Auteur Topic: Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads  (gelezen 3130 keer)

Does

 • Berichten: 13669
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Gepost op: augustus 22, 2005, 10:33:22 am »
Ok, ik zie je al denken: "wederom een poging van die 'lieve' jongen om een soort van 'log' op te starten." Nu zal je waarschijnlijk het woord 'lieve' weg hebben gelaten, want lief is wat ik allerminst ben geweest hier. Ik ga hier voor het laatste keer proberen iets neer te zetten, ik heb nu eenmaal een podium nodig en ik heb zoveel dingen waar ik mijn licht even over wil laten schijnen. Ik ga dit keer niet hele verhalen over wat ik allemaal wel en niet doe schrijven, dat boeit gewoon niemand. Hier komt nog eens bij dat ik mijn leven verre van intressant vind om te delen met de menigte.

De titel is een beetje raar, laat ik hem even uitleggen dan. Dat ik behoorlijk tegendraads ga zijn ga je hier wel merken ben ik bang. Dat ik dat al een beetje ben wist je waarschijnlijk ook wel. Je zal hoop ik in ieder geval niet in slaap vallen bij het lezen van mijn stukjes.

Afijn, weer genoeg over mezelf gepraat. Laten we beginnen!
« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2005, 06:06:05 pm door Does »
Live vanuit de luie stoel

Wybo

 • Zijlijnbemoeier
 • Berichten: 10394
 • Ik ben principieel pragmatisch
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #1 Gepost op: augustus 22, 2005, 10:49:26 am »
Dag lieve does, mogen we hier over Hattrick kletsen?
Pinkeltjefan

Does

 • Berichten: 13669
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #2 Gepost op: augustus 22, 2005, 10:53:34 am »
Mag ik ook even iets zeggen over Talpa?

Beter laat dan nooit zegt men wel eens. Dat gevoel kreeg ik nu niet echt bij de eerste week van het "Talpa-tijdperk". Nu kijk ik principieel niet naar Talpa maar ik weet wel dat programma's zoals 'leven in de steigers' en 'thuis' gewoon te belabberd zijn voor woorden. En ja hoor, de kijkcijfers zeggen hetzelfde. Overigens voel ik me, als voetballiefhebber, gedwongen om Talpa te kijken. Zoals men misschien al wel weet is dat Talpa de voetbalrechten heeft gekocht voor de eredivisie samenvattingen. Zou het studio sport ooit kunnen overtreffen?

We beginnen bij de tune, die nu gemaakt word door Dj Tiesto. Ik vind hem wreed irritant en veel te lang, veel meer woorden maak ik aan de intro niet vies. Het programma is qua presentatie niets mis mee, Wilfred Genee is een geniaal iemand als het op voetbal en presentatie aan komt. Genee weet heel veel ins en outs en maakt zelden een fout, een hele verademing als je het mij vraagt. Nog een ongelooflijk pluspunt is hoe de wedstrijden worden verslagen. Op de 1 of andere manier word het eredivisie voetbal mooier en spectaculairder gemaakt dan het eigenlijk is. Ik kan er smakelijk om lachen dat een wedstrijd tussen RBC en Ajax spectaculairder word gemaakt dan dat ie in weze is geweest. Nu niet gaan zeggen dat Ajax nooit spectaculair is, want dat is wel een hele makkelijke intikker voor een niet Ajax-supporter. Er word goed verslag gemaakt en de samenvatting zien er 'gelikt' uit.

Het onderdeel dat ze supporters interviewen is ronduit belachelijk. Het intresseerd mij als kijker werkelijk helemaal niets wat een supporter allemaal vind van zijn club etc. Laat supporters zich maar lekker uiten in spreekkoren ipv voor de camera. Beide is het niet veel. Langzamerhand ben ik aangekomen bij de grootste ergenis van iedere zondagavondsupporter maar voordat ik daar kom nog één dingetje: Ruud Gullit. Ok ik weet dat hij vind dat hij niet te benijden is. Laten we daar niet al teveel grapjes over maken, de arme ziel. Als ik naar een voetbal praatprogramma wil kijken dan kijk ik op zondagavond wel naar studio voetbal of maandagavond naar voetbal insite. Ook ik weet dat er op Talpa op zondagavond een voetbal praatprogramma is maar daar weet ik de naam niet eens van. Wel weet ik dat het programma onder andere gepresenteerd word door Jack 'ik ben al lang niet grappig meer' Spijkerman. Dus bij deze pas ik even. O ja, en als we dan van het programma 'De wedstrijden', want zo heet het, zonodig een praatprogramma moeten maken, huur dan een wat betere prater in dan Ruud Gullit. Koop dan met al je geld ook nog het contract van Hugo Borst af, word het misschien nog wat.

Onderhand zijn we aangekomen bij de grootste ergernis van elke zondagavondsupporter. Veel woorden ga ik hier wederom niet aan vuil maken want die dingen zijn gewoon niet leuk, je zou er bijna van gaan huilen. Ik heb het natuurlijk over de reclames én de volgorde van de wedstrijden. Over reclames zijn, zoals ik al zei, teveel dingen al gezegd, ze zijn gewoon irritant. De volgorde van de samenvatting is echt heel erg. Van minst belangrijkste wedstrijd toewerken naar de belangrijkste wedstrijd. Talpa, de mensen blijven heust wel naar voetbal kijken. Je hoeft ze echt niet op deze manier aan de buis te houden.

Heel erg jammer dat het zo moet, maar toch zie ik perspectief! Laten we hopen dat het wat beter nog gaat worden.
« Laatst bewerkt op: augustus 22, 2005, 12:13:48 pm door Does »
Live vanuit de luie stoel

Does

 • Berichten: 13669
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #3 Gepost op: augustus 22, 2005, 10:54:51 am »

quote:

Alfredt schreef op 22 augustus 2005 om 10:49:
Dag lieve does, mogen we hier over Hattrick kletsen?
Nee. :P
Live vanuit de luie stoel

Does

 • Berichten: 13669
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #4 Gepost op: augustus 22, 2005, 11:32:36 am »

quote:

Een voetballiefhebber uit Spijkenisse probeert tv-kijkers te mobiliseren tegen de overvloed aan reclame in het voetbalprogramma De Wedstrijden van tv-zender Talpa. Theo Teitsma heeft een mailadres opengesteld voor reacties en handtekeningen. Deze wil hij overhandigen aan Talpa-baas John de Mol.

"Het voetbal moet weer van de kijker worden. Met een nieuwe zender die het uitzendt, kan ik nog wel leven, maar niet met die voortdurende onderbrekingen", zegt Teitsma, die lokaal bekendheid geniet als journalist. Door de reclame zou het een half uur meer kosten om alle samenvattingen te zien. Daarbij ergert de voetballiefhebber zich aan het feit dat Talpa het sportprogramma niet met de belangrijkste wedstrijden begint. "Daardoor moeten naar mijn idee veel mensen te lang wachten voordat ze hun favoriete club kunnen zien."

De Spijkenisser zegt inmiddels enkele tientallen reacties te hebben ontvangen. Hij hoopt uiteindelijk met 'enkele tienduizenden en misschien wel meer dan honderdduizend steunbetuigingen' uit het hele land bij De Mol op bezoek gaan. "Ik hoop van harte dat hij de dialoog aan wil gaan. Ik kan me niet voorstellen dat hij ongevoelig is voor de mening van de voetbalkijkers", stelt Teitsma in een persbericht.
O ja, het mailadres is: voetbalzonderreclame@hotmail.com
Live vanuit de luie stoel

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #5 Gepost op: augustus 22, 2005, 11:52:42 am »
Ik heb De Wedstrijden vorige week gezien en zat me toen ook wezenloos te ergeren. Ze kwamen zelfs nog met Heracles - PSV van de vrijdag aanzetten, voordat Feyenoord - NAC een keer aan de beurt kwam. Wat een  :r zender.
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Mezzamorpheus

 • Berichten: 5201
 • You are my Lifeboat
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #6 Gepost op: augustus 22, 2005, 12:14:15 pm »
Ik ben benieuwd of ze Feyenoord-Ajax volgende week ook als laatste uitzenden...  :X
Verder vind ik veel samenvattingen echt te kort. Je hebt het gevoel naar een paar flitsen vd wedstrijd te kijken, maar echt een goed beeld vd wedstrijd krijg je volgens mij niet, itt Studio Sport vroeger.
Bv. Heerenveen-Roda van zaterdag. Daar vielen dan wel uitzonderlijk veel doelpunten, maar om als samenvatting van de wedstrijd alleen maar die doelpunten uit te zenden...  8)7
Ook de interviewtjes na afloop zijn ultrakort. Je hoort meestal maar een quote van de geinterviewde speler/trainer. Dat was bij SS ook wel anders...  :/

Does

 • Berichten: 13669
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #7 Gepost op: augustus 22, 2005, 12:17:49 pm »
Ja, je moet de voetbaldingen ook wel inkorten als je vol zit met reclame en interviewen van supporters en het praatje van Ruud en de gast van de avond.
Live vanuit de luie stoel

LaNaussee

 • Berichten: 3279
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #8 Gepost op: augustus 22, 2005, 12:22:18 pm »
Gisteren: Na 50 minuten 'de wedstrijden' hadden we er pas twee gezien  :(
"All you have to decide is what to do with the time that is given to you"

Ulysses

 • Berichten: 1663
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #9 Gepost op: augustus 22, 2005, 12:33:50 pm »
Mmm, ik was eerst boos dat ik Talpa niet kan ontvangen hier, maar het blijkt dus mee te vallen. :)
Heb heerlijk naar de NOS gekeken, Engels voetbal, en er is geen beter voetbalprogramma dan Studio Voetbal op zondagavond. :)
God heeft het land aan de woestijnen,
aan droge, saaie, humorloze praat,
aan preken waar geen letter poëzie in staat;
hij houdt van avontuur, muziek en donderjagen -
diep in zijn hart is God een ouwe zeepiraat.

karlos

 • Berichten: 827
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #10 Gepost op: augustus 23, 2005, 01:18:10 pm »
We hadden toch al een voetbal-topic :X

Overigens ben ik ook nog steeds niet echt positief over Talpa... Ruud Gullit mogen ze meteen kicken en die reclames kunnen best ietsje korter :)
Nein!

Joesoef

 • Berichten: 7743
 • Administrator ALG
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #11 Gepost op: augustus 23, 2005, 01:57:25 pm »
Voetbal insite gepresenteerd door een vrouw :/
The Lord gave and the Lord has taken away; may the name of the Lord be praised

Wybo

 • Zijlijnbemoeier
 • Berichten: 10394
 • Ik ben principieel pragmatisch
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #12 Gepost op: augustus 23, 2005, 02:21:20 pm »
nog erger.... gepresenteerd door Barbara Barend :|
Pinkeltjefan

Does

 • Berichten: 13669
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #13 Gepost op: augustus 23, 2005, 06:03:02 pm »
When i say Pete... y'all say Philly!

http://i6.photobucket.com/albums/y219/SackBlab/LL0069.jpg

Dit weekend was het Lowlands 2005, het is je misschien niet ontgaan. Het enige 'festival' waar ik ben geweest is Flevo Totaal, eigenlijk wel jammer. Ik zit er zekers aan te denken om Lowlands volgend jaar mee te pakken! Waarom? Omdat ik dit weekend heb lopen kijken op tv en internet naar het festival.

Ik keek met grote vreugde uit naar Phete Philly & Perquisite! Ik volgde ze al een tijdje maar hun optreden op Lowlands maakte wederom alles waar! Funky HipHop uit Nederland, en dan nog eens niet Nederlandstalig ook!  _/-\o_

Wil jij meer weten over deze soort HipHop en deze band check dan dit even:

Voor meer info: http://www.ourmindstate.com/ (hun officiele site)

Ik ga ze zeker blijven volgen. O ja, deze HipHop is echt wel toegankelijk voor heel veel mensen. Ga eens luisteren zou ik zeggen!

_/-\o_ Pete Philly & Perquisite _/-\o_
« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2005, 06:05:21 pm door Does »
Live vanuit de luie stoel

Mezzamorpheus

 • Berichten: 5201
 • You are my Lifeboat
  • Bekijk profiel
Slapeloos funky: Behoorlijk tegendraads
« Reactie #14 Gepost op: augustus 23, 2005, 06:23:42 pm »
Over toegankelijke hiphop gesproken: Wat vond je van 4th Avenue Jones en Mars Ill op Flevo dan Does?
« Laatst bewerkt op: augustus 23, 2005, 06:24:12 pm door Mezzamorpheus »