Auteur Topic: Fotogravinnetjes visie op haar leven  (gelezen 30710 keer)

Bumblebee

 • Berichten: 6100
 • Zzzzzoem
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #240 Gepost op: juni 02, 2005, 03:52:57 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 04 april 2005 om 08:43:
Wat wel grappig was: een van de dominees van de Sint Jan heeft eens een lezing gehouden bij ons op de vereniging. Na afloop hebben we even staan praten. Vandaag zag ik hem bij die Taizé-viering. Hij herkende me nog en vroeg hoe het nu ging. Tof he? :)


Beetje laat, maar hoe heette hij?
Mijn neef is namelijk dominee in Maastricht en hij staat in de Sint-Jan dus ik ben nieuwsgierig  :)
Bombus terrestris Reginae

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #241 Gepost op: juni 02, 2005, 03:59:47 pm »
Eerlijk gezegd ben ik zn naam alweer vergeten :o Namen onthouden is niet mijn sterkste kant
computerfout: een vreemde een in de byte

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #242 Gepost op: juni 02, 2005, 06:55:43 pm »
Heb je je stok nog teruggevonden (of gejat? ) :o
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #243 Gepost op: juni 02, 2005, 07:10:22 pm »

quote:

HaJee schreef op 02 juni 2005 om 15:32:
... zij hebben toen een preek over heel Romeinen gehad.

En terecht! Romeinen moet je van A tot Z lezen, anders snap je er geen bal van. Eigenlijk moet je daarbij ook de brieven aan de galaten en efeziers lezen. Of eigenlijk alle brieven van Paulus... Anders snap je niet waar die man het over heeft.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #244 Gepost op: juni 03, 2005, 12:17:09 pm »
Die stok heb ik in een paar minuten weer teruggevonden. Maar ja, toen stond al genoteerd dat ik em kwijt was geweest.... ;(

Vanochtend toets Logica gehad en lekker verprutst. Volledige tijd gebruikt, maar ja, als je niet oefent heb je ook eigenlijk geen recht op een voldoende, he?

Nu ga ik als een speer naar mn kamer, spullen inpakken en dan naar huis. Daar nog gauw wat kleine klusjes doen en dan..... VAKANTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #245 Gepost op: juni 06, 2005, 12:39:39 pm »
En toen was ik er weer!

Iets later dan gepland zaten mn vader en ik in de auto op weg naar Duitsland. Vanwege het dreigende onweer zijn we in een keer doorgereden naar de camping. Daar waren we inderdaad voor de bui losbarstte. We hebben de vouwwagen opengeklapt, gezocht naar de haringen en gelukkig ook gevonden. (We waren al bang dat die thuis gebleven waren.... :o )
En toen was het hoog tijd voor avondeten. Dat hebben we in een gezellig hotel-restaurantje gedaan. De Wiener Schnitzel was niet alleen errug lekker, hij was ook lekker groot. Alleen was ik na afloop toch een beetje misselijk van de grote hoeveelheid eten die ik naar binnen had gewerkt....
Aangezien we geen elektriciteit hadden, zijn we lekker op tijd naar bed gegaan. Volgende ochtend was ik er bijtijds weer uit. Kon ik nog lekker van het zonnetje genieten. Later op de ochtend kwamen er weer veel wolken aan de lucht. Nadat we ons ingeschreven hadden, zijn we in de auto gestapt en naar Heidelberg gereden. Ondanks dat we vrijwel alleen maar over de Autobahn gereden hebben, hebben we heel erg kunnen genieten van de omgeving.
In Heidelberg was het nog lastig om op een handige plek te parkeren. Toen dat gelukt was, zijn we eerst naar het Slot gegaan. Groot, imposant, en behoorlijk beschadigd. Torens waarvan je de binnenronding kon bekijken van buitenaf enzo. We zijn ook het binnenplein op gegaan. Daar had je ook toegang tot een van de grootste wijnvaten van de wereld. Omdat ik een nieuw rolletje voor mn fototoestel had, heb ik daar maar wat foto's van gemaakt. Ook zijn we het apothekersmuseum dat daar is in geweest. Pepermuntjes voor de kerkdienst van de volgende dag gekocht en ze daar natuurlijk niet voor gebruikt 8)7
Ik heb thuis een legpuzzel van Heidelberg en ik was benieuwd of we de plaats waar die foto gemaakt is konden vinden. Dus na het slot zijn we de Neckar overgestoken naar het Philosophenpad. Na heel wat zoeken hebben we de lokatie gevonden, en ik heb daarvandaan uiteraard ook een foto gemaakt. Nu nog vergelijken met de puzzel ;)
De stuw hebben we ook met een bezoekje vereerd. En daarna werd het alweer tijd om de auto op te zoeken.
Bij de tent eten klaargemaakt. Heel simpel: een restje soep opwarmen en bami klaarmaken. Nadat we de maaltijd alle eer aangedaan hadden, hebben we nog een klein rondje gelopen, gelezen en gepuzzeld. En toen het te donker werd voor lezen of puzzelen, hebben we onze slaapzakken maar weer opgezocht.
Zondagochtend weer op tijd er uit. Naar de kerk was bijna een uur met de auto, dus moesten we wel op tijd weg. Beetje verkeerd gereden, maar nog wel netjes op tijd gekomen. We kregen geen preek over heel Romeinen ;) Nee, slechts over 3 verzen.... (Gelijkenis van het mosterdzaad en gelijkenis van het zuurdesem). Na de dienst koffie gedronken, gepraat met een aantal gemeenteleden. Ik moet eerlijk bekennen: ik heb vrijwel niets gezegd. Lezen en verstaan van Duits gaan me behoorlijk af, maar spreken en schrijven....
Daarna was er nog avondmaalsviering. Wel bijzonder met zo'n klein groepje: 13 mensen... Wat ik vooral tof vond, was dat nationaliteit enzo niet uitmaakt: je bent een in Christus. Na het avondmaal weer naar de camping gegaan. Via een heel mooie weg. Was weer echt genieten.
's Middags hebben we een wandeling gemaakt door het stadje Runkel. Ook bij het kasteel zijn we langs geweest. Een tijdlang over de Lahn uitgekeken.
Voor het avondeten hebben we de bami nog een keer opgewarmd. En vrijwel meteen na het eten zijn we weer gaan wandelen. We waren benieuwd of we over de heuvel aan de overkant van de Lahn konden wandelen. Dat bleek heel goed mogelijk. Heel mooie uitzichten over het dal. Onze tent en auto als speelgoed gezien. En dan nog maar een keer een kant van het kasteel bekeken. Weer met zonsondergang naar bed gegaan. En vanochtend vroeg er uit. Papa moest om 10 uur op zn werk zijn, dus ik was ook om half elf weer op mn kamer.
Jammer dat het weekend alweer voorbij is.... Maar ik heb wel weer een heel toffe herinnering erbij! (en een hoeveelheid foto's ;) )
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #246 Gepost op: juni 07, 2005, 03:01:08 pm »
Gisteren heb ik niet zoveel gedaan. Tegen het eind van de middag viel ik bijna in slaap doordat ik al zo lang wakker was. Verder nog kwaad geweest op iemand, lekker geskate, lekker gelezen en op tijd naar bed gegaan.
Vanochtend weer naar communicatietraining geweest. Kostte me net als de vorige keren flink veel energie, vooral door de verhalen van anderen. Ook weer positieve verhalen gehoord. Het is wel heel tof om te zien hoe iedereen aan het veranderen is, meer zelfverzekerd wordt.
Daarna gelunchd met een vriendin. En dan nu mail lezen, fora bezoeken. Zo dadelijk twee stukjes voor ons verenigingsblad schrijven. En daarna weer naar mn kamer. Zal wel weer op tijd naar bed gaan, aangezien ik nu weer behoorlijk slaperig aan het worden ben.
computerfout: een vreemde een in de byte

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #247 Gepost op: juni 07, 2005, 08:51:58 pm »
Hmm 's-middags om 15:00 uur slaperig worden? Niet gewoon, te uitgebreid geluncht? ><img src=" class="smiley"  />

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #248 Gepost op: juni 08, 2005, 01:16:22 pm »
Lunchen? Wat is dat? ><img src=" class="smiley"  />

Ik ben de laatste dagen weer hard bezig. Niet zozeer met activiteiten als wel op het mentale vlak. Daar valt verder niet zoveel over te vertellen. Dingen van de communicatietraining zet ik hier natuurlijk niet neer. Wat daar in de groep gezegd wordt, moet daar ook blijven. Maar dat kost me wel bergen energie. En het toepassen van wat we daar leren, gaat ook nog niet automatisch. Kost dus ook nog veel energie. Gelukkig hoef ik momenteel niet veel voor mn studie te doen. Het loopt toch wel uit op een jaar studievertraging ><img src=" class="smiley"  /> Nee, hoor, dat is geen reden om maar niets te doen. Dit blok hebben we alleen project en er is afgesproken dat ik daar niet aan meedoe. Ik hoef me dus alleen voor te bereiden op de herkansingen in week vier van dit blok.
Logica is daar een van. Ik zie net dat ik daar een 3 voor gehaald heb (hoger dan ik verwacht had....). Maar ja, ik had dan ook niet geoefend :)
Ik ga zo nog maar even een paar uur werken. Morgenochtend ook nog. Morgenmiddag intakegesprek voor ontspanningstherapie, kamer opruimen, boodschappen doen, eten koken. Krijg eters. Daarna nog onderwerpsavond. Vrijdag kan ik dan weer thuis aan het werk. Zaterdag naar de gemeentedag. Zondagochtend begeleiden, 's middags belijdenis doen door een van onze eerstejaars en Avondmaalsviering. Dus voorlopig heb ik wel weer genoeg te doen. Ook mn volgende week is al weer behoorlijk volgepland... Fotogravinnetje, let je daar nog wel een beetje op? Maak het niet te gek he? ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

rietje

 • Berichten: 1703
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #249 Gepost op: juni 08, 2005, 07:25:06 pm »
zooo, idd drukke bedoening ;)
hou je nog een btje tijd over voor jezelf???
suc6 bij de ontspanningstherapie, hopen dat het werkt!!!!

enne, een drukke zondagmiddagkerkdienst ;)
gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #250 Gepost op: juni 09, 2005, 08:32:56 am »
Zo. Na dit bericht wordt het tijd voor een tweede deel van Fotogravinnetjes visie op haar leven :)

Ik hou best nog wel een beetje tijd voor mezelf over, Rietje. Bijvoorbeeld een hele dag treinen om jouw eens IRL te ontmoeten ;) Maar je hebt gelijk. Ik moet echt wel uitkijken dat ik mezelf niet voorbij ren met alle dingen die ik wil doen.

Gisteren eigenlijk niets uitgevoerd. Dus ook vrijwel geen geld verdiend. Nou ja, dat mag als je je zwaar beroerd voelt. Ik ga zo dadelijk nog wel echt mn handen uit de mouwen steken. Anders loopt papa de komende tijd in ongestreken overhemden op zn werk, en dat kan toch niet ;) Ik zie dat ik nog niet verteld had dat mn moeder en Musicchris nu in de VS zitten. Dus dan moet ik papa maar een beetje verzorgen, nietwaar?
computerfout: een vreemde een in de byte

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #251 Gepost op: juni 09, 2005, 09:32:10 am »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 09 juni 2005 om 08:32:
Zo. Na dit bericht wordt het tijd voor een tweede deel van Fotogravinnetjes visie op haar leven :)

Ik hou best nog wel een beetje tijd voor mezelf over, Rietje. Bijvoorbeeld een hele dag treinen om jouw eens IRL te ontmoeten ;) Maar je hebt gelijk. Ik moet echt wel uitkijken dat ik mezelf niet voorbij ren met alle dingen die ik wil doen.

Gisteren eigenlijk niets uitgevoerd. Dus ook vrijwel geen geld verdiend. Nou ja, dat mag als je je zwaar beroerd voelt. Ik ga zo dadelijk nog wel echt mn handen uit de mouwen steken. Anders loopt papa de komende tijd in ongestreken overhemden op zn werk, en dat kan toch niet ;) Ik zie dat ik nog niet verteld had dat mn moeder en Musicchris nu in de VS zitten. Dus dan moet ik papa maar een beetje verzorgen, nietwaar?
Niks mis met vaders goed verzorgen :) . Maar kan hij zelf geen overhemden strijken? Of heeft ie daar een te drukke baan voor? Had jij geen zin mee te gaan naar de VS?
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #252 Gepost op: juni 09, 2005, 11:51:40 am »
Papa kan misschien wel strijken, maar doet het niet. Bovendien: ik word er voor betaald, hij niet :+
Ik had best zin om mee te gaan naar de VS, maar ja, dat kost best wel veel centjes.... Musicchris is niet op educatieve reis geweest, krijgt verder ook geen examencadeau en heeft nu het uitje met mama zoals ik afgelopen weekend met papa weggeweest ben. Dus eerlijk is het wel, maar ook wel jammer...
computerfout: een vreemde een in de byte

Wybo

 • Zijlijnbemoeier
 • Berichten: 10394
 • Ik ben principieel pragmatisch
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven
« Reactie #253 Gepost op: juni 09, 2005, 12:02:18 pm »
Woehoei, je mag deel 2 gaan opstarten :)
Pinkeltjefan