Auteur Topic: Richtlijnen Gereformeerd Leven  (gelezen 17930 keer)

Mezzamorpheus

  • Berichten: 5201
  • You are my Lifeboat
    • Bekijk profiel
Richtlijnen Gereformeerd Leven
« Gepost op: oktober 27, 2004, 11:40:28 am »
Richtlijnen Gereformeerd Leven


Welkom op het subforum Gereformeerd Leven!

Door diverse omstandigheden heeft dit subforum het een tijdje zonder al te strakke richtlijnen moeten doen. Daar komt nu verandering in. Bedenk dus vanaf nu goed voor je iets post in welk subforum je dat het beste kan doen: GL, CZDP, CL, LB of BF.

  • Dit subforum is bedoeld om te discussiëren over het christelijk geloof, de Bijbel, dogma’s, levensheiliging, ethische zaken, bijbelgebruik, kerkelijke ontwikkelingen, de kerkelijke praktijk en het leven van alledag
op basis van de Gereformeerde grondslag. Dat is: de Bijbel als het onfeilbare en geïnspireerde Woord van God en de Drie Formulieren van Enigheid (Nederlandse Geloofsbelijdenis, Heidelbergse Catechismus en Dordtse Leerregels) als een betrouwbare uitleg en duiding van dat Woord.

  • Dit forum is van de Gereformeerde kerken (vrijgemaakt) (GKv). Daarom willen we in dit subforum mensen uit deze kerken, en kerken die zich verwant voelen aan de GKv, de ruimte bieden om te discussiëren over allerlei zaken op grond van de Bijbel en van documenten die zij als gezaghebbend beschouwen. Niet-vrijgemaakten -van welk pluimage dan ook- mogen wel gewoon meepraten in dit subforum en belangstellende vragen stellen, zolang zij zich houden aan deze policy.


  • Het is dus duidelijk
niet de bedoeling dat je in dit subforum meningen verkondigt die lijnrecht tegen de Bijbel en de Drie Formulieren ingaan, of dat je het gezag van de Bijbel en/of de Drie Formulieren in twijfel trekt. In de subfora 'Christen-zijn in de dagelijkse praktijk' en Levensbeschouwing gelden ruimere grenzen. Zie de desbetreffende policy's.

  • Houd je je niet aan deze afspraak dan wordt je bericht/discussie verplaatst, verwijderd of gesloten.


  • Voor een goede sfeer, waarin goede discussies gevoerd kunnen worden zijn er een aantal richtlijnen opgesteld. Zie:
discussietips en FAQ (forumgedrag)

  • Als je iets kwijt wilt over een medeforumgebruiker, over het verloop van een discussie of iets wilt melden aan een moderator, gebruik hiervoor dan het TOPIC REPORT (het 'handje'
http://forum.gkv.nl/templates/gkv/images/icons/icon_hand.gif). Reageer niet IN het topic, dit leidt tot off-topic reacties, welke zullen worden verwijderd.

Veel plezier op dit subforum!

Namens de moderators van Geloven Vandaag,
Mezzamorpheus.
« Laatst bewerkt op: januari 19, 2005, 06:28:53 pm door Mezzamorpheus »