Auteur Topic: Provinciale verkiezingen  (gelezen 793 keer)

Picardijn

  • Berichten: 5024
  • Beati pauperes spiritu
    • Bekijk profiel
Provinciale verkiezingen
« Gepost op: januari 29, 2003, 07:37:25 pm »
Binnenkort zijn de verkiezingen voor de leden van de provinciale staten weer aan de orde. De verkozen mensen mogen kiezen voor de senatoren van de 1ste kamer.

Gaan we nu kijken wat het programma is van de provinciale politieke partij of welke partij een steuntje verdient in de 1ste kamer.

Het opkomstpercentage licht vrij laag bij de provinciale staten verkiezing, dit omdat de meeste mensen niet weet wat de politici daar doen.
Het is daarom een feestje van de kleinere partijen die hierdoor een groter aandeel krijgen in de 1ste kamer als in de 2de kamer.

Of is de 1ste kamer een poppenkast die af en toe wat commentaar geeft op wetsvoorstellen, om een kabinet te pesten?

Wacht Balkende op een sterke 1ste kamer voor een VVD/CDA coalitie om daar wetsvoorstellen van een PvdA/CDA kabinet te torpederen?

Klik hier om naar de provincie te gaan met stemwijzer
« Laatst bewerkt op: januari 30, 2003, 02:48:32 pm door Picardijn »
Ik heb een beugel en een buikje
Liefde is vreemd
Het is geen toeval de voorzienigheid.

Picardijn

  • Berichten: 5024
  • Beati pauperes spiritu
    • Bekijk profiel
Provinciale verkiezingen
« Reactie #1 Gepost op: maart 08, 2003, 01:50:51 am »
De verkiezingen van de eerste kamer worden wel belangerijk voor het besluit tot doorgang vinden van een PvdA/CDA kabinet.
Wel leuk als je daardoor spannende PS verkiezingen krijgt, alleen jammer dat veel leefbaren/provinciale niet bekend maken waar ze eerste kamer voor gaan stemmen. Zullen die partijen blanco stemmen, of hebben ze dan ineens wel een politieke voorkeur.
Je bent je stem dus niet zeker

De heer van Middelkoop staat op de lijst voor de CU om eventueel als senator deel te kunnen gaan nemen. Wie er nog meer in kan komen doet niet terzake Of letten we niet op kwaliteit in de eerste kamer, dat men daar geen waarde aan hecht in de tweede kamer is wel duidelijk....maar eerste kamer:?


Er zitten relatief weinig vrouwen in de eerste kamer, dat men daar niet wat aan doet.   Wel een vreemde ontwikkeling....nu kunnen de partijen zich toch mooi vrouwvriendelijk manifisteren.
Ik heb een beugel en een buikje
Liefde is vreemd
Het is geen toeval de voorzienigheid.