Auteur Topic: Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?  (gelezen 11008 keer)

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #45 Gepost op: mei 20, 2012, 01:40:48 am »
Een leuk voorbeeld trouwens, dat het ook andersom kan zijn.
Mijn jongste zusje las een boek als tip van een klasgenoot. Een boek over de bijnadoodervaring van een vrouw uit de VS en conclusies daarover van een arts in de VS. Ik heb daarop ook het boek gelezen. Eenmaal uit kwam ik er met een collega er over "toevallig"in gesprek, waaruit bleek dat hij ook zich in bijnadoodervaringen verdiept, het christelijk geloof en figuren als Jomanda waardoor hij zich in de war liet brengen. Door het lezen van dat boek en mijn kennis over het occulte achter Jomanda kon ik er met hem heel goed over in gesprek gaan. Vandaar uit gaf ik hem nog meer te lezen. Zoals dat zelfde boek, een boekje van de evangelisatiestichting Naar House, wat EO-artikelen en een boek van een evangelist uit China. Hij verslond het allemaal en we spraken er over verder.
Toen hij geen contractverlenging kreeg, vroeg hij mij of ik voor hem wilde bidden. Hij kon moeilijk werk vinden, omdat hij door een overspannen periode te hebben gehad wat traag functioneerde en over kwam. Later hoorde ik dat hij elders aan de bak is gekomen.

Ik kreeg hierin heel sterk de indruk dat God mij op hem had voorbereid, hoewel ik gewoon dacht uit interesse wat gelezen te hebben en me niet bewust was van de werking van de Heilige Geest er door heen om me ergens op voor te bereiden.
Het boekje van Naar House had ik hem ook cadeau gegeven. Ooit had een medewerker van Naar House me dat boekje immers gegeven onder de voorwaarde dat ik het aan iemand anders zou doorgeven. Nou meende ik dat ik er nooit van af zou komen, maar dat gebeurde dus toch wel uiteindelijk :)
Hierdoor kon hij veel lezen over de geestelijke werkelijkheid. Over het onderscheid van geesten wat uitvoerig er in behandeld werd.
Een nieuwe start is een nieuw begin

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #46 Gepost op: mei 20, 2012, 01:58:07 am »

quote:

Riemer Lap schreef op 20 mei 2012 om 00:32:
[...]
 Er staat in je letterlijke bijbel iets te lezen daarover:
Deuteronomium 6:16 én Mattheus 4:7.
Waar ligt de grens tussen bidden en verzoeken?
Wanneer ben je tevreden met het antwoord van God?

Ook zonder antwoord ben ik tevreden. Ook zonder genezing ben ik tevreden. Want ik probeer mij altijd bij Zijn Wil neer te leggen. Zijn Wil geschiede en niet ons willetje. Elders heb ik daar ook voorbeelden van gegeven. Dus ik verzoek als vraag om openbaring om meestal bijbel aangelegenheden en soms op levens zaken. Ik ben niet aan het verzoeken om zaken af te dwingen. Dat kan ook niet want dan zal er geen antwoord komen, de HEER laat Zich immers niet dwingen !

Als Zijn kind studeert in de Schrift uit hobby, omdat hij er plezier aan beleeft, dan blijkt dat de HEER daar graag aan meewerkt, is mijn ervaring.

[...]
 

quote:

Prima, maar hoe weet jij zo zeker dat het van God komt? Elders beweer je namelijk dat God geen hulpverleners wil immers? Ik neem een zijweg maar wel een belangrijke meen ik..

Omdat het middels het Woord van GOD is en aan de soort van antwoorden en omdat het veelal ook nog eens op andere wijzen wordt bevestigd als ik in gebed vraag om bevestiging om dwaling te voorkomen?

Kijk, als iemand bij me komt en zegt een profetie heeft van de HEER en hij zegt vervolgens dat ik een nieuwe auto krijg, dan trek ik zoiets uiteraard in sterke twijfel. Maar komt iemand bij mij met een bijbelvers wat een antwoord is op iets dat ik in gebed heb gevraagd en waarvan die persoon niets weet, dan neem ik het in overweging.

quote:

Ik werk nooit samen met gebed. Het gebed is mijn manier om God te benaderen, net zoals mijn leven dat is.
Samenwerken met gebed zou betekenen dat het gebed een zelfstandigheid is en dat is het niet toch?

Ik bedoel dat iemand niet uit zichzelf ermee moet beginnen, maar dat het wijs is om dat in gebed te vragen of de HEER op die manier wil communiceren.

[...]

quote:

Hobby? Praat je zo over het Heilige Woord van de Ene? Alsof het een verzameling postzegels is? Volgens mij bedoel je wat anders :)

Schijnheiligheid troef ! Wat een schijn-vroomheid ! bah ! Walgelijk !
ja, voor mij is het Woord van GOD een hobby, ik heb er plezier in om Zijn Woord te lezen en te studeren. Voor mij is het woord hobby dus een compliment !

Geen moeten, geen werk, geen geld mee proberen te verdienen, niet voor eigen gewin, maar puur omdat ik het heerlijk vindt om met GOD Zijn Woord bezig te zijn. En iets dat ik graag doe is voor mij een hobby.

quote:

Zo begonnen langzamerhand de antwoorden op deze manier heel specifiek te komen op vragen over het Woord en later ook dus andere zaken. Uiteraard leg ik een tekst ter zijde als ik deze niet plaatsen kan. Dan beschouw ik dat als niet geantwoord door de HEER. [/qoute] heel goed mogelijk dat juist je eigen handelen door een tekst terzijde te leggen de Geest tegenwerkt.
Welke maatstaf hanteer je om te bepalen of een tekst "past" of "niet past"?
In alles lijk jij te kiezen namelijk.

Dat voel je beste Riemer ! De HEER laat je dat voelen. Zoals je soms ook voelt bij sommige teksten waar je oog opvalt bij het lezen van de Schrift, dat het van de HEER afkomstig is als een antwoord op vragen, of als aanwijzing.

Zolang we alles maar aan de Schrift toetsen, daar hebben we de Schrift o.a. voor, is er niets aan de hand. Als de HEER ziet dat je hem oprecht zoekt en op Hem vertrouwd, wat een peulen schil is het dan voor Hem, Die de hemel en aarde geschapen heeft, om je te steunen en helpen. Om de tegenstander niet de kans te geven dit kapot te maken.

Dacht Mozes bij de brandende braamstruik soms: oeps, das vreemd, zou satan dat doen? het is vast van satan. De struik zegt wel dat Hij JHWH is, maar ik geloof er niets van. Nee, Mozes deed dat niet.

De eerste vele antwoorden via de "schud-bijbel" kwamen op vagen aangaande het studeren van de Schrift en de vragen die ik de HEER in gebed over alles stel, als ik het niet begrijp. Want Wie kent de Schrift immers beter dan Hijzelf? De HEER denkt echt niet van daar komt die itsmetoo weer te zeuren met zijn bijbelvragen.

En zo wel, even hypothetisch, dan zal de HEER geen antwoorden geven en zou ik meestal bijbelverzen ontvangen die ik niet plaatsen kan en waarvan ik niet het bevestigend gevoel ontvang era.

We kunnen de HEER zoeken in Zijn Woord en in het leven, of ons hele leven vrezen dat de tegenstander ons zal misleiden.
We kunnen vertrouwen op de HEER dat Hij ons helpt en beschermt wanneer we Hem zoeken, of ons hele leven bang zijn dat satan ons ermee zal misleiden.

Daarom hebben we de Schrift gekregen om dat te toetsen !
Daarom hebben we geloof ontvangen om op Hem te vertrouwen. Immers de Heilige Geest Die ins ons woont is vele malen sterker dan de boze zegt de Schrift.

1 Johannes 4
4 Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is.

quote:

Waarmee jij dus bepaalt wat de Heer tegen je zegt?
Zo zeg je het namelijk wel steeds.
Als ik de tekst niet kan plaatsen als antwoord op een vraag, dan beschouw ik dat als niet van de HEER, omdat ik er (komt ie weer) er op vertrouw dat de HEER weet welke teksten ik wel zal begrijpen en welke niet. Dus als Hij mij een tekst stuurt zal ik deze kunnen plaatsen en herkennen als antwoord.

Toen ik langdurig in het nauw gedreven werd op het werk weer mijn oude ik boven liet komen en de meest verantwoordelijke persoon iets wilde aandoen, ook al bad ik veel en vaak om hulp voor rust te mogen ontvangen. Toen ik die avond niet meer wilde bidden omdat ik me schuldig voelde over wat ik die avond erop zou gaan doen. Plannen lagen klaar, alles was uitgestippeld. Ik voelde de hele dag ervoor al een apart gevoel, alsof iets me weerhield, maar ik wilde niet luisteren. Ik duwde vermoedelijk de Heilige Geest ter zijde, omdat ik niet meer wilde voelen wat ik voelde en mijn eigen plan trekken.

Ik voelde die ochtend een drang om te bidden, maar ik wilde niet want ik schaamde mij diep hoe slecht ik toch nog was, hoeveel oude ik er nog in mij zat. Uiteindelijk hield ik het niet meer vol en bad tot Jezus alleen, alsof voor dat moment JHWH strenger zou zijn dan Jezus. En ik Vroeg Jezus in gebed om hulp omdat ik anders de echt de fout in zou gaan. Ik legde ook gewoon uit dat ik niet tot GOD durfde bidden nu in zo'n diepe zonde. Ik vroeg of de HEER mij soms aan het testen was om mij de mis te zien gaan? Al dat soort zaken.

Na dat gebed voelde ik de drang om te schudden met de schud-bijbel.
Ik kreeg deze tekst:
Jacobus 1:
12 Zalig is de man, die verzoeking verdraagt; want als hij beproefd zal geweest zijn, zal hij de kroon des levens ontvangen, welke de Heere beloofd heeft dengenen, die Hem liefhebben.
13 Niemand, als hij verzocht wordt, zegge: Ik word van God verzocht; want God kan niet verzocht worden met het kwade, en Hij Zelf verzoekt niemand.
14 Maar een iegelijk wordt verzocht, als hij van zijn eigen begeerlijkheid afgetrokken en verlokt wordt.


Op dat moment brak ik en kon alleen maar danken voor zulke liefdevolle antwoorden en begrip, ondanks mijn diep zondige voornemens en daarvoor vergeving vragen. Ik heb er uiteraard van afgezien en binnen 2 weken was de betrokken persoon weg gepromoveerd, waar hij mij niet meer tot last kon zijn.

Nu, zou de satan dergelijke berichten sturen? Zeker weten van niet, die had mij bijna zover dat ik die collega zwaar zou hebben mishandeld, zoals ik vroeger ook zou hebben gedaan.


quote:

Vind je het heel erg vervelend dat je manier waarop je over je gebed spreekt mij doet denken aan Mattheus 6:6?

Nou ja klopt toch? Ik bid ook in auto, of op mijn kantoorkamer en benoem gewoon alles en draai net om de pot heen. ook als ik boos ben of teleurgesteld zeg ik dat tegen de HEER in gebed. Hij weet immers toch alles al.

Als ik op mijn werk midden in de hal zou gaan staan bidden hardop zodat een ieder het ziet, dan zou deze vers pas van toepassing zijn. Maar dat doe ik dus niet.

[...]

quote:

Toch kom je wel reclameachtig over: Ismetoo weet wat God wil en praat dagelijks met hem. Mijn gevoel is dat je juist daardoor je menselijke verplichting negeert. Je legt alles bij God terwijl de mens ook een eigen taak heeft.
Jezus Christus heeft alles volbracht, daar hoeven wij mensen niets meer aan toe te voegen. Ik leg dus niet alles bij hem neer, ik leg in vertrouwen alles in Zijn handen
Marcus 9
23 En Jezus zei tegen hem: Als u kunt geloven,  alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft.

Het is niet om zelf in de schijnwerpers te staan, dan zou ik wel een boek schrijven of zo. En met mijn naam op internet. Nee het komt ter sprake hier en dus deel ik mijn eigen visie en ervaringen, zonder er maar enig voordeel van te hebben.

quote:

Elders riep je dat dominees een "uitvinding van mensen" zijn, beweerde je dat hulpverleners niet van God gegeven zijn, was de uitleg van de Schrift niet van beland en zweerde je bij natuurmiddelen, desnoods van Boeddhistische aard (!!!). Enig idee waarom ik allemaal vragen aan je stel?

Ja ik wijk af van de doctrine die jij volgt, dat begrijp ik best.
Voor mij is er geen verschil tussen hulp zoeken bij een seculier farmaceutische geld graaiende industrie voor chemische pillen dan pillen van natuurproducten van een boeddhist. Ik heb het hier niet over Reiki en andersoortige rituelen, voor de duidelijkheid !
Dominees, pastoren, belijdenis, Heilig avondmaal pas na belijdenis, kinderdoop, het staat allemaal niet in de Schrift nee, het zijn menselijke theorieën doctrines.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #47 Gepost op: mei 20, 2012, 02:10:12 am »

quote:

gaitema schreef op 20 mei 2012 om 01:40:
Een leuk voorbeeld trouwens, dat het ook andersom kan zijn.
Mijn jongste zusje las een boek als tip van een klasgenoot. Een boek over de bijnadoodervaring van een vrouw uit de VS en conclusies daarover van een arts in de VS. Ik heb daarop ook het boek gelezen. Eenmaal uit kwam ik er met een collega er over "toevallig"in gesprek, waaruit bleek dat hij ook zich in bijnadoodervaringen verdiept, het christelijk geloof en figuren als Jomanda waardoor hij zich in de war liet brengen. Door het lezen van dat boek en mijn kennis over het occulte achter Jomanda kon ik er met hem heel goed over in gesprek gaan. Vandaar uit gaf ik hem nog meer te lezen. Zoals dat zelfde boek, een boekje van de evangelisatiestichting Naar House, wat EO-artikelen en een boek van een evangelist uit China. Hij verslond het allemaal en we spraken er over verder.
Toen hij geen contractverlenging kreeg, vroeg hij mij of ik voor hem wilde bidden. Hij kon moeilijk werk vinden, omdat hij door een overspannen periode te hebben gehad wat traag functioneerde en over kwam. Later hoorde ik dat hij elders aan de bak is gekomen.

Ik kreeg hierin heel sterk de indruk dat God mij op hem had voorbereid, hoewel ik gewoon dacht uit interesse wat gelezen te hebben en me niet bewust was van de werking van de Heilige Geest er door heen om me ergens op voor te bereiden.
Het boekje van Naar House had ik hem ook cadeau gegeven. Ooit had een medewerker van Naar House me dat boekje immers gegeven onder de voorwaarde dat ik het aan iemand anders zou doorgeven. Nou meende ik dat ik er nooit van af zou komen, maar dat gebeurde dus toch wel uiteindelijk :)
Hierdoor kon hij veel lezen over de geestelijke werkelijkheid. Over het onderscheid van geesten wat uitvoerig er in behandeld werd.


Precies !
Wie dit soort Leiding van GOD ontkent en negeert, negeert GOD, mijns inziens.
Daar ontstaan mensen van die de theorie brengen dat GOD geen wonderen meer zou doen na de apostelen en zo. Dat Jezus ons christenen alleen maar redt van de hel met Zijn Kruisoffer, maar meer ook niet !
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #48 Gepost op: mei 20, 2012, 02:20:38 am »

quote:

Riemer Lap schreef op 20 mei 2012 om 01:01:
Yep. vooral zonder te toetsen als het kan en dan zeggen dat het Gods mening is.
Sorry, maar als je wanhopig bent en je gooit de bijbel open en er volgt een zelfmoordtekst, doe je dat dan ook? HET IS WEL HET WOORD WAT TOT JE KOMT!

Wat ben jij vreselijk zwart wit, mijn advies is om de Schrift eens zo zwart wit te nemen als je de rest doet.
Je zelfmoord voorbeeld riekt weer naar overdreven enthousiasme voor je werk.
Zelfmoord is niet iets van de HEER, dus als ik al zo'n tekst in de Schrift zou vinden zoals over Judas, dan zou ik in de contact lezen dat dit een verkeerde daad was.

Als ik een tekst van doodslag had gekregen, bijvoorbeeld Mozes in Exodus, dan weet ik dat het nooit de bedoeling is van HEER om iemand dood te slaan en dus zal ik zo'n tekst negeren.

Maar krijg ik die tekst als ik met een ongelovig iemand spreek over Jezus die ooit iemand heeft doodgeslagen, dan kan ik inzien dat het als voorbeeld kan dienen, dat iemand doodgeslagen hebben geen exit betekent bij de HEER !

Misschien is het gebruik van een schud-bijbel geen goed idee voor de labiele patiënten van jou, zeker niet als ze de Schrift verder niet kennen.

quote:

Volgens mij werkt God helemaal niet zo. (ergo: Zijn wegen zijn ondoorgrondelijke)
Je komt het nergens in de Bijbel tegen en het is volgens mij een onheilige omgang met het Woord van Hem.
Dat er teksten zijn die je aanspreken neem ik voor lief: ik heb ook teksten waar ik veel kracht uit put.

En waar baseer jij dit dan op? Of is dat jou persoonlijke idee en ervaring?
Als de wegen van de HEER ondoorgrondelijk zijn, waarom dan niet antwoord geven op de vele beschreven manieren? Ondoorgrondelijk betekent niet grillig immers !
Jij past hier het woord ondoorgrondelijk toe als grillig, wat niet juist is.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #49 Gepost op: mei 20, 2012, 01:03:58 pm »
@Ismetoo: ik stel voor dat we een aparte draad openen over de wijze van lezen van de bijbel.
Het is hier te off-topic namelijk.

Kun je daar mee leven en zo ja, doe je dan ook actief mee?
Mail me maar als je wat wilt weten

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #50 Gepost op: mei 20, 2012, 01:09:42 pm »
psalm 111

2 Groot zijn de werken des HEREN,

na te speuren door allen die er behagen in hebben.

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #51 Gepost op: mei 20, 2012, 01:27:53 pm »

quote:

grondig christelijk schreef op 20 mei 2012 om 13:09:
psalm 111

2 Groot zijn de werken des HEREN,

na te speuren door allen die er behagen in hebben.


Dit is ECHT bijzonder zeg, wat hier gebeurd.
Vanochtend bij het bidden weer de schud-bijbel gebruikt en daar ontving ik DEZE bijbelvers die jij nu citeert ! Echt bijzonder, dit zie ik als een dubbele bevestiging. Dank daarvoor.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #52 Gepost op: mei 20, 2012, 01:29:58 pm »

quote:

Riemer Lap schreef op 20 mei 2012 om 13:03:
@Ismetoo: ik stel voor dat we een aparte draad openen over de wijze van lezen van de bijbel.
Het is hier te off-topic namelijk.

Kun je daar mee leven en zo ja, doe je dan ook actief mee?
Ja hoor, op duidelijke vragen wil ik graag antwoorden. Als we dat beiden doen dan kan er wellicht iets boeiend uitkomen.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #53 Gepost op: mei 20, 2012, 01:39:05 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 20 mei 2012 om 13:27:
[...]


Dit is ECHT bijzonder zeg, wat hier gebeurd.
Vanochtend bij het bidden weer de schud-bijbel gebruikt en daar ontving ik DEZE bijbelvers die jij nu citeert ! Echt bijzonder, dit zie ik als een dubbele bevestiging. Dank daarvoor.


Dat had ik met dat papiertje in mijn tas waarin de woorden van Samuël stonden dat we niet moeten achter na gaan wat je niet bevrijdt en je niets opleverd, omdat het niets is. 1 Samuël 12: 19-21
Die zelfde tekst vond ik ook daarnaast toevallig in de bijbel, bij het openslaan. Twee keer de zelfde tekst toen ik bad tot God om iets. Ik snapte waar Hij toen op doelde. Het ging weer om de schone hoek, waaruit niets ontstond.

Soms gebeurd dat zo.
« Laatst bewerkt op: mei 20, 2012, 02:01:21 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #54 Gepost op: mei 20, 2012, 01:58:24 pm »

quote:

grondig christelijk schreef op 20 mei 2012 om 13:09:
psalm 111

2 Groot zijn de werken des HEREN,

na te speuren door allen die er behagen in hebben.
Wel daar, een knipoog van boven  ;)
Een nieuwe start is een nieuw begin

Knalkaas

 • Berichten: 53
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #55 Gepost op: mei 21, 2012, 10:46:56 am »

quote:

itsmetoo schreef op 20 mei 2012 om 00:12:
Het gaat in samenwerking met intensief gebed, nooit zo maar. Het zijn antwoorden op vragen die ik in gebed deel. Zoals antwoorden ook via anderen, internet, Familiy-7 e.d. kunnen komen. Als ik het niet helemaal vertrouw of duidelijk vind dan vraag ik in gebed via een andere manier bevestiging.

En jij denkt zeker dat demonen niet in staat zijn dit op een andere manier te bevestigen. Wat je doet is puur het oproepen van demonen. Die vinden het wel leuk, zo iemand die via z'n I-pad wil communiceren. Dit ligt echt op het niveau van glaasje draaien en dat soort dingen. Het is puur heidendom.
God laat zich echt niet neerhalen tot jouw persoonlijke I-pad-communicatievriendje. Hij stuurt je geen mailberichtjes en geen SMS'jes. Het zijn alleen demonen die bereid zijn tot dat soort dingen. Je laat je lekker in de maling nemen.
Ik vind het ook een ernstige belediging van God om hem als je persoonlijke I-pad-vriendje te beschouwen. Het is puur afgoderij.

quote:

Het heeft dus niets met waarzeggerij te maken, want ik vraag niets over de toekomst. Ik vraag antwoorden op zaken waarmee ik te maken heb. Ik vraag niet om te tonen wat er een bepaald moment zal gebeuren. Daar zal ook geen antwoord op komen denk ik. Maar wij christenen hebben een Levende GOD en geen (oneerbiedig gezegd) dode afgod Die wij mogen aanbidden. Ik heb wel veel voorbeelden opgeslagen van de antwoorden die ik ontvangen heb. Dat is ook niet wekelijks een paar of zo. Maar bij belangrijke zaken ontvang ik zo van de HEER soms mijn antwoorden. Voor Hem Die de hemel en de aarde geschapen heeft is dat immers een koud kunstje.

Waarzeggerij wil niet alleen zeggen dat je vraagt wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ook dat je geesten en demonen oproept via allerlei middelen. En dat doe jij via je I-pad. Jij denkt dat het God is, maar intussen verbind je je wel met allerlei demonen, die zich maar al te graag voordoen als God.

quote:

Het kwam ter sprake over hoe de HEER ons leidt in het leven, niet meer en niet minder. Zoiets kan je ook niet zelf beslissen dat moet je doen in samenwerking met gebed door bijvoorbeeld te vragen aan de HEER of Hij zo wil communiceren.

Ik ben er achter gekomen doordat ik eerst gewoon dat gebruikte om een tekst te krijgen om uit te diepen, omdat het Woord van GOD mijn hobby is. Zo begonnen langzamerhand de antwoorden op deze manier heel specifiek te komen op vragen over het Woord en later ook dus andere zaken. Uiteraard leg ik een tekst ter zijde als ik deze niet plaatsen kan. Dan beschouw ik dat als niet geantwoord door de HEER. Niet elke ontvangen tekst wordt door mij klakkeloos als antwoord van de HEER aangenomen. Alleen die echt de spijker op zijn kop slaan. Zoals de beide teksten die ik kreeg waardoor dit alles ter sprake is gekomen.

Ja, dit soort dingen kunnen demonen ook, en de duivel al helemaal. Je laat je aardig in de maling nemen. En het is heel gevaarlijk, want voor je het weet heb je een binding gemaakt met dergelijke demonen. Dit soort dingen krijg je altijd als mensen voor zichzelf, dus puur egocentrisch gericht, antwoorden willen op vragen. Daar komen dan ogenblikkelijk demonen op af. En als je ermee doorgaat ben je op den duur mooi in de aap gelogeerd.

quote:

Het is net als met gaven van de Heilige Geest, die moeten we als christenen ook niet negeren omdat we misbruik door de boze vrezen. Daarmee "ontnemen" we de HEER Zijn Werkwijze. Maar we dienen wel alles te toetsen aan Zijn Woord, daarvoor is de Schrift er immers. De Heilige Geest zal immers nooit de Schrift tegenspreken.

Demonen zullen, als ze contact met je opnemen, ook wel zo voorzichtig zijn om de Schrift niet tegen te spreken. Zij zijn er juist een meester in om zich als heilig voor te doen. Dat is juist het grote gevaar van demonen. Zij doen zich voor als engelen en zullen nooit de Schrift tegenspreken.

quote:

Mocht er TOCH een keer misbruik door de boze worden gemaakt, dan vertrouw ik op de HEER dat Hij die verkeerde deur ook weer sluiten zal en de juiste deur openen. Daarom ook bid ik twee maal per dag een half uur waarin ik alles met de HEEr deel en Hem dank enz.

Dat kun je wel doen, maar er zijn genoeg mensen die contact hebben opgenomen met demonen door middel van dit soort heidense methoden, die in ernstige problemen zijn gekomen ondanks hun gebed om redding. God is namelijk niet je persoonlijke EHBO, die je maar even hoeft te vragen om hulp en die je vervolgens komt redden. Zo werkt het helaas niet. Je hebt ook je eigen verantwoordelijkheid. En als je een verkeerde keuze maakt, dan moet je helaas op de blaren zitten.

quote:

Maar inderdaad is voorzichtigheid altijd geboden, ik zou niet zomaar ook die applicatie kopen en gaan toepassen, het is iets dat je in gebed kunt vragen. Als de HEER weet dat iemand er serieus mee omgaat zal Hij er voor kunnen kiezen om zo te antwoorden. Dat is aan Hem en niet aan ons. Mijn verhaal was dan ook niet als "reclame" bedoeld of zo.

Tja, dat zijn allemaal je eigen redeneringen. Het is nog maar helemaal de vraag of God echt zo te werk wil gaan. Ik zou denken van niet. Dit zijn geen manieren waarop God met je communiceert, al helemaal niet als je persoonlijke (egocentrische) vragen gaat stellen. Dan maak je van God een soort dienstbare butler, wat een grote belediging voor Hem is. Op deze manier laat Hij zich echt niet misbruiken. Op deze manier roep je alleen maar demonen op, die voor God gaan spelen.

quote:

Maar het is ook jammer als we onze hoofden in het zand steken uit angst voor misbruik van de boze, is mijn mening. Zolang we alles maar toetsen en blijven toetsen aan de Schrift. We hebben als Zijn kinderen niet voor niets deze referentie ontvangen. In dit geval zijn de teksten afkomstig uit de Schrift, dus dat scheelt.
Helaas is toetsen aan de Schrift niet voldoende. Ook demonen kennen de Schrift, als je begrijpt wat ik bedoel. Zij kunnen zich voordoen als heiligen en dan hebben ze je mooi te pakken. Niet doen, zou ik zeggen.
« Laatst bewerkt op: mei 21, 2012, 10:49:10 am door Knalkaas »

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #56 Gepost op: mei 21, 2012, 11:41:02 am »

quote:

Knalkaas schreef op 21 mei 2012 om 10:46:
[...]

En jij denkt zeker dat demonen niet in staat zijn dit op een andere manier te bevestigen. Wat je doet is puur het oproepen van demonen. Die vinden het wel leuk, zo iemand die via z'n I-pad wil communiceren. Dit ligt echt op het niveau van glaasje draaien en dat soort dingen. Het is puur heidendom.

JHWH is veel sterker en machtiger dan de satan, kwestie van vertrouwen in de HEER !
Als je gelijk zou hebben dan geven die demonen wel een heel christelijk en liefdevol advies. Meer liefdevol eer eervol naar Jezus Christus dan ik van vele zogenaamde christenen zie.
Iemand kan ook bidden tot satan immers, of een "kerkdienst" houden ter ere van de satan. Het heeft dus niets met heidendom te maken, maar met vertrouwen in de HEER dat Deze vele malen sterker is dan de satan en zijn trawanten. Door alles aan de Schrift te toetsen kan dwaal-leer worden voorkomen.

Ik weet niet of je de voorgaande delen gelezen hebt, maar als de HEER niet zo had gehandeld, dan had Hij mij niet kunnen waarschuwen om niet iemand in het ziekenhuis te slaan die met zijn gedrag mijn oude ik omhoog haalde.

Zeker weten dat de satan dat maar wat mooi zou hebben gevonden als ik de HEER beledigd zou hebben met een dergelijke actie. Daarom gaat het ook altijd tezamen met intensief gebed.

quote:

God laat zich echt niet neerhalen tot jouw persoonlijke I-pad-communicatievriendje. Hij stuurt je geen mailberichtjes en geen SMS'jes. Het zijn alleen demonen die bereid zijn tot dat soort dingen. Je laat je lekker in de maling nemen.

Het is geen neerhalen, de HEER ziet mijn enorme vertrouwen. We hebben een HEER van Liefde geen koude kille afstandelijke GOD zoals afgod allah !

quote:

Ik vind het ook een ernstige belediging van God om hem als je persoonlijke I-pad-vriendje te beschouwen. Het is puur afgoderij.

iPad vriendje is jou beledigende naam, niet de mijne. Voor de HEER is immers niets onmogelijk ! Alsof Hij Die hemel en aarde heeft geschapen moeite zou hebben om te communiceren zoals Hij wil.
Maar je mag het vinden, het past in de bekrompen doctrine matige denken van vele conservatieve kerk stromingen, waar men de HEER tot een "dode" HEER maakt die geen wonderen meer doet, geen geestelijke gaven meer uitdeelt na de apostelen enz. Ik zie het als een groot gebrek in vertrouwen in de Kracht en Macht van de HEER. De HEER heeft de satan verslagen aan het kruis en heeft niet verloren immers !

quote:

Waarzeggerij wil niet alleen zeggen dat je vraagt wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ook dat je geesten en demonen oproept via allerlei middelen.

Kruip eens uit je schulp !
Ik roep geen demonen en geesten aan, ik vraag niet naar de toekomst ! Ik vraag antwoorden op gebed. Ik vraag inzicht in het Woord. Ik vraag niet wat er volgende week of over en een maand gebeuren gaat !

quote:

En dat doe jij via je I-pad. Jij denkt dat het God is, maar intussen verbind je je wel met allerlei demonen, die zich maar al te graag voordoen als God.

Onzin, jij hebt zo te zien meer ontzag voor de satan en zijn demonen dan voor de HEER. Ik heb veel meer ontzag en vertrouwen in de HEER dan in de satan. Aan de aard van de berichten is ook snel genoeg te zien of iets niet van de HEER afkomstig is. Dan had ik wellicht een antwoord ontvangen met een tekst van Mozes die iemand doodsloeg in plaats van de waarschuwing dat het ernstige zonde is!
Ik eer een Levende GOD en geen "dode" afgod, wat je er zelf van maakt uit angst voor satan.

In gebed vraag ik gewoon of de HEER mij een teken of antwoord wil geven en de meeste keren geschied dat via de iPhone.

quote:

Ja, dit soort dingen kunnen demonen ook, en de duivel al helemaal. Je laat je aardig in de maling nemen. En het is heel gevaarlijk, want voor je het weet heb je een binding gemaakt met dergelijke demonen. Dit soort dingen krijg je altijd als mensen voor zichzelf, dus puur egocentrisch gericht, antwoorden willen op vragen.

Niet alleen antwoorden voor mezelf, uitleg van de schrift en dat soort zaken. Je oordeelt hier zonder te weten.

quote:

Daar komen dan ogenblikkelijk demonen op af. En als je ermee doorgaat ben je op den duur mooi in de aap gelogeerd.
Demonen zullen, als ze contact met je opnemen, ook wel zo voorzichtig zijn om de Schrift niet tegen te spreken. Zij zijn er juist een meester in om zich als heilig voor te doen. Dat is juist het grote gevaar van demonen. Zij doen zich voor als engelen en zullen nooit de Schrift tegenspreken.

Dan geven ze dus betere adviezen dan de doorsnee christen of zelfs dominee  :)
Ik heb de meeste antwoorden die er toe deden opgeslagen, het is alleen teveel om dat hier allemaal te gaan doorwroeten. Maar ik zou er wel eens dieper met je kunnen induiken, om de antwoorden te bekijken naar aanleiding van degebeurtenissen of vragen die ik had.

quote:

Dat kun je wel doen, maar er zijn genoeg mensen die contact hebben opgenomen met demonen door middel van dit soort heidense methoden, die in ernstige problemen zijn gekomen ondanks hun gebed om redding. God is namelijk niet je persoonlijke EHBO, die je maar even hoeft te vragen om hulp en die je vervolgens komt redden. Zo werkt het helaas niet. Je hebt ook je eigen verantwoordelijkheid. En als je een verkeerde keuze maakt, dan moet je helaas op de blaren zitten.

Als de verkeerde keuze gemaakt wordt in vol vertrouwen op Hem zal Hij Zijn kinderen echt helpen en duidelijk maken dat het verkeerd is. Weer een kwestie van vertrouwen. Immers zegt de HEER Zelf in de Schrift, zal een menselijke vader zijn kind een steen geven als het om een vis vraagt? Hoeveel te meer dan zal de Vader Zijn dat niet bij Zijn kinderen doen.

quote:

Tja, dat zijn allemaal je eigen redeneringen. Het is nog maar helemaal de vraag of God echt zo te werk wil gaan. Ik zou denken van niet. Dit zijn geen manieren waarop God met je communiceert, al helemaal niet als je persoonlijke (egocentrische) vragen gaat stellen. Dan maak je van God een soort dienstbare butler, wat een grote belediging voor Hem is. Op deze manier laat Hij zich echt niet misbruiken. Op deze manier roep je alleen maar demonen op, die voor God gaan spelen.

Ik bid dagelijks een uur tot de HEER en daar komen ook van alle vragen op, (die Hij toch ook al weet). Daar komen dan antwoorden op waneer Hij het wil, soms snel, soms na enkele weken. Ik ga niet zitten schudden met de bijbel en smeken om een onmiddellijk antwoord. Ht gebeurd niet omdat ik het wil, maar omdat de HEER het zo wil ! De HEER weet dat ik Hem daarin volledig vertrouw. Aan de voorbeelden die ik zou kunnen geven zou je kunnen zien dat deze antwoorden niet van de satan zijn.

quote:

Helaas is toetsen aan de Schrift niet voldoende. Ook demonen kennen de Schrift, als je begrijpt wat ik bedoel. Zij kunnen zich voordoen als heiligen en dan hebben ze je mooi te pakken. Niet doen, zou ik zeggen.

Dank voor je zorgen, maar ik zie het als een te grote angst voor de boze, daar waar de HEER de satan enorm groots heeft verslagen aan het kruis.

Als het licht aan is, kan het duister het Licht nooit verdrijven. Ook in de natuurkunde niet. Pas wanneer het Licht dooft of word afgeschermd zal het duister de overhand krijgen ! Door je gebrek aan vertrouwen in de HEER zal Zijn Licht doven en geef je de overhand aan het duister. Door je angst voor de boze en twijfel aan de Macht van de HEER zet je juist de deur voor het duister open.

Waarom hier bang voor zijn vooral in traditionele kerken, terwijl er wel onbijbelse zaken worden gedaan juist daar, als kinderdoop, belijdenis, hiërarchie in kerk, voorwaarden stellen aan avondmaal enz? Dat zijn pas onbijbelse zaken gestoeld op doctrine en niet op de schrift.
« Laatst bewerkt op: mei 21, 2012, 11:44:22 am door itsmetoo »
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

St. Ignatius

 • Berichten: 1753
 • Fiat mihi secundum verbum Tuum
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #57 Gepost op: mei 21, 2012, 12:02:10 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 21 mei 2012 om 11:41:...

Ik bid dagelijks een uur tot de HEER ...Wat een belediging voor God en bovendien onbijbels!

Gelukkig houdt de Kerk zich gewoon aan de Schrift en bidden wij wél zonder ophouden (1 Thess 5:17) i.p.v. een uurtje tussen neus en lippen door, wanneer het schikt.

quote:

Waarom hier bang voor zijn vooral in traditionele kerken, terwijl er wel onbijbelse zaken worden gedaan juist daar, als kinderdoop, belijdenis, hiërarchie in kerk, voorwaarden stellen aan avondmaal enz? Dat zijn pas onbijbelse zaken gestoeld op doctrine en niet op de schrift.
:X  Zegt degene die zich niet aan de bijbel houd... Ik geef Knalkaas groot gelijk! (behalve dat m'n iphone van demonen komt... een goddelijker apparaat ben ik nog niet tegen gekomen.  :9 )
"Men zou een pleister op vele wonden willen zijn..." (Etty Hillesum, 1942)

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #58 Gepost op: mei 21, 2012, 01:14:02 pm »

quote:

St. Ignatius schreef op 21 mei 2012 om 12:02:
[...]
Wat een belediging voor God en bovendien onbijbels!
Gelukkig houdt de Kerk zich gewoon aan de Schrift en bidden wij wél zonder ophouden (1 Thess 5:17) i.p.v. een uurtje tussen neus en lippen door, wanneer het schikt.


Het is niet de bedoeling om jou of iemand anders een rot gevoel te geven hoor, met deze opmerking. ik wilde er alleen maar mee aangeven dat ik niet alleen maar een beetje teksten opvraag. Ik vraag veel zaken in intens gebed met de HEER dagelijks een uur, maar ook gewoon in gedachten zoals elke christen dat wel zal doen. Dus voel je vooral niet aangevallen al jij die tijd niet voor de HEER vrijmaakt, het is een gunst dat we mogen bidden, geen must !

Je gedraagt je als de schijnheilige en vrome priesters, waartegen Jezus zo vaak tekeer ging. Allemaal onbijbelse regeltjes en vingertje wijzen naar degenen die wel de Schrift volgen en de onbijbelse zaken aankaarten..... waarbij er voor de Katholieke Kerk ook nog de onbijbelse Maria verering, sacramenten, kruis met beeld van Jezus, Vaticaan als machtsbolwerk, paus als kerkvader, celibaat, heilig verklaringen kopstukken van de kerk enz, enz.
« Laatst bewerkt op: mei 21, 2012, 02:27:16 pm door itsmetoo »
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Is Jezus Christus nu JHWH in het vlees gekomen of?
« Reactie #59 Gepost op: mei 21, 2012, 02:48:43 pm »

quote:

St. Ignatius schreef op 21 mei 2012 om 12:02:
[...]
 :X  Zegt degene die zich niet aan de bijbel houd... Ik geef Knalkaas groot gelijk! (behalve dat m'n iphone van demonen komt... een goddelijker apparaat ben ik nog niet tegen gekomen.  :9 )
De foto spreekt voor zich, dit is het voorbeeld van je met demonen inlaten !http://ivarfjeld.files.wordpress.com/2010/12/yasser-arafat-kisses-pope-john-paul.jpg
« Laatst bewerkt op: mei 21, 2012, 02:52:05 pm door itsmetoo »
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,