Auteur Topic: Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2  (gelezen 232063 keer)

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Gepost op: juni 09, 2005, 12:02:59 pm »
Zo, hier kunnen jullie vanaf nu over mij lezen en reageren op wat ik in mijn blog schrijf ;) (Zelfregulatie heet dat geloof ik, he? ;) )
« Laatst bewerkt op: juni 27, 2005, 11:34:05 am door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #1 Gepost op: juni 09, 2005, 07:18:34 pm »
Zolang het maar geen zelfkastijding is.... 8)7

Alweer bijgekomen van je reis?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #2 Gepost op: juni 10, 2005, 12:09:05 am »
Op 1-regelige blogs ga ik natuurlijk niet reageren ;) ,eh hoewel.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #3 Gepost op: juni 10, 2005, 12:31:25 pm »
Gistermiddag intakegesprek voor ontspanningstherapie gehad. Ben benieuwd hoeveel ik er aan zal hebben. Daarna doorgegaan naar mn kamer. Daar het hok van Tamara verschoond. Om vijf uur kwamen twee vriendinnen even helpen de afwas weg te werken, te stofzuigen en die gingen ook nog verder wat dingetjes opruimen in mn kamer. Ik was dit keer wel erg blij met die hulp. Heb dan ook niet geaarzeld de geboden hulp aan te nemen.
Daarna eten gekookt voor eetgroepje. Ik had zelf nog nooit kip tandoori gehad, dus ik wist niet eens of ik mn zelfgemaakte maaltijd wel zou lusten.... Ik heb mn buikje rond gegeten :)
Vervolgens onderwerpsavond. Eerst wat gehoord en gepraat over postmodernisme. De grap is, dat er niet maar 1 definitie is voor wat het modernisme inhoudt... Dat krijg je als er vanuit het postmodernisme naar het modernisme gekeken wordt.... ;)
Daarna hadden we het over mensenrechten, en dan vooral over hoe de internationale gemeenschap invloed wil en kan (of helemaal niet kan) uitoefenen op de praktijk van vrouwenbesnijdenis. Pittige stof is dat, zeg.
Daarna gingen we wat praktischer: over ergotherapie, wat dat inhoudt, wat een ergotherapeut kan bereiken en wat voor invloed de overheid kan hebben op de doelen van zo'n ergotherapeut.
Tenslotte hebben we het nog gehad over AIDS, voornamelijk in Afrika, maar we hebben dat wel vergeleken met hoe er bij ons mee omgegaan wordt. Eigenlijk niet te geloven dat AIDS nog maar zo'n 25 jaar bestaat. Dat er hier dus mensen zijn die in hun jeugd helemaal niet te maken hadden met dit probleem. En wat sta je als mens eigenlijk machteloos tegenover zulke dingen als AIDS en vrouwenbesnijdenis. Een van de grootste problemen daarbij is dat je de mensen slecht kunt bereiken en een mentaliteitsverandering dus nog extra moeilijk wordt.
Doodmoe kwam ik op mn kamer en heb een gat in de dag geslapen. Zo dadelijk ga ik naar huis, aan het werk. Vrij laat dus. Maar ja, ik had die slaap wel ff hard nodig.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #4 Gepost op: juni 11, 2005, 11:10:42 am »
Gisteren lekker gewerkt. Toen nog het dorp in geweest. Ik had van opa V geld gekregen om zelf een verjaardagscadeautje te kopen. Uiteindelijk heb ik er twee dvd's voor gekocht: Dr. Dolittle en Dirty Dancing. Gisteravond dus allebei zitten bekijken ;)
Vanochtend ook weer wat gewerkt. Zo dadelijk nog even stofafnemen en stofzuigen en dan als een speer naar Maastricht. Vanaf half twee is de gemeentedag, en vanaf hier is het anderhalf uur fietsen. Dus dat wordt een beetje doorwerken :)
computerfout: een vreemde een in de byte

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #5 Gepost op: juni 11, 2005, 01:15:37 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 10 juni 2005 om 12:31:
Gistermiddag intakegesprek voor ontspanningstherapie gehad. Ben benieuwd hoeveel ik er aan zal hebben.
Ik ga ook eens een studentenpsych opzoeken, ivm mijn faalangst. Zeggen ze: 'ja, we geven altijd een 5-tal gesprekken', met een intake vooraf. Voelt dan wel een beetje lullig: iets wat je al jaren parten speelt zou zeker in 5 gesprekken opgelost kunnen worden. :+ (Gelukkig verwijzen ze 'zo nodig' ook verder.)
Ergo: ik ben ook erg benieuwd :).
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #6 Gepost op: juni 11, 2005, 01:48:09 pm »
Faalangst... echt iets voor meisjes.  :+
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #7 Gepost op: juni 13, 2005, 11:03:20 am »
Sorry, Pleun, ondanks je smilie komt jouw reactie heel rot bij mij over. Ja, ik heb ook faalangst (gehad). Maar het is echt niet alleen iets voor meisjes. Alleen durven jongens nog minder er aan te werken, lijkt het. Kijk dus alsjeblieft uit met wat je zegt.

Ik was gebleven bij zaterdagmiddag. Wat was er toen ook al weer? O, ja, gemeentedag. We gingen op 'geheime missie'. In vier groepen werden we er op uit gestuurd. Eerst naar de sooskelder, die nog extra verduisterd was. Daar kregen we het verhaal van Chiel te horen: rond 1950 speelt het. Chiel neemt soms boter mee naar zn vriendje die aan de andere kant van de grens woont. Maar o wee als hij politie of douane tegenkomt terwijl hij die boter bij zich heeft....
Wij moesten hem gaan helpen. We kregen twee pakjes boter mee. Onderweg konden we er nog meer verdienen, maar als we een patrouille tegen het lijf liepen, konden we boter kwijtraken.... Onderweg kregen we aanwijzingen over de route. Maar natuurlijk niet de hele route, want hoe minder je weet, hoe minder je kunt vertellen aan de douane.... Toen we de eerste aanwijzing opgevolgd hadden, kregen we de opdracht ons te vermommen. Dus gezichten groen en zwart geschminkt, stro, gras en duizendblad overal, bloemen in het haar. Kortom, we werden wandelende struiken. Ons team nam het allemaal heel erg serieus, dus voor we bij de tweede opdracht kwamen, hadden we een groepsnaam en allemaal een smokkelaarsnaam. Bij de tweede opdracht moesten we minimaal 50 kg naar boven rijden met een kruiwagen. Wij hebben dus de twee kinderen die we bij ons hadden in de kruiwagen laten klimmen en de rest van de groep duwde en trok. Dat ging dus in noodvaart naar boven :)
Verderop moesten we gebukt langs een heg kruipen. We hadden alleen iemand bij ons met zwaar versleten knieen, dus die kon dat niet. Vlak na dat stuk werden we ingehaald door de volgende groep. Maar ja, die hadden ook niet iemand in de groep die niet zo snel kon lopen. Dus die hebben we voor ons uit laten gaan. Vlak daarop was er weer een post. Moesten we een voedselpakket zoeken. Daarin zat, behalve drinken en een muesli-reep, ook weer boter. Op dat moment hadden we in totaal 8 pakjes boter verdiend. We hadden een goede strategie bedacht: ongeveer de helft van onze groep had de boter bij zich, de rest niet. Als er dan een patrouille kwam, hadden we zo'n vijftig procent kans geen boter kwijt te raken. Een patrouille mocht namelijk iemand uit de groep kiezen en die moest dan alle boter die hij of zij bij zich had inleveren.
Nadat we, op zoek naar de juiste grenspaal, de verkeerde kant opgelopen en weer teruggelopen waren, kwamen we vlak voor groep drie uit de enige patrouille die rondliep tegen. Die zette ons op de foto, haalde iemand uit de groep, die helaas een pakje boter bij zich had (gelukkig maar 1....) en daarna konden we weer verder. Iemand uit groep drie dacht leuk te zijn en speelde ook voor patrouille, maar hij pakte iemand zonder boter, dus dat had verder geen consequenties voor ons. Rond die tijd hadden we ook ons eigen smokkelaarslied verzonnen. Uiteindelijk kwamen we met 7 pakjes boter aan bij het eindpunt. Dat was net zoveel als groep twee en vier hadden. Maar groep twee had hun verdwaalkaarten gebruikt en verloren daarmee vier pakjes. Groep drie had 6 pakjes, hoewel ze heel hard probeerden er nog een pakje boter bij te praten. Maar dat verdienden ze niet. Ze verdienden eerder nog minpunten ivm die nep-patrouille. Terwijl we op de laatste groep wachtten, moesten we per groep voor de gemeenteleden die niet meegegaan waren een verslag tekenen op een groot papier. En toen kwam de uitslag. Heel spannend natuurlijk, want groep 1 en 4 hadden evenveel pakjes boter over de grens weten smokkelen. Maar groep 1 was het meest origineel geweest: de enige groep met een eigen naam (De wilde struik. Wild in de zin van loslopend :) ), smokkelaarsnamen en een smokkelaarslied. Wat vermomming betreft was het nog wel heel spannend wie daar het beste mee was, want ook groep 4 zag er fantastisch uit. Uiteindelijk verdiende groep 1 nog een pakje boter erbij door hun originaliteit. Dus kregen die de titel van 's lands beste botersmokkelaar :) Ik geloof dat ik dergelijke titels aan het sparen ben: ik heb ook ooit een raddraaiers-certificaat gehaald, en een piratendiploma en weet ik veel wat nog meer.... Maar we hebben vooral veel plezier gehad met zn allen.
Daarna werd er nog gebarbeknoeid. Heeft toch best wel wat: gerookt vlees, op sommige plekjes zwart, op andere plekjes nog maar net gaar.... Voor de kinderen was er ook nog gelegenheid spekjes boven de barbecue te verhitten. Heb ik lekker aan meegedaan :9
Al vroeg lag ik zaterdagavond in bed. Maar denk maar niet dat ik de volgende ochtend lekker uitgerust was. Heel aantal nachtmerries gehad. Gelukkig hoefde ik toch niet te begeleiden in de ochtenddienst. Na de dienst met een paar vriendinnen meegeweest. Lekker koffie gedronken, soep klaargemaakt. Echt lekkere gevulde tomaten-groentesoep. Saucijzebroodjes erbij. En vervolgens weer naar de kerk. Ik moest alleen nog even langs mn kamer, want ik was mn collectegeld vergeten :o
Mooie dienst gehad met belijdenis doen en avondmaalsviering. Het was heel erg vol, dus dat was een beetje passen en meten om iedereen in de kring gepast te krijgen. Wat ik wel bijzonder vond: tijdens de viering hebben we psalm 22 van psalmen voor nu staan luisteren. Een paar weken geleden hadden we een preek over die hele psalm en de dominee vatte die preek nog even kort samen voor de mensen die die niet gehoord hadden.
's Avonds heb ik nog even een rondje geskate, maar op een gegeven moment voelde ik me heel erg trillerig, kortademig. Dus ben ik even bij een paar vriendinnen wat gaan drinken, even tot rust gekomen en vlak voordat het te donker werd om zonder verlichting te rijden kwam ik weer op mn kamer. Gelukkig heb ik vannacht prima geslapen, dus ik hoop dat ik me vandaag niet nog eens zo rottig ga voelen...
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #8 Gepost op: juni 13, 2005, 03:48:26 pm »
Weliswaar vanochtend nog wat geschreven, maar ik heb zin om nog wat te vertellen, dus doe ik dat maar. Op dit moment zit ik op de uni en heb het zicht op de binnenplaats van onze faculteit. Die staat stikvol studenten. Blijkbaar hebben ze net twee uur college gehad, nu een half uur pauze en gaan ze dan weer aan de slag. Volgens mij zijn het vooral de studenten uit Texas van Baylor University. Wie weet ga ik in mn derde jaar wel daar een paar weken college volgen ;)
Hmm... zonder polsbeschermers om typt het toch wel wat makkelijker. Nadat ik vanochtend mn mail gecheckt had enzo, ben ik weer naar mn kamer gegaan. Daar lekker een kinderboekje zitten lezen om vervolgens mn skates aan te trekken. Op weg naar de stad bedacht ik dat ik een van mn vriendinnen, die vandaag heel hard aan haar studie bezig is, wel eens kon gaan verrassen met een leuk kaartje. In de souvenirshop een kaartje gekocht, waarop stond: Werkse! Ja, verschil moet er wezen.... Terwijl ik nog op weg was naar een plaatsje om het kaartje te zitten schrijven, kwam ik een van mn vrienden tegen. Die vond dat ik bij hem thuis dat kaartje wel kon schrijven. Kon ik gelijk ook wat drinken en dat huis bekijken, want ik was er nog nooit geweest. Gezellig met hem en een huisgenoot van hem zitten kletsen. Uitnodiging voor het avondeten gekregen en afgeslagen. Mn vriendin verrast. Die was errug blij met dat kaartje. Vond ze echt heel tof. En ik ben helemaal blij door haar reactie :*)
En toen ben ik maar naar de faculteit gereden. En daar zit ik nu. Lekker te genieten van mn vrije dag. Lekker te relaxen. Even bijkomen van de afgelopen tijd :O
computerfout: een vreemde een in de byte

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #9 Gepost op: juni 13, 2005, 03:59:05 pm »
Zucht. Zwaar vermoeiend, dat studentenleven. Van hot naar her, van vriend naar vriendin, je hebt zo'n geen leven. Nee, je zult een zucht van opluchting slaken als je eindelijk aan je carriere mag beginnen  ;) .
« Laatst bewerkt op: juni 13, 2005, 03:59:36 pm door Liudger »
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #10 Gepost op: juni 14, 2005, 12:01:36 pm »
Tsss. En dat als reactie op een dagje relaxen..... ;)
 
Voel me gelukkig echt weer fitter.  Dat rustige dagje gisteren heeft me goed gedaan. Vandaag ook nog lekker rust. Kreeg net een mailtje van mn docent calculusII dat ik de toets niet gehaald heb en dus maar moet herkansen. Nou ja, dan doen we dat maar :)
Voor vandaag staat alleen nog bijbelstudie op het programma. Verder niets, dus dat is lekker rustig. Morgen ga ik weer van alles doen.
« Laatst bewerkt op: juni 14, 2005, 12:01:46 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

HaJee

 • Berichten: 1339
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #11 Gepost op: juni 14, 2005, 01:21:15 pm »
geniet maar van het lekkere weer. Het is hier in Groningen iig prachtig!
Where is the wisdom we lost in knowledge?

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #12 Gepost op: juni 14, 2005, 03:50:17 pm »

quote:

HaJee schreef op 14 juni 2005 om 13:21:
geniet maar van het lekkere weer. Het is hier in Groningen iig prachtig!Ja he. Wel jammer dat ik nou net uitgerekend vandaag college en allerlei afspraken heb.

't is in Maastricht iig warmer dan hier: klik
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israƫl! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #13 Gepost op: juni 14, 2005, 04:33:49 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 14 juni 2005 om 12:01:
Tsss. En dat als reactie op een dagje relaxen..... ;)
Geniet er maar van :) .
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #14 Gepost op: juni 15, 2005, 02:53:40 pm »
Bijbelstudie was goed. Meer kan ik er geloof ik niet over zeggen.
Vanochtend bidgroep op mijn kamer gehad. Daarna naar het station gegaan. Net neefje N z'n fruithapje gegeven en daarna in bad gedaan. Tussendoor ook nog een lunch naar binnen gewerkt. En zo meteen kan ik de ramen en de vloer gaan doen. Vanavond neem ik een trein terug naar Maastricht waar ik dan rond middennacht hoop aan te komen. Ik probeer wel een beetje te relaxen vandaag, maar ik hoef me beslist niet te vervelen.
computerfout: een vreemde een in de byte