Auteur Topic: LaNaussee et l'amour naissant...  (gelezen 21934 keer)

HaJee

 • Berichten: 1339
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #210 Gepost op: maart 21, 2005, 07:44:01 pm »

quote:

LaNaussee schreef op 21 maart 2005 om 18:17:
Al weer een tijdje weinig van me laten horen. Ik was op het PaCo. Verslag hiervan volgt nog, daar het inhoudelijk bijzonder was en ik ook enorm veel lol gehad heb. Maar zoals gezegd, meer daarover als ik weer wat meer tijd heb.

Heb ik je nog gezien / gesproken? Volgens mij niet...
Ben zelf ook al begonnen met het een en ander op papier te zetten. Veel stof om over na te denken in elk geval.
Where is the wisdom we lost in knowledge?

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #211 Gepost op: maart 21, 2005, 09:53:30 pm »

quote:

HaJee schreef op 21 maart 2005 om 19:44:

Heb ik je nog gezien / gesproken? Volgens mij niet...
Ben zelf ook al begonnen met het een en ander op papier te zetten. Veel stof om over na te denken in elk geval.


Ik heb je volgens mij inderdaad niet gesproken. En of ik je uberhaupt gezien heb...
Mij zul je als psycholoog in opleiding wel niet gemist hebben ;)
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

HaJee

 • Berichten: 1339
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #212 Gepost op: maart 22, 2005, 09:46:21 am »
Ah juist, dat was jij dus. Tja, ben niet zo'n vragensteller en verder moet je dan maar net elkaar tegenkomen...
Where is the wisdom we lost in knowledge?

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #213 Gepost op: maart 23, 2005, 03:25:47 pm »
In de zon ziet zelfs Enschede er wel leuk uit
Zonnestralen toucheren mijn gezicht. De geur van verse koffie doet mijn neus ontwaken. Langzaam ontwaak ik, de dag is mooi. Zelfs in Enschede.
Gisteren na college weer naar mijn broer geweest. Zoals gewoonlijk was dat weer een erg goede tijd. Het was erg goed om weer bij te praten en op de hoogte te blijven van elkaars belevenissen. Het blijft alleen jammer dat hij zo ver weg woont. Het is twee uur treinen en dan ook nog eens een stad die mij absoluut niet trekt. Maar de zon en een goed humeur doen veel vergeten en ik heb dan ook genoten van de mooie momenten die mij gegeven werden.
Weer in Amsterdam heb ik al in mijn T-shirtje rondgefietst. Ik kan me nauwelijks meer voorstellen dat een week of drie geleden ik nog uitgebreid in een sneeuwballengevecht verwikkeld was. Ik ben blij met de snelle overgang. Ik vind dat het moet sneeuwen of dat ik witbiertjes moet kunnen drinken op terrasjes, hopelijk heb ik morgen stufi weer binnen.
Maandagavond voor het eerst wezen volleyballen. Dat vond ik echt geweldig. Uiteraard kende ik het spelletje al wel een beetje. Vroeger op de middelbare school natuurlijk gedaan, maar ook in mijn studententijd in de zomers op het strand, planciusweekenden of E&R. Ik wist dus dat het leuk was. En meteen de eerste dag alweer het nodige geleerd. Nuttig dus, zo'n training. Komende maanden zal ik het wel blijven doen. Al vond ik het niveau wel laag. Ik kwam net kijken en deed niet eens onder bij de meesten. Ach, wie weet heb ik wel gewoon een slechte dag van de anderen meegemaakt.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #214 Gepost op: maart 23, 2005, 06:08:12 pm »
Morgen weer stufi inderdaad! :*) Mijn broer komt morgen hierheen om kleren te kopen, en ik moet mee voor advies ><img src=" class="smiley"  /> Meestal word ik na afloop getrakteert op koffie met gebak, maar aangezien ik aan de lijn ben wordt het denk ik maar koffie zonder gebak.

Enschede is inderdaad echt een uithoek, vanuit Groningen doe je er ook dik twee uur over (als alles goed gaat). Waarschijnlijk moet ik over niet al te lange tijd ook met enige regelmaat op en neer. Lastig als je vrienden de Stad verlaten en steeds verder uit elkaar gaan wonen, dan word een tripje vaak uitpuzzelen welke vrienden er allemaal op de route wonen enzo.. :)

Jij studeerde sociale psychologie toch? Bij ons hebben we daar ook wel theorietjes over. Vanmiddag op college ging het over 'group think'. Ik vroeg me af in hoeverre de GKv daar last van heeft/ gehad heeft in het verleden... Ben benieuwd naar jouw mening daarover.
« Laatst bewerkt op: maart 23, 2005, 06:08:57 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #215 Gepost op: maart 24, 2005, 11:18:14 pm »
Dienst belastingen en gelukkig meer
Woensdagavond was traditiegetrouw weer de planciusavond. Het begon met een leuke eetgroep, ergens aan de andere kant van Amsterdam. Mooi als het weer was, fietste ik dan ook heerlijk en relaxed richting eetgroep. Uit eetgroep een ALV. Het was eigenlijk een beetje een dooie bende. Het was rustig, werden weinig grappen gemaakt en het was een beetje een saaie agenda. De avond kwam dan ook nog niet op gang. Ik was dan ook voortijdig vertrokken naar huis om deze dag nuttige dingen te kunnen doen. Wel heb ik zodoende het beleid van het kandidaatsbestuur gemist. Ik hoorde vandaag al iets waar ik het niet mee eens was, maar ik zal eerst de schriftelijke versie van hun beleid maar afwachten voordat ik mijn mond echt open doe.
Vanochtend lang en uitgebreid bezig geweest met de Dienst Belastingen. Ik snap niet hoe die lui het verzinnen om mij elke keer te laten betalen, want ik heb geen cent te maken. Nu had ik zelfs enige dagen terug een dwangbevel op de deurmat liggen, waarin ik gesommeerd werd om binnen twee dagen vijfhonderd euries op te hoesten. Het idee alleen al... Maar goed, ik ben nu druk bezig geweest om twee kwijtscheldingsformulieren in te vullen en bijbehorende kopietjes te maken en heb nog twee kwijtscheldingsformulieren aangevraagd. Hopelijk ben ik daarna van het gezeur af. Ik word gewoon nu nog aangeslagen voor belastingen uit 2003. Dat gaat toch helemaal nergens over :? Gelukkig was het mooi weer en was het tochtje langs stadsdeelkantoor en kopieerzaak best aangenaam.
Daarna waarachtig met studeren begonnen. Kort, maar toch. Ik had namelijk nog maar een uurtje nodig na al dat belastingengezeur. En volgende week twee tentamens, dus het werd tijd om weer te studeren. Enfin, ik ben begonnen. Daarna met Onze Gemeentestichter een biertje op een terrasje gedronken tot het te koud werd. Goed gepraat over kringen, alpha en samenkomsten en nog lang niet uitgepraat. Waarschijnlijk ga ik binnenkort echt actief bezig voor de gemeentestichting. Uiteraard volgt dan meer in dit blogje.
Vanavond weer wezen volleyballen. En ja hoor, weer veel geleerd. Vooral mijn voetenwerk blijkt echt heel slecht te zijn. Nu had ik dat door het tennissen al wel door, maar nu werd tenminste uitgelegd waardoor het kwam en wat ik anders kan doen. Handig, nuttig, nu nog proberen het in praktijk uit te werken. En ik ben ook een luie speler, hetgeen ik ook al wist van tennis. Ik zal niet snel een stapje terug doen als ik denk zo de bal ook wel te kunnen slaan, terwijl je eigenlijk terug moet lopen, om dan voorwaarts op de bal af te kunnen gaan. Maar ja, met mijn lengte en die lange armen van mij is de noodzaak daarvoor m.i. wat minder. Overigens zijn de uitdrukkingen 'slecht voetenwerk' en 'luie speler' mijn woorden. De trainer zei slechts wat beter kon. En ik ga toch maar eens proberen dat goed te gaan doen.
Bon, het was in ieder geval weer een mooie dag. En ik ga zo genieten van mijn nachtrust, want ik ben nog niet gewend aan zoveel sporten in de week en ook het slaaptekort van het e&r-voorbereidingsweekend en het PaCo is duidelijk nog niet verwerkt. Gegroet.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

karlos

 • Berichten: 827
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #216 Gepost op: maart 27, 2005, 12:10:21 pm »

quote:

Komende zondag, paaszondag, wordt deze dienst uitgezonden om 10.00 op Nederland 1.
mooie dienst... en leuk al die koppies kijken... er zaten weer een hele zoot bekenden.. :) ik moet daar volgens mij ook maar eens een keer heen gaan...
Nein!

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #217 Gepost op: maart 27, 2005, 11:11:35 pm »
Pasen en ik
Amsterdam anno 2005. Wat heeft Pasen Amsterdam nog voor boodschap te brengen? Mensen begroeten voor Goede Vrijdag al met 'fijne feestdagen', eten paaseitjes bij de vleet, doen hun best ze te verstoppen, zodat ze voor de brunch wat te doen hebben en gaan dan gezellig met elkaar naar de meubelboulevard.
Amsterdam anno 2005. Wat heeft Pasen Amsterdam nog te bieden? In een interview in Elsevier zegt Frits Bolkestein dat, hoewel hij geen christen is, wij Nederlanders ons niet hoeven te schamen voor onze christelijke achtergrond. Dat is onze cultuurhistorie en dat hoort erbij. In datzelfde nummer van Elsevier zegt Job Cohen dat wat hem betreft de kerken meer hun mening mogen laten horen in het publieke domein.
Amsterdam anno 2005. Wat heeft de Paasboodschap Amsterdam te bieden? Wederom een niet-christen schrijft in een blad dat vlak voor en op Goede Vrijdag de concertgebouw vol zitten met mensen die luisteren naar de één of andere passion. Opeens wordt dan al het lijden prima gevonden en voeden mensen hun religieuze gevoel met de klanken van Bach. Maar waar hij zich erover verbaasd, is dat na Goede Vrijdag dat gevoel opeens weg is en er vooral lekker gegeten moet worden. Hij schrijft dat waar Bach eindigt met dat de Heer zal opgestaan, lijken veel Nederlanders dat laatste niet te willen. Hij vindt dat raar. Wie Goede Vrijdag beleeft, behoort Pasen erbij te beleven.
Amsterdam, anno 2005. Wat heeft de Paasboodschap de mensen te bieden? C.S. Lewis schreef eens dat een opgestane Heer twee mogelijkheden biedt. Of het is onzin en dan houden wij, christenen, ons vast aan een idee fixe. Een waanidee. Of het is waar. Maar dan moet het ook voor iedereen waar zijn. Een opgestane Heer kan niet voor de één waar zijn en voor de ander niet.
Amsterdam, anno 2005. Wat heeft de Paasboodschap nog te zeggen? Hoeveel mensen hebben vandaag echt stilgestaan bij wat Pasen betekent? Een paar honderdduizend in de kerken? Honderdduizend op tv, als het meezit? Dus minstens 15 miljoen, en waarschijnlijk meer, Nederlanders die gewoon genoten van een vakantiedag. Moeten we als christenen nu niet eens reëel zijn en zeggen dat we outnumbered zijn. Dat we ons vasthielden aan een idee fixe? Pasen passé?

Jeruzalem, zo'n 2000 jaar geleden. Wat heeft de paasboodschap de mensen te vertellen? Ergens zitten een paar mensen bij elkaar. Verdrietig om het verlies van hun Meester. Een paar mensen maar. En de rest? Na de oploop van Goede Vrijdag lijkt de rust te zijn weergekeerd en iedereen gaat weer over tot de orde van de dag. Jezus stond op uit het graf. Wie zien het? Slechts een enkeling. En zelfs de discipelen konden het niet geloven. Hoewel gedurende de dag steeds meer mensen kwamen zeggen dat ze Jezus gezien hadden, bleef de twijfel. Slechts weinigen hadden door wat er gebeurde, Jeruzalem had niet door wat er gaande was.

Amsterdam, anno 2005. Wat heeft Pasen ons te vertellen? Een opgestane Heer? Wat zouden wij eigenlijk voor bewijs nodig hebben? Het meest overtuigend zou zijn, denk ik, dat ergens tijdens mijn kerkdienst, de deur open zou gaan en Jezus zelf binnen zou komen. En dat Hij het woord zou nemen. En dat dacht Jezus volgens mij ook...

Jeruzalem, zo'n 2000 jaar geleden. Jezus verschijnt aan de discipelen. 'Vreest niet' en 'Vrede zij met jullie', maar veel effect had het niet, de discipelen waren vol van angst. Dan maar anders. Hij laat zijn wonden zien. In levende lijve laat Hij zien dat de Paasboodschap wat te vertellen heeft. En de discipelen? Van vreugde konden ze het niet geloven, staat er. Van vreugde. Nog maar een poging dan. Jezus gaat vis eten en dan eindelijk kunnen de discipelen enigzins bijkomen van de schrik. Niets lijkt te werken. Dan gaat Jezus het maar geheel anders doen. Er staat dat Hij hun harten ontvankelijk maakte voor de schrift. Jezus gaat de schriften uitleggen en de discipelen? Zij geloven. Maar dan komt het. Jezus zegt: Blijf in de stad tot jullie met kracht uit de hemel zijn bekleed.(Luk 24:49).
Jeruzalem, zo'n 2000 jaar geleden. Heeft de Paasboodschap daar wat te vertellen? De discipelen bleven in de stad. De stad. Jeruzalem, waar de politieke, religieuze en economische macht gebundeld waren. Daar moesten de discipelen blijven. Daar begon het allemaal. Een Paasopdracht. 'Blijf in de stad'.

Amsterdam, anno 2005. Heeft de Paasboodschap daar wat te vertellen? Jezus zegt tegen de discipelen en volgens mij net zo hard tegen ons 'blijf in de stad'. Niets ten nadele van Zeeland of de Veluwe, maar daar begint het niet. 'Blijf in de stad'. Voor mij: Amsterdam, waar de hoofdkantoren van de multinationals staan, waar trends worden gezet, waar de dagbladen gemaakt worden. En ook wel een beetje Rotterdam en Den Haag (politiek). 'Blijf in de stad'. Blijkbaar heeft Pasen iets te vertellen aan Amsterdam. Maar wat?

Jeruzalem, zo'n 2000 jaar geleden. De Paasboodschap had wat te vertellen. Weinigen wisten dat Jezus opgestaan was. Doch de kracht uit de hemel kwam. Mensenharten werden ontvankelijk voor de boodschap van God. De discipelen trokken er op uit. Ze vertelden over een opgestane Jezus en velen kwamen tot geloof. Er was iets aan de christenen wat de mensen trok. Ze waren bekleed met de kracht uit de hemel.

Amsterdam, anno 2005. De Paasboodschap heeft wat te vertellen. Jezus is opgestaan. Maar hoe reageert de Amsterdammer? Sceptisch (kan niet, tegen natuurwetten), of naïef (meteen geloven, maar meer ook niet), of kritisch. Voor al dat laatste komt veel voor. Alles mag in het publieke domein. Maar dring jezelf niet op. Hebben wij als christenen vandaag de dag nog het lef om in dat publieke domein te gaan staan en ons verhaal te laten horen? Trekken wij erop uit om de opgestane Heer te verkondigen?

...

Ik merk dat ik dat heel moeilijk vind. Ik woon al acht maanden in mijn huisje en ik heb pas net vorige week ontdekt dat mijn onderbuurvrouw Rooms-Katholiek is opgevoed en daar nu niets meer mee doet. Ik ben niet degene die van de daken loopt te schreeuwen dat Jezus opgestaan is. Bij de kerk, ja dan kan ik nog mensen begroeten met 'de Heer is waarlijk opgestaan', maar veel verder dan het deurportaal kom ik niet.
Of toch? Was ik niet die student die nog wel eens met studiegenoten praatte over het geloof? Of die jongen die E&R doet? Bezig is met gemeentestichting? Of doe ik de vaat na afloop van een evangelisatie-activiteit? Ik doe wel wat, maar is mijn opdracht niet om te getuigen?
Edoch, ergens in mij verandert wel iets. Steeds komt er ietsje meer van Jezus in mijn leven. Groeit een verlangen om voor Hem te leven en Hem uit te dragen. Ik kan dat niet alleen, maar ik merk een kracht uit de hemel waarmee ik omkleed wordt. Ik ga iets uitstralen, niet uit mezelf, maar van boven. Langzaam word ik steeds meer deel van het Paasevangelie...

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed (Gal.3:27).
« Laatst bewerkt op: maart 27, 2005, 11:14:30 pm door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #218 Gepost op: maart 27, 2005, 11:31:32 pm »
Niet om je te weerhouden van allerlei evangeliserende activiteiten (integendeel!) maar wel een goede raad: De meeste mensen zullen zo beleefd zijn om te luisteren naar wat je zegt maar meer nog kijken naar hoe je je gedraagt (als je niet aan het evangeliseren bent).

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #219 Gepost op: maart 27, 2005, 11:47:40 pm »
edit: besloten de reactie weg te halen
« Laatst bewerkt op: maart 28, 2005, 11:47:36 am door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #220 Gepost op: maart 28, 2005, 11:48:45 am »
Bovenstaand verhaal is een combinatie van de preek van ds. Tim Vreugdenhil, de overdenking van ds. Remmelt Meijer, gesprekken en eigen gedachten.
« Laatst bewerkt op: maart 28, 2005, 11:48:58 am door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #221 Gepost op: maart 28, 2005, 10:38:46 pm »
studieontwijkend gedrag
Morgen en overmorgen tentamens. Oftewel mijn leven staat weer in het teken van de déjà vu's. Van elke activiteit die ik onderneem om niet te studeren, denk ik: 'waar heb ik dat eerder gezien?'. Morgen een tentamen. Nog geen letter gelezen...
Pasen was een mooie tijd. Ik moest 's ochtends weer spelen in mijn kerk. En wonderbaarlijk..., de klok ging een uur vooruit, ik moest een uur eerder dan de rest in de kerk zijn en voor het eerst sinds een maand weer ontbeten voorafgaand aan de kerkgang. Het was een lange maar schitterende dienst. Tim Vreugdenhil ging voor en zijn preek was nog beter dan de preek uitgezonden op Ned.1. Ook werden er twee baby's gedoopt. Daarna naar de interestmeeting van onze gemeentestichter. Gezellig met een aantal mensen paasbrunchen onder een goed gesprek en een goede sfeer. Echt te gek!
Verder had ik dus dit weekend moeten studeren, maar ik heb echt weer mijn uiterste best gedaan om dat niet te doen. Maar weer afwachten hoe het morgen zal gaan...
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

JsSmt

 • Berichten: 92
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #222 Gepost op: maart 29, 2005, 09:55:22 am »
via deze links kan de uitzending van de kerkdienst van de stadshartkerk in Amstelveen van 27 maart(nogmaals) bekeken worden. Overigens, wie is die lange jongen in het midden?

http://www.zvk.nl/program_detail.asp?intNav=5&ID=578

JsSmt

 • Berichten: 92
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #223 Gepost op: maart 29, 2005, 09:55:45 am »
- s

karlos

 • Berichten: 827
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant...
« Reactie #224 Gepost op: maart 29, 2005, 11:42:15 am »
En wie is die jongen daar achter de drums?
Nein!