Auteur Topic: Verkiezingsstrijd  (gelezen 3705 keer)

Roodkapje

 • Berichten: 6523
 • Semper reformanda
  • Bekijk profiel
Verkiezingsstrijd
« Reactie #30 Gepost op: oktober 09, 2006, 12:18:13 am »
Ik heb eigenlijk altijd CDA gestemd eigenlijk vanaf mijn achttiende (toen was ik dus nog geen christen). Maar dat ga ik nu niet meer doen. Ik heb wel moeite met het -in mijn ogen- af en toe overdreven christelijke standpunt van de CU. Ik ben wel christen, maar ik ben zelf wat relativerender, ik ben geen radicale christen. Ik sta ook niet achter het fundament van de CU.

Mijn ouders zijn vrij links, ik weet niet wat ze stemden, maar dat het heel links was weet ik wel. Ik krijg sindsdien wat jeuk van links. Dus een andere middenpartij zou het moeten worden.

Ik weet het nog niet... :X
Maar nu, alzo zegt de HEERE, uw Schepper, o Jakob! en uw Formeerder, o Israƫl! vrees niet, want Ik heb u verlost; Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn. (Jes. 43:1)

Mezzamorpheus

 • Berichten: 5201
 • You are my Lifeboat
  • Bekijk profiel
Verkiezingsstrijd
« Reactie #31 Gepost op: oktober 09, 2006, 12:20:59 am »

quote:

zidane schreef op 09 oktober 2006 om 00:08:
En over regeringsdeelname moet de CU niet praten, want als je dat doet, dan moet je een deel van je principes overboord gooien en dat is volgens mij voor een uitgesproken partij als de CU niet handig.


Onzin, je moet geen politieke partij oprichten als je geen regeringsverantwoordelijkheid wil/kan dragen. Het gaat erom wat de mogelijkheden zijn in een regeerakkoord om de dingen om te buigen in een richting die jij wenst. Rouvoet heeft de afgelopen dagen al herhaaldelijk gezegd dat hij terdege beseft dat het CU-partijprogramma echt niet het integrale regeerakkoord zal worden.

Verder ben ik principieel tegen 'strategisch' stemmen, omdat ik vind dat je moet stemmen op een partij die jouw principes het best verwoordt en uitdraagt (zoals Rouvoet laatst ook zei: 'Met de strategische stem op Balkenende van 3 jaar geleden hebben de mensen er wel D66 en Verdonk bij gekregen' -en een doorgeschoten liberaal beleid onder het mom van 'souvereiniteit in eigen kring' en dat soort mooie CDA-prietpraat-. Mensen beseffen blijkbaar niet dat als de CU toen een zeteltje of 3 meer had gehad, zij wrsch. toen al in de regering zouden zijn gekomen. Hoezo strategisch stemmen?  :?) en omdat wij nu een parlement kiezen en geen regering en/of minister-president, hoezeer het daar soms ook op lijkt. Willen we met z'n allen wel de minister-president mogen kiezen, dan zullen we massaal D66 moeten gaan stemmen lijkt me.  ><img src=" class="smiley"  />
Nee, mijn keus is duidelijk en onomstreden: ChristenUnie.
« Laatst bewerkt op: oktober 09, 2006, 12:22:12 am door Mezzamorpheus »

zidane

 • Berichten: 1177
 • Komt er eerlijk voor uit!
  • Bekijk profiel
Verkiezingsstrijd
« Reactie #32 Gepost op: oktober 09, 2006, 09:56:01 am »
De mijne is ook duidelijk CU maar aangezien het merendeel van het volk leeft bij de waan van de dag en gelooft in wat de media allemaal uitkraamd ben ik bevreesd dat men wederom strategisch gaat stemmen.
Doe maar gewoon....dan doe je al gek genoeg!