Auteur Topic: [Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)  (gelezen 23104 keer)

Harm

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 3849
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #15 Gepost op: september 27, 2005, 09:58:31 pm »

quote:

Roodkapje schreef op 27 september 2005 om 21:48:
Het werk wat ze moest doen vond ze leuk en deed ze met plezier. Het was al gauw weer 16:00 en na haar werkbriefjes ondertekend te hebben ingeleverd fietste ze snel langs het postkantoor om een CD op de post te doen :)
\o/ Mijn cd :D . Thanks! :* Dat wordt een prachtig dagje morgen (als de post zijn werk goed doet O-) ), zowel een nieuwe cd als een nieuwe telefoon :) . Beterschap met de knie in ieder geval.
"Books and cleverness! There are more important things - friendship and bravery!" - Hermione Granger

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #16 Gepost op: september 28, 2005, 11:50:23 am »
Yeps. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik vind 'm wel tof namelijk.

Voor de niet-ingewijden, het gaat om deze CD:

http://www.revelationproject.com/images/album_revelation_project_150.gif
http://www.revelationproject.com/ ;)
« Laatst bewerkt op: september 28, 2005, 11:50:36 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #17 Gepost op: september 29, 2005, 06:08:35 pm »
Intermezzo
Het was alweer woensdag, dat was de dag dat Roodkapje NIET hoefde te werken. Daarom stond ze pas om 8:15 op om iets na negenen aanwezig te zijn op de universiteit waar ze een verplicht practicum statistiek volgde. Daarna was het al bijna lunchtijd en na wat rondlummelen stond het tweede college op de rol: testtheorie.

Dit college werd gegeven in Camera 1, de plaatselijke bioscoop. Kennelijk waren er niet genoeg zalen beschikbaar voor de opleiding psychologie van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. :?

Na twee uur nuttige informatie opgezogen te hebben ging Roodkapje vlug boodschappen halen (kaartjes, rekenmachine) en door naar het college Klinische Neuropsychologie waarvan het laatste uur volgens het rooster om 16:30 zou beginnen. Niet dus. Men was om 16:15 al begonnen en zo snel kon Roodkapje niet van A naar B fietsen. :X Nou ja, het gaf ook niet. Het vak had dit blok toch de laagste prioriteit. ;)

Het liep wel tegen zessen toen ze thuis was. Snel een pizza in de oven en koffie zetten, want daarna zou haar broer langskomen om z'n slaapzak weer terug te vorderen. :)
En passant werd ook haar aftandse bankje dat stof genereerde bij het grof vuil gezet. Roodkapje was tevreden met de ruimte die zo beschikbaar kwam voor boekenkasten :)

Daarna liep ze nog een rondje, om ervoor te zorgen dat haar pijnlijke knie in beweging bleef (volgens de experts in Huize Hondehok was dat beter) en ging ze naar bed.

De volgende dag was opnieuw een dag hard werken. En de knie was wel beterder (minder pijn), alleen wat stijf. Dat ging dus de goede kant op. Nadat ze van huis naar Hoogkerk en terug was gefietst (in totaal 55 minuten fietsen) kon ze snel eten en naar Helpman fietsen en terug (weer 55 minuten fietsen). Het huishoudelijke werk wat ze deed daarbij opgeteld (5 uur) leerde haar dat ze volgens zichzelf niet hoefde te sporten, maar aangezien haar knie wat stijf was, dacht ze dat zwemmen geen kwaad kon.

Na een lekker maaltje spekpannenkoeken moest er nog gestudeerd worden en dan vroeg naar bed, want de volgende dag moest ze in de Zeeheldenbuurt (incl. 45 min fietsen) en aan de Paterswoldseweg (incl. 45 min fietsen) werken. Daarna was het WEEKEND!! :cheer:
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #18 Gepost op: september 30, 2005, 09:16:46 pm »
Weekend :cheer:
De laatste dag van de werkweek zat er alweer op. Nadat Roodkapje om hulp van bovenaf gevraagd had, aangezien het vroeg opstaan haar zwaar viel, werd ze om kwart voor zes gewekt door de hogere instanties. Na even lekker gedoezeld te hebben rekte ze zich uit en stond voorzichtig op. Om half zeven zat ze aan haar bijbelstudie icm met ontbijt, zodat ze van zeven tot half negen kon studeren. Roodkapje was de instanties boven dankbaar. :)

Om half negen vertrok ze naar de Zeeheldenbuurt om schoon te maken bij een mevrouw. Dat was op zich wel gezellig, alleen was mevrouw niet heel erg blij dat Roodkapje geen zin had om een raam op één hoog schoon te maken van de buitenkant, door uit een ander raam te gaan hangen, zich met een hand vasthoudend aan het kozijn. Roodkapje vermoedde namelijk dat zoiets niet mocht van de arbo, bovendien had ze er geen zin in. Voor dat werk had je glazenwassers. Alleen had mevrouw geen zin (en geld?) om er eentje in te huren...
Tsja, dan kijk je toch tegen vieze ramen met strepen aan? Roodkapje kon d'r niet echt mee zitten. Het was gewoon haar werk niet. :)

Tussen de middag gauw naar huis, gedeelte van de afwas doen, was ophangen en stofzuigen. Daarna vlug op de fiets naar Hoogkerk voor een gewijzigd adres. Wat bleek nou? De mevrouw waar ze 's middags moest schoonmaken wilde alleen maar dat Roodkapje kwam. Roodkapje was de vorige week vrijdagmiddag ook geweest en dat was kennelijk goed bevallen. Waren er toch nog mensen die tevreden over haar werk waren. d:)b

Het was niet zo geweldig weer toen ze weer naar huis moest: het miezerde. En ze moest niet naar Vinkhuizen maar naar de universiteit waar een studiegenootje een geleend boek had achtergelaten bij de bode/conciërgedienst van haar faculteit. Dus karde Roodkapje in één ruk van Vinkhuizen naar de Tuinwijk, waar de faculteit van Gedrags- en Maatschappijwetenschappen zich bevond. Het boek lag er en Roodkapje was erg blij dat ze het terughad: het bewuste studiegenootje zou de daaropvolgende week vertrekken naar de UK waar ze een promotieplek had weten te bemachtigen. Dus het was nu of nooit. Het boek had 36 euro gekost, op zich nog redelijk goedkoop voor een studieboek, maar toch nog duur genoeg. Bovendien was het een heel tof boek: Breinmakers en Breinbrekers: Inleiding in de cognitiewetenschap van Tjeerd Andringa, Niels Taatgen et. al. Het hoorde bij een Algemeen Vormend Vak dat ze stiekem gevolgd had (het telde niet mee voor haar eigen pakket omdat het teveel leek op haar eigen studie O-) ) Wel jammer, maar ja... ergens ook wel terecht dat je niet twee verschillende tentamens mag doen over dezelfde stof ;).

Uiteindelijk kwam Roodkapje natgemiezerd thuis. Ze ruimde nog even wat op, deed het restant van de afwas en warmde een blik goulashsoep op. Het brood was beschimmeld, dus helaas werd het soep zonder broodjes. Ze moest er dus op letten om de helft van het brood in de vriezer te stoppen als Doornroosje er niet was.  B)

Daarna werd er een begin gemaakt met het herhalen van de beschrijvende statistiek voor testtheorie. Op zich had ze alles ooit weleens gehad. Maar er was niks zo irritant als op een tentamen zitten te denken: "Ik weet wel ongeveer hoe dit moet, maar hoe zat het ook alweer precies?". Erg jammer van de punten was dat. :)

Daarna was het alweer bedtijd geworden. De zaterdag zou nuttig besteed worden: van 8 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags studeren. Tjsa... als je door de week werkt, dan moet je op een ander tijdstip studeren, hè? :)
« Laatst bewerkt op: september 30, 2005, 09:44:25 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

mirt

 • Moderator
 • Berichten: 1730
 • strijd de goede strijd
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #19 Gepost op: september 30, 2005, 09:29:03 pm »
Roodkapje, ik vind je erg stoer!

(jouw situatie komt me trouwens bekend voor, ik heb het ook ooit eens zo gedaan, al deed ik dan geen universitaire studie, misschien had je trouwens behalve geen tijd ook niet zo'n behoefte aan je blog, want je kletst waarschijnlijk genoeg onder het poetsen, of niet...)
ernstige mensen worden pas somber als ze niet ernstig mogen zijn

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #20 Gepost op: september 30, 2005, 09:41:29 pm »
Stoer? Ikke?? :o

Wat is er stoer aan werken? Dat doet heel Nederland toch? :? Je moet toch ergens van eten? ;)

* Roodkapje gaat over 20 minuutjes echt plat hoor... O-)
« Laatst bewerkt op: september 30, 2005, 09:41:58 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Nunc

 • Berichten: 5825
 • En terstond kraaide een haan.
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #21 Gepost op: oktober 01, 2005, 11:48:53 am »

quote:

Roodkapje schreef op 30 september 2005 om 21:16:

alleen was mevrouw niet heel erg blij dat Roodkapje geen zin had om een raam op één hoog schoon te maken van de buitenkant, door uit een ander raam te gaan hangen, zich met een hand vasthoudend aan het kozijn. (..) Tsja, dan kijk je toch tegen vieze ramen met strepen aan? Roodkapje kon d'r niet echt mee zitten. Het was gewoon haar werk niet. :)

Wat ben jij een dienstklopper zeg ;)

quote:

Dus het was nu of nooit. Het boek had 36 euro gekost, op zich nog redelijk goedkoop voor een studieboek, maar toch nog duur genoeg. Bovendien was het een heel tof boek: Breinmakers en Breinbrekers: Inleiding in de cognitiewetenschap van Tjeerd Andringa, Niels Taatgen et. al.

Volgens mij heb ik dat boek ook een keer voor een vak 'inleiding cognitiewetenschap' moeten gebruiken (leuk, maar niet al te diepgaand is m'n vage herinnering). Het is het enige nederlandstalige boek dat ik ooit ben tegengekomen op de universiteit!
« Laatst bewerkt op: oktober 01, 2005, 11:49:53 am door Nunc »

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #22 Gepost op: oktober 01, 2005, 12:44:57 pm »

quote:

Nunc schreef op 01 oktober 2005 om 11:48:
Wat ben jij een dienstklopper zeg ;)
http://smile.smilies.nl/459.gif

quote:

Volgens mij heb ik dat boek ook een keer voor een vak 'inleiding cognitiewetenschap' moeten gebruiken (leuk, maar niet al te diepgaand is m'n vage herinnering). Het is het enige nederlandstalige boek dat ik ooit ben tegengekomen op de universiteit!


Deze?

http://images.bruna.nl/detail/3/7/9067898937.jpg
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Nunc

 • Berichten: 5825
 • En terstond kraaide een haan.
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #23 Gepost op: oktober 01, 2005, 12:46:48 pm »
ja volgens mij was het dat boek ja. Had het toen geleend van iemand dus ik heb het niet meer in huis.

porcupine

 • Berichten: 1013
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #24 Gepost op: oktober 01, 2005, 01:05:05 pm »
Die heb ik ook, je mag em best kopen hoor ;-)

Nunc

 • Berichten: 5825
 • En terstond kraaide een haan.
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #25 Gepost op: oktober 01, 2005, 01:15:57 pm »
dank voor het aanbod, maar ik heb al genoeg (lees: veeeeel te veel) boeken :)

E-line

 • Berichten: 3300
 • 'tôôk-toktok'
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #26 Gepost op: oktober 01, 2005, 01:41:41 pm »
Had je maar niet moeten zeggen dat ik van de schooldag boeken voor je mee moest nemen :P ;)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #27 Gepost op: oktober 01, 2005, 01:53:35 pm »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Nunc

 • Berichten: 5825
 • En terstond kraaide een haan.
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #28 Gepost op: oktober 01, 2005, 01:59:52 pm »

quote:

prediker 12:12
En tot slot, mijn zoon, nog deze waarschuwing: er komt geen einde aan het aantal boeken dat geschreven wordt, en veel lezen mat het lichaam
oh maar ik lees ze ook niet, ik verzamel ze alleen maar :)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #29 Gepost op: oktober 01, 2005, 02:27:32 pm »
materialist! ><img src=" class="smiley"  />
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)