Auteur Topic: Bijbelstudies tijdens Ramadan  (gelezen 1646 keer)

Kruispunt

  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Bijbelstudies tijdens Ramadan
« Gepost op: augustus 01, 2011, 04:03:48 pm »
http://www.hetkruis.org/w...ijdens-ramadan-banner.jpg


Bijbellezen tijdens Ramadan? Worden de zaken hier niet door elkaar gehaald? Gaat de maand Ramadan niet alleen moslims aan? En is de Bijbel niet alleen voor christenen?

Dit jaar valt de maanmaand ramadan samen met de zonnemaand augustus. De komende weken verschijnt op www.hetkruis.org dagelijks een korte bijbelstudie, tegen de achtergrond van de islam. Wanneer christenen hun moslimkennissen, buren en collega’s beter willen leren begrijpen, gaat de Ramadan ook hen aan. Wanneer moslims willen weten wat christenen nou écht geloven, gaat de Bijbel ook hen aan. De Brief aan de Galaten geeft handvatten én uitdagingen voor het gesprek tussen christenen en moslims; over vasten, Jezus, de wet, Abraham en meer…
 
De studies wijzen zichzelf: het Bijbelgedeelte dat centraal staat is weergegeven. Daarnaast staan in de uitleg nog veel verwijzingen naar andere bijbelgedeelten. Deze zijn, wanneer een Bijbel niet voorhanden is, gemakkelijk op te zoeken op www.biblija.net Aan het eind van de studie staat een vraag of korte opmerking, om verder over na te denken of te spreken. Elke dag sluit af met een psalmlied of gezang, dat niet alleen gezongen, maar vaak ook gebeden kan worden.
 
Een dag gemist? Eerdere studies zijn terug te vinden op de website. Reageren op het gelezene kan via info@hetkruis.org.
Ook Engelstalige studies zijn te vinden op de website.


Het Kruispunt is een studie- en ontmoetingscentrum in Rotterdam voor christenen om met moslims in gesprek te gaan. Vanuit dit centrum worden activiteiten en projecten georganiseerd en ondersteund die gericht zijn op de studie van christendom en islam en de ontmoeting van christenen met moslims.

elle

  • Moderator
  • Berichten: 7583
  • The way of the leaf
    • Bekijk profiel
Bijbelstudies tijdens Ramadan
« Reactie #1 Gepost op: augustus 01, 2011, 07:10:58 pm »
verplaatst naar 't prikbord
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]