Auteur Topic: Het receptentopic - Michelin-sterren: ***  (gelezen 25142 keer)

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Gepost op: april 29, 2004, 10:15:33 am »
Naar aanleiding van "wat schaft de pot vandaag" nu een topic "en zo maakte ik het".  :)
Eens kijken of het standhoudt.

Dit topic dient een tweeledig doel: Je kan hier verzoeken indienen voor de recepten van gerechten die iemand in andere topics vermeldde, en wanneer je zelf iets geslaagds hebt gemaakt plaats je hier het recept.

TS begint, dus hier het recept van mijn (al zeg ik het zelf) zeer geslaagde kabeljauwschotel van gisteravond.  :)

Nodig voor vijf personen:

1 zak diepvrieskabeljauwfilets van de Aldi (zitten er vijf in)
Een heleboel broccoli (ik had drie stronken).
Een blikje mais
twee rode paprika's
Uien, knoflook
witte wijn
veel kruiden: viskruiden, dille, rozemarijn, oregano zout en peper
citroensap en 1 verse citroen.

Laat de vis ontdooien en strooi er citroensap en kruiden over. snijd roosjes van de broccoli, snij de paprika's in reepjes, snipper de uien en het knoflook (veel). kook de broccoli vijf minuten. Leg de uien en het knoflook onderin een grote ovenschaal en schenk een flinke laag witte wijn erin. Leg de vis erop. strooi er nog wat kruiden over. Leg de broccoli op en om de vis, leg de paprikareepjes erop en pruts de mais er zo'n beetje tussendoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

35 minuten op 170 graden in de oven, serveren met rijst en eventueel salade.   :9
Bombus terrestris Reginae

Wilhelmina

  • Berichten: 2340
  • Want uit Hem, en door Hem en t
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #1 Gepost op: april 29, 2004, 10:19:33 am »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 10:15:
Naar aanleiding van "wat schaft de pot vandaag" nu een topic "en zo maakte ik het".  :)
Eens kijken of het standhoudt.

Dit topic dient een tweeledig doel: Je kan hier verzoeken indienen voor de recepten van gerechten die iemand in andere topics vermeldde, en wanneer je zelf iets geslaagds hebt gemaakt plaats je hier het recept.

TS begint, dus hier het recept van mijn (al zeg ik het zelf) zeer geslaagde kabeljauwschotel van gisteravond.  :)

Nodig voor vijf personen:

1 zak diepvrieskabeljauwfilets van de Aldi (zitten er vijf in)
Een heleboel broccoli (ik had drie stronken).
Een blikje mais
twee rode paprika's
Uien, knoflook
witte wijn
veel kruiden: viskruiden, dille, rozemarijn, oregano zout en peper
citroensap en 1 verse citroen.

Laat de vis ontdooien en strooi er citroensap en kruiden over. snijd roosjes van de broccoli, snij de paprika's in reepjes, snipper de uien en het knoflook (veel). kook de broccoli vijf minuten. Leg de uien en het knoflook onderin een grote ovenschaal en schenk een flinke laag witte wijn erin. Leg de vis erop. strooi er nog wat kruiden over. Leg de broccoli op en om de vis, leg de paprikareepjes erop en pruts de mais er zo'n beetje tussendoor. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

35 minuten op 170 graden in de oven, serveren met rijst en eventueel salade.   :9
Net zoiets als de receptenlijn. Ik dacht dat je illegale Viagra aan de man wilde brengen. 8)

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #2 Gepost op: april 29, 2004, 10:20:28 am »

quote:

Wilhelmina schreef op 29 april 2004 om 10:19:
Net zoiets als de receptenlijn. Ik dacht dat je illegale Viagra aan de man wilde brengen. 8)


 :D  :D  :D

Kom maar door met die verzoekjes  ;)
Bombus terrestris Reginae

Joesoef

  • Berichten: 7743
  • Administrator ALG
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #3 Gepost op: april 29, 2004, 10:25:00 am »
Broodje frikandel

Benodigdheden:

1 frituurpan
frituurvet
gestampte vleesresten
broodjes (AH is aan te bevelen)

Men neme de frituurpan. Stel deze in op 190C. Als het vet op de gewenste temperatuur is (het groene lichtje zal gaan branden) laat men de nog bevroren frikandel zachtjes in het vet zakken.
Na ongeveer 3 minuten de frikandel uit het vet halen. Intussentijd kan snijd men de broodjes met een zagende beweging in de lengte door de midden. Als de frikandel klaar is leg je deze in de lengte tussen het broodje.
Evt naar smaak garneren met ketchup, mayonaise of ui.

Eet Smakelijk
The Lord gave and the Lord has taken away; may the name of the Lord be praised

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #4 Gepost op: april 29, 2004, 11:00:44 am »
Malsch en smaakvol gekruid vleesch

Men neme een stuk vleesch dat in ca. 10 min. gaar is,
(Bijvoorbeeld kipfilet, varkensvlees, biefstuk.)
Men bestrooie het met een bijpassende kruidenmix,
Men wikkele het in rauw ontbijtspek/ ham,
Men gooie het in een pan met hete olie,
onder voortdurend omkeren langzaam laten garen.

En zie: het heerlijkste stukje vleesch dat u ooit gegeten hebt.
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 11:02:46 am door porcupine »

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #5 Gepost op: april 29, 2004, 11:05:17 am »

quote:

Joesoef schreef op 29 april 2004 om 10:25:
Broodje frikandel

Benodigdheden:

1 frituurpan
frituurvet
gestampte vleesresten
broodjes (AH is aan te bevelen)

Men neme de frituurpan. Stel deze in op 190C. Als het vet op de gewenste temperatuur is (het groene lichtje zal gaan branden) laat men de nog bevroren frikandel zachtjes in het vet zakken.
Na ongeveer 3 minuten de frikandel uit het vet halen. Intussentijd kan snijd men de broodjes met een zagende beweging in de lengte door de midden. Als de frikandel klaar is leg je deze in de lengte tussen het broodje.
Evt naar smaak garneren met ketchup, mayonaise of ui.


Eet Smakelijk

Hahaha!  :)

Lekker voor 't ontbijt.  :9

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #6 Gepost op: april 29, 2004, 11:07:23 am »
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.

Het is ook wel een beetje libellemuts-achtig... maar ja we waren er al achter dat ik een burgertrut ben of niet?  :)  ;)
Bombus terrestris Reginae

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #7 Gepost op: april 29, 2004, 11:09:20 am »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 11:07:
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.


Als troost zal ik binnen afzienbare tijd hier een lekker receptje posten. :Y)

Ben je nu weer blij ? d:)b
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 11:09:41 am door Macguinness »

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #8 Gepost op: april 29, 2004, 11:11:25 am »

quote:

Helemaal blij!! (*spint*)   :)
Bombus terrestris Reginae

Mart

  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #9 Gepost op: april 29, 2004, 11:16:46 am »
conimex wokgerecht zoete soja.
Conimex Wok pakket bevat Wok Olie, Woksaus Zoete Soja en Wok Noedels.

http://ubf.peersphere.net/conimex/controller/image.jpg?livelinkDataID=237181

enkel nog groente en vlees erbij kopen en je bent klaar.

lekker met spekjes, of met kip.
paar champignonnetjes erbij, paprika, uitje of gewoon een groentenpakket.

echt vet lekkere saus zit erbij!

edit: o ja, het is voor ongeveer 2 personen, maar als je wat meer groente en vlees koopt en nog een los pakje noedels dan kan het makkelijk voor meer.

edit2: hmm, je moet er natuurlijk wel een soort van wok voor hebben.
maar t' is wel in ongeveer 10 minuutjes klaar.

en echt enooorrrrm lekker.
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 11:23:00 am door Mart »

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #10 Gepost op: april 29, 2004, 03:04:27 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 11:07:
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.
Chatforum? |:(
Live vanuit de luie stoel

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #11 Gepost op: april 29, 2004, 03:12:12 pm »

quote:

Sssssht  ;)
Bombus terrestris Reginae

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #12 Gepost op: april 29, 2004, 03:13:13 pm »
Als ik weer in Terneuzen ben zal ik eens wat gerechten uit mijn boekkie laten zien :P
Live vanuit de luie stoel

aegron

  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #13 Gepost op: april 29, 2004, 05:16:45 pm »
Een supermakkelijk recept:

benodigdheden:
spekjes
spinazie a la creme
champignons
ui
(eventueel kruidenboter)
macaroni

Uitje snipperen en in de pan.
Vervolgens de spekjes meebakken
Champignons toevoegen (gesneden of hoe je ze maar het lekkerst vind)
Spinazie toevoegen (kan zo uit de diepvries in de pan)
naar smaak de kruidenboter toevoegen

Ondertussen de macaroni maken

samenvoegen en klaar is kees!

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #14 Gepost op: april 29, 2004, 09:26:30 pm »
Hoe heet het?
Live vanuit de luie stoel