Auteur Topic: Homofilie  (gelezen 39601 keer)

Zwever

 • Berichten: 2249
 • Naar Azië gevlogen
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #15 Gepost op: november 22, 2003, 11:12:43 am »
Ik bespeur ook een zekere "polarisatie" bij contrario... voorstelbaar maar wel gevaarlijk. Lees het volgende gedicht maar eens, van hun site:

Ben ik het?

 Ben ik het Heer die U verraad
of zijn het al die anderen
die met hun mooie bijbelpraat
Uw bedoelingen veranderen?

Ben ik het Heer die U verliet
of zijn het zij die preken
dat mijn geaardheid U verdriet
en mij dus mogen breken?

Ben ik het Heer die dwalend is
of zijn het zij die zwijgzaam volgen
en homo’s weren van uw dis
en uit uw naam vervolgen?

 Maar o mijn Heer als ik het ben
de gruwel in uw ogen
roep mij dan niet meer met Uw stem
dan weet ik wie er heeft gelogen.
Mission = finding out what God is doing, and joining in!

Lutheraansch

 • Berichten: 186
 • en ook nog een beetje gereform
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #16 Gepost op: november 22, 2003, 03:49:00 pm »

quote:

op 22 Nov 2003 07:37:27 schreef explo43:

Waarom worden mensen dan homoseksueel? (...)Tienerjaren zijn jaren van spanning. Jongens en meisjes vinden het in die levensfase vaak moeilijk om zonder gevoelens van verlegenheid met elkaar om te gaan. (...)
De meesten zijn in staat de noodzakelijke aanpassingen aan te brengen en een evenwicht in hun seksuele leven te verwerven. Maar er zijn helaas vele valstrikken. Middelbare scholen en universiteiten zijn een voedingsbodem voor deze ontwikkeling. (...) Iemand die zich in de homoseksuele wereld zou willen begeven, doet er goed aan de feiten betreffende geslachtsziekten onder de ogen te zien.


Mensen worden niet homoseksueel, mensen zijn het. Mensen kiezen niet voor homoseksualiteit, maar ontdekken in hun leven dat ze het zijn. Elk mens die dit bij zichzelf ontdekt heeft, heeft in zijn leven een hele worsteling moeten ondergaan om dit van zichzelf te accepteren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels allang aangetoond dat homosexualiteit geen psychiatrische afwijking of een gevolg is van een ontwikkelingsstoornis in de puberteit. Waarschijnlijk ontstaat homoseksualiteit al in de embryonale ontwikkelingsfase van een persoon (in de baarmoeder, dus) mogelijk als gevolg van een hormonale stoornis bij de moeder van het kind. Wat overigens niet wegneemt dat de ontdekking van homoseksualiteit en de crisis die daardoor in iemands leven ontstaat niet van blijvende invloed is/kan zijn op zijn persoonlijkheid.

Als christen heb je daarom een grote verantwoordelijkheid. Met het domweg (verkeerd) citeren van bijbelteksten trap je je homoseksuele naaste alleen maar dieper de goot in. Het is trouwens maar de vraag of de bijbelteksten die je aanhaalt betrekking hebben op homoseksualiteit.
Wat de bijbelteksten betreft uit Leviticus en de toepassing daarop t.a.v. homo's. Als je wil, wil ik daar wel met je een boom over opzetten over het feit hoe serieus jij met de regels uit de wetten van Mozes omgaat. Je zegt het maar, ik zie er naar uit :9.
Dat je een aantal paraphrases opsomt die begrippen als "knapenschenders" en "schandknapen" met homoseksuelen vertaalt, vertelt meer over de parafraseerders dan over de mening van Paulus hierover. De schandknapen waren in de tijd van de Bijbel (kind)slaven die door hun meesters tot prostitutie werden gedwongen. Deze knapenschenders zouden dan ook wel eens geen homofielen, maar pedofielen geweest kunnen zijn. Andere categorie dus.

En wat de geslachtsziekten betreft: ja, het komt voor, maar meer dan onder promiscue hetero's? Als je kijkt naar de niet-christelijke homobewegingen in Nederland is er inderdaad een (vrij grote) groep die vrije sex propageert. Vaak zijn dit mensen die vreselijk hard hebben moeten vechten om in hun eigen omgeving geaccepteerd te worden en zijn daardoor helaas doorgeslagen naar andere kant.
Met deze stroming hoef en kun je als christen het ook niet eens zijn. Hier tegenover zul je de weg van liefde en trouw moeten tonen, zoals Christus die ook getoond heeft. Maar ook deze luidruchtige stroming is een minderheid van alle homo's in Nederland.

Zoals eerder gezegd: in de gemeente van Christus is er ruimte voor de homoseksuele mens om zichzelf te zijn en wordt hij door zijn broeders en zusters geaccepteerd zoals hij is.
God komt niet in opdringerigheid tot de mens, maar in evenredigheid met ieders vermogen Hem te ontvangen.

fruitbat

 • Berichten: 117
 • Just say NO to religion!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #17 Gepost op: november 22, 2003, 04:42:19 pm »

quote:

op 20 Nov 2003 21:47:01 schreef Timo:
Weer eens heeft in het ND een foute weergave gestaan over de toespraak van drs de Bruyne.
Weliswaar is er een rectificatie geplaatst na een ingezonden van zijn kant, maar de schade is over en weer gedaan.
Hoe denken gereformeerden nu echt over homofielen? Krijgen zij een een volwaardige plaats in de kerk?
Zelfs Hitler, Idi Amin of welke slechterik is welkom in de kerk, zelfs de duivel... ze zijn immers toch samen op weg... :P
No desire to the flesh-pots, they are less than nothing and I go forward to the mark!

Timo

 • Berichten: 48
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #18 Gepost op: november 22, 2003, 07:53:35 pm »
In onze gemeente wordt er goed omgegaan met homofiele broeders en zusters. Men luistert en wil tot steun zijn.
De buurgemeente daarentegen gaat nogal snel over tot tuchtmaatregelen.
Iemand die worstelt met zijn geaardheid zal dan snel tot een afhaken besluiten.
Het relaas over dat iemand homofiel wordt is onzin. Je bent het of bent het niet.
In de wereld is experimenteren op alle gebieden, dus ook sex, de orde. Tref je het dan leuk met iemand van hetzelfde geslacht, dan ga je daar toch mee verder.
De echte homofiel heeft geen sexuele aantrekking tot het andere geslacht, heeft wel vaak inlevingsvermoging in de andere sexe.
Nogmaals, willen de gereformeerde kerken ernst maken met hun homofiele zuster/broeder? Of komt het neer op de bekende clichés die ook in deze discussie weer naar voren komen.

explo43

 • Berichten: 86
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #19 Gepost op: november 23, 2003, 10:26:17 am »
Citaat
op 22 Nov 2003 15:49:00 schreef Lutheraansch:
[...]


Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels allang aangetoond dat homosexualiteit geen psychiatrische afwijking of een gevolg is van een ontwikkelingsstoornis in de puberteit. Waarschijnlijk ontstaat homoseksualiteit al in de embryonale ontwikkelingsfase van een persoon (in de baarmoeder, dus) mogelijk als gevolg van een hormonale stoornis bij de moeder van het kind.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Lutheraan,

Sommige argumenteren wellicht dat iemand „als homoseksueel geboren wordt” en een erfelijke neiging daartoe bezit. Indien dat echter zo is, hoe is dan te verklaren dat bepaalde homofielen slechts gedurende een gedeelte van hun leven een homoseksueel leven leiden, misschien pas op latere leeftijd? Indien homoseksualiteit een erfelijke kwestie was, zou ze dan niet het hele leven kenbaar moeten zijn? Dat lijkt logisch. Iets anders dan erfelijkheid moet dus bij de oorzaak van homoseksuele handelingen zijn betrokken.

Groetjes
----------------------------------------------------------------------------------------------

P. S.   Beschouw eens Sodom en Gomorra! Ik wil niet als moraalridder (ieder dient dat voor zichzelf te zijn)optreden ,leg gewoon de bijbelse precedenten naar voren.
----------------------------------------------------------------------------------------------
""Als je wil, wil ik daar wel met je een boom over opzetten over het feit hoe serieus jij met de regels uit de wetten van Mozes omgaat. Je zegt het maar, ik zie er naar uit  . "" Dit is jou manier van argumenteren.


Lees eens: Policy 'Leer en leven' - "Hoe te gedragen"

Speel niet op de man, oftewel maak niet gebruik van argumenten waarmee je de persoon in kwestie zelf raakt. Het gaat om de argumenten, niet om hoe de persoon zelf is.
« Laatst bewerkt op: november 23, 2003, 10:55:05 am door explo43 »
Mattheüs 7:12
Alle dingen dan die gij wilt dat de mensen voor U doen, moet ook gij insgelijks voor hen doen; dit is trouwens de betekenis van de Wet en de Profeten.

Telemachos

 • Berichten: 29
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #20 Gepost op: november 23, 2003, 11:09:45 pm »
oke, interessant, pas een lezing over gehad van een oud-woordvoerder van EHAH, kijken of ik een en ander kort kan weergeven.

@Lutheraansch:

quote:

Wetenschappelijk onderzoek heeft (...)van het kind
Het standpunt van EHAH in deze is dat homosexualiteit de oorzaak vind in
1)'de macht der zonde', en
2)'identiteitsproblematiek'.

ad 2)
De homofiele man/vrouw is niet geheel uitgegroeid tot volwassen man/vrouw. Men spreekt dan van een 'In de opvoeding niet geheel tot ontplooiing gekomen' en 'een specifiek minder waard voelen als man/vrouw'. Dit 'minderwaardigheidscomplex' leidt er dan vervolgens toe dat men de tekortkomingen bij zichzelf gaat aanvullen, en daarom een stukje van 'de ander' nodig heeft.

Wel een 'ontwikkelingsstoornis in de puberteit' dus.

Ze erkennen (zie
hier dat wetenschappelijk onderzoek geen eensluidend antwoord geeft op de vraag naar oorzaken.

Toch wil men niet spreken van een aangeboren (aangeboorde?) geaardheid (dus erfelijke/vanaf geboorte oorzaken etc), maar van gerichtheid. Dit opent namelijk pastorale mogelijkheden voor de verandering.

Door EHAH wordt niet echt het onderscheid tussen homofilie en homosexualiteit gemaakt. Wel is duidelijk dat in hun ogen een niet-praktiserende (of celibaat levende) homofiel nog niet geheel 'genezen' is, en verandering nodig heeft om volledig man te worden.

@explo34:

quote:

hoe is dan te verklaren dat bepaalde homofielen slechts gedurende een gedeelte van hun leven een homoseksueel leven leiden,

Helemaal erover uit ben ik niet. EHAH gaf aan dat 25% van de mensen die bij hen in 'behandeling' zijn geweest, later een heterosexueel leven leidden en trouwenden met iemand van het andere geslacht. (voor de rest bleef 25% celibaat, 50% keerde terug naar homosexuele praxis).Verandering is dus wel degelijk mogelijk. De vraag is alleen, of dit dan ook een 'algemeen geldende regel' kan worden.

Tijdens de eerder genoemde lezing viel me een denkpatroon op. kort door de bocht:
1) God wil je vrijmaken van zonde
(1 Kor.6:10-11:“..En sommigen uwer zijn dat geweest. Maar gij hebt u laten afwassen, maar gij zijt geheiligd, maar gij zijt gerechtvaardigd door de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God.”)
2) Als je niet vrijkomt van je homofiele geaardheid (of gerichtheid, ook een discussie an sich) 'is er iets mis'

--> vergelijkbaar met wel of niet genezen van ziekte na gebed

Het standpunt van de EHAH is dus fundamenteel anders dan dat van Contrario (en ook volgens mij dat van de Bruijne).
EHAH: Homofilie/sexualiteit is iets wat vanuit de Bijbel als zonde aangemerkt wordt en waar verandering voor noodzakelijk en mogelijk is
Contrario: volledige aanvaarding van homofilie, uiteindelijk eindpunt is dat kerk homorelaties accepteert (kan zo snel niet duidelijk standpunt vinden)
de Bruijne: homosexuele relatie zonde, homofiel kan in navolging van Christus voorbeeld voor de gemeente zijn.

Volgens mij ligt toch de kern
1) in de vraag wat de oorzaak van homofilie is.
2) of homofilie als 'karaktereigenschap' (?? kan je het zo noemen) iets is wat verandering behoeft.

Over de homosexuele praxis zijn we het wel eens geloof ik.

(sorry.. btje lang)

Lutheraansch

 • Berichten: 186
 • en ook nog een beetje gereform
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #21 Gepost op: november 24, 2003, 12:19:01 am »

quote:

op 23 Nov 2003 10:26:17 schreef explo43:

Beste Lutheraan,

Sommige argumenteren wellicht dat iemand „als homoseksueel geboren wordt” en een erfelijke neiging daartoe bezit. Indien dat echter zo is, hoe is dan te verklaren dat bepaalde homofielen slechts gedurende een gedeelte van hun leven een homoseksueel leven leiden, misschien pas op latere leeftijd? Indien homoseksualiteit een erfelijke kwestie was, zou ze dan niet het hele leven kenbaar moeten zijn? Dat lijkt logisch. Iets anders dan erfelijkheid moet dus bij de oorzaak van homoseksuele handelingen zijn betrokken.

Groetjes


Zoals ik hierboven al geschreven heb: ook de homosexuele mens moet voor zichzelf tot de erkenning komen dat hij homosexueel is. De een doet daar langer over dan de ander. Er zijn mensen ook die van mening zijn (geweest) dat door trouwen de homosexuele gevoelens vanzelf zullen verdwijnen (met alle gevolgen die dat voor een huwelijk kunnen hebben, er zijn natuurlijk ook huwelijken die stand blijven houden.) En er zijn mensen die hun hele leven lang worstelen met hun homoseksualiteit, zonder dat ze dit voor zichzelf durven of kunnen erkennen.
Maar beschouw je het hele leven van een homosexueel mens dan zijn de kentekenen van zijn homosexualitieit eigenlijk al vanaf jonge leeftijd duidelijk, vaak werden deze kenmerken zowel door de betrokkenen als zijn omgeving voor de 'coming out' ontkend of genegeerd.
By the way: Het gaat niet om erfelijke afwijking, maar om een afwijking door een verstoring van stoffen in de baarmoeder, tijdens de embryonale ontwikkeling van het kind. Van een erfelijke afwijking kan geen sprake zijn, omdat dan homoseksualiteit vanzelf zou moeten verdwijnen. (Homoseksuelen planten zich immers niet voort.)

quote:


Lees eens: Policy 'Leer en leven' - "Hoe te gedragen"

Speel niet op de man, oftewel maak niet gebruik van argumenten waarmee je de persoon in kwestie zelf raakt. Het gaat om de argumenten, niet om hoe de persoon zelf is.


Mocht je het zo gevoeld hebben dan spijt me dat. Voorzover ik weet heb ik  krachtige argumenten aangevoerd om aan te geven dat je bijbelse precedenten wel eens niet over het onderwerp kunnen gaan, waarvan jij denkt waar ze over gaan. Daar is niets persoonlijks aan. En mijn voorstel was een voorstel, niet meer dan dat. Het stond je vrij om er op in te gaan, maar het hoefde natuurlijk niet. Bij deze dus niet.

Mvgr. Lutheraansch
« Laatst bewerkt op: november 24, 2003, 01:26:20 am door Lutheraansch »
God komt niet in opdringerigheid tot de mens, maar in evenredigheid met ieders vermogen Hem te ontvangen.

Lutheraansch

 • Berichten: 186
 • en ook nog een beetje gereform
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #22 Gepost op: november 24, 2003, 01:21:07 am »

quote:

op 23 Nov 2003 23:09:45 schreef Telemachos:
oke, interessant, pas een lezing over gehad van een oud-woordvoerder van EHAH, kijken of ik een en ander kort kan weergeven.

Het standpunt van EHAH in deze is dat homosexualiteit de oorzaak vind in
1)'de macht der zonde', en
2)'identiteitsproblematiek'(..): De homofiele man/vrouw is niet geheel uitgegroeid tot volwassen man/vrouw. Men spreekt dan van een 'In de opvoeding niet geheel tot ontplooiing gekomen' en 'een specifiek minder waard voelen als man/vrouw'. Dit 'minderwaardigheidscomplex' leidt er dan vervolgens toe dat men de tekortkomingen bij zichzelf gaat aanvullen, en daarom een stukje van 'de ander' nodig heeft.
Wel een 'ontwikkelingsstoornis in de puberteit' dus.


Hiermee heeft de EHAH een terecht punt. Ook in de homowereld wordt gesproken over 'valse nichten'. Mensen die vanwege het 'cultuurtje' , recalcitrantie, bindingsangst of wat dan ook, zich als homo gedragen en leven. Deze mensen zijn dan ook 'veranderbaar' en in dat opzicht doet de EHAH goed werk.
Zoals op hun webpagina blijkt negeren ze toch meer recent onderzoek uit de jaren '90 en blijven ze wel heel erg strak vasthouden aan de ideeën van de psychotherapeut Van den Aardweg (1973) alsof met dit onderzoek alles gezegd is. (Van den Aardweg is de man die homoseksualitieit als persoonlijkheidsstoornis geconstateerd heeft.) Of dat altijd even verstandig is, is een andere vraag.
Dat de EHAH in dit alles professioneel te werk gaat blijkt uit het feit dat hij zijn cliënten niet in een bepaalde richting dwingen, maar de cliënten zelf de keuze laat hoe ze hun leven voortaan willen inrichten. Van seculiere hulpverleners aan homoseksuele mensen kun je dat namelijk niet altijd zeggen.
« Laatst bewerkt op: november 24, 2003, 01:29:00 am door Lutheraansch »
God komt niet in opdringerigheid tot de mens, maar in evenredigheid met ieders vermogen Hem te ontvangen.

Lutheraansch

 • Berichten: 186
 • en ook nog een beetje gereform
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #23 Gepost op: november 24, 2003, 01:34:30 am »
Een goed en genuanceerd artikel over de bijbel en homoseksualiteit is overigens op deze pagina van FAQ-online te vinden.
Maar met al onze beschouwingen over het verschijnsel van homofilie is de vraag van Timo nog maar ten dele beantwoord. Alle argumenten lezend, wat is uw antwoord op de hamvraag van deze topic:

quote:

willen de gereformeerde kerken ernst maken met hun homofiele zuster/broeder?
« Laatst bewerkt op: november 24, 2003, 02:01:07 pm door Lutheraansch »
God komt niet in opdringerigheid tot de mens, maar in evenredigheid met ieders vermogen Hem te ontvangen.

explo43

 • Berichten: 86
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #24 Gepost op: november 24, 2003, 11:54:33 am »

quote:

op 24 Nov 2003 00:19:01 schreef Lutheraansch:
[...]


Mocht je het zo gevoeld hebben dan spijt me dat.

Mvgr. Lutheraansch

------------------------------------------------------------------------------
Je excuses zijn met dank aangenomen.


Groetjes
Mattheüs 7:12
Alle dingen dan die gij wilt dat de mensen voor U doen, moet ook gij insgelijks voor hen doen; dit is trouwens de betekenis van de Wet en de Profeten.

Telemachos

 • Berichten: 29
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #25 Gepost op: november 24, 2003, 12:07:53 pm »

quote:

willen de gereformeerde kerken ernst maken met hun homofiele zuster/broeder?


hm... kan in de acta van de laatste synode geen zaken hierover terugvinden, dus vooralsnog is er denk ik geen algemeen standpunt van 'de gereformeerder kerken'.
Kan dus alleen spreken vanuit eigen houding en de plaatselijke kerk. Vanuit mijn eigen gemeente sprekend denk ik dat er veel positieve ontwikkeling is op dit gebied. De homoseksuele praxis wordt als zonde gezien, waar dagelijkse terugkeer voor nodig is, evenals overige zonden. Tegelijk is de kerk de plek waar hij/zij thuis mag komen. (en wordt er gezocht naar 'de beste manier')

Voor wat betreft de avondmaalsviering:
Volharding in welke zonde dan ook zal moeten leiden tot gesprek hierover (of herderlijke vermaning en tucht zo u wilt). Het avondmaalsformulier is hierover duidelijk, 'zolang zij in hun zonden volharden, moeten zij zich van het avondmaal onthouden, om niet des te zwaarder veroordeeld te worden'.

Voorts blijft het noodzaak om enerzijds het heldere Bijbelse standpunt over de homoseksuele praxis te stellen, en anderzijds tegelijk ook in liefde met elkaar om blijven gaan. Echt ernst maken met een broeder of zuster kan alleen door als startpunt Gods verbond te nemen. Daarin zijn we gelijk, kind van God. Vanuit die gesteldheid samen zoeken naar Gods wil in ons dagelijks leven.
Praktisch: Als er iets is wat belangrijk is, is het vriendschap sluiten met je homofiele broeder of zuster, de arm om de schouder heen. Samen elkaar bemoedigen om onze eigen lasten bij Christus neer te leggen.

Priscilla en Aquila

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 10069
 • u hebt Mijn woord bewaard
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #26 Gepost op: november 30, 2003, 06:33:49 pm »
Johan van der Sluis was voeger zelf homo, werkt nu bij de EHAH en heeft over zichzelf een boek geschreven: "'Ïk ben niet meer zo"
Een tijd geleden heb ik het gelezen en wat ik ervan heb onthouden dat hij ervan af is gekomen maar dat dat geen gemakkelijke weg is geweest en een heleboel strijd heeft gekost. Hij is nu getrouwd.
Ik heb nl. vaak het idee dat als je zegt dat God je van verkeerde dingen kan afhelpen dat mensen denken dat het zomaar ineens zou verdwijnen. Als je geen homo bent kun je ook genoeg hardnekkige zonden hebben waarvan je ook niet ineens af bent. Het kan ook een heel proces  zijn voordat je (of God met jou) bepaalde zonden achter je kunt laten.
In het blad 'Uitdaging'van november 2002 staat een heel artikel over hem.
« Laatst bewerkt op: november 30, 2003, 09:00:48 pm door Priscilla en Aquila »
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

priemjohannes

 • Berichten: 208
 • Lectori Salutem
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #27 Gepost op: november 30, 2003, 08:51:45 pm »
Ja de gereformeerde kerk wil ernst maken met hun homofiele zuster/broeder.

Een preek die de moeite waard is om kennis van te nemen.
Preek over homofilie en homoseksualiteit van Ds. H. ten Brinke
« Laatst bewerkt op: november 30, 2003, 09:04:16 pm door priemjohannes »
de liefde kwetst niemands gevoel

Koen

 • Berichten: 16
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #28 Gepost op: december 09, 2003, 11:54:07 am »

quote:

op 24 Nov 2003 01:21:07 schreef Lutheraansch:
[...]
Hiermee heeft de EHAH een terecht punt. Ook in de homowereld wordt gesproken over 'valse nichten'. Mensen die vanwege het 'cultuurtje' , recalcitrantie, bindingsangst of wat dan ook, zich als homo gedragen en leven. Deze mensen zijn dan ook 'veranderbaar' en in dat opzicht doet de EHAH goed werk.
[...]
Ik ben zelf homoseksueel, en ik houd helemaal niet van de "valse nichten" die je hierboven beschrijft. Mijn homoseksualiteit is maar een heel klein stukje van mijn leven, en het bepaalt in geen geval met wie ik omga, waar ik uitga, enz. Toch kan ik de mensen die wél alleen omgaan met andere homo's wel begrijpen. Mensen zoeken namelijk altijd naar mensen die hetzelfde zijn als zij. Dit doen niet alleen homo's, maar dit zie je bjivoorbeeld ook terug bij mensen die erg gelovig zijn, zij gaan vaak ook het liefste om met mensen die hetzelfde over het geloof denken als zijzelf. Ik weet niet of dit goed of fout is - hoewel het standaardbeeld van homo's wel grotendeels bepaald wordt door die groep die zich zo uitdrukkelijk als homo presenteert - maar ik denk niet dat je mensen moet willen veranderen, zoals de EHAH doet.
"and how a careful man tries
to dodge the bullets
while a happy man takes a walk"

Amara

 • Berichten: 51
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #29 Gepost op: december 09, 2003, 04:29:04 pm »
Twee passages uit de preek van ds. ten Brinke m.b.o. homofilie, homoseksualiteit. (Ik ben mij bewust van een selectieve keuze door deze twee passages aan te halen, maar vind deze relevant voor een reactie daar zij vragen oproepen i.p.v. bevestigig, ondanks! de totale context)

Ten Brink: Vaak wordt gezegd: wanneer de bijbel homoseksualiteit afwijst, dan gaat het steeds om extreme situaties.
In Sodom b.v. De mannen van Sodom willen dat Lot de beide mannen die bij hem op bezoek zijn gekomen naar buiten brengt, zodat ze homoseksuele omgang met die mannen kunnen hebben. Wat gebeurt daar? Daar wordt het gastrecht op een grove wijze geschonden - het recht van gasten op bescherming. En bovendien gaat het niet om mannen die echt puur homoseksueel zijn. Want op een bepaald moment biedt Lot zijn dochters aan die mannen aan.

Wat is dit voor een vrouwonvriendelijk aanbod??

Ten Brink: Jezelf kruisigen - het geldt voor homo's en hetero's. Ga je daar dood aan? Nee, merkwaardig genoeg niet. Het is pijnlijk, dat wel. Het kan díep gaan. Maar het is niet dodelijk. Integendeel - zo kom je in het léven. Het is zoals Jezus heeft gezegd: "Wie zijn leven liefheeft (wie persé zo wil blijven als hij is), maakt dat het verloren gaat, maar wie zijn leven haat in deze wereld, zal het bewaren ten eeuwigen leven."

Ondanks dat je homofiele (homoseksuele) ge-aardheid slecht een (klein?) deel van je leven in beslag neemt, is dit deel dan wel onlosmakelijk verbonden met zelfhaat. Hoe ga je daarmee om (Koen e.a.)? (nml.:heb U naaste lief als U zelf...)
Seksuele gevoelens zijn een wezenlijk en dagelijks onderdeel van een leven.Seks is bedoeld voor het leven, wellicht is homofilie een natuurlijke stop op de overbevolking?Een ander, wel vastgesteld positief punt is dat veel homoseksuele stellen een adoptiekind nemen, die anders allicht geen (liefdevol) 'thuis hadden gekregen. (Barmhartigheid)
Waarom is er ook homoseksualiteit bij dieren?Wie heeft die variant dan bedacht?
Het blijkt dat het hebben van seks (ongeacht ge-aardheid) een positieve uitwerking heeft, op de algehele gesteldheid van de mens. Emotioneel en fysiek voelt men zich beter, sterker; ga maar bij jezelf na. Iemand haar/zijn eigen seks(uele voorkeur) ontzeggen, lijkt mij daarom geen gezonde zaak.

TenBrink:En zo geldt het voor het geheel van de bijbel: homoseksuele omgang past niet bij hoe God mensen gemaakt en bedoeld heeft.

Het zou dus een interpretatie van de mens zijn, volgens Ten Brink.Hoe is de mens dan in staat om homofilie te cre-eren? Is de menselijke motivatie voor homofilie dan een kwestie van meedoen met de mode? (homofilie bestaat echter al eeuwenlang), of dus als variant op de hetero seks, maar waarom dan een tegenovergestelde reactie van mannen in het algemeen: die zeggen bijv. niet in het openbaar van een andere man dat ze deze mooi vinden, omdat ze bang zijn om voor homo te worden uitgemaakt?! Homo ben je niet bewust (je kiest er niet voor om vaak afgewezen te worden) en is daarom niet een door mensen bedachte menselijke variant. (Of wordt hier genetische manipulatie bedoeld??) 8)7
'je moet niet alles lezen wat je gelooft, en je moet niet alles geloven wat je leest'