Auteur Topic: Todd Bentley  (gelezen 30962 keer)

sil

 • Berichten: 261
 • Jubelt in zijn verlossing
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Gepost op: juli 12, 2008, 10:00:45 am »
Todd Bentley is momenteel de grootste bron van inspiratie van vele "evangelische charismatische" gemeenten in Nederland en verder wereldwijd.
Het gaat allemaal onder de noemer van "HET KONINKRIJK VAN G`D OP AARDE" te creeren. Ook gaat onder de noemer "vuur van de geest van G`d". Eigelijks halen dezen de hemel naar beneden naar menselijk nivo.

Ze zijn dronken van de wijn die ze drinken en kennen het verschil niet meer wat Heilig en onheilig is.
Het is ook zeer actief in Nederland en Belgie maar dat wordt over het hoofd gezien.
In de bijbel wordt nergens over een koninkrijk van G`d op deze aarde gesproken, wel een koninrijk in de Hemelen.
Er is naar mi maar èèn die bezig om zijn koninkrijk op aarde te vestigen welke uit de Hemel gevallen is.
Ik vind het erg om zoveel gelovigen te zien afvallen. Het is een duidelijke teken van afval welke komen moet voordat Yeshua op de wolken verschijnd.

Hieronder is een verslagje wat ik op internet heb gevonden.


Heaven on Earth, Soul Survivor, EuroSpirit, Come Together, Square, Opwekking 2008… Nog nooit eerder vonden in een tijdsbestek van drie weken zoveel grote conferenties plaats in Nederland. En geen van allen lijkt zich zorgen te hoeven maken over te weinig opkomst. De teller van Heaven on Earth stond een week voor datum op bijna 5.000 deelnemers. Ook Soul Survivor liep niet belangrijk achter op vorig jaar, en hetzelfde gold voor Opwekking, bij wie zich half april zo’n 12.000 kampeerders hadden aangemeld. Last but not least, onze eigen Herstelweek mag zich sinds januari al verheugen in het dubbele aantal inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar, en ook de New Wine Conferentie (na 2000 jaar?Huh?) ligt op schema.

Het beeld is duidelijk: Nederland lijkt momenteel inderdaad te leven ‘onder een open hemel’; een geestelijk klimaat dat recent in profetieën ook door buitenlandse sprekers was voorspeld. Denk bijvoorbeeld aan de sluiting van de Wallen, die vorige zomer profetisch werd voorzegd door onder anderen de buitenlandse profetessen Angela Greenich en Stacey Campbell (TRIN.nl), die niets wisten van het strengere beleid dat in de pen zat bij de Gemeente Amsterdam, en wat afgelopen herfst inderdaad leidde tot sluiting van vele panden op de Wallen.  Ook de gebedsgroep rond Heidi Baker in Mozambique verstond al vroeg in 2007 van God dat er een tijd van geestelijke doorbraak zit aan te komen in Nederland.

http://www.nieuwegemeente.nl/actueel.html

Sil

farao

 • Berichten: 1366
 • The Spirit That Guides Us
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #1 Gepost op: juli 12, 2008, 10:48:32 am »
afval? dan moet ik denken aan die mooie tekst uit fillipenzen 3.

7 Maar wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. 8 Sterker nog, alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles. Omwille van hem heb ik alles prijsgegeven; ik heb alles als afval weggegooid. Ik wilde Christus winnen 9 en één met hem zijn – niet door mijn eigen rechtvaardigheid omdat ik de wet naleef, maar door die van God, de rechtvaardigheid die er is door het geloof in Christus. 10 Ik wil Christus kennen en de kracht van zijn opstanding ervaren, ik wil delen in zijn lijden en aan hem gelijk worden in zijn dood, 11 in de hoop misschien ook zelf uit de dood op te staan.
12 Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt. Maar ik houd vol in de hoop eens dat te kunnen grijpen waarvoor Christus Jezus mij gegrepen heeft. 13 Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt. 14 Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept. 15 Hierop moeten wij ons allen als volmaakte mensen richten. Mocht u er op enig punt anders over denken, dan zal God het u wel duidelijk maken. 16 In ieder geval, laten we op de ingeslagen weg voortgaan.
17 Volg mij na, broeders en zusters, en kijk naar hen die leven volgens het voorbeeld dat wij u gegeven hebben. 18 Ik heb u al vaak gezegd, en zeg nu zelfs met tranen in mijn ogen: velen leven als vijand van het kruis van Christus 19 en gaan hun ondergang tegemoet. Hun god is hun buik, hun eer is schaamteloosheid en hun aandacht is alleen gericht op aardse zaken. 20 Maar wij hebben ons burgerrecht in de hemel, en van daar verwachten wij onze redder, de Heer Jezus Christus. 21 Met de kracht waarmee hij in staat is alles aan zich te onderwerpen, zal hij ons armzalig lichaam gelijkmaken aan zijn verheerlijkt lichaam.

Alles als afval achten en helemaal achter Jezus Christus aangaan. Ik denk dat deze gelovigen niet afvallen hoor, ik zie juist dat ze meer Jezus achterna gaan. Dit zal er gaan gebeuren in nederland, dat mensen Jezus Christus weer achterna gaan, volledig, radicaal. Al tijden om me heen zie ik afval van gelovigen in de kerken of is het misschien wel zo dat ik zie dat mensen niet echt voor Jezus gaan en het luie christen zijn wel best vinden. Laten we ons daar liever druk om maken, want God wil iedereen bij zich halen, Hij wil dat zo veel mogelijk mensen Hem leren kennen. Dat is wat de Bijbel zegt, niet dat iedereen ten onder zal gaan en zal afvallen. We mogen juist uitkijken naar het gaan naar de volheid van heidenen die Jezus leren kennen. Als we gaan leven in angst terwijl we vrijheid en liefde hebben in Christus is er toch iets mis.

Over die link, zegt een aantal goeie dingen, maar als je iemand probeert te pakken op wat iemand luistert, doet, uiterlijk eruit ziet of hoe die beweegt dan daalt zo'n artikel al in aanzien. Veel wordt vleeselijk beoordeeld, maar er wordt niet geestelijk gekeken, naar het goede de vruchten, wat er wel gebeurd. Het is geweldig om te zien dat hier in Nederland meer mensen honger naar meer van God krijgen, dat mensen tot Jezus komen en mensen radicaal voor Hem willen gaan. Laten we daar ook voor gaan en daar naar gaan uitzien, dat de Heilige Geest een krachtig werk in nederland gaat doen!

(p.s. zou miss de titel veranderd kunnen worden, het is een beetje op de man spelen dit topic!)
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

H1961

 • Berichten: 50
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #2 Gepost op: juli 12, 2008, 06:08:11 pm »
Hier een link naar dossier Lakeland,vind hier vele linken naar zowel voor en
tegenstanders van Todd Bentley......eerst ziet u een brief van Todd zelf aan alle
christenen die hem ter discussie stellen,links in de kantlijn onder 5.....staan
alle andere nieuwsbronnen en linken........

http://www.dossiers.tk/la...uwsbrief-vertaling-nl.htm

sil

 • Berichten: 261
 • Jubelt in zijn verlossing
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #3 Gepost op: juli 12, 2008, 06:51:02 pm »
Nederlands Dagblad schreef:

Lakeland laat vooral glorie van satan zien
door Bendicion Papa

Graag wil ik reageren op het artikel over het Lakelandrevival in de krant van woensdag. Ik ben net een week terug van deze 'genezingscampagne' in Florida. Ik ben er naartoe gegaan met vrienden om van de glorie van God te gaan genieten en het vuur te gaan halen en terugbrengen in Nederland. Toen wij daar aankwamen, hebben wij wel een glorie gevoeld en ook de warmte waar iedereen het over heeft, maar niet de glorie van God. Wel de glorie van satan en het helse vuur.

Ik begrijp niet waar Arjan Knevel en ook de mensen van TRIN het over hebben. Deze mensen moeten echt God gaan bidden voor het onderscheiden van de geesten. Todd Bentley heeft het alleen maar over een engel die Emma heet, die volgens hem deze revival aanstuurt. Dat is onbijbels en dat was heel sterk voelbaar in de revival.

Er wordt door Todd Bentley of zijn team niet voor mensen gebeden. Er wordt alleen maar bang geroepen of op je gesist of geblazen. Aan de boekentafel worden helemaal geen gospelboeken, bijbels of andere evangelieattributen verkocht. De naam van Jezus komt helemaal niet voor in deze omgeving. Er worden twee boeken van Todd Bentley zelf verkocht en een klein vlaggetje en ook twee soorten T-shirts met 'bang of revival' erop.

De cd's die verkocht worden, zijn van Roy, die de worshipteamleider is in de revival. Het zijn cd's die hij in de revival heeft opgenomen. Daarnaast zijn er twee cd's van Roy te koop die hij ook in de studio heeft opgenomen met de zelfde tranceliedjes die hij altijd tijdens de revival zingt.

De afgevaardigden van Stichting TRIN stellen vast dat dit de meest zuivere manier van opwekking is. Ik was in dezelfde periode in Lakeland en zag dit alles met eigen ogen aan en sprak een heleboel jongeren die totaal in trance waren en teneinde raad gebed zochten. Jongeren die in een tent verbleven zonder eten en in kleren rondliepen die nat waren van de regen. De mensen van TRIN zeggen dat de armen worden geholpen. Wij zagen dat deze armen niet eens toegang tot een droge plek hadden als het regent, laat staan eten krijgen. Wij hebben ze eten en geld gegeven en ze naar ons hotel gebracht om te douchen.

Labiel gedrag
De symptomen van de revival die wij met eigen ogen hebben gezien en gevoeld, zijn die van labiel gedrag. Mensen voelen een soort sensatie in hun aderen, hoofd of maag, waardoor ze ongecontroleerd 'wooooooooooooooow' gaan schreeuwen. Een stressgevoel dat als oceaangolven door je heen gaat. Ze dansen alsof ze onder invloed zijn van verdovende middelen. Ze zeggen te voelen dat ze door de Heilige Geest in tweeën worden gespleten. Ze rollen met hun ogen en waggelen heen en weer alsof ze verdwaald zijn. Er zijn vrouwen die door een onzichtbare kracht van achteren aangerand lijken te worden. Er klinkt plotseling ongecontroleerd gelach tijdens gebeden. Er zijn mensen die 'in de Geest vallen' en niet meer kunnen opstaan. Er zijn er die in een vreselijk wanhopige toestand verkeren omdat ze zich helemaal opgesloten voelen. Mensen trekken een doek over hun hoofd en gaan wanhopig op de grond liggen en sluiten zich af voor de rest van de wereld. Mensen zien tijdens de aanbidding demonen verschijnen die seks met hen willen hebben. Mensen gaan net als Todd Bentley zelf ongecontroleerd schudden en wild over de vloer rollen, waarbij hun hoofd keihard heen en weer wordt geschud. Mensen maken dieren- en autogeluiden en denken dat ze in tongen spreken.

Zowel ik als mijn vrienden die bij mij waren, hebben heel veel aanvallen van boze geesten in deze revival meegemaakt. Het was alsof iets je geest bezit en je raakt helemaal geblokkeerd van binnen. Je ogen worden zwaar en je gaat spontaan slapen alsof je onder narcose bent. Er gaan allerlei flitsen door je hoofd en je ziet waanbeelden en hoort stemmen. Todd Bentley heeft zelf vreselijke satanische emblemen op zijn lichaam. Hij is daarmee begonnen nadat hij een tijdlang in dienst was van de Heer. Weg met zijn satanische revival en hoera voor Jezus.

Bendicion Papa woont in Amsterdam.

Sil

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #4 Gepost op: juli 12, 2008, 08:24:47 pm »
kippenvel, en alsof dat nog niet alles is las ik op de forum van de EO dit dat waarschuwd tegen hem en nog veel meer van dit!!!:


Dit is een visioen die Patrick Ersig ontving van de Heer in 2006. Omdat het visioen een vrij duidelijk beeld schept, van onder andere de dingen die nu "hip" worden binnen bepaalde delen van het christendom voel ik mij genoodzaakt deze te publiceren. Lees het, toets het, overdenk het en ga in overleg met de Heer. Hij zal bevestigen of het waar is of niet.

Hier een verslag van een visioen die ik kreeg van God omtrend ware en valse opwekkingen. Dit visioen overkwam mij op 4 maart 2006, om even duidelijk te maken dat het een visioen was en geen droom. Ik was volledig wakker en in het visioen leek het alsof het mijn vrouw overkwam. Het visioen is ook gesproken op 18 maart op een bijeenkomst in Kansas, niet woord voor woord maar zoals het toen kwam door de Heilige Geest.

Het visioen
Alles was zwart en duister en ik zag een persoon in een behoorlijk tempo lopen. Niet snelwandelen, maar toch wel iets sneller als normaal wandelen, hij liep met een doel. Deze persoon wandelde recht en zeker, rechtop en sterk, plechtig en serieus, als een revolutionair, een strijder. Ik zag toen meer mensen, en dan nog meer in de verte en zij staken helder en glanzend af tegenover de duisternis die rond allen was. Ze liepen allemaal op dezelfde plechtige en ernstige manier. De Heer sprak en zei, "Dit is de rest die wandelt in heiligheid, rechtvaardigheid, gehoorzaamheid, gebrokenheid en volledige overgave aan MIJN WIL" let goed op wat ik doe Patrick.

Toen zag ik de individuele mensen zichzelf samenvoegen in kleine groepen van 2 of 3 mensen in het begin. En toen later kwamen er meer en de groep groeide uit tot 5 en later zelfs 10, en het licht nam steeds verder toe. Het was prachtig als een zonsondergang boven de bergen of een zonsopkomst boven een oceaan, een roos in volle bloei.

Wat ik daarna zag maakte dat ik uitbarste in huilen tot het punt kwam dat ik niet meer kom omschrijven wat ik allemaal zag. Mijn vrouw bleef vragen "Wat!? Wat is het, wat zie je?!". Na een aantal minuten was het huilen verminderd zodat ik kon uitleggen wat ik zag. Terwijl de Heer deze rest in kleine groepjes leidde kwam de kracht van God naar beneden zoals in het boek Handelingen. De verlamden konden weer lopen, de blinden konden zien, de doven konden weer horen (letterlijk en figuurlijk) en de vervolging stookte het vuur alleen maar op!

Deze eindtijd trekken er heilige en rechtvaardige resten van de ernstige en plechtige strijders en revolutionaries in de duisternis van amerika (vertaler: mogelijk zelfs breder dan amerika) en haar achterover gevallen en lauwe, in slaap gewiegde kerk, met een glorie en kracht zoals die sinds de tijd van handelingen niet meer gezien is om het ware evangelie van Jezus Christus te verkondigen! Berouw en bekering, bevrijding van zonde en heiligheid!

De Heer sprak en zei "Dit is de opwekking die IK aan het brengen ben, het begint bij de individuelen die door mij persoonlijk geroepen zijn, en die recht en zeker lopen, rechtop en sterk, plechtig en ernstig als revolutionairen, strijd. Mijn rest zal wandelen in heiligheid, rechtvaardigheid, gehoorzaamheid, gebrokenheid en volledige overgave naar MIJN WIL en IK zal hen samenbrengen.

Toen veranderde de visie
Nu zag ik iets wat op een slecht belichte film leek. Ik zag clips van mensen die aan het dansen en het schudden en trillen waren. Ik zag mensen vallen, schreeuwen, springen en zingen. Er waren grote menigtes in plaats van de weinigen, velen kwamen in grote groepen en vulden stadions en auditoria in plaats van de kleine groepen en individuele mensen die door God samengebracht werden. Zelfs enkelen van de mensen die een helder en glanzend licht afstraalden werden er in meegenomen. Ik zag dansen en klappen, trillen, schreeuwen, sterke en krachtige emoties en sensatiezucht. Vlezige geesten beweerden de Heilige Geest te zijn, er gebeurde grote wonderen en tekenen! De mensen proclameerden, "dit is de opwekking waarop we gewacht en voor gebeden hebben!! Dit is de opwekking waarover geprofeteerd is!! Dit is een uitstoring van de Heilige Geest, een grote beweging van God!!". Maar de Heer sprak en zei, Patrick dit is niet van mij dit is van satan, het is bedrog!! Velen zullen meegesleurd worden door deze slimme misleiding van de vijand.

Nadat ik dit visioen gehad had surfte ik uren over het internet, op zoek naar plaatsen die ik in die clips zag. Ik keek naar verschillende websites van kerken en fotos van kerkgebouwen, want ik zou diret herkennen wat ik gezien heb, de plaats in het visioen stond me nog helder voor de geest. Ik heb deze plaats nooit gevonden maar ik wist dat ik het in de toekomst zeker een keer zou zien. Die tijd kwam in Mei 2008 toen ik videoclips bekeek van de opwekking in Lakeland, Florida. Ik viel zowat van mijn stoel toen ik onverwacht iets zag op Godtube wat ik ook zag in het visioen.

Op dat moment kreeg ik een ander visioen
Nu zag ik beide visioenen naast elkaar, een split-screen zeg maar. Ze groeiden beide in intensiteit en in een gelijke mate - terwijl de Ware opwekking groeide in kracht, groeide de valse in aantallen. En als de ware opwekking groeide in aantallen, groeide de valse in wonderen en tekenen. De Heer sprak en zei, Dit is geen visioen van de toekomst, het is reeds begonnen en het zal groeien als de dagen verstrijken. Ik doe dit nu en de vijand die is op hetzelfde moment ook bezig met zijn kopie.

Conclusie:
De Heer brengt een opwekking aan het einde der tijden zoals we die nog nooit gezien hebben, en deze begint bij jezelf. De Heer roept jou op voor apartzetting, heiliging en rechtvaardiging jegens de Heer en om te wandelen in gehoorzaamheid en totale overgave aan Zijn wil. Wees vrij van zonde, wees heilig want onze Vader is ook heilig, wees dood in het vlees en levend IN Christus. Wandel sober, plechtig en serieus voor de Heer, met een eerbiedige en heilige vrees voor God. Als je zoekt en wacht op een of andere grote georganiseerd uitstorting van emoties, tekenen en wonderen dan zul je de opwekking gaan missen. De opwekking start met jezelf! Zoek de Heer en ga elke dag dichter bij Hem staan. Sta het bloed en de genade van Jezus toe om alle bindingen in het vlees te doorbreken opdat je een heilige en rechtvaardige wandel zult hebben. Vraag de Heer om jou te tonen wat het is in jou leven dat jou weerhoud om heilig te zijn, ongeacht hoe klein of pijnlijk het zal zijn. Vraag de Heer om alles te openbaren dat jou ervan weerhoud om dichter bij Hem te komen en breng Hem eer en glorie en heb berouw over alles dat Hij jou zál tonen.

Leef je leven als een levend offer, levend water dat uitgeschonken wordt voor de eer en glorie van God. Er zijn veel dingen zowel cultureel, sociaal en religieus die ons weg bij God houden en weg van een wandel met Hem. Bid God om deze dingen aan het licht te brengen en maak die dingen krijgsgevangen hoe moeilijk het ook is. Als jij je niet realiseert dat de opwekking bij jou persoonlijk begint, dan zul je hem missen! De Heer roept jou vandaag, bekeer je uit je comfortzone en van je lauwe houding ten opzichte van de zonde in je leven en van hen om je heen die zichzelf dagelijks de dood in werken. De Heer roept jou vandaag om het bloed en de genade van Jezus toe te staan in je leven zodat je het zout mag zijn in een wereld die compleet uit elkaar stort, om rivieren van levend water uit je binnenste te laten stromen. Wat ga je nou doen?

De Heer roept je op om op DIT moment een keuze te maken om Hem lief te hebben met je hele hart, gedachte, en kracht. Om je kruis op je te nemen, aan jezelf te sterven en om HEM te volgen, laat alles achter je en zoek het bij Hem met alles wat je hebt. Kom uit waar je nu ben en wees apart gezet in een heilig, rechtvaardige gehoorzaamheid naar God!

LET OP! WEES NIET misleid door al het sensuele, emotionele bedrog die er zijn en zullen zijn die door mensen een opwekking genoemd worden. HET IS EEN TRUC VAN DE VIJAND! Als je hoort dat er een opwekking is uitgebroken in het dorp in de buurt, of misschien in je buur-provincie of misschien zelfs in je eigen stad onthoud dan deze waarschuwing. Er zal veel gezongen, gedansd en geschreeuwd worden, en veel dingen zullen echt wel waar klinken. Er zullen grote stromen van emotie komen die mensen aanzetten om te gaan vallen, springen, schreeuwen, huilen en janken maar het is niet van God. Velen zullen huilen van blijdschap "Vrede, vrede". Maar Gods dienstknechten zullen onderscheiding hoger achten dan welke gift dan ook, en zijn eerder bereid te sterven dan om te liegen, ongeacht de toename avn wonderen en tekenen van al deze valse bewegingen die op dit moment rondgaan.

Als de "opwekking" waar jij in zit niet serieus, ernstig, eerbiedig heilig en rechtvaardig is, en de Liefde en de eerbiedige vrees voor God is niet alles wat je ziet, REN DAN VOOR JE LEVEN en waarschuw iedereen die je kent. Deze geesten zijn sterk en extreem krachtig, ga dat gebouw uit zo snel als je kunt en wees niet misleid door de wonderen en tekenen. Alsjeblieft ik smeek je om deze woorden te onthouden, er zullen er VELEN misleid worden en zelfs (als mogelijk) worden weg getrokken van het ware naar de valse kopie. Maar ik weet ook dat er mensen zijn die deze waarschuwing lezen en het onthouden en gespaard zullen worden.

Het leger van de ware opwekking zal lijken op een klein groepje revolutionairen, of de Special Forces (Vertaler: navy seals, commando's of wat elite eenheid dan ook) met een eindtijd missie om af te ronden en satans kopie zal lijken op een bende wilde indianen, of een tribal krijgers die dansen en schreeuwend strijden. Het leger van de ware opwekking zullen deze vijand aanvallen in hun bolwerk, hun missie zal de zielen van mensen zijn door de kracht van de Heilige Geest, ze krijgen op hun hart om mensen vrij te zetten uit de binding van zonde door de boodschap van het kruis, en ze zullen de bolwerken van zonde zien vallen.

Satan je wordt in de gaten gehouden! God is een opwekkingsleger aan het oprichting en jou bolwerken zullen afgebroken worden. God roept uit naar jou beste lezer, maak een beslissing, wat ga je doen?

Geschreven door: Patrick Ersig
Vertaald door: Eduard Wustenveld


--------------------------------------------------------------------------------
Een van de eerste publicaties van dit visioen was in 2006 op een Yahoo group de Watchman assembly, waarmee het duidelijk is dat het niet geschreven is door iemand die zich vanuit rebellie wilt verzetten tegen zaken als bijvoorbeeld de Lakeland Revival.


Een gewaarschuwd mens ...
Zoals sommigen misschien zullen weten is het zalfje vanuit Florida in Nederland neergestreken. Het misschien bekende TRIN is er geweest en geeft vanaf 28 juni dagelijks "FireNights" in Evangelisch centrum Europoort te Rotterdam. Ze vonden het allemaal helemaal te gek, en het was allemaal van God. Er komt ook een TRIN TV die natuurlijk 24 uur per dag verslag gaat doen van alles, en steeds meer gemeenteleiders gaan er achter staan. Ik dacht dat ik het nooit zou zeggen, maar mensen wanneer dit in jou gemeente / kerk neerstrijkt REN DAN VOOR JE LEVEN!

Steeds meer "invloedrijke" christenen lopen hiermee weg, de bekende nederlandse leiders verlenen hun naam hier aan, maar ook bekende amerikanen waaronder de club van Peter Wagner (een zelfbenoemde opper-apostel) waardoor er een houding kan ontstaan van "als hun er mee in gaan dan moet het wel goed zijn".

Laat een ieder die oren en ogen heeft nu wakker worden in Jezus' Naam, en Gods woord verkondigen recht zoals het is. Hoe meer het feelgood evangelie toe neemt hoe meer wij het Woord moeten gaan schreeuwen van de daken zoals het is, en hoe meer prosperity er verkondigd wordt hoe meer mensen er op gewezen moeten worden dat er vervolging ligt voor een ieder die Christus wilt volgen. Het is nodig, een ieder die een bron van levend water in hun binnenste heeft kap met kerkje spelen en overspoel alles en iedereen in Jezus' Naam!

Je zult geen vrienden maken, en midden op straat in een ruzie belanden, uitgelachen worden enzovoorts. Je zult misschien voor gek verklaard worden, en worden veroordeeld door de meerderheid van christenen, want ik denk dat dit zalfje (of the annointing) velen zal overspoelen.

Maar bedenk jezelf dat Gods dienstknechten altijd in de minderheid waren. Ik vind het gewoon supertriest dat dit soort onzin gebeurt, in een tijd dat Nederland het Woord niet meer kent, meer dan de helft van de kerkgangers nooit bijbel gelezen heeft, en niet kunnen toetsen (!!!) Dat we juist dán worden overspoeld met een feelgood, prosperity, onzin, klabam evangelie als deze.

Bid als nooit tevoren, en bied jezelf aan als een levend offer in de handen van de Eeuwige.
Bid dat Hij je zal gebruiken als een machtig instrument, ter zegen en heil van een ieder die nog oren heeft. Timoteus waarschuwde al voor deze tijden, oren zullen gesloten worden, men wil alleen maar horen wat ze willen horen en kunnen het gezonde evangelie niet meer aan. Bid en doe iets!
Een nieuwe start is een nieuw begin

farao

 • Berichten: 1366
 • The Spirit That Guides Us
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #5 Gepost op: juli 12, 2008, 08:45:57 pm »
Jongens ik ben weg hier het wordt me te heet onder de voeten, als je wil weten hoe ik er zelf over denk mag je opzoeken op het ronduit forum en op hyves. Heb nu al genoeg gereageerd op deze artikelen die overal de kop op duiken.

Het artikel van papa is wel erg vaag en ik twijfel ernstig aan de betrouwbaarheid. Te meer omdat hij hetzelfde zegt als een ander artikel en dat eigenlijk na spreekt. Daarbij geef ik het gelijk eerder aan de mensen van Trin, welke ik ken als integere mensen en als je hun levensverhalen kent zal je nooit zoiets zeggen als dat ze oogkleppen op hebben en geesten echt zouden moeten onderschijden. Het artikel van papa is echt om zwart te maken, het klinkt ook ernstig overdreven, ik vraag me echt af, of die gene er wel zelf is geweest, het is te tegenstrijdig en te eenzijdig. Want er zijn goede vruchten, er komen mensen tot Jezus en mensen gaan weer radicaal voor Jezus. Daarbij heb ik nog een heel rijtje.

Jezus achterna en we zien wel wat er hier uitkomt!
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

sil

 • Berichten: 261
 • Jubelt in zijn verlossing
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #6 Gepost op: juli 12, 2008, 09:20:26 pm »
1 timotheus 4:1 Doch de Geest zegt duidelijk, dat in de laatste tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, zich begevende tot verleidende geesten, en leringen der duivelen

farao

 • Berichten: 1366
 • The Spirit That Guides Us
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #7 Gepost op: juli 12, 2008, 09:33:20 pm »
even verder lezen: ta da!

2 Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroeid;
3 Verbiedende te huwen, gebiedende zich van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft,  [4:3] Gen 1:29; 9:3.tot nuttiging  [4:3] Rom 14:6. 1 Kor 10:30.met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. 4   [4:4] Gen 1:31. Hand 10:15. Rom 14:14.Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde;
5 Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed.
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

farao

 • Berichten: 1366
 • The Spirit That Guides Us
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #8 Gepost op: juli 12, 2008, 09:34:48 pm »

quote:

farao schreef op 12 juli 2008 om 21:33:
even verder lezen: ta da!

2 Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroeid;
3 Verbiedende te huwen, gebiedende zich van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft,  [4:3] Gen 1:29; 9:3.tot nuttiging  [4:3] Rom 14:6. 1 Kor 10:30.met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. 4   [4:4] Gen 1:31. Hand 10:15. Rom 14:14.Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde;
5 Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed.


gaat toch duidelijk om het stellen van eigen regels en gebruiken die de vrijheid weer ontnemen die in Jezus Christus is. Alles mag dus gegeten worden, daar gaat het hier over in deze tekst.

(sorry voor de dubbelpost)
« Laatst bewerkt op: juli 12, 2008, 09:36:14 pm door farao »
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #9 Gepost op: juli 13, 2008, 02:10:03 am »
Dit lees ik als: zelfs wat de demonen doen is goed, want ze zijn door God geschapen, ga gerust met hen mee. (o jongens, wat een dwaalleer!!!)
Een nieuwe start is een nieuw begin

Harold-2

 • Berichten: 97
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #10 Gepost op: juli 13, 2008, 02:26:58 am »
Als je Todd Bentley toetst met de bijbel, dan kom je er snel genoeg achter dat het een valse profeet is. Zoek maar op internet erover. Deze man slaat tijdens zijn predikingen zover ik heb kunnen zien nooit een bijbel open, en ik heb hem nog nooit horen zeggen dat God de eer krijgt van eventuele wonderen.

Maar er is genoeg te vinden over hem (oa op You tube)

linkje

En deze manier van genezen is wel heel bizar en zeker niet bijbels:

 http://nl.youtube.com/watch?v=DUTCWLoD4-4


En dat is dus geen veroordeling richting de leden van Pinkstergemeenten of volle Evangelische gemeenten oid. Ik heb gewoon hele grote twijfels aan zijn werk, en of het wel bijbels is, en of God zich op een Todd Bentley manier zou willen openbaren. Ik denk het zelf van niet.
« Laatst bewerkt op: juli 13, 2008, 02:52:52 am door Harold-2 »

farao

 • Berichten: 1366
 • The Spirit That Guides Us
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #11 Gepost op: juli 13, 2008, 10:40:26 am »

quote:

gaitema schreef op 13 juli 2008 om 02:10:
Dit lees ik als: zelfs wat de demonen doen is goed, want ze zijn door God geschapen, ga gerust met hen mee. (o jongens, wat een dwaalleer!!!)
Wat bedoel je hiermee?
Verily, verily, I say unto thee, Except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.

Pinkeltje

 • Berichten: 890
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #12 Gepost op: juli 13, 2008, 12:31:27 pm »
Ik denk dat gaitema doelt op deze verzen: (1 Tim4:) 4 Alles wat God geschapen heeft is goed. Niets hoeft te worden verworpen als het onder dank wordt aangenomen, 5 want het is geheiligd door het woord van God en door het gebed.

Het komt op mij ook wat raar over. Moet ik het zo lezen: Alles wat God gemaakt heeft is goed. Als je ergens voor gedankt hebt, hoef je het niet weg te doen. Het is dan namelijk geheiligd door Gods woord en door het (dank)gebed.
40 jaar GSV, da's pas echte trouw

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #13 Gepost op: juli 13, 2008, 12:50:48 pm »

quote:

farao schreef op 13 juli 2008 om 10:40:
[...]


Wat bedoel je hiermee?

Deze zin uit de bijbeltekst:
"Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde; "

Als je dat verkeert vertaalt dan lijkt het alsof alles wat God geschapen heeft goed is en mag toegelaten worden in je leven, omdat het door Hem geschapen is, zoals demonen dus. Maar dat is natuurlijk niet zo, want demonen ontnemen je de vrijheid.

Je moet dus zo leven dat je wel vrij blijft en niet gevangen wordt in de strikken die demonen voor ons klaar hebben staan. Vandaar: Wees Heilig want Ik ben Heilig, geeft God aan ons mee.
« Laatst bewerkt op: juli 13, 2008, 12:52:44 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Todd Bentley
« Reactie #14 Gepost op: juli 13, 2008, 12:54:58 pm »

quote:

Pinkeltje schreef op 13 juli 2008 om 12:31:
Ik denk dat gaitema doelt op deze verzen: (1 Tim4:) 4 Alles wat God geschapen heeft is goed. Niets hoeft te worden verworpen als het onder dank wordt aangenomen, 5 want het is geheiligd door het woord van God en door het gebed.

Het komt op mij ook wat raar over. Moet ik het zo lezen: Alles wat God gemaakt heeft is goed. Als je ergens voor gedankt hebt, hoef je het niet weg te doen. Het is dan namelijk geheiligd door Gods woord en door het (dank)gebed.
precies, je moet hier dan ook naar de contekst kijken. Wat wilde de schrijver hier mee zeggen. Vast niet dat we alles maar als goed aannemen.
Een nieuwe start is een nieuw begin