Auteur Topic: Het receptentopic - Michelin-sterren: ***  (gelezen 24652 keer)

Mart

  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #15 Gepost op: april 29, 2004, 09:27:55 pm »
spinaziemacaroni natuurlijk :P

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #16 Gepost op: april 29, 2004, 09:34:01 pm »

quote:

Mart schreef op 29 april 2004 om 21:27:
spinaziemacaroni natuurlijk :P
Dat klinkt echt heel verkeerd kan ik je zeggen. :)
Live vanuit de luie stoel

cochise

  • Berichten: 1717
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #17 Gepost op: april 29, 2004, 09:49:41 pm »
wat een culinaire hoogstandjes hier zeg(maar niet heus) ik zou me bijna gaan schamen voor mijn vak :'(
« Laatst bewerkt op: april 29, 2004, 09:50:12 pm door cochise »
So pardon me while I burst into flames.
I've had enough of the world, and it's people's mindless games
So pardon me while I burn, and rise above the flame

Mart

  • Berichten: 2450
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #18 Gepost op: april 29, 2004, 09:52:32 pm »
ik vind die van mij anders best hoogstandje hoor.. voor mijn doen dan..

Doarsie

  • Berichten: 4450
  • Wijze uit 't oosten
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #19 Gepost op: april 29, 2004, 09:55:54 pm »

quote:

cochise schreef op 29 april 2004 om 21:49:
wat een culinaire hoogstandjes hier zeg(maar niet heus) ik zou me bijna gaan schamen voor mijn vak :'(

Dit is ook een receptentopic, geen a la carte topic .

Maar we kunnen wel proberen een digitale Michelin ster binnen te halen.

aegron

  • Berichten: 146
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #20 Gepost op: april 29, 2004, 10:31:55 pm »
macaroni a la creme

:P

Harm

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 3849
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #21 Gepost op: april 29, 2004, 10:35:09 pm »

quote:

Doarsie schreef op 29 april 2004 om 21:55:
Maar we kunnen wel proberen een digitale Michelin ster binnen te halen.

Is te regelen.
"Books and cleverness! There are more important things - friendship and bravery!" - Hermione Granger

Doarsie

  • Berichten: 4450
  • Wijze uit 't oosten
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #22 Gepost op: april 29, 2004, 10:36:46 pm »
Dat lijkt er meer op  _/-\o_  Nu zal ik ook eens wat hoogstandjes posten. (misschien)

pola

  • Berichten: 1028
  • Geboeid
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #23 Gepost op: april 30, 2004, 09:45:45 am »
Voor 4 personen, bereidingstijd (slechts) ongeveer 30 minuten.

Ingredienten:
  • 350 gram spaghetti
  • kruidenbouillonblokjes en/of losse kruiden naar smaak (evt. zout)
  • 1 prei
  • olijfolie
  • 200 gr dobbelsteentjes ontbijtspek
  • 150 gr. (grofgehakte) cashewnoten
  • 2 eieren
  • 1 dl yoghurt, op kamertemperatuur
  • cayennepeper
  • 200 gr geraspte (belegen) kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereiding:
  • Kook ruim water, met bouillonblokjes en/of losse kruiden (evt. zout)
  • Verhit ca. 1 eetlepel olie en bak de spekjes knapperig
  • Maak de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen
  • Kook de spaghetti beetgaar (tip: voeg een scheutje olijfolie toe om het overkoken tegen te gaan)
  • Hak de cashewnoten grof en bak ze 1 minuut mee met de spek
  • Schep spek en noten uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
  • Bak de prei in de overgebleven olie, al roerend ca. 2 minuten.
  • Klop de eieren los en meng de yoghurt, een mespunt cayennepeper en evt. zout erdoor.
  • Laat de spaghetti goed uitlekken en schep het over in een (voorverwarmde) schaal.
  • Meng de prei, de spekjes met nootjes, en de yoghurtsaus erdoor.
  • Strooi de geraspte kaas erover (of serveer het er los bij) en garneer met de peterselie.
Woorden als messen, gooi ik in de strijd, niets ontziend, want ik heb gelijk. Ik win de discussie, maar verlies een vriend. Wat een prijs en toch niets bereikt.

Does

  • Berichten: 13669
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #24 Gepost op: april 30, 2004, 06:55:50 pm »
TOSTI

2 boterhammen,
ham
kaas
evt ketchup !

Gooi het hele zooitje in een tosti-ijzer en je bent klaar.
Live vanuit de luie stoel

Rianne

  • Berichten: 356
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #25 Gepost op: mei 01, 2004, 01:18:03 am »

quote:

Bumblebee schreef op 29 april 2004 om 11:07:
Jullie maken mijn topic belachelijk  ;(  nu ben ik erg verdrietig.

Het is ook wel een beetje libellemuts-achtig... maar ja we waren er al achter dat ik een burgertrut ben of niet?  :)  ;)


Ik vind t leuk hoor! Ga zo door.
Ik zet er binnenkort ook wat op ..

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #26 Gepost op: mei 02, 2004, 10:37:28 pm »
Thee:
neem een theeglas,
giet er kokend water in,
doe er een 1-kops theezakje in,
laat het een paar minuten staan,
en gooi er evt. suiker in (naar smaak).

Of was dit nou ook weer niet de bedoeling?   :?

Nu serieus:

Linzensoep: (voor 1/2 personen)
Zet een pan met ca. 0,5 l water op tot het kookt,
gooi er dan een bouillonblokje in,
en ook 1 a 2 kopjes linzen
(rode linzen van de groene winkel zijn het best)
en 1 a 2 in stukjes gesneden aardappelen,
worteltjes zijn trouwens ook lekker erbij in.
Laat dit 20 minuten koken,
en gooi er dan een blikje tomatenpuree,
andere restjes groente of een soeppakket bij in,
en kruid het naar smaak
met gember, koriander en kerrie/ kurkuma.
Ook kunnen er nog stukken ham/ kaas/ spekblokjes bij in,
en ook lekker erbij: fris fruit als (sinaas)appel of ananas.
Nog even roeren en dan is het klaar.  :9

TIP: doe ondertussen stokbrood in de oven.
« Laatst bewerkt op: mei 02, 2004, 10:42:52 pm door porcupine »

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #27 Gepost op: mei 02, 2004, 10:48:44 pm »
mijn veggie gerecht voor 2 personen:
genoeg tagliatelle
lekker veel aparte schimmels (oesterzwammen, grotchampignons enzo), toch zeker 400 gram
2 uien
creme fraiche
knoflook, tijm, paprikapoeder
bouillonblokje en witte wijn

ui en knoflook fruiten, schimmels erbij, bouillonblokje oplossen en erbij, creme fraiche erbij, tijm ea erbij; ondertussen de tagliatelle koken. Tagliatelle op borden scheppen, saus erover, en klaar. Reuze lekker, en zonder vleesch.

originele recept (ga het van de week maar weer eens maken, denk ik)
« Laatst bewerkt op: mei 02, 2004, 10:53:05 pm door elle »
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

porcupine

  • Berichten: 1013
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #28 Gepost op: mei 02, 2004, 10:56:22 pm »
wat is er mis met vleesch?

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #29 Gepost op: mei 02, 2004, 11:11:33 pm »
helemaal niks. Vleesch is reuze lekker! Maar er bestaat dus ook 1 reuze lekker gerecht zonder vleesch, en dat is zo bijzonder dat ik dat af en toe klaar maak.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]