Auteur Topic: LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]  (gelezen 15470 keer)

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #60 Gepost op: juni 24, 2005, 12:28:24 pm »
Zon, zee en strand
Of kan ik beter zeggen: studieontwijkend gedrag :?

Hoe dan ook, elke ochtend begon met het geblaf van een stel keffertjes van de schuinonderburen die terugkwamen van hun middagloopje. Voor mij is dat doorgaans een teken dat ik te lang in mijn bed heb gelegen. Mijn kamer ligt gelukkig 's ochtends aan de schaduwzijde en het valt zodoende vaak nog wel enigzins uit te houden in mijn bedje.
Mijn dagen waren vrij eentonig van invulling. Ik moet studeren, maar heb daar geen zin in. Dat wordt opgelost door het kijken van Wimbledon en verder het niets doen. Mijn pees zorgt ervoor dat van actieve bezigheden geen sprake kan zijn. Gelukkig is de pijn zo goed als weg. Ik heb goede hoop over een week of twee weer te kunnen rennen, springen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan.
Dinsdagavond had ik kring. Dit keer was het bij een meisje dat werkt bij de 'shelter'. Het leuke was dat wij waren uitgenodigd om bij de shelter te eten en dan zouden we daarna bij haar thuis de bijbelstudie doen. Ik vond het tof om zo'n shelter een keer van binnen te zien en te ontdekken wat zij daar allemaal doen. Zo worden bijvoorbeeld alle gasten 's avonds uitgenodigd voor een bijbelstudie. De avond dat wij er waren, waren ze met z'n zessen bijbelstudie aan het doen, uit elk continent één. Ook hoorden we dat net die dag iemand zijn hart aan Jezus had gegeven. Een goed initiatief, die shelters.
Gisteren ben ik met een ex-huisgenoot van me naar het strand gegaan. Het weer was uitdagend mooi en de verkoeling van het zoute zeewater kwam ons wel goed uit. Ik heb me wederom verbaasd over hoe asociaal sommige mensen kunnen zijn, over hoeveel mensen er altijd op het strand zijn en over hoe statig sommige zilvermeeuwen zijn. Ik heb in ieder geval genoten van zon, zee en strand. Ik had ook nog iemand aan de lijn en die dacht erover om ook maar aan het water te gaan liggen, maar dat was dan een strookje zand aan een meertje..., ongetwijfeld erg leuk, maar het haalt het toch echt niet bij de aanblik van een wijdse zee en geur van zoute, zilte smaken.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #61 Gepost op: juni 27, 2005, 11:50:15 pm »
E&R Voorbereidingsweekend 3
Een afwachtende houding, gevolgd door een verfrissend idee en ja, de groep komot weer in beweging. Langzaam probeert een meisje tussen de armen van een jongen door te kruipen, terwijl ze onderwijl heel goed de hand van haar voorganger en die van degene achter haar vast probeert te houden. Zes mensen volgen haar en dan..., vijf knopen in de cirkel, ergens is iets fout gegaan, daarvoor waren het er maar drie. Mijn mooie opener van de praktische training tijdens het E&R Voorbereidingsweekend (VBW) mislukte, maar de sfeer zat er goed in. Ik had iedereen tegen elkaar aan laten staan met de handen in de lucht. Vervolgens de hand van de één met die van een ander verbonden met vervolgens de opdracht een cirkel te vormen zonder de handen los te laten en de cirkel moest zonder "knopen" zijn, oftewel, geen armen meer die door elkaar heen liepen. Een groots spectakel, maar ergens ging wat mis.
Maar goed, VBW3. Dit is het laatste VBW van E&R voordat we daadwerkelijk de camping op gaan. Dit VBW is alleen met het team waarmee je ook draait. De locatie was dit keer Kampen. We waren hartelijk welkom in het riante huis van de ouders van een teamlid. Uiteraard was de reis weer een hele belevenis. Alleen maar bezwete koppen in een stampvolle trein. De eerste trein gemist (tennispartij te spannend en toen was ik te laat om nog op tijd op het station te zijn). De tweede trein gehaald dankzij het feit dat die vertraging had. De derde trein ook gehaald dankzij vertraging van die trein. De vierde trein gemist dankzij de vertraging van de vorige treinen. Ik arriveerde een uur te laat. Maar goed, de vrijdagavond begon ouderwets slecht. Ik had zoals vanouds weer last van mijn vrijdagavondcomplex. En daarnaast was eigenlijk iedereen een beetje in de 'kat-uit-de-boom-kijk' sfeer. Dus er werd wel wat gezegd, maar veel was het niet. 't Is toch erg als ik met mijn vrijdagavond-humeur de toko nog moet trekken... De late uurtjes waren overigens dik ok. We gingen naar een strookje zand aan de ijssel en daar was ook een andere week die eveneens VBW in Kampen had. Dat was natuurlijk heel gezellig!
De zaterdag was helemaal top. De katten waren uit de bomen gevlucht en iedereen begon zich lekker te voelen. We begonnen met een vergadering waarin het hele programma werd besproken. Hierbij vertelde elke werkgroep wat ze wanneer gingen doen en werden de overige taken tussen alle leden verdeeld, zoals wie wanneer de bijbelstudie doet, de dagsluiting of de poppenkast. En na vijf jaar mag ik eindelijk het levend poppenkast schrijven. Dolle pret ><img src=" class="smiley"  />
In de middag gaf ik een praktische evangelisatie-training bestaande uit korte rollenspelletjes met ene korte nabespreking. In het eerste deel kwamen wat algemene situaties naar voren die iedereen mee kan maken (bijv. een kind dat mee wil doen met een activiteit, maar te jong is, of een groep jongelui die lawaai maken rond de tent, terwijl we net een dagsluiting hebben ofzo). Daarna nog korte gesprekjes over het geloof nagespeeld, waarbij het e&r-lid een lastige vraag kreeg voorgelegd. Het draaide in de training niet om 'wat je zei' maar om 'hoe je het zei'. Hopelijk hebben velen er wat aan gehad, al heb ik wel het idee dat dat het geval was, gezien hun reacties.
De avond was heel bijzonder. We deden een bijbelstudie en daarna zongen we nog een paar liedjes. Het bijzondere was dat God echt alles leidde. Ik speelde opeens nog een extra liedje door, waarop de teamleidster spontaan in gebed verviel, wat vervolgens zonder dat er ook maar wat gezegd werd, uitliep in een mooi kringgebed. Echt heel bijzonder wanneer zonder dat er ook maar iets over gezegd werd, zoiets gebeurd.
De zondag was verder gewoon heel leuk. Door de zaterdag was er echt een band ontstaan en de sfeer was echt super (en volledig anders dan de vrijdagavond). De dag bestond uit ter kerke gaan, babbelen spelletjes doen en weer naar het strookje zand aan de ijssel geweest. Dit keer waren daar geen andere e&r-weken bij, maar wel een groep jongelui uit de kerk in Kampen. O ja, ik had ook nog even gebruik gemaakt van de computer van een bijzonder gewaardeerde amice die lid is van de FQI. Dit daar ik vanochtend om elf uur een tentamen had en nog even de collegesheets door moest lezen die op internet stonden.
Vanochtend voor mijn doen erg vroeg op. En in de mooie morgen afscheid genomen van een zon-overgoten Kampen. Kampen is geen Amsterdam, maar als je op de brug over de ijssel loopt en je Kampen ziet baden in de zon, de zonneschitteringen op het water, de drie- en viermasters ziet liggen aan de kade en het oude deel van Kampen haar aangezicht doet schijnen, dan ben je blij dat je soms de stad der steden* mag verlaten om te genieten van dat mooie beeld.

* althans in Nederland
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #62 Gepost op: juli 01, 2005, 12:22:31 pm »
Het einde van het studiejaar?
Gisteren was het dan eindelijk zover. Een blauw kleed overkoepelde de overgebleven sprieten op het Centre-Court van Wimbledon. Het traditionele kijken naar herhalingen van wedstrijden die je al honderd keer gezien had en het wachten op het al dan niet ophouden van het gedruppel boven Londen was alsnog gekomen. Eindelijk. Wat zou Wimbledon zijn zonder dat? En voor de zoveelste keer zag ik dé finale tussen Borg en McEnroe. Het wachten werd wel beloond. Voor het eerst dit toernooi waren de vrouwenpartijen van aangenaam niveau. Vooral met het geluid uit was het genieten.
Eveneens de dag van gisteren heb ik mijn laatste tentamen van het jaar gemaakt. Eveneens traditiegetrouw had ik weer niet geleerd. Het tentamen was dan ook een grote grap daar je echt de artikelen gelezen moest hebben om de vragen te kunnen beantwoorden. Maar goed, het koffiedrinken na afloop met een studiegenoot was heel gezellig. Als het goed is, heb ik nu vakantie. Mocht ik echter onverwachts dit tentamen gehaald hebben en/of het tentamen van maandag niet gehaald hebben, dan moet ik alsnog even aan de bak. En ik zal ook ergens deze zomer mijn master helemaal moeten regelen. Maar goed, als het goed is, heb ik dus nu vrij zonder dat er ergens in mijn achterhood een stemmetje zegt dat ik moet studeren.
Deze week ben ik ook nog even bezig geweest met E&R. Ik heb geregeld dat we de avond voor dat we op de camping beginnen bij een paar gemeenteleden aldaar op de boerderij mogen slapen. Gezellig met zijn allen alvast beginnen voordat we elkaar op de camping tegenkomen. Daarnaast betekend dat op zaterdag slapen tot een uurtje of negen, in plaats van om zes uur mijn nest uit te hoeven. Ik heb er nu al zin in. Die mensen van de boerderij zijn bijzonder aardig en ik ga er ook elk jaar langs. Het zijn de mensen bij wie ik ook al op vbw1 ben geweest om koffie te drinken voordat het weekend begon. En daar was het uiteraard zo gezellig dat ik toen te laat op de camping kwam. En die heerlijke pruimen die ze rond die tijd uit hun pruimenbomen halen..., ik kan bijna niet wachten.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #63 Gepost op: juli 04, 2005, 01:30:39 pm »
Afstuderen en opdweilen
Luidkeels klinken de woorden van de Planciushymne door de zaal. Mensen kijken verwonderd naar een stel jonge idioten die daar staan te zingen. Nog verbaasder zijn ze dat de bruidegom en bruid zelf even hard staan mee te blèren en zichtbaar genieten van het lied. Traditiegetrouw werd op het huwelijk van twee oud-leden van Plancius de hymne gezongen. Het was een mooie bruiloft. De dienst was goed, de feestlocatie geweldig, de sfeer nog beter en de stukjes dramatisch. Oftewel een echte bruiloft.
Ik was op tijd vertrokken, de zaterdag wachtte namelijk met een druk programma. Op zich had ik niet eerder weg hoeven te gaan, geslapen heb ik niet. Dus toen ik op moest staan stond ik heerlijk fris naast mijn bed. Ik was al uren wakker. Samen met de Ex-Huisgenoot-En-Wat-Daar-Verder-Op-Volgt en nog een vrouwspersoon togen wij naar Zwolle, alwaar om 11.00 de diploma-uitreiking was van de kunstacademie en mijn broer mocht na vele jaren studeren en nog vele malen vaker getwijfeld te hebben over stoppen ook zijn handtekening zetten.
De diploma-uitreiking was een farce. Bijzonder slecht georganiseerd, vele gasten moesten staan geen koffie, een slechte toespraak en lelijke diploma's. Maar goed, het papiertje was binnen. Daarna wat door Zwolle gelopen en de tentoonstelling van alle afgestudeerden bekijken. Daar zaten echt hele mooie dingen tussen. Sommige dingen spraken me niet erg aan of vond ik ronduit lelijk, maar er waren zeker dingen waar ik goed wat eurootjes voor over zou hebben om dat mijn huis in te krijgen. Voor hen die in Zwolle wonen of daar deze week nog komen: het is zeker de moeite waard om even binnen te kijken. Nu ja, even, trek er maar een paar uurtjes voor uit.
Tezamen met vrienden en familie was het daarna genieten van pannenkoeken op het pannenkoekenschip. De pannenkoeken waren heerlijk, de gezelligheid was super. Maar de bediening was echt beroerd. Mocht ik ooit een date in Zwolle hebben, dan ga ik daar dus echt niet heen. Daarna togen we naar Enschede alwaar bij mijn broer thuis nog nageborreld werd en getoost werd op het behalen van de werkloze status. Tegen een uur of twee was ik eindelijk thuis. En de wekker stond weer vroeg. Ik stond weer op het programma om 's ochtends te spelen in de kerk. Vroeg eruit was het devies. Ik kan wel zeggen dat ik zaterdag en zondag me gevoeld heb als iemand die je op kunt dweilen, maar gelukkig ergens de kracht vandaan gekregen om het te overleven.
Nog één ding wil ik kwijt. Gisteren was een heuglijke dag in de geschiedenis van de Oosterparkkerk. In de middagdienst deed iemand belijdenis. Dat is al bijzonder, maar het mooie was de dominee van de Christelijk Gereformeerde Kerk, Sybrand Wierda de dienst leidde. Hij had de cathechesaties gegeven en was uitgenodigd om in deze dienst voor te gaan. Echt super dat dat kon! Wij en hij waren daar erg blij mee en waren God dankbaar dat dit mogelijk was.
« Laatst bewerkt op: juli 04, 2005, 01:31:22 pm door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #64 Gepost op: juli 06, 2005, 08:01:48 pm »
Bruiloft in Waterland
De bel gaat. Even schiet de gedachte door me heen dat de bruidegom op de stoep staat. Niets is echter minder waar, het is de cameraman met vrouw. Zij zijn tijdig gearriveerd om de aankomst van de bruidegom te filmen. Mijn Braziliaanse Huisgenote treedt vandaag in het huwelijk met één van mijn beste vrienden. Het is wachten op de bakfiets waarmee de bruid opgehaald gaat worden. Ik hoor getik tegen de ruiten en op dat moment barst het noodweer los. De stress schiet in het lichaam van de bruid, wat als het de hele dag regent? Met alle aanwezigen bidden we om goed weer. Een paar minuten later wordt het droog. De bruidegom bleek gelukkig net onder een spoorbrug te zijn aanbeland toen het noodweer losbarstte. De bruid weigert een paraplu mee te nemen, als je echt gelooft in wat je gebeden hebt, dan zal het gebeuren, dus vandaag heeft ze de paraplu niet nodig. Daarop doe ik mijn zonnebril in mijn tas, per slot, als het toch mooi weer wordt, dan komt die nog wel van pas. Overigens, het bruidspaar in de bakfiets was echt een geweldig gezicht!
Ik was voor het eerst in de trouwzalen van Amsterdam en om eerlijk te zijn, ik kan me geen lelijkere trouwzaal herinneren, al was het draaiende podium wel leuk. Bijzonder was ook dat één van de getuigen, de dominee van de kerk in Engeland waar ze elkaar ontmoet hadden, in het stadhuis een verhaaltje mocht houden over het huwelijk. Daarna was het foto's maken en lunchen. Tijdens de lunch gaven we ons cadeau. Een deel van het cadeau werd de hele dag door verder bekeken en viel wel heel bijzonder in de smaak bij he bruidspaar. Beiden zijn dol op klaverjassen en wij hadden een kaartspel gemaakt, waarbij alle heren foto's van de bruidegom waren en alle vrouwen foto's van de bruid. De boeren werden ingevuld door de gevers van het cadeau.
Na de lunch begon toch wel een hoogtepunt van de dag (na het ja-woord natuurlijk). Met alle daggasten gingen we een tocht maken over de wateren van Amsterdam. De boot had de lengte van een rondvaartboot, maar zag er een stuk mooier uit. De sfeer was erg goed en de schipper voer ons langs allerlei mooie plekjes van Amsterdam. Sommige waren ook voor mij nog onbekend. Toen kwam één van mijn drie hoogtepunten van de dag (het ja-woord was de eerste). De schipper wilde zijn stukje appeltaart opeten en vroeg mij daarom even het roer over te nemen. Goedwillig als ik was, nam ik uiteraard plaats achter het stuurwiel. Ik had echter nog nooit met een stuurwiel gevaren, alleen nog maar met helmhoutjes. Het verschil tussen dit: bij een stuurwiel is een boot net een auto. Bij een helmhout moet je tegendraads sturen. Dat wist ik toen alleen nog niet. Ik wilde dus keurig koers bepalen en houden, maar stuur dus geheel naar wat ik met het helmhout gewend was tegendraads. Het resultaat moge duidelijk zijn: voor mijn gevoel deed ik alles goed, maar toch ging de boot geheel de verkeerde kant op. De schipper moest even ingrijpen. Hij riep daarvoor nog dat een boot net een auto was, maar de enige overeenkomst die ik tussen een boot en een auto kon verzinnen, was dat ik voor beide niet bevoegd was die te besturen. Maar goed, na de ingreep van de schipper had ik wel door hoe het werkte en heb ik nog een mooi stukje aan het roer gestaan en een paar moeilijke bochten fraai genomen. Ik heb daar werkelijk van genoten. Ook het weer was echt geweldig tijdens de tocht. Ik heb voortdurend met mijn zonnebril opgelopen vanwege de zon. Wel waren er veel wolken in de lucht. Het was meerdere mensen opgevallen dat al die grijze kleuren in de lucht keurig de hele tijd om ons heen trokken.
Het derde hoogtepunt van de dag was 's avonds tijdens de receptie. De hele dag door waren er foto's gemaakt van alle gasten. Elke gast kwam op de foto terwijl hij of zij een bordje vasthield waarop een wens of zoiets dergelijks aan het bruidspaar stond. Ik was allang geweest, doch in de avond ontsproot een mooie grap aan mijn gedachten. Samen met Mijn Toekomstige Huisgenoot, die eveneens vrijgezel is, ging ik nog een keer op de foto. Ik ben benieuwd naar de reactie van het bruidspaar wanneer ze de foto te zien krijgen. Ontdaan van onze jasjes, de mouwen opgestroopt en de knoopjes van de overhemden dermate ver open dat ons beider borstkassen te bewonderen waren, keken wij zwoel in de camera. Op het bordje stond: "Dear Adriana, you could have had so much more"
Ik mag terugkijken op een zeer geslaagde dag waar het bruidspaar enorm van genoten heeft. Voor hen is het nog niet afgelopen. In Nederland trouwden ze voor de staat. Over een week of drie in Brazilië voor de kerk. De huwelijksdienst zal ik niet meemaken, maar ik heb de afgelopen maanden en zeker ook gister mogen zien hoe God hun samenzijn zegent. In het bruidspaar is de diepste kern van het bestaan en de enige grond voor een geslaagd huwelijk zichtbaar. Ik dank God dat ik deze twee supermooie mensen mag kennen en dat Hij hen heeft samengebracht en met hen meegaat.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #65 Gepost op: juli 06, 2005, 09:45:09 pm »
Je lijkt me een gelukkig en gezegend mens. Als ik je stukjes lees, krijg ik het gevoel God terecht zei dat het goed was toen Hij naar zijn schepping keek.
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Ulysses

 • Berichten: 1663
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #66 Gepost op: juli 06, 2005, 10:12:51 pm »
En je schrijft prachtige stukjes.. :)
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

karlos

 • Berichten: 827
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #67 Gepost op: juli 07, 2005, 04:31:53 am »
Als je nu ook nog eens leerde autorijden... (na vanavond wat verschrikte mensen over jouw stuurmanskunsten te hebben gehoord :P )
Nein!

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #68 Gepost op: juli 08, 2005, 12:16:19 am »
Dank Liudger en Ulysses voor deze mooie woorden. Voor mij is het goed als mensen zo af en toe laten weten dat ze meelezen en wanneer ze mijn geschreven woorden zo waarderen, dan doet dat wat met me. Dank.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #69 Gepost op: juli 10, 2005, 11:17:29 pm »
De scherven van een toekomstperspectief
Er broeit al enige tijd onrust in mijn lichaam. Vaak loop ik doelloos naar ijsberen te zoeken in mijn huis om vervolgens een boek uit de kast te trekken om te gaan lezen en al even snel dat boek weer terug in de kast te zetten op zoek naar een nieuwe ijsbeer. Een meevaller is dat de Tour begonnen is, zodat ik in ieder geval een deel van de tijd mijn aandacht op een vierkant schermpje met veel kleur en beweging kan richten.
Wat ik volgend jaar ga doen, is nog heel onzeker. Ongetwijfeld iets met psychologie, maar de trainersmaster wordt het niet. Daar ben ik niet voor aangenomen. Geen idee wat ik nu wil. En ik moet een baantje zoeken. Geen idee wat ik als bijbaantje wil gaan doen. En dan wat ik volgend jaar nog wil doen voor de studentenvereniging en de kerk. Geen idee. Ik voel me leeg, niet wetend wat wijs is en Gods wil. En alleen deze alinea heeft al genoeg scherven om straks in mijn bed met mijn ogen dicht te doen alsof ik slaap. En ja, dan is daar ook nog l'amour naissant, mais la future n'est pas ecrit encore.
Het lijkt nu allemaal wat triest en onrustig, maar zo snel schiet ik ook niet in de stress. Het is alleen zo jammer dat het in mijn achterhoofd zeurt. er gebeuren ook genoeg leuke dingen. Zaterdagavond bijvoorbeeld. Een BBQ met de wijk van de kerk. Heel gezellig en ook heerlijk gegeten. Of vrijdagavond, klaverjassen met het huwelijkscadeau van dinsdag. Een mooie kerkdienst en natuurlijk de grote hoeveelheden zonnenstralen die het leven opfleuren.
Nee, het leven is best mooi, waarom blijven treuren waar zoveel te genieten is? De komende dagen ga ik in het mooie weer de tent van E&R opzetten en alles klaarmaken voor de eerste week die gaat draaien. Ik heb er enorm veel zin in, maar tevens hoop ik iets van lijm voor de vele scherven daar te vinden.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #70 Gepost op: juli 10, 2005, 11:26:52 pm »
Succes met solliciteren, er komt vast wel iets. Ben momenteel ook bezig, kan wel wat leukers verzinnen om te doen maar ja.  :/
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #71 Gepost op: juli 10, 2005, 11:57:14 pm »
Chaos is opportunity. De puzzelstukjes zullen wel samenvallen. Hoe zit dat trouwens met die amour naissant?
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #72 Gepost op: juli 11, 2005, 10:29:55 am »
Zij was er ineens
geheel onverwacht
en zij was de wereld
de dag en de nacht

de tafel de stoelen
het brood en het bed
mijn eerste mijn tweede
en laatste couplet


meer zal moeten wachten tot ik terug ben van e&r (moet bijna weg) en de lust heb erover te schrijven
« Laatst bewerkt op: juli 11, 2005, 10:30:32 am door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #73 Gepost op: juli 18, 2005, 12:03:19 am »
Verhuizen en belijden
Een week op de camping geweest om de tent van E&R op te bouwen. De verhalen volgen nog. Aangezien ik de komende dagen waarschijnlijk toch niet zoveel doe, grijp ik die gelegenheid maar aan om alles te herbeleven. Dus vanaf morgen een dagelijks verslag van de opbouwweek. Voor de aanvang van dit verhaal is het slechts van belang te weten dat ik vrijdag op zaterdag rond half één thuis was van de camping en doodop was.
Zaterdagochtend veel te vroeg in de morgen riep de wekker mij wakker uit mijn slaap. Erg lekker had ik niet geslapen en zeker ook te kort, maar er stond veel te gebeuren. Mijn Braziliaanse-Huisgenote-Die-Net-Getrouwd-Is ging uit huis verhuizen en tevens zou Mijn-Nieuwe-Huisgenoot de kamer nog dezelfde dag gaan bewonen. En uiteraard was mijn hulp daarbij gewenst. En dat was nog niet alles. Ook een goede vriendin van mij ging verhuizen en ook daarbij was mijn hulp gewenst. Met kleine oogjes en een enorme behoefte aan koffie toog ik dan ook aan het werk.
De verhuizing zelf was drama. Er liepen allerlei kneusjes rond die geen idee van verhuizen hadden, dwz niet wisten wat ze wanneer wilden doen en om de vijf minuten als het niet korter was hun plannen wijzigden en daarnaast ook nog niet al te veel deden. Op zich valt dat nog te overleven, maar er werd ook voortdurend op elkaar gevit en de woordenwisselingen die minder aangenaam zijn, kwamen regelmatig mijn oren plagen. Vijf dagen lang had ik hard gewerkt, nauwelijks geslapen en toch een goed humeur bewaart tot verbazing van mijn mede-e&r-opbouwers, maar nu brak ik. Ik was strondchagerijnig of hoe je dat ook schrijft vanwege de onhandigheid en dat eeuwige gevit. Maar goed, ik heb wel doorgezet en hard geholpen met verhuizen. Een lichtpuntje tijdens het verhuizen was de komst van Pooh en Elle die ook een handje (en wel meer dan één) hielpen.
Na zes uur lang aan het verhuizen geweest te zijn, was alles over van iedereen en kon mijn humeur nog verder aangeschaafd worden doordat de band van mijn fiets plat stond en ik nog door naar de volgende afspraak moest: oefenen voor de dienst van vandaag. Er was een belijdenisdienst. Een meisje dat God kwijt was geraakt en o.a. dankzij de Alpha-cursus weer tot geloof was gekomen. Echt super. De dienst van vandaag was dan ook erg mooi. Het was mooi om haar daar te zien staan en haar getuigenis en natuurlijk haar ja-woord te horen. Ook was het mooi om haar belijdenis met de hele gemeente daarna te bevestigen met het zingen van de geloofsbelijdenis. Ik had voor het eerst sinds half April weer eens gebast. En het ging best aardig, al kon ik wel duidelijk merken dat ik zo lang niet gebast had. Mijn niveau en techniek waren duidelijk achteruit gegaan, maar dat zat de dienst en de muziek verder niet in de weg.
Na de dienst van vanochtend, waarbij ik dus ook nog heel vroeg op moest om met het openbaar vervoer op zondagochtend voor iedereen uit in de kerk te zijn om een soundcheck te doen, was ik helemaal kapot. En nog steeds voel ik me aardig afgedraaid en ga zo snel slapen.

Nog één anekdote moet ik vermelden. Daar de zaterdag toch al mijn geluksdag was, overkwam me iets wat me nog nooit was gebeurd. Terwijl ik en mijn nieuwbakken huisgenoot de straat opliepen om even een potje te gaan tennissen, kwamen we erachter dat we allebei onze sleutels waren vergeten. Daar sta je dan. Buiten. Met tennisrackets en tennisballen, maar geen sleutels. Gelukkig is het contact met de onderburen inmiddels heel goed en hadden zij een metalen kleerhanger waarmee we via de brievenbus het haakje van de deur naar achteren konden trekken. Zo inbraakveilig is ons huis. Nog een reden om de deur 's nachts goed op slot te draaien. Weer een ervaring rijker. En blij met zulke onderburen en een bed waar ik gewoon weer lekker in kan zonder voor een dichte deur te staan.


http://m1.nedstatbasic.net/n?id=ADUeawPd1CjN/e/n9s42gHHuc6IA
« Laatst bewerkt op: juli 18, 2005, 12:04:10 am door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #74 Gepost op: juli 18, 2005, 10:12:22 pm »
Opbouw, dag 1
Het is rond de klok van elf uur 's ochtends dat ik mijn huis verlaat. Een lange reis ligt voor de boeg. De zon verlicht mijn pad en vrolijk groet ik eenieder die ik tegen kom. Een typische tik van mij bij E&R. Voortdurend loop ik dan vrolijk over de camping en groet ik velen van hen die mijn pad daar kruisen. En nu was ik pas net onderweg. De zon schijnt en ik ga naar een camping. Wat wil een mens nog meer?
Mijn goede humeur kon zelfs de lange reis verteren. Voor het eerst stond de trein die ik wilde hebben niet aangegeven, maar gelukkig vond ik nog net op tijd het juiste perron. Gedurende de reis liep de trein echter vertraging op en dankzij de grote hoeveelheden bussen die in het Noorden rondrijden kwam ik na drie uur en drie kwartier eindelijk aan bij de bushalte vanwaar ik opgehaald zou worden, zodat ik niet bepakt en bezakt een dikke twintig minuten naar de camping hoefde te lopen.
Ik werd opgehaald door een alleraardigste dame (ene J.) en een leuke jongeheer (ene W.J.) met wie ik eerst even de benodigde boodschappen ging doen. Daarna kwam ik dan eindelijk echt op de camping. Geweldig om weer daar te zijn. De opbouwweek van E&R bestaat uit de tent opzetten en het gebouwtje en de twee stacaravans die we erbij hebben inrichten en alles schoonmaken. Alles heeft een jaar opgeslagen gestaan en alles is dus vies en smerig. Daarnaast moeten allerlei dingen geregeld worden. Genoeg werk om vijf dagen mee te vullen, maar daarna kunnen de teams die draaien ook genieten van alle gemakken die E&R te bieden heeft.
Toen ik Friesland met de trein was binnen gereden, was de zon verdwenen. Op dat moment vond ik het vervelend, maar achteraf was ik er blij om. We waren namelijk maar met zijn drieën en de enorme E&R-tent moest door ons worden opgezet. Eerst het frame van het dak bouwen en dan het tentzeil er overheen trekken. Dat zeil weegt ongeveer driehonderdvijftig kilo, dus het was behoorlijk peentjes zweten.
Om kwart over vijf stond het eten alweer klaar. Daar het seizoen in het restaurant alweer begonnen was en wij eten van de camping kregen, betekende dat dat we voor iedereen uit moesten eten. Erg vroeg, maar toch ging de flinke biefstuk er goed in. Na het eten was het dan de palen bij de tent leggen, want nu moest de tent nog de hoogte in. Daarvoor kwamen veertien mannen van de gemeente ons helpen. In zeer korte tijd stond de tent en begonnen de mannen de gootjes rond de tent (voor de regen) te graven en de belangrijkste scheerlijnen te spannen. Tegen een uur of half negen waren we daarmee klaar en genoten we van een welverdiende bak koffie. Toen de tent omhoog ging, had ik vrij weinig te doen. De mannen van de gemeente wilden hard werken en zoveel was er niet te doen. Ik en J. hadden dan ook weinig te doen, terwijl W.J. alles een beetje coördineerde.
Toen alle mannen weg waren, gingen wij weer verder. Terwijl W.J. en J. een net in de tent gingen ophangen, besloot ik de toiletten maar schoon te maken. Die waren enorm smerig en wanneer je naar het toilet wilde, moest je je eerst een weg banen door het spinrag. Ik ben daar best een tijdje mee bezig geweest, maar daarna was het weer goed toeven op het toilet en aangezien ook het net inmiddels hing, besloten we de dag af te sluiten en nog even gezellig samen te borrelen, alvorens we naar bed gingen.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"