Auteur Topic: Koninkrijk der Hemelen  (gelezen 24108 keer)

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #30 Gepost op: maart 15, 2011, 03:58:38 pm »
Herhaling is de kracht van reclame. Dat kijk ik nooit.

Vraag je eens af waarom deze enkele uitspraak van Jezus (context is immers identiek) op 3 verschillende manieren wordt weergegeven in deze evangelien. En vraag je eens af waarom matt 16:28 op diverse manieren wordt vertaald. Kennelijk is het allemaal niet zo ontzettend éénduidig als je graag wil.
« Laatst bewerkt op: maart 15, 2011, 04:13:14 pm door elle »
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Piebe

 • Berichten: 6200
 • oud katholiek
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #31 Gepost op: maart 15, 2011, 04:14:21 pm »

quote:

elle schreef op 15 maart 2011 om 15:58:
Herhaling is de kracht van reclame.
Dat kijk ik nooit.
Van mij mag je je oren wel voor de feiten toestoppen maar ik herken zelf in herhaling de beste leermeester. En als iets driemaal in de Bijbel staat is dat voor mij driemaal scheepsrecht!
« Laatst bewerkt op: maart 15, 2011, 04:14:50 pm door Piebe »
'Wie van zijn bezit of zijn werk leeft heeft het goed, maar wie een schat vindt heeft het beter.'

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #32 Gepost op: maart 15, 2011, 04:21:55 pm »
Dus als ik mijn post nog 20x post ga je me geloven. :+
Als jij jou posts vaker herhaalt, ga je niet geloofwaardiger worden, wat mij betreft.
Maar reageer eens op mijn stelling dat deze 3 citaten van jou stammen van 1 uitspraak van Jezus (geen herhaling dus)?

quote:

elle schreef op 15 maart 2011 om 15:58:
Vraag je eens af waarom deze enkele uitspraak van Jezus (context is immers identiek) op 3 verschillende manieren wordt weergegeven in deze evangelien. En vraag je eens af waarom matt 16:28 op diverse manieren wordt vertaald. Kennelijk is het allemaal niet zo ontzettend éénduidig als je graag wil.
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Hendrik-NG

 • Berichten: 3757
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #33 Gepost op: maart 15, 2011, 04:52:20 pm »

quote:

elle schreef op 15 maart 2011 om 15:46:
Nee, ik snap je moeite nog steeds niet. Je plukt wat teksten die je interesseren en negeert andere. En anderen die met een mogelijke uitleg komen schuif je zonder fatsoenlijk te lezen aan de kant. Weinig fair.

Men kan ook beargumenteren dat het koninkrijk is gekomen met Jezus' opstanding. En dan voldoet de uitleg weer aan je citaten, zonder af te doen aan dat het koninkrijk nu nog in ballingschap is, of dat de Geest als onderpand gegeven is van dat koninkrijk-in-ballingschap.
Misschien dat Paulus in 1 Kor 15 zelfs de suggestie aan de hand doet dat dat Koninkrijk van God "van gedaante zal gaan wisselen" in de loop der tijd:

20 Maar Christus is werkelijk uit de dood opgewekt, als de eerste van de gestorvenen. 21 Zoals de dood er is gekomen door een mens, zo is ook de opstanding uit de dood er gekomen door een mens. 22 Zoals wij door Adam allen sterven, zo zullen wij door Christus allen levend worden gemaakt. 23 Maar ieder op de voor hem bepaalde tijd: Christus als eerste en daarna, wanneer hij komt, zij die hem toebehoren. 24 En dan komt het einde en draagt hij het koningschap over aan God, de Vader, nadat hij alle heerschappij en elke macht en kracht vernietigd heeft. 25 Want hij moet koning zijn totdat ‘God alle vijanden aan zijn voeten heeft gelegd’. 26 De laatste vijand die vernietigd wordt is de dood, 27 want er staat: ‘Hij heeft alles aan zijn voeten gelegd.’ Wanneer er ‘alles’ staat, is dat natuurlijk uitgezonderd degene die alles aan hem onderwerpt. 28 En op het moment dat alles aan hem onderworpen is, zal de Zoon zichzelf onderwerpen aan hem die alles aan hem onderworpen heeft, opdat God over alles en allen zal regeren.


Dat koningschap van Christus: dat is ingegaan op een zeker moment (zie de tekst die Elle aanvoert: Mat 12:28... of het feit dat Jezus er voor koos om Jeruzalem binnen te trekken op een ezel, hiermee verwijzend naar de voorspelling van Zacharia... Alsof Hij zegt: "Ik BEN die Koning al"...

Zie, uw koning komt tot u, hij is rechtvaardig en zegevierend, nederig, en rijdende op een ezel, op een ezelshengst, een ezelinnejong.)

Maar we hebben nu nog steeds een Koning van een weerspannige wereld... Psalm 2:
7 Het besluit van de HEER wil ik bekendmaken.
Hij sprak tot mij:
‘Jij bent mijn zoon,
ik heb je vandaag verwekt.
8 Vraag het mij
en ik geef je de volken in bezit,
de einden der aarde in eigendom.
9 Jij kunt ze breken met een ijzeren staf,
ze stukslaan als een aarden pot.’Let wel dat Paulus leert: "Want hij moet koning zijn totdat ‘God alle vijanden aan zijn voeten heeft gelegd’."

Maar tegelijk aan de Efeziërs het volgende uitlegt:
Ef 1:17 Moge de God van onze Heer Jezus Christus, de vader van alle luister, u een geest van inzicht schenken in wat geopenbaard is, opdat u hem zult kennen. 18 Moge uw hart verlicht worden, zodat u zult zien waarop u hopen mag nu hij u geroepen heeft, hoe rijk de luister is die de heiligen zullen ontvangen, 19 en hoe overweldigend groot de krachtige werking van Gods macht is voor ons die geloven. 20 Die macht was ook werkzaam in Christus toen God hem opwekte uit de dood en hem in de hemelsferen een plaats gaf aan zijn rechterhand, 21 hoog boven alle hemelse vorsten en heersers, alle machten en krachten en elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld maar ook in de toekomstige. 22 Hij heeft alles aan zijn voeten gelegd en hem als hoofd over alles aangesteld, voor de kerk, 23 die zijn lichaam is, de volheid van hem die alles in allen vervult.


HOE ZIT DAT DAN NU? Jezus HEEFT al alle macht: Hij STAAT al boven iedere andere macht; maar Hij zal de macht pas overdragen op het moment dat alle vijanden overwonnen zijn... Ze ZIJN overwonnen, maar moeten ook nog overwonnen WORDEN.... Het Koninkrijk IS er maar moet tegelijk OOK nog KOMEN....

Ik denk dat het volgende vers een sleutel kan zijn om deze paradox te verklaren:
Fil 2:5 Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had. 6 Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, 8 heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis. 9 Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, 10 opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, 11 en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader.

Het doel van het Teken van de macht van Christus is een vrijwillig onderwerpen aan zijn macht; pas op DAT moment zijn de vijanden echt verslagen!! Het gaat dus niet om een "gedwongen kniebuiging".... Het gaat om de belijdenis "Jezus Christus is Heer"!!

Wel. Diezelfde Paulus getuigt: niemand kan ooit zeggen: ‘Jezus is de Heer,’ behalve door toedoen van de heilige Geest (1 Kor 12:3). Het Koningschap van de Messias verandert dus pas van karakter op het moment dat de Geest van God in "IEDEREEN" werkzaam zal zijn... (iedereen: "voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer, onze God, tot zich zal roepen"...)

Dan denk ik: voor wat betreft Marcus 9:1 is terecht vertaald: sommigen die hier aanwezig zijn zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in al zijn kracht hebben meegemaakt. De Kracht van dat Koninkrijk is de kracht van de Geest van God... Die volgens Jezus al duidelijk in Hem werkzaam was (Mat 12:28) en namens Hem naar de wereld werd gestuurd na Zijn hemelvaart... Opdat "Hij met ons zal zijn alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld (Mat 28:20)"...let wel dat het woord "ἵνα" in Fil 2:10 vertaald is met "opdat" en niet met "zodat"... Jezus vertelt ons dat niet HIJ maar God Zelf het moment bepaalt waarop het Oordeel uitgesproken gaat worden; Jezus gaat hierbij wel uit van een Oordeel, van een scheiding tussen Goed en Kwaad... God is wel lang van geduld, maar niet oneindig geduldig...

(ofwel: veel van bovenstaande uitspraken zetten misschien wel een deur op een kier naar de gedachte van "alverzoening"; de verzekering dat er ooit een einde zal komen aan het Kwaad slaat die deur m.i. ook (gelukkig!) weer keihard dicht...)
'De roeping van de mens is mens te zijn!'

yvon777

 • Berichten: 171
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #34 Gepost op: maart 15, 2011, 05:20:31 pm »
Ik heb dit onderwerp geopend omdat Jezus Nikodemus leert dat iemand die niet opnieuw geboren is het koninkrijk van God niet kan zien (iemand die wel opnieuw geboren is dus wel, dus dan moetie dus al te zien zijn :) Tja zo simpel lees ik dan de bijbel : $ ). Misschien dat iemand die opnieuw geboren is dit kan bevestigen?..

quote:

Jezus is toch niet teruggekomen toen de heilige Geest werd uitgestort of wel? Daarom was het koninkrijk toen ook nog niet gekomen.

Hoe lees jij dan Johannes 14?
Hierin staat (scheelt je weer zoeken :) :
De wereld kan hem (de heilige Geest) niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet.
Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.
Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.
Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven

 

Elle schreef het eerder ook al:
want het koninkrijk van God is geen zaak van eten en drinken, maar van gerechtigheid, vrede en vreugde door de heilige Geest rom 14
En een stukje verder in 1 Kor 4 staat: Want het koninkrijk van God bestaat niet uit woorden, maar uit kracht.
Wat ik hier terug zie is dat het koninkrijk van God samengaat met de Heilige Geest.
En dat klopt ook wel weer als je naar Joh 3 kijkt want als je opnieuw geboren wordt krijg je de Heilige Geest (als onderpand zoals Elle bedoelt uit te leggen in mijn ogen).
En de Heilige Geest bewerkt iets in je hart, dat je voorheen niet had, en dat is een vrede (die de wereld niet kent, Joh 14)

Er is alleen een verschil tussen het koninkrijk van God zien en het koninkrijk van God binnen gaan ;)En ik denk dat daar wat verwarring door ontstaat..

Het gaat hier niet om iemands gelijk, maar wat Jezus ons wou leren toen Hij hier meerdere keren over sprak, ook nadietijd door o.a paulus. Ik heb geen mening te verdedigen, en ik hoop dat jullie (met name piebe) dat ook niet hebben, want dat leest veel fijner, en is ook fijner schrijven naar elkaar toe vind ik zelf :)
« Laatst bewerkt op: maart 15, 2011, 06:18:54 pm door yvon777 »
www.inchristus.nl , omdat er buiten Hem niets is

bloem

 • Berichten: 169
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #35 Gepost op: maart 15, 2011, 10:42:30 pm »
Ik wil graag hier even op reageren, want ik heb écht een moment van wedergeboorte meegemaakt, nu 2 jaar geleden.
Ik ben altijd gelovig geweest, ging met plezier naar de kerk en las uit de Bijbel, maar tóch miste ik iets, ik vroeg ook vaak om de Heilige Geest, ik voelde zijn kracht niet. Nu was ik een vrij introvert persoon, en vooral in een groep, zakte ik het liefst door de grond.
Tot 2 jaar geleden, ik ben ná het lezen van 3 boekjes van Jos Douma, zo anders gaan denken. Ik vóel nu de kracht van de HG, ik waardeer mijzelf weer, ik heb geestelijke honger,en wil bovenal Jezus volgen !
En ja, ik stap nu zijn Koninkrijk in.........en voel me VRIJ   !
Ik wil me nu ook heel graag laten dopen...en ..nog véél meer dingen voor Hem doen, uit liefde....voor wat Hij voor mij heeft gedaan !

yvon777

 • Berichten: 171
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #36 Gepost op: maart 15, 2011, 11:19:20 pm »
Leuk dat je even reageert bloem!! :D ben je alleen anders gaan denken (vernieuwd denken waar de bijbel over schrijft) of is er ook een moment geweest van 'bekering' een besef dat we opnieuw geboren mogen worden in Christus waar wij eindigen met leven en Zijn leven in ons begint? is dat ook de reden dat je je wil laten dopen?
Nogmaals blij dat je ook even wil reageren
www.inchristus.nl , omdat er buiten Hem niets is

wimnusselder

 • Berichten: 727
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #37 Gepost op: maart 15, 2011, 11:28:18 pm »
Hoi Yvonne,

Ook de reactie van bloem maakt duidelijk dat het misschien niet zo nodig was om "Koninkrijk der Hemelen" af te splitsten van "Bekering".
Mijns inziens zijn "Koninkrijk der Hemelen", "Koningkrijk Gods", "heerschappij van God/Christus", "God/Heilige Geest/geest van Christus de regie geven over je leven" etc. etc. allemaal manieren om hetzelfde uit te drukken.
Zodra je je bekeert 'maak je deel uit van' dat Koninkrijk, 'zie je het', 'komt het' voor jou en je omgeving.
Het is dus niet zo zinvol om je druk te maken over 'wanneer het komt' en 'hoe het er uit ziet', laat staan 'wie de belangrijkste is' in dat Koninkrijk.
In Mattheüs 18:1-4 maakt Jezus die laatste vraag vakkundig belachelijk.
Je kunt de regie over je leven niet uit handen geven als je zelf belangrijk wilt zijn.
Rijkdom, status, macht etc. nastreven is ook allemaal niet zo bevorderlijk.
De Bijbel naspeuren op puzzelstukjes om vragen te beantwoorden wanneer en hoe dat 'Koninkrijk komen zal' vast ook niet.

quote:

Lucas 17:20-21 En toen Hem door de Farizeeën gevraagd werd, wanneer het Koninkrijk van God zou komen, antwoordde Hij hun en zei: Het Koninkrijk van God komt niet op waarneembare wijze. En men zal niet zeggen:  Zie hier of zie daar, want, zie, het Koninkrijk van God is binnen in u.

quote:

Johannes 3:3 Als iemand niet opnieuw geboren wordt, kan hij het Koninkrijk van God niet zien.
Met v&Vriendengroet,

Wim

Piebe

 • Berichten: 6200
 • oud katholiek
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #38 Gepost op: maart 15, 2011, 11:28:33 pm »

quote:

yvon777 schreef op 15 maart 2011 om 17:20:
Ik heb dit onderwerp geopend omdat Jezus Nikodemus leert dat iemand die niet opnieuw geboren is het koninkrijk van God niet kan zien (iemand die wel opnieuw geboren is dus wel, dus dan moetie dus al te zien zijn :) Tja zo simpel lees ik dan de bijbel : $ ).
Dat kan ik volgen.

quote:


Hoe lees jij dan Johannes 14?
Hierin staat (scheelt je weer zoeken :) :
De wereld kan hem (de heilige Geest) niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet.
Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven.
Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug.
Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven
Hoe ik dat lees? De wederkomst zou niet voor iedereen zichtbaar wezen, maar wel binnen die generatie geschieden.

quote:

Elle schreef het eerder ook al:
want het koninkrijk van God is geen zaak van eten en drinken, maar van gerechtigheid, vrede en vreugde door de heilige Geest rom 14
En een stukje verder in 1 Kor 4 staat: Want het koninkrijk van God bestaat niet uit woorden, maar uit kracht.
Wat ik hier terug zie is dat het koninkrijk van God samengaat met de Heilige Geest.
En dat klopt ook wel weer als je naar Joh 3 kijkt want als je opnieuw geboren wordt krijg je de Heilige Geest (als onderpand zoals Elle bedoelt uit te leggen in mijn ogen).
En de Heilige Geest bewerkt iets in je hart, dat je voorheen niet had, en dat is een vrede (die de wereld niet kent, Joh 14)

Er is alleen een verschil tussen het koninkrijk van God zien en het koninkrijk van God binnen gaan ;)En ik denk dat daar wat verwarring door ontstaat..
Goed punt: het koninkrijk werd zichtbaar voor de wedergeboren christenen die het op basis van Mat 16 vers 28 niet veel later zouden binnengaan omdat het dan met KRACHT gekomen was.

quote:

Het gaat hier niet om iemands gelijk, maar wat Jezus ons wou leren toen Hij hier meerdere keren over sprak, ook nadietijd door o.a paulus. Ik heb geen mening te verdedigen, en ik hoop dat jullie (met name piebe) dat ook niet hebben, want dat leest veel fijner, en is ook fijner schrijven naar elkaar toe vind ik zelf :)
Nou, ik heb hier wel een uitgesproken mening over, doch is die gebaseerd op de Bijbel, dus wat ik verdedig heb ik niet zelf verzonnen.
'Wie van zijn bezit of zijn werk leeft heeft het goed, maar wie een schat vindt heeft het beter.'

bloem

 • Berichten: 169
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #39 Gepost op: maart 15, 2011, 11:32:39 pm »
Jazeker is er bekering, mijn oude leven wil ik  afleggen, bepaalde boeken waar ik van hield, wil / kán ik niet meer lezen, nog meer van die dingen,
en natuurlijk is het ook een proces, je komt steeds tot nieuwe andere inzichten, je groeit.
Vroeger had ik altijd het gevoel dat ik bij het kruis stil bleef staan, al mijn zorgen bij Jezus kon leggen, maar verder kwam ik niet, nú, besef ik dat je dóór het kruis heen mag, je stapt een nieuwe wereld (mét Hem) binnen.
En mag je nú al een huisgenoot van God zijn, je hebt de sleutel gekregen om dingen te pakken die je nodig hebt in dit leven. EF 2:19.

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #40 Gepost op: maart 16, 2011, 12:01:54 am »

quote:

bloem schreef op 15 maart 2011 om 23:32:
Jazeker is er bekering, mijn oude leven wil ik  afleggen, bepaalde boeken waar ik van hield, wil / kán ik niet meer lezen, nog meer van die dingen,
en natuurlijk is het ook een proces, je komt steeds tot nieuwe andere inzichten, je groeit.
Vroeger had ik altijd het gevoel dat ik bij het kruis stil bleef staan, al mijn zorgen bij Jezus kon leggen, maar verder kwam ik niet, nú, besef ik dat je dóór het kruis heen mag, je stapt een nieuwe wereld (mét Hem) binnen.
En mag je nú al een huisgenoot van God zijn, je hebt de sleutel gekregen om dingen te pakken die je nodig hebt in dit leven. EF 2:19.

Dus: het koninkrijk komt niet maar IS er al zou ik zeggen.
Dat noemen ze in de theologie de 4e dimensie meen ik.
Mail me maar als je wat wilt weten

yvon777

 • Berichten: 171
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #41 Gepost op: maart 16, 2011, 08:53:11 am »

quote:

Het is dus niet zo zinvol om je druk te maken over 'wanneer het komt' en 'hoe het er uit ziet', laat staan 'wie de belangrijkste is' in dat Koninkrijk.
In Mattheüs 18:1-4 maakt Jezus die laatste vraag vakkundig belachelijk.

Die vraag stel ik ook niet ;)
Jezus zegt dat mensen die bekeerd zijn het koninkrijk van God kunnen zien.
Dus ik ben benieuwd of hier ook mensen zijn die dat kunnen beschrijven ;) Want het is iets wonderlijkmoois! (L)
Wat gebeurt er volgens jou als je opnieuw geboren wordt. Weet je dat je dan overgaat van het ene koninkrijk naar het andere? ;) das best een verschil.

quote:

Hoe ik dat lees? De wederkomst zou niet voor iedereen zichtbaar wezen, maar wel binnen die generatie geschieden.
er staat toch mbt de wederkomst: elk oog zal Hem zien als Hij komt in grote heerlijkheid. En dat mensen die Hem niet hebben willen kennen zullen zeggen: bergen val op ons?

quote:

Vroeger had ik altijd het gevoel dat ik bij het kruis stil bleef staan, al mijn zorgen bij Jezus kon leggen, maar verder kwam ik niet, nú, besef ik dat je dóór het kruis heen mag, je stapt een nieuwe wereld (mét Hem) binnen.
En mag je nú al een huisgenoot van God zijn, je hebt de sleutel gekregen om dingen te pakken die je nodig hebt in dit leven. EF 2:19
Dit vind ik een heel mooi stukje wat ik hier op het forum mag lezen. Het evangelie is inderdaad een goed nieuws, en ik mag ik dit besef delen (ik had het zo zelf kunnen schrijven want zo zeg ik het ook vaak, heb het leven mogen leren kennen na het kruis ipv tot het kruis (L) God is goed!
« Laatst bewerkt op: maart 16, 2011, 10:22:04 am door yvon777 »
www.inchristus.nl , omdat er buiten Hem niets is

yvon777

 • Berichten: 171
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #42 Gepost op: maart 16, 2011, 10:19:57 am »

quote:

Dus: het koninkrijk komt niet maar IS er al zou ik zeggen.

Dat zegt ze geloof ik niet, want lichamelijk gezien is ze hier nog anders kon ze dit niet schrijven..
Geestelijk gezien zegt ze dat ze een nieuwe wereld ingestapt is, en dat sluit precies aan op Kol 1.
Hierin wordt de mens beschreven die 'in Christus is'

Hij heeft ons onttrokken aan de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het koninkrijk van zijn geliefde Zoon. In hem weten wij onze bevrijding verzekerd en onze zonden vergeven

Het koninkrijk der hemelen is zichtbaar. Het is een nieuwe manier van denken en handelen. Niet naar je eigen wil maar naar de wil van Hem die in je komt leven nadat je je eigen leven (oude natuur) hebt losgelaten in Zijn handen. Dan mag je met Christus sterven

Door de doop die ons één maakte met Christus Jezus, werd zijn dood ook onze dood. Dat weet u toch wel!  Door de doop zijn we dus met hem gestorven en begraven. En zoals Christus uit de dood is opgewekt door de verheven macht van de Vader, zo gaan ook wij een nieuw leven leiden.

En dit leven is een leven dat niet langer geleidt wordt door 'te leven naar de wet van God (en wel zo goed en christelijk mogelijk) maar door te leven naar wat Zijn Geest in ons bewerkt (Gods wil).

Onze eigen ik is niet in staat Zijn wil te volbrengen. Dat beseft paulus ook als Hij schrijft: Immers, ik besef dat in mij, in mijn eigen natuur, het goede niet aanwezig is. Ik wíl het goede wel, maar het goede doen kan ik niet
Wij willen wel, maar kunnen vanwege onze menselijke natuur Zijn wil niet volbrengen. Romeinen zegt het zo:
Waartoe de wet niet in staat was, machteloos als hij was door de menselijke natuur, dat heeft God tot stand gebracht Rom8

Door Jezus is er een nieuwe weg tot stand gebracht (Hij zegt het zelf ook, ik ben de weg de waarheid en het leven) Het is het nieuwe verbond wat tot uitwerking heeft wat in Rom 8:4 staat: opdat in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist. Ons leven wordt immers niet langer beheerst door onze eigen natuur, maar door de Geest.

En dat leven is een leven in een nieuw koninkrijk, het koninkrijk van het licht. Maar wel eerst door de dood heen (met Christus sterven) en dat is een smalle weg want er zullen maar weinigen zijn die hun leven/denken/toekomst/plannen/berederingen los willen laten en Hem zijn gang laten gaan in zijn/haar leven ongeacht welke kant.
Maar dat koninkrijk is alleen geestelijk te zien en inderdaad te omschrijven zoals 'bloem' zegt leven tot het kruis, vervolgens sterven en met Hem opstaan in een nieuw leven.
En ik geloof dat dat het moment is dat we het koninkrijk van God kunnen zien zoals Jezus Nikodemus probeerde uit te leggen (opnieuw geboren worden en koninkrijk van God zien).
Ik heb er maar 1 woord voor: wonderlijk (L)

@ bloem, wat weerhoudt je om je te laten dopen?
www.inchristus.nl , omdat er buiten Hem niets is

bloem

 • Berichten: 169
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #43 Gepost op: maart 16, 2011, 02:12:16 pm »
@Yvon777, wat kan jij dat prachtig omschrijven !
Zo is het precies wat ik nu voel.
Wat mij weerhoudt om me te laten dopen ?
Eigenlijk niets, maar wilde mijn man de tijd geven om hierover na te denken hoe het voor mij is.
Hij begrijpt het nu en wil mij daar in laten gaan, ookal ziet hij het zelf niet zo.
Ik ben God dankbaar dat Hij mijn man zijn hart zo open heeft gesteld, dat hij mij hierin respecteerd.
Dus....hopenlijk gebeurt het één dezer maanden. :)

Piebe

 • Berichten: 6200
 • oud katholiek
  • Bekijk profiel
Koninkrijk der Hemelen
« Reactie #44 Gepost op: maart 16, 2011, 11:45:52 pm »

quote:

elle schreef op 15 maart 2011 om 15:58:
Herhaling is de kracht van reclame. Dat kijk ik nooit.

Vraag je eens af waarom deze enkele uitspraak van Jezus (context is immers identiek) op 3 verschillende manieren wordt weergegeven in deze evangelien. En vraag je eens af waarom matt 16:28 op diverse manieren wordt vertaald. Kennelijk is het allemaal niet zo ontzettend éénduidig als je graag wil.
Ik denk dat het komt omdat het door drie verschillende evangelisten is genoteerd. Het wil er bij mij absoluut NIET in dat die drie verzen over drie verschillende evenementen gaan.
'Wie van zijn bezit of zijn werk leeft heeft het goed, maar wie een schat vindt heeft het beter.'