Auteur Topic: Het jaar voor 2013  (gelezen 19133 keer)

Trajecto

 • Berichten: 4990
 • Nulla aetas ad discendum sera
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #135 Gepost op: januari 17, 2013, 02:31:16 am »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 14 januari 2013 om 04:30:
Waarom schrijf je dat het onzin is , betr. ideale gezinnen?
Alles begint bij het huwelijk en het gezin.  De messias is ook de enige die de fout van Adam en Eva kan herstellen - hun ongehoorzaamheid, en daardoor hun onvermogen een goede geslachtslijn , of bloedlijn, te beginnen.
Uiteraard, worden Hij en Zijn bruid, de herstelde Evan, dan de Ware geestelijke ouders van de mensheid - zoiets groots behoort iedere gelovige interesse te inspireren zou ik zeggen .........

Het is van groot belang dat een kind in goede harmonieuze omstandigheden de aanvang kan maken, de basis die wordt gelegd voor het verdere leven, maar ik proef hier helemaal niet zoiets als jij het over ideale gezinnen hebt.
Ik proef hier eerder iets van een rare waan en verzonnen verhaaltjes over geslachtslijnen of iets dergelijks.

quote:

Ik hoop echt Trajecto dat je de moed en belangstelling hebt om te komen - je zult er nooit spijt van hebben!!!

Sorry, maar ik heb inmiddels dingen gelezen die de haren te berge doen rijzen. In het internet o.a. via berichten in dit forum en in het forum zelf in een ander topic,

waar Zolderworm o.a. spreekt over:

quote:

[ Zolderworm: ]... het geloof dat een wapenhandelaar en producent van wapens, die sommige van zijn volgelingen wapens laat produceren, de nieuwe messias van de liefde zou kunnen zijn.

Een "messias van de liefde" die zie bezig houdt met wapenhandel of belangen heeft in de fabricage ervan. Dat is ongelofelijk en weerzinwekkend.

Overigens zijn de dingen die ik over Rev. Moon las in het kader van denken aan het item "ideaal gezin" ook uiterst vreemd: Twee keer gehuwd geweest en 16 kinderen volgens Engelstalige Wikipedia.
Ach, ik hoef het verder ook eigenlijk niet uit te zoeken, de kwestie verdienen aan wapens is voldoende.
De messias van liefde die zoiets doet...? Nee ik weet genoeg.

Dit kan echt niet en ik zou dus liever jou toeroepen: bezin je en verlaat deze onzalige club.

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #136 Gepost op: januari 17, 2013, 09:47:41 am »
Trajecto, een goede Goddelijke geslachtslijn is bepalend voor ons geluk en fortuin - het feit dat Nederland tot de jaren zestig  zo n goed land was ivgl met pakweg India of Agerije, is vanwege de goede gezinnen die werden gesticht na de reformatie.  Dat werden goede geslachtslijnen in een land, waar we nu nog profijt van hebben.  Uiteindelijk moet het ook goede vruchten dragen natuurlijk, en naar andere landen verspreiden.

Soms zijn wapens nodig om onszelf, onze gezinnen te beschermen.  Er zijn massa s mensen die veel kwaad in de zin hebben en de kinderen aan God s kant willen aanvallen.  Het ongelofelijk zwak en hypocriet om wapens af te wijzen, en in handen te laten van criminelen en mensen van kwade wil.  In dat licht moet je het zien.
De Pacifistische beweging in het westen werd massal geinfiltreerd door de communisten in het westen na de 2eWO, heeft de NL samenleving totaal beinvloed via PvdA en linksliberalen etc.  met nu het droevige gevolg waar criminelen de dienst uitmaken in de samenleving, alsmede terroristiche organisaties die nu zelfs oorlogen veroorzaken, zoals de marxisten dat voorheen deden over de gehele wereld.

Probeer alles uit de eerste bron uit te vinden Trajecto, niet uit de tweede mond;  er bestaan ontiechelijk veel leugens op het internet -  uiteindelijk moet je het uit de eerste hand uitvinden, dan bidden, soms zelfs vasten en dan pas besluiten - dat is een oprecht religieus leven!

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #137 Gepost op: januari 17, 2013, 09:58:55 am »
Kijk bijv. naar Srebernica, wat voor een schande het NL leger veroorzaakte?  Stel je voor als het leger had gezegd:  "tot hier en niet verder", met de wapens in de hand en ernstige gezichten?  Wat zou er dan zijn gebeurd denk je?

Zolderworm

 • Berichten: 638
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #138 Gepost op: januari 17, 2013, 11:52:09 am »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 17 januari 2013 om 02:17:
Tin, hoe weet je dat de Moon beweging zich niet bezig houdt met die innerlijke aspecten?  Denk je dat spirtuele zaken niet samenhangen met het feit of mensen zich wensen te verbinden in een soort verband, kerk of ander soort gemeenschap?

Nou, ik ben bij de Moon-beweging geweest en heb er uitgebreide gesprekken gehad met veel leden van de beweging, en ik heb ook hun leer bestudeerd, en ik kan je zeggen dat ze zich niet bezig houden met innerlijke aspecten.

quote:

Zolderworm, zeker weten geeft overtuiging, wat weer kracht en resultaat oplevert.  Dit is een zegen, en ik ben daar dankbaar voor.

Nou, ik denk eerder dat het je op dit forum tot een tamelijk vervelend persoon maakt, die iedereen gaat beoordelen alsof hij God zelf is.

quote:

Het lijkt erop dat je een tweede kans hebt gekregen van God.

Dat bedoel ik dus. Harmoniezoeker zit ondergedompeld in een zee van zelfgenoegzaamheid op een zelfgeschapen kartonnen troon en denkt dat hij over iedereen een (zelfverzonnen) oordeel kan uitspreken.

quote:

Ik was wellicht wat hard voor je, maar het feit dat je je toch in een dialoog waagt, bewijst dat je belangstelling hebt voor een betere wereld.

Het begint zelfs een beetje op hoogmoedswaanzin te lijken. Heb je soms je medicijnen niet genomen? Moet je wel doen, hoor. Want anders ga je rare dingen zeggen op het forum.

quote:

Kijk `s naar Romeinen 1:20, zelfs alhoewel je niet van teksten houdt.  Je komt waarschijnlijk van een religieuze achtergrond, en het feit dat er geen excuus is, klinkt ernstig ...  Als je de schoonheid van de natuur aanschouwt, is er inderdaad geen excuus.

De natuur is maar een schijn-schoonheid aan de buitenkant. In werkelijkheid is het een voortdurende meedogenloze strijd op leven en dood.

quote:

Soms zijn wapens nodig om onszelf, onze gezinnen te beschermen. Er zijn massa's mensen die veel kwaad in de zin hebben en de kinderen aan Gods kant willen aanvallen. Het ongelofelijk zwak en hypocriet om wapens af te wijzen, en in handen te laten van criminelen en mensen van kwade wil. In dat licht moet je het zien.

Jij ben goed in zwartwit-beschrijvingen, die niet overeenkomen met een veel meer genuanceerde werkelijkheid. Dat is ook het kenmerk van een sekte. Dat ze zich alleen maar baseren op zelfverzonnen zwartwit-beschrijvingen. En het is ook het kenmerk van expreem-rechts, waarmee de Moon-beweging nauw verbonden is.
Wat jij totaal vergeet (of niet snapt) is dat het Koninkrijk niet van deze wereld is. En dat Jezus zei dat we na op de rechterwang te zijn geslagen, ook de linkerwang moesten toekeren. Dat is de essentie van het christendom. Geef dus de keizer wat des keizers is en volg Jezus echt. (En adoreer niet allerlei potsierlijke schijnkeizers als Moon met kartonnen kroontjes.) Volg Jezus. Want alleen in dat geval ben je een echte christen. Jouw zogenaamde christendom is alleen maar een schijnvertoning en een karikatuur. Het is geen werkelijk christendom, want aan de boodschap van Christus heb je lak. En het Koninkrijk zul je dus niet beërven. Dus des te meer wapens je produceert, des te verder verwijder je je van Christus.
Tato na vicikitsate

callista

 • Berichten: 529
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #139 Gepost op: januari 17, 2013, 12:25:35 pm »
in de vorige eeuw hadden we ook Lou de Palingboer, die dacht dat hij God was.
onbegrijpelijk, dat zulke mensen nog aanhangers hebben gekregen - datzelfde geldt voor Moon, die ook nog eens een strafblad had.

sektes indoctrineren en hersenspoelen mensen die wanhopig zijn.
blijf er verre van is mijn advies, want als je eenmaal in hun web zit kost het heel veel moeite er je weer uit te bevrijden.
het zijn de black widows
« Laatst bewerkt op: januari 17, 2013, 12:27:12 pm door callista »

Trajecto

 • Berichten: 4990
 • Nulla aetas ad discendum sera
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #140 Gepost op: januari 17, 2013, 07:28:23 pm »
Sorry Harmoniezoeker, maar je lijkt blind te zijn geworden voor de werkelijkheid.

Laat ik hier dan even doorgaan op de kwestie gezinswaarden.
Ik heb nog wat verder gezocht en vond o.a. deze verontrustende berichten, waarvan ik een vertaling geef:
(bron www.unification.net Damian J. Anderson)

quote:

Minder dan twee weken geleden, meldde ik dat Lovin' Life Ministries national pastor, Mrs. In Jin "Tatiana" Moon, hoewel nog steeds getrouwd met in Sung "James" Park, een buitenechtelijk kind met haar minnaar Ben Lorentzen heeft; geboren op 1 mei 2012.
In vervolg op deze bekendmaking heeft haar moeder, Mrs. Hak Ja Han, In Jin Moon opgeroepen, onmiddellijk terug te treden van alle functies in de Unification Church en Lovin' Life Ministeries.

quote:

Kook Jin Moon trouwde met Soon Ju Yoo in een inzegeningsceremonie van de Unification Church op 10 januari 1989, gehouden in het Little Angels Performing Arts Center in Korea. Het schijnt dat Kook Jin Moons vriendin Ji Hye Park buitenechtelijk zwanger van hem geraakte toen hij nog steeds getrouwd was met Soon Ju Yoo. Miss Park was tweede in de Miss Korea 2003 verkiezing -- een kerkelijke inzegeningsceremonie voor haar huwelijk met Kook Jin Moon had op 26 September 2004 plaats, terwijl hij nog met zijn eerste vrouw getrouwd was. Zoiets noemen de "good old boys" een "shotgun huwelijk", om nog maar niet over bigamie te gaan spreken.
Aangezien de gepreekte waarden van de Unification Church kuisheid vóór het huwelijk inhouden, en trouw binnen het huwelijk, lijkt het erop dat de erfgenamen van de Moon-clan zichzelf als staand boven de traditionele regels van de moraal beschouwen, die dan zeker slechts bestemd zijn voor de lagere regionen.

Ik lijk zo onderhand wel een schandaalreporter, maar dit zijn duidelijke zaken en als ze niet waar zouden wezen dan moet je maar met deugdelijke info erover komen.

Zijn ze echter wél waar dan illustreert het dus duidelijk dat het ideale huwelijk dat de Moon-beweging zou willen, niet dáár gezocht moet worden, want zelfs dicht bij de "bron" is er überhaupt niet sprake van zoiets.
Onder een ideaal huwelijk en gezin lijk ik trouwens misschien toch wat anders te verstaan dan de Moon-beweging.

Ik versta eronder dat twee echtelieden in liefde en toewijding de zaken opbouwen en dat met een grote intentie dit tot het eind van hun leven te gaan doen. Voor de kinderen verwacht ik dat die met toewijding en ondersteuning en liefde mogen rekenen bij het opgroeien, en dat  bij ouders er alles aan gelegen is de taak goed te volbrengen, in goede tijden, maar ook in tijden dat het tegenzit.

Nou, daarbij spelen verhalen over geslachtslijnen geen belangrijke rol voor mij. En uit de berichten die ik plaatste blijkt dat de Moons verre verwijderd zijn van iets van de idee die ik net weergaf.
Ik proef eerder een atmosfeer van seksuele avontuurtjes, en het de vrije teugel geven aan lust. Als de huwelijkspartner niet voldoende interessant is, wordt de aandacht maar verplaatst naar iemand uit een beauty-contest.

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #141 Gepost op: januari 18, 2013, 01:58:16 am »
Het grote gevaar van Internet is dat mensen zo`n overvloed aan informatie op zich af krijgen dat het onmogelijk wordt om nog normaal te functioneren.
Neem een figuur als Zolderworm, hij ongelovig, maar misbruikt bijbelteksten en God`s waarheid om anderen de les te lezen, zelfs nadat hem de `hand` wordt toegereikt.  Wat moeten we aan met dat soort mensen?
Trajecto, ik kan slechts zeggen dat de macht van Satan enorm groot is;  zag hij immers geen kans om zelfs Jezus aan te vallen, en uiteindelijk door de Joden te werken tot de totale neergang van de Messias zelf.
Inderdaad zijn kinderen van Rev. Moon ook bezweken onder die Satanisch aanvallen.  Satan wenst immers geheel niet dat er goed menselijk ras op de aarde kmot leven.
Re. Moon zelf, en Zijn vrouw hebben al hun zweet en tranen voor dat ideaal gegeven en stand gehouden als echtpaar;  de val van Adam en Eva hersteld 100%, en de vrucht is nu de jongste zoon die met zijn vrouw een unieke hoop geven voor de mensheid, in hun voorbeeldig leven van echtelijke, ouderlijke liefde.
Je kunt echt alleen info. uit de eerste hand vertrouwen denk, vooral met dat soort trawanten als Zolderworm in de buurt.  Dan kan het geweten en God uiteindelijk het beste werken.
Dat is helaas alles wat ik kan zeggen.
God zegene je op je verdere levenspad!

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #142 Gepost op: januari 18, 2013, 02:48:44 am »
Het geval van een andere wang toekeren is alleen als er sprake is van een soort innerlijke of voorouderlijke `schuld`;  het mag nooit toegepast worden in zwakheid of lafheid, zoals Zolderworm dit impliceert ...(Symposium?)

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #143 Gepost op: januari 18, 2013, 03:40:05 am »
@Harmoniezoeker:: je bent de weg volledig kwijt , keer om !
« Laatst bewerkt op: januari 18, 2013, 03:40:27 am door Ozombi »

Zolderworm

 • Berichten: 638
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #144 Gepost op: januari 18, 2013, 09:58:01 am »

quote:

Ozombi schreef op 18 januari 2013 om 03:40:
@Harmoniezoeker:: je bent de weg volledig kwijt , keer om !

Tja, harmoniezoeker is het schoolvoorbeeld van een totaal gebrainwasht sektelid, vrees ik. Ik wist niet dat het in die mate nog voorkwam. Het is echt beangstigend als je iemand zo ziet delireren. Stel je voor dat zo iemand eigen rechter gaat spelen, om eigenhandig met iedereen af te rekenen, die tegen zijn sekte is. Dit soort dingen komen voor.
Ik denk dat je als gebrainwasht sektelid alleen maar geholpen kan worden om weer een normaal denkend mens te worden door gespecialiseerde therapeuten. Ons hier gaat dit echt niet lukken. Maar het wel vaak zo dat zij zelf na zo'n behandeling blij zijn dat het is gebeurd, dat ze zijn afgekickt. Het is alsof ze in een soort verslavingsroes verkeren, waar ze zelf niet uit kunnen komen. Je moet dergelijke mensen op een of andere manier uit hun sekte bevrijden. Maar het is wel griezelig zo'n gehersenspoeld sektelid bezig te zien. Ik heb destijds ook gepoogd iemand bij de Moon-sekte vandaan te krijgen, omdat ik hem feitelijk een heel aardige jongen vond. Maar het is me toen helaas niet gelukt. Maar ik heb echt medelijden met dit soort mensen. Ze verspillen de mooiste jaren van hun leven aan allerlei sektarische onzin. Het is sneu, maar er zijn zo veel dingen sneu.
« Laatst bewerkt op: januari 18, 2013, 10:48:30 am door Zolderworm »
Tato na vicikitsate

Zolderworm

 • Berichten: 638
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #145 Gepost op: januari 18, 2013, 10:53:38 am »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 18 januari 2013 om 01:58:
Re. Moon zelf, en Zijn vrouw hebben al hun zweet en tranen voor dat ideaal gegeven en stand gehouden als echtpaar;  de val van Adam en Eva hersteld 100%, en de vrucht is nu de jongste zoon die met zijn vrouw een unieke hoop geven voor de mensheid, in hun voorbeeldig leven van echtelijke, ouderlijke liefde.
Ja, ik moet altijd zo lachen om dit soort redeneringen van leden van de Moon-beweging, als je beseft dat Moon zelf verschillende kinderen heeft verwekt bij andere vrouwen. Ze zeggen bij de Moon-beweging dan dat het verwekken van die buitenechtelijke kinderen noodzakelijk was om het doel van de Moon-beweging te bereiken. Tja, en dan lig ik natuurlijk helemaal dubbel. Het is daar bij die Moon-beweging soms net Monty Python.
« Laatst bewerkt op: januari 18, 2013, 11:17:23 am door Zolderworm »
Tato na vicikitsate

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #146 Gepost op: januari 18, 2013, 01:57:14 pm »

quote:

Zolderworm schreef op 18 januari 2013 om 09:58:
Tja, harmoniezoeker is het schoolvoorbeeld van een totaal gebrainwasht sektelid, vrees ik. Ik wist niet dat het in die mate nog voorkwam.

Ozombi schreef op 18 januari 2013 om 03:40:
@Harmoniezoeker:: je bent de weg volledig kwijt, keer om !

Ik vrees dat jullie aanwezigheid op dit forum eenzelfde ruimhartige tot zelfverloochenende benadering vereist, als jullie nodig hebben bij Harmoniezoeker.

Want wat jullie aan gevoelens hebben tegen hem, is mutatis mutandis ook voor anderen van toepassing op jullie. Met dit verschil dat op dit forum gelovigen zijn die zich serieus en terecht ongelukkig voelen met de ruimte die mensen als jullie samen op dit forum lijken te krijgen, maar die zich niet zo uiten als jullie tegen "jullie" verblinden en gebrainwashten.

Wil je dus in de geest van dit forum blijven, begin dan s.v.p. inhoudelijk de sekte te bestoken. Want als jullie dat niet doen met hem, hoe kun je dat verwachten dat anderen dat wel doen met jullie??

Als dit forum werd gemodereerd in lijn van handhaving van het goede in de gemeente, dan werd eenieder van jullie als bron van dwaalleer-bevorderende elementen de wacht aangezegd. Want alledrie kiezen jullie van harte tegen Jezus Christus, en geen van jullie kan God loven en prijzen in Jezus' Naam. Of anders geformuleerd: elk van jullie breekt openlijk en stelselmatig met Gods Woord.

Volgens mijn inzichten kan alles het daglicht verdragen wat in recht en waarheid is. En kwaad komt voor bij goeden zoals goed voor komt bij kwaden. Maar niet alles is nuttig of opbouwend. Het Woord van God is één met recht en waarheid en is één met de waarheid en het recht van alle tijden. En de vruchten zijn openbaar en kenbaar. Maar waar recht en waarheid niet wordt gediend of getolereerd, daar is het beter om als de wiedeweerga de deuren en de ramen te sluiten en te beschermen wat er nog te beschermen valt. Want dan is er storm op komst.

Maar dat is allemaal maar slechts mijn persoonlijk gevoelen; en wie ben ik? Maar de raad aan jullie is dus om voorzichtig te zijn met andere ongelukkigen in het vangnet van de duivel die hier kunnen spreken op dit forum. Dien liever ook recht en waarheid naar jullie beste kunnen. Want zouden zij worden weggepest of benaderd op onheuse manieren, waarom zou een dergelijk lot ulieden niet beschoren zijn?!

Of in bijbelse termen:

Mat.7:11
Indien dan gij, die boos zijt, weet goede gaven te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven dengenen, die ze van Hem bidden!

Alle dingen dan, die gij wilt, dat u de mensen zouden doen, doet gij hun ook alzo; want dat is de wet en de profeten.

quote:

Zolderworm schreef op 18 januari 2013 om 10:17:
Laat deze mensen toch vooral niet stoppen. Ik wil ze horen! Net zoals ik zo graag de vleermuizen en doeroecoeli's wil zien in het nachtdierenhuis in Burgers Zoo.
Dat is de waarheid bekeken vanuit een liefdeloze hartsgesteldheid. Een goed voorbeeld om jezelf eens aan te spiegelen en je te bekeren!!

quote:

Ozombi schreef op 18 januari 2013 om 03:40:
@Harmoniezoeker:: je bent de weg volledig kwijt, keer om !

Anderzijds is mooi en warm hoe in oprechte bewogenheid, het lot wordt aangetrokken van dwalenden.
Dat is de emotionele kant van de waarheid, bekeken vanuit een goede hartsgesteldheid.

Een goed voorbeeld hoe met zulke mensen om te gaan !!!
« Laatst bewerkt op: januari 18, 2013, 03:43:26 pm door small brother »

Zolderworm

 • Berichten: 638
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #147 Gepost op: januari 18, 2013, 02:28:46 pm »

quote:

small brother schreef op 18 januari 2013 om 13:57:
[...]
Ik vrees dat jullie aanwezigheid op dit forum eenzelfde ruimhartige tot zelfverloochenende benadering vereist, als jullie nodig hebben bij Harmoniezoeker.

Want wat jullie aan gevoelens hebben tegen hem, is mutatis mutandis ook voor anderen van toepassing op jullie. Met dit verschil dat op dit forum gelovigen zijn die zich serieus en terecht ongelukkig voelen met de ruimte die mensen als jullie samen op dit forum lijken te krijgen, maar die zich niet zo uiten als jullie tegen "jullie" verblinden en gebrainwashten.

Ik denk dat alleen maar geldt voor een klein select gezelschap, waartoe blijkbaar ook jij behoort. Maar laten we het in stemming brengen. Als de meerderheid vindt dat ik ogenblikkelijk moet vertrekken; dan ga ik.

quote:

Wil je dus in de geest van dit forum blijven, begin dan s.v.p. inhoudelijk de sekte te bestoken. Want als jullie dat niet doen met hem, hoe kun je dat verwachten dat anderen dat wel doen met jullie??

Heb je m'n posts niet gelezen?

quote:

Als dit forum werd gemodereerd in lijn van handhaving van het goede in de gemeente, dan werd eenieder van jullie als bron van dwaalleer-bevorderende elementen de wacht aangezegd. Want alledrie kiezen jullie van harte tegen Jezus Christus, en geen van jullie kan God loven en prijzen in Jezus' Naam. Of anders geformuleerd: elk van jullie breekt openlijk en stelselmatig met Gods Woord.

Ja, daarom zijn we ook niet christelijk op jou manier. Maar gelukkig mag iedereen hier met zijn eigen mening aan het woord komen. Maar hij moet er dan wel mee rekenen dat hij in een felle discussie verzeild kan raken.

quote:

Volgens mijn inzichten kan alles het daglicht verdragen wat in recht en waarheid is. Maar niet alles is nuttig of opbouwend. Het Woord van God is één met recht en waarheid en is één met de waarheid en het recht van alle tijden. Maar waar recht en waarheid niet wordt gediend of getolereerd, daar is het beter om als de wiedeweerga de deuren en de ramen te sluiten en te beschermen wat er nog te beschermen valt. Want dan is er storm op komst.

Bedankt voor je inzichten. Er zijn er hier die andere ideeën hebben over wat het licht niet verdragen kan.

quote:

Maar dat is allemaal maar slechts mijn persoonlijk gevoelen; en wie ben ik? Maar de raad aan jullie is dus om voorzichtig te zijn met andere ongelukkigen in het vangnet van de duivel die hier kunnen spreken op dit forum. Dien liever ook recht en waarheid naar jullie beste kunnen. Want zouden zij worden weggepest of benaderd op onheuse manieren, waarom zou een dergelijk lot ulieden niet beschoren zijn?!

Ik ben er niet bang voor.

quote:

Anderzijds is mooi en warm hoe jullie oprecht bewogen je soms het lot lijken aan te trekken van dwalenden.
Dat is de emotionele kant van de waarheid, bekeken vanuit een goede hartgesteldheid.
Ach ja, er zit ook wel iets goeds in ons.
« Laatst bewerkt op: januari 18, 2013, 02:39:37 pm door Zolderworm »
Tato na vicikitsate

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #148 Gepost op: januari 18, 2013, 02:51:12 pm »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 17 januari 2013 om 09:58:
Kijk bijv. naar Srebernica, wat voor een schande het NL leger veroorzaakte?  Stel je voor als het leger had gezegd:  "tot hier en niet verder", met de wapens in de hand en ernstige gezichten?  Wat zou er dan zijn gebeurd denk je?


Het was de Verenigde Nazi's (VN) die schandalig handelde Harmoniezoeker, niet het NL leger. Ten eerste kregen de militairen onder druk van de linkse PvdA niet voldoende wapens mee om tegenstand te kunnen bieden. De .50 mitrailleur moest worden verwijderd van de pantservoertuigen, handgranaten mochten niet mee, mijnen waren niet aanwezig. Alleen elke militair een uzi met 1 vol magazijn was alles wat de politiek besliste, dat voldoende was.

Als je in de dromenwereld leeft dat een streng gezicht en een uzi in de hand helpt tegen een zwaar bewapende tegenstander, dan blijkt daaruit dat je nog nooit in een oorlogsgebied aanwezig bent geweest.

Daarbij was er een afspraak tussen de Verenigde Nazi's (VN) en de Servische strijders om de Serviërs de enclave te geven in ruil voor stoppen met gebiedsuitbreiding.
Land voor vrede, maar de Serviërs hebben als rechtgeaarde Orthodox Katholieken, gemeend de islamieten daar uit te moorden.

Wat nooit het nieuws heeft gehaald in het Balkan conflict is de ware toedracht. Namelijk dat na het overlijden van Toto, die alles onder streng regime bij elkaar hield, de islamieten in Bosnië, van Bosnië een islamitische staat wilden maken. De eerste in Europa, eng dichtbij. Daar hebben zowel de Kroaten als de Serviërs een flinke stok voor gestoken.

Wat ook nooit de media heeft gehaald is dat de islamieten daar zoals altijd, de terroristen tactiek gebruikten om hun doel te bereiken, ze vermomden zich als burger en vielen zo hun vijanden aan. Ook verstopten ze wapens in moskeeën en scholen. Niet vreemd dat een leger dan daardoor het verschil niet meer weet tussen de burgers en militairen.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #149 Gepost op: januari 18, 2013, 03:01:51 pm »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 18 januari 2013 om 02:48:
Het geval van een andere wang toekeren is alleen als er sprake is van een soort innerlijke of voorouderlijke `schuld`;  het mag nooit toegepast worden in zwakheid of lafheid, zoals Zolderworm dit impliceert ...(Symposium?)


Mbt de andere wang toekeren.
Het staat nogal haaks op het advies dat Jezus heeft om 2 zwaarden mee te nemen
Lucas 22
36 Hij zei dan tegen hen: Maar nu, laat wie een beurs heeft, hem meenemen, evenzo ook een reiszak. En wie geen zwaard heeft, laat die zijn bovenkleed verkopen en er een kopen.
37 Want Ik zeg u dat dit wat geschreven staat, nog in Mij volbracht moet worden, namelijk:  En Hij is tot de misdadigers gerekend. Ook wat er over Mij geschreven is, heeft immers een einddoel.
8 Zij zeiden: Heere, zie hier zijn twee zwaarden. En Hij zei tegen hen: Het is genoeg.


Nu is het hoop ik duidelijk dat Jezus dit niet adviseerde om het brood mee te snijden.

In dat perspectief het volgende over de adviezen van Jezus mbt de wang toekeren, waar net als het onderkleed afgeven en de extra mijl gaan, veel verwarring over is.

Het gaat over drie raadgevingen van Jezus: je andere wang toekeren wanneer je wordt geslagen, door blijven wandelen als iemand je dwingt een mijl met hem mee te lopen, en het geven van een extra kledingstuk wanneer iemand je dwingt er een af te geven. Die drie raadgevingen hebben dezelfde boodschap, namelijk: als iemand iets van je eist, doe er dan nog een schepje bovenop. Moet je dan de bruten uitnodigen nog bruter te worden? Als je een inbreker betrapt, moet je hem dan zeggen: “Hé meneer, je bent dit gouden kettinkje nog vergeten”? Nee natuurlijk niet. Jezus nodigt ons niet uit om over ons te laten lopen. Dat deed Hij zelf ook niet. Toch wordt deze driedubbele raadgeving over het algemeen wel als een last ervaren. Maar dat is hij niet! Om dat te begrijpen, is het nodig de perspectieven te kennen die achter de drie suggesties liggen. Dat zijn de volgende

Ten eerste de wang.
Die komt uit wat wij de adat noemen, het gewoonterecht van de antieke samenleving: je sloeg een mindere zoals je slaaf of je kind met je rechter backhand, de rug van je hand. Dus vanzelf op de rechterwang, probeert u het maar uit. Met de forehand, de vlakke hand sloeg je een gelijke. Met de linkerhand sloeg je in geen geval om jezelf niet onsterfelijk belachelijk te maken! Keerde iemand zijn andere wang toe, de linker dus, dan klopte het niet meer, omdat je dan een akelige draai moest maken om met je rechter backhand iemand op die verkeerde linkerwang te slaan. Dan stond je voor joker en moest met een rooie kop afdruipen.

Ten tweede de mijl. Daaraan ligt het oorlogsrecht ten grondslag: een Romeins soldaat mocht als bezetter een voorbijganger dwingen zijn ransel of schild voor hem te dragen; maar dat mocht slechts voor de lengte van één mijl – dat kon je nameten want er stonden mijlpaaltjes langs de weg. Dwong hij je voor een langere afstand dan een mijl, kon hij daarvoor door zijn meerdere gestraft worden. Het is te begrijpen dat als je dan gewoon bleef doorlopen, de legionair je na die mijl zou smeken hem zijn schild terug te geven. Hij stond gewoon voor joker.

Ten derde het onderkleed. Daarbij gaat het over de civiele rechtspraak van die tijd: wanneer iemand een schuld niet kon betalen, mocht de schuldeiser hem zijn mantel afnemen. Trok de schuldenaar ook zijn onderkleed uit, stond hij daar poedelnaakt voor dat deftige hof! Iedereen zou zich doodschamen, en u begrijpt dat de schuldeiser je dan met grote haast zowel je hemd als je jas zou teruggeven.