Auteur Topic: Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?  (gelezen 10987 keer)

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #30 Gepost op: mei 18, 2012, 01:13:52 pm »
Goed, laat ik vers per vers eens reageren :)
Dat is wel een mooie toerusting voor vandaag. Zo heb ik de bijbel toch weer mooi meermalen gelezen vandaag :D

Titus 2:13
 13 terwijl wij verwachten de zalige hoop en verschijning van de heerlijkheid van de grote God en onze Zaligmaker, Jezus Christus.

Ja, wat zal ik zeggen. Het is zo. Jezus is één met zijn Vader, dus onze God door de Heilige Geest die in Hem leeft. Het geheim is het volmaakt sterven aan jezelf en volmaakt zijn in God. Jezus leeft geen moment voor zichzelf. Voor de volle honderd procent is God altijd in Hem aan het werk. Jezus is het Huis van de Vader. Zijn hart is Zijn Tempel.
Waar onze harten nog dikwels vervuild is, daar is geen spoortje vuil in Jezus te vinden. Wanneer je het hart van Jezus bezoekt, dan kom je bij God zelf aan Huis.
 
Johannes 20:28
 27 Daarna zei Hij tegen Thomas: Kom hier met uw vinger en bekijk Mijn handen, en kom hier met uw hand en steek die in Mijn zij; en wees niet ongelovig, maar gelovig.
 28 En Thomas antwoordde en zei tegen Hem: Mijn Heere en mijn God!

Thomas herkende in Jezus God. Logisch: want God is in Jezus en Jezus is in God.
Wie Jezus hoort spreken en ziet leven, die ziet God door Jezus heen spreken en door Jezus heen leven. Echter meer dan door de profeten. Jezus is één met Hem. Daar wij als mensen niet kunnen voorstellen dat 2 toch één kan zijn, daar is bij God Eén, terwijl je toch twee dacht te zien. :)
Mensen zijn zo verdeeld, dat ze niet snappen dat God intern niet verdeeld is. Hij is één en valt niet op te delen.

Warrig hé? :)
 
Jezus weersprak dit niet, nee Hij zei:
 29 Jezus zei tegen hem: Omdat u Mij gezien hebt, Thomas, hebt u geloofd; zalig zijn zij die niet gezien zullen hebben en tochzullen geloven.

Dank je :)
« Laatst bewerkt op: mei 18, 2012, 01:14:47 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #31 Gepost op: mei 18, 2012, 02:11:47 pm »

quote:

gaitema schreef op 18 mei 2012 om 13:05:
Tja, dat is nu typisch zo iets wat ik bedoel met bidden en bijbel open slaan. Je leest ook regelmatig geweldige dingen die over het thema gaan, omdat er nogal wat van te vinden is. Het kan dan door God gegeven zijn of je hebt het zo gevonden. Kan allemaal.
Maar omdat je het als van boven gegeven ziet, dan wil ik het wel beamen voor je:
Ja Jezus is God :)
Dat heb ik ook niet ontkent.


Het gaat anders:
Ik heb sinds het bestaan van de iPhone gevraagd aan de HEER of Hij met mij wil communiceren middels een applicatie op de iPhone. Een bijbel programma die een willekeurige bijbelvers geeft bij schudden van de telefoon. Die noem ik daarom schud-bijbel.
Als ik om antwoorden vraag en openbaringen dan voel ik soms de "aandrang" om de Schrift te schudden. Soms is het niets, althans kan ik het niet plaatsen, maar heel vaak komt er een bijbel-vers die exact daarover gaat waarvoor ik heb gebeden.

Zoals recent dus deze beide verzen komen, juist nu het zo ter sprake komt op het forum.

Ik sla die ook allemaal op voor mezelf. Voorbeelden te over waar ook bij mijn vrouw de haren van overeind gaan staan. Echt rake antwoorden, die ik vaak op een andere manier ook bekrachtigd krijg. Soms als het echt belangrijk is vraag ik om een bevestiging. Meestal komt er later nog een vergelijkbare tekst tevoorschijn of soms dezelfde. Dezelfde is nu net iets wat deze applicatie noot doet, want de bedoeling is dat het steeds willekeurige bijbelverzen geeft.

Ook hier is het een kwestie van wel of niet geloven.
je kan het ontkennen en naast je neerleggen en daarmee een communicatie-lijn afkappen, of het accepteren al toetsend aan de Schrift.

Voor hier is het te veel en te lang om de vele voorbeelden te geven die er zijn geweest. Maar mocht je belangstelling hebben kan ik er elders wel eens wat over meedelen.
« Laatst bewerkt op: mei 18, 2012, 02:13:44 pm door itsmetoo »
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #32 Gepost op: mei 19, 2012, 10:33:11 am »
Zal het zo zeggen: ik heb dat ook wel eens dat God via bijbelteksten echt antwoord geeft, maar ik wil Hem niet voor mijn karretje spannen. Het zou makkelijk zijn als ik bij alles wat ik heb de bijbel raadpleeg om antwoorden en dat altijd maar ontvang. Wist je dat in de New Age mensen ook bij heel veel gebeurtenissen op een dag waar ze beslissingen over moeten nemen, een lot werpen? Door kaarten te leggen enzo. Zodat het besluit daaruit op te maken is?
Ik wil het daarom aan God overlaten hoe Hij mij helpt in het leven. God communiseerd op vele manieren.
Ik zocht een leider voor de club en had een lijstje opgesteld van mogelijke leiders. Ik bad wie het worden moest. Kwam er toen één voorbij reclamefolders bezorgen. Ik direct naar buiten en het haar vragen. Ze wilde er wel over na denken en was heel gemotiveerd. Nu is ze leider. Daardoor ging ik wel te laat weg voor mijn werk. Ik zat daar mee. Was te vliegerig op de weg, waardoor ik te kort op een invoegende vrachtwagen kwam, waardoor ik tegen de vangrail reed. Hij vergoede een deel van het bedrag en kende nog een beunhaas waardoor het goedkoop kon. Eigenlijk werd na de reparatie mijn auto er nog mooier op ook en ik had een goede reden om te laat op mijn werk te komen. Wie zal het je immers kwalijk nemen dat je te laat bent, omdat je auto tegen de vangrail is geklapt?  Al gaat het hier op een vreemde manier, ik kreeg nog hulp vanuit het werk ook.
Ik vond het erg boeiend allemaal :)

Ik zocht ook werk zonder dat ik diploma's heb. In deze tijd heb ik het gevonden en zit er goed in dit bedrijf. Ik heb net een contactverlenging gekregen.

Tienerwerk
Ik vroeg me af of een stukje wat ik las, aan de tieners op de tienerclub doorgegeven moest worden. Een stukje over een genezingswonder van ernstige brandwonden bij een 13 of 14jarig meisje uit India. Die brandwonden liep ze op door Hindoeëxtremisten die haar gezicht haast in een openhaard hield, omdat ze haar geloof in Jezus niet wilde opzeggen. Mijn moeder kwam op bezoek. Ik liet haar het stukje lezen zonder over de tienerclub te hebben en ze reageerde er direct op: "moet je aan de tieners op de tienerclub laten zien!" Zo had ik antwoord van God gekregen en ben ik er mee naar de club gegaan. De tieners waren er helemaal door geboeid. Er stonden twee foto's van haar in het blad. Voor en na die tijd. Die foto's bleven ze maar naar turen.
Ik kon met moeite het blad terug krijgen :)
Trouwens ook hier weer. In het stukje werd er helemaal niet over gebeden gesproken. Maar haar moeder en nog een paar vrouwen bij haar getuigden hoe Jezus haar genezen had van haar brandwonden, omdat ze haar geloof niet opgegeven had toen haar dat werd aangedaan. De ernstige wonden met hele ernstige grote blaren trokken gewoon weg. Geen litteken dat er aan herinderd. Onvoorstelbaar.

God spreekt door  boeken, zoals de Bijbel
Bijbelteksten geeft Hij zo ook wel. Maar ik laat het aan God over hoe Hij antwoord en of Hij antwoord. Het is aan Hem.
Zo lag ik veel wakker van een meid die ik opeens weer na jaren zag en me stijl voorbij keek. Iemand die de kerk eens bezocht, omdat ze in de buurt was. Vroeger was ik er voorbij gelopen hoewel ze de aandacht trok en ik haar ook wel leuk over vond komen, maar in een tijd dat ik zelf er door heen zat en mezelf een loser voelde. Een hele mooie meid, maar ik ken haar niet, wat het nog moeilijker voor me maakte. Ik schatte haar te hoog gegrepen voor me in, omdat ik bijvoorbeeld zelf op het speciaal onderwijs heb gezeten en met een achterstand van een paar jaar op de leeftijdgenoten pas later tot bloei kwam en de MBO bezocht, die ik trouwens niet kon afmaken. Ik faalde tijdens mijn stage. God dank faalde ik, want anders had ik een wereldse identiteit op waarde geschat. Een onbewuste arrogantie en eigenroem begon er in te sluipen. Want dat had ik toch maar mooi gedaan hé?
Ik begon te geloven dat ik namelijk als MBOer een middelbare burger was.  Die identiteit verloor ik als een donderslag bij heldere hemel. Opdat God ver weg was voor me, voelde ik me toen compleet leeg, een loser en zelfs door God haast vergeten. Ik had toen het gevoel tegen een muur te bidden en er alleen voor te staan. God was voor mij in China. Daar was Hij aan het werk.

Ik las echter tijdens het wakker liggen over haar 's nachts dit jaar in een christelijke boek van broeder evangelist Yun uit China (oprichter van de huiskerkbeweging) over hoe je een tijd nodig hebt om in een ei als vogel volwassen te worden. Wanneer je het ei te vroeg zelf los maakt, dan gaat de kuiken dood. Zo is dat ook met mensen, stelde hij. Soms maak je dingen mee, omdat je nog in dat ei zit.
Ik snapte hierdoor dat ik er toen niet klaar voor was en daarom haar liet lopen. Echter las ik ook in de bijbel over wolken in de gemeente die overdrijven, maar geen regen geven. Die puur reageren vanuit instinktieve inpulsen en meer met het uiterlijk bezig zijn, dan met het innerlijk. Ik snapte hierdoor dat dit zo'n wolk kon zijn geweest in mijn leven.
Ik kon mijn slaap weer vatten en het los laten. Dit was in de kerstvakantie.
Ik kreeg door welke intimidatiespelletje satan hier in gespeeld heeft.

Een eerdere spelletje van hem was jaren eerder. Ook uit een kerk herkende ik een mooie meid in de disco. Maar ik ergerde me over haar. Ze ging met de ene na de andere kerel op pad. Soms omhelste ze pal voor mijn neus elkaar, zonder dat ze het zo door had. Dan had ze het opeens door en voelde zich schuldig voor mij. Ik draaide me dan maar om en haalde bier voor mijn vrienden. Meerdere keren probeerde ze tussen die vriendjes door mijn aandacht ook te vragen. Versprijd over ongeveer 2 jaar dat ze daar liep heeft ze het wel eens geprobeerd. Maar ik twijfelde over haar. Als loser ging ik zo eens naar huis met tranen in mijn ogen. Compleet verward pakte ik thuis een tv-gids van de EO. Las er toen een artikel over een evangeliste onder wikkaheksen enzo. De evangeliste sprak in dat stukje de voor mij rake woorden: "door angst, ontmoediging en intimidatie, slaagt satan er vaak in om overwinnaars van God, te laten geloven dat ze verliezers zijn."
Later las ik in de bijbel in Genesis 6 over beroemdheden die hun oog lieten vallen op mooie vrouwen en op basis van hun schoonheid zich tot vrouw namen wie ze maar verkozen. God besloot daarop zijn Heilige Geest uit de mensen terug te trekken, nu ze zo vleselijk waren gebleken.

Ik schrok en ben me er van bewust, dat ik in mijn vertwijfeling, verwarring en besluiteloosheid een groot gevaar voor mijn geestelijk leven aan me voorbij heb laten trekken. Ongemerkt was ik daardoor geen loser, maar juist een overwinnaar van God gebleken.
Dat is echt genade. Anders kan ik het niet zeggen, want ik doolde in het donker en wist niet wat ik deed.
« Laatst bewerkt op: mei 19, 2012, 11:42:12 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #33 Gepost op: mei 19, 2012, 11:16:59 am »
ps. je denkt misschien: wat een stijfkop! :)
Maar ergens word ik hier wel door bemoedigd. Mijn vertrouwen op God wordt wel gevoed zo.

We moeten ook niet gaan neuzelen rondom de relatie tussen God en zijn Zoon. Ze zijn één en Jezus is God. Klaar!
We zijn als mensen die er toch naar kijken, zoals een kat bij ons op de poef voor de tv zat te kijken waar die mensen in de film nu bleven.  :P
We kunnen er toch met onze kop niet bij.
Aanbid gewoon de God Jezus en de God in Jezus  :ja:
« Laatst bewerkt op: mei 19, 2012, 11:19:04 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #34 Gepost op: mei 19, 2012, 11:27:55 am »

quote:

gaitema schreef op 19 mei 2012 om 10:33:
Zal het zo zeggen: ik heb dat ook wel eens dat God via bijbelteksten echt antwoord geeft, maar ik wil Hem niet voor mijn karretje spannen. Het zou makkelijk zijn als ik bij alles wat ik heb de bijbel raadpleeg om antwoorden en dat altijd maar ontvang.

Niemand kan de HEER voor het eigen karretje spannen, dan ontvang je geen antwoorden als Hij het niet wil. Zo simpel is dat. Het moet ook altijd weer samengaan met intensief gebed. Waarbij de antwoorden heus een week later komen kunnen. De HEER wil immers niets liever dan Zijn kinderen leiden en dat zijn kinderen alles met Hem delen voor beslissingen te nemen. Maar er zijn ook andere methodes, dat klopt, ook bij mij.

quote:

Wist je dat in de New Age mensen ook bij heel veel gebeurtenissen op een dag waar ze beslissingen over moeten nemen, een lot werpen? Door kaarten te leggen enzo. Zodat het besluit daaruit op te maken is?

Ja dat weet ik, maar dit gaat niet in samenspraak met het gebed tot JHWH, de GOD van Israel, Abraham, Isaac en Jacob in Naam van Jezus Christus. De satan aapt immers alles na.

quote:

Ik wil het daarom aan God overlaten hoe Hij mij helpt in het leven. God communiseerd op vele manieren.
Ik zocht een leider voor de club en had een lijstje opgesteld van mogelijke leiders. Ik bad wie het worden moest. Kwam er toen één voorbij reclamefolders bezorgen. Ik direct naar buiten en het haar vragen. Ze wilde er wel over na denken en was heel gemotiveerd. Nu is ze leider.

Dergelijke wijzen herken ik en is OOK een methode van de HEER. Zoals ik al eens eerder schreef laat de HERE ook soms niets weten en opent en sluit gewoon de deuren war Hij die nodig acht. Het is dus niet alleen maar via de schud-bijbel, maar OOK op andere manieren. Familiy-7 TV en zelfs internet.

quote:

Daardoor ging ik wel te laat weg voor mijn werk. Ik zat daar mee. Was te vliegerig op de weg, waardoor ik te kort op een invoegende vrachtwagen kwam, waardoor ik tegen de vangrail reed. Hij vergoede een deel van het bedrag en kende nog een beunhaas waardoor het goedkoop kon. Eigenlijk werd na de reparatie mijn auto er nog mooier op ook en ik had een goede reden om te laat op mijn werk te komen. Al gaat het hier op een vreemde manier.

Begrijp ik het juist dat de HEER je hier als het ware financieel zegende en zo de auto kon laten herstellen?

quote:

Ik zoek werk zonder dat ik diploma's heb. In deze tijd heb ik het gevonden en zit er goed. Net een contactverlenging gekregen.

Dat is mooi voorbeeld hoe de HEER zegent, net als bij mijn broer  :-)
Sinds hij geloofd (nu zo'n 3 jaar gelden, heb er samen met mijn moeder hard voor gebeden, of de HEER hem wilde aanraken) is zijn leven meer gezegend.
Mijn broer had problemen op zijn werk, men probeerde hem eruit te werken omdat hij niet de juiste papieren had. Ik adviseerde mijn broer om het geheel in de handen van de HEER te leggen (na de eigen ervaring die ik had en worstelde om niet de oude fouten in mijn leven weer te maken). Mijn broer is veel minder agressief van aard dan ik en dus negeerde hij de personen en bleef gewoon bidden. Ook voor degenen die hem zo misselijk behandeleden en probeerden hem eruit te werken.

Mijn broer werd dus vals beschuldigd, maar bleef kalm en legde zijn baas alles rustig uit, maar zonder kwaad te spreken over zijn collega's en direct leidinggevenden. Ook toen de directie daarna viste deed hij het niet. Dit had veel indruk gemaakt op de directie.

Uiteindelijk werd er elders een vestiging geopend en zocht men iemand voor een leidinggevende functie. Doordat men NU mijn broer kende bij de directie (anders zou dat nooit zijn geweest) dacht men aan mijn broer en lieten hem weer opdraven. Mijn broer dacht toen dat ie alsnog de zak zou krijgen, maar in plaats daarvan werd hem gevraagd of hij geen belangstelling had voor deze nieuwe functie. Toen hij tegenwierp geen diploma's te hebben daarvoor, negeerde men dat en vroeg of hij het zou willen proberen. De gedrevenheid zat bij directie zeg maar.
Nu doet hij het sinds een jaar en het gaat super. Eerst was hij wel wat bang ervoor, maar ik zei tegen hem dat als de HEER je zo zegent, Hij je ook zegent met de talenten die nodig zijn om het te kunnen. Ook zo leidt de HEER inderdaad ! _O_

Zelf zo ook eens iemand aangenomen voor onze IT afdeling:
Betrokkene had geen diploma's maar was handig met computers en kon programmeren in Unix. Hij was erg gemotiveerd en toen ineens op het moment dat ik in zijn cv kijk en het woord kerk zie, hoor ik het hem ook zeggen "kerk".

Snel vraag ik in een schiet gebedje aan de HEER of dit van Hem is, of Hij mij iets wil duidelijk maken. Daarover nog aan het nadenken bidt ik na 15 minuten weer snel tot de HEER en zeg "Als dit kerk van u is, geeft u mij dan svp een bevestiging, laat hem nogmaals kerk... op dat moment zegt de sollicitant weer kerk. Ik vraag nog ff tot verbazing van de PZ man naast me door over de kerk, hoor welke enz.
Na het gesprek heb ik de voorganger gebeld en gevraagd of hij deze persoon ook kende. Ja dat was het geval, de gemeente had zelfs die zondag gebeden voor hem en zijn komende sollicitatie gesprek. Ik kon dus antwoorden, nu de gebeden zijn verhoord pastor, hij heeft de functie. Ik wist gewoon dat het de Wil van de HEER was en dat het goed zat. De PZ man naast me begreep "mijn keuze" niet, er waren meerdere kandidaten met betere diploma's wat hem betreft.

quote:

Ik vroeg me af of een stukje wat ik las aan de tieners op de tienerclub doorgegeven moest worden. Een stukje over een gebedsgenezingswonder van ernstige brandwonden bij een 13 of 14jarig meisje uit India. Die brandwonden liep ze op door Hindoeëxtremisten die haar gezicht haast in een openhaard hield, omdat ze haar geloof in Jezus niet wilde opzeggen. Mijn moeder kwam op bezoek. Ik liet haar het stukje lezen zonder over de tienerclub te hebben en ze reageerde er direct op: "moet je aan de tieners op de tienerclub laten zien!" Zo had ik antwoord van God gekregen en ben ik er mee naar de club gegaan. De tieners waren er helemaal door geboeid. Er stonden twee foto's van haar in het blad. Voor en na die tijd. Die foto's bleven ze maar naar turen.
Ik kon met moeite het blad terug krijgen :)

Ja mooi, mijn vriendin is vaak het klankbord voor mij. Zij voelt vaak antwoorden over zaken waarvoor ik bid zonder dat zij het weet. Ze komt dan met een bijbelvers of gewoon iets waarvan ze zegt, ik voel dat ik dit of dat moet zeggen. Ze weet niet waarom, maar als het dan gezegd is, is duidelijk dat het een antwoord is van de HEER. Uiteraard is de HEER niet afhankelijk van 1 medium of manier.

quote:

Bijbelteksten geeft Hij zo ook wel. Maar ik laat het aan God over hoe Hij antwoord en of Hij antwoord. Het is aan Hem.

Uiteraard is de HEER niet afhankelijk van 1 medium of manier. Daarom schud ik ook niet gelijk na gebed, pas als ik die aandrang sterk voel, waardoor er dan ook veelal een rake tekst komt. Daar gaat soms best wel tijd overheen.

quote:

Zo lag ik veel wakker van een meid die ik opeens weer na jaren zag en me stijl voorbij keek. Iemand die de kerk eens bezocht, omdat ze in de buurt was. Vroeger was ik er voorbij gelopen, in een tijd dat ik zelf er door heen zat. een hele mooie meid, maar ik ken haar niet.
Toen las ik in een christelijke boek van broeder evangelist Yun uit China (oprichter van de huiskerkbeweging) over hoe je een tijd nodig hebt om in een ei als vogel volwassen te worden. Wanneer je het ei te vroeg zelf los maakt, dan gaat de kuiken dood. Zo is dat ook met mensen, stelde hij. Soms maak je dingen mee, omdat je nog in dat ei zit.
Ik snapte hierdoor dat ik er toen niet klaar voor was en daarom haar liet lopen. Echter las ik ook in de bijbel over wolken in de gemeente die overdrijven. Die puur reageren vanuit instinktieve inpulsen en meer met het uiterlijk bezig zijn, dan met het innerlijk. Ik snapte hierdoor dat dit zo'n wolk kon zijn geweest in mijn leven.
Ik kon mij slaap weer vatten en het los laten.
Ik kreeg ik door welke intimidatiespelletje satan hier in gespeeld heeft.
Ja het zou kunnen dat deze mooie meid je van de kerk of HEER had weggetrokken anders en dat je daarvoor behoed bent. Meestal zit satan in de mooie hoek zeg maar. Niet altijd zoals mijn eigen vrouw bewijst, maar dat was eerst voor we tot geloof kwamen ook niet zo.
« Laatst bewerkt op: mei 19, 2012, 12:05:07 pm door itsmetoo »
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #35 Gepost op: mei 19, 2012, 12:47:09 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 19 mei 2012 om 11:27:

Niemand kan de HEER voor het eigen karretje spannen, dan ontvang je geen antwoorden als Hij het niet wil. Zo simpel is dat. Het moet ook altijd weer samengaan met intensief gebed. Waarbij de antwoorden heus een week later komen kunnen. De HEER wil immers niets liever dan Zijn kinderen leiden en dat zijn kinderen alles met Hem delen voor beslissingen te nemen. Maar er zijn ook andere methodes, dat klopt, ook bij mij.


Dit maakt het voor mij helderder. Dank je :)
Zo kan ik het wel beamen.

quote:


Ja dat weet ik, maar dit gaat niet in samenspraak met het gebed tot JHWH, de GOD van Israel, Abraham, Isaac en Jacob in Naam van Jezus Christus. De satan aapt immers alles na.

Zelfs binnen het christendom. Zoals je al benoemde met wat voorbeelden.
Daar heb je gelijk in.

quote:

Dergelijke wijzen herken ik en is OOK een methode van de HEER. Zoals ik al eens eerder schreef laat de HERE ook soms niets weten en opent en sluit gewoon de deuren war Hij die nodig acht. Het is dus niet alleen maar via de schud-bijbel, maar OOK op andere manieren. Familiy-7 TV en zelfs internet.

Okido.


[...]

quote:


Begrijp ik het juist dat de HEER je hier als het ware financieel zegende en zo de auto kon laten herstellen?

Voor een deel moest ik het ook zelf vergoeden, maar het was zo wel een stuk betaalbaarder ja :) Dat zie ik wel als zo'n geluk, waar God vast en zeker de hand in heeft gehad. Dat net die vrachtwagenchauffeur dan weer de eigenaar was van dat bedrijf en het voor een klein deel wilde vergoeden en een goedekope beunhaas kende, wat het nog goedkoper maakte.

quote:


Nu doet hij het sinds een jaar en het gaat super. Eerst was hij wel wat bang ervoor, maar ik zei tegen hem dat als de HEER je zo zegent, Hij je ook zegent met de talenten die nodig zijn om het te kunnen. Ook zo leidt de HEER inderdaad ! _O_

Super voorbeeld :)
Al heeft centen geen waarde voor God, Hij wil je wel te gemoed komen in het leven, omdat Hij ieders welzijn wel wil bevorderen.  Te gelijk is het ook weer een beproeving. Kan je net als Job verantwoord omgaan met je geld en God blijven dienen? Of wordt dit een waterstroom waarmee de duivel je probeerd weg te spoelen? De hoer van Babilon is stinkend rijk en zij is gevallen. Daarom moeten we altijd het voorbeeld hierin van Jona blijven volgen en wakker blijven.
Maar het gaat om het voorbeeld: Jezus voorziet :)
Zijn karakervoorbeeld is ook fantastisch. Hoe God karakters zo kneed dat het vruchten afwerpt. Ik ben zelf ook wat van het aggressieve soms, dus voormij ook een levensles.

quote:

Na het gesprek heb ik de voorganger gebeld en gevraagd of hij deze persoon ook kende. Ja dat was het geval, de gemeente had zelfs die zondag gebeden voor hem en zijn komende sollicitatie gesprek. Ik kon dus antwoorden, nu de gebeden zijn verhoord pastor, hij heeft de functie. Ik wist gewoon dat het de Wil van de HEER was en dat het goed zat. De PZ man naast me begreep "mijn keuze" niet, er waren meerdere kandidaten met betere diploma's wat hem betreft.

Geweldig!   :*)
Schitterende getuigenis.


[...]

quote:Ja mooi, mijn vriendin is vaak het klankbord voor mij. Zij voelt vaak antwoorden over zaken waarvoor ik bid zonder dat zij het weet. Ze komt dan met een bijbelvers of gewoon iets waarvan ze zegt, ik voel dat ik dit of dat moet zeggen. Ze weet niet waarom, maar als het dan gezegd is, is duidelijk dat het een antwoord is van de HEER. Uiteraard is de HEER niet afhankelijk van 1 medium of manier.

Doet me denken aan mijn broertje. Ik schreef wel eens tekstjes uit de bijbel op kleine papiertjes. Ik lag boven in de stapelbed en hij onder. Hij bas zo een keer om iets en toen fladderde langs de bedrand zo'n papiertje naar zijn bed. Hij las het en kreeg zo het antwoord op zijn gebed. Dat vertelde hij me later. zo vond ik ook eens een tekst terug in een tas op Flevo toen ik weer iemand voorbij had laten gaan. Een tekst van Samuël: "ga niet de weg achter iets aan dat je niet bevrijd of je niets opleverd, omdat het niets is."
Zo kan ik wel even doorgaan, maar het spreekt voor zich :)


[...]

quote:Uiteraard is de HEER niet afhankelijk van 1 medium of manier. Daarom schud ik ook niet gelijk na gebed, pas als ik die aandrang sterk voel, waardoor er dan ook veelal een rake tekst komt. Daar gaat soms best wel tijd overheen.

Zo begrijp ik het. Ik heb het dus kennelijk toch ergens net zo, al bid ik belabberd eigenlijk. Het verwonderd me hoe God belabberde gebeden verhoord en bij mij zelfs reageerd op lauter gedachtes die in me opkomen.
Ik geloof dat bidden gewoon je gedachten delen is.


[...]

quote:Ja het zou kunnen dat deze mooie meid je van de kerk of HEER had weggetrokken anders en dat je daarvoor behoed bent. Meestal zit satan in de mooie hoek zeg maar. Niet altijd zoals mijn eigen vrouw bewijst, maar dat was eerst voor we tot geloof kwamen ook niet zo.
Ja, dat is me wel heel duidelijk geworden. Ik kan wel zeggen dat je me helpt in een thema in mijn leven waar ik tegenover God vragen over had. God zegt hiermee eigenlijk: "ge hebt het goed gezien manneke :) "
Een nieuwe start is een nieuw begin

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #36 Gepost op: mei 19, 2012, 06:42:29 pm »

quote:

gaitema schreef op 19 mei 2012 om 12:47:
Voor een deel moest ik het ook zelf vergoeden, maar het was zo wel een stuk betaalbaarder ja :) Dat zie ik wel als zo'n geluk, waar God vast en zeker de hand in heeft gehad. Dat net die vrachtwagenchauffeur dan weer de eigenaar was van dat bedrijf en het voor een klein deel wilde vergoeden en een goedekope beunhaas kende, wat het nog goedkoper maakte.

Ik ben er absoluut van overtuigd dat de HEER op dergelijke wijze Zijn Helpende Hand uitstrekt naar Zijn kinderen. geld is onbelangrijk voor Hem, maar Hij wee wel dat we niet zonder kunnen en zal in datgene voorzen opdat we normaal kunnen leven.

Zelf zie ik het als ik geld opzij leg om Joden terug te halen naar het Beloofde land, uit Rusland en Ukraine, Afrika en India. In plaats van 10% naar de kerk kan ik zo 10% aan GOD geven en meehelpen Zijn Wil om het huis van israel thuis te brengen.

Zie http://christenenvoorisra...cten/breng-de-joden-thuis
Ezechiel 36
24 Ik zal u uit de heidenvolken halen en u uit alle landen bijeenbrengen. Dan zal Ik u naar uw land brengen.

en

Jesaja 43
5   Wees niet bevreesd, want Ik ben met u.
Vanwaar de zon opkomt, zal Ik uw nageslacht halen
en vanwaar zij ondergaat zal Ik u bijeenbrengen.
6 Ik zal zeggen tegen het noorden: Geef!
En tegen het zuiden: Weerhoud niet!
Breng Mijn zonen van ver,
en Mijn dochters van het einde der aarde.


en

Jeremia 16
15 maar: Zo waar de HEERE leeft, Die de Israëlieten uit het land in het noorden en uit al de landen waarheen Hij hen verdreven had, geleid heeft. Ik zal hen terugbrengen in hun land, dat Ik hun vaderen gegeven heb.
Meestal lukt het om maandelijks een Jood terug te laten keren naar het beloofde land en als je daar dan voor gaat, bijvoorbeeld om ook Joden uit Afrika of India terug te laten keren wat duurder is, dan merk ik dat ik financieel nog meer gezegend word om dat te doen lukken.

quote:

Super voorbeeld :)
Al heeft centen geen waarde voor God, Hij wil je wel te gemoed komen in het leven, omdat Hij ieders welzijn wel wil bevorderen.  Te gelijk is het ook weer een beproeving. Kan je net als Job verantwoord omgaan met je geld en God blijven dienen? Of wordt dit een waterstroom waarmee de duivel je probeerd weg te spoelen?

Rijk zijn is niets mis mee, maar je vele geld egoïstisch besteden en niet delen en er niet het goede mee doen, dat is wel verkeerd.

quote:

Maar het gaat om het voorbeeld: Jezus voorziet :)
Zijn karakervoorbeeld is ook fantastisch. Hoe God karakters zo kneed dat het vruchten afwerpt. Ik ben zelf ook wat van het aggressieve soms, dus voor mij ook een levensles.

Mozes was immers ook geen lieverdje, Hij sloeg een Egyptenaar dood die een Israëliet mishandelende. Er is mijns inziens een groot verschil tussen agressief zijn van aard of doortrapt zijn en gemeen zijn.
Zo zal ik in een opwelling best nog eens losse handjes kunnen hebben als ik onrecht zie gebeuren. Maar dat is mijns inzien minder ernstig en gluiperig dan lieden die trucjes uitdenken om efficiënter te kunnen werken ten kosten van gewone mensen met gewone banen, om zelf een bonus op te strijken. Persoonlijk zal je mij dat nooit zien doen. Ik denk namelijk dat de HEER je zoiets echt op je eigen leven laat terugkeren in welke vorm dan ook.

quote:

Doet me denken aan mijn broertje. Ik schreef wel eens tekstjes uit de bijbel op kleine papiertjes. Ik lag boven in de stapelbed en hij onder. Hij bas zo een keer om iets en toen fladderde langs de bedrand zo'n papiertje naar zijn bed. Hij las het en kreeg zo het antwoord op zijn gebed. Dat vertelde hij me later. zo vond ik ook eens een tekst terug in een tas op Flevo toen ik weer iemand voorbij had laten gaan. Een tekst van Samuël: "ga niet de weg achter iets aan dat je niet bevrijd of je niets opleverd, omdat het niets is."
Zo kan ik wel even doorgaan, maar het spreekt voor zich :)
Ja mooi, dat is inderdaad de Liedende en Sturende Hand van de HEER in het Leven van Zijn kinderen. Dat zijn van die momenten (vind ik) dat je de waarheid voelt in de Belofte van de HEER, dat als Hij met u is, wie zal tegen u zijn !

quote:

Zo begrijp ik het. Ik heb het dus kennelijk toch ergens net zo, al bid ik belabberd eigenlijk. Het verwonderd me hoe God belabberde gebeden verhoord en bij mij zelfs reageerd op lauter gedachtes die in me opkomen.
Ik geloof dat bidden gewoon je gedachten delen is.
Bidden is heel persoonlijk en super krachtig. Het is inderdaad je gedachten delen met Hem, bij alles wat in je leven gebeurd. Het gaat niet om de vorm. Belabberd bidden kan denk ik niet, als het maar oprecht is, uit het hart en niet alleen maar bevragen voor jezelf, denk ik. Ik bid op de heen en terug reis van en na mijn werk in de auto, ongeveer een uur. Of de tijd dat ik anders zou reizen als ik thuiswerk. Een deel veel vaste gebedspunten voor anderen, zieken, Israël, de regering, ons land, gevangen Christenen in communistische en islamitische landen, maar ook voor die Joodse ontvoerde militair Gilad Shalit heb ik heel lang gebeden. Wat mij wel opvalt is dat sinds ik nu een aantal jaren mijn gebed begin met het aanroepen van de HEER als JHWH, GOD van irae, Abraham, Isaac en Jacob het allemaal wat krachtiger is geworden. Als of ik duidelijker specificeer tot Wie ik mijn gebed richt ! De satan kan niet op die zetel gaan zitten en wel op die van een afgod. Ook probeer ik in elk gebed Jezus Christus te danken voor Zijn Kruisoffer dat Hij voor ons zo geleden heeft. Want uiteindelijk kunnen we Hem daarvoor niet voldoende danken !

quote:

Ja, dat is me wel heel duidelijk geworden. Ik kan wel zeggen dat je me helpt in een thema in mijn leven waar ik tegenover God vragen over had. God zegt hiermee eigenlijk: "ge hebt het goed gezien manneke :) "
Geweldig toch? Dat de HEER zelfs op deze wijze met Zijn en door Zijn kinderen communiceert? Wat dat betreft zijn we maar enorm gezegend dat we Zijn Kinderen mogen zijn, van de Enige Levende GOD van Israël, JHWH ! Prijs Hem in Jezus Naam !
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #37 Gepost op: mei 19, 2012, 07:52:19 pm »
Interessant. Ik kan hierin meegaan.

Ik heb weer stof tot nadenken.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Trajecto

 • Berichten: 4990
 • Nulla aetas ad discendum sera
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #38 Gepost op: mei 19, 2012, 11:31:26 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 18 mei 2012 om 14:11:
[...]

Het gaat anders:
Ik heb sinds het bestaan van de iPhone gevraagd aan de HEER of Hij met mij wil communiceren middels een applicatie op de iPhone. (...)

B) Mag ik dit nogal vreemd vinden?

Het is zo dat het lot laten beslissen niet onbekend was in de Bijbel. Zo werd bijvoorbeeld door het lot te werpen bepaald wie er, in de plaats van Judas, apostel zou worden. En dat wat jij doet lijkt daar wellicht wat op.
Het lijkt ook op waarzeggerij e.d. en het verbaast me hier in de categorie Gereformeerd leven dit verhaal van jou tegen te komen.
Ik denk dat we met zulke dingen toch wel voorzichtig moeten zijn.

Ik weet niet waar je het idee aan ontleent dat God je hier een antwoord zou geven; ik geloof wel dat zulksoortige dingen als jij doet soms frappante resultaten kunnen geven, maar ik geloof ook dat je er voorzichtig mee moet zijn. Als er, als je je met zoiets bezig houdt, al antwoorden komen die toepasselijk lijken te zijn, weet je toch niet echt of deze een positieve of een negatieve oorsprong hebben. Ik wil niet iets opleggen maar ikzelf sta er huiverig tegenover; maar wie ben ik om een ander iets uit het hoofd te praten als hij er baat bij heeft, of meent te hebben...(?)

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #39 Gepost op: mei 20, 2012, 12:12:21 am »

quote:

Trajecto schreef op 19 mei 2012 om 23:31:
[...]

B) Mag ik dit nogal vreemd vinden?

Dat mag, is een vrij land.

quote:

Het is zo dat het lot laten beslissen niet onbekend was in de Bijbel. Zo werd bijvoorbeeld door het lot te werpen bepaald wie er, in de plaats van Judas, apostel zou worden. En dat wat jij doet lijkt daar wellicht wat op.

Het gaat in samenwerking met intensief gebed, nooit zo maar. Het zijn antwoorden op vragen die ik in gebed deel. Zoals antwoorden ook via anderen, internet, Familiy-7 e.d. kunnen komen. Als ik het niet helemaal vertrouw of duidelijk vind dan vraag ik in gebed via een andere manier bevestiging.

Het heeft dus niets met waarzeggerij te maken, want ik vraag niets over de toekomst. Ik vraag antwoorden op zaken waarmee ik te maken heb. Ik vraag niet om te tonen wat er een bepaald moment zal gebeuren. Daar zal ook geen antwoord op komen denk ik. Maar wij christenen hebben een Levende GOD en geen (oneerbiedig gezegd) dode afgod Die wij mogen aanbidden. Ik heb wel veel voorbeelden opgeslagen van de antwoorden die ik ontvangen heb. Dat is ook niet wekelijks een paar of zo. Maar bij belangrijke zaken ontvang ik zo van de HEER soms mijn antwoorden. Voor Hem Die de hemel en de aarde geschapen heeft is dat immers een koud kunstje.

quote:

Ik denk dat we met zulke dingen toch wel voorzichtig moeten zijn.

Het kwam ter sprake over hoe de HEER ons leidt in het leven, niet meer en niet minder. Zoiets kan je ook niet zelf beslissen dat moet je doen in samenwerking met gebed door bijvoorbeeld te vragen aan de HEER of Hij zo wil communiceren.

Ik ben er achter gekomen doordat ik eerst gewoon dat gebruikte om een tekst te krijgen om uit te diepen, omdat het Woord van GOD mijn hobby is. Zo begonnen langzamerhand de antwoorden op deze manier heel specifiek te komen op vragen over het Woord en later ook dus andere zaken. Uiteraard leg ik een tekst ter zijde als ik deze niet plaatsen kan. Dan beschouw ik dat als niet geantwoord door de HEER. Niet elke ontvangen tekst wordt door mij klakkeloos als antwoord van de HEER aangenomen. Alleen die echt de spijker op zijn kop slaan. Zoals de beide teksten die ik kreeg waardoor dit alles ter sprake is gekomen.

quote:

Ik weet niet waar je het idee aan ontleent dat God je hier een antwoord zou geven; ik geloof wel dat zulksoortige dingen als jij doet soms frappante resultaten kunnen geven, maar ik geloof ook dat je er voorzichtig mee moet zijn. Als er, als je je met zoiets bezig houdt, al antwoorden komen die toepasselijk lijken te zijn, weet je toch niet echt of deze een positieve of een negatieve oorsprong hebben. Ik wil niet iets opleggen maar ikzelf sta er huiverig tegenover; maar wie ben ik om een ander iets uit het hoofd te praten als hij er baat bij heeft, of meent te hebben...(?)

Het is net als met gaven van de Heilige Geest, die moeten we als christenen ook niet negeren omdat we misbruik door de boze vrezen. Daarmee "ontnemen" we de HEER Zijn Werkwijze. Maar we dienen wel alles te toetsen aan Zijn Woord, daarvoor is de Schrift er immers. De Heilige Geest zal immers nooit de Schrift tegenspreken.

Mocht er TOCH een keer misbruik door de boze worden gemaakt, dan vertrouw ik op de HEER dat Hij die verkeerde deur ook weer sluiten zal en de juiste deur openen. Daarom ook bid ik twee maal per dag een half uur waarin ik alles met de HEEr deel en Hem dank enz.

Maar inderdaad is voorzichtigheid altijd geboden, ik zou niet zomaar ook die applicatie kopen en gaan toepassen, het is iets dat je in gebed kunt vragen. Als de HEER weet dat iemand er serieus mee omgaat zal Hij er voor kunnen kiezen om zo te antwoorden. Dat is aan Hem en niet aan ons. Mijn verhaal was dan ook niet als "reclame" bedoeld of zo.

Maar het is ook jammer als we onze hoofden in het zand steken uit angst voor misbruik van de boze, is mijn mening. Zolang we alles maar toetsen en blijven toetsen aan de Schrift. We hebben als Zijn kinderen niet voor niets deze referentie ontvangen. In dit geval zijn de teksten afkomstig uit de Schrift, dus dat scheelt.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #40 Gepost op: mei 20, 2012, 12:32:39 am »

quote:

itsmetoo schreef op 20 mei 2012 om 00:12:

Het gaat in samenwerking met intensief gebed, nooit zo maar. Het zijn antwoorden op vragen die ik in gebed deel. Zoals antwoorden ook via anderen, internet, Familiy-7 e.d. kunnen komen. Als ik het niet helemaal vertrouw of duidelijk vind dan vraag ik in gebed via een andere manier bevestiging.
Er staat in je letterlijke bijbel iets te lezen daarover:
Deuteronomium 6:16 én Mattheus 4:7.
Waar ligt de grens tussen bidden en verzoeken?
Wanneer ben je tevreden met het antwoord van God?

quote:

Het heeft dus niets met waarzeggerij te maken, want ik vraag niets over de toekomst. Ik vraag antwoorden op zaken waarmee ik te maken heb. Ik vraag niet om te tonen wat er een bepaald moment zal gebeuren. Daar zal ook geen antwoord op komen denk ik. Maar wij christenen hebben een Levende GOD en geen (oneerbiedig gezegd) dode afgod Die wij mogen aanbidden. Ik heb wel veel voorbeelden opgeslagen van de antwoorden die ik ontvangen heb. Dat is ook niet wekelijks een paar of zo. Maar bij belangrijke zaken ontvang ik zo van de HEER soms mijn antwoorden. Voor Hem Die de hemel en de aarde geschapen heeft is dat immers een koud kunstje.
Prima, maar hoe weet jij zo zeker dat het van God komt? Elders beweer je namelijk dat God geen hulpverleners wil immers? Ik neem een zijweg maar wel een belangrijke meen ik.
Je stelt van alles "in naam van God", roept daar teksten bij (waarbij opvalt dat enige hermeneutiek je echt vreemd is) en baseert daar wat op.
Godfried Bomans schreef daar ooit een verhaal over....

quote:[...]

Het kwam ter sprake over hoe de HEER ons leidt in het leven, niet meer en niet minder. Zoiets kan je ook niet zelf beslissen dat moet je doen in samenwerking met gebed door bijvoorbeeld te vragen aan de HEER of Hij zo wil communiceren.
Ik werk nooit samen met gebed. Het gebed is mijn manier om God te benaderen, net zoals mijn leven dat is.
Samenwerken met gebed zou betekenen dat het gebed een zelfstandigheid is en dat is het niet toch?

quote:

Ik ben er achter gekomen doordat ik eerst gewoon dat gebruikte om een tekst te krijgen om uit te diepen, omdat het Woord van GOD mijn hobby is.
Hobby? Praat je zo over het Heilige Woord van de Ene? Alsof het een verzameling postzegels is? Volgens mij bedoel je wat anders :)
Citaat
Zo begonnen langzamerhand de antwoorden op deze manier heel specifiek te komen op vragen over het Woord en later ook dus andere zaken. Uiteraard leg ik een tekst ter zijde als ik deze niet plaatsen kan. Dan beschouw ik dat als niet geantwoord door de HEER. [/qoute] heel goed mogelijk dat juist je eigen handelen door een tekst terzijde te leggen de Geest tegenwerkt.
Welke maatstaf hanteer je om te bepalen of een tekst "past" of "niet past"?
In alles lijk jij te kiezen namelijk.
Wederom: lees Godfried Bomans even.

quote:

Niet elke ontvangen tekst wordt door mij klakkeloos als antwoord van de HEER aangenomen.
Waarmee jij dus bepaalt wat de Heer tegen je zegt?
Zo zeg je het namelijk wel steeds.

quote:[...]

Het is net als met gaven van de Heilige Geest, die moeten we als christenen ook niet negeren omdat we misbruik door de boze vrezen. Daarmee "ontnemen" we de HEER Zijn Werkwijze. Maar we dienen wel alles te toetsen aan Zijn Woord, daarvoor is de Schrift er immers. De Heilige Geest zal immers nooit de Schrift tegenspreken.

Mocht er TOCH een keer misbruik door de boze worden gemaakt, dan vertrouw ik op de HEER dat Hij die verkeerde deur ook weer sluiten zal en de juiste deur openen. Daarom ook bid ik twee maal per dag een half uur waarin ik alles met de HEEr deel en Hem dank enz.
Vindt je het heel erg vervelend dat je manier waarop je over je gebed spreekt mij doet denken aan Mattheus 6:6?

quote:

Maar inderdaad is voorzichtigheid altijd geboden, ik zou niet zomaar ook die applicatie kopen en gaan toepassen, het is iets dat je in gebed kunt vragen. Als de HEER weet dat iemand er serieus mee omgaat zal Hij er voor kunnen kiezen om zo te antwoorden. Dat is aan Hem en niet aan ons. Mijn verhaal was dan ook niet als "reclame" bedoeld of zo.
Toch kom je wel reclameachtig over: Ismetoo weet wat God wil en praat dagelijks met hem. Mijn gevoel is dat je juist daardoor je menselijke verplichting negeert. Je legt alles bij God terwijl de mens ook een eigen taak heeft.

quote:

Maar het is ook jammer als we onze hoofden in het zand steken uit angst voor misbruik van de boze, is mijn mening. Zolang we alles maar toetsen en blijven toetsen aan de Schrift. We hebben als Zijn kinderen niet voor niets deze referentie ontvangen. In dit geval zijn de teksten afkomstig uit de Schrift, dus dat scheelt.
Elders riep je dat dominees een "uitvinding van mensen" zijn, beweerde je dat hulpverleners niet van God gegeven zijn, was de uitleg van de Schrift niet van beland en zweerde je bij natuurmiddelen, desnoods van Boeddhistische aard (!!!). Enig idee waarom ik allemaal vragen aan je stel?
Mail me maar als je wat wilt weten

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #41 Gepost op: mei 20, 2012, 12:51:39 am »
.
« Laatst bewerkt op: mei 20, 2012, 12:55:04 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #42 Gepost op: mei 20, 2012, 12:51:42 am »
Even tussendoor. Als we leren van een bepaalde bijbeltekst als antwoorden op vragen waar we mee zitten, dan kunnen we dat lijkt me wel als een antwoord van God beschouwen. Al lees je de tien geboden en leer je daarvan, dan heb je van God geleerd. Wat hij zegt herken ik wel. Ik streed met de vraag waar het bij God om draait. Immers als je geloofd dat Jezus voor je gestorven is, ben je dan klaar? Nee, je moet ook goed leven, maar omdat we dat niet kunnen hebben we toch de kruisdood van Jezus nodig?
Ik raakte helemaal in de knoop in mijn gedachten er over. Ik bad er niet bewust voor, maar een week later ongeveer las ik voor het eerst in de bijbel het gedeelte over het lammen en bokkenoordeel. Die kende ik nog niet. Toen zag ik dat goed leven hand in hand gaat met Jezus volgen. Wat je voor een broeder doet, dat doe je voor Jezus.  Ik heb dat dus van God geleerd, kan ik stellen.
Zo begrijp ik ook zijn uitleg. Je zit met dergelijke vragen en vindt daar antwoorden op door bijbellezen en op andere manieren. Dat beschouw je dan als Gods antwoord. En volgens mij werkt God ook zo, immers wordt alles wat je onderneemt in je leven door God geleid. God heeft het van te voren in zijn plan gelegd dat je dit zou gaan doen. Hij is de regisseur van je leven. Hij schreef je leven als het ware van te voren uit en je ging dat gewoon doen. Daardoor is alles wat je doet niet enkel van je zelf, maar ook iets wat je kan door God.
Een bijzonder idee, maar niets kan je ondernemen zonder Hem.
« Laatst bewerkt op: mei 20, 2012, 12:54:18 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #43 Gepost op: mei 20, 2012, 01:01:41 am »

quote:

gaitema schreef op 20 mei 2012 om 00:51:
Even tussendoor. Als we leren van een bepaalde bijbeltekst als antwoorden op vragen waar we mee zitten, dan kunnen we dat lijkt me wel als een antwoord van God beschouwen. Al lees je de tien geboden en leer je daarvan, dan heb je van God geleerd. Wat hij zegt herken ik wel. Ik streed met de vraag waar het bij God om draait. Immers als je geloofd dat Jezus voor je gestorven is, ben je dan klaar? Nee, je moet ook goed leven, maar omdat we dat niet kunnen hebben we toch de kruisdood van Jezus nodig?
Ik raakte helemaal in de knoop in mijn gedachten er over. Ik bad er niet bewust voor, maar een week later ongeveer las ik voor het eerst in de bijbel het gedeelte over het lammen en bokkenoordeel. Die kende ik nog niet. Toen zag ik dat goed leven hand in hand gaat met Jezus volgen. Wat je voor een broeder doet, dat doe je voor Jezus.  Ik heb dat dus van God geleerd, kan ik stellen.
Snap ik en kan ik volgen :)

quote:

Zo begrijp ik ook zijn uitleg. Je zit met dergelijke vragen en vindt daar antwoorden op door bijbellezen en op andere manieren. Dat beschouw je dan als Gods antwoord.
Yep. vooral zonder te toetsen als het kan en dan zeggen dat het Gods mening is.
Sorry, maar als je wanhopig bent en je gooit de bijbel open en er volgt een zelfmoordtekst, doe je dat dan ook? HET IS WEL HET WOORD WAT TOT JE KOMT!

quote:

En volgens mij werkt God ook zo, immers wordt alles wat je onderneemt in je leven door God geleid. God heeft het van te voren in zijn plan gelegd dat je dit zou gaan doen. Hij is de regisseur van je leven. Hij schreef je leven als het ware van te voren uit en je ging dat gewoon doen. Daardoor is alles wat je doet niet enkel van je zelf, maar ook iets wat je kan door God.
Een bijzonder idee, maar niets kan je ondernemen zonder Hem.
Volgens mij werkt God helemaal niet zo. (ergo: Zijn wegen zijn ondoorgrondelijke)
Je komt het nergens in de Bijbel tegen en het is volgens mij een onheilige omgang met het Woord van Hem.
Dat er teksten zijn die je aanspreken neem ik voor lief: ik heb ook teksten waar ik veel kracht uit put.
Mail me maar als je wat wilt weten

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #44 Gepost op: mei 20, 2012, 01:26:16 am »

quote:

Riemer Lap schreef op 20 mei 2012 om 01:01:

 Yep. vooral zonder te toetsen als het kan en dan zeggen dat het Gods mening is.
Sorry, maar als je wanhopig bent en je gooit de bijbel open en er volgt een zelfmoordtekst, doe je dat dan ook? HET IS WEL HET WOORD WAT TOT JE KOMT!

Zo leek hij het te beweren, maar door het gesprek wat ik met hem vandaag had weet ik dat het zo bij hem niet is. Hij slaat de bijbel open en leest dingen waar hij soms wel wat aan heeft en dan weer niet. Soms zijn het antwoorden op gebeden van er net voor, maar heel vaak ook van een tijd langer geleden. Je bid iets en leest een week later iets wat een antwoord geeft op die vraag.
Zo werkt God naar mijn idee wel. Hij geeft altijd antwoord op gebeden waar Hij een antwoord op wil geven en geregeld is dat door mensen heen en door de bijbel.
Denk daar maar over na. "Bid en het zal je gegeven worden"staat in de bijbel. Hoe doet God dat?
Nou, vaak door de bijbel heen, door andere  boeken, door mensen heen of door iets wonderbaarlijks als een droom of zo. Op de één of andere manier heeft God dan daar wel wat mee te maken gehad, al leek het puur je eigen handeling, omdat je gewoon de bijbel aan het lezen was. Zo ondoorgrondelijk werkt God dus ook wel weer, toch?


quote:


Volgens mij werkt God helemaal niet zo. (ergo: Zijn wegen zijn ondoorgrondelijke)
Je komt het nergens in de Bijbel tegen en het is volgens mij een onheilige omgang met het Woord van Hem.
Dat er teksten zijn die je aanspreken neem ik voor lief: ik heb ook teksten waar ik veel kracht uit put.

Kracht komt toch van de Heilige Geest met de kracht van Gods Liefde en Zijn Luister? Ook hierin ben je dan verweven met God.
Het is dubbel. Het lijkt je eigen handeling, maar God was ook hierin altijd weer met zijn liefde je een stap voor.
Volgens mij is dit wel gereformeerd denken eigenlijk.
Maar het is een zaak je verstand (en geweten) erbij te gebruiken. Zo kan je met je verstand bepalen welke teksten uit de bijbel je antwoorden kunnen geven op vragen. Die antwoorden op vragen stel je dan met je verstand vast als je door God gegeven.
Een nieuwe start is een nieuw begin