Auteur Topic: Zo zie je maar hoe het werkt in de politiek  (gelezen 1089 keer)

rtfm08

  • Berichten: 995
    • Bekijk profiel
Zo zie je maar hoe het werkt in de politiek
« Gepost op: maart 05, 2010, 06:33:08 pm »
Korpschef verhuist niet, krijgt dienstauto met chauffeur
vrijdag 5 maart 2010 13:58

De nieuwe korpschef van Kennemerland Jannine van den Berg wil niet verhuizen naar Haarlem en krijgt daarom beschikking over een dienstauto met chauffeur, die haar iedere dag van haar woonplaats Den Haag naar haar nieuwe werkplaats zal vervoeren.


Dat heeft PvdA-burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem vrijdag bevestigd.

Van den Berg wil 'om privéredenen' in Den Haag blijven wonen en heeft dat bij haar sollicitatie ook aangegeven. Schneiders had liever gezien dat de nieuwe korpschef in de regio Kennemerland zou wonen, maar vindt dat je 'niet alles kunt hebben in het leven'.

Vrouw
Een van de belangrijkste redenen dat Van den Berg de baan heeft gekregen is dat ze een vrouw is, wat oud-minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken per sé wilde.

Korpschefs zijn niet verplicht te gaan wonen in de regio waar zij werken, in tegenstelling tot korpsbeheerders (burgemeesters).

Schneiders zegt dat hij de benoeming van Van den Berg had kunnen afwijzen, maar deed dat niet 'omdat hij geen ruzie wilde met de minister'.  Bovendien vindt hij Van den Berg een ervaren politievrouw, 'die goed bij het korps Kennemerland past'. 'Er valt haar niets te verwijten. Zij is steeds duidelijk geweest.'

Commotie
Eind vorig jaar ontstond grote commotie nadat RTL Nieuws de riante vergoedingen voor de politietop in Nederland in kaart bracht.

Na het nieuws over het uit de hand gelopen declaratiegedrag van politiechefs besloot Schneiders direct dat de top in zijn regio de zakelijke creditcards moest inleveren voor een vaste onkostenvergoeding.

Bron:Elsevier
« Laatst bewerkt op: maart 05, 2010, 06:35:34 pm door rtfm08 »

Thorgrem

  • Berichten: 3000
    • Bekijk profiel
Zo zie je maar hoe het werkt in de politiek
« Reactie #1 Gepost op: maart 05, 2010, 06:48:46 pm »
Deze politievrouw is dus enkel gekozen omdat ze vrouw is. En dan ook nog moeilijk gaan doen.

Ze zouden haar moeten degraderen tot straatagent en laten werken in haar eigen plaats. Maar goed, in dit doldwaze land kan schijnbaar alles.

rtfm08

  • Berichten: 995
    • Bekijk profiel
Zo zie je maar hoe het werkt in de politiek
« Reactie #2 Gepost op: maart 05, 2010, 07:13:44 pm »
Een voormalig burgemeester die wel eens te diep in het glaasje kijkt is een,dat die dame dan minister wordt is twee,dat ze vervolgens sexe boven kwaliteit zet is drie,en dat er een burgemeester is die zijn rug niet recht wil houden (vanwegen ruzie  8)7 ) is vier,en de lachende vijfde is de nieuwe politie-chef (waarbij ik niet twijfel aan haar capaciteiten)

Maar goed Gusje is passee  _O_