals je ook kan zien in dit vers, maar dit deden de tovenaars in Efeze ook (zie handelingen).
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

desiree

  • Berichten: 119
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #14 Gepost op: januari 04, 2006, 12:07:21 am »
Er zijn teveel mensen genezen daar!
De liefde die hij mensen betoont is enorm groot. De nazorg indrukwekkend.
God krijgt alle eer.

Mijn man en ik zijn verscheidene malen in zo'n dienst geweest .
Het is heerlijk om de Heer zo bezig te zien en mensen aangeraakt te zien en zelf opgebouwd te worden door het evangelie dat gepredikt wordt en door de geweldige wonderen die God daar doet.
Prijs God voor Zijn goedheid en genade die tot in de eeuwigheid duurt

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #15 Gepost op: januari 04, 2006, 12:11:08 am »
En natuurlijk is niet iedereen perfect, maar ja wat ik hier lees vindt ik wel verontrustend om op zo'n manier met iemand om te gaan. Als God komt, komt Hij altijd in liefde met rust, iemand die de gave van genezing heeft zou dit ook moeten doen, daarom staat korinthe 13 ook in de bijbel ;). (Het kan natuurlijk wel anders zijn als het over uitdrijving van demonen gaat, maar dit kan trouwens ook in alle rust gebeuren, het is maar wat je gebiedt in de naam van Jezus.)
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Priscilla en Aquila

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10069
  • u hebt Mijn woord bewaard
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #16 Gepost op: januari 04, 2006, 12:20:20 am »

quote:

desiree schreef op 04 januari 2006 om 00:07:
Er zijn teveel mensen genezen daar!
De liefde die hij mensen betoont is enorm groot. De nazorg indrukwekkend.
God krijgt alle eer.

Mijn man en ik zijn verscheidene malen in zo'n dienst geweest .
Het is heerlijk om de Heer zo bezig te zien en mensen aangeraakt te zien en zelf opgebouwd te worden door het evangelie dat gepredikt wordt en door de geweldige wonderen die God daar doet.


Het probleem is natuurlijk dat je - als bezoeker van een dienst, alleen de wonderen ziet en dat er over mensen wordt uitgesproken: wees genezen in Jezus naam. O.i.d.
Of zo iemand dan daadwerkelijk genezen wordt kun je als bezoeker niet beoordelen.
Je weet niet hoe het verder gaat.
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

desiree

  • Berichten: 119
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #17 Gepost op: januari 04, 2006, 12:21:00 am »
Om te kunnen oordelen hierover, moet je beslist zelf een dienst meemaken.

Nee, de genezen mensen verdwijnen niet in de bush hoor!
Hun verhaal komt in de plaatselijke kranten en wordt verteld in de dorpen en in de straten waar zij wonen. Ook wordt hun verhaal gepubliceerd in het blad van de levensstroom die ook levensstroom heet. Zij getuigen daar van hun genezing en ook worden hun artsen hierover gevraagd!

Het is werkelijk geen hoax.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 12:24:19 am door desiree »
Prijs God voor Zijn goedheid en genade die tot in de eeuwigheid duurt

Priscilla en Aquila

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10069
  • u hebt Mijn woord bewaard
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #18 Gepost op: januari 04, 2006, 12:26:40 am »

quote:

desiree schreef op 04 januari 2006 om 00:21:
Om te kunnen oordelen hierover, moet je beslist zelf een dienst meemaken.

Nee, de genezen mensen verdwijnen niet in de bush hoor!
Hun verhaal komt in de plaatselijke kranten en wordt verteld in de dorpen en in de straten waar zij wonen. Ook wordt hun verhaal gepubliceerd in het blad van de levensstroom die ook levensstroom heet. Zij getuigen daar van hun genezing en ook worden hun artsen hierover gevraagd!

Het is werkelijk geen hoax.


Maar de niet-genezen mensen en de mensen die verder van huis raken, daarvan lees je niets in het blaadje van de Levensstroom. En van nabij heb ik enkele dingen hiervan meegemaakt.
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

desiree

  • Berichten: 119
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #19 Gepost op: januari 04, 2006, 12:32:19 am »
dat is zeker waar!
Het mysterie dat er mensen zijn niet genezen worden.........ik worstel hiermee!
Maar dat onze Heer Jezus nog steeds mensen aanraakt en geneest, is duidelijk.

Ik was een paar jaar geleden in de FEC in Leeuwarden.
Het friesch dagblad schrijft over die avond http://www.frieschdagblad.nl/artikel.asp?artID=5575
Prijs God voor Zijn goedheid en genade die tot in de eeuwigheid duurt

Sacerdos

  • Berichten: 643
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #20 Gepost op: januari 04, 2006, 12:38:57 am »
Genezen vindt plaats zonder gegil en geschreeuw zoals dat in pinkstersektes gebeurd.


Genezen vindt plaat in rust en stilte, de zieke zalven met olie en gebed en handoplegging,door bevoegde bedienaren van de Kerk.


Bericht daarvan uit de eerste hand ,lees de Brief van de  St.Jacobus.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 01:48:59 am door Sacerdos »

desiree

  • Berichten: 119
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #21 Gepost op: januari 04, 2006, 12:48:57 am »
Ben het geheel met je eens!
Rust en vrede. Heb nog nooit anders gezien.
Tenzij het een bezeten persoon betreft maar dat gebeurt alleen achter de schermen!
Prijs God voor Zijn goedheid en genade die tot in de eeuwigheid duurt

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #22 Gepost op: januari 04, 2006, 10:09:41 am »
Was weer eens te gast bij voorgenoemde predikant en men moest om te beginnen zijn bijbel op de grond liggen. Heel de zaal keek wat verwonderlijk maar degene die hem bij zich hadden deden wat gevraagd werd. Nu moeten jullie er op gaan staan. Iedereen (op een paar na) beklom zijn of haar bijbel en vervolgens moest men er op gaan springen! Dit omdat het geschreven woord uiteindelijk dood? Toen men uitgesprongen was en hier en daar de vervromfraaide woorden Gods uit hun kaften waren gevlogen, werd er gezegd dat de Geest levend maakte, daar ging het om. Men zat te vast aan het woord?

Er kwam een predikant op (gastprediker) en hij begon met de zin: dat Israel had geroepen Zijn bloed komen over ons en onze kinderen (bij de veroordeling van Christus)
Wel sprak de man, het is dus Israel (de Joden) hun eigen schuld dat ze vergast zijn in de tweede wereld oorlog.
Wie het daar mee eens is hand omhoog. Je kan het geloven of niet maar veel handen gingen omhoog.
Dit was het moment waarop ik me heb voor genomen nooit meer een dienst mee te maken bij deze man en gemeente die God alle eer zou geven en vol van liefde zou zijn. Geen wonder dat je dan een goede nazorg moet hebben na zulke uitspraken.
Na zulke uitspraken valt er altijd wel wat te genezen.
Neen heerlijk liefdevol hoor daar, echt een aanrader als je ernstig ziek bent en zo kwetsbaar als een vogeltje om dan je zieleheil onder zulke krasse veroordelende uitspraken te brengen.
P de Mooij

Liudger

  • Berichten: 2050
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #23 Gepost op: januari 04, 2006, 10:27:29 am »
Dit lijkt me een geval waarin we de geest dienen te toetsen a la 1 Joh 4. We dienen de goede man dus vragen : geloof  je dat Jezus Christus, mens en God, voor de delging van onze zonden gestorven is, en ten derde dage wederom opgestaan. De goede man zal ongetwijfeld 'ja' zeggen. Daar zitten we dan.
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #24 Gepost op: januari 04, 2006, 10:27:33 am »
Daarom staat er ook nog een andere toets in de Bijbel, in de context van dwaalleraren: gaat genezing vergezeld van evangelieverkondiging. (In de Bijbel wel altijd, namelijk). Zo nee, dan stinkt het wederom.

En je stelt zo'n vraag sowieso niet als gesloten vraag, maar je vraagt de beste man gewoon wie Jezus voor hem is. ;)
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 10:30:34 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Liudger

  • Berichten: 2050
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #25 Gepost op: januari 04, 2006, 10:42:24 am »
Inderdaad. Maar het is natuurlijk niet praktisch uitvoerbaar indien eenieder die naar zo'n meeting gaat eerst eventjes die meneer gedurende een half uur prive ondervraagt over zijn evangelie-opvatting. Dus wat doe je - je toetst continu. Je laat je niet zondermeer meevoeren op de warme stroom van het massa-gevoel, je blijft alert voor wat niet strookt. Je denkt er achteraf ook over na.

Net zoiets als wat Desiree dus met haar verschijning deed. Want een kort antwoord op een korte vraag vooraf geeft je in geen enkel opzicht zekerheid.
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #26 Gepost op: januari 04, 2006, 10:55:08 am »
Daarom dien je van te voren te weten waarmee je je inlaat. Die toetsing staat niet voor niks in de Bijbel, kennlijk wil God dat we 'm gebruiken. Je kiest ervoor om naar zo'n dienst toe te gaan, het is niet zo dat je 'opeens zomaar' in zo'n dienst zit. Dus dan is het dus zaak om huiswerk te maken.

Ik heb desiree (en ook Iris) in dat andere topic alleen maar horen verkondigen dat het uit God was omdat het goed voelde. Ze kennen daarmee een grotere autoriteit toe aan de eigen gevoelens dan aan Gods Woord. En dat patroon zie ik weer: "Er was liefde, het voelde goed, dus het was uit God".

De Bijbel redeneert niet zo.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 10:56:18 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #27 Gepost op: januari 04, 2006, 11:03:33 am »
Het is ook niet alleen verstand! Het lijkt er nu alleen maar op dat alles via het verstandelijke deel van de bijbel wordt weerlegt, het is en gevoel en verstand! Bij de bijbel kan je ook wat voelen! Je wordt bijv. blij van een stuk dat je leest, je kan juist ook de aanwezigheid van God voelen als een tekst duidelijk tot je spreekt, en het gaat natuurlijk nog veel verder. De maatstaf is eerst Jezus centraal, en de bijbel als Gods Woord. Daar zit gevoel bij in gesloten en het is niet alleen verstandelijk, juist geestelijk! :)
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 11:06:17 am door farao »
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #28 Gepost op: januari 04, 2006, 11:06:21 am »
Nee, maar ook niet alleen maar drijven op gevoel en ervaring, dat is even gevaarlijk. Hoe verleidelijk dat mag zijn, je dient ermee om te gaan zoals de bijbel voorschrijft, door te toetsen. En daar is de Bijbel verrassend duidelijk over. :)

Farao, ik ben benieuwd waar de Bijbel jouw redenering volgt. Bovendien schets je een oneiglijke tegenstelling: nergens wordt gesuggereerd dat je niet mag voelen, er wordt slechts gezegd dat je je niet door je gevoelens mag laten leiden bij het toetsen.

Als jij denkt dat de Bijbel zegt dat je je door je gevoel moet laten leiden, ben ik benieuwd naar schriftuurlijke onderbouwing van dat punt. :)
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 11:17:43 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Mezzamorpheus

  • Berichten: 5201
  • You are my Lifeboat
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #29 Gepost op: januari 04, 2006, 11:07:12 am »

quote:

farao schreef op 04 januari 2006 om 11:03:
Het is ook niet alleen verstand!


Wel als criterium voor het toetsen van dit soort dingen.
 :w Roodkapje. :)
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 11:07:49 am door Mezzamorpheus »

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #30 Gepost op: januari 04, 2006, 11:11:48 am »
Papagaai! :P

:w
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #31 Gepost op: januari 04, 2006, 11:16:29 am »

quote:

Mezzamorpheus schreef op 04 januari 2006 om 11:07:

[...]


Wel als criterium voor het toetsen van dit soort dingen.
 :w Roodkapje. :)
Ik heb al wat meer geschreven in mijn vorige stukje, maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Je kan je ook ergens goed bij voelen, dit speelt dan zeker mee en dat is niet erg! Ook kan je dingen zien of horen die niet klopen. En als je de gave hebt om kijk te hebben in de andere wereld kan je ook ergens een demonische lading vanaf zien, of zie je de demonen zelf. Het gevoel speelt mee en dit is absoluut niet erg, maar het moet niet de bovenste leidraad zijn, dit moet natuurlijk God zijn. En ja maken we niet allemaal fouten, dit kan zowel met het gevoel gaan, maar zeker ook met het verstand, zo kan je de bijbel ook fout interpeteren als je het niet leest met de ogen van de Heilige Geest, maar zelf beter denkt het te weten.
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #32 Gepost op: januari 04, 2006, 11:18:42 am »
Ik ben benieuwd naar wat schriftuurlijke onderbouwing van jouw stelling. Waar in de Bijbel worden wij aangemoedigd dit soort zaken te toetsen met hoe het voelt? Tekstverwijzingen graag. :)
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #33 Gepost op: januari 04, 2006, 11:21:17 am »
Beter lezen, ik zeg niet alleen op verstand of alleen gevoel ;) We hebben niks voor niks een gevoel! Bij gevoel komt trouwens vaak ook een zekere overtuiging die je krijgt, deze komt van de Heilige Geest, deze overtuigd de mens immers. ;)
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #34 Gepost op: januari 04, 2006, 11:24:41 am »
En wat doe je dan met het vlees? Ik kan ook wel roepen en denken dat de H. Geest een overtuiging in mij werkt, omdat ik zo graag wil dat deze overtuiging van de H. Geest komt. Daarom dien je dus conform de Bijbel te toetsen. Omdat je jezelf (als zondig mens) niet kunt vertrouwen, zelfs niet als je de H. Geest hebt. (Lees anders het begin van Hebreeën 6 es).
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Liudger

  • Berichten: 2050
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #35 Gepost op: januari 04, 2006, 11:27:26 am »

quote:

Roodkapje schreef op 04 januari 2006 om 10:55:
Daarom dien je van te voren te weten waarmee je je inlaat. Die toetsing staat niet voor niks in de Bijbel, kennlijk wil God dat we 'm gebruiken. Je kiest ervoor om naar zo'n dienst toe te gaan, het is niet zo dat je 'opeens zomaar' in zo'n dienst zit. Dus dan is het dus zaak om huiswerk te maken.

Ik heb desiree (en ook Iris) in dat andere topic alleen maar horen verkondigen dat het uit God was omdat het goed voelde. Ze kennen daarmee een grotere autoriteit toe aan de eigen gevoelens dan aan Gods Woord. En dat patroon zie ik weer: "Er was liefde, het voelde goed, dus het was uit God".

De Bijbel redeneert niet zo.


We zijn het blijkbaar eens over de volgende punten (corrigeer me als ik het verkeerd heb :) ) :

Toetsing is bijbels en noodzakelijk.
Toetsing dient vooraf te gaan aan een conclusie dat iets van God komt.
Toetsing dient minstens ook verstandelijk te zijn.
Er is geen specifieke, simpele, gesloten vraag waarop het antwoord in alle mogelijke situaties zekerheid zal geven, de toetsing is aan het Evangelie als geheel.

Standpunten van mij waar je het geloof ik niet met me eens bent:

Toetsing kan en hoeft niet plaats te vinden voorafgaand aan een gebeurtenis, het mag ook tijdens en na een gebeurtenis.
Iris en Desiree hebben in voorkomende gevallen niet alleen gevoel maar ook verstand een rol laten spelen.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 11:28:03 am door Liudger »
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #36 Gepost op: januari 04, 2006, 11:29:22 am »

quote:

Liudger schreef op 04 januari 2006 om 11:27:
Toetsing kan en hoeft niet plaats te vinden voorafgaand aan een gebeurtenis, het mag ook tijdens en na een gebeurtenis.


Dat kan, alleen kun je zo beïnvloed worden dat je beoordelingsvermogen is aangetast.

quote:

Iris en Desiree hebben in voorkomende gevallen niet alleen gevoel maar ook verstand een rol laten spelen.

Werkelijk? Waar dan? Ik heb uit hun mond nergens een vorm van Bijbelse toetsing vernomen alleen het mantra 'Er was liefde, het voelde goed, God is liefde dus het was uit God'.

De norm waren ze zelf (hun eigen gevoel, gedachten) en niet de Bijbel. Dus nee, sorry, dat is dus een voorbeeld hoe het NIET moet.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 11:31:55 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #37 Gepost op: januari 04, 2006, 11:35:13 am »

quote:

Roodkapje schreef op 04 januari 2006 om 11:24:
En wat doe je dan met het vlees? Ik kan ook wel roepen en denken dat de H. Geest een overtuiging in mij werkt, omdat ik zo graag wil dat deze overtuiging van de H. Geest komt. Daarom dien je dus conform de Bijbel te toetsen. Omdat je jezelf (als zondig mens) niet kunt vertrouwen, zelfs niet als je de H. Geest hebt. (Lees anders het begin van Hebreeën 6 es).
Natuurlijk kijk je dan wel of die overtuiging strookt met de bijbel, ik ben persoonlijk nog niet tegengekomen dat het bij mij buiten wat de bijbel zegt is gegaan. Daarbij moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de bijbel wel anders lees als de gereformeerde leer. Er zit trouwens zoveel in de bijbel, het gaat echt erg diep! Kijk met weemoed terug aan mijn lessen nieuwe testament  d:)b Dit heeft me echt geholpen om de bijbel niet opervlakkig te lezen, maar ook diep over een stuk tekst na te denken. Je haalt er dan echt geweldige dingen uit! Daarom kan je misschien ook niet zo snel toetsen hmm...
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #38 Gepost op: januari 04, 2006, 11:37:49 am »
Tsja, als je wilt kun je de Bijbel laten buikspreken hè, als de Bijbel in de de traditionele uitleg niet strookt met wat je voelt, dan kun je twee dingen doen: of concluderen dat het niet uit God is, of zo graag willen dat het wel uit God is, dat je je manier van Bijbeluitleg aanpast (desnoods op een manier die breekt met de traditie vanaf de oude kerkvaders).

't Is maar net wat je wilt. Het is alleen veiliger om je mening aan te passen aan de Bijbel, dan een mening hebben en daar bijbelteksten bij zoeken zodat je mening bevestigd wordt.

Als je het dan niet kunt toetsten, dan stinkt het.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 11:42:22 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #39 Gepost op: januari 04, 2006, 11:48:20 am »
Ik ben het helemaal met je eens hoor, maar het is ook niet goed om de bijbel met vooronderstellingen te lezen. Ik zeg trouwens ook niet dat ik de bijbel laat buikspreken, context ja wat zal ik zeggen dat speelt altijd wel mee, maar soms weet je die niet helemaal precies!
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Priscilla en Aquila

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 10069
  • u hebt Mijn woord bewaard
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #40 Gepost op: januari 04, 2006, 11:57:29 am »
Dit voorgaande komt enigszins overeen met dit citaat:

quote:


De anti-bijbel en anti-leer houding van John Wimber, de vader van de derde golf, blijkt onder meer uit zijn waarschuwing tegen, wat hij noemde, het aanbidden van het boek, de bijbel. Hij bespotte de christenen die alles toetsen aan de bijbel door van hen te zeggen dat zij niet de Vader, de Zoon en de Heilige Geest aanbidden maar "de Vader, de Zoon en het Heilige Boek." (Hank Hanegraaf, Counterfeit Revival, p. 109)

Een citaat van een medewerker van Wimber in een dienst in Wimbers thuisgemeente in Annaheim:: "Ik ga zo de Heilige Geest laten neerdalen. Er zullen dingen gaan gebeuren die je nog nooit gezien hebt…raak er niet door verontrust .. en boven alles, probeer niet alles wat je ziet met je verstand te evalueren … de opwekking onderwerpen aan leerstellige toetsen is de zekerste weg om het vuur uit te doven." en "We weigeren met ons verstand te kritiseren wat U in onze harten wilt doen. We weigeren om Uw werk te onderwerpen aan onze kleine leerstellige toetsen." (Zie Phillip R. Johnson, "My Visit to the Anaheim Vineyard," 1995, http://www.gty.org:80/~phil/articles/laught.htm)
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #41 Gepost op: januari 04, 2006, 12:01:22 pm »
Zodra mensen een anti-bijbel houding hebben, gaan bij mij alle alarms af, trouwens... :X
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #42 Gepost op: januari 04, 2006, 12:08:54 pm »
Het is altijd moeilijk om als gast, te toetsen hoe de geestelijke gesteldheid van een bepaalde gemeente is. Uitzonderingen daargelaten. Ik denk dat we ook weer de nodige voorzichtigheid aan de man moeten brengen om door te slaan naar een van de beide kanten (het is van God of het is van de duivel)
Er zal (mag ik hopen) met de beste intenties getracht worden een gemeente zo goed mogelijk voor te gaan. Het is ook niet zo dat de voorganger enkel de sfeer en de geest waarin zo’n boodschap wordt gebracht voortbrengt. Veelal wordt zulk een denkwijze en beleving gecreëerd door de dragende gemeenteleden.
Het toetsen zal deels gebeuren op grond van de bijbelkennis, deels op ervaringen van liefde en deels door gevoel en wijsheid. En dan nog is het niet altijd eenvoudig om een gezond oordeel te vormen over dit soort (hier gaat het toch nog wel over?) gebedsgenezingsdiensten.
P de Mooij

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #43 Gepost op: januari 04, 2006, 12:15:35 pm »
Clint: je kunt de gang van zaken vergelijken met de genezingen in de Bijbel. (Mbt doel van de genezing). Bij diensten die ik bezocht heb kreeg ik soms sterk het idee dat het met veel tamtam en hocuspocus gepaard ging. Tuurlijk kan gebruik van Jezus' naam ervoor zorgen dat er genezing plaats vindt. Dat deden tovenaars in de Bijbel ook. Maar dan hoeft het nog niet ter ere van Jezus Christus zijn. Ik ken genoeg voorbeelden waarin alles draait om de 'gebedsgenezer', waar het om Jezus zou moeten gaan.

http://www.biblija.net/bi...t=10&lang=nl&q1=1
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 12:13:43 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #44 Gepost op: januari 04, 2006, 01:44:15 pm »
Is altijd een goede zaak om de dingen te toetsen aan de bijbel Roodkapje, zonder meer, er staat ook niet voor niets in de bijbel dat we niet moeten gaan “boven” hetgeen geschreven is.
Lees overigens nergens in de bijbel dat er genezingsdiensten moeten worden gehouden. Wel dat de naam van Jezus gepredikt moet worden en dat daar genezingen op kunnen volgen. Per definitie ben ik altijd een beetje bang dat men wel de worst (genezing) maar niet voor de soep (het evangelie) bedoel het niet oneerbiedig, wil krijgen.
Iemand kan aanvoeren dat mensen toch ook bij Jezus kwamen om genezen te worden. Dat is ook zo maar, hij was verbaasd toen van die 10 melaatsen en maar 1 terug kwam om Hem te bedanken. 10 werden genezen, maar slechts eentje werd ook behouden.
P de Mooij

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #45 Gepost op: januari 04, 2006, 02:32:02 pm »
Het begon me al wel op te vallen, dat veel van de mensen welke genezing van Hem ontvangen hadden, bij ons (zat toen nog in de pinkster) in de kerk, dikwijls na een korte tijd of zelfs direct na de dienst, nog steeds de zelfde kwalen bleken te hebben. Er was een vrouw die op het podium haar getuigenis gaf, dat God haar gehoor had genezen. Jarenlang was ze slechthorend geweest, maar tijdens de dienst, knapte er iets in haar oren en wist ze genezen te zijn. De gemeente was in uitbundige stemming en er werden hardop gebeden van dank uitgesproken. Na de dienst bij het koffie en thee drinken, sprak ik deze vrouw en dat ging als volgt:

” Wat fijn dat je gehoor genezen is Thea. “Wat zeg je?” Ik zei dat het fijn voor je is, nu je weer normaal kan horen. Ik versta je niet goed, wat zeg je nou? Ehhh, laat maar.”

Toch maakte ik het ook mee, dat er een vrouw naast mij, genezen werd, van een groot gezwel, in haar baarmoeder. De tumor had dermate grote vormen had aangenomen, dat normaal zitten, voor haar een marteling was, omdat de vleesboom bijna uit haar vagina stak. Plotseling genas God deze vrouw en aangezien ik haar goed kende van een bijbelkring, wist ik dat hier absoluut geen sprake was van een leugen.
P de Mooij

PietZa

  • Berichten: 924
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #46 Gepost op: januari 04, 2006, 02:34:52 pm »

quote:

Clint schreef op 04 januari 2006 om 13:44:Iemand kan aanvoeren dat mensen toch ook bij Jezus kwamen om genezen te worden. Dat is ook zo maar, hij was verbaasd toen van die 10 melaatsen en maar 1 terug kwam om Hem te bedanken. 10 werden genezen, maar slechts eentje werd ook behouden.

En om het aan te vullen: Jezus bond ook een aantal genezen mensen op het hart om er niks over te zeggen. Bij sommige genezingen stuurt Jezus zelfs iedereen weg (mattheus 9 : 25)

Verder nog een paar dingen om gebedsgenezen in het juiste perspectief te zien:
- In mattheus 9 vers 22 en marcus 5 : 34 zegt JEzus tegen de vrouw die genas door het aanraken van Zijn mantel: "Uw geloof heeft u gered" , niet "Uw geloof heeft u genezen.
En marcus 6 vers 56 zegt Overal waar hij kwam, in dorpen, steden en gehuchten, legden ze de zieken op het plein. Ze smeekten hem of ze ten minste de zoom van zijn kleed mochten aanraken. En iedereen die hem aanraakte, werd gered en genas.
Ik lees hier in dat de redding belangrijker is dan de genezing zelf.
En marcus 10 :52 word ook gezegd dat de blinde word gered. En inderdaad in het voorbeeld die clint geeft word alleen die ene gered.
- Toen de zieke door het dak kwam en iedereen genezing verwachtte had Jezus het in eerste instantie over vergeving van zonden.
- Het gaat om de redding en vergeving en niet om de genezing zelf. Daarom denk ik dat veel gebedsgenezingsdiensten dan ook een verkeerde instelling hebben. Het spectakel willen zien maar niet de kern verkondigen.

Ik heb zelf eens een gebedsgenezingsdienst tijdens opwekking meegemaakt. Wat mij opviel was dat er echt op een dwingende manier werd gebeden naar God. Bijna tegen het verzoeken aan. Zinnen als "U zal vanavond mensen genezen", "Uw liefde is zo groot dat we zeker weten dat U op dit moment mensen geneest" en dergelijke passeerden de revue. Mooi gezegd en verpakt, maar volgens mij nogal afdwingen. Het was geen smeken maar afdwingen.
Verder moest iedereen die genezing voelde naar voren komen en vertellen wat de kwaal was en laten zien dat men genezen was. Dit gaf bij mij meer het gevoel dat men genezing wilde zien, dat het spectakel element belangrijk was.
Verder miste ik de verkondiging van het evangelie en vergeving van de zonden bij de personen die werden gered. Het ging puur en alleen om de genezing in de naam van Jezus Christus.
« Laatst bewerkt op: januari 04, 2006, 02:36:09 pm door PietZa »
Verba volant, scripta manent

Clint

  • Berichten: 1453
  • Priester naar Melchisedek
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #47 Gepost op: januari 04, 2006, 04:05:30 pm »
Bedankt voor de aanvulling

Herkenbaar dat zogehete proclameren. Men zei daar altijd: Neem van God en je hebt het. Kan ik zomaar van God nemen (genezing, bedieningen etc) u als kind van God wel. Zo was de leus.
Zet je voet erop! En je hebt het.

Klinkt heel anders dan dat alles “genade” is wat we ontvangen. Dit lijkt wel een “recht” waar men dan over praat.
P de Mooij

farao

  • Berichten: 1366
  • The Spirit That Guides Us
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #48 Gepost op: januari 04, 2006, 06:16:02 pm »
Dat proclameren is trouwens ook voor in de hemelse gewesten en het is niet iets wat je volgens mij tegen God zegt. En ja proclameren is altijd wel op de bijbel gebaseerd, je kan het ook met bijbelteksten doen bijv. Maar ik kan er ook wel wat in vinden, God wil mensen zeker ook genezen ben ik van overtuigd, wel op zijn manier en tijd natuurlijk. Maar ik geloof zeker dat Jezus niet alleen voor onze schuld gestorven is, maar ook voor ons helemaal, daar horen lichamelijke klachten bij. God wil je hier op aarde ook al steeds volmakter maken, niet pas in de hemel. Als Hij er maar door geerd wordt. Net als dat voorbeeld van die 10 melatsen, gaan er mensen door dit wonder naar God terug? Vaak is het wel erg opbouwend voor je geloof. Als dit het niet zou zijn zou ik ook achter mijn oor krabben.
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Roodkapje

  • Berichten: 6523
  • Semper reformanda
    • Bekijk profiel
xtreme gebeds genezingsdiensten
« Reactie #49 Gepost op: januari 04, 2006, 07:39:34 pm »
Je beweert een hoop, maar daar blijft het ook bij. "Proclameren is altijd op de Bijbel gebaseerd"? Oh ja, op welke Schriftgedeeltes dan?

En zouden bijbelteksten bedoeld zijn om er tegenover God mee te schermen, om wat van Hem gedaan te krijgen? Zo ja, hoezo dat dan? (Kun je 't ook uitleggen?)

etc.
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)