Auteur Topic: LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]  (gelezen 15453 keer)

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #75 Gepost op: juli 20, 2005, 12:10:28 am »
Opbouw, dag 2
Waardeloze nacht gehad. Eerst lang gebabbeld, vervolgens de slaap niet kunnen vatten, daarna een mug en het krieken van de dag was het volgende dat me wekte. Ik voel me belabberd, maar het werk wacht. Buiten is het nog wat bewolkt, maar de lucht begint al te breken, het belooft een mooie dag te worden.
Al vroeg komt er de nodige versterking. Een drietal vrouwen en één man uit de gemeente komen schoonmaken en verstouwen in twee uur tijd zeer veel werk. Ook vanuit de E&R-mensen komt versterking. Een klein meisje (F.) komt en blijft voor lange tijd. Twee andere meisjes zijn er twee uurtjes om de folderkast te doen en het tienerwerkkastje schoon te maken en te vullen. Ook de coördinator van het kinderwerk was er. Zij bleef tot na het avondeten, doch kreeg al haar werk niet af.
Ik hield mij ondertussen bezig met vanalles en nog wat. Met een hogedrukspuit begonnen de caravans van buiten schoon te spuiten. Ze waren ooit wit, maar nu was het meer groen en zwart. Helaas werd de hogedrukspuit snel weer opgehaald omdat de campingmedewerkers ze zelf even nodig hadden. Toen ze 's middags dat ding weer kwamen brengen, deed'ie het niet meer. Er bleek een kabelbreukje te zijn.
En verder ben ik bezig geweest met een netwerk van touwen in de tent op te hangen, zodat later overal lampen en electriciteit kon worden aangesloten, nog wat boodschappen gedaan, nog meer schoongemaakt en nog veel meer, maar ik kan het me niet meer heel goed herinneren. Het was heel veel en ik werkte hard, dat weet ik nog wel. Ook scheen de zon heerlijk!
Het avondeten bestond dit keer uit een behoorlijke schnitzel met aardappeltjes en rabarber. We begonnen langzamerhand al wat te klagen over het eten. Op zich was het wel lekker, maar de hoeveelheid groente was veel te weinig en we vonden het ook niet heel geslaagd dat we bij het campingpersoneel moesten eten ergens uit het zicht van de restaurantgangers. Wij zijn geen personeel! Dan mogen ze ons wel gaan betalen. Verder was het best gezellig, je maakt onderwijl wel contacten en met één jongen die daar zeillessen geeft, kan ik het nu al supergoed vinden. Hij heeft een catamaran in Zandvoort liggen, wie weet waar het contact eindigt...
In de avond kwamen een collega van WJ en nog een jongen van E&R met wie ik deze zomer zelf draai langs. Die avond legden we met zijn vieren alle elektriciteit aan in de tent en richten we de tent in met alle spullen. Ondertussen hadden J. en F. de ruimte van het kinderwerk schoongemaakt en ook alle verkleedkleren uitgezocht. Die avond waren we enorm moe, maar waren ook zeer tevreden. We hadden enorm hard gewerkt, maar er was ook wel heel veel gebeurd. Het schoot lekker op.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #76 Gepost op: juli 20, 2005, 11:36:21 pm »
En toen ging deze jongen onverwachts morgenochtend voor een aantal dagen naar Parijs, dus nu de rest van de opbouw maar in een notedop

Opbouw, dag 3, 4 en 5
Woensdag. De jongen van e&r met wie ik ook dit jaar draai, moest 's ochtends vroeg (kwart voor zes) vertrekken. Uiteraard was ik de enige die hem vaarwel zei. Wakker als ik was. Weer beroerd geslapen. De rest sliep heerlijk. Geen idee wat er met me loos is. Dat ik de eerste nacht niet goed sliep, dat komt vaker voor, maar doorgaans slaap ik de tweede nacht als een roos.
Weer een drukke dag vandaag. De hogedrukspuit was gerepareerd en nu heb ik de rest van de beide caravans schoongespoten. Daarnaast nog meer schoongemaakt, tentdak aangespannen, zodat er geen water op blijft liggen. Met W.J. naar Groningen gereden om een voetbaltafel op te halen, die we als e&r altijd lenen.
Na de avondmaaltijd lang gebabbeld met die jongen van het zeilen. Hij was best geïnteresseerd in wat wij deden en komt zeker nog vaker langs. In de avond kwam de vriend van J. nog langs. Wederom was het erg gezellig.
Donderdag. Wederom het ochtendlicht aanschouwd. Gods schepping van het licht is best mooi, maar ik had liever wat langer geslapen. Na het ochtendlicht was er een irritante vlieg die voortdurend rond mijn hoofd spookte. Niet dat die beesten prikken, maar irritant blijft het.
Uiteraard weer veel gedaan. Er kwam nog hulp vanuit de gemeente om de caravans van binnen schoon te maken. Verder hebben we de tent versierd. Dwz slingers om de touwen opgehangen, zodat niet echt opvalt dat daar allerlei touwen en snoeren lopen. De audio van de poppenkast gemaakt.
In de middag na de klok van vieren eindelijk tijd vrij om even lekker te gaan zwemmen. Samen met J. heerlijk in het water gedoken, wat gevolleybald en gebeachballd. Heerlijk. J. is echt een toffe vrouw. Bijna jammer dat ze een vriendje heeft. Maar ik ben toch meer blij voor haar. Ik zit achter een ander aan en ik gun haar echt een topjongen en dat is haar vriendje zeker.
De avondmaaltijd was echt de slechtste tot nu toe. Een restaurant onwaardig, maar goed, de buikjes waren wel weer gevuld. Wat wel leuk was, is dat de vriend van J. er weer was en ook al iemand van week 1, die vast gekomen was. De sfeer was super! In de avond kwam nog één van de projectleiders langs en hebben we lang geboomd over de feeling met wat e&r eigenlijk is. Het laatste woord is daar nog niet over gezegd. Maar goed was het wel. Hij vertok aan het eind van de avond, samen met W.J.
Vrijdag. J. is verbaasd dat mijn humeur nog zo goed is. Wederom was ik rond het krieken van de ochtend wakker. Vier dagen hard werken en nog steeds in een goed humeur, bijzonder. Terwijl ik mij enige uren later opmaak om het ontbijt voor alle langzaam ontwakenden te maken, staat opeens mijn teamleidster van vorig jaar voor mijn neus. Zij kwam ook even helpen. En samen met iemand anders een mooi doek schilderen.
We dachten bijna klaar te zijn, maar de lijst van drie dingen die we over hadden gelaten op donderdag  werd aangevuld tot éénentwintig. Toch hadden we 's middags nog even tijd om het meer op te gaan. Maar onze schipper had zijn boot niet goed opgetuigd en hoewel hij er prima mee kon zeilen, durfde hij het niet aan. Ik had wel door willen zeilen, maar de boot was net nieuw, ik heb er niet zoveel van gezegd. Het was iig even lekker op het water te zijn.
Toen 's avonds week 1 verwelkomd. Tien enthousiastelingen die deze week draaien. Ik wil jullie vragen de komende weken voor ons project te bidden: voor goede contacten, mooie woorden, veel van God, kracht en energie om de weken goed door te komen en een goede sfeer. Dat Gods glorie op de camping zichtbaar mag zijn!
De terugweg was relaxed en dramatisch. We konden tot Zwolle meerijden met de pa van één van de meisjes uit week 1. Dat was erg fijn. In Zwolle had ik echter weer last van mijn station Zwolle syndroom. Altijd als ik daar op de trein moet stappen, mis ik hem net. Zo ook nu. J. die ook de trein moest hebben, zag haar trein ook net voor haar neus vertrekken. Samen hebben we nog een half uur op Zwolle station doorgebracht. Echt raar, dat ik haar nu waarschijnlijk niet meer tegenkom dit jaar, tenzij we wat afspreken.
Ik mag iig terugkijken op een geslaagde week. Alles is klaar en E&R kan volop draaien door al het werk door W.J., J., F. en mij verricht. Daarnaast ben ik rustiger geworden in mijn hoofd. Iets van lijm voor de scherven van mijn leven heb ik wel weer gevonden. De stijgende lijn is weer zichtbaar. Ik hoop en bid dat dat zo mag doorgaan.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #77 Gepost op: juli 28, 2005, 05:18:06 pm »
Parijs
Een straaltje zonlicht vind haar weg door het dak van gebladerte. Haar weg eindigt op de vredige glimlach op het gezicht van zij die in mijn armen licht. Haar voeten bewegen op het ritme van de golven. De Seine kabbelt rustig voort, de stad tooit zich in de stralende kledij van het mooie weer. Verliefd kijk ik weer naar dat mooie gezicht waar de zon mijn strelingen lijkt overgenomen te hebben. Even doet ze haar ogen open en verdwaal ik in de blikken van intens geluk.

Désolée, zo mooi mocht mijn tripje Parijs niet zijn, maar nog steeds was het meer dan geweldig. Donderdagochtend rond een uur of negen bevonden A., de jongen met wie ik naar Parijs ging, en ik ons aan het begin van de A2 op weg naar Parijs. Het begin vlotte niet heel erg, maar al met al ging het redelijk gestaag en om vijf uur bevonden wij ons in Parijs. We hadden het adres van een heel goedkoop hostelletje en daar gingen wij dan ook snel naar toe om een paar bedden te regelen. Het hostelletje was niet veel soeps, het ontbijt was niet lekker, de douches erg klein en geen fatsoenlijke plek om even te zitten, maar het was wel heel goedkoop en het personeel was vriendelijk.

Dan Parijs zelf. Een mooie stad, niet zo mooi als Praag, maar nog steeds bijzonder mooi. De sfeer vond ik erg fijn en ik hou van alle losse creperietjes waar je zo een heerlijk crèpeje mee kan nemen, de vele terrasjes (waar je trouwens overal onwijs veel voor betaald om er op te mogen zitten), de heerlijke dingen die je bij de Boulangerie kan kopen en het lekkere avondeten. Het weer was ook prima, meer zon had zeker gemogen, maar we konden elke dag in ons T-shirtje buiten lopen en ook 's avonds was het nog heerlijk zitten langs de Seine, in Jardin de Luxembourg of bij de Eiffeltoren.
We hebben enorm veel rondgelopen en zodoende ook erg veel gezien. Het leuke van rondlopen is dat je allerlei leuke pleintjes, parkjes en gebouwen tegenkomt die niet als bijzonder staan aangeven, maar toch meer dan de moeite waard zijn. Ook hebben we een aantal zeer bekende dingen gedaan, een bloemlezing: Centre Pompidou, Tour Montparnasse, Sacre Coeur, Montmartre, Musée d'Orsay (bijzonder fraaie collectie werk van impressionistische schilders, waaronder Monet, Cézanne en Van Gogh), Notre Dame (alwaar op dat moment ook een mis bezig was), Arc de Triomphe, Place de la Concorde, Place de la Bastille, Place de la République en ga zo maar door.

Een heel bijzondere ervaring was ook de zondag. Eerst gingen we naar een kerkdienstje. Dwz. de kerk was wel groot en mooi, maar het aantal mensen bedroeg slechts iets van rond de vijfendertig. Daarna op naar de Champs Elysées. De Tour de France zou traditiegetrouw weer op de Champs Elysées eindigen en rond 15.30 arriveren. Toen wij iets na twaalven arriveerden was het er al ongelovelijk druk. Toch wisten we nog een goed plekje te scoren en toen begon het lange wachten. Terwijl het om ons heen steeds drukker werd, bleek het peloton toch nog een snipperdag opgenomen te hebben. Voortdurend kwamen de berichten dat het weer later werd dat ze zouden arriveren. En wij stonden daar uren lang te wachten en vermoeide benen van het staan te krijgen. Tegen een uur of drie begon eindelijk het spectakel: De reclame caravaan. Bijna een uur lang kijken naar de meest caravalesk uitgedoste auto's die luid toeterend de weg onveilig maakten, afgewisseld met platte wagens waarop de verschillende cheerleader-achtige dames hun bewegingen maakten op de verschillende niet heel muzikale deuntjes. Waar wij stonden was het extra feest. Wij hadden namelijk een plekje bemachtigd tegenover de tent van PMU. PMU is de sponsor van de groene trui. Zij hadden ook nog eens hun eigen programma en vele malen werden we doodgegooid met het heerlijke deuntje 'Et c'est partir' van Nadiya.
Tegen de klok van half vijf was dan het langverwachte moment daar. Lance Armstrong reed vooraan in het peloton en bloc de Champs Elysées op. Na het eerste rondje barstte de strijd da echt los. Vele malen zagen we de renners in enkele seconden langskomen totdat Vino eindelijk de rit won. Die gasten rijden echt enorm hard! Daarna naar voren gelopen om de prijsuitreiking te zien en de ereronde van dichtbij te bekijken. Alle renners op een enkel metertje afstand bewonderd en me verbaasd over de enorme poppenkast dat zo'n evenement eigenlijk is.

Gisteren dan teruggelift. Deels drama, deels super. Om kwart over negen gaan liften. Op gegeven moment een andere plek opgezocht en later weer, totdat we uiteindelijk ergens in een buitenwijk bij de oprit naar de A1 richting Lille stonden. Ons was al verteld dat uit Parijs wegliften niet makkelijk was en inderdaad, we kwamen maar niet weg uit Parijs. Pas na vier-en-een-half uur, om kwart voor twee hadden we een lift Parijs uit. Daarna was het echter zo gepiept. Vijf en drie kwartier later stonden we voor de deur van A. en waren we weer terug in Amsterdam, terugkijkend op zes fantastische dagen!
« Laatst bewerkt op: juli 29, 2005, 10:52:42 am door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #78 Gepost op: juli 28, 2005, 06:00:57 pm »
Een leuk verhaal LS, maar als ik een tip mag geven... verdeel de tekst in alinea's, dat leest wat prettiger.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #79 Gepost op: juli 29, 2005, 10:52:53 am »
Bedoel je zoiets?
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Pooh

 • Administrator
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 5794
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #80 Gepost op: juli 29, 2005, 11:04:44 am »
Leer eens liften trouwens. :+

Ergens bij saint-denis is volgens mij een redelijke pomp om te liften, maar 'k weet 't niet meer zeker. Anders kun je altijd nog met 't OV naar Charles de Gaulle, die ligt echt tegen de Autoroute du Nord aan.

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #81 Gepost op: juli 29, 2005, 12:34:18 pm »
Mijn weblog houdt het weer een weekje voor gezien. Ditmaal omdat ik zo vertrek richting Friesland om me met E&R bezig te houden. Ik hoop dat jullie voor mij en mijn team willen bidden...
« Laatst bewerkt op: juli 29, 2005, 12:36:28 pm door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #82 Gepost op: augustus 08, 2005, 08:20:08 pm »
E&R [deel1]
Ongeveer anderhalf à twee uur na mijn laatste blogpost vertrok ik daadwerkelijk richting Friesland. Daar ik me nog redelijk fit voelde en om kosten te besparen, had ik besloten de heenweg liftend af te leggen. Met de auto was het een uur of twee rijden en met het Openbaar Vervoer was het drie-en-een-half uur. Ik dacht zodoende liftend zeker net zo snel te zijn als met het OV. En het begon al meteen geweldig. Ik moest meer dan een kwartier wachten op de bus. Toen die er eindelijk was, ging ik naar Amstel om vanaf daar te liften.
Nog voor dat ik het benzinestation dat honderd meter van Amstel afligt had bereikt, had ik de eerste lift al binnen. Een lift tot aan Drachten. Een lift van niemand minder dan Peter Rehwinkel, burgemeester van Naarden en voorheen tweede kamerlid voor de PvdA en woordvoerder mbt. het Koninklijk Huis. Het was echt een supertoffe lift waarin we gebabbeld hebben over politiek, burgemeesterschap, het geloof en nog veel meer. Voordat ik het doorhad, was ik al bij Drachten. Daar werd ik afgezet en nog geen drie minuten later had ik de volgende lift alweer te pakken. Een lift tot op honderd meter van de plaats van bestemming. Over het liften had ik één uur en vijftig minuten gedaan. Het langst gewacht op, jawel, de bus. (Pooh, voldoet dit aan je liftverwachtingen?)

De vrijdagavond was meteen al een groot succes. We sliepen met z'n allen bij de zeer lieve en gastvrije mensen uit de ondersteunende gemeente. Het zomerhuisje was toevallig net even leeg en wij mochten daar gebruik van maken. De sfeer zat er meteen goed in. Ik was er al vroeg en heb eerst nog gezellig met de familie thee gedronken. Toen na het eten één van de dames nog steeds bijdehand was, heb ik haar samen met een andere jongen opgepakt om haar naar iets van nattigheid te dragen. Zij bood hevig verweer, dat wil zeggen, ze kneep zo hard in mijn armen dat haar nagels pijn gingen doen. De littekens staan nog steeds in mijn arm, maar ik heb niet losgelaten...
De rest van de avond brachten we door bij het zomerhuisje, gezellig bij de vuurkorf. Langzaam aan kwamen de verhalen los en het was enorm goed om zo alvast wat tijd door te brengen met elkaar voordat daadwerkelijk de week begon. De nacht was echter drama. Het was enorm benauwd, maar buiten regende het. Buiten slapen kon niet. Binnen was het niet te harden door de hitte en de muggen. Ik heb niet geslapen en stond uit pure ellende om half zeven al onder de douche en begon enorm vermoeid aan de week.

Dan op naar de camping. Om half elf was de overdracht met het vorige team. Het ontvangst was geweldig. Eén van de jongens uit het team was W.J. van de opbouwweek. Erg tof om hem weer te zien. Eén van de dames van die week was een meisje met wie ik al veel contact had en door haar werd ik ook wel bijzonder welkom geheten. Ze was alleen een beetje moe en tijdens de overdracht lag ze al half te slapen in mijn armen. Verder was de overdracht ook goed. Week 2 had een goede week gedraaid en het was tof om hun verhalen te horen.
Toen we hen om half twee uitzwaaiden, begon voor ons de week dan echt. Mijn week bestond uit twaalf mensen. De eerste activiteit was het schminken van de kids en het rondbrengen over de camping van de recrakrantjes. 's Avonds was er poppenkast. Ik was meteen als eerste aan de beurt om de poppenkast te doen en de wilde achtervolging van de politieagent die de dief achterna ging die een bloem had gestolen, was meteen al een groot succes. Daarna had ik met mijn werkgroep (recra) de eerste activiteit. Traditioneel werd er zaterdagavond gebeachvolleybald. Het ging makkelijk, eenvoudig. Vermeldenswaardig zijn nog de dappere pogingen van één der vrouwelijke teamleden om mij onder water te krijgen in het meer. Aandoenlijk om te zien, maar niet erg succesvol. Daarna nog de Late Night Talk (LNT) en de eerste contacten waren alweer gelegd. Wij waren bezig en we waren lekker begonnen.
« Laatst bewerkt op: augustus 08, 2005, 08:22:08 pm door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #83 Gepost op: augustus 09, 2005, 08:33:11 pm »
E&R [deel 2]
De zondag was voor mij de slechtste dag van de week. Ik was enorm moe. De nacht die ik niet geslapen had, brak me nu pas echt op. De dag was grauw, net als ik. We begonnen met naar de kerk van Drachten-Nijega te gaan. Het was op zich leuk om alle gemeenteleden weer te zien. De preek was ook erg mooi, maar bevestigde wederom mijn twijfels bij bepaalde liturgische aspecten. Erg goed kwam ik dan ook de dienst niet uit. De middagdienst heb ik niet meegemaakt. Ik was achtergebleven om even relaxed een boekje te lezen. De rest van de dag was namelijk ook erg druk.
Allereerst moest de sing-inn van die avond voorbereid worden. Dat ging wel aardig, maar de techniek liet het weer danig afweten en dat geeft heel veel rompslomp. Het resultaat was dat ik enigzins gestressed, of in ieder geval ongeconcentreerd aan de sing-inn begon. En die sing-inn ging dramatisch. Of eigenlijk, de opkomst viel me wat tegen. De mensen hebben heerlijk gezongen en op zich was alles dik ok, maar zelf heb ik geen moment lekker gespeeld en dat voelt gewoon niet fijn. Dat ik blijkbaar meer dan voldoende speel als ik het bagger vind gaan, zie ik maar als een zegen van boven.

Na de sing-inn was ik een halfuurtje vrij en toen was het tijd voor mijn LNT. Aan de hand van het beeld van de parelkoopman die al zijn parels verkocht voor die ene mooie parel heb ik Filipenzen 3:3-16 uitgelegd. Over mijn LNT was ik wel tevreden, het was echt alsof de woorden van me werden overgenomen. Ook de rest van het team vond het een bijzonder goede LNT en ook de gesprekken met de campinggasten na afloop waren erg goed!
De dagevaluatie aan het einde van alles maakte diepe indruk op iedereen. Twee teamleden konden absoluut niet meer met elkaar door een deur. En op dat moment viel er ook werkelijk niets te beginnen met de situatie. Alleen op een later tijdstip individuele gesprekken zouden nog iets kunnen bereiken. Dat God echt gebeden verhoort werd hierin enorm benadrukt. Na één dag leek de lucht alweer geklaard en beide kemphanen zijn aan het eind van de week als zo ongeveer beste vrienden uit elkaar gegaan.

De maandag was het dan eindelijk voor iedereen tijd om vol aan de bak te gaan. Alle programma's zouden deze dag draaien. Iedereen moest aan de slag. Bij het recrawerk ging alles makkelijk. We begonnen 's middags met waterpolo en dat ging van een leien dakje. Het enige minpuntje was dat één iemand de bal vol door het raam schoot. Ach kan gebeuren...
's Avonds hadden we echt een topactiviteit. Er waren maar iets van 35 deelnemers vanwege de kou, maar het aantal toeschouwers bedroeg rond de 180. We gingen levend sjoelen, maar dan op de 'te land, ter zee, en in de lucht' manier. Met een band moest je over een zeepbaan en degene die het dichtst bij de rand kwam, die had gewonnen. Het spreekt voor zich dat iedereen die te hard ging voorover in het water tuimelde.
De nacht viel, iedereen was moe en vol van de mooie dag die geweest was.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

zidane

 • Berichten: 1177
 • Komt er eerlijk voor uit!
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #84 Gepost op: augustus 09, 2005, 11:20:16 pm »
Ik ben vorige week nog op bezoek geweest in Halfweg waar een paar bekenden zaten.
Het was leuk om het sfeertje weer even te proeven, en er was iemand uit amsterdam die dacht je te kennen, tenminste als je voornaam met een M begint. ><img src=" class="smiley"  />
Doe maar gewoon....dan doe je al gek genoeg!

karlos

 • Berichten: 827
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #85 Gepost op: augustus 10, 2005, 01:53:15 am »
* karlos bevestigt :)
Nein!

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #86 Gepost op: augustus 10, 2005, 09:41:20 pm »
Karlos maakt reactie van mijn kant bijna overbodig..., begon de voornaam van die iemand uit Amsterdam met een H.?

E&R [deel 3]
Een verslag van een week e&r is eigenlijk nooit goed. Enerzijds is het beeld dat ik schets onvolledig doordat het louter door mijn beleving is ingekleurd. Anderzijds is het beeld dat ik schets onvolledig, daar ik nooit het gevoel en de sfeer kan omschrijven die daar aanwezig waren. En veel van wat gebeurt, gebeurt daar waar ik (en vaak ook de andere teamleden) niet aanwezig zijn. De impact van onze woorden komt pas daar tot uiting waar de tijd is om erover na te denken.

De dinsdag ving aan op een zeer aangename manier. Het was droog en halverwege de ochtend brak daadwerkelijk het zonnetje even door. Ik zat voor de tent en daar beleefde ik twee zeer bijzondere momenten die nog steeds in mijn geheugen gegrift staan. Allereerst was daar een tienerwerker uit mijn week die onwijs goed met de diabolo overweg kan. En met onwijs veel liefde stond hij daar voor de tieners te laten zien wat hij kon en ook hen uit te leggen hoe zij het moesten doen. Als je hem daar bezig zag, dan was het net alsof je de eigentijdse invulling zag van toen Jezus zei: "laat de kinderen tot mij komen".
Het tweede was dat ik daarbuiten niet alleen op een stoeltje zat. Naast mij zat mijn teamleidster. Vorig jaar hadden wij al samen gedraaid en toen zij gevraagd werd als teamleidster werd haar ook gevraagd aan te geven of er iemand was met wie ze heel graag wilde draaien. En dat bleek ik te zijn (al wist ik dat al meteen na de teamindeling). Nu zaten wij dan voor de tent samen te babbelen en het werd een megatof gesprek, eindigend in dat we een rustig plekje opgezocht hebben om voor elkaar te bidden. Echt super dat een week ook zulke momenten kent!

Het recrawerk die dag ging uiteraard weer van een leien dakje. In de middag hadden we 'levend stratego', hetgeen uiteindelijk meer vlaggenroof werd. Ik zat lekker op de heuvel en hoefde alleen maar zo af en toe een nieuw teambandje om de arm van een speler te doen. Onderwijl had ik een uitermate amusant gesprek met een viertal moeders die bij ons waren komen zitten over vegetarisch eten, het amputeren van benen en nog wel meer rare onderwerpen.
's Avonds hadden we voetbal. Dat is een verplicht programma-onderdeel. Het was wel aardig, de opkomst was goed, maar wij als recrawerkers hadden liever wat anders gedaan. Eén ding is wel absoluut het vermelden waard. Vlak voor het voetbal, op dezelfde plek, had het e&r-mimeteam haar optreden, terwijl zij afbraken begon onze activiteit. Het hele strand, grasveld en de heuvel waren vol rumoerige mensen en velen waren overal verspreid al een balletje aan het trappen. Ik zette heel even mijn keel op en zei dat iedereen die mee wilde doen zich voor mij moest verzamelen. En binnen de minuut stond iedereen keurig netjes voor mij. Ik zie nog de verbaasde gezichten van het mimeteam.

Het mimeteam dan. Zij waren echt geweldig. Ik was behoorlijk onder de indruk van wat ze hadden laten zien. Aan sommige dingen kon je zien dat het niet een op-en-top professioneel team is, maar over het algemeen was het echt erg goed wat ze lieten zien.
Wat er verder allemaal gebeurde die dag weet ik niet meer precies. Wel weet ik nog dat ik 's avonds nog een tijd heb zitten trivianten met campinggasten en in de laatste beurt ze enorm versloeg. Ook begon die nacht binnen het team de openheid pas echt. Het liefdesleven van ieder nog wakker teamlid kwam ter sprake en zelfs gevoelige informatie werd verteld.
« Laatst bewerkt op: augustus 10, 2005, 09:41:56 pm door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

zidane

 • Berichten: 1177
 • Komt er eerlijk voor uit!
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #87 Gepost op: augustus 10, 2005, 10:00:54 pm »
Voornaam weet ik niet meer, maar de achternaam begon met een K.
Hij had ook al een paar keer meegedaan in Halfweg geloof ik.
Doe maar gewoon....dan doe je al gek genoeg!

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #88 Gepost op: augustus 11, 2005, 01:41:08 am »
degene waar ik op doelde is een zekere H. K. Het zal hem dus wel zijn :)
« Laatst bewerkt op: augustus 11, 2005, 01:41:54 am door LaNaussee »
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
LaNaussee et l'amour naissant... [deel 2]
« Reactie #89 Gepost op: augustus 11, 2005, 11:33:18 pm »
E&R [deel 4]
Een uur langer geslapen dan gewoonlijk. We zijn vrij deze dag, althans tot drie uur. Enkele vaste gasten van de camping hebben een familiedag georganiseerd en onze activiteiten vinden daardoor geen doorgang. Helaas is die familiedag voor onze tent georganiseerd en ga ik 's ochtends al bijna over mijn nek van de lucht van gebakken loempia's. Ook loopt er een vrouwtje rond met een microfoon die echt op de meest dramatische manier loopt te verkondigen dat er loempia's te verkrijgen zijn. Wij zijn er niet blij mee, maar ach, we gunnen die mensen ook hun pleziertje wel. Even later is het echter bonje. De mensen die de familiedag organiseren denken zomaar over de afscheiding heen te kunnen stappen en onze (privé) spullen te mogen doorzoeken voor iets dat ze nodig hebben. Daar maken we snel een einde aan. De organisatie is boos.

Om de meute te ontvluchten leen ik in de middag een bootje van de campingbaas en ga het meer over zeilen. In al die jaren had ik dat nog niet gedaan en het is geweldig dat nu te kunnen. Na enig aanmodderen heb ik alles weer in de vingers en even later weet ik een rondje om een boei te maken met slechts een centimeter of twintig tussen boei en schip. Een spontaan applaus van mijn medepassagier valt mij ten deel.
Slechts een fractie later begint het te regenen en goed ook. We koersen terug richting de haven. De familiedag is afgelopen en gezien de natte staat van ons in combinatie met de koude wind en het steeds verder verkleumen, is het niet verstandig door te zeilen. Terwijl we de haven naderen, zien we dat één van de campingmedewerkers het zand gesleept heeft en de volleybalnetten strak heeft getrokken. Onze avondactiviteit kan beginnen.

Die avond hadden we een volleybaltoernooi voor volwassenen. Er werd lekker gevolleybald en scheidsen was niet nodig. Helaas verloor ik in de finale, maar mooi was die finale. Een wedstrijd waar naast de spelers ook de toeschouwers zeiden dat het een mooie wedstrijd, op niveau was.
Later die avond na hadden we echt een hele toffe evaluatie. Heel open werd besproken hoe iedereen in de week stond en hoe het met iedereen ging. Het was super om de open sfeer te proeven en voor elkaar te bidden. De hechtheid van het team was weer verder gegroeid.
Rest mij nog te vertellen dat ik die dag of misschien ook wel een dag eerder, een smsje had gekregen van een bijzonder leuke dame die aan me dacht en voor me bad. Dat was zeker een welkome steun die ik kon gebruiken en waar ik oprecht heel blij mee was.
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"