Auteur Topic: Het receptentopic - Michelin-sterren: ***  (gelezen 25407 keer)

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #30 Gepost op: mei 07, 2004, 09:20:30 pm »
Heel simpel, en makkelijk altijd in huis te hebben: Pasta-Pesto met zalm

voor 2 personen:
genoeg tagliatelle
ca 200 ml creme fraiche
groene pesto
blikje goede zalm
kappertjes

Kook de tagliatelle.
Warm de creme fraiche in een pannetje op, voeg de pesto naar smaak toe.
Voeg vlak voor opdienen de zalm en wat kappertjes toe.
Eet smakelijk...
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #31 Gepost op: mei 12, 2004, 05:22:01 pm »
Hey BBB, volgens mij had ik eens ergens gelezen dat jij wel eens asperges kookt, nu heb ik vanavond toevallig ontzettende zin in asperges.
Zou je misschien tussen nu en een half uur  hier dat recept kunnen posten ?  :9~

Ga ik me eerst even douchen.


Al vast bedankt ! :Y)

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #32 Gepost op: mei 12, 2004, 05:56:22 pm »
Hmm http://www.mediawatchers.nl/smileys/kopkrab.gif

Dat wordt dus geen asperges vandaag.  ;(

Wat zal ik doen ? Chinees, pizza of patat met frikandellen ?

lonneke

  • Berichten: 2566
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #33 Gepost op: mei 13, 2004, 04:01:17 pm »

quote:

je moet ze eerst schillen met een dunschiller en dan 20 min koken in een aspergespan, stukjes ham en kaas erbij en pakje aspergessaus erbij. klaar.

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #34 Gepost op: mei 13, 2004, 04:11:06 pm »
Ik doe het ietsje anders, sorry als het niet op tijd is  :)

Schillen met een dunschiller inderdaad, en niet te zuinig - je gooit een hoop weg maar anders wordt het draderig. En een flink stuk van de onderkant afsnijden.

Rechtop zetten in een aspergepan, met de kopjes boven het water uit. Als je geen aspergepan hebt kan je ze ook op hun kant in een grote gewone pan leggen.

Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.

Serveren met gesmolten boter, beetje zout en hardgekookte eieren.
Bombus terrestris Reginae

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #35 Gepost op: mei 13, 2004, 11:12:47 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 13 mei 2004 om 16:11:
Ik doe het ietsje anders, sorry als het niet op tijd is  :)

Schillen met een dunschiller inderdaad, en niet te zuinig - je gooit een hoop weg maar anders wordt het draderig. En een flink stuk van de onderkant afsnijden.

Rechtop zetten in een aspergepan, met de kopjes boven het water uit. Als je geen aspergepan hebt kan je ze ook op hun kant in een grote gewone pan leggen.

Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.

Serveren met gesmolten boter, beetje zout en hardgekookte eieren.

Ziet er niet al te ingewikkeld uit, dus ga ik dat binnenkort maar eens uitproberen.
Wat eet je er zoal bij ? Aardappelen ?

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #36 Gepost op: mei 14, 2004, 07:44:47 am »
gekookte aardappelen en plakken schouderham, kort gekookt in bouillon.

gerookte zalm is ook heerlijk erbij  :9

en over de asperges zelf dus gesmolten boter, verkruimelde hardgekookte eieren en een beetje zout.

En let er bij het schillen op dat je van boven naar onder schilt anders heb je kans dat je uitschiet en de asperge onthoofdt, en dat is zonde want het kopje is het lekkerst.
Bombus terrestris Reginae

lonneke

  • Berichten: 2566
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #37 Gepost op: mei 14, 2004, 08:43:09 am »
Ik vind aardappelen er niet echt lekker bij maar zalm lijkt me er goed bij passen. Maar klopt wel wat je zegt bumblebee, een paar minuten koken en de restant tijd laten staan. Ik maak asperges dan ook niet zo vaak, alleen in de tijd van het jaar dat ze in de winkel liggen ;)

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #38 Gepost op: mei 14, 2004, 09:12:24 am »

quote:

lonneke schreef op 14 mei 2004 om 08:43:
Ik maak asperges dan ook niet zo vaak, alleen in de tijd van het jaar dat ze in de winkel liggen ;)
En zo hoort het ook   d:)b  wat mij betreft zijn asperges inderdaad ook echte seizoensgroenten (nog afgezien van het feit dat ze buiten het seizoen werkelijk onbetaalbaar zijn)
Bombus terrestris Reginae

Lalage

  • Berichten: 498
  • Ik ben bevrijd!
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #39 Gepost op: mei 14, 2004, 01:03:57 pm »
Eerst een vraag: ik heb voor de grap een pakje World Wide Noodles gekocht, Zuidafrikaans spul geloof ik, maar er staat niet op het pakje voor hoeveel personen het is. Iemand ervaring hiermee?

Nu een specialiteit die ik van m'n moeder heb geleerd en in het verleden al erg succesvol is geweest...

Kaasbroodjes

nodig:
1 pak witbroodmix
boter
1 zakje geraspte kaas
1 ei

Kneed het deeg zoals op het bak broodmix staat beschreven. Gooi het
pak nog niet weg! Zorg dat je lauw water gebruikt, anders gaat het echt
niet goed! Maak een theedoek nat met warm water en leg die over de kom
met het deeg. Laat de boel rijzen op een warme plek (bij de verwarming
bv).

Als het deeg flink is gegroeid, vet een bakplaat in met boter.
Je kunt ook bakpapier gebruiken. Verwarm de oven vast voor op de temperatuur die op het pak broodmix staat.

Maak een stuk aanrecht schoon en stamp het deeg daarop plat,
alsof je een rechthoekige pizza wil maken, maar dan ietsje dikker (cm
ofzo). Strooi de kaas erop. Rol de boel dan op en snij plakken van de
rol. Leg de plakken op de bakplaat en druk ze een beetje aan.

Breek het ei en roer het door elkaar (het geel en het wit). Bestrijk
de broodjes met ei, dat kan met een kwastje of met je vingers.

Gooi de boel in de oven en laat het daar tot de broodjes een mooi bruin
kleurtje hebben. Op het pak broodmix staat een indicatie van hoe lang
dat ongeveer duurt.
Alle goede spreuken zijn reeds op de wereld; men verzuimt slechts om ze toe te passen. Blaise Pascal

Pugna

  • Berichten: 618
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #40 Gepost op: mei 17, 2004, 10:34:45 pm »
Ook erg lekker, een boterham met kaas, augurk en mosterd.

Haal de augurken uit het potje en snij ze in plakkjes.

Dep het 'zuur' van de plakjes. (Natte boterham is niet lekker).

Smeer twee boterhammen.

Beleg ze me kaas, de plakjes augurk en mosterd naar smaak.

 :9
« Laatst bewerkt op: mei 18, 2004, 08:05:09 pm door Pugna »
Zo is het dan niet desgenen, die wil, noch desgenen, die loopt, maar des ontfermenden Gods. (Rom 9:16)

moosterh

  • Berichten: 79
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #41 Gepost op: mei 18, 2004, 09:34:25 am »
Tagliatelle met zalm-room saus

Nodig:
1 pak tagliatelle (liefst vers)
300 gram gerookte zalmsnippers
1 bekertje creme fraiche
1 doosje roomkaas (Paturain, Boursin, eigen merk, wahtever)
1 ui
1 teentje knoflook
1 paprika (rood, vooral voor de kleur)
olijfolie

Bereiding:
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.
Ui snipperen, knoflook in kleine stukjes snijden. Olfijolie in de pan op redelijk hoog vuur (of elektrische dan wel anderssoortige energie-equivalenten). Ui fuiten, knoflook meebakken. Paprika in blokjes snijden en erbij. Vuur (energie etc. etc) iets lager, roomkaas erbij, laten smelten. Zodra alles gesmolten is: creme fraiche erbij, roeren totdat klontjes verdwenen.
Op laag vuurtje doorwarmen, vlak voor serveren (2 minuten) zalm erdoor.
Serveren met frisse salade.
« Laatst bewerkt op: mei 18, 2004, 09:35:42 am door moosterh »

MaVee

  • Berichten: 788
  • eitje :D
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #42 Gepost op: mei 21, 2004, 09:44:42 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 13 mei 2004 om 16:11:
...
Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.

Serveren met gesmolten boter, beetje zout en hardgekookte eieren.
Heb het getest, werkt prima (en smaakt errug lekker!)
eerst was ik een ei
nu ben ik een kip
kip zijn vind ik mooier
er zit wel leven in een ei
het is alleen wat dooier

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #43 Gepost op: mei 22, 2004, 07:22:25 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 13 mei 2004 om 16:11:


Dan 6 minuten koken, en dan het vuur uitdraaien en 15-20 minuten laten staan. Het kookt dan dus niet meer.
De spanning stijgt ! :Y)

Marloes

  • Berichten: 4175
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #44 Gepost op: mei 22, 2004, 07:26:16 pm »
Ik mis het stapje 'afgieten' in de beschrijving. :) 'k Hoop voor je dat je het wel goed doet Macguinnes... :D
[Prediker 7:29]