Auteur Topic: Het jaar voor 2013  (gelezen 19665 keer)

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #15 Gepost op: januari 10, 2012, 07:42:52 pm »
Ik denk, dat hier persoonlijke toekomstangsten de oorzaak zijn.
Die worden dan op de hele wereld geprojekteerd.

Wie voor zichzelf geen toekomst vindt, kan het idee, dat alle hetzelfde probleem hebben, troostelijk zijn.

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #16 Gepost op: januari 11, 2012, 04:08:16 am »
Nu kan ik begrijpen waarom de mensen zoals Noach, Mozes en Jezus, Paulus etc het zo moeilijk hadden.
Trajecto:

Je antwoord is:  omdat de wedergekomen Messias dit zegt.
Is hij dan wel de wederkomst?
zie de volgende korte studie:

Dit is een van de kortste, maar zeker de belangrijkste bijbelstudie die u ooit heeft gedaan. Het gaat over de Wederkomst.


 De eerste komst van de Messias vond niet op een miraculeuze wijze plaats,  bijv. vanuit de lucht of zo, zoals voorspeld was in het OT boek Daniel, maar op een gewone manier, geboren van een vrouw, zoals dat was voorspeld in het boek Michah 5:2. Sommige mensen beweren dat Daniel profeteerde m.b.t. de wederkomst, maar in Romeinen 10:4 lezen we dat `Christus het einde van de wet is` en in Matt.11:13 lezen we dat alle profetieen slechts tot aan Johannes geldig waren. Zijn profetie was dus bedoeld voor de eerste komst, en we behoren `wolken` of `lucht` (termen die worden gebruikt m.b.t. de wederkomst in het OT en eht NT) dus symbolisch op te vatten, namelijk een heilige en pure sfeer.  Wolken worden immers gevormd door pure waterdamp en laten vuile bestanddelen achter in het water, van waaruit het komt.  In Hebr.12:1  lezen we dat wolken grote groepen wezens kunnen betekenen.  Christus zal dus verschijnen onder een grote groep mensen die zich relatief hebben afgescheiden van het kwaad.


Mensen hebben gewoonlijk hun ogen tot de lucht en de hemel (vaak gebruikt als symbool voor puurheid en goedheid) gericht, daar ze niets goeds verwachtten van dingen die uit de aarde voorkomen. Desondanks werkte God altijd door mensen van geloof, op aarde geboren, net als ons allemaal.


 Een voorbeeld van een tweede komst vinden we in het verhaal van Johannes de Doper. In Maleachi 4:5, lezen we dat God de profeet Elijah, die 850 jaar daarvoor leefde, weer naar de aarde zou sturen.  Jezus z`n woorden in Matt.11:14 en 17:13 maken het duidelijk dat Johannes die positie innam, daar zowel hij als Elijah dezelfde missie hadden, namelijk, het Joodse volk voorbereiden en verbinden met God.


 Hier zien we dus een duidelijk voorbeeld van het feit dat een `Wederkomst` niet altijd in de vorm van de zelfde persoon hoeft plaats te vinden.  In Openbaringen 2:17 en 19:13 is er daarom geschreven dat Christus met een `nieuwe naam zal komen, die slechts degene die de naam draagt zal kennen.


 Dat is precies wat er gebeurde in de Koreaanse Bergen, op die paasmorgen van 1936, toen Jezus verscheen aan de jonge Sun myung Moon, die wanhopig aan het bidden was, en hem vroeg om verder te gaan met de missie om het Koninkrijk der Hemelen te vestigen door het bouwen van ideale gezinnen. Als de wedergekomen Christus dus, met de nieuwe naam , de Ware Ouders van de mensheid.


Veeg het aub niet van de tafel, maar bidt, vast, mediteer ...  (en reageer alsu wilt!!!)


Zie ook www.reverendsunmyungmoon.org en www.upf.nl

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #17 Gepost op: januari 11, 2012, 08:53:14 am »
Maar nogmaals, wat is er zo bijzonder aan 2012? En wat ga jij doen op 1 januari 2013 wanneer 't allemaal niet uitkomt zoals je nu geloofd?
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #18 Gepost op: januari 12, 2012, 02:50:11 am »
Kijk. elle, het is allemaal al aan het uitkomen ...
Het is niet te hopen, maar een religieuze oorlog staat wellicht voor de deur;  in NL en de westerse cultuur zijn de harten van de mensen hard en verward, zoals in Timoteus is aangegeven.  Er zijn ernstige rampen.
Aan de andere kant is er veel hoop als we goede gezins/huwelijks-waarden nastreven en helpen meebouwen aan 1 wereldfamilie onder God.   Het zou goed zijn als jij en andere discussie leden een keer een zaterdagmiddag opofferen voor een symposium over deze punten in Amsterdam ...

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #19 Gepost op: januari 12, 2012, 02:57:02 am »
Het is dus niet een kwestie van 1 januarie 2013, maar van een hele overgangs periode.  We moeten ook meer en meer rekening gaan houden met het Nieuwe Jaar gebaseerd op de maan kalender;  dat zou dus neer komen op een datum later in de eerste maand van het jaar 2013

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #20 Gepost op: januari 12, 2012, 09:35:21 am »
Goed, wat doe je dan op 1 februari als er nog geen religieuze oorlog is uitgebroken?

Wat maakt die religieuze oorlog belangrijker dan alle andere religieuze oorlogen van de afgelopen tijd? Men kan prima verdedigen dat er altijd religieuze oorlogen zijn (neem de onderdrukking van christenen in de tijd van romeinse keizers; of de protestanten in de 16e eeuw die zich verzetten tegen de spaanse katholieke overheersing; of de huidige religieuze vervolgingen in kenia of noord-korea bijvoorbeed). Wat maakt de 'religieuze oorlog van het jaar 2013', als die al herkenbaar losbarst, zo bijzonder?

Hoe herken je al die tekenen? Of hou je het vooral bij vaagheden zodat je niet te specifiek hoeft te zijn en je dit soort onheilsvoorspellingen achteraf (1 februari 2013) gemakkelijk weg kan moffelen?
« Laatst bewerkt op: januari 12, 2012, 09:35:47 am door elle »
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #21 Gepost op: januari 12, 2012, 10:14:33 am »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 12 januari 2012 om 02:50:
Kijk, het is allemaal al aan het uitkomen ...
Het is niet te hopen, maar een religieuze oorlog staat wellicht voor de deur;  in NL en de westerse cultuur zijn de harten van de mensen hard en verward, zoals in Timoteus is aangegeven.  Er zijn ernstige rampen.
Aan de andere kant is er veel hoop als we goede gezins/huwelijks-waarden nastreven en helpen meebouwen aan 1 wereldfamilie onder God.   Het zou goed zijn als jij en andere discussie leden een keer een zaterdagmiddag opofferen voor een symposium over deze punten in Amsterdam ...

quote:

Harmoniezoeker schreef op 11 januari 2012 om 03:42:
Je weet wat ik bedoel - de Wederkomst heeft plaatsgevonden!

Als de wederkomst heeft plaatsgevonden, dan is dat bewust geschiedt in een zekere verborgenheid.
Als er een openbaring en een plan is die in verborgenheid plaatsvindt, dan zal dat altijd zijn tot bevestiging van het reeds aan de wereld geopenbaarde. Als er een bevestiging plaatsvindt van het reeds aan de wereld geopenbaarde, dan is dat een teken voor hen die die de bevestiging ontvangen.

Maar de wereld is bekendgemaakt met het Licht en de Messias en het Heil van God.
Het heil van de wereld en het evangelie wordt gewerkt door het geloof alleen. Dat is het geloof in God's Woord.
Velen zullen verleid worden. Velen zullen komen zegt de heilige schrift en roepen: deze is het of die is het. Velen zullen dwalen.  Velen zullen ook vallen en anderen laten struikelen of vallen. En tegelijk zal de tijd van de voleinding in haar voleinding helder zijn; daarom zullen niet alleen ware predikers, maar ook vele valse predikers gewerkt worden, en zelfs de aarde in haar scheppingsorde zal kreunen en tekenen laten zien omdat ook zij moet getuigen van het einde dat komen zal en ook reeds is ingezet. Héél de schepping zal het uitschreeuwen. Schreeuwen zoals de moeders van Betlehem schreeuwden toen een Licht opging. Het licht wordt overschreeuwd door de werkingen van het kwaad. En tegelijk zullen weinigen het Licht, en weinigen het kwaad, geloven, zoals ook Noach niet werd geloofd.

Maar allen zijn bekend geworden met het Levende Woord van God. Niemand gaat vrijuit.
Daarom: fijn dat je een wederkomst mag ervaren hebben. Piebe zou ons kunnen bevestigen dat er ook zijn die geloven dat de wederkomst al in de eerste eeuw heeft plaatsgevonden; en de Jehova's menen dat de wederkomst honderd jaar geleden heeft plaatsgehad. En zo wordt ook jij toegevoegd aan hen die iets van een wederkomst al ervaren hebben. Is dat dan iets bijzonders?
Nee. Ook de Emmaüsgangers ervaarden een wederkomst, en heel veel gelovigen ervaren allerlei manifestaties van een opgestane Heer (of zijn geest, of zijn moeder, of zijn profeet). Gemeenschappelijk aan alles wat uit God is, is dat het God's Woord bevestigt en heil over het goede en oordeel over het kwade predikt. God's Woord is recht en waarheid en zal dat ook tot in eeuwigheid blijven. En alles wat uit God is getuigt daarvan. En ook predikers die een appèl doen op het urgente en het directe en het aanstaande zijn, en op het reeds ingegaan zijn, van God's heil kunnen daarin door God geroepen zijn. Want wij allen zijn gewaarschuwd, en wij allen erkennen en belijden, dat het heil reeds is ingezet en het oordeel en de verlossing elk moment kan plaatsvinden; dat wil zeggen ook op 12 januari 2012.

Maar, als een prediker een ander evangelie brengt dan ons gebracht door de joden, en door Jezus Christus, en door de apostelen die ons zijn bekend geworden in wat wij de bijbel noemen, dan is dat andere evangelie ons als vervloekte afgoderij (voorzichtiger is rekenen met Rom.11:28), en zal elk teken en elk licht dat uit die bron komt een schande zijn en een aanleiding voor een grote strijd in de hemelgewesten.
Maar als hetgeen jij hebt ervaren voortkomt uit God, dan zul jij ook bevestigen hetgeen uit God is en hetgeen in het Licht is en zul je je niet graag laten verleiden om jezelf status en eer en macht en gezag toe te rekenen tegenover hen die jouw ervaring niet hebben meegekregen.
Want God Zelf zal openbaren hetgeen Hem belieft aan diegenen die Hij daartoe heeft bestemd. Vele gescheurde en gebroken vaten openen zich tot verkondiging van het heil van God. Wat zegt dan het gescheurde en gebrokene over wat van God is? En wat zegt het gescheurde en gebrokene over zichzelf?

Wat bevestigt dan het woord van een profeet? Wat is de essentie van jouw boodschap aan hen die God kennen en vertrouwd zijn met Zijn Woord? Om te verwerpen wat wij uit het Licht hebben en in het licht stellen, en een andere weg te gaan die verborgen is?

Heerst een maan over de morgenster? Het beeld van de maan zelf is dat het niet meer doet dan weerkaatsen wat uit het licht is. Hebben wij dan gemeenschap via de maan dan weten wij dat het licht er niet zelf is. Want de maan is alleen zichtbaar als licht in de duisternis. Maar wij, en ook jij, worden gesteld in gemeenschap met Christus, dat is in directe gemeenschap met het licht dat de morgenster wordt genoemd, dat heel de wereld verlichten zal en ook reeds nu verlicht overal waar zijn naam aangenomen en beleden wordt.

Soms wordt waarheid en soms worden goede woorden gebracht. Maar (schijnbaar) bij alle vormen van organisatie van hetgeen goed is, zie je dat het goede een factor wordt ter versterking van het gezag en onderwerping van wie het goede erkent. Wandel dan liever zelf ook in het licht, dat uit God is, en erken dat er één messias is en één waarheid, en één Jezus Christus, die is gekruisigd en opgestaan, en die Zelf zal komen met het oordeel van verlossing voor dezen en vernietiging van genen, op een dag op een moment dat ons zal overvallen als een bliksemschicht.

Elk oordeel wordt door profeten voorafgegaan zegt de Schrift. En daarom zullen er velen opstaan vóór die tijd, en deze gebeurtenis reeds aankondigen, maar zij zullen zodanig zwak en ongeëerd zijn dat ook de gevestigde orde van de gelovigen hen niet zal onderscheiden of erkennen. Daarom zullen de niet waakzame gelovigen hen niet herkennen. Maar; elke aankondiging van het Licht wordt omringt door aanvechtingen van de duisternis; en het Licht wordt erdoor herkend en scherp afgetekend. Kijk naar Bethlehem. Kijk naar het kruis. Kwaad is zichtbaar. Duisternis heerst. Zie het kwaad en de duisternis welke over het Licht lijken te heersen. Dan zie je ook dat waar God's Licht straalt er duisternis alom heerst voor degenen die erbij staan te kijken. Grote spot voor velen; onreddering en beving voor anderen; en Zicht op God voor enkelen.

Wie veel heeft, van hem wordt veel gevraagd. Neem daarom geen genoegen met een beetje maanlicht. Als het duister is danken wij voor de maan. Maar wie in het licht staat, vergeet de maan, want de duisternis is geweken en het licht is daar. Kies daarom voor volledige overgave aan Christus alleen. Toen ik een kind was, zegt Paulus in krenten dartien, dacht ik als een kind. Maar nu ik ben opgegroeid leg ik af wat van het kind is en groei ik op in geestelijke volwassenheid. Dat is niet in zelfstandigheid, vrij van God; maar in volledige afhankelijkheid volkomen vertrouwend op God.
« Laatst bewerkt op: januari 12, 2012, 05:37:03 pm door small brother »

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #22 Gepost op: januari 16, 2012, 06:35:28 am »
Wel, het is niet nodig om te concentreren op de oorlogen en rampen die al dan niet zullen gaan gebeuren, en of ze ernstiger zijn dan voorheen.  Het is mijn geloof dat na de financieele crises, als het westen na zo`n soort waarschuwing gewoon doorgaat met materialisme en zelfzucht, zulke `oordelen`zker kunnen gebeuren - ook dus, en wellicht vooral ook, in Nederland.  Het is niet mijn hoop echter!
Het is daarom beter om onzelf te concentreren op het mogelijke goede dat kan gaan gebeuren, en de beste voorbereiding is als we ofwel een Godgericht huwelijk vormen, of ons huwelijk laten herinzegenen, gericht op ware liefde en absolute gezinswaarden.

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #23 Gepost op: januari 16, 2012, 09:38:49 am »
De huidige financiele crisis is nog niets vergeleken bij die van ~1927 en haalt 't amper bij die van de jaren '80. Wat is je punt? Waarom zou zo'n flutcrisis (levensstandaard normaliseert enigszins na jaren van overvloed en exces) ineens een bijzonder jaar aankondigen?
Concentreer je eens op 't beantwoorden van de vragen die je oproept. Je start dit topic, "Het jaar voor 2013", maar vervalt vervolgens in vaagheden en het herroepen van de wat stelliger uitspraken die je doet.

Vertel eens, hoe moet een onvruchtbaar echtpaar zich 'voorbereiden op een Godgericht huwelijk'? Jouw 'absolute gezinswaarden' omvatten kinderen, zoveel is me duidelijk. Maar een vrouw zonder eierstokken is een vrouw zonder eierstokken, of 't huwelijk nu 'heringezegend' is of niet.
(Nog los van het feit dat ik het bijzonder ongezond vind wanneer onvruchtbare mensen koste wat kost zwanger willen/moeten worden.)
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #24 Gepost op: januari 17, 2012, 03:29:24 am »
Sinds de val van de mens heeft de mensheid te kampen met vele vormen van lijden - onvruchtbaarheid is er een van.  Adoptie kan wel een uitkomst zijn.

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #25 Gepost op: januari 17, 2012, 08:56:41 am »
In welke zin is dat een uitkomst? Ik snap dat adoptie het lijden kan verminderen, bedoel je slechts dat? Dan helpt het maar deels: er zijn genoeg onvruchtbare mensen voor wie adoptie slechts een pleistertje is om de pijn wat minder te voelen. En ook andersom: er zijn onvruchtbare mensen die helemaal geen kinderwens hebben.

Past adoptie ook binnen het 'Godgerichte huwelijk' van Moon? Moet je kinderen adopteren van Moon, wanneer je onvruchtbaar bent? Loop je anders meer kans te bezwijken voor verleidinging? Loop je anders de boot mis?

En hoe zit dat met die 'nieuwe tijd'? Is het zaak dat dit jaar nog te regelen? Best lullig dan: adoptietrajecten nemen vaak langer in beslag. Of is dit ook een punt waar je je woorden weer intrekt? Wat blijft er dan nog over van je 'in 2013 breekt een nieuwe tijd aan'?
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #26 Gepost op: januari 18, 2012, 12:11:47 am »
elle, ik merk dat je veel pijn heeft te verduren gehad.  Dat is zwaar.  We gaan allemaal een speciale koers in het leven, en worden uitgedaagd om desondanks alles positief te blijven  Dat valt niet mee.
Adoptie wordt gedaan binnen de gemeenschap, en vruchtbare echtparen besluiten van te voren al om een kind te `schenken`;  het is immers belangrijk dat het kind hopelijk meegaat in de traditie van de ouders?  Anders zijn er later weer vele problemen en niet te overkomen wonden.
elle, wanneer wens je een symposium bij te wonen in A`dam?  Je mag met Gaitema ook uitnodigen ...

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #27 Gepost op: januari 18, 2012, 12:44:03 am »

quote:

Harmoniezoeker schreef op 18 januari 2012 om 00:11:
elle, ik merk dat je veel pijn heeft te verduren gehad.  Dat is zwaar.  We gaan allemaal een speciale koers in het leven, en worden uitgedaagd om desondanks alles positief te blijven  Dat valt niet mee.
Adoptie wordt gedaan binnen de gemeenschap, en vruchtbare echtparen besluiten van te voren al om een kind te `schenken`;  het is immers belangrijk dat het kind hopelijk meegaat in de traditie van de ouders?  Anders zijn er later weer vele problemen en niet te overkomen wonden.
elle, wanneer wens je een symposium bij te wonen in A`dam?  Je mag met Gaitema ook uitnodigen ...
sorry, heel apart, schenk ze......................GEKTE

Harmoniezoeker

 • Berichten: 678
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #28 Gepost op: januari 18, 2012, 01:24:42 am »
elle, tussen twee haakjes, het hebben van kinderen ligt in het plan van God, niet alleen omdat het een geschenk is, maar ook omdat het hebben van kinderen het hart van de ouders kan vergroten,  verdiepen ....  Het is daarom dat het belangrijk is om kinderen te hebben of te adopteren. Daar ouders de kinderen begelijden en opvoeden komen ze ook meer te weten over het hart van God, hoe Hij zich om de mens bekommert, zorgt voor en liefde geeft aan de mensheid.

elle

 • Moderator
 • Berichten: 7583
 • The way of the leaf
  • Bekijk profiel
Het jaar voor 2013
« Reactie #29 Gepost op: januari 18, 2012, 09:16:15 am »
Harmoniezoeker, geef aub antwoord in plaats van van alles te veronderstellen over mijn gemoed en verleden; ga het gespreksonderwerp aub niet veranderen in een persoonlijke aanval. Ontwijk de kritische vragen eens niet.

Hoe cruciaal is het om kinderen groot te brengen binnen jouw geloof, en zijn bewust kinderlozen (echtpaar of alleenstaand) dus goddeloos? Moet je trouwen om Moons heil te verwerven?
Wat als mensen op 1 februari 2013 nog ongehuwd en/of kinderloos zijn? Wat gaat 2013 brengen dat het zo'n speciaal jaar voor Moon is?

('begelijden van kinderen'... mooie term..)
"Ask not what the Body can do for you. Ask what you can do for the Body."[/]