Auteur Topic: Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2  (gelezen 235220 keer)

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #100 Gepost op: september 06, 2005, 08:14:57 pm »
Vandaag 2 colleges van het tweede jaar gehad. Uiteraard in het Engels. Ze doen niet anders meer... Gelukkig wel van nederlandse docenten. Dat Engels is veel makkelijker te volgen dan dat Engels van gisteren.... Ik begin al aan het werken met de laptop te wennen. Zelfs wiskunde-aantekeningen gaan zonder al te veel problemen :)
Ben wel behoorlijk moe na die twee colleges. Hopelijk gaat dat wel beter worden, want vanaf komende week heb ik op dinsdag 3 colleges... Totaal dus 6 uur college... Misschien dat er nog wat te regelen valt, maar dat weet ik nog niet. Ga ik het morgen met de studieadviseur wel even over hebben. 's Middags dus maar weinig gedaan. Ik ga nu nog even een eind wandelen. Is me gisteren goed bevallen :)
Morgen hoef ik pas om half vier college te gaan volgen. Voor die tijd nog gesprek bij het RIAGG. Toch weer redelijk wat te doen dus...
« Laatst bewerkt op: oktober 10, 2005, 10:46:47 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #101 Gepost op: september 07, 2005, 07:07:43 pm »
De wandeling is me wederom goed bevallen. Ga ik vanavond dus nog maar eens doen. Dit keer denk ik een andere kant uit.
Vanochtend een vriendin op bezoek gehad. Die was benieuwd hoe het er nu uitzag. Ze heeft het gezien toen het (vrijwel) leeg was hier, en met een berg zooi, maar nog niet ingericht.
Daarna richting de uni gegaan om met de studieadviseur te praten. Die verwees me door naar een docent, maar daar had ik op dat moment geen tijd voor. Vervolgens naar het RIAGG. Daar weer een mooie brief gekregen dat groepswerk voor mij veel inspanning betekent en dat ik dus in groepjes van max 3 personen moet werken als ik optimaal wil kunnen functioneren. Die brief ligt nu bij de examencommissie. Vervolgens heb ik geprobeerd die docent te pakken te krijgen, maar die was aan het lunchen (om drie uur 's middags....). Dus die heb ik nu nog niet gesproken, want van half vier tot zes uur had ik skills class. Waar ik zowat in slaap viel van verveling. Kon nog niet de helft verstaan van wat er gezegd werd en was ook nog te moe om uit die helft de juiste informatie op te pikken. Was niet de enige die daar last van had. Gezellig zitten kletsen met een stel buren. Meestal merk ik het niet zo dat ik vrijwel het enige meisje tussen al die jongens ben, alleen vandaag..... Op een gegeven moment maakte ik de opmerking dat we een kind hadden (was opmerking over de opdracht), reageert mn buurman: nog niet, hoor. :+ Werden dus goed melig. Toch vind ik het leuk dat we dergelijke grappen kunnen maken tegen elkaar. Meestal krijg je bij een dergelijke vriendschap dat de een meer gaat verwachten van de ander. Maar wij weten van elkaar dat er minstens 1 onoverbrugbare kloof is, die van wezenlijk belang is: God betekent voor mij alles en voor hem niks. Dat weten we van elkaar en dat respecteren we van elkaar.
Nou ja, vandaag dus wel een redelijk nuttig, maar vooral vermoeiend dagje gehad. Morgen is er weer een nieuwe dag. Eerst vroeg twee uur college, dan even niks (twee en een half uur...), waarin ik dus met die docent moet praten (in het engels, hij is afkomstig uit Polen, als ik het goed heb) en daarna skills class informatica. Daar ben ik denk ik heel snel weg, want de opdrachten heb ik al af. Mogelijk kan ik die al laten aftekenen als ik met die docent overleg pleeg. Als hij een beetje meewerkt, heb ik niet op maandag vrij, zoals nu het geval is, maar heb ik de colleges wat meer gespreid en niet college 2e jaar en skills class 1e jaar tegelijk. Ik hoop dat het lukt, want dan hoef ik volgend jaar het eerste blok echt alleen maar derdejaarsvakken te volgen :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #102 Gepost op: september 09, 2005, 10:15:20 am »
Soms word je echt helemaal gek van mensen. Ik had een mailtje gestuurd over die dubbele colleges. Zegt de studieadviseur: moet je met E bespreken. Krijg ik em eerst niet te pakken. Pas bij de skills class. "Moet je maar met G of S overleggen." Maar G is de hele week afwezig. Dus ik naar S. "Daar ga ik niet over, moet je maar aan G of F vragen...." Oftewel, het is nu nog niet geregeld... :X
Verder me goed vermaakt gisteren. Nou ja, docent TCS valt niet erg mee te praten over de problemen waar ik met mn hyperlexie in zijn vak tegenaan loop. Kom ik toch wel vaker tegen dat mensen die problemen onderschatten ;( Straks weer college van die man. Probeer het em toch nog maar een keer duidelijk te maken. Als hij echt niet mee wil werken moet ik de studieadviseur er maar even voor inschakelen. Maar dat vind ik ook niet echt prettig. Wil het toch wel graag zoveel mogelijk zelf regelen. Maar ja, ik moet misschien ook niet verwachten dat een Delftse docent zich houdt aan de Maastrichtse mentaliteit/policy op dit punt....
Gisteravond bijbelstudie gehad. Toffe groep. Vertrouwelijke sfeer. Echt super! En dat terwijl we voor het eerst zo bij elkaar zaten :*)
Daarna heb ik de liturgie-boekjes voor de bruiloft van vanavond opgehaald bij de seremoniemeesters. En even gezellig met hen staan kletsen. Vervolgens alles naar mn kamer gebracht om lopend naar de soos te gaan. Nou ja, lopend.... Rennend. En om half 1 was ik weer op mn kamer.
Zo dadelijk vier uur college, daarna even rust (moet mn avondeten niet vergeten) en dan om half zeven uiterlijk moet ik in de Sint Jan zijn om de liturgieën uit te delen :) En dan is het weer weekend!
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #103 Gepost op: september 10, 2005, 01:00:45 am »
Die delftse docent wenst niet zonder meer mee te werken. Heb daar best wel een beetje een kater van... :(
De trouwdienst was erg mooi. Zat me alleen hevig af te vragen of het verstandig zou zijn naar het aansluitende feest toe te gaan. Uiteindelijk me laten overhalen. Supergave avond gehad. Iemand raadde me aan om een 'halfom' te vragen. Nou, dat werkte idd. De keren erna vroeg die kelner niet meer of ik nog wat wilde drinken, maar of ik nog een halfom wou.... Heb er dus drie gehad. Toffe gesprekken gehad. Vooral het laatste uur. Stonden we buiten. Deed ik ook maar mee met een sigaretje. Komt er na een tijdje de huisgenoot van mijn verenigingsmama bij staan. Steekt er eentje op. Vraag ik of ik er ook nog een mag. Rook jij? Ik wil niet dat je verslaafd raakt hoor! Beloof je niet verslaafd te raken? ;)
Maar nu is het wel hoog tijd om te gaan slapen. Om privacyredenen kan ik niet meer zeggen dan dat het een super tof feest was en dat ik echt genoten heb, van zowel de kerkdienst als van het aansluitende feest....
Maar nu is Fotogravinnetje echt heel moe, en moet nodig :z
computerfout: een vreemde een in de byte

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #104 Gepost op: september 10, 2005, 09:07:29 am »
De mentaliteit uit Delft (e.o) zou je toch niet helemaal onbekend moeten voorkomen :). Maar vervelend is het wel natuurlijk.

1 advies; :7  wordt in de praktijk al gauw  :7  :7  :7 ...Gewoon niet aan beginnen is het beste voor je conditie (en de geur in je huis.)
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #105 Gepost op: september 10, 2005, 12:11:34 pm »
Dat weet ik. Maar zolang het beperkt blijft tot een heel enkele keer een sigaar of sigaret op een enkel feestje, valt het wel mee. Het is ook niet zo dat ik echt snak naar een rokertje ofzo. Als ik de komende maand niet rook, mis ik het ook niet.
Ben gewoon tot 12 uur in bed blijven liggen... Is helemaal niet mn gewoonte, zelfs niet in de vakantie. Maar ik was gisteren zo moe dat ik mezelf gedwongen heb goed uit te slapen. maar voor ik kan gaan ontbijten/lunchen moet ik wel eerst nog naar de winkel, dus dat ga ik maar even doen :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #106 Gepost op: september 13, 2005, 02:42:21 pm »
Zaterdag lekker lui gedaan. Zou niet weten wat ik eigenlijk nog meer gedaan heb dan boodschappen doen...
Zondag op gitaar helpen begeleiden. Kost me minder energie dan fluiten :) 's Ochtends bestond de begeleiding uit twee gitaren, een dwarsfluit en een blokfluit. 's Middags uit piano, 2 gitaren en een blokfluit. Alleen heb ik bij twee nummers mijn gitaar verwisseld voor mn blokfluit.
Na de ochtenddienst bij een van mn vriendinnen thee gedronken, maar op de een of andere manier kon ik de drukte niet aan ;( Dus naar mn kamer gegaan. Met een huisgenootje samen zitten eten en kletsen. Echt heel tof.
Na de middagdienst nog een eind gelopen en besloten dat het tijd was om de Carcinosinum in te nemen. Blijkt prima idee geweest te zijn, want ik voel me nu weer tot heel veel in staat.
Gisteren hele dag hoofdpijn gehad. Nergens echt fut voor. Nasleep van de zondagavond, denk ik (en mogelijk van de Carc.)
Vanochtend was het wel lastig om uit bed te komen, maar het is gelukt. Netjes op tijd in de collegezaal. Ontdekte dat de docent van Databases in zn manier van doen toch behoolijk op Qohelet lijkt :) Ook het college erna ging lekker.
Tussendoor nog even kort gesprek met de projectcoordinator gehad. Ik ga een eenmansproject krijgen. Ook hele opluchting. En na het tweede college overleg gehad over het eerstejaarsvak dat ik volg, maar eigenlijk niet kan combineren met het volgen van tweedejaarsvakken, ivm dubbele collegetijden enzo
Maar nu moet ik als een speer er vandoor. Straks vertel ik nog wel hoe het was bij de ASS-groep waar ik nu voor het eerst (en misschien het laatst) naar toe ga.
:w
computerfout: een vreemde een in de byte

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #107 Gepost op: september 13, 2005, 07:24:35 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 13 september 2005 om 14:42:
(...)
Na de ochtenddienst bij een van mn vriendinnen thee gedronken, maar op de een of andere manier kon ik de drukte niet aan ;( Dus naar mn kamer gegaan. Met een huisgenootje samen zitten eten en kletsen. Echt heel tof. (...)

Leiding...
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #108 Gepost op: september 14, 2005, 03:07:40 pm »
Mogelijk, ja.

Die ASS-groep ga ik nog wel vaker naar toe. Het was best tof. Alleen een beetje weinig deelnemers (3 om precies te zijn). Heel grappig: we houden alle drie van fotograferen....
Gisteravond SightSeeingDiner gehad. Was weer erg leuk. Op drie verschillende adressen gegeten. Voorgerecht was een walnotensalade, hoofdgerecht een venkelschotel met kip, cherrytomaatjes en olijven, gerserveerd met aardappelpuree, toetje een flensje met straciatella-ijs en gebakken appel. Vooral van het voor- en nagerecht heb ik genoten. En het was vooral ook erg gezellig. Je ziet tenminste nog eens wat verschillende mensen bij de verschillende gangen. Na het toetje ben ik naar mn kamer gegaan. Alleen had ik totaal geen slaap, ook al was ik moe, dus heb ik nog een rondje gelopen. Was het eigenlijk al wel wat laat voor :o Kom ik terug, kom ik erachter dat ik vergeten was Tamara weer in haar hok te stoppen voor ik ging wandelen.... Gelukkig heeft ze zich netjes gedragen voor zover ik gemerkt heb ;)
Vandaag werkcollege gehad. Na 40 minuten waren we klaar en mochten we weg. We snapten de lesstof :) Daarna een noviet op bezoek gehad. Straks krijg ik er nog een over de vloer :) En dan vanavond buurtkring. Betekent wel dat ik nu nog even wat sommen moet gaan maken die ik morgenochtend in moet leveren....
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #109 Gepost op: september 16, 2005, 10:28:35 am »
Opgaven zijn netjes ingeleverd. Woensdagavond buurtkring gehad. Was heel erg tof. We waren met een niet heel grote groep. Ik was wel behoorlijk moe, dus ben ik op tijd weer richting mn kamer gegaan.
Gisteren wat colleges gehad. 's Middags met een vriendin geluncht. Geniet ik iedere keer weer heel erg van. Volgende keer komt ze bij mij.
Gisteravond was eetgroepje bij mij. We zouden met z'n zessen bij mij eten. Uiteindelijk had ik alleen een noviet aan tafel.... Heb toen maar besloten het als kastbezoekje te rekenen. (Nu maar hopen dat de CIA, de commissie ter introductie van aspirantleden, dat ook goed rekent...) Na het eten heb ik haar naar de soos gebracht, door de regen... Vervolgens nog een eind door de regen gewandeld. Zodra ik weer op mn kamer was lekker een warme douche genomen. Heerlijk snel in slaap gevallen. Vanochtend kon ik eindelijk weer eens wakker worden. En nu gaan we, na net skillsclass gehad te hebben, even een broodje halen
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #110 Gepost op: september 18, 2005, 02:23:44 pm »
Heb het weer lekker druk gehad, zeg. Vrijdag later op de middag nog een skills class gehad. Lekker wiskundesommetjes maken :) En ook lol trappen natuurlijk. Een beetje het nuttige met het aangename mengen.
's Avonds begon het gemeenteweekend. We hebben een workshop theatersport gehad. Was erg leuk, alleen werd het me op een gegeven moment te veel. Dus toen ben ik even naar buiten gegaan.
Zaterdagochtend werd ik alweer om negen uur in de kerk verwacht. Met een hele groep geoefend voor het begeleiden van de liederen die we die dag gingen zingen. Vervolgens om 10 uur workshop over "als trots in de weg staat". Het nieuwe jaarthema is "lopend vuur", in aansluiting op het thema van het afgelopen jaar "genade werkt!". Dus hebben we het gehad over de barriere die trots vormt. Met daarna een oefening in nederigheid: elkaar de voeten wassen. Heel toffe gesprekken gehad. Ben wel echt aan het denken gezet. Vlak voor het middageten kreeg ik de gelegenheid van mijn diagnose te vertellen. Na het eten gingen we wandelen. Na de wandeling ben ik even naar mn kamer gegaan om even wat te rusten en boodschappen te doen. En als afsluiting hadden we een BBQ. Was ook weer gezellig. Heb in de loop van de dag heel veel reacties gehad die allemaal ongeveer klonken als: wat moedig en wat goed dat je dat van je diagnose aan de hele gemeente verteld hebt. Ik vond het ook wel een beetje eng om te doen, maar het was het wel waard: ik kan veel ontspannener mezelf zijn, en de anderen weten waar mijn manier van reageren vandaan komt.
Vanochtend weer om negen uur in de kerk. Weer gitaar gespeeld. Ging wel minder lekker dan gisteren. Na de dienst naar mn kamer gegaan en lekker geslapen. Zo dadelijk ga ik een eind wandelen. Ik denk niet dat ik met de groep die vanmiddag gaat wandelen meega. Maar wandelen is op zich wel een goed idee. Ik geloof dat ik vanmiddag niet hoef te begeleiden. Maar dat zien we nog wel.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #111 Gepost op: september 19, 2005, 04:17:40 pm »
Gistermiddag hoefde ik  inderdaad niet te begeleiden. Alleen had ik hetzelfde probleem als vorige week: op de een of andere manier nam ik de negatieve gevoelens van iemand over :(
's Avonds een tijdlang met E-line erover doorgepraat. Zij heeft er meer ervaring mee dan ik... Ik heb haar tips opgevolgd, en het gevolg was dat ook mn slaperigheid over ging... Gelukkig kon ik vanochtend lekker lang uitslapen. Dat heb ik dus gedaan ook. Vanmiddag bijna twee uur bezig geweest met mn 'prive-les', dat eerstejaarsvak dat ik niet kon combineren met het tweede jaar. Heb er heel veel van geleerd. Snap ook waarom ik vorig jaar op dit punt afhaakte, toen ik me al niet echt lekker voelde....
Ik ga zo nog proberen of ik mn hoofdpijn kwijt kan raken. En vanavond weer op tijd naar bed :z
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #112 Gepost op: september 21, 2005, 09:12:19 am »
Ik heb nog heel eventjes de tijd voor een up-date'je. Gisteren colleges gehad. Hele dag al last van hoofdpijn. Als je het mij vraagt komt dat door te gespannen rug- nek- en schouderspieren ;(
Gisteravond hadden we orakelwedstrijd. Heel veel lol mee gehad. Ik heb het ook nog tot de kwartfinale geschopt (nou ja, dat was de tweede ronde... ;) )
Na afloop nog even wat blijven drinken en kletsen. Kreeg nog het compliment dat ik minder schreef op mn weblog.... Voel me inderdaad heel stuk beter, heb het lekker druk, en heb weinig behoefte om uitgebreid te gaan zitten schrijven :)
Vanochtend een beetje kunnen uitslapen. Ik hoef 'pas' om half tien in de UB te zijn :) Zometeen dus skills class, daarna drie uur nix, en dan weer twee uur skills class. Ik geloof dat ik voor vanavond niets op het programma heb staan, dus dan heb ik tijd om mn kamer op te ruimen. Donderdagavond krijg ik namelijk mn bijbelstudiegroep over de vloer en vrijdagavond houd ik mijn housewarmingparty :) Maar een beetje opgeruimd mag het dan wel zijn. Van t weekend ga ik naar huis (van zaterdagochtend tot maandagochtend). En dan komt maandagavond mn lunchvriendin bij me eten. Ook zijn er die vrijdagavond niet kunnen, maar vast en zeker van plan zijn om binnenkort eens bij me langs te komen om mn kamer te bekijken :*) Ik mag weer gaan uitkijken dat ik het niet te druk krijg :*)
computerfout: een vreemde een in de byte

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #113 Gepost op: september 21, 2005, 09:10:32 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 21 september 2005 om 09:12:
Hele dag al last van hoofdpijn. Als je het mij vraagt komt dat door te gespannen rug- nek- en schouderspieren ;(
EN

quote:

Voel me inderdaad heel stuk beter, heb het lekker druk
Errrr...mischien ligt het aan mij maar ik vind het wel een vreemde combinatie. :?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #114 Gepost op: september 21, 2005, 10:02:27 pm »
Is het verschil tussen je lichamelijk niet honderd procent voelen, maar mentaal wel :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #115 Gepost op: september 23, 2005, 12:43:35 pm »
Nou dat gaat lekker. Gisteravond was bijbelstudie bij mij. Echt heel goede avond gehad. Alleen begon ik hoe langer hoe meer te snotteren. Op een gegeven moment kwam er nog een bs-groepje langs. We moesten op de derde groep wachten, want die hadden de sleutel.... Was wel erg gezellig. Vind ik toch wel een van de voordelen van mn nieuwe kamer: lekker dicht bij de soos, dus ik zal wel iets vaker en makkelijker bezoek krijgen dan op mn oude kamer, die echt ver overal vandaan lag.
Ik ben niet meegegaan naar de soos. Lekker in bed gekropen. Tegen half een er weer uit. Kon nauwelijks ademhalen door mn neus en ik slaap echt niet lekker als ik door mn mond moet ademen. Vervolgens maar cinnabaris pentarkan (van vsm) ingenomen. Ik moet vrij snel in slaap gevallen zijn. Toen ik vanochtend wakker werd, kon ik gewoon lekker door mn neus ademen. Heerlijk. Maar in de loop van de ochtend is dat weer steeds minder geworden. Loop af en toe flink te niesen. En vanavond is mn housewarmingparty.... Nou ja, komt wel goed, denk ik. Alleen zou ik mn hoofd wel tijdelijk willen verwisselen voor een ander, zodat ik geen last van een verstopte neus en niesbuien had.... ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #116 Gepost op: september 23, 2005, 11:49:59 pm »
Mn housewarmingparty is achter de rug. Jammer dat ze al om half twaalf weggingen, aan de andere kant, ik ben wel goed moe nu :) Uiteindelijk zijn er zeven mensen geweest. Was heel gezellig, lekker relaxt. Sfeer was goed en ontspannen. Ook nu weer opmerkingen dat ik zo'n gezellige kamer heb. En dat een hoogslaper toch wel heel veel ruimte scheelt ;) (En dat in een kamer van zo'n 20 m2. Meesten hadden de indruk van ruim 16, geloof ik, maar niet dat het overvol is ofzo :) ) Een plantje gekregen, dat nog helemaal in knop is: "Ik hoop dat ie net zo tot bloei mag komen als jij in deze kamer"; een boekenbon: "Alsjeblieft, ik heb een boek voor je meegenomen"; een fles blauwe likeur: "Je houdt toch van blauw?" Dat vind ik leuk, als mensen een reden geven bij hun kado :) Maar het belangrijkst vond ik de gezelligheid, de goede sfeer. Met mn verkoudheid gaat het de verkeerde kant op, dus met mijn gezondheid de goede ;) Morgen lekker naar huis. Dus de volgende update zal maandag wel komen :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #117 Gepost op: september 25, 2005, 09:53:00 pm »
Zaterdag idd naar huis gegaan. Was erg gezellig. Twee zussen met hun vriend waren er ook. Dus waren we met zn zevenen. Wel vrij druk. Lekker gewandeld 's middags. Over de Brunssummer heide. Musicchris schijnt toch echt wat te leren daar in Groningen ><img src=" class="smiley"  />
Vandaag de hele dag me niet lekker gevoeld. Heel erg moe. Besloten tijdens de middagdienst op de voorste rij te gaan zitten. Is minder vermoeiend dan wanneer er allemaal mensen voor je neus zitten. Tussen de middag een paar uur geslapen, en dat vlak na een grote kop koffie. Nee, lekker ging het echt niet. Daarom na het avondeten naar Maastricht teruggegaan. Hopelijk slaap ik lekker vannacht en kan ik er morgen weer volop tegenaan
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #118 Gepost op: september 26, 2005, 10:59:49 pm »
Vannacht heerlijk geslapen. Nog voor mn wekker was ik mn bed uit. Oke, de wekker stond op 11 uur ;) Alle programmeeropdrachten vanmiddag netjes gemaakt. Toch wel heel nuttig, dat oefenen... Ieder typefoutje wordt afgestraft ><img src=" class="smiley"  />
's Avonds vriendin te eten gehad. Was erg gezellig. Het eten was ook weer erg lekker :9 Heb ontdekt dat ik toch wel erg lekker kan koken... uit pakjes.... :P
Daarna nog lekker gewandeld. Hele dag al een blij, tevreden gevoel. Heeeeel anders dan gisteren. Waar dat grote verschil vandaan komt, weet ik echt niet.
Nu is het weer hoog tijd om naar bed te gaan. Morgen vier uur college, ASS-groep en 's avonds nog een bijeenkomst met de mensen van de communicatietraining. Brrrr.... wat druk. En dan is het nog niet over, want woensdag wil ik met de trein van half zes richting Kampen. Ben ik mooi op tijd voor de jeugdsamenkomst..... En dan 's avonds buurtkring. Waarschijnlijk blijf ik daar alleen maar eten.... En donderdag ook weer colleges, en dan 's avonds inauguratie van de novietjes. Dus dat wordt ook weer een latertje.... Best mogelijk dat ik daar voor het eind weer vertrek. Want vrijdag moet ik wel weer om half negen op de uni zijn, tot half vier.... Oftewel, ik heb een hartstikke drukke week voor de boeg. Volgende week wordt gelukkig weer rustiger. Ik weet niet wanneer ik weer wat schrijf. Best kans dat ik er de komende dagen dus niet toe kom
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #119 Gepost op: september 30, 2005, 10:17:32 am »
Dinsdag was een toffe dag, maar het is me te druk geweest. Woensdag daarom niet naar Kampen geweest. Heb me de hele dag gevoeld alsof ik overal was, maar niet in het hier en nu. Gisteren was dat nog niet helemaal over, al ging het weer wat beter. Vandaag kon ik weer mn bed niet uitkomen. Echt zwaar irritant, want dan wil de hele dag niet lekker.
Woensdag van de boekenbon die ik gekregen had een boekje gekocht: Autisme verteld. Verhalen van mensen met een ASS en een normale tot hoge intelligentie. Vooral in de laatste paar verhalen herkende ik heel veel van mezelf. Woensdagavond naar buurtkring geweest. Na het eten alweer vertrokken, omdat ik echt mn hoofd er niet bij kon houden.
Gisteravond werden onze vijf novieten geïnaugureerd. Die vijf hadden netjes een diner voor ons geregeld. Bovendien moesten ze alle vijf een speech houden van 7 minuten over een citaat dat ze gekregen hadden. Die citaten kwamen allemaal van Donald Duck ;) Uiteraard kwamen er vragen over de speeches. Gevolg: ze hebben allemaal wat om in ons verenigingsblad te schrijven, dus dat wordt een lekker dikke ;)
Na een korte BLV waarin ze geïnaugureerd werden als lid, zijn we naar de soos gegaan om nog even amacitia te drinken. Altijd leuk :*) Ben meteen daarna naar mn kamer gegaan.
En vanochtend kon ik mn bed weer niet verlaten :z Nou ja, ik mis er niet heel veel door, maar het moet niet te vaak gebeuren. Hoog tijd dat het weer weekend wordt!
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #120 Gepost op: oktober 03, 2005, 08:41:39 pm »
:( Balen! Had een heel hardnekkig virus op mn comp. Hele dag achter de comp gezeten. Word je best wel gek van ;)

Gisteren een leuke dag gehad. 's Ochtends welkom heten. Na de dienst koffie drinken en naar mn kamer. Heel normaal dus. 's Middags werd ik opgebeld of ik voor de fluististe in kon vallen. Ze was ziek geworden ;( Tuurlijk kon en wilde ik dat. Extra vroeg naar de kerk. Maar terwijl ik nog bezig was mn spulllen klaar te zetten, kwam de VGSD binnen. Die waren op kamp in Wijlre. Leek wel een reünie van de GSR :)
Heel gezellig staan kletsen met oudklasgenoten enzo. Na de dienst nog blijven hangen om verder te kletsen. En aansluitend ben ik naar de Taizéviering geweest in de St Jan. Na de viering nog wat thee gedronken.
Op een gegeven moment gingen een moeder en dochter wat liederen op bandje opnemen. Moeder op piano, dochter zingen. Ik zong mee bij het oefenen. Bleek dat dat meisje de hoge d niet echt makkelijk haalt en ik wel. Of ik Zoek eerst het koninkrijk van God in wilde zingen. NOu, oke. Was mn eerste keer zingen met microfoon in de hand ;) En ja, nog een lied dat we geen van beiden kenden, maar ik zo mee kon zingen. Vond ze wel makkelijk als ik die ook nog wilde doen :*) En toen was het opeens toch vrij laat voor ik op mn kamer terug was....
Vandaag valt dus niets bijzonders over te melden, behalve dat ik gek werd van mn computer, op de uni wat geprogrammeerd heb, maar me er niet op kon concentreren. Zaterdag.... uitslapen, boodschappen doen. O ja, en 's avonds darmkramp. (Voelt nog niet honderd procent lekker aan, maar het gaat de goede kant op.) En vrijdagmiddag skills class waarbij ik me niet kon concentreren en als laatste vertrokken ben.
Morgen begint het normale leven weer. Hoop ik.
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #121 Gepost op: oktober 05, 2005, 12:48:38 pm »
Nou, normaal hoor. Niet dus. Eerste college ging nog wel. Tussen de twee colleges even naar mn kamer gegaan om paracetamol in te nemen. Halverwege het tweede college naar mn kamer gegaan. Had hoofdpijn, kon me niet concentreren, voelde me gewoon rot.
Gisteravond kon ik voor de zoveelste keer op rij niet in slaap komen. 't Was drie uur voor ik sliep... Dus vanochtend kon ik er weer niet uitkomen. Heb dus maar besloten dat ik het toch nog wat rustiger aan moet gaan doen. Dus toch maar wat minder uit het tweede jaar volgen.
Vind het wel jammer, want dat betekent dat ik minder achterstand in kan lopen. Aan de andere kant heb ik er natuurlijk ook niets aan als ik het volgend blok helemaal niet aan kan.... Dan heb ik sowieso een heel eerstejaarsblok. En daar wil ik alles van halen. Heb geen zin meer dan een jaar vertraging op te lopen.
Zometeen ga ik eens flink aan het opruimen in mn kamer. Grote afwas wegwerken bijvoorbeeld.... Vrijdagmiddag komt mama bij me langs. En 's avonds eet papa dan ook nog mee. Dus dan moet het wel opgeruimd zijn. Anders gaat mama nog aan het werk en dat vind ik echt niet goed ;)
Waar ik de laatste tijd steeds meer achterkom, is hoe 'goed' ik altijd heb gecamoufleerd dat ik anders was. Ik heb van mezelf sterk de neiging alles letterlijk op te vatten. Natuurlijk heb ik al heel vroeg ontdekt dat veel dingen niet letterlijk bedoeld worden. Dus zette ik mn ratio ervoor en deed net of ik het niet letterlijk opvatte. Zo goed dat ik het zelf nauwelijks meer door had. Voor anderen is dat misschien wel prettig, alleen mijzelf heeft het te veel energie gekost. Nu laat ik het gevoel dat ik krijg doordat ik de dingen letterlijk neem veel meer toe. Vervelende is alleen dat je er dan achterkomt dat je nog meer auti-trekjes hebt dan je gedacht had....
Even een citaat uit een msn-gesprek van vanochtend dat ook hierover ging: "(...) eerlijk gezegd, alhoewel je vrij... apart bent, zou ik niet zeggen dat je 'niet aan de norm voldoet' "
Was reactie op mij: "het verschil zal nog wel groter worden tussen mensen die me accepteren zoals ik ben en mensen die niet kunnen omgaan met mensen die niet aan de 'norm' voldoen. ik ben namelijk van plan veel minder mn ASS te camoufleren"

Bah, ik ben het zat me zo niet-fit te voelen. Is dat nou eindelijk eens over?
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #122 Gepost op: oktober 05, 2005, 03:30:06 pm »
Bah, bah en nog eens bah.

Kreeg net een mailtje op mn unimaasmail dat mijn computer gebruikt is om inbraakpogingen op andere computers te doen. En aangezien dat verboden is, hebben ze mn aansluiting afgesloten. Of ik een mailtje met uitleg wilde sturen... Nou heb ik er natuurlijk al van alles aan gedaan, voor ze dat mailtje stuurden. Dus lopen ze wel een beetje achter de feiten aan... Ja, of een van de andere computers op mijn aansluiting is er mee bezig... Dus daar moet ik ook nog achteraan... Is het erg raar dat ik daar van baal?
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #123 Gepost op: oktober 08, 2005, 10:24:40 pm »
Hehe. Eindelijk mn computer gewoon soepel werkend.... En eindelijk weer eens een normalere nacht gemaakt.
Mama kwam gistermiddag langs. We hebben lekker door de stad gewandeld, lunch in het park opgegeten, zitten praten. Mama had mn nieuwe trui klaar. (Heel mooie van mohair, met rachlanmouwen en aan de zijkant van de hoge kraag een rits.) Met het avondeten was papa er ook bij.
Sinds gisteren is er weer kermis op het Vrijthof. De booster is er ook weer :*) Waarschijnlijk gaan we woensdag met een heel stel ons daar lekker vermaken. Het is dan eurodag, dus dan vallen de prijzen ook nog mee.
Morgen lekker een vrije zondag. Ik had al doorgegeven dat ik niet in Maastricht zou zijn vanwege de meeting die vandaag was. Maar ik ben toch maar op mn kamer gebleven. En dat heb ik dus niet doorgegeven aan de mensen die de begeleiding regelen ;)
Heerlijk. Het is tegen half elf en ik word slaperig! Zal wel goed slapen vannacht, denk ik :z
computerfout: een vreemde een in de byte

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #124 Gepost op: oktober 09, 2005, 12:15:48 am »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 05 oktober 2005 om 15:30:
Bah, bah en nog eens bah.

Kreeg net een mailtje op mn unimaasmail dat mijn computer gebruikt is om inbraakpogingen op andere computers te doen. En aangezien dat verboden is, hebben ze mn aansluiting afgesloten. Of ik een mailtje met uitleg wilde sturen... Nou heb ik er natuurlijk al van alles aan gedaan, voor ze dat mailtje stuurden. Dus lopen ze wel een beetje achter de feiten aan... Ja, of een van de andere computers op mijn aansluiting is er mee bezig... Dus daar moet ik ook nog achteraan... Is het erg raar dat ik daar van baal?
't Zou raar zijn als je er niet van baalde, het is namelijk gewoon computervredebreuk en dat is net zo vervelend als een gewone inbraak bij je thuis.

E-line

 • Berichten: 3300
 • 'tôôk-toktok'
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #125 Gepost op: oktober 09, 2005, 08:50:16 am »
computervredebreuk - nieuw woord voor in de Dikke Van Dale... ;) (net als de luchtblender ;) )

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #126 Gepost op: oktober 10, 2005, 10:46:21 pm »
Heerlijk rustige zondag gehad. Wel weer een en ander beleefd :) 's Ochtends vrij op tijd naar de kerk gegaan. Gewoon omdat ik daar zin in had. Blijkt er niemand te zijn die welkom heet. Dus heb ik dat maar op me genomen. Veel (vakantie)gasten. O.a. de ouders van een oudklasgenootje van de basisschool.... :*) Na kerktijd nog even mee staan praten. Na de middagdienst nog eens :)
Een van de eerstejaars op de koffie gehad. Was erg tof. Volgende week hopen we samen naar de studentenkerkdienst te gaan (is precies te halen na de middagdienst, bij mij eten en dan naar de sint Jan....) Toen dat meisje weg was, bedacht ik dat ik wel zin had om te helpen begeleiden 's middags. Dus de pianist van 's ochtends opgebeld: wat zou je er van vinden als ik vanmiddag meespeel? Fantastisch. Toevallig zongen we een aantal psalmen waar ik tegenstemmen voor blokfluit bij heb. Dus in de middagdienst lekker tegen de mensen in gespeeld ;)
In de middagdienst hadden we avondmaal. Betekent bij ons dat iedereen in een grote kring gaat staan. Ook de kinderen. Ook alle gasten. En zoals altijd werd de oproep gedaan om, als je dat nog niet gedaan hebt, je hart aan Jezus te geven. En nu het brood en de wijn door te geven. Ik weet nog mijn eerste keer in Maastricht, toen ik nog geen belijdenis gedaan had: had het gevoel er ECHT bij te horen, ook al gaf ik het bord en het glas alleen maar door.
's Avonds lekker op tijd naar bed gegaan. Vanochtend een klein beetje uitgeslapen. Even de stad in geweest. Daarna naar mn prive-skills-class ;) Eerste opgave ging niet heel soepel. Kreeg ik na een uur even hulp bij van de AIO. Vervolgens mocht ik verder gaan werken. Maar na anderhalf uur was de AIO nog niet langsgeweest :| Dus toen heb ik de opdrachten die ik af had naar hem gemaild. Vanavond nog een lange mail teruggekregen met zijn verontschuldigingen voor zn wegblijven, een klein beetje commentaar en het compliment dat ik tot nu toe heel erg goed op weg ben :*) Kon dat wel een beetje gebruiken, want soms twijfel ik er aan of ik dat programmeren ooit wel goed onder de knie krijg. Maar vandaag kreeg ik weer wat moed :*)
Vanavond mn reservefiets aan mn lunchvriendin uitgeleend. Haar fiets is voor de derde keer dit jaar gejat. Over drie weekjes gaat ze naar Malawi en ze heeft weinig zin om vóór die tijd ook nog op zoek te gaan naar een nieuwe fiets. Gelukkig heb ik er twee die het goed doen, dus kan ze er een van lenen. Zij ook weer blij d:)b


http://m1.nedstatbasic.net/n?id=ADarNweP9DD3n4bPxffPMAC+VDLA
« Laatst bewerkt op: oktober 10, 2005, 10:47:09 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #127 Gepost op: oktober 10, 2005, 10:53:07 pm »
wat is een luchtblender?

* Roodkapje voelt zich blond... :/
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #128 Gepost op: oktober 10, 2005, 11:17:42 pm »
Dan had je maar op de meeting moeten komen :P
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

E-line

 • Berichten: 3300
 • 'tôôk-toktok'
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #129 Gepost op: oktober 11, 2005, 12:14:48 am »
Qohelet had vroeger op een van zijn studentenkamers een luchtblender moeten hebben, hebben we besloten op de meeting. :+

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #130 Gepost op: oktober 12, 2005, 11:36:29 am »
Ik kan ook best een luchtblender gebruiken. Zeker familie :+

Eens kijken. Weer anderhalve dag te verslaan. Gisterochtend eerst naar college gegaan. Op een gegeven moment moest de docent volgens het curriculum vertellen over wat een cd is ofzo. Hij heeft dus een lachwekkend verhaal over smokkelaars lopen vertellen ><img src=" class="smiley"  /> (Onder andere over vrouwensmokkel. Dus ik rondkijken: hmmm... ben weer eens het enige meisje B) )Gelukkig stelde dat college niet al te veel voor, want mn concentratievermogen was weer prut. Ben dan ook na dat college weer naar mn kamer gegaan.
Gezellig geluncht met mn lunchvriendin. Vervolgens ben ik op schoenenjacht gegaan. En geslaagd :*) Nou ja, schoenen? Het zijn laarzen geworden met veters en een rits. De veters voor een goede pasvorm, de rits om ze snel aan en uit te kunnen trekken? ;) Heb er nu wel een blaar van, maar dat gaat ook wel weer over.
Vervolgens naar ASS-groep. Dit keer waren we compleet. Veel lol, veel herkenning. Op de terugweg boodschappen gedaan. En wie kom ik daar tegen? Mn lunchvriendin :*) Hadden weer wat bij te kletsen ;)
Na het eten weer lekker gewandeld. Vanwege het heerlijke weer ben ik ruim twee uur buiten gebleven. Echt super.
Vanochtend kon ik een klein beetje uitslapen. Hoefde pas een uur later weg dan normaal. Kom ik in de UB, waar we skills class hadden, blijkt dat we niets kunnen doen. Dus aanwezigheidslijst tekenen en weer terug naar onze eigen faculteit. Dus om 10 uur ging ik maar eens richting mijn kamer....
Niet dus :*) In de binnentuin zat een meisje uit het eerste jaar te leren en die vroeg mij waarom ik nooit bij de colleges ben. Heb dat dus nog maar eens uitgelegd. Halverwege komt er een jaargenoot van me naar me toe: jij doet toch ook officieel eerste jaar maar nu ook tweedejaarsvakken? Kon ik het nog eens uitleggen. Komen er een paar derdejaars bij zitten. Blijkt een van hen mijn stem te herkennen van een telefoontje naar de ICTS-helpdesk van vorige week.... Veel lol gehad. Was echt gezellig. Eind van het liedje was dat ik toegezegd heb die derdejaars even te helpen bij hun project. Ze zijn namelijk bezig met het maken van een programma dat kan bepalen of er gesproken wordt, of dat het ruis is. Mannenstemmen hebben ze genoeg, maar vrouwenstemmen zijn wat lastiger bij ons op de faculteit :+

Ik heb wel het idee uit mn dip van de afgelopen twee weken te raken. Nog niet helemaal over, maar het gaat duidelijk weer de goede kant op. YES!!
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #131 Gepost op: oktober 14, 2005, 08:55:33 pm »
Woensdagavond eerst eten met buurtkring. Na het eten vertrokken. Ik zie het nog niet zitten om iedere week in een groep bijbelstudie te doen, dus doe ik het bij buurtkring nog even wat rustiger aan. Kunnen zij mij en ik hen nog wat beter leren kennen voor ze kennismaken met mijn discussieerstijl ><img src=" class="smiley"  />
Aan het eind van de avond zijn we met een groep van 8 (6 meisjes, 2 jongens) de kermis op gegaan. Meeste dingen waren al dicht, maar de Booster draaide nog :) Dus daar ben ik samen met 1 van die jongens in gegaan (had ook met een ander kunnen gaan, die dan mijn kaartje zou betalen, maar daar ben ik toch wel huiverig voor: met een totaal onbekende jongen in een attraktie als de Booster). Daarna werden we nog getrakteerd op een rondje BreakDance, waar de helft gebroken uitkwam en de andere helft alleen maar genoten had.... En omdat het zulk lekker weer was en de kermis langzamerhand echt dicht ging (en afgebroken werd), zijn we nog even op een terrasje op het vrijthof gaan zitten.
Gisteren een vrij rustige dag gehad. Even denken.... 's ochtends college, waarbij ik me afvroeg waar die beste man het toch over had.... Kon mn kop er niet bijhouden.... Verder een eind gewandeld. Op het OLV-plein gezeten. Lekker in een mouwloos shirtje 8) zitten genieten van de akkordeon en altsax. Komt er op een gegeven moment iemand heel beleefd: jongejuffrouw, zou ik alstublieft wat mogen vragen? Vragen staat vrij, zeg ik vriendelijk. Ja, ik ben dakloos. Vroeger had je hier nog de daklozenkrant, maar daar zijn ze hier mee gestopt. Ik heb 3,50 nodig voor het slaaphuis. En ik wil natuurlijk niet gaan stelen, daar houd ik niet van. Hebt u misschien een beetje geld voor me?
Dan vind ik het wel heel moeilijk hoor. Ben hem vaker tegengekomen. Loopt er vrij netjes bij, is echt heel erg beleefd. Niet eens opdringerig te noemen. Gedraagt zich heel netjes ook als niemand hem ook maar iets geeft. Ergens was ik wel blij dat ik gewoon geen kleingeld bij me had. Dat ik gewoon eerlijk kon zeggen: sorry, ik kan je niet helpen.
's Avonds eetgroepje (waarom mensen toch altijd graag champignons door hun eten gooien, snap ik echt niet ;) en vruchtenyoghurt schijnt het lekkerste van het lekkerste te zijn ofzo... ><img src=" class="smiley"  /> ), vervolgens onderwerpsavond. Twee van onze leden gaan binnenkort naar Malawi op stage en zij hadden wat voorbereid. Dus we hebben het gehad over ontwikkelingshulp en over wat die twee al wisten van wat hen te wachten staat. Ook kregen we daar weer een exemplaar van het verenigingsorgaan. En de TaM-shirts waren er! Dus heb ik vandaag trots rondgelopen in een lichtblauwe polo met op mn rug het TaM-logo (net als tijdens mn ontgroening, alleen was het toen lang zo netjes niet, en het shirt zat ook lang zo goed niet ;) ) en op mn linkerbovenarm ook nog iets dergelijks :*)
Na de onderwerpsavond gingen we met zn allen door naar het feestje van twee leden. Ik ben er nauwelijks binnen geweest. Heb het grootste deel van de tijd op het balkon doorgebracht met twee of drie anderen. Goede en toffe gesprekken gehad. Dus fantastisch feestje :*)
Vanochtend netjes op tijd op de uni voor de skills class, heeft de AIO zich wat verslapen, kwam 20 minuten te laat binnen ;) Ondanks dat ik er een paar keer niet geweest ben, kan ik nog aan mn verplichtingen voor die skills class voldoen, dus dat is wel prettig. Moet alleen de komende week dan wel per se allebei de keren nog aanwezig zijn, dus het is wel wat krap.
Na die sc de derdejaars van woensdag even geholpen. Hebben ze er nog een vrouwenstemmetje bij :) Vervolgens rustig even op mn kamer geweest, ontbeten ;)
's Middags nog een skills class gehad (ander vak). Wat hadden ze daar verzonnen? Vorige keren was iedereen om drie uur weg terwijl we tot half vier de tijd hebben. Dus lieten ze dit keer de presentielijst pas tegen half vier rondgaan.... Niet dat dat voor mij veel uitmaakte. Vorige keer was ik ook de laatste die vertrok. Maar het was nu een stuk rumoeriger de hele tijd. Gevolg: lekker lol lopen trappen met mn buurman :*) O ja, ook nog wat sommetjes gemaakt O-)
Vanmiddag weer een paar uur gewandeld. Onderweg bij een snackbar naar binnen gestapt. Voor de afwisseling eens een patatje gehaald. En op het OLV-plein opgegeten. Ben nu hartstikke slaperig. Heb wat hoofdpijn. Dus ik ga hier een eind aan breien, mn computer afsluiten en lekker naar bed. Ik zie wel hoe laat ik morgen weer wakker ben :w :z
(heb een toepasselijk nummer aanstaan: nice dream ;) )
« Laatst bewerkt op: oktober 14, 2005, 08:58:47 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #132 Gepost op: oktober 17, 2005, 11:56:42 am »
Zaterdag lekker wat uitgeslapen. Eigenlijk niets bijzonders gedaan. Wel weer lekker veel buiten geweest. Beetje in de #GKV rondhangen ;) O ja, en een gitaar opgehaald voor zondag, wat achteraf gezien niet nodig was omdat er geen andere fluitist(e) was en ik dus mocht fluiten bij de piano :)
Gisteren op tijd mn bed uit. 's Ochtends op de fluit helpen begeleiden. Preek over het zesde gebod.
Na kerktijd met een meisje staan praten en uiteindelijk nog met haar mee naar haar kamer geweest en bij haar gegeten. Was erg gezellig. De laatste tijd spreken we elkaar wel vaker en dat klikt gewoon erg goed. Na het eten ging zij naar een verjaardagsfeestje en ik weer naar mn kamer. Ik heb even een uurtje geslapen. En toen was het al weer tijd voor de middagdienst. Weer gefloten. Paar keer een tegenstem en een keer in canon tegen de hele gemeente in :)
Aangezien we preeklezen hadden, stond ik een uur na het begin van de dienst al buiten. (Preek ging trouwens over de brede en de smalle weg en de bijbehorende poorten, uitgewerkt aan de hand van de zaligsprekingen.) Zo snel mogelijk na kerktijd naar mn kamer gegaan. Even een broodje gegeten en een toetje. En vervolgens weer de deur uit. Was alleen een beetje erg vroeg voor de studentenviering waar ik naar toe wilde gaan. Dus liep ik nog even een eindje verder. Komt op een gegeven moment het meisje dat ik in mei bij de Taizé-viering ontmoet had (en sindsdien niet meer gezien had) me tegemoet rijden: He Wilma. O, eh, He Elke. Toen ik een paar minuten later in de st. Jan kwam was zij daar ook al. Dus hebben we nog even staan kletsen. 't Was toch nog erg vroeg.
Die studentenviering is ergens best raar. In feite hebben ze het hele evangelie er uit gehaald, maar verwijzen ze toch wel af en toe naar de christelijk religie/boodschap. 't Was wel erg gezellig. Veel lol gehad ook met elkaar, zowel voor en na als tijdens de viering. Na afloop kregen we nog thee met wat er bij. En hadden we gelegenheid met elkaar te kletsen. Was wel tof dat we uiteindelijk met bijna iedereen tegelijk vertrokken. Net of je het eigenlijk nog wat langer had willen rekken... Vervolgens ben ik met een van hen meegewandeld naar de andere kant van de Maas. Was ook erg gezellig.
Kom ik op mn kamer, blijkt een huisgenootje haar verjaardag te vieren. Gelukkig had ik van mn housewarmingparty nog een fles rode wijn staan, dus kon ik haar zelfs een cadeautje geven. Daar nog een uurtje bij gezeten. En om een uur of elf in mn bed gedoken. Vanochtend kon ik lekker uitslapen :)
Voel me gewoon hartstikke lekker en opgewekt. Nu maar uitkijken dat ik dan niet per ongeluk meer ga doen dan ik nog kan hebben.... Voor vandaag heb ik dan ook alleen skills class op het programma staan. Morgen colleges, en dan wil ik 's avonds de Vesper eens meemaken. (Net als de studentenviering wordt dat georganiseerd door Tafelstraat 13, de Studenten Ekklesia in Maastricht. Is wel erg oecumenisch :) ) Dan zal ik een aantal mensen van gisteravond ook weer zien.
Als je me een jaar geleden verteld had dat ik in mn eentje op allerlei sociale evenementen af zou stappen, had ik je niet geloofd ;)
« Laatst bewerkt op: oktober 17, 2005, 11:57:46 am door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Scholasticus

 • Berichten: 365
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #133 Gepost op: oktober 17, 2005, 12:21:26 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 12 oktober 2005 om 11:36:
Ik kan ook best een luchtblender gebruiken. Zeker familie :+
E-line, Qohelet en jij. Wie nog meer op dit forum?

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #134 Gepost op: oktober 17, 2005, 02:02:52 pm »
Er is er 1 die ik in mn blog al wel eens genoemd heb, maar die is niet zo actief op dit forum. En papa reageert ook af en toe, al is het niet in mn blog. Maar waarom zou ik verraden wat zijn nick is?
computerfout: een vreemde een in de byte

Scholasticus

 • Berichten: 365
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #135 Gepost op: oktober 17, 2005, 02:49:48 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 17 oktober 2005 om 14:02:
Er is er 1 die ik in mn blog al wel eens genoemd heb, maar die is niet zo actief op dit forum. En papa reageert ook af en toe, al is het niet in mn blog. Maar waarom zou ik verraden wat zijn nick is?
Volgens mij ben ik wel eens in discussie geweest met Jaap Vreugdenhil.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #136 Gepost op: oktober 18, 2005, 10:54:47 am »
Ik iets ontdekt waar ik erg allergisch voor ben. Aan het eind van het college van vanochtend zegt de docent tegen mij: "Ik maak me bezorgd over je." NEEEEEEEE, dacht ik. Wat nóú weer? Ging het alleen over het feit dat ik mn mobiel en laptop een halve minuut onbeheerd had achtergelaten.... Nou ja. Mijn innerlijke reactie was dus behoorlijk overtrokken. Ik denk door de manier waarop een aantal docenten en mn ouders op de middelbare school naar mij toe reageerden. Die waren ook bezorgd. En dat kon ik toen ook niet hebben.
Die docent is wel een grapjas :) Hij gaf even een overzicht van welke delen van het boek we hoe goed moesten bestuderen voor het tentamen van volgende week. Sommige hoofdstukken deed hij af van: mwah, je moet dat wel even lezen, maar ik vraag er niets over ><img src=" class="smiley"  />
Ik had begin dit blok besloten het boek voor dit vak niet aan te schaffen, maar het puur met de slides en mijn aantekeningen te doen. Op zich geen probleem. Maar het is een openboektoets en soms is het dan toch handig om het boek er bij te hebben. Zegt die docent: je mag mijn boek dan wel lenen :*) Dan vraag ik me soms een klein beetje af of ze ook zo hard voor me zouden lopen als ik een jongen geweest was.... ;)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #137 Gepost op: oktober 21, 2005, 11:57:59 am »
Eens kijken. Dindsdagavond naar de Vesper. Weet nog niet goed wat ik er van moet vinden. Wel leuke gesprekken gehad ervoor en erna.
Woensdag vrij rustige dag gehad. Alleen 's middags weer eens niet adequaat gereageerd op iemand. En aangezien ik toch moet leren om daar wel goed op te reageren heb ik die persoon gisteren er nog even op aangesproken dat ik niet op zo'n manier behandeld wens te worden. Ben blij dat ik het gedaan heb, maar helemaal loslaten lukt nog niet :) Vervolgens gesprekje gehad met mn begeleider bij het RIAGG. We hebben besloten het interval tussen twee gesprekken nog wat te vergroten omdat ik al zo lekker op weg ben met van alles. Uiteraard blijft hij tussendoor bereikbaar via telefoon en email. Dat is dus heel erg positief.
's Middags niet al te veel gedaan. Beetje bijgekomen van 's ochtends, boodschappen doen. 's Avonds bijbelstudie. Goed en pittig gesprek gehad :) Ben wel de hele dag een beetje in een bijt-van-me-af-mode gebleven. Aan de ene kant voelt dat best goed, aan de andere kant kost het ook verschrikkelijk veel energie.
Vanochtend laatste skills class Databases gehad. Straks nog een uur skills class Statistiek. En dan is het weekend!
Nou ja, wel met het uitzicht op een tentamenweek, dus drie tentamens te leren. Gelukkig allemaal openboek :*)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #138 Gepost op: oktober 24, 2005, 10:36:48 pm »
Tijd voor een update....

Vrijdag ook de laatste skills class overleefd. En toen had ik heel erg een vakantiegevoel. Zaterdag stond er niets op het programma voor mij. Tijdens mn wandeling twee keer een van mn vrienden die vlak bij me woont tegengekomen aan de andere kant van de Maas. Eerst voor de deur waar zijn vriendin woont en waar ik langs liep. En vervolgens bij de supermarkt daar in de buurt. Ik had daar een lekker kopje cafeïnevrije koffie gedronken :)
Zondag had ik warempel een vrije dag. Koffie en lunch bij een vriendin gehad. En uiteindelijk besloten om in de middagdienst te helpen met de begeleiding, want het was weer eens heel druk (vakantie, weet je wel ;) ) en ze zouden begeleiden met twee gitaren en een blokfluit. Dus heb ik de blokfluit wat versterkt :)
's Avonds op tijd naar bed, alleen kon ik niet slapen. Had mn avondwandeling overgeslagen....
Vanochtend op tijd er uit gegaan. Moest nog wat uitprinten, dus ik ging naar de uni. Ene printer was kapot, andere printer druk bezet met papier-tekort.... Uiteindelijk bij mn lunchvriendin mn bestandje uitgeprint. Zij was voor die tijd al bij mij langs geweest om een was te draaien :)
Vervolgens tentamen gemaakt (databases). Ging best goed. Is wel een ruime voldoende, denk ik.
Ik was om ongeveer vier uur klaar met mn tentamen. En toen regende het.... Uiteraard had ik mn plu niet bij me... Maar ik was niet de enige. Dus heb ik een hele tijd met een jongen staan praten. Die doet nu voor de tweede keer het tweede jaar. Was echt heel gezellig - is het opeens al vijf uur geweest....
Aangezien het alleen maar harder ging regenen en niet droog werd, besloten we maar te vertrekken. Moesten toch dezelfde kant op :) Alleen jammer dat het onderweg niet droog werd. Je blijft tenslotte niet in de regen op een straathoek nog wat langer praten.... ;)
Vanavond bij diezelfde vriendin gegeten. Hadden we al een tijd geleden afgesproken :) Alleen werd het niet een etentje met zn tweeën, maar met zn vijfen. Drie van haar huisgenoten aten ook mee. Van 1 wist ik dat al. De rest was een verrassing ;) Verder lekker tv zitten kijken. Doe ik zelden, dus was wel eens lekker voor een keer :*)
Nu lekker een beetje op tijd naar bed. Morgen uitslapen :z
« Laatst bewerkt op: oktober 24, 2005, 10:37:51 pm door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #139 Gepost op: oktober 27, 2005, 04:30:03 pm »
Dinsdag een vrij rustige dag gehad. 's Middag ASS-groep. Is wel een heel stuk minder vermoeiend dan de communicatietraining die ik eerst volgde, maar merk wel dat het toch vrij veel energie van me vraagt.
's Avonds naar de Vesper geweest. Toch wel leuk om die mensen weer even te zien en te spreken. Wat ik van de Vesper zelf moet denken, weet ik niet zo goed. Heb het idee, ondanks alles, dat het toch vrij sterk op het gevoel gericht is ipv op God.
Woensdagochtend vooral heel weinig gedaan ;) Zit de laatste dagen sudoku's te maken. Echt leuke, verslavende puzzeltjes... :*)
's Middags tentamen. Geen idee wat ik er voor gehaald heb. Ergens tussen de 3 en de 8, denk ik. Maar preciezer durf ik het echt niet te zeggen.
's Avonds buurtkring. Ben alleen bij het eten en de thee geweest. We aten iets chinees. Maar ik was niet erg weg van de prut die er bij zat, dus daar heb ik maar 1 keer van genomen. De keren daarna liet ik de prut achterwege en vulde mn rijstpapier met alleen mihoen, komkommer, rauwe wortel en gehakte pinda's. Dat was wel erg lekker :9
Vanochtend is de verwarmingsmonteur langs geweest. Mn verwarming deed het niet. Was iets niet in orde met de thermostaatknop op mn radiator. Toch wel prettig dat dat nu gefixt is. Voor de rest heb ik vandaag eigenlijk nog niets gedaan dan sudoku's maken en chatten. Nou ja, niet helemaal waar. Ben bezig geweest met wat voorbereidingen voor mn project in januari over sudoku's. Ben vast aan het nadenken over het algoritme enzo. Heb er zelfs al wat van op papier gezet.
Vanavond oefenen voor de bruiloft van vrijdag. En dan op tijd naar bed.
Morgenochtend het laatste tentamen. En dan lekker WEEKEND!!!!!!
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #140 Gepost op: oktober 29, 2005, 10:41:33 am »
Het oefenen ging lekker. Bij de bruiloft zelf ging het lekker. Mooie dienst gehad.
Vrijdag laatste tentamen. Die heb ik met gemak gehaald :) En toen was het weekend :*) 's Middags even de stad in geweest voor een kleinigheidje voor mn twee vriendinnen die maandag naar Malawi vertrekken voor drie maanden. Daarna naar de huwelijksdienst om te begeleiden. Vervolgens op mn kamer gegeten. En voor het toetje naar een verenigingsgenoot. Daar zat ongeveer de hele vereniging. Dit weekend is namelijk een verenigingsweekend. Alleen zit dat er voor mij al weer op. Zag het nog niet zitten om zo'n vermoeiend weekend te hebben. Toen heb ik ook mn kleinigheidjes aan die twee vriendinnen gegeven. Waren ze heel blij mee :) Van het toetje gingen we met bijna iedereen naar weer iemand anders om een film te kijken. Blijkt de fiets van een van de eerstejaars gejat te zijn :( Met een groepje van vier zijn we nog in de buurt gaan rondrijden om te kijken of die fiets toevallig in de buurt weer gedumpt was. Maar helaas... Daarna dus film gekeken. En daarna ben ik naar mn kamer gegaan. Had eerst nog helemaal geen zin om naar bed te gaan, hoe moe ik ook was. Oeps... niet gewandeld ;) Merk toch wel dat dat een groot verschil maakt... Vandaag nog iets heel leuks op het programma, maar daar vertel ik pas van als ik het achter de rug heb :P
computerfout: een vreemde een in de byte

Ulysses

 • Berichten: 1663
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #141 Gepost op: oktober 30, 2005, 12:38:38 am »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 29 oktober 2005 om 10:41:
. Vandaag nog iets heel leuks op het programma, maar daar vertel ik pas van als ik het achter de rug heb :P
*ontkent nieuwsgierig*
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #142 Gepost op: oktober 30, 2005, 08:45:10 am »
Ok. Nog even van dat leuks vertellen. Ik ben met mama, en een zus en haar vriend naar de Love & Marriage-beurs in het MECC in Maastricht geweest. Trouwjaponnen bekijken, kijken wat voor rariteiten je kunt regelen op je bruiloft, ringen bekijken. Natuurlijk ook naar de modeshow gekeken :) Ik kan het alleen niet afleren om meer op de show dan op de mode te letten.... Verder een lichaamsvetmeting laten doen. Ik zit eindelijk op gezonde waarden. Ik was altijd mager. Nu normaal ;) En natuurlijk is het ook leuk om je eens een keer op te laten maken.
Erg leuk zo'n beurs. Maar ook wel zwaar vermoeiend.... al die mensen om je heen....
« Laatst bewerkt op: oktober 30, 2005, 08:45:35 am door Fotogravinnetje »
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #143 Gepost op: oktober 31, 2005, 04:41:15 pm »
Zondag weer een volle dag gehad. 's Ochtends eerst oefenen voor de dankdienst van woensdag. Daardoor schoot het voorbereiden van de begeleiding voor de ochtenddienst er bij in. Weet de ouderling van dienst te vertellen dat de muziek goed voorbereid is 0-) Ok, het ging ook wel goed, maar voorbereid....? Na de ochtenddienst gingen we stemmen voor een aantal nieuwe ouderlingen en een nieuwe diaken. Gelukkig maar 1 stemmingsronde nodig. Daarna met een heel aantal meisjes bij iemand thee gedronken. Was ook een duits meisje bij, maar die sprak gelukkig ook nederlands :)
's Middags nog een paar uurtjes op mn kamer geweest. En toen was het tijd voor de middagdienst. Heb ik weer mogen begeleiden.
Terwijl ik eten aan het klaarmaken was, kwam er een huisgenootje naar me toe: kijk eens... bedoelde je zo'n galajurk. Nou, zeker! Mooi donkergroen. Model dat ik leuk vind. En hij paste ook nog. Dus voor de komende dies (over een half jaartje pas ;) ) heb ik in ieder geval al een jurk.
Na het eten ben ik naar een housewarmingparty geweest. Erg gezellig. Na afloop gingen we ook nog even wat drinken bij een van mn vriendinnen die vandaag naar Malawi gaan. Dat was eigenlijk niet helemaal verstandig. Had ik dat niet gedaan dan had ik minder in mn eentje hoeven fietsen. En dan had ik ook geen wijn gehad...
Ik lag om een uurtje of twee in bed. En vanochtend om half acht kwam ik al online. Gewoon. Ik was uitgeslapen... Pas om elf uur college. Na dat college mn nieuwe bril opgehaald. En aansluitend weer college. Kon precies :) Die docent had ik in het vorige blok ook, maar dan bij een tweedejaarsvak. Moest ie natuurlijk een opmerking over maken ;) En ik zag er ook een groepsgenoot van een project van vorig jaar zitten. Dus even wat bijgekletst. Toch wel erg grappig :) Hij heeft van vrij dichtbij meegemaakt hoe ik een jaar geleden steeds depressiever werd. En dan is het toch ook wel leuk om te zien hoe goed het nu met me gaat.
Echt waar. Als ik vergelijk met een jaar geleden, dan is dat zo'n wereld van verschil!
Straks ga ik bij een van mn vrienden eten. Ik heb besloten er lopend naar toe te gaan. Dan heb ik mn avondwandeling tenminste ook meteen gehad :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #144 Gepost op: november 03, 2005, 10:29:31 pm »
Weer even een update'je. Maandagavond was heel gezellig. Ben heel slecht in het schetsen van sfeer, dus daar valt verder niet veel over te vertellen.
Dinsdag college gehad, en skills class. Tijdens die skills class met een ander meisje uit het eerste jaar in gesprek geraakt, o.a. over voor- en nadelen van samenwonen tov trouwen. En dat liep uit op een gesprek over onze visie op het leven en het ontstaan van de aarde. Heel tof gesprek.
's Avonds weer naar de vespers geweest. Na afloop werd mij gevraagd of ik woensdagavond ook naar de film kwam. Nee, sorry, het is dankdag, dus ik zit dan in de kerk. Bovendien zou ik ook gaan begeleiden :)
Gisteren weer college. Eind gewandeld. Gekeken voor een westerngitaar met ingebouwde mogelijkheid tot versterking van het geluid. Die dingen zijn niet erg goedkoop, maar wel praktisch voor waar ik een gitaar gewoonlijk voor gebruik (begeleiden van zang op bijbelstudie en in de kerk).
's Avonds dus helpen begeleiden in de kerk. Op gitaar. Een geleende uiteraard, want mn eigen gitaar is kadoek en ik heb nog geen nieuwe.
Vanochtend kwam ik mn bed uit met zware hoofdpijn. En die ben ik nog steeds niet kwijt. Wel naar college geweest. Gehoord dat ik mn toets P&S niet gehaald heb (was die toets die ik ergens tussen de drie en de acht schatte. Dat klopte dus ;) een krappe vier was het). Meteen aansluitend naar bijbelstudie. Alleen was ik te moe en had te veel hoofdpijn om er bij te blijven. Nog even afscheid genomen van een vriendin die binnenkort naar Kenia gaat voor een half jaar.
En nu zit ik dus nog even online. Maar wel met hoofdpijn, en heeeeeel moe. Dus Fotogravinnetje gaat zo dadelijk onder zeil :z
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #145 Gepost op: november 09, 2005, 09:48:56 pm »
Zal ik ook weer eens wat schrijven O-)

Ben het weekend niet naar huis geweest, hoewel dat wel in de planning stond. Maar ja, ik was ziek. Vrijdag daarom ook niet naar college geweest. Zaterdag kwamen papa, mama, Musicchris en Dreamerboy nog langs. Vooral die laatste twee vonden het heel erg jammer dat ik niet thuis kwam. En ik vond het ook heel erg jammer dat ik hen niet zou zien. Dus dat is op deze manier mooi opgelost.
Zondagochtend niet naar de kerk geweest. 's Middags voelde ik me tot wat meer in staat, dus ben ik wel gegaan. Kwam ik prompt voor een heel moeilijke keus te staan: naar de taizé-viering of naar een sing-in.... Uiteindelijk voor dat laatste gekozen. Was heel tof. Na afloop nog wat blijven hangen. Niet heel verstandig als je al niet fit bent, maar oke.
Maandag me door de colleges heengesleept. Dinsdag idem. Vandaag ook weer. Ook nog even eea geregeld voor de skills classes die samenvallen met hoorcolleges uit het andere jaar. Dat is nu helemaal geregeld, gelukkig. Vanavond naar buurtkring geweest. Maar ben toch wel weer echt goed moe.
Morgen naar de homeopaat. Ben benieuwd wat er uit komt. Ik vermoed een andere verdunning van de carcinosinum, en mogelijk nog een ander middel erbij, of ervoor in de plaats. Begin namelijk steeds meer last te krijgen van (over)gevoeligheid voor wat andere mensen uitstralen.
Ik mis mn twee vriendinnen best wel. Gelukkig ben ik niet de enige. Morgen ga ik bij de vriend van een van de twee theedrinken. Zal wel gezellig worden :)
En als ik morgen overdag dan toch in de buurt van Delft ben, ga ik daar nog wel even kijken naar een gitaar. In dezelfde winkel als waar mijn altblokfluit vandaan komt :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #146 Gepost op: november 15, 2005, 10:45:57 am »
Weer bijna een week voorbij. Een week met wat hoogtepuntjes en met wat dieptepuntjes. Ik heb het vooral heel erg druk. Weet soms niet goed waar ik mn rust kan vinden. En net in zo'n drukke periode ga je er dan ook nog eens een dagje tussenuit om naar de homeopaat te gaan. Daar kwam overigens uit wat ik al verwachtte. O.a. nieuw middeltje, waar ik in het weekend behoorlijk de terugslag van had. Diezelfde dag sinterklaas vast geholpen met een cadeautje voor mezelf: een semi-akoustische westerngitaar. Heb em wel moeten afleveren thuis, maar over een paar weekjes... :*)
Toen ik zaterdag thuis kwam, was mn jongste neefje daar ook. Alleen raakte hij helemaal overstuur van mijn aanwezigheid, in het begin. Zondagochtend heb ik op hem gepast en was er niets aan de hand. Had ie zelfs veel lol met mij :) Zondagmiddag toch helpen begeleiden in Maastricht, hoewel ik me niet echt lekker voelde en er sterk over gedacht heb af te zeggen.
Ben momenteel ook wat drukker met mn commissiewerk binnen de vereniging. Donderdag is de deadline van ons blaadje, waar ik dit keer de verantwoordelijkheid voor heb. Een week later komt ie dan uit. Diezelfde donderdagavond hebben we dan een onderwerpsavond die ik geregeld heb. Dus moet ik nu zorgen voor voorstudiemateriaal en indeling van de eetgroepjes en dat soort dingen. Tot nog toe loopt dat allemaal bijzonder goed vergeleken met hoe het me een jaar en langer geleden afging.... toen liet ik het vaak te lang liggen, overlegde te weinig....
En ondertussen mis ik mn twee vriendinnen af en toe behoorlijk. Heb gelukkig wel leuke contacten op de uni en op de vereniging en in de kerk. Maar ja, het zijn Crien en Tien niet...

En dan zou ik bijna nog iets heel erg leuks vergeten te vertellen: voor Databases heb ik een 9 gehaald! Nou alleen nog wachten op het cijfer voor informatica.... (die is nog wel het belangrijkst ook.... eerstejaarsvak. de andere twee waren uit het tweede jaar)
computerfout: een vreemde een in de byte

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #147 Gepost op: november 23, 2005, 11:40:32 pm »
Dat ik de laatste tijd niet zoveel schrijf komt niet doordat ik niets mee maak, nergens mee bezig ben of wat ook. Ik heb het behoorlijk druk. Ben behoorlijk gestresst. Soms zijn er leuke dingen, zoals de studentenviering van afgelopen zondagavond, twee toffe kerkdiensten van de eigen gemeente, een Ronduit-praise-avond in Eindhoven. Soms van die vervelende en vooral stressveroorzakende dingen, zoals het in elkaar zetten van de Stam, het regelen van een onderwerpsavond, bezoek aan een keuringsarts van het UWV, studie. De meeste dingen zijn nog niet eens zo erg vervelend. Alleen ze leveren zoveel stress op. En dan mis ik mn beide vriendinnen die in Malawi zitten ook nog steeds. Vooral omdat ze me vaak geholpen hebben door gewoon naar me te luisteren. Nou stapelen al die dingen zich weer op.
En ik ben nog niet echt helemaal opgekrabbeld van die terugslag. Merk wel dat ik lang zo gevoelig niet meer ben voor hoe mensen zich voelen. Dat scheelt wel een heel stuk.
Vorige week een heel goed msn-gesprek gehad. Zat toen weer eens in een forse dip. Was lang geleden dat ik dat voor het laatst had gehad. Maar dat gesprek heeft me heel erg geholpen.
Verder zit ik nu behoorlijk veel op de gkv-chat. En daar schrijf ik ook nog wel dingen van me af :)

Het moeilijkste vind ik tegenwoordig toch wel dat ik zo moeilijk met emoties om kan gaan. Zowel die van mezelf als die van anderen. Ben dat soms zo hartgrondig zat. Dan zou ik willen dat het me een uurtje eens niet zoveel moeite kostte. Even een uurtje gewoon lekker sociaal mee kunnen doen zonder dat het me extra inspanning kost. Dat het echt ontspanning is.
En toch... Ik zou niet anders willen zijn dan ik ben. Ook die problemen zijn zo ontzettend eigen aan mij. Zonder hyperlexie zou ik heel anders zijn. En ben ik dat dan nog? Waarschijnlijk zou ik dan niet eens de studie kunnen doen die ik nu doe... ;)
Ik kan best wel eens jaloers zijn op mensen die geen of maar weinig problemen lijken te hebben. Maar toch ben ik heel erg tevreden met wie ik ben voor God. Inclusief de lastige dingen. Ik ben kind van Hem

O ja. Even voor de volledigheid: informatica heb ik ook gehaald. Niet heel ruim, maar oke, het is een zes dus een voldoende :)
computerfout: een vreemde een in de byte

Macguinness

 • Berichten: 5539
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #148 Gepost op: maart 18, 2006, 06:50:23 pm »

quote:

Fotogravinnetje schreef op 23 november 2005 om 23:40:
Ik kan best wel eens jaloers zijn op mensen die geen of maar weinig problemen lijken te hebben.

Even een topic cick.

Dat wat je hier zegt klopt precies "Lijken te hebben", iedereen heeft wel iets, en volgens mij is er niemand die niets heeft, dat lijkt alleen maar zo omdat mensen nou éénmaal niet graag de vuile was buiten hangen, maar het kan inderdaad wel eens "prettig" zijn om te horen dat anderen ook wel eens wat hebben.
Dus eigenlijk ben je gewoon jaloers op iets wat niet bestaat...

Fotogravinnetje

 • Moderator
 • Berichten: 3905
 • Crimpen op den Yssel
  • Bekijk profiel
Fotogravinnetjes visie op haar leven - deel 2
« Reactie #149 Gepost op: maart 18, 2006, 07:04:51 pm »
ik weet het. niet voor niet deze woorden gebruikt :)
Overigens lijkt me dit een vrij nutteloze kick, omdat ik weinig behoefte heb aan een voortzetting van mijn blog op dit moment ;)
computerfout: een vreemde een in de byte