Het is wellicht goed om de juridische kant van de zaak er bij te betrekken?
Alleen als je de wet bescherming persoonsgegevens (WBP) extreem ruim interpreteert, is deze aan de orde. Het ligt dus niet zo voor de hand deze wet op deze situatie te betrekken. De noodzaak een reglement op te stellen in de zin van de WBP is dus waarschijnlijk niet nodig.
Op grond van de auteurswet, artikel 21, is het portretrecht van de afgebeelde personen beperkt indien zij geen opdracht hebben gegeven tot het maken van het portret. Hun recht beperkt zich tot "een redelijk belang". Kortom, als de gemeenteleden die hun portret terug zien op internet géén redelijk belang hebben dat geschaad wordt, kunnen zij zich niet verzetten tegen openbaar making. De kans dat volgens de rechter sprake is van een redelijk belang, is niet zo groot in deze situatie. Uitgezonderd: als je BN-ers in de kerk hebt zitten die hun commerciele belang geschaad zien.
Verder is het goed te weten dat de Nationale Ombudsman het begrip "vrije nieuwsgaring" heeft geïntroduceerd onder de noemer van "overige grondrechten". Hij schrijft hierover: "De vrijheid van nieuwsgaring is een species van de aan iedere burger toekomende vrijheid om inlichtingen en denkbeelden te ontvangen en te garen zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen."
Al met al vermoed ik dat je vanuit juridische optiek geen beperkingen hebt voor het op internet beschikbaar stellen van beeld en geluid van kerkdiensten. Vanuit fatsoensoverwegingen kunnen er vanzelfsprekend wel beperkingen gelden.