Auteur Topic: Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!  (gelezen 54045 keer)

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #30 Gepost op: september 17, 2005, 11:26:20 am »

quote:

Koerok schreef op 17 september 2005 om 11:20:
[...]
De laatste film in dat genre die ik heb gezien is 'The Ring'. Ik heb spijt dat ik er naartoe ben gegaan, want ik kan daar eigenlijk niet tegen. The Sixth Sence is qua engheid een beetje de limiet voor mij.


The Ring vond ik ook heel eng maar wel heel goed. Het leuke van Japanse horror is dat die films geen happy ending hebben. The Ring is wel heel anders en beduidend beter dan The Grudge, maar oei wat heb ik zitten griezelen gisteren. Na afloop liepen de rillingen nog over m'n rug.

quote:

De scene uit Robocop, waarin op een gegeven moment die agent aan flarden wordt geschoten (ik zie die hand er nog vanaf vliegen), is me ook altijd bijgebleven.


Die scene staat me ook bij. Eigenlijk is het gewoon een zieke scene, ik vroeg me toen af of de regisseur wel helemaal gezond in z'n hoofd is. Daar heb ik zo mijn twijfels over bij Paul Verhoeven.

quote:

Is het toch weer een hele lap geworden. :)
Ga zo door.  d:)b
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Bumblebee

 • Berichten: 6100
 • Zzzzzoem
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #31 Gepost op: september 17, 2005, 11:27:22 am »

quote:

Koerok schreef op 17 september 2005 om 11:20:
De laatste film in dat genre die ik heb gezien is 'The Ring'. Ik heb spijt dat ik er naartoe ben gegaan, want ik kan daar eigenlijk niet tegen. The Sixth Sence is qua engheid een beetje de limiet voor mij.


Geheel mee eens. Ik vond "The Ring" ook afschuwelijk en hij liep nog slecht af ook!
Het enige waardoor je The Sixth Sense nog kunt hebben is dat die geesten enzo eigenlijk niets kwaads in de zin hadden en het goed afliep.
Bombus terrestris Reginae

jane

 • Berichten: 75
 • on m'a dit: tu es devenu fou a
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #32 Gepost op: november 03, 2005, 09:16:30 am »
Sinds kort heb ik de 3 disc versie van Gladiator in huis.  Wat me opviel was dat Ridley Scott uitdrukkelijk stelt dat deze versie van de film  (16 minuten) langer niet de directors cut is. Met andere woorden hij is tevreden met de bioscoop versie maar heeft toch deze versie gemaakt voor de liefhebbers. Inderdaad leuk voor de liefhebbers maar als film is de theaterversie precies goed. Ik vond alle extrás geweldig interessant ( niet zoveel gezeur over gladiatorspelen in het verleden) omdat het veel aandacht heeft voor de ontwikkeling van het script en de organisatie rond het filmmaken.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er meer mensen zijn die voor de 3 disc zijn gevallen terwijl ze de dubbeldisc al hadden.
On m'a dit: tu se devenu fou a cause de Celui qui tu aimes. J'ai dit: Le saveur de la vie n'est ce que pour les fous

Tave

 • Berichten: 3067
 • schaap
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #33 Gepost op: november 05, 2005, 02:15:25 pm »
Laatst een erg leuke film gezien, het was de komische dramafilm "Whisky".

Zie: http://www.imdb.com/title/tt0331370/

Deze film draait in Rotterdam in Lantaren/Venster en zal ook nog wel op meer plaatsen in Nederland. De film komt uit Uruguay is en is briljant uitgewerkt. Het tempo is niet te snel, niet te langzaam en de cast en het acteerwerk is briljant. De humor is anders en soms geniaal. Er staan een aantal goede comments op imdb, lees ze vooral.

Dan beperk ik me nog tot een kort stukje over het verhaal (veel "gejat" van de site van het IFFR):

"Whisky" is het Uruguayaanse (of misschien wel Spaanstalige ??) woord voor "cheese" by het nemen van een foto. De rijzige, zwijgzame zestiger Jacobo Köller is eigenaar van een verouderd sokkenfabriekje. Dag in dag uit gaat hij in alle vroegte naar zijn werk, waar zijn trouwe assistente Martha elke dag tegelijk met hem arriveert. Ze groeten elkaar met weinig woorden en gaan aan de slag met hun dagelijkse bezigheden. Aan deze onverstoorbare regelmaat komt een einde als Jacobo's jongere broer Herman uit Brazilië overkomt. Het contact tussen de broers is al jaren minimaal, maar nu voelt Herman zich verplicht om zich te bemoeien met het plaatsen van een grafsteen voor hun moeder. Jacobo wordt zo nerveus van het vooruitzicht zijn sociaal succesvolle broer onder ogen te moeten komen, dat hij Martha vraagt om zich voor te doen als zijn vrouw. Wanneer Herman hen uitnodigt voor een korte vakantie, ontstaat er een tragikomische driehoeksverhouding.

Ik kan deze film iedereen van harte aanbevelen.
"Geef de schapen te drinken en laat ze verder grazen." - Genesis 29:7b (Groot Nieuws)

neverrmind

 • Berichten: 3
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #34 Gepost op: november 06, 2005, 10:36:42 pm »
:) afgelopen week ringu gezien, japanse versie van the ring. men wat een butfilm .. totaal niet eng ! en verder battle royale .. zowaar nog erger
wanneer gaan er ooit eens echt goede films uitkomen ?
Levánteme - Soy Débil Y Muero. Levánteme - Le Necesito Para Sostenerme. Levánteme - Me Impiden Ahogarse Otra Vez

wateengedoe2

 • Berichten: 2149
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #35 Gepost op: november 08, 2005, 07:47:39 pm »

quote:

jane schreef op 15 september 2005 om 14:43:
Gisteren bij de blokker voor 1,50 de dvd 13 Conversations about one thing gekocht en zonet bekeken. Ik vond het een fascinerende film. Die elegant en zonder haast  een aantal karakters neerzet in een filosoferende beschouwing over de griijpbaarheid van geluk.
Voor 1,50 kun je je dat bijna niet ontzeggen :D

Da's ook toevallig! Vandaag bij de Blokker zag ik hem ook liggen, en heb hem gekocht (samen met nog 3 films, pfft, bij de videotheek betaal je 3x zoveel en dan mag je de DVD een weekje houden!). En op zoek naar recensies .. kwam ik uit op dit topic :) Ik ben heel benieuwd naar die film, hij lijkt me leuk. Eens niet van die domme schiet-actie.

quote:

Koerok schreef op 15 september 2005 om 14:50:
[...]
Ik kreeg 'm voor m'n verjaardag. Weet ik gelijk wat ik voor mijn vrienden waard ben.  :+
Het gaat om het gebaar! :D

sukkeltje

 • Berichten: 25
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #36 Gepost op: november 10, 2005, 11:01:24 am »
Ik heb gisteren 'Lost in Translation" bekeken.

Het verhaal gaat over twee mensen (amerikanen) die in tokio zijn een daar proberen een week door te komen. Ze kennen elkaar niet maar ontmoeten elkaar door hun insomnia... en proberen er maar het beste van hun slapeloze nachten te maken.

Is wel een leuk tussendoortje, met Bill Murray, keer wat anders dan die standaardfilms die er tegenwoordig alleen nog maar lijken te liggen bij de videotheek...

Esgaroth

 • Berichten: 19
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #37 Gepost op: november 20, 2005, 10:11:03 pm »
Lost in translation is zo'n mooie film.. Heb hem nu 3 keer gezien, zelden een film gezien die zo leeg was. Het beeld zo mooi uit hoe leeg het leven is van sommige mensen. Niet alleen qua verhaal maar ook qua beeldtaal, dus hoe alles is gefilmd enzo.
Ikzelf zie het niet als een leuk tussendoortje ;) omdat voor er voor mij veel meer achter zit.

Een andere film die ik laatst heb gekeken is sin city... serieus een gruwlijke film...
briljant qua uitbeelding, de gebruikte technieken enzo. Daar heb ik echt van genoten, maar het verhaal en het geweld is zo banaal dat ik echt verbaasd heb zitten kijken. Maarja Quentin Tarantino is niet voor niets een mederegiseur :p
ik hier?

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #38 Gepost op: november 21, 2005, 01:33:43 pm »
Ik vond sin city zo bizar dat ik 'm een 2e keer heb bekeken ('t is een film die je bekijkt ipv kijkt)...
Het zijn 3 verhalen die door elkaar spelen, maar onafhankelijk zijn verfilmd.
't Draait aan de ene kant om een machtige corrupte familie, bestaande uit een bischop, een broer die senator is, een pedofiel zoontje van die senator, en een beschermeling van de bischop die mensen eet. Locatie: een boerderij. Dat is dus de plek waar het kwaad resideert.
Aan de andere kant draait het om 'de onderwereld', The Old Town van Basin City, de mafia, de hoeren, corrupte agenten. Dat is in de film niet per se een slechte plek. Ook binnen dat wereldje kun je eervol handelen, wat iemand 'goed' maakt.
3 Helden aan de zelfkant van de samenleving krijgen (indirect) met die familie te maken. De overeenkomst met die helden: het respectvol behandelen van vrouwen, het waarderen van eerlijkheid en oprechtheid ('t zijn dus' eerlijke criminelen'). Onee, wacht, 1 held is politieresercheur die afzwaait en besluit om het zoontje van de senator aan te pakken, wat natuurlijk not done is omdat de senator boven de wet staat...

Het geheel is inderdaad erg mooi verfilmd, met echte mensen die deels in een echte wereld, maar vooral in een getekende wereld rondlopen. Allemaal zwart-wit, met vaak 1 kleurtje om de boel te accentueren (een verleidelijke dame heeft een knalrode jurk aan met knalrode lippen, wier ogen even groen oplichten als de man een sigaret aansteekt; de zoon van de senator is ziekelijk geel). Bloed is wit, en veel scenes hebben nogal wat wit :+.
De dialogen zijn erg mooi: strip-achtig, met veel Grote Woorden en Machtige Zinnen. Soms herhaling waardoor de held meer karakter krijgt.

Goed en kwaad hebben in deze film een eigen invulling. Eerlijk = goed, doden mag als de intentie goed is. Iemand doden, al is het maar een hoertje, om vervolgens het lichaam te eten is verderfelijk (ook al heeft de bischop er begrip voor). Dus als je favoriete hoertje plots verdwenen is, mag je alles in het werk stellen om achter de waarheid te komen. Dat houdt ook in: martelen en moorden, ook van geestelijken.
Agenten zijn corrupt, dus fout. Behalve sommigen. Dat komt naar voren als een andere held met een lading lijken aangehouden wordt door een agent. De held vraagt zich af wat 'ie moet doen: die agent hup overhoop schieten? Zou verstandig zijn, maar misschien is het een van die eerlijke sukkels, met Ideaal, een Vrouw thuis en een Hypotheek...
http://www.filmexpress.it/images/AltreImmagini/poster_gail.jpg

http://www.filmweb.no/bilder/multimedia/archive/00049/Sin_City_49704c.jpg
« Laatst bewerkt op: november 21, 2005, 01:42:54 pm door elle »
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

PietZa

 • Berichten: 924
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #39 Gepost op: november 21, 2005, 01:53:46 pm »
Zaterdag heb ik Flightplan gezien.
In een immens vliegtuig raakt een vrouw haar dochtertje kwijt. Na lang zoeken lijkt het erop alsof het dochtertje helemaal niet bestaat. Er is geen ticket voor het meisje en ze staat ook niet op de passagierslijst.

De spanning word behoorlijk opgevoerd en op een gegeven moment vraag je je echt af of je de vrouw moet geloven of niet. Het verhaal zit goed in elkaar. Ik vond alleen dat het einde opeens wel heel snel ging. Het spannende relaas heeft nogal een abrupt einde.

Maar toch een spannende film waar ik van heb genoten.
Verba volant, scripta manent

DeeDee

 • Berichten: 5
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #40 Gepost op: november 21, 2005, 04:18:26 pm »
Charlie and the chocolatefactory!

Vorige week gekocht en alweer 2 keer gekeken, wat een geweldige film :*) ! Het boek vond ik toen ik klein was al erg leuk en Tim Burton heeft het heel gaaf verfilmd. Vooral Johnny Depp speelt Willy Wonka erg goed. Het is een typisch 'de laatsten zullen de eersten zijn'-film. Nog leerzaam ook....
DeeDee

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #41 Gepost op: januari 06, 2006, 09:52:24 pm »
Even dit draadje nieuw leven inblazen. Het filmforum is behoorlijk ingekakt sinds een aantal mensen die nog wel eens een film keken hier niet meer komen.

Op oudejaarsavond heb ik ook Charlie en de Chocolate Factory gezien. Dit is echt een hele leuke film. Net als de vorige poster heb ik ook het boek gelezen toen ik klein was en ik herinner me dat ik dat ook heel leuk vond. Johnny Depp speelt Willy Wonka echt grandioos, ik vind hem in deze rol nog leuker dan in Pirates of the Carribean. Aanradertje deze film.

http://www.umass.edu/umhome/images/upload/23954/Charlie&the.Chocolate.Factory.1.jpg

Vanavond heb ik in de bios in Dordt Harry Potter and the Goblet of Fire gezien. Mijn eerste Harry Potter-ervaring. Ik vond het een leuke film, vooral al die magische frutsels, maar de personages en het verhaal deden me weinig. Daarvoor moet je denk ik de boeken hebben gelezen en de eerdere films hebben gezien.

http://thecia.com.au/reviews/h/images/harry-potter-and-the-goblet-of-fire-poster-0.jpg
« Laatst bewerkt op: januari 06, 2006, 09:57:22 pm door Pleun »
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Clint

 • Berichten: 1453
 • Priester naar Melchisedek
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #42 Gepost op: januari 07, 2006, 09:41:12 am »
http://www.pix8.net/pro/pic/20820QN9MC/755678.jpg

The Island

Bijzondere film over een grote groep mensen die afgezonderd onder de grond worden "gekweekt" om als orgaandonor van de rijke garde die bovengronds leeft, te worden gebruikt.
Mooie film waarin eindelijk eens een "normaal" taalgebruik wordt gebezigd. Een aanrader!
P de Mooij

Koerok

 • Berichten: 1666
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #43 Gepost op: februari 07, 2006, 02:19:41 pm »
Late reactie....

quote:

elle schreef op 21 november 2005 om 13:33:
Ik vond sin city zo bizar....
Ik vond 'm fascinerend, maar ook verontrustend. Eigenlijk toch allemaal net iets te schokkend voor mijn teer gesteld. Ik geloof dat ik het concept van de zieke sadistische martelende psycho-serial-killer een beetje beu begin te worden. We hebben 'The Silence of the Lambs' gehad, 'Se7en', en nog een paar die de moeite waard waren, en ik geloof dat ik mijn portie nu wel gehad heb.
Leve de feel-good-movie!!!!!!!! ;)
« Laatst bewerkt op: februari 07, 2006, 02:21:31 pm door Koerok »
"Ever noticed that people who believe in creationism really look unevolved?"

Laodicea

 • Berichten: 4061
  • Bekijk profiel
Welke film zag je net (deel 2)? Vertel ons er wat over!
« Reactie #44 Gepost op: februari 07, 2006, 03:43:39 pm »
http://www.moviemeter.nl/images/covers/0/73.jpg
Geweldige low budget film, nog nooit was wiskunde zo intrigerend! Omdat ik niet zo'n langschrijver ben, een stukje van Cinema.nl:

quote:

Op het Sundance Film Festival kreeg Aronofsky (1969) voor zijn speelfilmdebuut de regisseurprijs. Toen zijn film in de bioscopen kwam, waren de trottoirs van zijn geboortestad New York plotseling bezaaid met het mathematische pi-teken. Pi, een duistere thriller die voor een habbekrats werd gemaakt, heeft een bescheiden, maar enthousiaste schare fans. Max Cohen (Gullette) wordt geteisterd door hoofdpijnen en is geobsedeerd door getallen. Achter goed gesloten deuren, in alle eenzaamheid, probeert hij zijn stelling te bewijzen dat alles in onze wereld uit patronen bestaat. Dat mag onzinnig lijken, hij wordt al snel door een Wall Street-type en een rabbijn nagezeten die van zijn inzicht menen te kunnen profiteren. Gedraaid in zwart-wit met een beweeglijke camera, tast de film de scheidslijn af tussen genialiteit en gekte en weerspiegelt tegelijkertijd de chaos van ons bestaan. Hoogst intrigerend, ook voor wiskunde-klunzen.
http://www.cinema.nl/cinema/movies/index.jsp?movies=6635718
"Helvidius heeft zichzelf erg naïef betoond, door te zeggen dat Maria diverse zonen had omdat in enkele passages gesproken wordt over de broers van Christus" Johannes Calvijn.