Auteur Topic: Een herstart van de weblog van izzewizze  (gelezen 4172 keer)

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Gepost op: oktober 30, 2005, 10:05:26 pm »
Ruim twee jaar geleden ben ik al eens begonnen met een weblog begonnen. Als een van de oprichter van dat forum vond ik het goed als men ook liet zien dat christenen niet van die saaie pieten zijn, die helemaal niets doen en niets mogen, behalve dan in de kerk zitten. Ruim een jaar heb ik toen een weblog bij gehouden. Uiteindelijk werd het allemaal wat erg druk en ben ik ermee gestopt. Laatst bedacht ik mij dat het schrijven van een weblog toch wel een leuke bezigheid is, en na enig onderzoek besloot ik eveneens mijn heil te wagen op de website van De Volkskrant. Daarnaast plaats ik mijn bijdragen natuurlijk weer op deze site. Overigens blijkt bloggen steeds populairder te worden, op de onlangs gehouden E-day van Emerce bleek dat ook steeds meer bedrijven de mogelijkheid bieden om te bloggen. Het blijkt dat deze interactieve communicatievorm goed werkt. Zeker als bedrijven bereid zijn om de acties en reacties van klanten mee te nemen bij het ontwikkelen van nieuw beleid of nieuwe producten. Binnen ons bedrijf zijn we nog niet zo ver dat we al bloggen al hoewel we al wel ruim zes jaar een heel primaire vorm kennen in de vorm van een intranet waarop iedere medewerker zijn eigen nieuwsbericht kwijt kan. Gelukkig maar voor ons en de klant blijven al die berichtjes intern. Maar goed zoals gezegd een nieuw begin. Moet nog wel even wennen aan de opmaak van deze blog maar dat zal wel niet zo lang meer duren. Afgelopen week was het herfstvakantie en toen heb ik een begin gemaakt met het lezen van het boek "In Europa"http://www.geertmak.nl/boek.lasso?v1=9045011786&-session=st:30F8F3D3545A56D5149FDFA931B45022 van Geert Mak. Ik ben momenteel in de maand april aan het lezen. Vind het boeiend om te lezen hoe allerlei ontwikkelingen die ogenschijnlijk niet zoveel met elkaar van doen hebben zo op elkaar kunnen inwerken. Ook is het aardig om te lezen hoe de gewone man zijn eigen geschiedenis (lees realiteit) op dat moment beleeft. Ik ben ernstig benieuwd hoe men over een jaar of vijftig tegen onze geschiedenis aankijkt. Of men dan concludeert dat er over allerlei zaken met betrekking tot de islam veel gehypt is of dat het achteraf bezien toch allemaal heel erg nuttige stappen waren. Zelf ben ik vooralsnog de eerste mening toegedaan, ik denk dat we elkaar soms gek maken in dit land. In die zin is het ook altijd goed om na te gaan wie het nodig vind dat er allerlei zaken veranderen. De politiek? De mensen op straat? De resultaten van een goede analyse? Macht is een gevaarlijk goedje en het is dan ook maar de vraag of al die verbeteringen die de regering over ons afroept altijd het resultaat zijn van even nobele motieven.
« Laatst bewerkt op: oktober 30, 2005, 10:06:27 pm door izzewizze »
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

Pleun

 • Berichten: 5704
 • Burp
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #1 Gepost op: oktober 30, 2005, 10:13:55 pm »
Wekom terug!  _/-\o_
Het menselijk leven met al zijn gewone, dagelijkse bezigheden heeft een goddelijke betekenis met eeuwigheidswaarde - Heilige Jozefmaria. Hyves van Pleun

Pinkeltje

 • Berichten: 890
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #2 Gepost op: oktober 31, 2005, 04:27:59 pm »
Pinkeltje is benieuwd  d:)b
40 jaar GSV, da's pas echte trouw

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #3 Gepost op: november 01, 2005, 10:13:07 pm »
http://www.bilderberg.nl/content/hotels/groo/1-large.jpg

Afgelopen twee dagen mocht ik vertoeven op deze locatie. Waarom? Omdat ik daar een tweedaagse cursus en training mocht verzorgen voor een publiek van zo'n 15 man/vrouw. Waarover? Over dat alles wat accountants vandaag de dag bezighoudt. Een zeer interessante cursus met een gemiddeld hoge waardering. De hotelkamer waar ik verbleef was eveneens schitterend, het enige wat ik mij altijd afvraag is waarom op al die tv's de porno zo prominent aanwezig is. Vind het zelf wel lastig om dan als man 'alleen' helemaal zuiver te blijven, ik zeg het maar eerlijk. Overigens gisteravond vooral in de bar gezeten om daar met de aanwezige heren te genieten van een heerlijke Brand Dubbelbock http://www.petersmith.nl/adv/adv05.jpgdat zich volgens de site van Brand als volgt kenmerkt:

quote:


Brand Dubbelbock, pittig en smaakvol speciaalbier

Brand Dubbelbock is door z’n krachtige karakter een echt herfstbier. Speciale moutsoorten, een uitgebalanceerde hopbitterheid en een lange lagertijd geven Brand Dubbelbock een rijke en volle smaak. Dit ondergistende speciaalbier heeft een extra zware moutsmaak en een specifieke, diep roodbruine kleur.

muziek
Afgelopen zaterdag de stad ingeweest om een aantal cd'tjes te kopen een tweetal heb ik nu beluisterd te weten
http://www.tracybonham.com/img/home/preorder_blink.gif
"Blink te Brightest" van Tracy Bonham. Volgens diverse popmuziekcritici een van de beloften voor de komende jaren, alhoewel ze al heel wat cd's heeft gemaakt. Ik moet zeggen dat ik het een zeer goede en gevarieerde cd vindt en dat Tracy een mooie stem heeft. Op de site van Platomania wordt het volgende opgemerkt

quote:

Tracy Bonham is niet de meest productieve van de vrouwelijke singer/songwriters met rockattitude die opkwamen in het spoor van Sheryl Crow en Alanis Morissette. Blink The Brightest is pas haar tweede album sinds haar debuut uit 1995 en het sterke Down Here dateert alweer van vijf jaar geleden. Die lange tussenpozen hebben er helaas voor gezorgd dat haar met de single Mother Mother voortvarend gestarte carrière nooit echt succesvol is geworden. En dat is jammer, want met het door Zoë/Rounder (ook het label van Lisa Loeb en Kathleen Edwards) uitgebrachte Blink The Brightest bewijst Tracy Bonham opnieuw dat ze een prima singer/songwriter is. De rockinvloeden van haar eerste album zijn flink teruggedrongen en ook haar karakteristieke vioolspel is minder prominent aanwezig. In plaats daarvan krijgen we twaalf sterke, meer ingetogen songs in een rootsy jasje voorgeschoteld, die soms behoorlijk aan de oude Sheryl Crow doen denken, maar toch vooral ook een zekere eigenheid bezitten. Prima plaat derhalve.
Luister zelf eens zou ik zeggen.

http://www.sarahblasko.com/index.php?element=OverUnderCoverThumb
Een ander cd'tje wat mij erg aansprak was die van Sarah Blasko eveneens een erg aangename cd waarbij vooral de warme stem van Sarah opvalt, ook dit was een genot voor het oor en ik kom me dan ook prima vinden in deze recensie:

quote:

Je hebt cd’s waarvan je heel veel verwacht, maar die enorm tegenvallen en je hebt cd’s waarvan je helemaal niets verwacht, maar die vervolgens een diepe indruk weten te maken. The Overture & The Underscore van de Australische Sarah Blasko valt in de laatste categorie. Sarah Blasko wordt hier en daar gepresenteerd als de nieuwe Beth Orton, maar blijkt veel meer dan dat. The Overture & The Underscore is een cd die opvalt door bijzondere muziek, door goede liedjes en vooral door fantastische zang. Sarah Blasko combineert zowel in muzikaal als in vocaal opzicht het beste van Sarah McLachlan, The Sundays, P.J. Harvey, Björk en, vooruit, Beth Orton en vindt bovendien aansluiting bij eigenzinnige tijdgenoten als Emiliana Torrini, Carina Round en Missy Higgins. The Overture & The Underscore staat vol met ingetogen luisterliedjes en radiovriendelijke popliedjes en het is eigenlijk allemaal mooi. Sarah Blasko heeft een cd gemaakt die zowel toegankelijk als avontuurlijk is. Een cd die weet te vermaken, maar ook weet te verrassen. Zeldzame combinaties en omdat Sarah Blasko ook nog eens gezegend is met een opvallende stem, weten we bijna zeker dat we hier niet alleen te maken hebben met een belofte, maar ook met een blijvertje.
Las overigens op internet dat basist van basist van Ekseption was overleden. Weet nog goed hoe verrukt ik was over de muziek die Ekseption maakte, kon ik eindelijk mijn oom die alleen maar van klassiek hield eens mee om de oren slaan.
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #4 Gepost op: november 01, 2005, 10:28:08 pm »
Leuk je weer hier te zien Izzewizze!

quote:

Vind het zelf wel lastig om dan als man 'alleen' helemaal zuiver te blijven, ik zeg het maar eerlijk.
Dat hebben de meeste mannen, zeker als er nog even lekker doorgezakt is aan de bar en het niet gelukt is die ene dame te versieren. Er is dus veel vraag naar en dan wordt het een serviceartikel (duurdere locaties) of een winstmaker (goedkopere locaties waar je er apart voor moet betalen).

Bumblebee

 • Berichten: 6100
 • Zzzzzoem
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #5 Gepost op: november 02, 2005, 07:41:20 am »
Maar jij was toch getrouwd, Izzewizze? Of ben ik nou in de war?

edit:je bedoelt: man alleen in de hotelkamer natuurlijk   8)7   sorry
« Laatst bewerkt op: november 02, 2005, 07:43:36 am door Bumblebee »
Bombus terrestris Reginae

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #6 Gepost op: november 07, 2005, 12:06:23 pm »
Wist u dit al over 2006?[/url]
Kwam afgelopen weekend dit stuk tegen op internet Accountancynieuws aflevering 20 tegen. Komend jaar worden we overspoel met nieuwe wetgeving vol met allerlei onbedoelde effecten. Niemand die er over spreekt, daarom maar eens voorzetje in mijn weblog.

quote:


Werknemers met een auto van de zaak kunnen in 2006 beter
geen ouderschapsverlof opnemen. Krantenbezorgers verdienen
volgend jaar 4,4% minder. Veel Poolse gezinnen brengen
de zomervakantie in 2006 in Nederland door. Banken brengen
rente in rekening bij deelnemers aan de levensloopregeling.
Mogelijke krantenkoppen in 2006? Het zou goed kunnen. Op
1 januari 2006 vindt er een bombardement plaats. De werkgever
is het doelwit. De WAO wordt WIA. Er komt een nieuwe
zorgwet en een nieuwe levensloopregeling. De auto van de
zaak komt in de loonheffing terecht. En tot slot, er komt een
nieuwe loonaangifte 2006, het putje waarin alle nieuwe regels
terecht komen.
In de verschillende Haagse ministeries zijn de ambtenaren
druk bezig geweest. Zeer druk. Te druk. Tijd om even uit het
raam te kijken ontbrak. Voor welke maatschappij maken we
deze regels? Wat doen mijn collega’s op de andere ministeries?
Die zullen het waarschijnlijk wel erg rustig hebben.
Wie de nieuwe regels afzonderlijk bekijkt schrikt. Veel is nog
niet of half geregeld. Werknemers mogen in 2006 12% sparen
via de levensloopregeling, mits hun spaarpotje niet meer
bedraagt dan 210% van het jaarsalaris 2005. Maar wat als zij
in 2006 pas hun eerste baantje krijgen?
Resultaatgenieters betalen over hun inkomen volgend jaar
4,4% inkomensafhankelijke zorgpremie. Zoals het nu geregeld
is ook kinderen tot 18 jaar. Een vergoeding van de
opdrachtgever is niet verplicht. Dus ook de bezorgers van uw
huis-aan-huis-blad en de krantenbezorger. Weten zij dat?
Waarschijnlijk niet.
Werknemers die geld opnemen uit hun levenslooppotje moeten
daarover zelfs 6,5% zorgpremie betalen. Degene die het
geld aan hen uitkeert is een bruto vergoeding verschuldigd
van dezelfde orde. Dat kan de werkgever zijn, maar ook de
bank of verzekeraar waar het geld is ondergebracht. Weten zij
dat? Waarschijnlijk niet.
Ook Poolse werknemers, uitzendkrachten zullen zich veelal
volgend jaar in Nederland verplicht moeten verzekeren voor
ziektekosten. Ze hebben ook recht op zorgtoeslag. Mits ze
het sofinummer van hun partner kunnen doorgeven. Daarvoor
moet hun partner wel even langs het belastingkantoor in
Nederland. Weten ze dat? Ja, hoor de vakantieplannen voor
2006 liggen al vast.
Wie de regelgeving in samenhang bekijkt, lopen de rillingen
over het lijf.
Als ik mijn auto naar de dealer breng voor onderhoud, krijg ik
altijd een auto mee met een lagere catalogusprijs. Ik voel mij
verplicht dat straks door te geven aan mijn hoofd P&O. Dat
leidt niet alleen tot een lagere bijtelling, maar voorkomt ook
dat de goede man per ongeluk een misdadiger wordt. Anders
zou hij namelijk teveel premies inhouden hetgeen met ingang
van 1 januari 2006 een strafbaar feit is.
De auto van de zaak kan er ook toe leiden dat de ouderschapsverlofkorting
(een subsidie voor werknemers die
ouderschapsverlof opnemen) komt te vervallen. Op deze subsidie
van € 630 heb je namelijk alleen maar recht als het loon
in het jaar van het ouderschapsverlof lager is dan het jaar
daarvoor. Doordat de auto volgend jaar verloond moet worden
en nu niet, zal de leaserijder er geen goed aan doen volgend
jaar ouderschapsverlof op te nemen.
Via allerlei manieren, van workshop tot actualiteitendag, van
nieuwsbrief tot persoonlijke mailing of gesprek bereiden we
onze relaties voor op 2006. Het is dweilen met de kraan open.
De dwarsverbanden groeien en bloeien.
Kinderopvangtoeslag, huurtoeslag en/of zorgtoeslag aanvragen?
Kijk eerst eens of een beetje levenslopen tot een beter
resultaat leidt. Ben je schilder en chauffeur? Laat je collega
rijden, jij wil toch die bijtelling niet? En de hogere zorgpremie
en minder zorgtoeslag, huurtoeslag of kindertoeslag?
En voor onze Poolse werknemers. De kinderen kun je tijdens
de vakantie gewoon in Polen laten. Als het in Polen erkende
kinderopvang is, kun je samen met je echtgenote naast het
sofinummer, de zorgtoeslag ook nog even kinderopvangtoeslag
aanvragen. Nu jullie er toch zijn. Een tip. Doe ook even
een dagje Den Haag. Zwaai dan even naar de raampjes van
één van die vele kantoren die je er ziet. Ik kan niet beloven
dat er iemand naar buiten kijkt. Maar ik verzeker je, dan zijn
ze druk bezig. Met hun verstand op nul en hun blik op… Geen
idee, waar die blik op is gericht. Nog steeds niet. an
Marcel Kawka is verbonden aan BDO
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

Marloes

 • Berichten: 4175
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #7 Gepost op: november 07, 2005, 12:23:52 pm »
Welkom terug Izzewizze!

Inderdaad geweldig leuk, die wetgeving. :(
Met allerlei leuke zij-effecten zoals de basisverzekering waarvan het werkgeversdeel niet meer aftrekbaar zal zijn bij bijzondere ziektekosten, en de belasting die je moet betalen over dat werkgeversdeel.. Dus de teruggave zal in 2007 wel tegenvallen voor veel mensen.  }:|
[Prediker 7:29]

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #8 Gepost op: november 09, 2005, 02:11:35 pm »
http://www.dodenakkers.nl/images/begraafplaatsen/apeldoorn/Poortgebouw.jpg

TT
Het was augustus 1976 toen ze bij ons kwam. Wie? Tante Tineke. Ze zou gedurende vier maanden bij ons thuis bivakkeren. Een paar dagen daarvoor was ze uit huis gezet door haar man. Zwaaiend met een mes, had hij haar de deur gewezen. Hij wilde niet meer met haar verder. Hun enig kind een meisje werd door de rechter toegewezen aan de vader, de moeder werd niet capabel geacht om het kind op te voeden. De jaren daarna waren moeilijk voor mijn tante. Regelmatig verkeerde ze vanwege alle scheidingsperikelen in een diepe depressie. Uiteindelijk vond ze haar thuisplek in een project voor begeleid wonen. Maar ze bleef optimistisch, en met kerst kwam ze ieder jaar bij ons thuis. Dat was traditie. Voor de kerst komen, na oud en nieuw weer naar huis. Meestal nam ze de complete inhoud van haar kerstpakket mee omdat ze daar toch niets mee kon. Ons gezin, waarvan ik deel uitmaakte, aanvaardde dit natuurlijk in grote dankbaarheid. Een jaar of tien geleden was het in een keer helemaal mis: Er werd borstkanker bij haar geconstateerd. 24 uur later lag ze in het ziekenhuis, was ze geopereerd en moest ze een borst missen, daarna begon een periode van zware bestralingen, en ze kwam er weer bovenop. Wonderbaarlijk bleef haar vertrouwen in God als Vader, ondanks alle tegenslagen. Toen ik ruim vijftien jaren geleden het leven zwaar inzag was zij er als praatpaal en luisterpaal. Praten dat kon ze, als ze startte met praten dan hield ze ook niet meer op, maar luisteren kon ze ook, en in die moeilijke dagen die ik toen beleefde bleef ze mij wijzen op Christus die mij echt niet zou loslaten, hoe vervelend en ellendig ik mij toen ook voelde. Een paar jaar geleden werdt ze getroffen door een licht hartinfarct, ik bezocht haar in het ziekenhuis en ze besloot toen maar om te stoppen met roken. Maar praten dat bleef ze, en natuurlijk had ze haar meningen, en soms werd je er wel doodmoe van, maar ze had een bijzondere plaats in de familie. Afgelopen voorjaar deelden de doktoren haar mee, dat ze een slecht hart had, een direct gevolg van de zware bestralingen, en dat een operatie noodzakelijk was. Verleden week donderdag vond de operatie plaats, zes uur lang lag ze onder het mes. Iedereen was blij dat de operatie doorgang kon vinden en de resultaten waren goed. Zaterdag had ze al weer praatjes. Zondagavond ging het in een keer mis, daarna is ze nog drie keer geopereerd. Afgelopen maandagavond is ze overleden. In alle vrede, in alle vertrouwen. Toch mis ik haar. Onze, mijn Tante Tineke, een tijdperk is afgesloten. Komende zaterdag wordt ze begraven, of haar dochter daar bij is, is onbekend ze heeft haar al twintig jaar niet meer gesproken. TT zoals ze in de volksmond heette heeft geen gemakkelijk leven gehad, maar de zekerheid dat ze nu bij Christus is bied troost ook in deze moeilijke dagen.
« Laatst bewerkt op: november 09, 2005, 02:14:48 pm door izzewizze »
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

drentenaar

 • Berichten: 2125
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #9 Gepost op: november 10, 2005, 08:46:21 pm »

quote:

izzewizze schreef op 01 november 2005 om 22:13:
[afbeelding]
Vind het zelf wel lastig om dan als man 'alleen' helemaal zuiver te blijven, ik zeg het maar eerlijk.
[...]

En dat midden op de Veluwe!
Daar zullen de meeste werknemers ook wel vandaan komen.

In Garderen ging warempel de hervormde gemeente niet mee in de PKN (nu hersteld hervormd),
de Gereformeerde Kerk (S) ter plekke evenmin, die trad toe  tot de 'Voortgezette' GKN!

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #10 Gepost op: november 11, 2005, 05:33:02 pm »
Beetje laat, maar gecondoleerd met het overlijden van TT, Izzewizze. Sterkte morgen en de komende tijd.

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #11 Gepost op: november 11, 2005, 09:19:15 pm »
http://www.sugarhillrecords.com/pubmedia/DR_3thumb.jpg

Grey DeLisle in de De Oosterpoort
Van de jongedame Grey DeLisle had ik nog nooit gehoord totdat ik verleden jaar werd geattendeerd op haar album Graceful Ghost een alleraardigst album met de nodige variaties in muziekstijlen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik vlak voor de zomer het programmaboekje van Oosterpoort kreeg waarin werd aangekondigd dat Grey DeLisle naar Groningen kwam. Gisteravond was het dan zover Grey trad op in de kleine zaal van De Oosterpoort. In het voorprogramma zat Greg Trooper een amerikaanse troubadour. Niet echt mijn smaak, maar ja ik was ook niet voor Greg gekomen. Humor had hij wel. Daarna trad een ander fenomeen op Jon Dee Graham. Jon Dee is een amerikaanse songwriter en guitaarspeler, en alhoewel ik het niet zo heb op mannelijke solo-artiesten die niet meer doen dan zingen en op een guitaar spelen, viel mij dit niet tegen. De man kon wonderwel met de guitaar overweg en zelfs toen er spontaan een snaar knapte bleef de man wonderwel bij toon en melodie. Maar toch was dit alles maar een voorgerecht vergeleken bij het optreden van Grey de Isle. Samen met haar man die basguitaar speelt en de drummer wordt het een spetterend optreden, een speciale rol is weggelegd voor  producer Marvin Etzioni die meerdere instrumenten bespeelt en de show steelt als het gaat om de muzikale begeleiding. Echter de donkere stem van Grey weet iedere toehoorder te bekoren, zeker als ze zich aan een bijzonder gewaagde cover van "Bohemian Rhapsody" van Queen waagt. De zaal reageert met een enthousiast applaus. Na afloop besluit ik het nieuwste album Iron Flowers aan te schaffen dat in de Amerikaanse pers positieve recensies kreeg. Gelukkig had Grey ook nog tijd voor haar publiek want vol plezier signeerde ze mijn cd en die van vele anderen, daarbij voor iedere bezoeker een andere spreuk beschikbaar hebbende. Na afloop het was al bijna twaalf uur, 'rustig' naar huis gereden. Nova nog even bekeken in de herhaling en toen naar bed. Iron Flowers heb ik nog liggen binnenkort ga ik dit toetje in alle rust beluisteren.
« Laatst bewerkt op: november 11, 2005, 09:37:44 pm door izzewizze »
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #12 Gepost op: november 17, 2005, 06:37:39 pm »
http://home.hccnet.nl/brandt.ligvoet/forum1/roos.jpg

Achterlopen
Het waren hectische dagen, de afgelopen dagen. Loop zowaar een eindje achter met de weblog. Afgelopen zaterdag was de begrafenis van mijn tante, een zeer indrukwekkende gebeurtenis. Mijn tante is uiteindelijk 67 jaar geworden, ze had een moeitevol leven. Toen ze een half jaar was, heeft ze kinderverlammin gekregen. Op haar tweede kreeg ze hersenvliesontsteking. Toch groeide ze op in een gelukkig gezin. Nadat ze haar hbs-opleiding had afgerond is ze gaan werken bij Shell. Begin jaren zestig is ze getrouwd en kreeg ze een kind. Midden jaren zeventig is het huwelijk op de klippen gelopen en heeft mijn oom mijn tante het huis uitgezet. In die periode heeft ze vier maanden bij ons thuis gewoond. Daarna heeft ze geprobeerd op haarzelf te wonen, dat is helemaal mislukt ze is zwaar overspannen geraakt en uiteindelijk opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis. Van de afgesproken omgangsregeling tussen haar en haar dochtertje kwam weinig terecht. Uiteindelijk zou mijn tante haar dochter tussen haar twaalfde en negentien niet meer zien. Toen haar dochter negentien was is ze een keer langs geweest om een handtekening te halen om te mogen trouwen. Daarna is ze weer vertrokken en heeft haar moeder tot aan haar dood niet meer gezien. Begin jaren tachtig werd bij mijn tante borstkanker geconstateerd. Binnen een week was ze geopereerd en moest ze een borst missen. Twee jaar geleden werd ze getroffen door een licht hartinfarct. Toen bleek dat de bestralingen van begin jarentachtig zo zwaar geweest dat ze daardoor aan hartfalen leed. Uiteindelijk bleek een hartoperatie noodzakelijk. In eerste instantie leek de operatie geslaagd. Na twee dagen traden er echter complicaties op waaraan ze uiteindelijk is overleden. Zaterdag was dus de begrafenis. We waren mooi op tijd bij de kerk, daar condoleerden wij elkaar als familie. Daarna nog even bij mijn tante gekeken. Ondertussen was haar dochter ook gearriveerd na twintig jaar!. Het bleek dat zij dacht dat mijn tante haar niet meer wilde zien, en mijn tante heeft twintig jaar gedacht dat mijn nichtje mijn tante niet meer wilde zien. Wat een verwarring. Na de begrafenis hebben mijn broers en een paar nichten van de broer van mijn vader een hele tijd doorgesproken met elkaar. We hebben uiteindelijk allemaal elkaars e-mail adressen gedeeld. De samenkomst was een sobere aangelegenheid. Daarna heb ik mijn tante samen met een broer en zus en twee neven en een nicht naar het graf gedragen, dat was best een indrukwekkend moment. Bij het graf hebben we nog de openbare geloofsbelijdenis opgezegd en het onze Vader gezongen. Daarna naar de kerk terug voor het brood en de koffie. Op de een of andere manier vind ik dat ook altijd een bijzonder moment. Iedereen begint weer met elkaar te praten, de mooie herinneringen worden gedeeld en de minder mooie zijn we al vergeten. Kennelijk hoort dit bij het verwerkingsproces. Overigens zouden we anders in dat weekend een gezellige bijeenkomst hebben gehad met mijn vader en moeder en broers en zussen en alles wat daarbij gekomen is omdat mijn ouders 45 jaar zijn getrouwd. Dat ging dus niet door. Omdat wij de inkopen zouden verrichten, houd het in dat we voorlopig nog voldoende cola, knakworstjes, sappen etc kunnen nuttigen. We hadden namelijk een deel van de inkopen al gedaan in periodes waarin een en ander in de aanbieding was. Zo zie je maar dat het kan verkeren. Zaterdagavond waren we allemaal mijn vrouw, kinderen en ik behoorlijk moe. Je merkt dan pas dat alles je emotioneel ook behoorlijk aangrijpt. Gelukkig weten we dat mijn tante bij Christus is en dat hij ons allen ook wil dragen bij dit verlies. Maar de aardse zaken die bij rouwen horen, kunnen we niet ontlopen en worden ook niet voor ons opgelost in dit leven.
« Laatst bewerkt op: november 17, 2005, 06:38:43 pm door izzewizze »
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #13 Gepost op: november 21, 2005, 07:38:39 pm »
Wat doet een persoontje als izzewizze zoal in een week. Dat is heel veelzijdig. Soms zit Izzewizze thuis te werken, dan zit hij weer in Den Haag, dan weer in Amsterdam. Een andere keer bevindt hij zich in Assen. Zo reist Izzewizze heel wat af of dan weer hier dan weer daar met mensen te spreken. Izzewizze heeft al vindt hij het zelf best een veelzijdige baan. Daarnaast is Izzewizze veel op internet te vinden en werkt hij nog wel eens mee aan een onderzoekje van bijvoorbeeld Opinieland of Intomart.gfk. Vandaag werd Izzewizze weer eens uitgenodigd om mee te doen, dit keer met een wetenschappelijk onderzoek naar persoonlijkheid. Na een aantal vragen te hebben beantwoord kwam daar het volgende beeld uit:

quote:


Uit de zojuist ingevulde vragen kan een conclusie getrokken worden over uw manier van communiceren en informatie verwerken. De omschrijving die het best bij u past, staat hieronder weergegeven.

Synthesizer
Je houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Reizen, over land en in de geest, is jouw favoriete bezigheid. Met je grondhouding van ‘wat ALS…? ben je vooral gericht op de mogelijkheden die de toekomst biedt.
Je bent creatief, inventief en intuïtief. Details zijn niets voor jou. Jij kijkt naar de grote lijnen, brengt ideeën samen en overziet ook snel het hele plan, je ziet ‘the big picture’. Visionair. Je bent een nieuwsgierige ontwikkelaar die ruimte nodig heeft, ook fysiek.
Je denken is snel en associatief en mist voor anderen vaak de logica. Je kunt vrij rommelig zijn. Je denkt eerder in beelden dan in woorden, vooral conceptueel en oplossingsgericht.
Je bent de drijver achter veranderingen en zaken mogen nooit saai of routine worden. Humor en plezier zijn heel belangrijk voor je. Anderen kunnen je soms niet volgen en vinden je dan onrealistisch of vaag
Je begrijpt dat er menig collega is die daar erg moe van wordt. Want izzewizze wil steeds weer iets nieuws. Het ene is nog niet opgestart of het andere wordt door izzewizze al weer in de startblokken gehesen. Toen ik de uitslag van het onderzoekje dan ook deelde met collega's, was de herkenning groot. Tevens waren er verzoeken om meeleven en de vraag of er ook werd aangegeven hoe je nu weer met zo'n collega moest omgaan. Maar alle gekheid op een stokje. Izzewizze houdt het best uit bij zijn collega's en zijn collega's zijn best blij dat Izzewizze er is, want dan hoeven ze niet alles zelf te bedenken.  ;)
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze  

izzewizze

 • Berichten: 654
 • Reageren? izzewizze@planet.nl
  • Bekijk profiel
Een herstart van de weblog van izzewizze
« Reactie #14 Gepost op: februari 04, 2006, 06:28:34 pm »
En zo is Izzewizze er toch weer een tijd tussen uit geweest. Niet omdat Izzewizze het schrijven niet leuk vond. Maar Izzewizze had het heel erg druk en in de familie van Izzewizze zijn een aantal emotionele zaken gebeurd. Daar moest Izzewizze eerst de tijd voor hebben om dat te verwerken. Echter al zoekend op Google naar het woord Mylene Farmer kwam Izzewizze erachter dat Pleun ook interesse had gehad voor Mylene Farmer. Nu Izzewizze is bij Mylene Farmer geweest in Bercy http://www.bercy.fr/images/bercy.jpg samen met zijn vriend en het was een hele belevenis.

http://www.charmandising.com/images/news_mylene02.jpg

Al sinds 1991 is Izzewizze een groot fan van Mylene Farmer. Toen hij het nummer "Desenchantée" hoorde was hij verkocht. En kort daarna kocht hij het album
"L'autre"
http://www.beslist.nl/cd_muziek/images/15198.jpg. Sindsdien is hij Mylene blijven volgen ook al heeft ze in Nederland nauwelijks meer aandacht gekregen. Toch is er ook in Nederland wel een trouwe schare Mylene Farmer fans. En op het concert in Bercy was regelmatig nederlands te horen. Izzewizze wilde al jaren naar een concert van Mylene toe en was aangenaam verrast toen hij begin verleden jaar vernam dat Mylene weer een aantal concerten zou verzorgen. In eerste instantie hoopte hij dat ze ook Brussel zou aandoen, maar deze hoop bleek ijdel. Dus bestelde Izzewizze twee kaartjes voor 25 januari 2006. Kosten € 54 per stuk voor een staanplaats. Een alleszins acceptabele prijs als je dit vergelijkt met de concerten van U2 en Coldplay waar Izzewizze ook was geweest.  
Dat Izzewizze het zo goed kan vinden met de muziek van Mylene zal wel te maken hebben met het feit dat zij ook een beetje een melancholische instelling heeft. Daarnaast waardeert Izzewizze het altijd als iemand zijn eigen teksten schrijft en 'last but not least', Mylene is een mooie vrouw om te zien. Aangezien Izzewizze nu moet eten, stopt hij er even mee. Maar hij komt zeker terug.... en dit keer snel
 ;)
Wie alleen maar rekent
Komt nooit aan liefhebben toe
 
I'm interested in you ;)

Izzewizze