Auteur Topic: [Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)  (gelezen 23494 keer)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #165 Gepost op: december 17, 2005, 10:08:03 pm »
Weekend
Eindelijk weekend. Ik ben nog steeds moei. En ik heb mijn rooster voor komende week per post toegestuurd gekregen. Maandagmorgen werken in Helpman, daarna naar de faculteit speren voor het laatste hoorcollege statistiek II, aansluitend mijn werkbriefjes inleveren en dan naar huis om te koken. Dinsdagochtend moet ik werken waar ik altijd moet werken, bij een zeurmevrouw, dinsdagmiddag weer naar Helpman, dus lunchen op CS.

Woensdag gaat leuk worden. Ik moet om 09:00 in Hoogkerk zijn, daar werken tot 12:00 en vervolgens moet ik een halfuur later in Haren (Gn) zijn. Ik ben benieuwd hoe dat opgelost gaat worden. Ik ben op de fiets, dat lukt nooit. Het is minstens drie kwartier fietsen, waarschijnlijk iets langer, want in Haren raak je altijd de weg kwijt. :X Dan dus 3 uur en 50 minuten werken. Geen idee waarom dat geen vier uur is, maar goed. Het zal wel. Dan is het halfvijf en dan moet ik weer helemaal terugfietsen naar Vinkhuizen (à 45 min). Dan eten koken, eten en studeren. :+

Donderdag ben ik vrij van mijn werk, want ik heb om 09:00 een ingelast college tot 11:00 (in het 'Zernike Science Park') daarna mag ik naar huis om te studeren, zodat ik tegen 15:00 weer naar het 'Zernike Science Park' kan gaan fietsen voor een ander college. Dan ben ik rond half zes thuis, eten koken en dan 's avonds nog studeren, nádat ik naar de ALDI ben geweest. Ik moet zelfs boodschappen doen inplannen, omdat ik meestal buiten de openingstijden van de ALDI vrij heb. Er moet bezuinigd worden op eten: ik mag niet meer dan €50 per maand uitgeven aan eten. Dat wordt nog een hele uitdaging. :) Verder wordt mijn mobiele nummer geporteerd en ben ik volgens Telfort de hele dag moeilijk bereikbaar. Daarna ben ik via mijn oude vodafone-nummer bereikbaar op het Telfort-netwerk.

Dan vrijdag weer werken bij de zeurmevrouw, 's middags wéér naar Helpman, dan 's avonds weer studeren en dan is het bijna weekend. Ik hoop dat ik niet teveel achterstand oploop. :X
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #166 Gepost op: december 26, 2005, 01:07:39 am »
Kerstnachtdienst
Elk jaar wordt er in de Martinikerk een kerstnachtdienst georganiseerd en het is altijd erg tof, en aangezien de Martinikerk 'mijn' kerk is, momenteel, leek het me leuk om op Kerstavond de kerstnachtdienst te bezoeken. Ik keek even in het Reformatorisch Dagblad om te zien wie er zou voorgaan, ds. Marchand, dus ik had er zin in.
Even voor half negen kuierde ik op mijn gemak naar binnen. Toen ik eenmaal binnen was, schrok ik even, hallo zeg, wat vol. Bijna geen lege stoelen meer te zien. Normaal gesproken is er plaats zat op zondagmorgen. Een paar gemeenteleden zagen mij verdwaasd rondkijken een wezen mij grijnzend een vrije stoel. Ik snapte ook waarom ie vrij was: ik keek tegen een van de pilaren aan, die mij het zicht op de preekstoel ontnam. Boeien. Ik weet zo ook wel hoe de dominee eruit ziet ;)

Er was ook een brassband, wat de dienst een 'jazzy' sfeer gaf. Enorm prima, want linksgetekende is dol op jazzmuziek. Ik heb tien keer liever een brassband in de kerk dan zo'n drumstel en gitaren. Een brassband heeft meer niveau en stijl, vind ik. ;) Alhoewel een 'echt' orkest met een koor wel het summum zou wezen... :9~ Ik hou sowieso meer van 'hoogliturgische' diensten. En dan zit je in de Hervormde Wijkgemeente in de Martinikerk wel goed ;) Horen, zien, voelen, dat idee... ;)

Toen ik op het programmaboekje keek moest ik wel even lachen. Wat was het geval: 'onze' gemeente (ik ben er geen lid van, maar ik ga er vaak genoeg heen om het 'onze' gemeente te vinden) organiseerde samen met CGK en GKv de kerstnachtdienst. Voorganger was ds. van der Leest. De vorm was verder wel redelijk NHK, ik bedacht me aan het einde van de overdenking dat het vast wel moeilijk geweest moest zijn voor een GKv-predikant om er zo'n kort praatje van te maken. :+ Vrijgemaakten, je komt ze overal tegen, zelfs in 'jouw' gemeente... :X :P :+

Om tien uur was ik weer thuis en best wel moe. Dus na wat rondgescharreld te hebben maar naar bed.

The Spirit of Christmas Present
De volgende ochtend weer kerk, zelfde plaats, alleen dan 09:30. Dit keer wel de 'normale' voorganger. Daarna vlug naar huis, voor ontbijt. (Het moest vanochtend allemaal een beetje vlug :X ). Na wat opgeruimd te hebben lekker chatten en daarna me klaarmaken voor vertrek. Ik zou afreizen richting Huize Hondehok a.k.a. Huize de Bijenkorf. ;)
Daar was het erg gezellig en Bumbleboy vond het erg interessant om mij te zien. Een dolle pret was het. Vooral wanneer iemand een apparaatje met interessante geluidjes bij zich heeft. En natuurlijk laten zien hoe goed je al kunt kruipen. Roodkapje was trots op Bumbleboy. En Bumblebee natuurlijk ook, dat spreekt vanzelf.

Maar ja, dan weet je net dat er interessante visite zit beneden, moet je naar bed. En dat is natuurlijk niet leuk. Het leven van babies gaat niet altijd over rozen, blijkt maar weer. :/

De overgebleven mensen hadden een overheerlijk hapjestafel met soep en andere lekkernijen, waarvan naar hartelust gegeten kon worden onder het kijken van The Muppet Christmas Carol

http://bargainmagazinesubscriptions.com/muppets/covers/muppet_christmas_carol_l.jpg


Het verhaal van Charles Dickens is natuurlijk hardstikke bekend, maar ik vind deze versie toch het allerleukste. Ik vind Muppets sowieso hardstikke cool. En pratende groente en zingende paarden... En de Zweedse Kok, en Gonzo, en als Animal langskomt denk je, hoe lang gaat het duren voordat die zich uitleeft op een drumstel... :D Jeugdsentiment.... :*)

* Roodkapje heeft ook een Muppet ringtone op haar mobiel.
Erg grappig. Tijden nadat je in een computerlokaal gebeld bent, zitten mensen achter je The Muppets' Tune te neuriën. :+

Het was echt harstikke gezellig, tof, leuk enzo. Precies het soort kerst wat ik leuk vind. Ik heb een ontzettende rothekel aan 'verplicht gezellig', stressen want het is kerst en ik móet echt een tien gangen diner... :X Het heilige 'moeten' heb ik sowieso een hekel aan.

Kerst moet gewoon spontaan, ongedwongen zijn met mensen die je goed kent. Zodat je lekker altijd jezelf kunt zijn. Dus eigenlijk dat wat je altijd al doet als vrienden onderling een extra tintje krijgt. Dat je samen mag vieren wat het betekent dat God Zijn Liefde aan de wereld laat zien. Door de Here Jezus in de eerste plaats, maar daarnaast nog door duizenden andere dingen, bijvoorbeeld door zulke toffe mensen als die luitjes waar ik vanavond was (al vond ik Arend natuurlijk het allerliefste, sorry BBB :+ ).

http://roodkapje.d6.nl/images/thankgod4friends.gif


Enige 'vervelende' moment van de dag was toen ik met Chris' kerstpakket op het station aankwam, naar mijn fiets liep en ontdekte dat ik op de heenweg waarschijnlijk lekgereden had, mijn achterband was errug zacht (maar nog wel op te fietsen). :X Dus alles achterop en als een speer naar huis. Vlakbij huis was mijn band helemaal leeg. Dat wordt morgen band plakken ipv naar de kerk gaan. :/

Maar wel erg blij met het 'kerstpakket voor de arme student' bestaande uit, een zakje Nuts (waar ik maar afblijf, mijn huisgenote vindt het vast heel lekker ;) ) asperges (voor in de witte roomsaus bij de macaroni deze week :) ), knakworstjes, een rookworst, (voor bij de stamppot) snelkookrijst en kroepoek (voor in de nasi), cup-a-soep ham prei, vegter's rolletjes, een bus spuitslagroom, koffie, koffiemelk (halfvol van friesche vlag :9 ), joy fruitdrank. Dus ik hoef nou opeens veel minder boodschappen te doen. _O_
« Laatst bewerkt op: december 26, 2005, 10:36:44 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #167 Gepost op: december 26, 2005, 10:49:11 am »

quote:

Michael Bublé - Feeling GoodBirds flying high
You know how I feel
Sun in the sky
You know how I feel
Breeze driftin' on by
You know how I feel
It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me
And I'm feeling good

Fish in the sea
You know how I feel
River running free
You know how I feel
Blossom in the tree
You know how I feel
It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me
And I'm feeling good

Dragonfly out in the sun you know what I mean, don't you know
Butterflies all havin' fun you know what I mean
Sleep in peace when day is done
That's what I mean
And this old world is a new world
And a bold world
For me

Stars when you shine
You know how I feel
Scent of the pine
You know how I feel
Oh freedom is mine
And I know how I feel
It's a new dawn
It's a new day
It's a new life
For me

And I'm feeling good
Sample (Real Player) :z
« Laatst bewerkt op: december 26, 2005, 11:13:04 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #168 Gepost op: december 31, 2005, 08:27:41 pm »
Roodkapje als ramptoerist
Het was alweer een poost geleden dat ik met E. & W. had afgesproken om eens langs te komen. Op donderdagmiddag daalde het enthousiasme enigzins doordat het KNMI een weeralarm had uitgevaardigd.

Ik moest op vrijdagochtend werken en ging in mijn lunchpauze even naar het station om aan een hoofdconducteur te vragen hoe de vlag erbij hing. De man legde mij uit dat het werd afgeraden om na 16:00 te reizen met de trein. Hmz... Ik was van plan de 16:17 trein te nemen (moest tot 16:00 werken), maar dat ging ik dus dan toch maar niet doen. Als ik vóór 16:00 weg kon zou ik de gok wagen (omdat ik dan ruim op tijd in Utrecht zou zijn), maar als dat niet het geval zou zijn, dan bleef ik lekker in Groningen.

De mevrouw waarvoor ik werkte vond het goed dat ik eerder wegging, zodat ik de 15:38 trein kon halen en via Amersfoort naar Utrecht CS zou kunnen reizen. Omdat het idee van stranden op station Amersfoort (koud, tochtig) mij niet echt aanstond vroeg ik voor het vertrek aan de conducteur wat zij adviseerde: zou ik gewoon naar Utrecht kunnen? Ja hoor, zei ze. Je komt wel thuis, je moet alleen rekening houden met vertraging.
Nou houd ik als ik met de NS reis ALTIJD rekening met vertraging en valt dat vóór Utrecht CS meestal mee, dus ik nam plaats en belde E. Die gaf mij als tip om in Amersfoort de bus naar Utrecht CS te nemen (die door Zeist ging). Nou ja, dat ging ik maar doen. In Amersfoort aangekomen zei een conducteur dat het weer snel verslechterde en dat het altijd slimmer was om door te reizen naar Utrecht CS (de aansluitende trein zou aan de overkant van het perron vertrekken), dan mijn lot in de handen van Conexxion te leggen (die had aangekondigd niet meer te zullen rijden als het slecht weer zou worden). Vanuit Utrecht zouden de verbindingen beter zijn, op Utrecht CS waren meer voorzieningen dan op Amersfoort CS als ik zou stranden. In Amersfoort was het nog droog op dat moment. (half zes 's avonds)

Dus deed ik maar wat me was aangeraden en nam de trein naar Utrecht. Toen ik uitstapte voelde ik een snijdend koude wind en zag ik de sneeuw horizontaal langskomen. Als de bus niet zou rijden, zou ik altijd nog de trein terug naar Groningen kunnen nemen. Want die bleven wel rijden. Dus ik richting busstation en wachten op de bus, die best snel kwam. Stapvoets reden we naar Zeist. Bij de bushalte kwamen E. & W. me al tegemoet. We liepen snel naar huis en maakten ons klaar voor de avondmaaltijd: kaasfondue :9

Het was hardstikke gezellig, de kaasfondue geslaagd, en na een lange wandeling om W. op de bus te zetten (die tot 22:00 nog reden, las ik later op nu.nl) kletsten we nog wat, vielen de anderen op #gkv lastig totdat ik gekicked werd en niet kon rejoinen (dus ging ik maar Lebbis en Jansen kijken :+ ) March, bedankt hè :P

Het was laat, ik was moe (ben zo laat naar bed gaan niet gewend) en dus gingen we slapen om vanochtend lekker wakker te worden van het daglicht. Na een vijf-sterren-ontbijt (stokbrood met geitenkaas en honing :9 ), leuke gesprekken en een lunch (brood met o.a. ananas-jam) ondernam ik de tocht richting Groningen CS. Was benieuwd hoe het daar was.

Op Utrecht Centraal zag ik dat de trein pas om 14:22 vertrok, dus na wat koffie gescoord te hebben belde ik het thuisfront om te kijken wat er daar te doen was. Ze waren oliebollen aan het bakken, en er zou roggebrood met gerookte makreel en peper, en roggebrood met haring geserveerd worden. Verder zou mijn vader tonijnsalade maken. Dus kocht ik maar een kaartje Utrecht CS-"Veenmoeras".
"Moet ik je ophalen?" vroeg mijn vader.
"Euhm... ik sta op Utrecht Centraal.."
daar had mijn vader niet van terug, het bleef stil aan de andere kant.
"Utrecht Centraal??? Hoe kom je daar?"
"Met de trein", antwoordde ik. :+
Na een heel verhaal over rampspoed in centraal Nederland met gestrande mensen in bioscopen en gemeentehuizen en stations zei ik dat ik het wel zou uitleggen thuis. Mijn vader was in alle staten, dus dat kon je beter even laten zakken. (Voor hem is Utrecht ongeveer buitenland). In de trein was het bijzonder druk: ik moest de hele weg van Utrecht CS naar Groningen staan... ;(

Twee uur later stond ik op een besneeuwd Groningen Centraal. Er lag net zoveel sneeuw als toen ik wegging, terwijl in Utrecht alle gevallen sneeuw na de middag ook weer verdwenen was. Gelukkig stond de trein naar station "Veenmoeras" er nog, zodat ik netjes kon overstappen. Ik belde mijn vader dat ik eraan kwam en hoe laat ik op het station zou zijn. Gelukkig kon ik de laatste 25 minuten zitten :+

Thuis aangekomen moest ik haarfijn uitleggen wat ik had gedaan. Mijn vader vond het maar niks (logeren bij een 'internetvriendin' die ik daarvoor niet eerder 'in het echt' had gezien). Dat was niet 'half vertrouwd'. In tegenstelling tot andere mensen heeft het bij mijn vader heeft het niet zoveel zin om te zeggen dat ze gereformeerd is. Ik mocht het niet weer doen. Nee, papa O-) En 'zo ver' reizen in deze tijd van het jaar is gevaarlijk. Ja, papa O-)

Volgend weekend een weekendje Enschede... :Y)
« Laatst bewerkt op: januari 01, 2006, 06:14:59 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #169 Gepost op: januari 06, 2006, 05:57:04 pm »
Enschede
Het is weer weekend. De week verliep een beetje beroerd. 'k had veel last van mijn knie nadat ik twee uur had gestaan in de trein van Utrecht naar Groningen bovenop de pijn die ik al langer in mijn gewrichten had. Ik ga maandag naar mijn huisarts (die dan terug is van vakantie) om uit te vinden waar die pijn vandaan komt. Ik word al een tijd je wakker met stijve handen, polsen, nek, rug en knieën. Ik kan mijn vingers nauwelijks buigen, het duurt uren voordat alles het weer doet. Overdag heb ik regelmatig pijn in handen, polsen en schouders. :?

Nou ja, we zien wel. In ieder geval heb ik zin in het weekend. Ik ga naar 'good old' P. aka Repelsteeltje. Is meer dan een half jaar geleden dat ik dat ik daar echt geweest ben. We bellen wel en soms wip ik even snel langs voor een warme maaltijd als ik 'in de regio' ben. Maar echt face-to-face bijkletsen is alweer veel te lang geleden. Dus ik heb er zin in. :)
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #170 Gepost op: januari 08, 2006, 02:23:54 pm »
In een groen, groen, groen, groen Tukkerland :+
Aangezien ik bang was dat ik in verband met de vakantiedienstregeling de bus zou missen ging ik wat eerder weg van huis. Na 10 minuten blauwbekken bij de bushalte arriveerde de bus 4 minuten te laat, terwijl ''mijn'' halte een van de eerste haltes was. Ik was bang dat ik de 19:17 trein zou missen, maar hoopte dat hij alsnog zou doorkarren. :(

Helaas, toen ik uit de bus stapte stond de trein naar Den Haag/Rotterdam CS er nog, maar nadat ik in vliegende vaart met een zware tas en een zere knie de trappen aan de oostkant van het perron op- en afgestormd was, wassie dus al weg. Stomme buschauffeur. Dus maar gewacht op de 19:38 trein naar Schiphol, en dan in Zwolle maar zien hoe het was met de aansluiting...

In de trein lekker iPod geluisterd, gelezen en gekletst met het meisje dat naast me zat en ook de 19:17 trein gemist had en naar Heino moest. Foto's op haar mobiel gekeken van haar vriendje. :) En P. even gebeld (en stoom afgeblazen) dat ik wat later zou komen.
Uiteindelijk was ik een halfuur later in Enschede dan de bedoeling was, P. had uit eigen beweging aangeboden om me met de auto op te halen 8), mooi, dan kon er iemand met mijn tas sjouwen ><img src=" class="smiley"  />

's Avonds werd het heel laat, er werd een film gekeken, "Eternal Sunshine of the Spottless Mind". Ik had 'm al gezien, maar vond 'm destijds dermate vaag dat ik hem nog een keer wou zien, P. had hem nog niet gezien. Heel gezellig en best laat, dus ik zocht later dan gepland mijn luchtbed in de woonkamer op. De oordopjes 'herriestoppers' hielpen bij het realiseren van een goede nachtrust. :) Ik hoorde zelfs niet hoe 's ochtends de telefoon naast mijn hoofd overging... :S ;)
Nadat we boodschappen hadden gedaan, en wat collega's etc. van P. tegen het lijf liepen (dat wordt roddelen maandag onder de secretaresses ><img src=" class="smiley"  /> :P) werd de rest van de middag besteed aan wat werk, ik studeerde en even verderop werd er gezwoegd op een wetenschappelijk artikel over vast iets heel ingewikkelds.
's Avonds wederom een film gezien, Garden State, echt een hele mooie, goede film, en P. roept net dat ik er wel bij moet zetten dattie in Amerika "R-rated" is. O-) Goeie muziek bij de film, leuke plaatjes, Nathalie Portman :9~ dus erg leuk.

Vanochtend was het erg vroeg, maar we waren op tijd in de kerk van Enschede-Noord, waar een 'gastpredikant' was (volgens internet de ds. van Hengelo) met een lange preek over Psalm 119. Ik vond het wel een goede preek, zij het wat lang, volgens mij had het ook wat bondiger gekund. Maar ja. Het gaat om de inhoud hè. ;)

Dus zometeen maar weer eens met de trein naar Groningen... :z Heerlijk relaxed weekend in Enschede, doen we nog eens zodra het weer een keertje kan. d:)b
« Laatst bewerkt op: januari 11, 2006, 07:45:40 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #171 Gepost op: januari 08, 2006, 02:37:56 pm »
Die predikant was vast geinspireerd door de lengte van de psalm. Misschien de volgende keer komen als er over ps. 117 wordt gepreekt?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #172 Gepost op: januari 08, 2006, 06:37:47 pm »
NS-leed
Nadat we op via het Internet hadden vastgesteld dat ik de 14:57 trein naar Deventer kon nemen en dan via Zwolle naar Groningen zou reizen (alwaar ik rond 17:15 zou aankomen), werd ik luxe per auto naar het station gebracht, waar ik me verwonderde over de bestemming van de trein: Apeldoorn. :?

Via de borden kwam ik erachter dat er een kabelbreuk was na Apeldoorn en dat reizigers richting Amersfoort etc. via Zwolle moesten en er reden bussen, extra reistijd: 30 minuten. Aangezien Apeldoorn ná Deventer kwam ipv ervoor kon ik rustig met de intercity, en dan in Zwolle overstappen op de trein van 16:17 (Intercity) naar Groningen. Dan zou ik daar dus om 17:15 zijn en dan kon ik om 17:45 thuis zijn.

Het traject Enschede - Zwolle verliep zonder noemenswaardige problemen. Toen ik op station Zwolle aankwam bleek dat mijn aansluiting naar Groningen een vertraging van 20 minuten of meer zou hebben. Het alternatief dat omgeroepen werd was de stoptrein van 16:26. Ik stond in dubio: moest ik wachten op de vertraagde intercity of de stoptrein nemen? De vertraagde intercity zou om 16:37 op z'n vroegst aankomen en dan duurde het nog een uur naar Groningen. Als de stoptrein vóór de intercity reed, zou de intercity ook automatisch een stoptrein worden, omdat die treinen elkaar dan nou eenmaal niet konden inhalen, dat gebeurde wel vaker. Dus maar met de stoptrein.

Vijf minuten nadat we vertrokken waren stond de stoptrein om duistere redenen stil midden in een weiland. Geen idee waarom, dat werd ook niet omgeroepen. Na tien minuten van het natuurschoon genoten te hebben, kwam de trein weer op gang. We hobbelden van station naar station om na station Beilen te wachten:
"Dames en heren, we wachten hier even om ingehaald te worden door een vertraagde intercity". }:| Dus stonden we weer 10 minuten stil. Dus ik had eigenlijk op Zwolle moeten vertrekken om 17 over vier, dat werd 26 over vier, vanwege een vertraging, en nu had de stoptrein ook al 20 minuten vertraging. Had ik dus net zo goed de intercity kunnen nemen, enige voordeel nu was dat ik in plaats van te blauwbekken op station Zwolle de vertraging in een tamelijk warme trein uitzat. En ondertussen zat ik te prutsen met het speelgoed dat ik van P. gekregen had: een Palmtop (Een PDA van Sony :9~) Dus ik vermaakte me prima. P. nog bedankt hè ;)

In Groningen aangekomen was lijn 3 nog niet weg :cheer: . (Op zondagavond rijdt-ie 2x per uur, en het was best koud...) Uiteindelijk ipv 17:45 rond 18:25 thuis... :X
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #173 Gepost op: januari 11, 2006, 08:33:57 am »
Naar de huisarts
In verband met gewrichtsklachten die niet uit zichzelf overgingen besloot ik maar eens een afspraak te maken met mijn huisarts. Dus belde ik naar de huisartsenpraktijk om een afspraak te maken.

"Ehm... U staat niet in de computer"
"Hoezo, ik sta niet in de computer, ik heb me toch echt ingeschreven toen ik hier kwam wonen"
"Ja, er is nu een nieuwe huisarts, en toen hebben we het patiëntenbestand opgeschoond".

Mooi is dat, blijk ik al tijden geen huisarts meer te hebben (ik had niet eerder gemerkt dat hij weg was, nooit iets van gehoord, en zo vaak kom ik daar niet want ik ben nooit ziek). En nu stond ik zelfs niet meer in de computer. Stel je voor dat ik met spoed iets moest, dan had ik geen huisarts! Ongelooflijk! En dat alles zonder dat ik er ook maar iets van afwist.

"Als u morgenmiddag om half twee langskomt, kunt u zich inschrijven en dan maak ik een afspraak bij de nieuwe dokter voor woensdag."

Dus ik braaf na half twee richting huisartsenpraktijk, blijkt er niemand te zitten, het was 13.35 toen ik binnenkwam, ik dacht al te laat te zijn. Het was er leeg, overal was de luxaflex naar beneden en verder was er niemand te zien. Ik liep nog even rond, maar nee, niks.

Dus vanochtend maar met alles naar de dokter, extra vroeg enzo, moet je wachten voor wat gebakkelei bij de assistentes en als je dan eindelijk aan de beurt bent ontkent de assistente glashard dat ze er de vorige middag om 13:35 niet was. Ze loog gewoon, want ik was er wel en er was niemand, ik heb zelfs nog op de klok (in de wachtkamer) gekeken hoe laat het was. Dus mijn vertrouwen in de huisartsenpraktijk "De Vuursteen" had een redelijk grote deuk opgelopen. Dit gebakkelei duurde even, en toen was het: u bent te laat. Want nu is het 08:00 geweest en u kunt niet meer naar het spreekuur van de dokter.
Wat? Nee, want dan had u om 08:00 in de wachtkamer moeten zitten.
"Ik kan wel ..." begon de assistente
"U doet helemaal niets," antwoordde ik ijzig kalm (ik was er zelf verbaasd over), "ik ga wel op zoek naar een andere praktijk, want dit is echt waardeloos."
"Okee, uw keus" zei de assistente met een grijns.

Dus niet naar de dokter geweest, blij toe ook. Wat een zootje daar zeg! Eerst schrijven ze je uit zonder je daar van op de hoogte te stellen, dan bel je voor een consult, blijk je geen afspraak te kunnen maken omdat je niet staat ingeschreven, maak je een afspraak om je in te schrijven, is er niemand aanwezig op dat tijdstip, vervolgens liegen ze dat ze er wel waren, en als je dan komt voor je afspraak gaan ze net zo lang lopen klooien en tijdrekken om vervolgens te zeggen dat je niet naar je afspraak kunt.

Ik ga mooi even bellen later deze ochtend met een huisarts in de Held. Die netjes bovenstaand verhaal voorgeschoteld krijgt over "De Vuursteen".

Geen sterk verhaal, waar gebeurd.
« Laatst bewerkt op: januari 11, 2006, 08:36:01 am door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Zwever

 • Berichten: 2249
 • Naar Azië gevlogen
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #174 Gepost op: januari 11, 2006, 09:12:10 am »

quote:

Roodkapje schreef op 08 januari 2006 om 18:37:
In Groningen aangekomen was lijn 3 nog niet weg :cheer: . (Op zondagavond rijdt-ie 2x per uur, en het was best koud...) Uiteindelijk ipv 17:45 rond 18:25 thuis... :X


40 hele minuten vertraging?

Dat kan alleen Roodkapje meemaken :P
Mission = finding out what God is doing, and joining in!

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #175 Gepost op: januari 11, 2006, 09:29:50 am »
Op een traject dat normaal maar 60 minuten duurt... :/
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
[Weblog] Het Sprookjesbos (deel 6)
« Reactie #176 Gepost op: januari 14, 2006, 09:31:07 pm »
Donderdag tot en met zaterdag
Donderdagmiddag weer ben ik weer lekker aan de slag gegaan, was ik echt blij mee, ik vind thuiszitten echt vreselijk! Heb bij een aardige mevrouw gewerkt en vrijdag moest ik weer naar het adres waar het tussen die cliënte en mij niet zo botert. En die was helemaal blij dat de glazenwasser geweest was. Mijn hardnekkige weigering om van buiten de ramen op één hoog schoon te maken, hangend uit het raam heeft toch resultaat gehad. Ik had al meermaals aangegeven dit niet te gaan doen. Het mag niet van Thuiszorg en als het wel mocht van hen, dan deed ik het nog niet. Dus als ze de ramen van buiten schoon wilde hebben huurde ze daarvoor maar mensen in die dat professioneel deden. En aangezien dat een patstelling opleverde moest ze wel. Dus afgelopen week is de glazenwasser daar geweest en het was toch zó schoon geworden. Misschien wordt het nog wel wat op dat adres.

Gisteravond kwam H. eten. Ik had snert gemaakt en hij heeft ervan gesmuld. Dat is altijd fijn om te zien, verder zijn we naar de videotheek geweest en hebben een film gehuurd: Kingdom of Heaven. Ik vond het een mooie, genuanceerde film. Op imdb.com las ik een review van iemand uit de Verenigde Arabische Emiraten (een moslim) die het ook zo roerend met mij eens was. Er werd duidelijk getoond dat christenen niet beter zijn dan moslims, dat het woord 'christen' niks zegt: de zogenaamde 'beste' christenen (priester, bisschop) blijken enorm hypocriet te zijn en Balian (Orlando Bloom) zet het type christen neer dat ikzelf met 'christen' zou aanduiden: iemand bij wie het Evangelie misschien niet zo netjes op een rijtje in het hoofd zit, maar vooral (en daar gaat het uiteindelijk om) in het hart. Erg mooie film, H. was natuurlijk wat kritischer, maar ik zat daar natuurlijk als bekeerd christen naar die film te kijken, niet als geboren christen. Ik kan me voorstellen dat een geboren christen zoiets toch anders ervaart.

Verder heb ik vandaag dus nog wat aan mijn sommetjes gedaan, het idee is dan dat ik het concept van de hoofdstukken ga begrijpen en dat ik dan maandag en dinsdag heb om de practica door te werken. Die heb ik al eens gedaan dus het gaat vooral om de link tussen het boek en het practicum. Ik hoop daar dinsdagmiddag mee aan de slag te kunnen zodat ik dinsdagavond en woensdagmorgen oefententamens kan maken. En dan maar op hoop van zegen woensdag dat tentamen maken. Ik hoop zó dat het dit keer wél goed gaat. Ik heb er dan zoveel aan gedaan dat het dan echt aan mijn intelligentie ofzo ligt als ik het niet haal.

Gelijk woensdag na het tentamen een overzichtje maken van testtheorie. Voordeel is dat ik de statistiek in ieder geval goed begrijp dan, van Testtheorie. In huis is alles voor mijn gevoel op orde, en dat is belangrijk, want dan heb ik ook rust in mijn hoofd. Misschien weer zo'n tic: als ik weet dat het in huis vies, slordig etc. is, dan zit ik niet lekker te studeren, dan ben ik de hele tijd onrustig in mijn hoofd. Met als gevolg dat ik echt veel tijd kwijt ben aan opruimen en dingen fatsoeneren. Misschien moet ik mezelf wat meer afharden... :/
« Laatst bewerkt op: januari 14, 2006, 09:35:57 pm door Roodkapje »
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israël! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)