Auteur Topic: GKv reageert op aanslagen in Irak  (gelezen 3903 keer)

webredacteurMO

  • Redactie GKV.nl
  • Berichten: 26
    • Bekijk profiel
GKv reageert op aanslagen in Irak
« Gepost op: december 08, 2010, 11:16:59 am »
Christenen in Irak zijn steeds vaker slachtoffer van geweld. De Irakese regering liet een schrijven uitgaan waarin zij de slachtoffers betreurt. De GKv stuurt een brief terug.

Op 2 november 2010 laat het ministerie van Buitenlandse Zaken van Irak een officiĆ«le verklaring uitgaan naar de verschillende kerkelijke instanties in Nederland. Daarin betuigt zij diep medeleven met de slachtoffers van de terroristische aanslag op de ‘Saida’t Al Najat’ kerk in ‘Karrada’(Bagdad) van zondag 31 oktober.

In reactie op deze verklaring stuurt de GKv nu een brief naar de Irakese regering. De brief is opgesteld door deputaatschap Relatie kerk en overheid en ondertekend door ds. A. de Snoo. Hij is zegsman namens de GKv in dit soort zaken.
De Snoo dankt de Irakese regering namens de kerken voor het medeleven. Namens de kerken dringt hij erop aan dat de regering de christelijke burgers alle mogelijke bescherming zal bieden en krachtig zal optreden tegen hun belagers.
In de GKv-brief staat verder dat we als kerken bidden voor het welzijn van onze broeders en zusters in Irak. Ook bidden we voor wijsheid en moed voor de Irakese regering om te doen wat nodig is voor vrede in het land, ook door het straffen van wie hun medeburgers kwaad doen.

Aanslag van 31 oktober
Op de bewuste zondag werden honderden kerkgangers het slachtoffer van geweld in Bagdad. Een gijzelingsactie door gemaskerde daders liep uit op een bloedbad toen de politie de katholieke kerk bestormde. Zeker 46 christelijke gijzelaars en zeven Irakese militairen kwamen om het leven. Daarnaast raakten zeker vijftig kerkgangers gewond en ook vijftien militairen. Zeker vijf gijzelnemers werden gedood.
De daders belaagden de katholieke kerk tijdens de zondagavonddienst. De soennitische aan al-Qaeda gerelateerde beweging Islamitische Staat van Irak (ISI) eiste de verantwoordelijkheid voor de actie op.

Lees de brieven via: http://www.gkv.nl/nieuws/...op-aanslagen-in-irak/481/

rtfm08

  • Berichten: 995
    • Bekijk profiel
GKv reageert op aanslagen in Irak
« Reactie #1 Gepost op: december 08, 2010, 03:42:13 pm »
Goed gebaar maar erg laat en wellicht selectief.