Auteur Topic: Faq over muziek  (gelezen 10348 keer)

Jan W

  • Moderator Muziek
  • Berichten: 1390
  • mail to: redactie@forum.gkv.nl
    • Bekijk profiel
Faq over muziek
« Gepost op: januari 07, 2004, 09:23:17 pm »
Heb jij informatie over een artiest die jij beregoed vindt? Meld het hier.
Heb je met een artiest gesproken? Geef het hier door.
Schrijf je eigen recensie: Welke cd is volgens jouw een aanrader en welke cd is bereslecht?
Maar ook de redactie zal niet aarzelen om regelmatig een kritische noot te kraken over een cd die onlangs verschenen is.

Daarnaast regelmatig aankondigingen van concerten. Heb je een concert bezocht, schrijf je eigen concertverslag.

Informatie over artiesten
Wanneer je op zoek bent naar wat algemene informatie van je favoriete artiest kan de volgende link een aardige zijn:http://www.gospelmagazine.nl maar ook op de site http://www.ccmplanet.com kun je de nodige informatie vinden.

Informatie over gospelcd’s
Ben je op zoek naar algemene informatie over gospelcd's?. Naast bovegenoemde sites kun je ook op de site van www.gospelmagazine.nl meer vinden. De site wordt continue bijgewerkt en je kan je ook nog abonneren op een nieuwsbrief.

Platenmaatschappijen
Maar ook bij de volgende twee platenmaatschappijen kun je informatie vinden:
http://www.kingsway.nl
http://www.gmimusicpartners.com

Ben jij ook regelmatig op zoek naar informatie over een van je favoriete artiesten? Wil je ook meer weten over een bepaalde artiest om een mening omtrent hem of haar te vormen. Op onderstaande sites kun je meer informatie vinden:

Informatie over artiesten
Een engelse database met ontzettend veel info en links over artiesten kun je vinden op http://www.ubl.com Als je de naam van de artiest intypt die je zoekt krijg je toegang tot een schat aan informatie. Ook van veel artiesten uit eigen land vindt je daar informatie.

In Nederland probeert 3fm een soortgelijke database op te zetten. Dus is je engels niet zo goed en wil je toch meer weten over bepaalde artiesten probeer dan eens de volgende link http://3fm.omroep.nl/cgi/...sss=&sid=&search=. Type bovenaan de site de naam in van de artiest die je zoekt en je krijgt meer info. Het aardige van deze site is dat je ook nog prijzen kan winnen, als je de redactie van 3fm weet te overtroeven met info over jouw favoriete artiest.

Ook op de site http://muziek.pagina.nl kom je bij veel interessante muzieklinks uit.

Nederlands Popinstituut
Op de site van Nederlandse Popinstituut vind je heel veel informatie over en voor artiesten uit eigen land. Zo is er een overzicht van alle muziekbladen te vinden, de festivals die plaats vinden, en handige tips voor als je wilt beginnen met een eigen band. Heb je aan bovenstaande links nog onvoldoende? Surf dan eens naar: muziek.pagina.nl

Concerten
Weten welke artiest binnenkort optreedt? Naar welk festival je binnenkort kunt? Via de sites van http://www.mojo.nl en www.gospelmagazine.nl kom je al een heleboel te weten. Als je geweest bent, meld dan op dit forum je ervaringen. Waarom was dat concert zo goed? Of juist slecht? Zijn er dingen waarover je door wilt spreken. Via dit forum is dat mogelijk. Kaarten voor veel concerten kun je bestellen via http://www.ticketservice.nl

Cd en dvd – besprekingen
Op deze site tref je regelmatig besprekingen van actuele pop cd’s en dvd’s aan. Maar je kunt ook zelf recensies toevoegen. Maar er is er nog een site waar je eveneens veel cd-besprekingen kunt vinden. Het aardige van die site is dat je ook zelf je eigen mening kunt geven over een besproken cd danwel een eigen cd-bespreking kunt toevoegen.

Nieuwsgierig? Kijk dan op http://www.platomania.nl

Zelf een cd bespreken?
Wil je een cd bespreken? Gebruik dan dit sjabloon.Titel :
Artiest :
Releasedatum :
Genre: Pop/rock
Meer info: http:// http://

Bandje
Speel jij in een bandje? Zing je: alleen, in een bandje of een gospelkoor? Meld het hier. Vertel erover. Geef een eventuele link door naar jullie website en eventuele boekingsmogelijkheden.

Heb je een demo gemaakt of net een nieuwe cd uitgebracht? Stuur dan een exemplaar naar de redactie van dit forum. We zullen hem beluisteren en er een recensie over schrijven. Vergeet niet om enige achtergrondinformatie toe te voegen.

Het adres is:

Forum.gkv.nl
Redactie cultuur & media
Schermerhornstraat 82
8015 AL ZWOLLE

e-mail:redactie@forum.gkv.nl" class="bbc_email">redactie@forum.gkv.nl

Goedkope cd's
Veel van de hier besproken cd's kun je goedkoop aanschaffen bij Cd Wow o fCd-Jungle en als je ze daar niet kunt vinden kun je ook terecht bij Play
« Laatst bewerkt op: juli 17, 2004, 10:28:39 pm door Jan W »
Met vriendelijke groeten,

Jan Wietsma, Zwolle