Auteur Topic: It's a dogs life!  (gelezen 9057 keer)

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Gepost op: december 31, 2006, 04:43:41 pm »
Het is wat stil geworden in het blogs en column subforum vandaar dat ik dacht laat ik maar weer 's wat posten. Stekelig en onregelmatig zoals voorheen en in duidelijke zwart-wit tekening en in lange en korte stukjes, van alles wat en over van alles. Reageren mag altijd, maar bedenk vantevoren dat een column altijd prikkelend bedoeld is en zelden of nooit persoonlijk. Uitzondering is mevr. Verdonk waar ik een enorme hekel aan heb, maar die heeft zo'n dikke betonnen plaat voor d'r hoofd dat ze het toch niet voelt. (Bovendien verwacht ik ook niet echt dat zij hier gaat reageren ;) )


Badeenden

Zoals ik in het verleden al heb laten merken, heb ik niet zoveel op met de beoefenaars van het politiek bedrijf in Nederland. Uitzonderingen daargelaten zijn het lieden die alleen in verkiezingstijd zich druk maken om de mening van de inwoners van Nederland. Dat is dus niet vaker dan één keer in de vier jaar gemiddeld. Aan de andere kant hoef je van de kiezers ook geen langetermijnvisie te verwachten, laat staan een herinnering aan wat gisteren de hype was en nu al weer vergeten is. Nederland wordt dus geregeerd op   basis van een dichtgetimmerd regeringsaccoord dat al verouderd is op het moment dat de inkt droog is. Intussen wordt er van alles bedacht en gedaan want het circus Nederland b.v. moet wel doorgaan en zolang er geen grote tegenstellingen zijn kabbelt alles in rustig water voort en zit de Tweede Kamer er voor spek en bonen bij. Maar owee als er onenigheid is tussen de regeringspartijen en er zich golven beginnen te vormen, ineens verdwijnen al die snaterende politici onder de waterlijn van het regeerakkoord. Wat dat betreft ben ik erg benieuwd hoe het politieke decor er uit gaat zien als dat kabinet van CDA, PVDA en CU er echt komt in 2007.
Maar wat is het verband met die badeenden van de titel? Nou dat zit zo, omdat zoonlief niet zo dol is op  van grote hoogte vallend water maar wel makkelijk een uur in bad kan zitten, hebben wij een shit en goedkoop plastic zitbad gekocht. En na enig reddend optreden voor het speelgoed met batterij en andere niet waterbestendige onderdelen wordt er nu van alles mee gesjouwd om in bad mee te spelen. Zodoende dat ik van de week met twee tot badeenden gepromoveerde hardplastic eenden in bad zat te spelen. In rustig water blijven ze mooi drijven, maar enige rimpeling in het water en *ploemp* de beide eendjes drijven op hun kop, met hun gladde onderkant boven, in het water.

http://www.cartoonstock.com/lowres/idi0035l.jpg

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #1 Gepost op: december 31, 2006, 08:55:36 pm »
Leuk. Nieuwe stekeligheden. Daar hebben we lang op moeten wachten :) .

Jonge honden met badeenden. Begint de training voor de jacht nu al? en wat is een shit bad eigenlijk?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #2 Gepost op: januari 03, 2007, 09:23:41 pm »

quote:

Zijnkind schreef op 31 december 2006 om 20:55:
Leuk. Nieuwe stekeligheden. Daar hebben we lang op moeten wachten :) .

Jonge honden met badeenden. Begint de training voor de jacht nu al? en wat is een shit bad eigenlijk?

Ik ben blij dat je me nog voor een jonge hond aanziet :) En een shit en goedkoop bad is een plastic bad waarvan de gemiddelde levensduur recht evenredig is aan de betaalde prijs.

De lange weg naar een nieuw kabinet 1
Werd er voorheen nogal eens geklaagd dat er teveel dichtgeregeld was in de achterkamertjes op het Binnenhof, nu is daar geen enkele aanleiding voor. Wie er voor deze historische doorbraak verantwoordelijk is weten we nog niet omdat de betreffende politici zich op een geheime locatie bevinden. Triest voor Binnenhof-watchers, wisten ze voorheen nog te melden wie er zaken aan het doen waren, nu tasten ze zelfs daarover in het duister. En nu maar afwachten of het allemaal echt sneller gaat met die formatie. Mijn inschatting staat in vette letters hierboven, wordt ongetwijfeld nog vervolgd.
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2007, 09:24:07 pm door dingo »

Mezzamorpheus

 • Berichten: 5201
 • You are my Lifeboat
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #3 Gepost op: januari 03, 2007, 10:13:48 pm »
Ik vind het eerlijk gezegd wel een strakke actie van ze... ;) Een paar dagen ongestoord werken aan de verhoudingen kan volgens mij nooit kwaad en lijkt me op dit moment een vd beste dingen die ze kunnen doen t.a.v. de snelheid van het proces.
« Laatst bewerkt op: januari 03, 2007, 10:15:06 pm door Mezzamorpheus »

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #4 Gepost op: januari 13, 2007, 12:07:29 am »
Openbaar vervoer
Tegenwoordig kan ik bijna dagelijks de verrichtingen van het openbaar vervoer waarnemen en ondervinden en dat is niet altijd een genoegen helaas. Zo zijn de listen en lagen van de NS om hun punktualiteit op peil te krijgen onuitputtelijk. Een van die listen is die nieuwe dienstregeling die we sinds december hebben waar ik persoonlijk nog niet veel in zie verbeteren omdat er nog steeds te weinig materieel en te veel storingen zijn. Daarnaast heeft het spoorwegnet eenvoudigweg te weinig redundantie. Een stroomstoring kan niet opgevangen worden, als in het seinenstelsel een storing optreedt is er geen backupvoorziening. Allemaal voorzieningen die geld kosten en de NS moest zo nodig winst maken dat men die noodzaaklijke investeringen maar achterwege heeft gelaten. Prorail heeft uiteraard ook de nodige boter op het hoofd maar zeker in die tijd nog zo verstrengeld met de NS dat de wederzijdse verwijten iets te maken heeft met ketels die kookpotten verwijten zwart te zien.

Toch zitten er nog wel wat zilverrandjes rond de wolken, zeker de treinen in de spits zitten zo vol dat er zelden of nooit een stel conducteurs zich door heen waagt. Nu ben ik door mijn werkgever voorzien van een jaartrajectkaart dus ik heb daar verder geen financieel voordeel bij maar het moet menige zwartrijder toch wel welkom zijn. Laten zij nu degene zijn die de meeste problemen veroorzaken en het meest geweldadig zijn volgens de NS. En toch vraag ik me af in hoeverre dat te maken heeft met de houding en gedrag van de conducteur/controleurs. Van de week zat ik namelijk nietsvermoedend in een lange tram met twee rijtuigen te hopen dat ik mijn trein nog zou halen totdat ik de mededeling hoorde "Dames en heren wilt u uw vervoersbewijs gereed houden voor kaartcontrole". En ja hoor door elke deur, 8 stuks in dit geval stappen er 2 geuniformeerde stevig gebouwde kerels, (16 stuks dus) naar binnen beginnen aan de kaartcontrole, mijn trein kon ik gelijk wel vergeten. Ze hebben een houding die me maar matig bevalt en onwillekeurig rijzen bij mij behalve mijn nekharen ook beelden op van de foto's van razzia's die ik gezien heb; het lijkt er best veel op. Het kan dat deze overvaltechniek meer resultaten oplevert maar die ene conducteur die er vroeger op elke tram zat en ook vaak de mensen die meerijden kende en waar je wat aan vragen kon, zou dat niet minstens zo effectief zijn?
« Laatst bewerkt op: januari 13, 2007, 12:09:21 am door dingo »

GJdJ

 • Berichten: 75
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #5 Gepost op: januari 13, 2007, 10:03:33 pm »
1 ding zeker van met je auto in de file staan: je hebt iig nooit onaangekondigde kaartcontroles ;)

Laodicea

 • Berichten: 4061
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #6 Gepost op: januari 13, 2007, 10:52:53 pm »

quote:

dingo schreef op 13 januari 2007 om 00:07:
Ze hebben een houding die me maar matig bevalt en onwillekeurig rijzen bij mij behalve mijn nekharen ook beelden op van de foto's van razzia's die ik gezien heb; het lijkt er best veel op.
:o  :+
"Helvidius heeft zichzelf erg naïef betoond, door te zeggen dat Maria diverse zonen had omdat in enkele passages gesproken wordt over de broers van Christus" Johannes Calvijn.

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #7 Gepost op: januari 16, 2007, 07:21:56 pm »
Zelden werp ik een blik in de Telegraaf op het internet en nog zeldzamer lees ik de commentaren maar dit keer werd ik getipt voor het volgende commentaar op een artikel over verzorgingshuizen wat ik zonder verdere toevoegingen overneem.

quote:


Plaats de bejaarden in de gevangenissen en de gevangenen in de bejaardenhuizen. Een doorsnee Nederlandse gevangenis heeft tv, internet, 3x per dag eten op je kamer, eigen eigen kamer met toilet, en je kan zelfs een centje bijverdienen. Bovendien is de gevangenis gratis voor de bewoners, wat je niet van die belabberde bejaardenhuizen kan zeggen!  
Johan, zeist di 16/1, 15:22

Divinespark

 • Berichten: 456
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #8 Gepost op: januari 17, 2007, 09:10:39 pm »
Ik wacht met smart op de eerste hier die over een theocratie begint....
Waarom ook eigenlijk niet?

Zijnkind

 • Berichten: 5099
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #9 Gepost op: januari 17, 2007, 11:06:24 pm »
Wat heeft dat te maken met de persoonlijke weblog van ons aller Dingo?
Spreuken 16: 3 Vertrouw bij je werk op de HEER, en je plannen zullen slagen.

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #10 Gepost op: januari 23, 2007, 11:17:30 pm »
Divinespark ik vermoed dat je smart nog wel een poosje zal voortduren want ik zou niet weten waarom ik over een theocratie zou beginnen.

Marktwerking
Pred 7,9  Wees niet te spoedig geërgerd in uw geest, want ergernis huist in de boezem der dwazen.
Het zal nog wel even duren voordat ik tot de wijzen behoor want ik kan me nog behoorlijk ergeren aan bepaalde politieke waanideeën. Een van die waanideeën is dat marktwerking in zorgsector tot betere prestaties zouden leiden. Alleen het doorvoeren van allerlei wijzigingen heeft al miljarden gekost en de kwaliteit van zorg heb ik nog niet beter zien worden. Laat staan die van de thuiszorg. Want de minister mag dan van mening zijn dat 6,5 miljoen euro in faillisementen verloren gegane voorschotten een peanut is op de 12 miljard die er in rond gaat, maar die miljoenen zijn alleen maar het topje van de ijsberg. De situatie dat een directeur die met 300.000 euro per jaar naar huis gaat bijvoorbeeld lijkt toch verdacht veel op diefstal. En al die managers en directeuren die hun eigen bv-tje met goedkoop schoonmaakpersoneel ingehuurd hebben en intussen de volle mep gefactureerd hebben bij het zorgkantoor zijn ook erg goed met het graaien in grote pot zorggelden. Degene die thuiszorg behoeven krijgen intussen het in eenheden van 10 minuten gedetailleerd toegewezen en de zorgende moet de bestede tijd  ook per eenheid van 10 minuten verantwoorden. Alleen het invullen van die papieren kost al een miljard per jaar en wie zit er eigenlijk, behalve die imbeciele technocraten, er op te wachten? Maar nee de marktwerking moet blijven want daardoor het is goedkoper geworden volgens de minister. Uiteraard hoeft een minister nooit een beroep te doen op thuiszorg.
Excellentie, verreweg het goedkoopste is geen zorg te verlenen, geen ziekenhuisopname toe te staan en mensen na het overlijden te cremeren, dat is in een zwart verleden al eens aangetoond.

Bumblebee

 • Berichten: 6100
 • Zzzzzoem
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #11 Gepost op: januari 25, 2007, 09:40:59 am »
d:)b

offtopic:ik weet dat het reageren met alleen een smiley niet wordt gewaardeerd, maar in dit geval, it says it all!
Bombus terrestris Reginae

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #12 Gepost op: januari 26, 2007, 12:38:20 pm »

quote:

Bumblebee schreef op 25 januari 2007 om 09:40:
d:)b

offtopic:ik weet dat het reageren met alleen een smiley niet wordt gewaardeerd, maar in dit geval, it says it all!
offtopic:alle reacties worden gewaardeerd hoor! :)

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #13 Gepost op: januari 26, 2007, 01:33:37 pm »

quote:

'Gebrek aan kennis bij verzekeraars'

Uitgegeven: 26 januari 2007 08:14

AMSTERDAM - Verzekeraars en tussenpersonen hebben een gebrek aan kennis over de producten die ze verkopen. De slechte informatieverstrekking leidt tot duizenden klachten. Dat zegt de Ombudsman Verzekeringen Jan Wolter Wabeke vrijdag in een interview met het Algemeen Dagblad.

Wisselingen in het management, fusies en overnames en te weinig kennis bij het personeel zijn hiervoor volgens hem de oorzaken. "Ik vind het onthutsend als ik, de ombudsman, medewerkers van een verzekeraar moet uitleggen wat voor product ze hebben verkocht."


De problemen doen zich vooral voor bij de beleggingspolissen. Diverse belangenverenigingen zouden rond de zeventigduizend klachten hebben verzameld van gedupeerde polishouders.

Kritiek

Het Verbond van Verzekeraars herkent zich niet in de kritiek van Wabeke op onder meer de slechte informatieverstrekking. "We hebben de afgelopen jaren meerdere initiatieven ontplooid om de klant beter voor te lichten, zoals de financiële bijsluiter", zegt woordvoerder Hennie Zoontjes in de krant.
Een berichtje op nu.nl moet je uiteraard met de nodige korrels zout nemen maar de uitspraak van de ombudsman gaat over het gebrek aan kennis bij het personeel en de pavlov reflex van het verbond is dat ze financiële bijsluiters geïntroduceerd hebben. Kennelijk is het kennisniveau van de, aan callcenterbedrijven uitbestede, telefonische infodesk zo laag dat ze nog geen financiële bijsluiter kunnen uitleggen. Daarnaast lezen tussenpersonen in de regel alleen de provisieregels van de producten die ze verkopen en werken ze bij voorkeur voor de hoogste bieder. Dat zou theoretisch met de per 1 januari 2006 ingevoerde Wet financiële dienstverlening tot het verleden moeten gaan behoren. Nu is deze wet een dusdanig gedrocht van bureaucratische regelzucht dat het enige resultaat is dat de kleinere dienstverleners het leven behoorlijk zuur gemaakt wordt. Terwijl het probleem juist zit bij de afsluitprovisie en hoe deze wordt uitbetaald. Overigens heb ik weinig medelijden met mensen die instappen op financiële producten waarmee gouden bergen beloofd worden. In dat soort gevallen is het toch de hebzucht die het van het gezonde verstand wint imo. Maar met de Wfd kun je gerust afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal.
« Laatst bewerkt op: januari 26, 2007, 01:34:03 pm door dingo »

Liudger

 • Berichten: 2050
  • Bekijk profiel
It's a dogs life!
« Reactie #14 Gepost op: januari 27, 2007, 06:11:32 pm »
Ah, lekker kankeren!

Dingo, al eens aan Australië gedacht?

Alles hier raakt verstroopt en verstopt, het hele systeem raakt anemisch van de parasieten (bv die zorg-bv directeuren). Bij een parasieten-infectie heeft bijvoeding (= belastingverhoging) slechts een toename van de parasietenbevolking tot gevolg.
De Heer heeft mij gezien en onverwacht ben ik opnieuw geboren ...