Auteur Topic: De opname van alleen de gelovigen  (gelezen 24367 keer)

Piebe

 • Berichten: 6200
 • oud katholiek
  • Bekijk profiel
De opname van alleen de gelovigen
« Reactie #240 Gepost op: juni 30, 2010, 08:17:31 pm »

quote:

Annet schreef op 30 juni 2010 om 20:07:
[...]


Ja, maar zo eenvoudig is dat toch niet?
Ik bedoel dat het eenvoudig is om te weten wat we moeten doen en Jezus zei dat zijn juk zacht en zijn last (Mat 11,30) licht is.
'Wie van zijn bezit of zijn werk leeft heeft het goed, maar wie een schat vindt heeft het beter.'

kerklid00

 • Berichten: 162
  • Bekijk profiel
De opname van alleen de gelovigen
« Reactie #241 Gepost op: juli 02, 2010, 07:43:59 pm »
Hallo Hendrik-NG,

Je schreef:

Je uitleg vraagt om commentaar... God brengt zijn hemelse heiligdom naar de aarde in Openbaring 21 - Gods woonplaats is onder de mensen - Maar een tempel zag ik niet in de stad, want God, de Heer, de Almachtige, is haar tempel...

De duivel heeft hier niets mee van doen; die is in hoofdstuk 20 al van het toneel afgevoerd...

Overigens is met het aardse Jeruzalem niets "mis", in zoverre dat het in Openbaring 20:9 nog "de Geliefde Stad" werd genoemd...


In Openbaring 21 wordt gesproken over het Nieuwe Nieuwe Jeruzalem.  Want in dat hoofdstuk wordt de toestand van die Hemelse Stad omschreven. Zo is er geen zon en geen maan, want de heerlijkheid Gods en verlicht haar en het Lam is haar Kaars.

Het aardse Jeruzalem wordt immers bij de eerste wederkomst van Christus geheel vernietigd zoals de gehele aarde tot een dode Stad zal zijn. De verlosten gaan immers met de Here, het Hemels Jeruzalem bwonen. Want de volken die verlost worden zullen in dat licht wandelen (vers 24)

Het is dan ook geen wonder dat dat Hemelse Jeruzalem "de geliefde Stad" wordt genoemd, want het is Satan die met zijn volk, dat juist, bij de tweede komst van Christus -met de verlosten- na de 1000 jaar zich hergroepeert om de Stad, die nog boven de aarde hangt, aan te vallen.

Vervolgens lezen we in Openbaring 21:2-3 dat de Hemelse Stad zal nederdalen uit de Hemel, nadat Satan is overwonnen en de aarde geheel vernieuwd is. En dan zie we dat de Stad zich plaatst op een plek, die nabij de huidige Olijfberg is en de Nieuwe Hoofdstad van deze wereld zal zijn.

Het is dus het Hemelse Jeruzalem dat door de Allerhoogste god zo geliefd is. Je geeft trouwens zelf in die posting duidelijk aan wat juist is aangaande die profetieën, wat ik hier deels ook heb aangegeven.

De Messiaanse predikant P.Daniëls omschrijft in zijn boekwerkje, het Jeruzalemdilemma dat de Islam en het Pausdom beiden anti-christelijke en anti-joodse tradities hebben. Voor wat mijn inzichten betreft, is daar gen verandering gekomen. Oecueme betekent, in dat opzicht, dan ook niet meer dan dat zowel de Islam als het Pausdom alle religigieuze stromingen wil samenbrengen tot één Staatsgeloof "omdat zij allen op de één of andere manier de Allerhoogste god eren". Mar dat is niet de boodschap van Christus. Het bestuderen van het millenium en de kwestie daaromtrent, kan dan ook alleen maar hemels zijn in een hemels kader en niet in een "vals" aards beeld, daar waar Satan de gemoederen aanvoer om hem de eer te geven die alleen de Allerhoogste god toekomt., (Openbaring 14:6-12). Het  evenement van de valse wederkomst en de plaatsneming in de Tempel, zoals Satan voorstaat zal plaast vinden voor de wederkomst. Mensen moetn namelijk een keuze maken! Indien zij dat niet doen dan kunnen zij "niet kopen of verkopen" . Vanaf 2014 zal er naar gestreefd worden dat alle "baar geld" uit het openbare leven zal verdwijnen. Steeds meer publieke organisaties werken aan betalingen met een chipcard. Bejaarde- en verzorginghuizen. Vanaf 2013 zal in België bijvoorbeeld de aparte "SIS"kaart voor medische verzorging verdwijnen en deel worden van de ID persoonkaart mét chip. Bij veel handelingen in België, bijvoorbeeld zakelijke, wordt de Indentiteitskaart ineen chiplezer gestoken om de handelingen op te volgen.
« Laatst bewerkt op: juli 02, 2010, 07:46:01 pm door kerklid00 »

Hendrik-NG

 • Berichten: 3757
  • Bekijk profiel
De opname van alleen de gelovigen
« Reactie #242 Gepost op: juli 02, 2010, 08:13:40 pm »

quote:

kerklid00 schreef op 02 juli 2010 om 19:43:
Het is dan ook geen wonder dat dat Hemelse Jeruzalem "de geliefde Stad" wordt genoemd, want het is Satan die met zijn volk, dat juist, bij de tweede komst van Christus -met de verlosten- na de 1000 jaar zich hergroepeert om de Stad, die nog boven de aarde hangt, aan te vallen.
Zoals ik al schreef: met het AARDSE Jeruzalem is overigens niets "mis", in zoverre dat het in Openbaring 20 vers 9 nog "de Geliefde Stad" werd genoemd...

DEZE aardse stad wordt in Op 20:9 omsingeld... Want een omsingeling is nogal lastig uit te voeren bij een "hemelse stad" die boven de grond hangt... WAAR staat dat trouwens in de Apokalyps, dat "boven de grond hangen terwijl er een aanval gaande is"???

NB: zoals ik al zei: de duivel is aan het eind van hfdst 20 al van het toneel verdwenen, en pas in hfdst 21 ziet Johannes het nieuwe Jeruzalem neerdalen uit de hemel...
'De roeping van de mens is mens te zijn!'

kerklid00

 • Berichten: 162
  • Bekijk profiel
De opname van alleen de gelovigen
« Reactie #243 Gepost op: juli 06, 2010, 04:27:26 am »
Beste Hendrik-NG,

Je schreef: Zoals ik al schreef: met het AARDSE Jeruzalem is overigens niets "mis", in zoverre dat het in Openbaring 20 vers 9 nog "de Geliefde Stad" werd genoemd...

Lees eens wat er boven Openbaring 20:7-10 staat:

De Satan geheel overwonnen!

Vervolgens lezen we vanaf vers 9:
En zij zijn opgekomen over de breedte der aarde, en omringden de legerplaats der heiligen, en de geliefde stad.

Waar zijn de verloste Heiligen Hendrik. Kijk eens naar de verzen 4-6! De niet verlosten worden na 1000 jaar uit hun graven opgeroepen door een teken van Christus, dat hier omschreven wordt als Satan die gebonden is. Op een verwoeste en verlaten aarde. Hier kan dus nooit geen sprake meer zijn van een aards Jeruzalem. Waar het in Openaring 20:9 dus om gaat is dus het Hemels Jeruzalem dat nedergedaald is uit de Hemel, nadat Jezus de Berg heeft betreden en deze is gespleten, waardoor een volkomen vlakke plaats is ontstaan. De berg is de Olijfberg, waar Jezus ook vanaf vertrokken is toen Hij ten hemel voer. Er is maar één geliefde Stad over, en dat is het Nieuwe Jeruzalem, het Hemelse, waar de verlosten wonen.
 We kunnen verder in Openbaring 21 ervaren dat, pas nadat Satan is vernietigd met zijn volgelingen de aarde geheel zal worden herschapen en dat dan "God onder de mensen woont"  Openbaring 21: 2-7