Auteur Topic: Uitverkiezing  (gelezen 57765 keer)

Hendrik-NG

 • Berichten: 3757
  • Bekijk profiel
Uitverkiezing
« Reactie #675 Gepost op: september 06, 2010, 07:57:58 pm »

quote:

St. Ignatius schreef op 06 september 2010 om 17:06:
[...]
Het heeft ook nogal vergaande consequenties vanuit christelijk oogpunt, indien God de schepper van het Kwaad zou zijn. Dan kom je gewoon uit op een dualistisch wereldbeeld, zoals de gnostici die aanhangen.

OF bij een godsbeeld zoals de tekenaar van deze prent mogelijk voor ogen heeft:

http://cache.gawker.com/assets/images/4/2010/01/500x_gods_control_buttons.jpg

(ooit gepost door Vrolijke...)
'De roeping van de mens is mens te zijn!'

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Uitverkiezing
« Reactie #676 Gepost op: september 06, 2010, 07:59:28 pm »

quote:

Piebe schreef op 06 september 2010 om 19:24:

Nee, daar komt een weldenkend mens helemaal niet bij uit, want God is één en Gnostici onderscheiden de God van het oude (satan) en de God van het nieuwe testament van elkaar.

Gnostici geloven dat de demiurg uit God komt, maar zijn licht krijt raakte door gescheiden te raken van Sovia. Sovia huilde als geest over de wateren van de schepping van de demiurg, haar mannelijke wederhelft. Haar gehuil drong door tot in de zevende hemel.

Dus ik geef hem gelijk.
« Laatst bewerkt op: september 06, 2010, 08:00:16 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Uitverkiezing
« Reactie #677 Gepost op: september 07, 2010, 07:58:29 am »

quote:

Piebe schreef op 24 juli 2010 om 13:43:
[...]

Nu begrijp ik je tenminste, ik dacht al wat vreemd dat het hem niet boeit wat Jezus heeft gezegd, maar je leest het alleen maar anders!

Toch klopt je interpretatie niet, althans ik kan het niet rijmen met de volgende passage die ik eerder heb geciteerd. Ik denk dat je het gemist hebt dus daarom volgt nogmaals hetzelfde citaat waardoor duidelijk wordt dat Paulus onderscheid maakt tussen de uitverkoren apostelen en hun gehoor.

Efeziërs 1
4 Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren vóór de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil, 6 tot lof van de heerlijkheid zijner genade, waarmede Hij ons begenadigd heeft in de Geliefde. 7 En in Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom zijner genade, 8 welke Hij ons overvloedig heeft bewezen in alle wijsheid en verstand, 9 door ons het geheimenis van zijn wil te doen kennen, in overeenstemming met het welbehagen, dat Hij Zich in Hem had voorgenomen, 10 om, ter voorbereiding van de volheid der tijden, al wat in de hemelen en op de aarde is onder één hoofd, dat is Christus, samen te vatten, 11 in Hem, in wie wij ook het erfdeel ontvangen hebben, waartoe wij tevoren bestemd waren krachtens het voornemen van Hem, die in alles werkt naar de raad van zijn wil, 12 opdat wij zouden zijn tot lof zijner heerlijkheid, wij, die reeds tevoren onze hoop op Christus hadden gebouwd. 13 In Hem zijt ook gij, nadat gij het woord der waarheid, het evangelie uwer behoudenis, hebt gehoord; in Hem zijt gij, toen gij gelovig werdt, ook verzegeld met de heilige Geest der belofte, 14 die een onderpand is van onze erfenis, tot verlossing van het volk, dat Hij Zich verworven heeft, tot lof zijner heerlijkheid.
uitverkoren, te voren bestemd zijn zij die het evangelie AANVAARDEN. niet wie het aannemen van de waarheid wordt gegeven. Uitverkoren en te voren bestemd zijn zij die de beloften aannemen, niet wie de beloften selectief worden toebedeeld. (ja ik ben er nog steeds  :) )

Piebe

 • Berichten: 6200
 • oud katholiek
  • Bekijk profiel
Uitverkiezing
« Reactie #678 Gepost op: september 10, 2010, 12:50:25 pm »
'Wees goedsmoeds in tijd van voorspoed, maar denk op de kwade dag: ook deze heeft God gemaakt evenzeer als die......' (Prediker 7,14)
'Wie van zijn bezit of zijn werk leeft heeft het goed, maar wie een schat vindt heeft het beter.'