Auteur Topic: Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2  (gelezen 235262 keer)

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Gepost op: juni 09, 2005, 12:02:59 pm »
Zo, hier kunnen jullie vanaf nu over mij lezen en reageren op wat ik in mijn blog schrijf ;) (Zelfregulatie heet dat geloof ik, he? ;) )
« Laatst bewerkt op: juni 27, 2005, 11:34:05 am door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #1 Gepost op: juni 09, 2005, 07:18:34 pm »
Zolang het maar geen zelfkastijding is.... 8)7

Alweer bijgekomen van je reis?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #2 Gepost op: juni 10, 2005, 12:09:05 am »
Op 1-regelige blogs ga ik natuurlijk niet reageren ;) ,eh hoewel.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #3 Gepost op: juni 10, 2005, 12:31:25 pm »
Gistermiddag intakegesprek voor ontspanningstherapie gehad. Ben benieuwd hoeveel ik er aan zal hebben. Daarna doorgegaan naar mn kamer. Daar het hok van Tamara verschoond. Om vijf uur kwamen twee vriendinnen even helpen de afwas weg te werken, te stofzuigen en die gingen ook nog verder wat dingetjes opruimen in mn kamer. Ik was dit keer wel erg blij met die hulp. Heb dan ook niet geaarzeld de geboden hulp aan te nemen.
Daarna eten gekookt voor eetgroepje. Ik had zelf nog nooit kip tandoori gehad, dus ik wist niet eens of ik mn zelfgemaakte maaltijd wel zou lusten.... Ik heb mn buikje rond gegeten :)
Vervolgens onderwerpsavond. Eerst wat gehoord en gepraat over postmodernisme. De grap is, dat er niet maar 1 definitie is voor wat het modernisme inhoudt... Dat krijg je als er vanuit het postmodernisme naar het modernisme gekeken wordt.... ;)
Daarna hadden we het over mensenrechten, en dan vooral over hoe de internationale gemeenschap invloed wil en kan (of helemaal niet kan) uitoefenen op de praktijk van vrouwenbesnijdenis. Pittige stof is dat, zeg.
Daarna gingen we wat praktischer: over ergotherapie, wat dat inhoudt, wat een ergotherapeut kan bereiken en wat voor invloed de overheid kan hebben op de doelen van zo'n ergotherapeut.
Tenslotte hebben we het nog gehad over AIDS, voornamelijk in Afrika, maar we hebben dat wel vergeleken met hoe er bij ons mee omgegaan wordt. Eigenlijk niet te geloven dat AIDS nog maar zo'n 25 jaar bestaat. Dat er hier dus mensen zijn die in hun jeugd helemaal niet te maken hadden met dit probleem. En wat sta je als mens eigenlijk machteloos tegenover zulke dingen als AIDS en vrouwenbesnijdenis. Een van de grootste problemen daarbij is dat je de mensen slecht kunt bereiken en een mentaliteitsverandering dus nog extra moeilijk wordt.
Doodmoe kwam ik op mn kamer en heb een gat in de dag geslapen. Zo dadelijk ga ik naar huis, aan het werk. Vrij laat dus. Maar ja, ik had die slaap wel ff hard nodig.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #4 Gepost op: juni 11, 2005, 11:10:42 am »
Gisteren lekker gewerkt. Toen nog het dorp in geweest. Ik had van opa V geld gekregen om zelf een verjaardagscadeautje te kopen. Uiteindelijk heb ik er twee dvd's voor gekocht: Dr. Dolittle en Dirty Dancing. Gisteravond dus allebei zitten bekijken ;)
Vanochtend ook weer wat gewerkt. Zo dadelijk nog even stofafnemen en stofzuigen en dan als een speer naar Maastricht. Vanaf half twee is de gemeentedag, en vanaf hier is het anderhalf uur fietsen. Dus dat wordt een beetje doorwerken :)
computerfout: een vreemde een in de byte

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #5 Gepost op: juni 11, 2005, 01:15:37 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 10 juni 2005 om 12:31:
Gistermiddag intakegesprek voor ontspanningstherapie gehad. Ben benieuwd hoeveel ik er aan zal hebben.
Ik ga ook eens een studentenpsych opzoeken, ivm mijn faalangst. Zeggen ze: 'ja, we geven altijd een 5-tal gesprekken', met een intake vooraf. Voelt dan wel een beetje lullig: iets wat je al jaren parten speelt zou zeker in 5 gesprekken opgelost kunnen worden. :+ (Gelukkig verwijzen ze 'zo nodig' ook verder.)
Ergo: ik ben ook erg benieuwd :).
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #6 Gepost op: juni 11, 2005, 01:48:09 pm »
Faalangst... echt iets voor meisjes.  :+
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #7 Gepost op: juni 13, 2005, 11:03:20 am »
Sorry, Pleun, ondanks je smilie komt jouw reactie heel rot bij mij over. Ja, ik heb ook faalangst (gehad). Maar het is echt niet alleen iets voor meisjes. Alleen durven jongens nog minder er aan te werken, lijkt het. Kijk dus alsjeblieft uit met wat je zegt.

Ik was gebleven bij zaterdagmiddag. Wat was er toen ook al weer? O, ja, gemeentedag. We gingen op 'geheime missie'. In vier groepen werden we er op uit gestuurd. Eerst naar de sooskelder, die nog extra verduisterd was. Daar kregen we het verhaal van Chiel te horen: rond 1950 speelt het. Chiel neemt soms boter mee naar zn vriendje die aan de andere kant van de grens woont. Maar o wee als hij politie of douane tegenkomt terwijl hij die boter bij zich heeft....
Wij moesten hem gaan helpen. We kregen twee pakjes boter mee. Onderweg konden we er nog meer verdienen, maar als we een patrouille tegen het lijf liepen, konden we boter kwijtraken.... Onderweg kregen we aanwijzingen over de route. Maar natuurlijk niet de hele route, want hoe minder je weet, hoe minder je kunt vertellen aan de douane.... Toen we de eerste aanwijzing opgevolgd hadden, kregen we de opdracht ons te vermommen. Dus gezichten groen en zwart geschminkt, stro, gras en duizendblad overal, bloemen in het haar. Kortom, we werden wandelende struiken. Ons team nam het allemaal heel erg serieus, dus voor we bij de tweede opdracht kwamen, hadden we een groepsnaam en allemaal een smokkelaarsnaam. Bij de tweede opdracht moesten we minimaal 50 kg naar boven rijden met een kruiwagen. Wij hebben dus de twee kinderen die we bij ons hadden in de kruiwagen laten klimmen en de rest van de groep duwde en trok. Dat ging dus in noodvaart naar boven :)
Verderop moesten we gebukt langs een heg kruipen. We hadden alleen iemand bij ons met zwaar versleten knieen, dus die kon dat niet. Vlak na dat stuk werden we ingehaald door de volgende groep. Maar ja, die hadden ook niet iemand in de groep die niet zo snel kon lopen. Dus die hebben we voor ons uit laten gaan. Vlak daarop was er weer een post. Moesten we een voedselpakket zoeken. Daarin zat, behalve drinken en een muesli-reep, ook weer boter. Op dat moment hadden we in totaal 8 pakjes boter verdiend. We hadden een goede strategie bedacht: ongeveer de helft van onze groep had de boter bij zich, de rest niet. Als er dan een patrouille kwam, hadden we zo'n vijftig procent kans geen boter kwijt te raken. Een patrouille mocht namelijk iemand uit de groep kiezen en die moest dan alle boter die hij of zij bij zich had inleveren.
Nadat we, op zoek naar de juiste grenspaal, de verkeerde kant opgelopen en weer teruggelopen waren, kwamen we vlak voor groep drie uit de enige patrouille die rondliep tegen. Die zette ons op de foto, haalde iemand uit de groep, die helaas een pakje boter bij zich had (gelukkig maar 1....) en daarna konden we weer verder. Iemand uit groep drie dacht leuk te zijn en speelde ook voor patrouille, maar hij pakte iemand zonder boter, dus dat had verder geen consequenties voor ons. Rond die tijd hadden we ook ons eigen smokkelaarslied verzonnen. Uiteindelijk kwamen we met 7 pakjes boter aan bij het eindpunt. Dat was net zoveel als groep twee en vier hadden. Maar groep twee had hun verdwaalkaarten gebruikt en verloren daarmee vier pakjes. Groep drie had 6 pakjes, hoewel ze heel hard probeerden er nog een pakje boter bij te praten. Maar dat verdienden ze niet. Ze verdienden eerder nog minpunten ivm die nep-patrouille. Terwijl we op de laatste groep wachtten, moesten we per groep voor de gemeenteleden die niet meegegaan waren een verslag tekenen op een groot papier. En toen kwam de uitslag. Heel spannend natuurlijk, want groep 1 en 4 hadden evenveel pakjes boter over de grens weten smokkelen. Maar groep 1 was het meest origineel geweest: de enige groep met een eigen naam (De wilde struik. Wild in de zin van loslopend :) ), smokkelaarsnamen en een smokkelaarslied. Wat vermomming betreft was het nog wel heel spannend wie daar het beste mee was, want ook groep 4 zag er fantastisch uit. Uiteindelijk verdiende groep 1 nog een pakje boter erbij door hun originaliteit. Dus kregen die de titel van 's lands beste botersmokkelaar :) Ik geloof dat ik dergelijke titels aan het sparen ben: ik heb ook ooit een raddraaiers-certificaat gehaald, en een piratendiploma en weet ik veel wat nog meer.... Maar we hebben vooral veel plezier gehad met zn allen.
Daarna werd er nog gebarbeknoeid. Heeft toch best wel wat: gerookt vlees, op sommige plekjes zwart, op andere plekjes nog maar net gaar.... Voor de kinderen was er ook nog gelegenheid spekjes boven de barbecue te verhitten. Heb ik lekker aan meegedaan :9
Al vroeg lag ik zaterdagavond in bed. Maar denk maar niet dat ik de volgende ochtend lekker uitgerust was. Heel aantal nachtmerries gehad. Gelukkig hoefde ik toch niet te begeleiden in de ochtenddienst. Na de dienst met een paar vriendinnen meegeweest. Lekker koffie gedronken, soep klaargemaakt. Echt lekkere gevulde tomaten-groentesoep. Saucijzebroodjes erbij. En vervolgens weer naar de kerk. Ik moest alleen nog even langs mn kamer, want ik was mn collectegeld vergeten :o
Mooie dienst gehad met belijdenis doen en avondmaalsviering. Het was heel erg vol, dus dat was een beetje passen en meten om iedereen in de kring gepast te krijgen. Wat ik wel bijzonder vond: tijdens de viering hebben we psalm 22 van psalmen voor nu staan luisteren. Een paar weken geleden hadden we een preek over die hele psalm en de dominee vatte die preek nog even kort samen voor de mensen die die niet gehoord hadden.
's Avonds heb ik nog even een rondje geskate, maar op een gegeven moment voelde ik me heel erg trillerig, kortademig. Dus ben ik even bij een paar vriendinnen wat gaan drinken, even tot rust gekomen en vlak voordat het te donker werd om zonder verlichting te rijden kwam ik weer op mn kamer. Gelukkig heb ik vannacht prima geslapen, dus ik hoop dat ik me vandaag niet nog eens zo rottig ga voelen...
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #8 Gepost op: juni 13, 2005, 03:48:26 pm »
Weliswaar vanochtend nog wat geschreven, maar ik heb zin om nog wat te vertellen, dus doe ik dat maar. Op dit moment zit ik op de uni en heb het zicht op de binnenplaats van onze faculteit. Die staat stikvol studenten. Blijkbaar hebben ze net twee uur college gehad, nu een half uur pauze en gaan ze dan weer aan de slag. Volgens mij zijn het vooral de studenten uit Texas van Baylor University. Wie weet ga ik in mn derde jaar wel daar een paar weken college volgen ;)
Hmm... zonder polsbeschermers om typt het toch wel wat makkelijker. Nadat ik vanochtend mn mail gecheckt had enzo, ben ik weer naar mn kamer gegaan. Daar lekker een kinderboekje zitten lezen om vervolgens mn skates aan te trekken. Op weg naar de stad bedacht ik dat ik een van mn vriendinnen, die vandaag heel hard aan haar studie bezig is, wel eens kon gaan verrassen met een leuk kaartje. In de souvenirshop een kaartje gekocht, waarop stond: Werkse! Ja, verschil moet er wezen.... Terwijl ik nog op weg was naar een plaatsje om het kaartje te zitten schrijven, kwam ik een van mn vrienden tegen. Die vond dat ik bij hem thuis dat kaartje wel kon schrijven. Kon ik gelijk ook wat drinken en dat huis bekijken, want ik was er nog nooit geweest. Gezellig met hem en een huisgenoot van hem zitten kletsen. Uitnodiging voor het avondeten gekregen en afgeslagen. Mn vriendin verrast. Die was errug blij met dat kaartje. Vond ze echt heel tof. En ik ben helemaal blij door haar reactie :*)
En toen ben ik maar naar de faculteit gereden. En daar zit ik nu. Lekker te genieten van mn vrije dag. Lekker te relaxen. Even bijkomen van de afgelopen tijd :O
computerfout: een vreemde een in de byte

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #9 Gepost op: juni 13, 2005, 03:59:05 pm »
Zucht. Zwaar vermoeiend, dat studentenleven. Van hot naar her, van vriend naar vriendin, je hebt zo'n geen leven. Nee, je zult een zucht van opluchting slaken als je eindelijk aan je carriere mag beginnen  ;) .
« Laatst bewerkt op: juni 13, 2005, 03:59:36 pm door Liudger »
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #10 Gepost op: juni 14, 2005, 12:01:36 pm »
Tsss. En dat als reactie op een dagje relaxen..... ;)
 
Voel me gelukkig echt weer fitter.  Dat rustige dagje gisteren heeft me goed gedaan. Vandaag ook nog lekker rust. Kreeg net een mailtje van mn docent calculusII dat ik de toets niet gehaald heb en dus maar moet herkansen. Nou ja, dan doen we dat maar :)
Voor vandaag staat alleen nog bijbelstudie op het programma. Verder niets, dus dat is lekker rustig. Morgen ga ik weer van alles doen.
« Laatst bewerkt op: juni 14, 2005, 12:01:46 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

HaJee

 • Berichten: 1339
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #11 Gepost op: juni 14, 2005, 01:21:15 pm »
geniet maar van het lekkere weer. Het is hier in Groningen iig prachtig!
Where is the wisdom we lost in knowledge?

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #12 Gepost op: juni 14, 2005, 03:50:17 pm »

quote:

HaJee schreef op 14 juni 2005 om 13:21:
geniet maar van het lekkere weer. Het is hier in Groningen iig prachtig!Ja he. Wel jammer dat ik nou net uitgerekend vandaag college en allerlei afspraken heb.

't is in Maastricht iig warmer dan hier: klik
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #13 Gepost op: juni 14, 2005, 04:33:49 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 14 juni 2005 om 12:01:
Tsss. En dat als reactie op een dagje relaxen..... ;)
Geniet er maar van :) .
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #14 Gepost op: juni 15, 2005, 02:53:40 pm »
Bijbelstudie was goed. Meer kan ik er geloof ik niet over zeggen.
Vanochtend bidgroep op mijn kamer gehad. Daarna naar het station gegaan. Net neefje N z'n fruithapje gegeven en daarna in bad gedaan. Tussendoor ook nog een lunch naar binnen gewerkt. En zo meteen kan ik de ramen en de vloer gaan doen. Vanavond neem ik een trein terug naar Maastricht waar ik dan rond middennacht hoop aan te komen. Ik probeer wel een beetje te relaxen vandaag, maar ik hoef me beslist niet te vervelen.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #15 Gepost op: juni 16, 2005, 02:16:22 pm »
We zijn gistermiddag ook nog het centrum in geweest. Was heel erg tof. Veilig teruggekomen in Maastricht.
Vanochtend naar het RIAGG gegaan. Bevestiging van ons vemoeden gehad: hyperlexie zou het heel goed kunnen zijn. Alleen komt er uit de test niet zo heel duidelijk iets autistisch naar voren, hoewel ik op die gebieden duidelijk lager score, maar dat het er niet duidelijk uitkomt, komt door mn hoge intelligentie. Toch wel maf als je zo'n 21 jaar lang wel weet dat je een vrij hoog iq hebt, maar niet weet hoe hoog en het dan te weten komt. Uitslag is dus niet verbazingwekkend voor mij.
Mama en Musicchris zijn weer terug uit de VS. Van Chris heb ik heel leuke oorbellen gekregen (zilver, lang, met vlinders, echt wel chic) en van mama een kalender van 2006 (vroeg al he?) met heeeeeel mooie foto's erin. Na volgend jaar heb ik dus een paar mooie platen voor aan mn muur. Ben er echt superblij mee. Ze hebben ook zo verschrikkelijk genoten daarginds. Zo dadelijk ga ik met mama mee boodschappen doen, daarna nog een hoeveelheid strijkgoed wegwerken, eten koken en dan weer naar Maastricht. Om acht uur haal ik daar een vriendin van de trein. Zij blijft het weekend bij mij logeren. Heb er echt zin in :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #16 Gepost op: juni 16, 2005, 02:57:15 pm »
Hyperlexie komt vaak in combinatie met Asperger voor (autisme met hoge intelligentie, waardoor het bijna niet opvalt). Autisme in combinatie met hyperlexie valt beter aan te pakken dan zonder. Dus dat zou een geluk bij een ongeluk zijn...

Veel sterkte ermee, ik bid voor je ;)

d:)b
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #17 Gepost op: juni 17, 2005, 04:15:44 pm »
Dank je, Roodkapje :)

Netjes gisteravond mn plannen uitgevoerd. Alleen kwam die vriendin met een trein eerder. Nadat we gegeten hadden, zijn we naar de verenigingsavond gegaan. Was heel gezellig. Soos bij een van de leden. De wijn vloeide rijkelijk, de onderwerpen pasten bij de aangeschoten toestand van de meesten. Zal wel een cultuurschokje geweest zijn voor mn logee ;)
Vanochtend is zij met de bus naar mn ouders gegaan, terwijl ik ging fietsen. Thuis wat gewerkt. Zij is met Musicchris gaan shoppen in het dorp. Na de lunch zijn we weer naar Maastricht gegaan. En vrijwel zonder pauze zijn we door gegaan naar de uni, waar we nu onze mail aan het checken zijn. Echt plannen hebben we nog niet gemaakt, behalve Shrek 2 kijken.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #18 Gepost op: juni 20, 2005, 10:09:21 am »
Vrijdagavond hebben we inderdaad Shrek 2 gekeken. Daarna zijn we maar gelijk doorgegaan: Finding Nemo. Na een half uur hebben we die stop gezet en zijn we gaan slapen. Zaterdag uitgeslapen. Lekker rustig gebruncht. Daarna naar het stadspark gegaan met een kleed, leesvoor, drinken en snoep. Na een tijdje weer gaan lopen. Even bij een van onze kasten langs om van het toilet gebruik te maken. Was geen probleem, hoewel we niemand gezien hebben... (de bovenverdieping wordt verbouwd en de voordeur stond open, dus we konden zo naar binnen :o )
Vervolgens weer door het park terug. Op een gegeven moment liep ik lekker op blote voeten door het gras. Blijkt precies op de plaats waar ik mn rechtervoet neerzet ook een bij te zitten :( Ik kon er precies niet bij om het uit te zuigen. En het verwijderen van de angel ging ook niet heel soepel. Zat ik daar in de volle zon, met alcohol in mn bloed (had een biertje op) en bijengif in me. Werd dus behoorlijk duizelig. Uiteindelijk toch de schaduw weten te bereiken. Na een tijdje voelde ik me gelukkig weer een stuk beter en zijn we maar naar onze fietsen gegaan en weer naar mn kamer.
Na het avondeten zijn we verder gegaan met Finding Nemo. En daar achteraan ook nog Willy Wonka & the Chocolate Factory. Goed voor je engels. Ik heb er namelijk geen ondertiteling bij....
Zondagochtend moesten we al vroeg in de kerk zijn: om half tien. Ik stond namelijk op het rooster voor welkom heten. 't Was behoorlijk druk. Na kerktijd zijn we meegegaan met mevrouw de praeses. Was gezellig. Bij haar gegeten. Daarna gingen we met zes meiden naar de Maas. Daar hebben we een paar uurtjes gelegen. Genieten van de jetski's enzo... Nog bij een van de anderen een ijsje gegeten en vervolgens naar de kerk. Moesten we weer om half zijn voor het welkom heten. Komen we daar, vragen ze meteen of ik alsjeblieft wil meespelen, ze hadden al een fluit voor me. Ik had mn eigen fluit ook bij me, dus heb ik daar maar op gespeeld. Was een doopdienst. Dus veel opwekkingsliederen. De begeleiding bestond uit een razendgoede pianist, een gitarist, drie blokfluitisten en twee zangeressen. En de kerk zat nog voller dan 's ochtends....
Vrij laat waren we terug op mijn kamer. Op een gegeven moment was ik helemaal verdiept in het verenigingsarchief, waar ik het beheer over heb. En mn vriendin ging zwijgend haar gang, deed even de afwas zonder dat ik daar wat van merkte. Zegt ze op een gegeven moment vrij geprikkeld: ik ga wandelen. Ik heb gelijk het archief aan de kant gelegd, want dat kon natuurlijk niet. We hebben het wel meteen uitgepraat: ik had niet in het archief moeten duiken en haar vergeten, zij had er eerder wat van moeten zeggen. We maakten het dus goed. Maar een stel hangjongeren zag dat. Komen er twee op hun scooter via de andere kant naar ons toe en roepen: He, lesbo's. Nou ja, zegt meer over hen dan over ons ;)
Heel erg op tijd naar bed gegaan, want vanochtend om vijf uur ging de wekker alweer. Mn vriendin moest de bus van zes uur hebben.... Nadat ik haar op de bus gezet had, ben ik weer in bed gekropen. Waar ik om negen uur maar weer uit gegaan ben :) En nu zit ik dus op de uni. Ik ga straks nog even een eindje skaten, denk ik, voor het daar echt veel te warm voor wordt 8)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #19 Gepost op: juni 21, 2005, 10:26:08 pm »
Voor skaten was het al veel te warm. Ik heb heel weinig gedaan. Zelfs van typen en denken begon ik al te zweten. Ben niet al te op tijd naar bed gegaan, maar wel vanochtend weer op tijd er uit.
Communicatietraining was als altijd weer erg inspannend. Twee mensen die behoorlijk in de put zaten. Daar word je ook niet vrolijker van. Op een gegeven moment heb ik met een van die twee gebeden. Was het enige wat ik nu voor haar kan doen.
We hebben het kwaliteitenspel gedaan. Is wel grappig. In het begin van mijn tijd in Maastricht hebben we dat als jaargroep met een echtpaar uit de gemeente gedaan. Ik had dus nog een briefje daarvan op mn kamer. Een aantal dingen die er toen uitkwamen, kwam er nu weer uit :) Blijkbaar hadden ze toen meer gelijk dan ik op dat moment nog durfde te geloven :)
Na de training samen met een vriendin geluncht. Was weer erg tof. Genieten we allebei altijd erg van. Na het lunchen als een speer naar het station gegaan, en toch net de intercity gemist. Nou ja, zelfs met de stoptrein die daarna reed was ik nog een half uur eerder dan ik eigenlijk gepland had, dus ik moet niet zeuren. Helaas ook op het Hofplein nog de trein net zien wegrijden. Anders was ik een uur eerder geweest.
Neefje R groeit hard. Hij schijnt nu zelfs al zwaarder te zijn dan neefje N.
Morgen eerst naar de homeopaat en daarna met mn schoonzusje mee richting Groningen. Daar zet zij me op het station af en dan ga ik naar Rietje toe. Ik heb er zin in! Ook zie ik er ergens wel een beetje tegenop.... Stel dat we elkaar tegen vallen IRL.... Nou ja, dat zien we dan wel weer ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #20 Gepost op: juni 21, 2005, 10:42:19 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 21 juni 2005 om 22:26:
Ik heb heel weinig gedaan. Zelfs van typen en denken begon ik al te zweten. Ben niet al te op tijd naar bed gegaan, maar wel vanochtend weer op tijd er uit.
 Misschien tijd voor tropenschema , inclusief siesta?

quote:

Communicatietraining was als altijd weer erg inspannend. Twee mensen die behoorlijk in de put zaten. Daar word je ook niet vrolijker van.
Aan de andere kant, jij schijnt niet meer zo vaak in de put te zitten - dat is iets om weer wel vrolijk van te worden :) .

quote:

We hebben het kwaliteitenspel gedaan. Is wel grappig. In het begin van mijn tijd in Maastricht hebben we dat als jaargroep met een echtpaar uit de gemeente gedaan. Ik had dus nog een briefje daarvan op mn kamer. Een aantal dingen die er toen uitkwamen, kwam er nu weer uit :) Blijkbaar hadden ze toen meer gelijk dan ik op dat moment nog durfde te geloven :)
wa's dat? zoiets van dat je elkaars kwaliteiten moet opsommen?

quote:

Na het lunchen als een speer naar het station gegaan, en toch net de intercity gemist. Nou ja, zelfs met de stoptrein die daarna reed was ik nog een half uur eerder dan ik eigenlijk gepland had, dus ik moet niet zeuren. Helaas ook op het Hofplein nog de trein net zien wegrijden. Anders was ik een uur eerder geweest.
Neefje R groeit hard. Hij schijnt nu zelfs al zwaarder te zijn dan neefje N.
Morgen eerst naar de homeopaat en daarna met mn schoonzusje mee richting Groningen.
Wat is Nederland toch lekker overzichtelijk - Maastricht - Den Haag - Groningen in no time.
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #21 Gepost op: juni 21, 2005, 10:49:46 pm »
Dat ik veel minder in de put zit dan een paar maand geleden is zeker waar en echt iets om dankbaar voor te zijn. Wel merk ik dat ik erg moet uitkijken met de indeling van mn tijd.... (Mislukt deze week wel wat, maar ok... :) )
Kwaliteitenspel is een set kaarten waar kwaliteiten op staan die je hebt, of niet. We moesten in kleine groepjes onderhandelen welke kaarten het beste bij wie pasten. Zowel welke je bij jezelf als welke je echt bij de ander vond passen. Vervolgens ook nog in andere groepjes de vervormingen bekeken: wat zou je meer willen hebben (bijvoorbeeld: iemand die weinig voor zichzelf opkomt, wil meer brutaliteit hebben, of meer agressiviteit). Daar moesten we er minimaal vier van kiezen. Snap je het een beetje?
Nederland is lekker overzichtelijk, en een OV-kaart fantastisch. Ik gebruik em vooral voor familiebezoeken.... ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

rietje

 • Berichten: 1703
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #22 Gepost op: juni 22, 2005, 06:19:48 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 21 juni 2005 om 22:49:

Nederland is lekker overzichtelijk, en een OV-kaart fantastisch. Ik gebruik em vooral voor familiebezoeken.... ;)


en vrienden bezoeken aan de andere kant van het land ;)
twas gezellig!!!!!!! :)
ennuh, die schoenen heb ik nog wel gekocht, maar ik ga ze ook weer terugbrengen B)
ik sta dr niet helemaal goed op......(krijg je als je stuenzolen in je schoenen hoort te hebben :(  ;)

heb je goeie reis trug gehad????!!!!!
gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #23 Gepost op: juni 23, 2005, 12:26:48 pm »
Zal ik gewoon bij het begin beginnen? Is wel zo overzichtelijk ;)

Gisterochtend eerst naar de homeopaat. Kwam niets bijzonders uit. Andere verdunningen van wat ik al innam, verder gewoon goed gezond, geen vitaminengebrek enzo :)
Daarna als een speer terug naar mn logeeradres. Met wat vertraging vertrokken I, R en ik met de auto richting Groningen. Pfew, wat een lange tocht is dat eigenlijk. Zo'n twee en een half uur lang alleen maar snelweg. In Groningen werd ik netjes bij het station afgezet. Daar heb ik de bus naar Roden genomen. Daar aangekomen zat Rietje al op mij te wachten. Om te beginnen hebben we een toilet opgezocht, want na ruim drie uur onderweg zijn moest ik verschrikkelijk nodig. Op Groningen hadden ze me niet doorgelaten omdat ik geen rooie cent in mn portemonnee had zitten....
Aangezien het lunchtijd was, zijn Rietje en ik eerst maar eens een broodje gaan eten. Gezellig zitten kletsen ondertussen. Vervolgens lekker gaan shoppen. Kleren kijken, beweren dat we allebei al genoeg shirtjes hebben maar nog wel een broek erbij willen, en vervolgens vrijwel alleen maar naar shirtjes kijken ;)
Ook nog schoenen gekocht. Tenminste, ik heb sandalen gekocht die bij de slippers lagen. Kwaliteit zal er ook wel naar zijn, maar ze lopen heerlijk. Rietje had schoenen gezien, wist nog niet of ze die ging kopen. Blijkbaar toch gedaan. Jammer dat je ze toch weer terug moet brengen, Rietje. Ze waren erg leuk.
Verder hebben we nog een puddingbroodje en een bananenmilk-shake naar binnen gewerkt. En opeens was het al weer tijd om naar de bushalte te gaan....
Ik heb zowaar geen vertraging gehad op weg naar Maastricht. Toch is het een reis van zo'n vijf uur.... Achteraf gezien had ik ook de bus van een half uur later nog kunnen nemen, dan was ik maar een kwartiertje later thuis geweest dan nu. Ik kijk in ieder geval terug op een heeeeel toffe middag.

Vanochtend ontspanningstherapie gehad. Niet echt iets bijzonders. Wel geconstateerd dat mn schouders en nek behoorlijk vast zitten. En nu moet ik van deze computer af. Wordt onderhoud aan gepleegd....
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #24 Gepost op: juni 24, 2005, 11:18:54 am »
Gistermiddag konden we borrelen in de binnentuin van onze faculteit. Gratis bier van de tap. Was erg gezellig. Aansluitend werd er gebarbecued. Voor het eerst vond ik het jammer dat ik ook al iets met de studentenvereniging had. Overigens gingen wij ook bbq-en, maar dan voor minder geld en dus met andere mensen. Nou ja, dat was eigenlijk ook wel erg gezellig. We hebben veel lol gehad. Trokken het verhaal van Madelief, die ooit beweerde dat haar hoofd eraf gedraaid was toen ze de nieuwe wasmachine aan het bewonderen was, en toen bij de dokter een nieuw hoofd had gekregen, wat erg ver door. Leverde fantastische verhalen op. Na het bbq-en, toen het al wat aan het schemeren was, zijn we nog met een stel naar het 'strand aan de Maas' gegaan. Helaas was het feest al afgelopen. Dus echt boeiend was dat niet meer. Nog wel een tijdje over de Maas uit zitten kijken. We hadden nog een halfvolle fles rode wijn die leeg moest ;)
Eenmaal op bed wilde de slaap niet echt komen. 't Was veel te warm. Na ruim een uur werd ik weer wakker van de dorst. Uiteindelijk toen het al wat licht begon te worden mn deur opengezet. Helaas iets te lang open laten staan. Het was toen ik vertrok alweer 27 graden in mn kamer, ondanks dat ik mn gordijnen dicht had tegen de zon en ondanks het luchten vanochtend vroeg. Op de fiets was het nog goed uit te houden, maar hier op de uni is het ook al weer verschrikkelijk warm. Ben benieuwd of we vandaag de 35 graden nog gaan halen 8)
Vanochtend werd ik opgebeld met de vraag of ik de senaatsfoto's voor de senaat f.t. wil maken. Tulijk wil ik dat! Ik heet niet voor niets Fotogravinnetje ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #25 Gepost op: juni 24, 2005, 05:48:34 pm »
Begin van de middag naar huis gefietst. Ik zou samen met Musicchris gaan zwemmen, blijkt dat zwembad opgeheven te zijn :( We zijn maar verder gaan fietsen. Lekker over de Brunssummer heide, hebben daar lekker sinas zitten drinken en chips zitten eten. Op de terugweg nog een ijsje zitten eten (waar zij haar beurs liet liggen, dus werden we opgebeld dat ie daar nog lag; vriendelijke Limburgers ;) ) en dan gaan we vanavond wel in het zwembad hier dichterbij zwemmen. En vanavond fiets ik dan weer terug, tenzij er een schip met zure appels langs komt. Dan kruip ik wel hier in bed....
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #26 Gepost op: juni 25, 2005, 08:35:08 pm »
Lekker droog thuis gekomen. Vanochtend lekker uitgeslapen. Een eindje geskate, boodschappen gedaan. Verder vooral een heleboel zweedse puzzels gemaakt. En na het avondeten nog maar weer gaan skaten. Word ik halverwege opgebeld dat de ochtendliturgie er nog niet is, maar de middagliturgie al wel. Dus daar zit ik nu op te wachten. Hij schijnt vertraging te hebben...8)7 Dat mailtje dan.
Maar nu heb ik dan beide liturgien. En jullie zijn ook weer bij ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #27 Gepost op: juni 27, 2005, 11:47:32 am »
Gisteren een volle dag gehad. Twee keer fluiten in de kerk. Slurpt toch meer energie dan ik altijd verwacht. Heb in ieder geval heel geconcentreerd gefloten en het ging ook erg lekker.
Tussen de twee diensten samen met drie kleine kinderen (nou ja, tussen groep 3 en groep 7) naar een vriendin geweest. Tot vlak na het eten was er nog een volwassene bij. Was erg gezellig. Veel zitten kletsen (o.a. over voetbal...) een wandeling gemaakt en me behoorlijk geprikt aan de brandnetels langs het pad ;)
En nog een keer hetzelfde rondje maar dan met het huisgenootje van mn gastvrouw, haar gast en een van die kleintjes. Helaas struikelde ik over een konijnenhol, dus stond ik in de tweede dienst met groene knieen op het podium :/
Na de middagdienst, die overigens lekker lang duurde (leerdienst over HC zd 31, over de sleutels van het koninkrijk; lokte nogal wat reactie uit, dus liep de dienst wat uit) weer naar mn kamer gegaan. Kom ik daar, zie ik opeens een lange lege avond voor me. En ik zag al wat op tegen de toets van vanochtend. Ik was hartstikke moe, maar ja, ik ga niet om acht uur al naar bed. Uiteindelijk mn skates aangetrokken. Halverwege twee glazen water gedronken bij mn gastvrouw van die middag (had haar nog niet bedankt, dus dat deed ik onderweg maar en toen vond ze dat ik wel genoeg moest drinken ;) ). Maar op de terugweg, op een kwartiertje rijden van mn kamer, moest ik wel zo verschrikkelijk nodig naar het toilet. Dus heb ik bij een vriend die daar vlakbij woont aangebeld. Tulijk mocht ik wel even naar het toilet. Wil je koffie? Nou, liever thee. Bleek dat hij nog moest beginnen met eten koken (en het was al negen uur....). Of ik ook trek had. Nou, geen trek, maar ik moet wel genoeg eten natuurlijk. Oftewel, ik heb daar heerlijk zitten relaxen, thee drinken, macaroni eten, muziek zitten luisteren en zitten kletsen. Om half elf nog eens vertrokken.... Gelukkig had ik mn lampjes bij me. Is wel zo veilig als het al wat donker aan het worden is. Meteen in bed gedoken.
Vanochtend kon ik mn bed nauwelijks uitkomen. Had totaal geen zin in die herkansing. Voelde me zwaar rot. Studieadviseur was nog niet aanwezig. Had met hem willen overleggen. Toch maar naar de tentamenruimte gegaan. Uiteindelijk toch de herkansing gemaakt. Maar voel me nog steeds heel rottig, moe, hoofdpijn, nergens zin in. Hoe ik de toets gemaakt heb? Beter dan de eerste keer, maar dat is niet zo moeilijk. Heb nu wel hoger dan een 1.... :+
« Laatst bewerkt op: juli 10, 2005, 10:25:03 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

HaJee

 • Berichten: 1339
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #28 Gepost op: juni 27, 2005, 11:50:29 am »
Balen dat het zo rot ging en dat je je ook zo voelt. Hoe belangrijk is een goed resultaat op die herkansing? Oftewel: moet je dat tentamen dit jaar halen?

Hopelijk voel je je in de loop van de dag wat beter. Sterkte!
Where is the wisdom we lost in knowledge?

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #29 Gepost op: juni 27, 2005, 11:56:09 am »
Dank je, HaJee. Ik loop sowieso 12 maanden studievertraging op. Maar alles wat ik nu haal is mooi meegenomen. Overigens, als ik twee van de drie herkansingen haal, hoef ik komend jaar niet steeds toestemming te vragen aan de examencommissie om tweedejaarsvakken te volgen. Is in feite het enige verschil
computerfout: een vreemde een in de byte

E-line

 • Berichten: 3300
 • 'tôôk-toktok'
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #30 Gepost op: juni 27, 2005, 02:27:20 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 24 juni 2005 om 17:48:
Begin van de middag naar huis gefietst. Ik zou samen met Musicchris gaan zwemmen, blijkt dat zwembad opgeheven te zijn :(
Welk zwembad is opgeheven? Dat buitenzwembad in Brunssum? Of dat binnenzwembad in Hoensbroek waar de bliksemafleider een poos geleden af was gejat?

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #31 Gepost op: juni 27, 2005, 02:44:01 pm »
Dat buitenzwembad in Brunssum, de Zeekoelen.

Tussen mn vorige bericht en nu vrij weinig gedaan. Alleen een tijdje zitten fluiten op mn blokfluit met mn buitendeur wijd open. Komt een van mn oudere buren langs: Klinkt mooi! Is wel wat anders dan meestal... Ja, idd, wat wil je ook in een studentencomplex. Daar klinkt meestal geen of weinig klassieke muziek ;) Toch erg leuk zo'n compliment :)
computerfout: een vreemde een in de byte

porcupine

 • Berichten: 1013
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #32 Gepost op: juni 27, 2005, 05:22:24 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 27 juni 2005 om 11:47:
Kom ik daar, zie ik opeens een lange lege avond voor me. En ik zag al wat op tegen de toets van vanochtend. Ik was hartstikke moe, maar ja, ik ga niet om acht uur al naar bed. Uiteindelijk mn skates aangetrokken. Halverwege twee glazen water gedronken bij mn gastvrouw van die middag (had haar nog niet bedankt, dus dat deed ik onderweg maar en toen vond ze dat ik wel genoeg moest drinken ;) ). Maar op de terugweg, op een kwartiertje rijden van mn kamer, moest ik wel zo verschrikkelijk nodig naar het toilet. Dus heb ik bij een vriend die daar vlakbij woont aangebeld. (...) Om half elf nog eens vertrokken.... Gelukkig had ik mn lampjes bij me. Is wel zo veilig als het al wat donker aan het worden is. Meteen in bed gedoken.
Vanochtend kon ik mn bed nauwelijks uitkomen.
Das niet zo slim he  ;)
« Laatst bewerkt op: juni 27, 2005, 05:22:48 pm door porcupine »

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #33 Gepost op: juni 28, 2005, 12:27:51 pm »
Gisteravond gezellig elders gegeten. Was errug lekker. Rest van de avond Mary Poppins zitten kijken. Daardoor prompt vergeten mn zus die gisteren jarig was te bellen. Nou ja, dat moet eind van deze middag dan nog maar even. Vanochtend weer communicatietraining gehad. Nu nog 1 keer en dan is het voorbij.... ;( Ik merk nu al dat ik steeds minder bewust mn grenzen stel, maar steeds meer onbewust. Goede ontwikkeling! We hebben het ook nog vrij uitgebreid gehad over verschillen tussen kerken. Weliswaar voornamelijk uiterlijke kenmerken, maar toch niet helemaal. Belangrijkste (uiterlijke) verschil tussen gereformeerd en katholiek bleek dat gereformeerden veel meer 'samen' doen, veel meer gemeenschap hebben. Dat zijn ze in de katholieke kerk kwijtgeraakt, zeiden een paar. En in de katholieke kerk wordt alles van bovenaf, vanuit de kerk, opgelegd. Het viel hen op dat ik gewoon weet wat er in de bijbel staat. Zij weten alleen wat de kerk hen geleerd heeft. Is wel gaaf dat we het ook over dat soort dingen hebben in de groep.
Vandaag verder een lekker rustige dag. Alleen vanavond nog bijbelstudie. Verder niets op het programma. Pas voor morgenmiddag weer wat: ontspanningstherapie. Ik geloof dat het me wel steeds beter gaat lukken om niet mn hele agenda vol te plannen :*)
computerfout: een vreemde een in de byte

Mezzamorpheus

 • Berichten: 5201
 • You are my Lifeboat
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #34 Gepost op: juni 28, 2005, 02:24:33 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 28 juni 2005 om 12:27:
Belangrijkste (uiterlijke) verschil tussen gereformeerd en katholiek bleek dat gereformeerden veel meer 'samen' doen, veel meer gemeenschap hebben. Dat zijn ze in de katholieke kerk kwijtgeraakt, zeiden een paar. En in de katholieke kerk wordt alles van bovenaf, vanuit de kerk, opgelegd. Het viel hen op dat ik gewoon weet wat er in de bijbel staat. Zij weten alleen wat de kerk hen geleerd heeft.


Een van de belangrijkste verschillen lijkt mij dat de Rooms-Katholieke (onze kerk is ook katholiek!) kerk barst van de symboliek en dat wij dat vrijwel compleet zijn 'kwijtgeraakt', alhoewel er langzaamaan weer iets 'terugkomt'.

rietje

 • Berichten: 1703
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #35 Gepost op: juni 28, 2005, 07:59:39 pm »
gkv-ers kennen elkaar door het hele land heen...merk ik steeds meer :)
natuurlijk ken je niet iedereen, maar wel verbazingwekkend dat je elkaar zow tegen komt...of je krijgt reacties van: heej, die ken ik ook... :*)
« Laatst bewerkt op: juni 28, 2005, 08:01:33 pm door rietje »
gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien

porcupine

 • Berichten: 1013
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #36 Gepost op: juni 28, 2005, 08:09:20 pm »
Ja, en dat terwijl Nederland toch zo'n heel groot land is...

rietje

 • Berichten: 1703
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #37 Gepost op: juni 28, 2005, 08:28:42 pm »
:P
gelukkig wie zuiver van hart zijn, want zij zullen God zien

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #38 Gepost op: juni 29, 2005, 02:16:03 pm »
Ik gebruikte alleen maar de terminologie die we op de training gebruikten ;)
Gistermiddag ging ik foto's ophalen bij de hema. Word ik onderweg aangesproken door een of andere monnik. Kreeg een boekje in handen gedrukt (over Hare Krsna :/ ). Even mee staan praten. Op de een of andere manier kwam hij me bekend voor. Achteraf weet ik waarvan: een oud-huisgenoot is ruim een jaar geleden in dat klooster geweest en vertelde me daarover. Toen zag ik precies DIE jongen voor me :? Very strange.
De foto's waren gaaf om te zien. Ben het blijkbaar nog niet verleerd ;)
's Avonds bijbelstudie. Maar ik was zo verschrikkelijk moe dat ik weer voortijdig weggegaan ben :O
Vannacht drie keer wakker geworden door een enorme onweersbui. Echt niet leuk. De eerste keer schrik je je een rotje, de tweede keer denk je: had ik dit niet al eerder meegemaakt? en de derde keer ga je je afvragen of je geen last hebt van een steeds terugkerende nachtmerrie |:(
Ik moet gaan verzinnen hoe ik het met mn telefoon ga doen. Over een week heb ik geen vaste aansluiting meer. Dus ga ik alles mobiel doen. Nou heb ik een oude telefoon met verrotte batterij en een goede telefoon met sim-lock. Voor begin september kost het me behoorlijk wat geld om die sim-lock te verwijderen.... Dus ik kan nog niet meteen op een abonnement overstappen. Nou ja, misschien dat ik het ergens voor 10 of 15 euro kan laten doen. Altijd beter dan de 160 die ze bij mn provider er voor vragen.... En dan nog een goedkoop sim-only abonnement aanvragen :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #39 Gepost op: juni 29, 2005, 07:30:10 pm »
Batterij (of waarschijnlijker; accu) vervangen is geen optie?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #40 Gepost op: juni 30, 2005, 12:31:34 pm »
Kost meer dan die 10 of 15 euro....

Bij ontspanningstherapie weer twee oefeningetjes er bij gekregen.
Gisteravond op het laatste moment besloten naar de gemeenteavond te gaan. Als ik verstandig geweest was, was ik daar eerder weer vertrokken. Nu was ik wel heel erg moe aan het eind van de avond. Op de terugweg nog een uitnodiging voor een verjaardagsfeest afgeslagen. Wel erg jammer, hoor, want ik ben dol op feestjes en helemaal als het bij een van mn vrienden of vriendinnen is...
Vanochtend dus weer moeite om op tijd mn bed uit te komen. Toets Logica gemaakt. Als het voldoende is, dan is het een krappe voldoende. Nou ja, ik zie wel.
Ik meld me maar af voor het eten vanavond. Dat doen we altijd samen voor een alv. Tenminste, dit jaar. En dan hoop ik dat ik me fit genoeg voel voor de hele alv.
Morgen wordt ook weer een drukke dag, met een toets 's ochtends, een afspraak 's middags en een afspraak 's avonds. Vooral 's avonds ga ik proberen me flink te ontspannen. Moet lukken ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #41 Gepost op: juli 01, 2005, 12:01:18 pm »
Toch halverwege de ALV weer weggegaan. Wel jammer. Maar was echt veel te moe :O Vlak voor vertrek de hele vereniging even officieel op de hoogte gesteld van de diagnose hyperlexie. Werd prettig op gereageerd.
Op mn kamer gekomen had ik nog even hevig behoefte aan een telefoontje met mn moeder, dus heb ik dat maar gedaan :)
Vanochtend herkansing calculus II gehad. Ging wel redelijk. Misschien ook nog wel voldoende. Een ruime zes misschien zelfs!
Zometeen lekker fotograferen. En dan ff relaxen tot begin van de avond :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #42 Gepost op: juli 04, 2005, 11:32:51 am »
Hoog tijd voor een update!

Het fotograferen ging heerlijk. Denk dat de foto's best goed geworden zijn. Woensdag zullen we het waarschijnlijk weten ;)
De afspraak 's avonds.... Ik stond netjes om iets na zessen voor de deur. Maar geen reactie op mijn aanbellen.... Even een sms-je gestuurd van: we hadden toch om 18.00u afgesproken? Oeps... Vergeten.... Nou ja, om half acht dan maar. Moesten we nog wel eten klaarmaken. Dus ik naar mn kamer, alvast de kip gesneden en in de marinadesaus gedaan. Gezellig staan kletsen terwijl het eten heet stond te worden. Lekker gegeten. En natuurlijk nog meer zitten praten. En toen vroeg mn gastheer of ik er veel bezwaar tegen had als hij even een half uurtje ging liggen slapen op de bank. Daarna zou ik meer aan hem hebben. Geen bezwaar wat mij betreft. Ik heb naar een deel van een film over Jeanne d'Arc zitten kijken op tv. Maar na ruim een uur was ie nog niet zo ver dat ie wakker kon blijven. Dus ben ik, sans rancune, naar mn eigen kamer gegaan, gelijk in bed gedoken en heb heerlijk geslapen. 't Was tóch een gezellige avond geweest.
Zaterdag heerlijk uitgeslapen. 's Middags een eind geskatet. Boodschappen gedaan voor het weekend. 's Avonds hadden we bbq van de buurtkring. Was heel gezellig. Heb me vooral bezig gehouden met de aanwezige kinderen. Het grasveld hebben we als lange mat gebruikt, een randje als evenwichtsbalk, en turnen dan maar :) Ook heel leuk zitten kletsen met een paar van die kinderen. En ondertussen heerlijk lopen smullen van het vlees. Met een voldaan gevoel weer naar bed gegaan.
Zondag op tijd naar de kerk, want ik moest stoelen klaarzetten en voor de koffie zorgen. Maar daar had Sjaak, zoals gewoonlijk, al weer voor gezorgd. Ook het koffieschenken werd ons gedeeltelijk uit handen genomen. Hoefden we alleen voor nieuwe voorraad te zorgen :) O, ja, natuurlijk netjes alles weer afgewassen enzo.
Met een vriendin mee naar haar kamer gegaan. Daar waren we met zn vieren. Heel gezellig. Middageten op mn eigen kamer in mn eentje genuttigd. En toen wilde ik wel weer een eind skaten, dus dan doe je dat. Na de middagdienst netjes geholpen de stoelen op te ruimen en de zaal netjes achter te laten. Kregen we ook weer flink hulp bij. Heb nog niet vaak zo'n relaxte stoelen- en koffiebeurt gehad.
Daarna naar mn kamer gegaan, tas ingepakt, naar de Taizé-viering in de St. Jan gegaan. Weet nog steeds niet of ik er goed aan doe om te gaan. Na de viering nog naar mn ouders toe gefietst. Netjes voor donker was ik thuis.
Vanochtend kon ik weer lastig mn bed uit komen. Heb nu 'al' een half uur gewerkt. Dat moet nog wel wat meer worden, dus ik ga weer aan de slag
:w
computerfout: een vreemde een in de byte

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #43 Gepost op: juli 04, 2005, 11:56:06 am »
Ja als alles voor je gedaan wordt dan is zo'n stoelen- en koffiebeurt best te doen natuurlijk. ><img src=" class="smiley"  />  ;)

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #44 Gepost op: juli 05, 2005, 12:37:42 pm »

quote:

dingo schreef op 04 juli 2005 om 11:56:
Ja als alles voor je gedaan wordt dan is zo'n stoelen- en koffiebeurt best te doen natuurlijk. ><img src=" class="smiley"  />  ;)


Heb je helemaal gelijk in, dingo. Heb er dan ook lekker van genoten :*)

Even kijken... waar was ik gebleven? O ja. Gisteren een paar uurtjes gewerkt, naar de openlucht-douche staan kijken, naar de diploma-uitreiking van mn zusje en toen weer naar Maastricht.
Die diploma-uitreiking was wel een massaal gebeuren. Was bij mij heeeel anders ><img src=" class="smiley"  /> Toch heeft dat wel wat. Bij iedere leerling werd er een oude (pas)foto en de nieuwste getoond. Sommigen waren wel heeeeeel erg veranderd ;)
De weg naar Maastricht was wel behoorlijk frisjes. Eindelijk voelde het niet meer zo benauwd aan buiten, maar dan hoeft het toch niet gelijk KOUD te worden? :+
Vanochtend laatste keer communicatietraining gehad. We hebben het gehad over de doelen die we aan het begin voor ons zelf gesteld hadden en in hoeverre we die gehaald hebben. Iedereen is op de goede weg. Is tof om te zien. Er was chemie in de groep, en dat maakt het wel een beetje erg jammer dat het de laatste keer was.... ;)
Nog niet alle cijfers van de herkansingen terug. Alleen van Logica. Dat was ongeveer net zo hoog als de eerste keer, dus die gaan we volgend jaar nog wel een keer doen :) De rest is nog even afwachten.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #45 Gepost op: juli 06, 2005, 11:25:19 am »
Saai, hoor. Ik heb eigenlijk niets te melden. Alleen dat bijbelstudie gisteravond weer heel tof was. Over onze identiteit in Christus. De foto's die ik vrijdag gemaakt heb, kan ik vandaag ophalen. Ik vind ze heel tof geworden. Had alleen niet genoeg geld bij me om ze al mee te kunnen nemen. Dat komt zo dadelijk nog wel.
Straks mn kamer maar even op orde maken. Ik krijg nl een deel van de senaat over de vloer. En dat kan natuurlijk niet in een grote zooi ><img src=" class="smiley"  /> :+
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #46 Gepost op: juli 07, 2005, 11:27:15 am »
Ik zou vandaag met een stel jongeren naar Delft gaan, maar omdat 3 van de 7 niet konden, hebben we het afgelast. Dus ik zit met een heerlijk rustige dag voor mn neus. Nou ja... Dan kan ik mn poetsbeurt, die ik gisteravond had willen doen, straks nog even doen.
Vervolgens kreeg ik ook nog een telefoontje of ik eerder vanavond bezoek kon hebben. Ipv om 20.00u met etenstijd. Nou, dat kon nu wel :*)
Volgende week komt mn zusje nog een paar daagjes bij mij. Lijkt me gezellig!
De foto's waren redelijk naar tevredenheid. Ze hadden voornamelijk kritiek op hoe ze zelf keken en daar had ik niet zo erg de hand in ;)
Voel me vrij chaotisch op het moment. Is geloof ik ook wel aan mn verhaal te merken ;) Verder voel ik me prima, dus ik maak me er maar niet al te druk over :)

Morgen doe ik mee met een of ander onderzoekje. Vanaf vanavond 22.00u niets meer eten en vanaf nu ook de koffie laten staan. Zwarte thee laat ik ook maar even achterwege. Ben wel benieuwd hoe het zal zijn morgen ;) Schijnt wel een beetje saai te zijn als je niets bij je hebt waar je je mee kunt vermaken. Nou ja, ik heb een film mee en een boek en een stapel puzzelboekjes. En verder kunnen we gezellig zitten kletsen :) Het lijkt wel een beetje op slapend rijk worden.... :>)
« Laatst bewerkt op: juli 07, 2005, 11:30:26 am door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Musicchris

 • Berichten: 17
 • De doorzetter wint
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #47 Gepost op: juli 07, 2005, 10:02:25 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 07 juli 2005 om 11:27:
Volgende week komt mn zusje nog een paar daagjes bij mij. Lijkt me gezellig!Gezellig? Wacht eerst maar af... Je zal blij zijn als ik weer weg ben!

Succes met je onderzoek, morgen!

O ja, om nog even terug te komen over dat katholiek... Voor degenen die adt niet weten: De roomsen in het zuiden noemen zichzelf katholiek en niet rooms. Je kan dan wel heel eigenwijs gaan zeggen dat we ook katholiek zijn, maar dan maak je het helemaal verwarrend.
En dus, om tegemoet te komen aan de 'bevolking' hier, houden wij het op katholiek of protestants (niet christenen en niet christenen, want christenen zijn ze ook!). Zie het maar als het aanpassen bij het wel of niet offervlees eten... Om het niet verwarrender te maken dan het al is...

Greetz,
Chris

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #48 Gepost op: juli 08, 2005, 04:04:29 pm »

quote:

Musicchris schreef op 07 juli 2005 om 22:02:
[...]
Gezellig? Wacht eerst maar af... Je zal blij zijn als ik weer weg ben!
[...]


O ja, vast! :P

Gisteravond goed gesprek gehad. Zal nog wel een gesprek met de dominee uit voortvloeien.
Vanaf 22.00u niets meer gegeten of gedronken. Vanochtend om half negen was ik bij de gw-faculteit. We waren met twee proefpersonen, dus dat was wel gezellig. Om te beginnen kregen we een infuusje in. Prompt ging ik bijna onderuit door een veel te lage bloeddruk. Maar gelukkig was er een professional bij, die daar meteen goed op reageerde. Vervolgens werd er iedere 20 minuten bloed afgenomen en bloeddruk en hartslag gemeten. Op een gegeven moment zat er steeds 30 minuten tussen. Gelukkig was het al vrij snel half een en mochten we lekker gaan eten en drinken. Dat ga je wel voelen, zeg, zo'n tijd niets eten en alleen wat water drinken. Na de eerste keer bloed afnemen moesten we vijf capsules innemen. Het doel van het onderzoek was om te controleren of de capsules niet te vroeg open gingen en of de ATP in je bloed opgenomen werd. Om iets na drieen mochten we vertrekken. Met film-kijken, puzzelen en kletsen dus lekker wat geld verdiend ;)

Vanavond lekker relaxen, misschien nog even skaten, als het droog is, en dan morgen weer naar mn ouders. Kijken of ik daar ook weer wat geld kan verdienen ;)
« Laatst bewerkt op: juli 08, 2005, 04:04:43 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #49 Gepost op: juli 09, 2005, 08:21:52 pm »
Ik heb kunnen skaten. Weliswaar was de straat nog niet overal kurkdroog, maar droog genoeg om niet weg te glijden :)
Vanochtend bijtijds richting huis gegaan. Paar uurtjes gewerkt. Paar keer spelletje met mn moeder, terwijl de rest van de familie naar Monschau was. Ook nog een eind gefietst in een heel mooi stukje Limburg. Niet overdreven heuvelachtig, maar wel mooi glooiend. Een eind langs de Geleenbeek, en langs nog een andere beek, waar ik de naam van ben vergeten. Via een mooie, holle weg naar beneden gecrosst. Nu nog even wat drinken, naar bad, nog wat drinken en dan lekker slapen....
computerfout: een vreemde een in de byte