Auteur Topic: Het receptentopic - Michelin-sterren: ***  (gelezen 25888 keer)

E-line

  • Berichten: 3300
  • 'tôôk-toktok'
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #75 Gepost op: augustus 26, 2005, 09:18:34 am »
Nog een lekkere smoothie: een stuk verse ananas, een handje ontkroonde en gewassen aardbeien en een klein beetje ijskoud water, en een takje munt in stukjes. In de blender, en dan drinken maar :9

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #76 Gepost op: februari 18, 2006, 07:22:38 pm »
Citroenlimonade:

Sap van 1 citroen aanlengen tot acceptable smaak (zo'n 500 cc). Per 100 cc ongeveer 1.5 theelepel suiker toevoegen. Effe roere, effe koele, en drinken maar :).

Deze week bij de Dirk: 5 citroenen voor 60 cent.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Ulysses

  • Berichten: 1663
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #77 Gepost op: februari 19, 2006, 01:17:56 pm »

quote:

elle schreef op 19 oktober 2004 om 12:34:
Mijn oorspronkelijke idee was om er rozijnen en succade door te doen, maar dat laatste was niet te vinden. (AH-jongen: 'ehm... Zou u mij kunnen uitleggen wat dat is?' Hij bracht mij vervolgens naar de ingeblikte vruchten...)
Staat bij de bakproducten.  8)
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #78 Gepost op: februari 19, 2006, 06:48:11 pm »
Nee grapjas, het stond niet bij de bakproducten. In de zomer staat het nergens, ook niet bij die Appie Hein.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Macguinness

  • Berichten: 5539
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #79 Gepost op: februari 19, 2006, 08:49:41 pm »
De laatste tijd kom ik weer eens wat vaker bij de AH omdat deze winkel na mijn verhuizing wat dichterbij is, voorin de winkel heb je altijd van die receptenkaartjes, dus ik dacht: kom laat ik eens zo'n gerechtje inelkaar flansen, lekker makkelijk en alle ingrediënten kun je hier gewoon krijgen, ideaal dacht ik.
Dus eerst naar de tagliatelle, daarna de semizongedroogdetomaatjes, zwarte olijven, kabeljouwfilet en als laatste op het lijstje zoete peultjes uit  het diepvriesvak, nou mooi niet dus he? geen peultjes uit  het diepvriesvak, die verkochten ze helemaal niet, daar kan ik dan niet tegen he, je zit je de pleuris te zoeken, verkopen ze het niet, leg dat recept daar dan niet neer dan! :(
Gelukkig hadden ze ook verse peultjes. :)

Dus ik thuis vrolijk aan de slag, oven voorverwarmen op 225 graden, vis in de ovenschaal, tomaatjes er boven op, 25 minuten in het midden van de oven. Wat denk je? Aangebrand, zwarte semizongedroogdetomaatjes met een korstje, op het plaatje zag het er heel anders uit. Maar goed, ik ben in Afrika geweest, dus niet zeuren en gewoon op eten, smaakte ook nog wel okay trouwens. :Y)

savond kwam Brigitte Kaandorp op tv, daarin had zij een stukje over die Libelle recepten die op de foto er altijd mooi uitzagen, maar bij haar altijd mislukte.
Kwam me bekend voor... ;)

Ulysses

  • Berichten: 1663
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #80 Gepost op: februari 19, 2006, 08:55:58 pm »

quote:

elle schreef op 19 februari 2006 om 18:48:
Nee grapjas, het stond niet bij de bakproducten. In de zomer staat het nergens, ook niet bij die Appie Hein.
In onze Appie staat het bij de bakproducten en volgens mij gewoon het hele jaar door.
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

drentenaar

  • Berichten: 2125
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #81 Gepost op: februari 19, 2006, 09:03:34 pm »

quote:

Macguinness schreef op 19 februari 2006 om 20:49:
savond kwam Brigitte Kaandorp op tv, daarin had zij een stukje over die Libelle recepten die op de foto er altijd mooi uitzagen, maar bij haar altijd mislukte.
Kwam me bekend voor... ;)

Gelukkig; 'k ben dus ook al niet de enige bij wie befaamde recepten faliekant de mist ingaan.
Libelle, Margriet of Trouw, maakt allemaal niks uit. :Y)

Uit één van die drie (ik wil geen proces aan m'n broek) haalde ik voor de zondagavondmaaltijd van heden een recept voor een voortreffelijke kreeft/dillesaus voor bij de gegrilde zalmmoot ...

Nou ja, maar goed dat ik ook ooit eens in Afrika ben geweest ...  :X

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #82 Gepost op: februari 19, 2006, 09:08:57 pm »

quote:

Ulysses schreef op 19 februari 2006 om 20:55:
In onze Appie staat het bij de bakproducten en volgens mij gewoon het hele jaar door.
Dan ben jij gezegend met een appie met grootser assortiment dan de mijne... :)
De Dirk heeft overigens nagenoeg nooit succade, ook niet tegen oud en nieuw :X. Verder is dat een erg fijne winkel.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #83 Gepost op: februari 20, 2006, 10:27:06 am »
Truffeltaart   _/-\o_

Voordelen: goedkoop, makkelijk
Nadelen: caloriebom, de hele keuken kleeft na het bereiden.

Ingrediënten:

6 dl slagroom
600 gram pure chocolade
3 el witte basterdsuiker
1 pak bastognekoekjes
150 gram boter
cacao

Springvorm

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter. Meng de koekkruimels erdoor. Stort de kruimel-botermeuk in de springvorm, verdeel met een lepel en druk aan met de bolle kant. Zet het in de koelkast.

Klop de slagroom en de suiker. Smelt de chocola au bain marie. Giet de gesmolten chocola geleidelijk door de slagroom. Roeren. Stort de massa op de bodem en strijk glad.

Zet minstens een halve dag in de koelkast om op te stijven (liefst langer).
Bestrooi voor het serveren met cacao.

 :9
Bombus terrestris Reginae

MaVee

  • Berichten: 788
  • eitje :D
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #84 Gepost op: maart 07, 2006, 01:52:40 pm »
Okee, driedubbel (en meer!) goedgekeurd :9
Enne, mijn keuken is schoon gebleven, op 5 kleine streepjes chocola op het fornuis na...
Bumblebee is gewoon een prutskeukenprinses :D
* MaVee hides....
eerst was ik een ei
nu ben ik een kip
kip zijn vind ik mooier
er zit wel leven in een ei
het is alleen wat dooier

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #85 Gepost op: maart 07, 2006, 01:56:16 pm »

quote:

MaVee schreef op 07 maart 2006 om 13:52:
Okee, driedubbel (en meer!) goedgekeurd :9
Enne, mijn keuken is schoon gebleven, op 5 kleine streepjes chocola op het fornuis na...
Bumblebee is gewoon een prutskeukenprinses :D
* MaVee hides....


GRRRRRRRRRRRRR!  :(

Nee hoor, ik vind 't een grote eer dat je m'n truffeltaart hebt gemaakt... :)

En wat betreft mijn gepruts... keukenprinses betekent dat het resultaat lekker is dus dat ben ik zeker wel...  O-)

kleverige keuken betekent prutspoets, tja en dat wisten we al langer dan vandaag, vraag maar aan m'n man  ;)
Bombus terrestris Reginae

Sacerdos

  • Berichten: 643
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #86 Gepost op: maart 07, 2006, 02:35:21 pm »
Een heerlijk rokmok ---------------ook heel lekker. :Y)  :Y)  :Y)  :Y)  :Y)  d:)b  d:)b  d:)b  d:)b
« Laatst bewerkt op: maart 07, 2006, 02:35:33 pm door Sacerdos »

drentenaar

  • Berichten: 2125
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #87 Gepost op: maart 07, 2006, 02:46:50 pm »
Zeg, beste Sacerdos, vergeet je niet dat we momenteel in de veertigdagentijd leven?
Het is echt vasten geblazen, tot aan Pasen toe!
Zelfs uitingen van gehunker naar overheerlijke gerechten passen daar geenszins in!  (8>

Sacerdos

  • Berichten: 643
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #88 Gepost op: maart 07, 2006, 03:10:34 pm »

quote:

drentenaar schreef op 07 maart 2006 om 14:46:
Zeg, beste Sacerdos, vergeet je niet dat we momenteel in de veertigdagentijd leven?
Het is echt vasten geblazen, tot aan Pasen toe!
Zelfs uitingen van gehunker naar overheerlijke gerechten passen daar geenszins in!  (8>



Jaja waarde Drentenaar wees maar niet bang,het Vasten is mij een vreugde, en het Vasten  is een eer om te doen in alle blijmoedigheid.En de hunkering is , dat we de weg gaan van de woestijn naar het Heerlijk  Pasen en alles wat daar bij behoord dus ook een heerlijke maaltijd rokmok dus. :Y)  :Y)  O-)  O-)  O-)  d:)b  d:)b  d:)b


 Op naar het Hoogfeest der Hoogfeesten  naar de Liturgie der Liturgieen!!!!!
« Laatst bewerkt op: maart 07, 2006, 03:13:08 pm door Sacerdos »

Bumblebee

  • Berichten: 6100
  • Zzzzzoem
    • Bekijk profiel
Het receptentopic - Michelin-sterren: ***
« Reactie #89 Gepost op: maart 22, 2007, 12:36:09 pm »
Okee, ik heb twee zaken die op moeten:

- een bloemkool
- een pakje ontbijtspek (plakjes)

Dit wil ik verwerken in de avondmaaltijd van vanavond. Denken jullie mee?
Ik zit te spelen met de gedachte aan een soort quiche of aan een bloemkoolpureesoep met uitgebakken spekjes.

De voorwaarden:

Het moet niet te ingewikkeld zijn, er moeten geen exotische ingredienten in want ik wil niet meer naar de supermarkt toe moeten en het moet ook voor kids geschikt zijn.

Wie geeft het Awardwinnende idee?  :)
Bombus terrestris Reginae