Auteur Topic: Het receptentopic - Michelin-sterren: ***  (gelezen 29196 keer)

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Gepost op: april 29, 2004, 10:15:33 am »
Naar aanleiding van "wat schaft de pot vandaag" nu een topic "en zo maakte ik het".  :)
Eens kijken of het standhoudt.

Dit topic dient een tweeledig doel: Je kan hier verzoeken indienen voor de recepten van gerechten die iemand in andere topics vermeldde, en wanneer je zelf iets geslaagds hebt gemaakt plaats je hier het recept.

TS begint, dus hier het recept van mijn (al zeg ik het zelf) zeer geslaagde kabeljauwschotel van gisteravond.  :)

Nodig voor vijf personen:

1 zak diepvrieskabeljauwfilets van de Aldi (zitten er vijf in)
Een heleboel broccoli (ik had drie stronken).
Een blikje mais
twee rode paprika's
Uien, knoflook
witte wijn
veel kruiden: viskruiden, dille, rozemarijn, oregano zout en peper
citroensap en 1 verse citroen.

Laat de vis ontdooien en strooi er citroensap en kruiden over. snijd roosjes van de broccoli, snij de paprika's in reepjes, snipper de uien en het knoflook (veel). kook de broccoli vijf minuten. Leg de uien en het knoflook onderin een grote ovenschaal en schenk een flinke laag witte wijn erin. Leg de vis erop. strooi er nog wat kruiden over. Leg de broccoli op en om de vis, leg de paprikareepjes erop en pruts de mais er zo'n beetje tussendoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

35 minuten op 170 graden in de oven, serveren met rijst en eventueel salade.   :9
Bombus terrestris Reginae

Wilhelmina

  • Berichten: 2340
  • Want uit Hem, en door Hem en t
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #1 Gepost op: april 29, 2004, 10:19:33 am »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 10:15:
Naar aanleiding van "wat schaft de pot vandaag" nu een topic "en zo maakte ik het".  :)
Eens kijken of het standhoudt.

Dit topic dient een tweeledig doel: Je kan hier verzoeken indienen voor de recepten van gerechten die iemand in andere topics vermeldde, en wanneer je zelf iets geslaagds hebt gemaakt plaats je hier het recept.

TS begint, dus hier het recept van mijn (al zeg ik het zelf) zeer geslaagde kabeljauwschotel van gisteravond.  :)

Nodig voor vijf personen:

1 zak diepvrieskabeljauwfilets van de Aldi (zitten er vijf in)
Een heleboel broccoli (ik had drie stronken).
Een blikje mais
twee rode paprika's
Uien, knoflook
witte wijn
veel kruiden: viskruiden, dille, rozemarijn, oregano zout en peper
citroensap en 1 verse citroen.

Laat de vis ontdooien en strooi er citroensap en kruiden over. snijd roosjes van de broccoli, snij de paprika's in reepjes, snipper de uien en het knoflook (veel). kook de broccoli vijf minuten. Leg de uien en het knoflook onderin een grote ovenschaal en schenk een flinke laag witte wijn erin. Leg de vis erop. strooi er nog wat kruiden over. Leg de broccoli op en om de vis, leg de paprikareepjes erop en pruts de mais er zo'n beetje tussendoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

35 minuten op 170 graden in de oven, serveren met rijst en eventueel salade.   :9
Net zoiets als de receptenlijn. Ik dacht dat je illegale Viagra aan de man wilde brengen. 8)

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #2 Gepost op: april 29, 2004, 10:20:28 am »

quote:

Wilhelmina schreef op 29 april 2004 om 10:19:
Net zoiets als de receptenlijn. Ik dacht dat je illegale Viagra aan de man wilde brengen. 8)


 :D  :D  :D

Kom maar door met die verzoekjes  ;)
Bombus terrestris Reginae

Joesoef

  • Berichten: 7743
  • Administrator ALG
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #3 Gepost op: april 29, 2004, 10:25:00 am »
Broodje frikandel

Benodigdheden:

1 frituurpan
frituurvet
gestampte vleesresten
broodjes (AH is aan te bevelen)

Men neme de frituurpan. Stel deze in op 190C. Als het vet op de gewenste temperatuur is (het groene lichtje zal gaan branden) laat men de nog bevroren frikandel zachtjes in het vet zakken.
Na ongeveer 3 minuten de frikandel uit het vet halen. Intussentijd kan snijd men de broodjes met een zagende beweging in de lengte door de midden. Als de frikandel klaar is leg je deze in de lengte tussen het broodje.
Evt naar smaak garneren met ketchup, mayonaise of ui.

Eet Smakelijk
The Lord gave and the Lord has taken away; may the name of the Lord be praised

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #4 Gepost op: april 29, 2004, 11:00:44 am »
Malsch en smaakvol gekruid vleesch

Men neme een stuk vleesch dat in ca. 10 min. gaar is,
(Bijvoorbeeld kipfilet, varkensvlees, biefstuk.)
Men bestrooie het met een bijpassende kruidenmix,
Men wikkele het in rauw ontbijtspek/ ham,
Men gooie het in een pan met hete olie,
onder voortdurend omkeren langzaam laten garen.

En zie: het heerlijkste stukje vleesch dat u ooit gegeten hebt.
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 11:02:46 am door porcupine »

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #5 Gepost op: april 29, 2004, 11:05:17 am »

quote:

Joesoef schreef op 29 april 2004 om 10:25:
Broodje frikandel

Benodigdheden:

1 frituurpan
frituurvet
gestampte vleesresten
broodjes (AH is aan te bevelen)

Men neme de frituurpan. Stel deze in op 190C. Als het vet op de gewenste temperatuur is (het groene lichtje zal gaan branden) laat men de nog bevroren frikandel zachtjes in het vet zakken.
Na ongeveer 3 minuten de frikandel uit het vet halen. Intussentijd kan snijd men de broodjes met een zagende beweging in de lengte door de midden. Als de frikandel klaar is leg je deze in de lengte tussen het broodje.
Evt naar smaak garneren met ketchup, mayonaise of ui.


Eet Smakelijk

Hahaha!  :)

Lekker voor 't ontbijt.  :9

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #6 Gepost op: april 29, 2004, 11:07:23 am »
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.

Het is ook wel een beetje libellemuts-achtig... maar ja we waren er al achter dat ik een burgertrut ben of niet?  :)  ;)
Bombus terrestris Reginae

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #7 Gepost op: april 29, 2004, 11:09:20 am »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 11:07:
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.


Als troost zal ik binnen afzienbare tijd hier een lekker receptje posten. :Y)

Ben je nu weer blij ? d:)b
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 11:09:41 am door Macguinness »

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #8 Gepost op: april 29, 2004, 11:11:25 am »

quote:

Helemaal blij!! (*spint*)   :)
Bombus terrestris Reginae

Mart

  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #9 Gepost op: april 29, 2004, 11:16:46 am »
conimex wokgerecht zoete soja.
Conimex Wok pakket bevat Wok Olie, Woksaus Zoete Soja en Wok Noedels.

http://ubf.peersphere.net/conimex/controller/image.jpg?livelinkDataID=237181

enkel nog groente en vlees erbij kopen en je bent klaar.

lekker met spekjes, of met kip.
paar champignonnetjes erbij, paprika, uitje of gewoon een groentenpakket.

echt vet lekkere saus zit erbij!

edit: o ja, het is voor ongeveer 2 personen, maar als je wat meer groente en vlees koopt en nog een los pakje noedels dan kan het makkelijk voor meer.

edit2: hmm, je moet er natuurlijk wel een soort van wok voor hebben.
maar t' is wel in ongeveer 10 minuutjes klaar.

en echt enooorrrrm lekker.
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 11:23:00 am door Mart »

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #10 Gepost op: april 29, 2004, 03:04:27 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 11:07:
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.
Chatforum? |:(
Live vanuit de luie stoel

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #11 Gepost op: april 29, 2004, 03:12:12 pm »

quote:

Sssssht  ;)
Bombus terrestris Reginae

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #12 Gepost op: april 29, 2004, 03:13:13 pm »
Als ik weer in Terneuzen ben zal ik eens wat gerechten uit mijn boekkie laten zien :P
Live vanuit de luie stoel

aegron

  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #13 Gepost op: april 29, 2004, 05:16:45 pm »
Een supermakkelijk recept:

benodigdheden:
spekjes
spinazie a la creme
champignons
ui
(eventueel kruidenboter)
macaroni

Uitje snipperen en in de pan.
Vervolgens de spekjes meebakken
Champignons toevoegen (gesneden of hoe je ze maar het lekkerst vind)
Spinazie toevoegen (kan zo uit de diepvries in de pan)
naar smaak de kruidenboter toevoegen

Ondertussen de macaroni maken

samenvoegen en klaar is kees!

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #14 Gepost op: april 29, 2004, 09:26:30 pm »
Hoe heet het?
Live vanuit de luie stoel

Mart

  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #15 Gepost op: april 29, 2004, 09:27:55 pm »
spinaziemacaroni natuurlijk :P

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #16 Gepost op: april 29, 2004, 09:34:01 pm »

quote:

Mart schreef op 29 april 2004 om 21:27:
spinaziemacaroni natuurlijk :P
Dat klinkt echt heel verkeerd kan ik je zeggen. :)
Live vanuit de luie stoel

cochise

  • Berichten: 1717
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #17 Gepost op: april 29, 2004, 09:49:41 pm »
wat een culinaire hoogstandjes hier zeg(maar niet heus) ik zou me bijna gaan schamen voor mijn vak :'(
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 09:50:12 pm door cochise »
So pardon me while I burst into flames.
I've had enough of the world, and it's people's mindless games
So pardon me while I burn, and rise above the flame

Mart

  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #18 Gepost op: april 29, 2004, 09:52:32 pm »
ik vind die van mij anders best hoogstandje hoor.. voor mijn doen dan..

Doarsie

  • Berichten: 4450
  • Wijze uit 't oosten
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #19 Gepost op: april 29, 2004, 09:55:54 pm »

quote:

cochise schreef op 29 april 2004 om 21:49:
wat een culinaire hoogstandjes hier zeg(maar niet heus) ik zou me bijna gaan schamen voor mijn vak :'(

Dit is ook een receptentopic, geen a la carte topic .

Maar we kunnen wel proberen een digitale Michelin ster binnen te halen.

aegron

  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #20 Gepost op: april 29, 2004, 10:31:55 pm »
macaroni a la creme

:P

Harm

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3849
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #21 Gepost op: april 29, 2004, 10:35:09 pm »

quote:

Doarsie schreef op 29 april 2004 om 21:55:
Maar we kunnen wel proberen een digitale Michelin ster binnen te halen.

Is te regelen.
"Books and cleverness! There are more important things - friendship and bravery!" - Hermione Granger

Doarsie

  • Berichten: 4450
  • Wijze uit 't oosten
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #22 Gepost op: april 29, 2004, 10:36:46 pm »
Dat lijkt er meer op  _/-\o_  Nu zal ik ook eens wat hoogstandjes posten. (misschien)

pola

  • Berichten: 1028
  • Geboeid
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #23 Gepost op: april 30, 2004, 09:45:45 am »
Voor 4 personen, bereidingstijd (slechts) ongeveer 30 minuten.

Ingredienten:
  • 350 gram spaghetti
  • kruidenbouillonblokjes en/of losse kruiden naar smaak (evt. zout)
  • 1 prei
  • olijfolie
  • 200 gr dobbelsteentjes ontbijtspek
  • 150 gr. (grofgehakte) cashewnoten
  • 2 eieren
  • 1 dl yoghurt, op kamertemperatuur
  • cayennepeper
  • 200 gr geraspte (belegen) kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding:
  • Kook ruim water, met bouillonblokjes en/of losse kruiden (evt. zout)
  • Verhit ca. 1 eetlepel olie en bak de spekjes knapperig
  • Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen
  • Kook de spaghetti beetgaar (tip: voeg een scheutje olijfolie toe om het overkoken tegen te gaan)
  • Hak de cashewnoten grof en bak ze 1 minuut mee met de spek
  • Schep spek en noten uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
  • Bak de prei in de overgebleven olie, al roerend ca. 2 minuten.
  • Klop de eieren los en meng de yoghurt, een mespunt cayennepeper en evt. zout erdoor.
  • Laat de spaghetti goed uitlekken en schep het over in een (voorverwarmde) schaal.
  • Meng de prei, de spekjes met nootjes, en de yoghurtsaus erdoor.
  • Strooi de geraspte kaas erover (of serveer het er los bij) en garneer met de peterselie.
Woorden als messen, gooi ik in de strijd, niets ontziend, want ik heb gelijk. Ik win de discussie, maar verlies een vriend. Wat een prijs en toch niets bereikt.

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #24 Gepost op: april 30, 2004, 06:55:50 pm »
TOSTI

2 boterhammen,
ham
kaas
evt ketchup !

Gooi het hele zooitje in een tosti-ijzer en je bent klaar.
Live vanuit de luie stoel

Rianne

  • Berichten: 356
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #25 Gepost op: mei 01, 2004, 01:18:03 am »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 11:07:
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.

Het is ook wel een beetje libellemuts-achtig... maar ja we waren er al achter dat ik een burgertrut ben of niet?  :)  ;)


Ik vind t leuk hoor! Ga zo door.
Ik zet er binnenkort ook wat op ..

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #26 Gepost op: mei 02, 2004, 10:37:28 pm »
Thee:
neem een theeglas,
giet er kokend water in,
doe er een 1-kops theezakje in,
laat het een paar minuten staan,
en gooi er evt. suiker in (naar smaak).

Of was dit nou ook weer niet de bedoeling?   :?

Nu serieus:

Linzensoep: (voor 1/2 personen)
Zet een pan met ca. 0,5 l water op tot het kookt,
gooi er dan een bouillonblokje in,
en ook 1 a 2 kopjes linzen
(rode linzen van de groene winkel zijn het best)
en 1 a 2 in stukjes gesneden aardappelen,
worteltjes zijn trouwens ook lekker erbij in.
Laat dit 20 minuten koken,
en gooi er dan een blikje tomatenpuree,
andere restjes groente of een soeppakket bij in,
en kruid het naar smaak
met gember, koriander en kerrie/ kurkuma.
Ook kunnen er nog stukken ham/ kaas/ spekblokjes bij in,
en ook lekker erbij: fris fruit als (sinaas)appel of ananas.
Nog even roeren en dan is het klaar.  :9

TIP: doe ondertussen stokbrood in de oven.
« Laatst bewerkt op: mei 02, 2004, 10:42:52 pm door porcupine »

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #27 Gepost op: mei 02, 2004, 10:48:44 pm »
mijn veggie gerecht voor 2 personen:
genoeg tagliatelle
lekker veel aparte schimmels (oesterzwammen, grotchampignons enzo), toch zeker 400 gram
2 uien
creme fraiche
knoflook, tijm, paprikapoeder
bouillonblokje en witte wijn

ui en knoflook fruiten, schimmels erbij, bouillonblokje oplossen en erbij, creme fraiche erbij, tijm ea erbij; ondertussen de tagliatelle koken. Tagliatelle op borden scheppen, saus erover, en klaar. Reuze lekker, en zonder vleesch.

originele recept (ga het van de week maar weer eens maken, denk ik)
« Laatst bewerkt op: mei 02, 2004, 10:53:05 pm door elle »
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #28 Gepost op: mei 02, 2004, 10:56:22 pm »
wat is er mis met vleesch?

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #29 Gepost op: mei 02, 2004, 11:11:33 pm »
helemaal niks. Vleesch is reuze lekker! Maar er bestaat dus ook 1 reuze lekker gerecht zonder vleesch, en dat is zo bijzonder dat ik dat af en toe klaar maak.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #30 Gepost op: mei 07, 2004, 09:20:30 pm »
Heel simpel, en makkelijk altijd in huis te hebben: Pasta-Pesto met zalm

voor 2 personen:
genoeg tagliatelle
ca 200 ml creme fraiche
groene pesto
blikje goede zalm
kappertjes

Kook de tagliatelle.
Warm de creme fraiche in een pannetje op, voeg de pesto naar smaak toe.
Voeg vlak voor opdienen de zalm en wat kappertjes toe.
Eet smakelijk...
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #31 Gepost op: mei 12, 2004, 05:22:01 pm »
Hey BBB, volgens mij had ik eens ergens gelezen dat jij wel eens asperges kookt, nu heb ik vanavond toevallig ontzettende zin in asperges.
Zou je misschien tussen nu en een half uur  hier dat recept kunnen posten ?  :9~

Ga ik me eerst even douchen.


Al vast bedankt ! :Y)

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #32 Gepost op: mei 12, 2004, 05:56:22 pm »
Hmm http://www.mediawatchers.nl/smileys/kopkrab.gif

Dat wordt dus geen asperges vandaag.  ;(

Wat zal ik doen ? Chinees, pizza of patat met frikandellen ?

lonneke

  • Berichten: 2566
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #33 Gepost op: mei 13, 2004, 04:01:17 pm »

quote:

je moet ze eerst schillen met een dunschiller en dan 20 min koken in een aspergespan, stukjes ham en kaas erbij en pakje aspergessaus erbij. klaar.

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #34 Gepost op: mei 13, 2004, 04:11:06 pm »
Ik doe het ietsje anders, sorry als het niet op tijd is  :)

Schillen met een dunschiller inderdaad, en niet te zuinig - je gooit een hoop weg maar anders wordt het draderig. En een flink stuk van de onderkant afsnijden.

Rechtop zetten in een aspergepan, met de kopjes boven het water uit. Als je geen aspergepan hebt kan je ze ook op hun kant in een grote gewone pan leggen.

Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.

Serveren met gesmolten boter, beetje zout en hardgekookte eieren.
Bombus terrestris Reginae

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #35 Gepost op: mei 13, 2004, 11:12:47 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 13 mei 2004 om 16:11:
Ik doe het ietsje anders, sorry als het niet op tijd is  :)

Schillen met een dunschiller inderdaad, en niet te zuinig - je gooit een hoop weg maar anders wordt het draderig. En een flink stuk van de onderkant afsnijden.

Rechtop zetten in een aspergepan, met de kopjes boven het water uit. Als je geen aspergepan hebt kan je ze ook op hun kant in een grote gewone pan leggen.

Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.

Serveren met gesmolten boter, beetje zout en hardgekookte eieren.

Ziet er niet al te ingewikkeld uit, dus ga ik dat binnenkort maar eens uitproberen.
Wat eet je er zoal bij ? Aardappelen ?

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #36 Gepost op: mei 14, 2004, 07:44:47 am »
gekookte aardappelen en plakken schouderham, kort gekookt in bouillon.

gerookte zalm is ook heerlijk erbij  :9

en over de asperges zelf dus gesmolten boter, verkruimelde hardgekookte eieren en een beetje zout.

En let er bij het schillen op dat je van boven naar onder schilt anders heb je kans dat je uitschiet en de asperge onthoofdt, en dat is zonde want het kopje is het lekkerst.
Bombus terrestris Reginae

lonneke

  • Berichten: 2566
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #37 Gepost op: mei 14, 2004, 08:43:09 am »
Ik vind aardappelen er niet echt lekker bij maar zalm lijkt me er goed bij passen. Maar klopt wel wat je zegt bumblebee, een paar minuten koken en de restant tijd laten staan. Ik maak asperges dan ook niet zo vaak, alleen in de tijd van het jaar dat ze in de winkel liggen ;)

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #38 Gepost op: mei 14, 2004, 09:12:24 am »

quote:

lonneke schreef op 14 mei 2004 om 08:43:
Ik maak asperges dan ook niet zo vaak, alleen in de tijd van het jaar dat ze in de winkel liggen ;)
En zo hoort het ook   d:)b  wat mij betreft zijn asperges inderdaad ook echte seizoensgroenten (nog afgezien van het feit dat ze buiten het seizoen werkelijk onbetaalbaar zijn)
Bombus terrestris Reginae

Lalage

  • Berichten: 498
  • Ik ben bevrijd!
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #39 Gepost op: mei 14, 2004, 01:03:57 pm »
Eerst een vraag: ik heb voor de grap een pakje World Wide Noodles gekocht, Zuidafrikaans spul geloof ik, maar er staat niet op het pakje voor hoeveel personen het is. Iemand ervaring hiermee?

Nu een specialiteit die ik van m'n moeder heb geleerd en in het verleden al erg succesvol is geweest...

Kaasbroodjes

nodig:
1 pak witbroodmix
boter
1 zakje geraspte kaas
1 ei

Kneed het deeg zoals op het bak broodmix staat beschreven. Gooi het
pak nog niet weg! Zorg dat je lauw water gebruikt, anders gaat het echt
niet goed! Maak een theedoek nat met warm water en leg die over de kom
met het deeg. Laat de boel rijzen op een warme plek (bij de verwarming
bv).

Als het deeg flink is gegroeid, vet een bakplaat in met boter.
Je kunt ook bakpapier gebruiken. Verwarm de oven vast voor op de temperatuur die op het pak broodmix staat.

Maak een stuk aanrecht schoon en stamp het deeg daarop plat,
alsof je een rechthoekige pizza wil maken, maar dan ietsje dikker (cm
ofzo). Strooi de kaas erop. Rol de boel dan op en snij plakken van de
rol. Leg de plakken op de bakplaat en druk ze een beetje aan.

Breek het ei en roer het door elkaar (het geel en het wit). Bestrijk
de broodjes met ei, dat kan met een kwastje of met je vingers.

Gooi de boel in de oven en laat het daar tot de broodjes een mooi bruin
kleurtje hebben. Op het pak broodmix staat een indicatie van hoe lang
dat ongeveer duurt.
Alle goede spreuken zijn reeds op de wereld; men verzuimt slechts om ze toe te passen. Blaise Pascal

Pugna

  • Berichten: 618
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #40 Gepost op: mei 17, 2004, 10:34:45 pm »
Ook erg lekker, een boterham met kaas, augurk en mosterd.

Haal de augurken uit het potje en snij ze in plakkjes.

Dep het 'zuur' van de plakjes. (Natte boterham is niet lekker).

Smeer twee boterhammen.

Beleg ze me kaas, de plakjes augurk en mosterd naar smaak.

 :9
« Laatst bewerkt op: mei 18, 2004, 08:05:09 pm door Pugna »
Zo is het dan niet desgenen, die wil, noch desgenen, die loopt, maar des ontfermenden Gods. (Rom 9:16)

moosterh

  • Berichten: 79
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #41 Gepost op: mei 18, 2004, 09:34:25 am »
Tagliatelle met zalm-room saus

Nodig:
1 pak tagliatelle (liefst vers)
300 gram gerookte zalmsnippers
1 bekertje creme fraiche
1 doosje roomkaas (Paturain, Boursin, eigen merk, wahtever)
1 ui
1 teentje knoflook
1 paprika (rood, vooral voor de kleur)
olijfolie

Bereiding:
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
Ui snipperen, knoflook in kleine stukjes snijden. Olfijolie in de pan op redelijk hoog vuur (of elektrische dan wel anderssoortige energie-equivalenten). Ui fuiten, knoflook meebakken. Paprika in blokjes snijden en erbij. Vuur (energie etc. etc) iets lager, roomkaas erbij, laten smelten. Zodra alles gesmolten is: creme fraiche erbij, roeren totdat klontjes verdwenen.
Op laag vuurtje doorwarmen, vlak voor serveren (2 minuten) zalm erdoor.
Serveren met frisse salade.
« Laatst bewerkt op: mei 18, 2004, 09:35:42 am door moosterh »

MaVee

  • Berichten: 788
  • eitje :D
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #42 Gepost op: mei 21, 2004, 09:44:42 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 13 mei 2004 om 16:11:
...
Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.

Serveren met gesmolten boter, beetje zout en hardgekookte eieren.
Heb het getest, werkt prima (en smaakt errug lekker!)
eerst was ik een ei
nu ben ik een kip
kip zijn vind ik mooier
er zit wel leven in een ei
het is alleen wat dooier

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #43 Gepost op: mei 22, 2004, 07:22:25 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 13 mei 2004 om 16:11:


Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.
De spanning stijgt ! :Y)

Marloes

  • Berichten: 4175
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #44 Gepost op: mei 22, 2004, 07:26:16 pm »
Ik mis het stapje 'afgieten' in de beschrijving. :) 'k Hoop voor je dat je het wel goed doet Macguinnes... :D
[Prediker 7:29]

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #45 Gepost op: mei 22, 2004, 07:29:49 pm »

quote:

Marloes schreef op 22 mei 2004 om 19:26:
Ik mis het stapje 'afgieten' in de beschrijving. :) 'k Hoop voor je dat je het wel goed doet Macguinnes... :D

Ik hoop het ook.  :|
Ik ga er nu aan beginnen.

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #46 Gepost op: mei 22, 2004, 08:30:00 pm »

quote:

Marloes schreef op 22 mei 2004 om 19:26:
Ik mis het stapje 'afgieten' in de beschrijving. :)


Bij een aspergepan hoef je niet af te gieten, want de asperges staan in een soort mandje (ongeveer als de bitterballen in een friteuse). Je tilt het mandje gewoon met asperges en al uit het water. Lekker makkelijk  :)

Bij een gewone pan moet je ze uiteraard wel afgieten.
Bombus terrestris Reginae

Marloes

  • Berichten: 4175
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #47 Gepost op: mei 22, 2004, 09:02:54 pm »
Ben benieuwd hoe het smaakte.. ;)
[Prediker 7:29]

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #48 Gepost op: mei 22, 2004, 09:05:20 pm »
Het is allemaal goed gegaan, inclusief het afgieten.
En... Ze waren Heeeeerlijk !
 :9  :9~

http://www.dekooktips.com/warenkennis/groenten/aspergw.jpg

Pooh

  • Administrator
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 5794
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #49 Gepost op: mei 31, 2004, 09:40:37 pm »
Chocolademousse (voor 2-4 personen)

- 2 repen chocolade (puur, 75 gram per stuk)
- 4 eieren
- 4 eetlepels basterdsuiker


De eieren splitsen.
Eidooiers met de suiker tot een ruban kloppen. (Klop tot 't lichter van kleur wordt).
Eiwitten stijfkloppen.
De chocola au bain marie smelten.
De chocola met de ruban mengen.
Het chocolademengsel voorzichtig door 't eiwit spatelen.
In bakjes gieten en op laten stijven in de koelkast.

N.B. Bevat rauwe eieren. Niet geschikt voor kleine kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en angsthazen. Eventueel gepasteuriseerd eiwit en eigeel gebruiken.
« Laatst bewerkt op: mei 31, 2004, 09:48:08 pm door Pooh »