Auteur Topic: Is de Schrift onveranderd, de canon goddelijk gegeven?  (gelezen 7716 keer)

Trajecto

  • Berichten: 4990
  • Nulla aetas ad discendum sera
    • Bekijk profiel
Is de Schrift onveranderd, de canon goddelijk gegeven?
« Reactie #75 Gepost op: oktober 01, 2011, 08:51:24 pm »

quote:

Chaim schreef op 01 oktober 2011 om 20:18:
[...]

אב (av) = vader
רם (ram) = verheven, eminent

Bedankt Chaim.
Dan kan ik dus aannemen dat Abram verheven of eminente vader betekent? In het Hebreeuws wordt dus zeker de beschrijvende eigenschap erachter gevoegd, waar wij dat omgekeerd doen.

Ozombi

  • Berichten: 716
    • Bekijk profiel
Is de Schrift onveranderd, de canon goddelijk gegeven?
« Reactie #76 Gepost op: oktober 01, 2011, 11:05:07 pm »
@Trajecto ::  Goed advies. Zoals ik al zei probeer ik soms maar wat, maar het kan idd geen kwaad dat op de betere plek te doen.

@ Abraham/Abram/A Brahm

Wie zegt dat het ene niet naar het andere verwijst? Dat het ene niet is afgeleid van het andere? Het ene in het Hebreeuws niet hetzelfde bedoelt als het andere in het Sanskriet? Zou het helemaal toeval zijn? Egypte kende namelijk een zeer rijke esoterische traditie en Mozes heeft zich daar binnen de hogere kringen opgehouden. Het is niet onwaarschijnlijk dat hij op de hoogte was van de betekenis van A Brahm in het Sanskriet.

Mozes namelijk, verschijnt in Het NT samen met Elia met in het midden Jezus , terwijl zij alle 3 in dezelfde toestand verschenen. Namelijk in een lichaam van licht, of een lichaam dat in ieder geval licht uitstraalt. Met de kennis die ik heb over de esoterie zegt mij dit een heleboel. Namelijk dat zowel Mozes, Elia en Jezus allen zgn. Ingewijden waren in die esoterische kennis. Die leert namelijk dat alle mensen tijdens de 7e en laatste ronde van onze planeet een licht-lichaam zullen bezitten, aangezien de mensheid dan voldoende (geestelijk) ge-evolueerd zal zijn dit innerlijke lichaam te kunnen uitdrukken. " Binnen " zal dan gelijk zijn als " Buiten ".

Waar komt het idee van de aureolen of lichtkransen vandaan, die men veelvuldig ziet op schilderijen en raamwerken van het christelijke?
Het Sanskriet wordt trouwens ook wel ' de taal van de goden ' genoemd.
« Laatst bewerkt op: oktober 01, 2011, 11:10:08 pm door Ozombi »