Auteur Topic: weblogs gkv-dominees  (gelezen 11242 keer)

meribel

 • Berichten: 39
  • Bekijk profiel
weblogs gkv-dominees
« Reactie #15 Gepost op: april 15, 2011, 02:10:17 am »

Zwever

 • Berichten: 2249
 • Naar Azië gevlogen
  • Bekijk profiel
weblogs gkv-dominees
« Reactie #16 Gepost op: april 15, 2011, 10:21:48 am »

quote:

Ursa schreef op 24 december 2010 om 14:55:
Men heeft onderling contact. :)

Persoonlijk trek ik vooral de site van Jochem Douma slecht. 'De GKv zijn in verval', dit en dat. Word ik een beetje moe van. Ik wens hem veel succes met het heropstarten van het Gereformeerd Gezinsblad en een mooi leven verder.


Je hebt geluk, zijn site gaat sluiten (heet van de naald gelezen op z'n eigen website).

Je hebt ook weer pech, want hij gaat in zee met gereformeerdblijven.nl en anderen en ze beginnen een gezamenlijke site...
Mission = finding out what God is doing, and joining in!

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
weblogs gkv-dominees
« Reactie #17 Gepost op: april 20, 2011, 09:16:00 am »

quote:

Ursa schreef op 24 december 2010 om 18:06:
Sommige punten zijn ook zeker waard om over door te praten. Tussen de regels door lees ik echter ook een flinke lap nostalgie: vroeger, in de tijd van de grote voorgangers, vroeger, toen de krant nog een verlengstuk van de kerk was... ik bedoel, fijn dat je daar naar terugverlangt (hoewel niet heel reëel) maar breng het niet als een verwijt. We kunnen niet opeens terug naar 30 jaar geleden.

Daarnaast heb ik het niet zo met mensen die hun positie binnen het kerkverband gebruiken om de zelfbenoemde onheilsprofeet uit te hangen.

Noch het verlangen naar de vleespotten, noch het verlangen naar een meer zichtbare en voelbare beleving heeft aan het volk Israël uitkomst gebracht.
Want in beide gevallen was het verlangen vanuit de mens en naar de mens.

Zijn de onheilsprofeten van het volk Israël steeds uit geweest op eigen voordeel en eigen verbetering en eigen leiding? Of wezen zij terug naar de bron? Waarom zou iemand zijn positie gebruiken om een onheilsprofeet uit te hangen? Met welk doel, en met welk eigen voordeel?

Maar als er echt bekering nodig is dan zullen steeds meer stemmen zich geroepen voelen zich te verheffen, totdat op een gegeven moment niemand meer om de kern heen kan: er is iets aan de hand en hoe gaan we daar mee om: Terug naar Egypte? Verder met onze eigen weg? Of is er nóg een weg in het spoor van God's Woord naar het beloofde land??

Om het een of het ander te kunnen doorzien en te onderscheiden is het noodzakelijk met een gelovig onderzoekend hart te luisteren naar de geluiden die opgaan.

Als we tenminste geloven dat het God is die de harten werkt, en de zielen roept, en zijn kerk bewaart.
« Laatst bewerkt op: april 20, 2011, 09:59:53 am door small brother »

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
weblogs gkv-dominees
« Reactie #18 Gepost op: april 20, 2011, 09:22:08 am »
Een nieuwe site:

[ quote ]
http://www.gereformeerdekerkblijven.nl/wp/wp-content/uploads/2011/04/cropped-Header.jpg

Gereformeerde Kerk Blijven

Volgende verschijningsdatum DV zaterdag 30 april 2011.

Nieuwe site
In een levende kerk staan ontwikkelingen niet stil. Dat kan ook niet anders, wanneer je hier en nu als kerk Christus wilt volgen. Tegelijk moeten nieuwe ontwikkelingen in principiële continuïteit met het verleden staan. Gereformeerde kerken moeten wel gereformeerde kerk blijven.

Ook binnen de GKv staan de ontwikkelingen niet stil. Helaas zijn ze vaak van dien aard, dat ze vragen om kritisch commentaar.

Tot nu toe werd van verschillende kanten dergelijk commentaar geleverd. De predikanten die meewerken aan www.gereformeerdblijven.nl deden het van tijd tot tijd. Ook prof. dr. J. Douma heeft op zijn eigen site geschreven over de GKv. De site www.hjccjwilschut.nl kent een rubriek kanttekeningen, waarin eveneens over de gang van zaken binnen de GKv geschreven werd.

Ondanks reliëf delen deze drie sites dezelfde intentie. De Gereformeerde Kerken in Nederland zijn ons lief. Helaas signaleren wij tekenen van verval, die het gereformeerd karakter van de kerken onder druk zetten. Ook die zorg delen wij met elkaar.

Vanwege die gezamenlijke liefde en zorg hebben wij de handen in elkaar geslagen en onze krachten gebundeld in een nieuwe site: www.gereformeerdekerkblijven.nl

Tweeledig
In de naam van deze site brengen wij twee dingen tot uitdrukking. Allereerst willen wij ons inzetten voor het gereformeerd karakter van de GKv. Dat betekent voor ons trouw aan de Heilige Schrift en de gereformeerde belijdenis, en de principes van het gereformeerd kerkrecht. De naam zegt dus om te beginnen iets over ons doel: gereformeerde kerk blijven. Niet krampachtig conservatief. Maar in actuele gehoorzaamheid in de wereld van 2011.

In de tweede plaats brengt de naam van deze site iets van onze zorg tot uiting. Wij zien het ‘gereformeerde kerk blijven’ binnen de GKv op verschillende manier bedreigd. Zonder compleet te zijn noemen wij de (hermeneutische) omgang met de Heilige Schrift, de argeloosheid waarmee de Nationale Synode te Dordrecht in 2010 werd benaderd, het liturgisch experiment, het steeds meer gaan ontbreken van de samenhang die naar onze mening bij een gereformeerd kerkverband hoort. We denken ook aan de onkritische openheid voor evangelikaal en charismatisch denken, die binnen de GKv wordt aangetroffen.

Wij zeggen niet dat de GKv geen gereformeerde kerk meer zijn. Wij hebben ook geen voornemens om deze kerken te verlaten. Wel willen wij hardop aanwijzen, waar naar onze mening in allerlei ontwikkelingen het gereformeerde kerk zijn in geding is.

Niet vrijblijvend
Al denken wij niet aan vertrek, wij zijn niet van plan om ons commentaar vrijblijvend te leveren. Maar al te vaak blijkt dat men een werkelijk gesprek binnen de GKv uit de weg gaat. Wanneer het verval zich voortzet, zullen wij moeten nadenken welke concrete kerkelijke consequenties daaruit getrokken moeten worden. Want de nood bij een deel van de kerkleden is groot. Die willen wij niet in de steek laten. Wij hebben in dezen geen ‘program’. Wij hebben de diepe overtuiging, dat de Here ons hier de weg zal wijzen.

Positief
Wie een kritische confrontatie met de ontwikkelingen binnen de GKv aankondigt, laadt al gauw de verdenking op zich van eenzijdig negatief bezig zijn. Ook in ons kritisch commentaar is onze bedoeling positief: we willen gaan voor het ‘gereformeerde kerk blijven’. Juist omdat we dankbaar zijn voor wat Christus aan de GKv als gereformeerde kerken heeft gegeven. Graag willen we ons inzetten om elkaar (terug) te vinden in eenstemmige dankbaarheid. We zullen ons best doen om die toon in ons schrijven te laten doorklinken.

Daarnaast willen we studiemateriaal bieden, dat kan helpen om de Bijbel beter te begrijpen. Op onze site hoopt prof. Douma zijn serie over de Psalmen voort te zetten. Daarnaast willen wij een rubriek verzorgen, waarin allerlei thema’s – van belang voor het gereformeerd kerkelijk leven – uitgediept worden. In de rubriek archief vindt u materaal, dat eerder op de drie verschillende sites werd gepubliceerd, waarvan wij denken dat het van belang is dat ze toegankelijk blijven.

Opzet
Wij stellen ons een verschijningsfrequentie van één keer in de veertien dagen voor. We gaan niet werken met een mailinglist (zoals op www.hjccjwilschut.nl). Per keer zal de geplande volgende verschijningsdatum vermeld worden.

Als (commissie van) eindredactie zullen ds. Storm en dr. Wilschut fungeren. De rubriek die de kerkelijke ontwikkelingen volgt, zal als regel verzorgd worden door de eindredacteuren. Prof. Douma hoopt in deze rubriek eveneens regelmatig kort commentaar te leveren. Daarnaast kunnen de overige medewerkers bijdragen verzorgen. Deze overige medewerkers zijn de predikanten, die (naast ds. Storm) tot nu toe meewerkten aan www.gereformeerdblijven.nl: dr. A. Bas, ds. H.W. van Egmond, ds. H.G. Gunnink, ds. J.R. Visser.

De overige rubrieken zullen door alle medewerkers ingevuld worden. Wij beloven u niet dat wij elke veertien dagen in elke rubriek een nieuwe bijdrage kunnen leveren. Wel willen wij dat doen als het gaat om de kerkelijke ontwikkelingen en de rubriek ‘Uit de Schrift’.

Steun
Wij willen u vragen om uw gebed. Wij zijn ons ervan bewust, dat wij van Gods zegen afhankelijk zijn. In die gezindheid starten wij deze site.

J. Douma
P.L. Storm
H.J.C.C.J. Wilschut

15-04-2011 [ /quote ]

bron

Alja

 • Berichten: 340
  • Bekijk profiel
weblogs gkv-dominees
« Reactie #19 Gepost op: mei 12, 2011, 05:17:13 pm »
Een correctie op je eerste bericht: David Heek is inmiddels verhuisd naar een nieuw webadres: www.davidheek.nl. 't Is er nu nog wat kaal, maar soms worden er mooie blogs bijgeplaatst. Zoals ook de meest recente.
« Laatst bewerkt op: mei 12, 2011, 05:17:29 pm door Alja »
<><

dsWim

 • Berichten: 708
 • voor al uw leerbewerking
  • Bekijk profiel
weblogs gkv-dominees
« Reactie #20 Gepost op: mei 18, 2011, 10:39:37 am »
Het is ook leuk om wat breder te kijken: http://www.staatgeschreven.nl/predikantenblogs/
shoot me again, I ain't dead yet