Auteur Topic: Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?  (gelezen 13764 keer)

Knalkaas

 • Berichten: 53
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Gepost op: mei 24, 2012, 03:51:25 pm »
Ik wil graag nog even de discussie over het gebruik van de I-pad om contact te maken met God voortzetten. Ik vind dit een te belangrijk onderwerp om verloren te laten gaan in de vergetelheid. Ik denk namelijk dat dit niet mag.

quote:

itsmetoo schreef :
[...]
JHWH is veel sterker en machtiger dan de satan, kwestie van vertrouwen in de HEER !
Als je gelijk zou hebben dan geven die demonen wel een heel christelijk en liefdevol advies. Meer liefdevol en eervol naar Jezus Christus dan ik van vele zogenaamde christenen zie.
Iemand kan ook bidden tot satan immers, of een "kerkdienst" houden ter ere van de satan. Het heeft dus niets met heidendom te maken, maar met vertrouwen in de HEER dat Deze vele malen sterker is dan de satan en zijn trawanten. Door alles aan de Schrift te toetsen kan dwaal-leer worden voorkomen.

Het hoeven niet per se demonen te zijn; het kunnen ook gewoon geesten van overleden mensen zijn die na de dood aan de Aarde zijn gebonden, de zogenaamde aardgebondenen. Het is voor dergelijke entiteiten, als ze een beetje slim zijn, echt niet zo moeilijk om een advies te geven dat overkomt als christelijk en liefdevol. Zeker als ze alleen maar een Bijbeltekst hoeven uit te kiezen. Daar zijn sommigen juist een meester in, en de satan al helemaal. Per slot is hij een gevallen aartsengel en bijzonder slim. Zijn sterkste wapen is juist dat mensen hem onderschatten. Als JHWH op deze Aarde veel sterker en machtiger was dan hij, dan zou de Aarde er heel anders uitzien en zouden mensen een andere wereld hebben opgebouwd. Niet voor niets is er een voortdurende strijd tussen God en de satan. Dat betekent juist dat ook de satan heel sterk is, en heel slim. En hoe goed je ook je best doet, voor je het weet trap je toch in zijn trucjes, zeker als je methoden gebruikt waarmee je het werk van geesten en demonen kunt oproepen. Als je heidense methoden gebruikt, waarmee je geesten en demonen kunt oproepen, dan beschouwt God dat, volgens mij, als eigen schuld dikke bult. Dan dans je voor het gouden kalf. Als je je op die manier met demonen verbindt, dan kan, volgens mij, zelfs God je niet meer helpen, omdat je feitelijk zelf al een andere keuze hebt gemaakt.

quote:

Ik weet niet of je de voorgaande delen gelezen hebt, maar als de HEER niet zo had gehandeld, dan had Hij mij niet kunnen waarschuwen om niet iemand in het ziekenhuis te slaan die met zijn gedrag mijn oude ik omhoog haalde.

Iedereen had je kunnen waarschuwen om niet iemand in elkaar te slaan. Iemand in elkaar slaan dat doe je namelijk niet. Dat is altijd verkeerd. Daar heb je God niet voor nodig.

quote:

Zeker weten dat de satan dat maar wat mooi zou hebben gevonden als ik de HEER beledigd zou hebben met een dergelijke actie. Daarom gaat het ook altijd tezamen met intensief gebed.

Dan zou de satan zich te expliciet verraden hebben. Dat is nu juist wat hij in eerste instantie niet doet. Hij doet zich mooier voor dan hij is, om je in een val te lokken. Het is als met de slangen. Daarom moet je gewoon niet dit soort heidense methoden gebruiken om God op te roepen. Het is vragen om moeilijkheden.

quote:

Het is geen neerhalen, de HEER ziet mijn enorme vertrouwen. We hebben een HEER van Liefde geen koude kille afstandelijke GOD zoals afgod allah !

Als je God, als een soort dienaar, voor je eigen karretje wil spannen, zoals jij doet, dan haal je Hem neer. Dat lijkt me duidelijk.

quote:

iPad vriendje is jouw beledigende naam, niet de mijne. Voor de HEER is immers niets onmogelijk ! Alsof Hij Die hemel en aarde heeft geschapen moeite zou hebben om te communiceren zoals Hij wil.

God is geen iPad-vriendje. Jij maakt Hem tot een iPad-vriendje. En daarmee ben jij degene die Hem neerhaalt. Je tracht Hem te misbruiken voor je persoonlijke voordeel, en tracht Hem voor je karretje te spannen, alsof Hij je butler is. Uiteraard laat Hij zich daarvoor niet lenen. Hij zal het wel kunnen, maar Hij laat zich niet misbruiken.

quote:

Maar je mag het vinden, het past in de bekrompen doctrine matige denken van vele conservatieve kerkstromingen, waar men de HEER tot een "dode" HEER maakt die geen wonderen meer doet, geen geestelijke gaven meer uitdeelt na de apostelen enz. Ik zie het als een groot gebrek in vertrouwen in de Kracht en Macht van de HEER. De HEER heeft de satan verslagen aan het kruis en heeft niet verloren immers !

Helaas is de satan nog lang niet verslagen, omdat heel veel mensen het kruis nog niet aanvaard hebben. Het kruis (de kracht van Christus) is alleen actief als mensen de juiste keuze maken, en heel veel mensen hebben dat nog niet gedaan. Zo gemakkelijk gaat dat niet. De satan is nog ten volle bij ons aanwezig. En een ieder die zichzelf en zijn eigen belangen en eigen voordeel centraal stelt, is maar al te gauw zijn slachtoffer.

quote:

Kruip eens uit je schulp !
Ik roep geen demonen en geesten aan, ik vraag niet naar de toekomst ! Ik vraag antwoorden op gebed. Ik vraag inzicht in het Woord. Ik vraag niet wat er volgende week of over en een maand gebeuren gaat !

Jammer is alleen dat je daarbij wel orakelmethoden gebruikt. Dat je gebruik maakt van moderne techniek maakt het niet minder heidens. Het is feitelijk precies hetzelfde als glaasje draaien of tarotkaarten leggen. In principe is er geen verschil. Het probleem is dat je God wilt neerhalen naar jouw niveau ten bate van je eigen onbenullige zaakjes. Daarmee doe je precies zoals degenen doen die valse goden aanbidden.

quote:

Onzin, jij hebt zo te zien meer ontzag voor de satan en zijn demonen dan voor de HEER. Ik heb veel meer ontzag en vertrouwen in de HEER dan in de satan. Aan de aard van de berichten is ook snel genoeg te zien of iets niet van de HEER afkomstig is. Dan had ik wellicht een antwoord ontvangen met een tekst van Mozes die iemand doodsloeg in plaats van de waarschuwing dat het ernstige zonde is!
Ik eer een Levende GOD en geen "dode" afgod, wat je er zelf van maakt uit angst voor satan.

Demonen, en zeker de satan, weten echt wel hoe ze hun berichten moeten inkleden zodanig dat jij uit naïviteit denkt dat het een bericht is van de Heer. Ik denk niet dat het voor jou echt weggelegd is om precies te weten wie de afzender is van een bericht, en om precies het onderscheid te maken. Daarvoor is de satan veel te slim. En je criteria daarbij zijn echt te simpel. Je kunt gewoon beter geen gebruik maken van heidense methoden. Dat is het. Alleen dan ben je veilig. Nu stel je je alleen maar open voor de geestenwereld, zoals iedereen die heidense methoden gebruikt om goden aan te roepen. Daar komen alleen maar de valse goden op af.

quote:

In gebed vraag ik gewoon of de HEER mij een teken of antwoord wil geven en de meeste keren geschiedt dat via de iPhone.

Om een teken vragen is een uiting van gebrek aan vertrouwen en gebrek aan geloof. Dat doen alleen maar de mensen die zich bezig houden met afgoderij. De Heer geeft geen tekenen. Het is juist de bedoeling dat je vertrouwen hebt zonder dat er tekenen zijn. Dat is het ware geloof. Alleen demonen geven zogenaamde tekenen en daarmee doen zij net alsof zij God zijn. En jij stinkt er mooi in.

quote:

Niet alleen antwoorden voor mezelf, uitleg van de schrift en dat soort zaken. Je oordeelt hier zonder te weten.

Iedereen kan uitleg geven van de schrift. Jij persoonlijk kunt niet bepalen of het de goede uitleg is. Anders immers zou je het zelf van te voren weten en het niet hoeven te vragen. Het blijft dus altijd een gok of je wel de goede aan de lijn hebt. Die gok kun je beter niet nemen.
Heel wat mensen zijn door orakelmethoden in een netwerk van demonen terecht gekomen. Zij zijn het juist die het doen voorkomen dat je contact hebt met God, en als je je dan helemaal open stelt vanuit een vals vertrouwen, dan zuigen ze je compleet leeg. Die weg ben je al aardig ingeslagen.

quote:

Dan geven ze dus betere adviezen dan de doorsnee christen of zelfs dominee  
Ik heb de meeste antwoorden die er toe deden opgeslagen, het is alleen te veel om dat hier allemaal te gaan doorwroeten. Maar ik zou er wel eens dieper met je kunnen induiken, om de antwoorden te bekijken naar aanleiding van de gebeurtenissen of vragen die ik had.

Ja, dan zouden we eens samen koffie moeten drinken. Maar sommige demonen, en de satan al helemaal, zijn slimmer dan de doorsnee christen en slimmer dan veel dominees. Ze zijn zogezegd onmenselijk slim. Met name de satan moet je niet onderschatten. Dat is erg gevaarlijk. Het beste is gewoon geen gebruik te maken van methodes om contact te maken met de geestelijke wereld. Dat is hoe dan ook een vorm van occultisme, ook als je het via je I-pad doet.

quote:

Als de verkeerde keuze gemaakt wordt in vol vertrouwen op Hem zal Hij Zijn kinderen echt helpen en duidelijk maken dat het verkeerd is. Weer een kwestie van vertrouwen. Immers zegt de HEER Zelf in de Schrift, zal een menselijke vader zijn kind een steen geven als het om een vis vraagt? Hoeveel te meer dan zal de Vader Zijn dat niet bij Zijn kinderen doen.

Jammer genoeg is in de geschiedenis meermalen gebleken dat het niet zo simpel is. Heel wat vervolgde christenen of zieke christenen hebben gebeden om hulp. Maar de meesten hebben die hulp toch niet gekregen. Rara, hoe kan dat? God laat zich niet tot je persoonlijke EHBO maken. Hij is je slaaf niet.

quote:

Ik bid dagelijks een uur tot de HEER en daar komen ook van alle vragen op, (die Hij toch ook al weet). Daar komen dan antwoorden op wanneer Hij het wil, soms snel, soms na enkele weken. Ik ga niet zitten schudden met de bijbel en smeken om een onmiddellijk antwoord. Het gebeurd niet omdat ik het wil, maar omdat de HEER het zo wil ! De HEER weet dat ik Hem daarin volledig vertrouw. Aan de voorbeelden die ik zou kunnen geven zou je kunnen zien dat deze antwoorden niet van de satan zijn.

Ik help het je hopen. Als je Hem volledig vertrouwt, waarom vraag je dan om een teken of bewijs?

quote:

Dank voor je zorgen, maar ik zie het als een te grote angst voor de boze, daar waar de HEER de satan enorm groots heeft verslagen aan het kruis.

De satan is nog niet verslagen. Er is alleen door de kracht van Christus de mogelijkheid geopend om je van hem vrij te maken. Meer niet. We zien nog dagelijks de gevolgen van zijn werk om ons heen. Maak je maar geen illusies. Hij kan ook jou nog steeds in de maling nemen met je heidense methoden.

quote:

Als het licht aan is, kan het duister het Licht nooit verdrijven. Ook in de natuurkunde niet. Pas wanneer het Licht dooft of wordt afgeschermd zal het duister de overhand krijgen! Door je gebrek aan vertrouwen in de HEER zal Zijn Licht doven en geef je de overhand aan het duister. Door je angst voor de boze en twijfel aan de Macht van de HEER zet je juist de deur voor het duister open.

Nee, door voor jezelf gebruik te maken van heidense methoden zet je de deur voor het duister open. En door aan de Heer tekens te vragen, omdat je Hem niet echt vertrouwt.

quote:

Waarom hier bang voor zijn vooral in traditionele kerken, terwijl er wel onbijbelse zaken worden gedaan juist daar, als kinderdoop, belijdenis, hiërarchie in kerk, voorwaarden stellen aan avondmaal enzovoort? Dat zijn pas onbijbelse zaken gestoeld op doctrine en niet op de schrift.
Ja, dat hangt er maar vanaf welke status je aan de bijbel verleent. Is de bijbel het woord van God? Of is het alleen maar geïnspireerd door God? Of alleen maar simpelweg bedacht door dichtelijke personen. Het is maar welke mening je hierover hebt.
« Laatst bewerkt op: mei 24, 2012, 04:55:45 pm door Knalkaas »

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #1 Gepost op: mei 24, 2012, 04:02:06 pm »
Ik zou die app wel willen zien.
Iemand een linkje?
Voor iPhone of iPad graag.
Mail me maar als je wat wilt weten

Peter68

 • Berichten: 477
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #2 Gepost op: mei 24, 2012, 04:29:34 pm »
en voor android eventueel

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #3 Gepost op: mei 24, 2012, 04:33:43 pm »

quote:

Knalkaas schreef op 24 mei 2012 om 15:51:

Het hoeven niet per se demonen te zijn; het kunnen ook gewoon geesten van overleden mensen zijn die na de dood aan de Aarde zijn gebonden, de zogenaamde aardgebondenen. Het is voor dergelijke entiteiten, als ze een beetje slim zijn, echt niet zo moeilijk om een advies te geven dat overkomt als christelijk en liefdevol. Zeker als ze alleen maar een Bijbeltekst hoeven uit te kiezen. Daar zijn sommigen juist een meester in, en de satan al helemaal. Per slot is hij een gevallen aartsengel en bijzonder slim. Zijn sterkste wapen is juist dat mensen hem onderschatten.

Daarom mag het ook niet plaatsvinden zonder gebed. Men bidt gewoon om hulp, antwoorden op vragen en het is aan de HEER welke manier Hij daarvoor kiest. In mijn geval is dat vaak de "schudbijbel".

Ook de Schrift toont aan dat het in samenwerking met gebed gaat in vol vertrouwen op de HEER, het geen probleem is. De apostelen hebben het zelfs gedaan om een nieuwe apostel te kiezen.
23   En zij stelden er twee voor: Jozef, die Barsabas heette, die ook Justus genoemd werd, en Matthias.
24 En zij baden en zeiden: U Heere, Kenner van het hart van allen, wijs van deze twee er een aan, die U uitgekozen hebt
25 om deel te krijgen aan deze bediening, namelijk aan het apostelschap, waarvan Judas afgeweken is om naar zijn eigen plaats te gaan.
26 En zij wierpen hun loten en het lot viel op Matthias; en hij werd met instemming van allen aan de elf apostelen toegevoegd.


Het is dus zelfs bijbels om het zo te doen, in alle vertrouwen op de HEER.
Zolang wij kinderen van Hem maar aan Hem vragen en op Hem vertrouwen en zijn aanwijzingen opvolgen.
Ontkenning zijn theologische leugens die de Schrift tegenspreken.

quote:

Als JHWH op deze Aarde veel sterker en machtiger was dan hij, dan zou de Aarde er heel anders uitzien en zouden mensen een andere wereld hebben opgebouwd. Niet voor niets is er een voortdurende strijd tussen God en de satan. Dat betekent juist dat ook de satan heel sterk is, en heel slim.

Mag ik dit Godslastering noemen?! Schande, sorry ! Ik weet niet wat ik lees...
JHWH is veel en veel sterker dan satan.
De wereld ziet er zo uit als ie nu is, omdat JHWH ons vrij laat in onze slechte keuzes. Ons vrijlaat om niet op Hem te vertrouwen, ons vrijlaat in onze slechte keuzen. Wanneer wij dat doen zal de HEER Zijn zegen terugtrekken, waardoor de satan de vrije hand krijgt.

Als JHWH zal willen is de satan nu vernietigd. De satan maakt geen schijn van kans, maar wij mensen verprutsen het.
Omdat de satan ons mensen dag en nacht verleid om te zondigen tegen de geboden van JHWH en ons vervolgens dag en nacht aanklaagt bij JHWH.

Openbaringen 12
10 En ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: Nu is gekomen de zaligheid, de kracht en het koninkrijk van onze God en de macht van Zijn Christus, want de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God, is neergeworpen.

Dus als JHWH satan vernietigen wil, zal de satan terecht claimen dat alle mensen ook vernietigd dienen te worden, want wij zijn (net zo) zondig. Omdat JHWH Rechtvaardig is, kan Hij hier niet om heen. DAT is de reden waarom JHWH satan niet vernietigd, want dan zou Hij ook de wereld al moeten vernietigen.

Dat wil JHWH (nog) niet en dus heeft de satan nog de vrije hand, waar wij mensen hem helaas vaak mee helpen.

quote:

En hoe goed je ook je best doet, voor je het weet trap je toch in zijn trucjes, zeker als je methoden gebruikt waarmee je het werk van geesten en demonen kunt oproepen. Als je heidense methoden gebruikt, waarmee je geesten en demonen kunt oproepen, dan beschouwt God dat, volgens mij, als eigen schuld dikke bult.
Zie mij voorgaande verwijzing in handelingen 1 waar ook de apostelen dit toepasten, niets heidens aan, puur volgens de Schrift. Het is een theologische leugen die de Schrift weerspreekt dus.
De voorbeelden tonen ook aan dat de antwoorden bijbels zijn.

]quote]Iedereen had je kunnen waarschuwen om niet iemand in elkaar te slaan. Iemand in elkaar slaan dat doe je namelijk niet. Dat is altijd verkeerd. Daar heb je God niet voor nodig. [/quote]
Maar dan had ik niet geluisterd, nu wel.
De satan had mij hier echt niet vanaf gehouden.

Neem het voorbeeld met Riemer hier, de satan zou twist alleen maar leuk vinden en het vuurtje opstoken. Niet een tekst vertonen waarin opgeroepen worden om de twist te stoppen.

{quote]Dan zou de satan zich te expliciet verraden hebben. Dat is nu juist wat hij in eerste instantie niet doet. Hij doet zich mooier voor dan hij is, om je in een val te lokken. Het is als met de slangen. Daarom moet je gewoon niet dit soort heidense methoden gebruiken om God op te roepen. Het is vragen om moeilijkheden.[/quote]
Het is zoals aangetoond niet heidens, maar zelfs bijbels tezamen in gebed in vertrouwen op de HEER. Het zijn theologische on-bijbelse leugens, echt.

quote:

Als je God, als een soort dienaar, voor je eigen karretje wil spannen, zoals jij doet, dan haal je Hem neer. Dat lijkt me duidelijk.

Niemand kan JHWH voor zijn karretje spannen ! Onmogelijk, echt onzin wat je nu zegt hoor. Als GOD het niet wil, komen er geen antwoorden. Maar Hij laat in Zijn Woord zien dat het goed is in samenwerking met gebed. Hij bepaald welk middel Hij toepast om te antwoorden, niet ik.

quote:

God is geen iPad-vriendje. Jij maakt Hem tot een iPad-vriendje. En daarmee ben jij degene die Hem neerhaalt. Je tracht Hem te misbruiken voor je persoonlijke voordeel, en tracht Hem voor je karretje te spannen, alsof Hij je butler is. Uiteraard laat Hij zich daarvoor niet lenen. Hij zal het wel kunnen, maar Hij laat zich niet misbruiken.

Loze kreten, Hij laat Zich inderdaad niet misbruiken, niemand kan Hem dwingen, het is Zijn Keuze om zo te antwoorden.

quote:

Helaas is de satan nog lang niet verslagen, omdat heel veel mensen het kruis nog niet aanvaard hebben. Het kruis (de kracht van Christus) is alleen actief als mensen de juiste keuze maken, en heel veel mensen hebben dat nog niet gedaan. Zo gemakkelijk gaat dat niet. De satan is nog ten volle bij ons aanwezig. En een ieder die zichzelf en zijn eigen belangen en eigen voordeel centraal stelt, is maar al te gauw zijn slachtoffer.

Omdat er heel veel naam-christenen zijn zonder waar geloof en vertrouwen.

Geloven is vertrouwen op de Schrift, zelfs al lijken de signalen het tegendeel aan te tonen. Neem Israël als voorbeeld: Niemand verwachtte nog dat al de Profetieën over de opleving van het Beloofde Land nog zouden worden vervuld, de kerk had haar theorie hierop verkeerd aangepast (en nog), tot JHWH in 1949 Zijn Beloften waar maakt.

Later verder,
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Paul2

 • Berichten: 336
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #4 Gepost op: mei 24, 2012, 04:45:34 pm »
Los van eventuele inmenging van duistere toestanden, heeft de toepassing van de bijbel-app om God te raadplegen het nadeel dat je als mens een aantal dingen alvast voor God gaat invullen.

Je bepaalt als mens voor God wannéér God antwoordt (meteen na een menselijke handeling).

Je bepaalt als mens voor God hóe God moet antwoorden (door een bijbeltekst aan te wijzen).

Je bepaalt als mens voor God dát God moet antwoorden (misschien wil Hij eens een keer geen antwoord geven? Je kent het idee van de ideale leraar die de leerling een hele tijd zelf laat zweten?).

Het laat dus net wat minder ruimte voor God over, je creëert een onnodige beperking, zogezegd.
« Laatst bewerkt op: mei 24, 2012, 04:46:45 pm door Paul2 »
maar misschien zit ik er wel naast

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #5 Gepost op: mei 24, 2012, 05:27:05 pm »
@Ismetoo: graag de naam van de app en plaats waar hij te vinden is.
Mail me maar als je wat wilt weten

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #7 Gepost op: mei 24, 2012, 08:27:40 pm »

quote:

Paul2 schreef op 24 mei 2012 om 16:45:
Los van eventuele inmenging van duistere toestanden, heeft de toepassing van de bijbel-app om God te raadplegen het nadeel dat je als mens een aantal dingen alvast voor God gaat invullen.

Nee hoor, kijk maar!

quote:

Je bepaalt als mens voor God wannéér God antwoordt (meteen na een menselijke handeling).p

-Nee, want er zijn ook wel eens teksten die ik geheel niet kan plaatsen en dan betekent dat voor mij dat er geen antwoord is.
-Het gebeurd lang niet altijd altijd direct na gebed, daar kunnen rustig een paar weken tussen zitten. Niet elke gebeld wordt immers onmiddellijk verhoord. Sommigen ook helemaal niet, zoals kinderen krijgen en genezing ziekte van Miniere van mijn vrouw.

quote:

Je bepaalt als mens voor God hóe God moet antwoorden (door een bijbeltekst aan te wijzen).

Nee hoor, antwoorden op gebeden komen ook op andere manieren, boeken, bijbelboek, Family 7 TV enz.

quote:

Je bepaalt als mens voor God dát God moet antwoorden (misschien wil Hij eens een keer geen antwoord geven? Je kent het idee van de ideale leraar die de leerling een hele tijd zelf laat zweten?).

-Nee, want er zijn ook wel eens teksten die ik geheel niet kan plaatsen en dan betekent dat voor mij dat er geen antwoord is.

quote:

Het laat dus net wat minder ruimte voor God over, je creëert een onnodige beperking, zogezegd.
Door het af te keuren en te ontkennen creëer je juist beperkingen. Ik bepaal niets en ook niet dat en hoe er een antwoord komen moet. Niemand kan GOD dwingen of manipuleren. Ik bid gewoon en de HEER bepaald OF en wanneer Hij mij antwoorden geven wil. Bij mij nu eenmaal op de schudbijbel.
« Laatst bewerkt op: mei 24, 2012, 08:29:00 pm door itsmetoo »
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #8 Gepost op: mei 24, 2012, 09:16:11 pm »

quote:
Kijk eens aan. De moderne versie van de Gebedsdobbelsteen:  


http://www.kerkinnood.be/DMP/printFLO/ShowImage.aspx?orig=true&FileId=103259

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #9 Gepost op: mei 24, 2012, 09:18:50 pm »
Citaat
Knalkaas schreef op 24 mei 2012 om 15:51:
Ik wil graag nog even de discussie over het gebruik van de I-pad om contact te maken met God voortzetten. Ik vind dit een te belangrijk onderwerp om verloren te laten gaan in de vergetelheid. Ik denk namelijk dat dit niet mag.

quote:

Jammer is alleen dat je daarbij wel orakelmethoden gebruikt. Dat je gebruik maakt van moderne techniek maakt het niet minder heidens. Het is feitelijk precies hetzelfde als glaasje draaien of tarotkaarten leggen. In principe is er geen verschil. Het probleem is dat je God wilt neerhalen naar jouw niveau ten bate van je eigen onbenullige zaakjes. Daarmee doe je precies zoals degenen doen die valse goden aanbidden.

Bijbelse Methoden zoals ik heb aangetoond met handelingen 1 waar de discipelen het lot ook wierpen nadat ze de raad van de HEER hadden gevraagd. De HEER vindt het juist reuze fijn als wij in alles wat we doen Hem om raad vragen, opdat we Zijn Wil willen doen.

quote:

Demonen, en zeker de satan, weten echt wel hoe ze hun berichten moeten inkleden zodanig dat jij uit naïviteit denkt dat het een bericht is van de Heer. Ik denk niet dat het voor jou echt weggelegd is om precies te weten wie de afzender is van een bericht, en om precies het onderscheid te maken. Daarvoor is de satan veel te slim. En je criteria daarbij zijn echt te simpel. Je kunt gewoon beter geen gebruik maken van heidense methoden.

Uiteraard zou dat kunnen als het geen antwoorden op gebeden tot de HEER zijn. Maar de HEER is vele malen machtiger dan de idiote satan en zijn demonen. Het is maar wie of je meer vertrouwd, de HEER of de satan. Ik vertrouw meer op de HEER en weet dat Hij almachtig is en niet de satan.

Het is zelfs bijbels zoals ik heb aantoont in Handelingen 1.

quote:

Om een teken vragen is een uiting van gebrek aan vertrouwen en gebrek aan geloof.
Dat doen alleen maar de mensen die zich bezig houden met afgoderij. De Heer geeft geen tekenen. Het is juist de bedoeling dat je vertrouwen hebt zonder dat er tekenen zijn.

Ik vraag geen teken om bewijs, ik bidt tot de HEER en stel daarin ook vragen over van alles. Deel alles met Hem. Mijn zorgen, vragen, angsten, dankbaarheid, gewoon alles. Ik betrek de HEER in elke beslissing, omdat ik Zijn Wil wil doen en niet de mijne. De HEER weet dat uiteraard.

Geloven is vertrouwen op de HEER ook al lijken de omstandigheden op dat moment onmogelijk, immers zegt Jezus Christus Zelf in de Schrift dat niets onmogelijk is bij GOD.
Marcus 9
23 En Jezus zei tegen hem: Als u kunt geloven,  alle dingen zijn mogelijk voor wie gelooft.

quote:

Iedereen kan uitleg geven van de schrift. Jij persoonlijk kunt niet bepalen of het de goede uitleg is.

Mijn voorbeelden zijn duidelijk genoeg, iemand met bijbelkennis kan ze nog niet zo accuraat vinden.

quote:

Heel wat mensen zijn door orakelmethoden in een netwerk van demonen terecht gekomen.

Dan zonder gebed, het gebed staat bij mij centraal en daar komen antwoorden op. De schudbijbel is een van de middelen, niet het doel.

quote:

Ja, dan zouden we eens samen koffie moeten drinken. Maar sommige demonen, en de satan al helemaal, zijn slimmer dan de doorsnee christen en slimmer dan veel dominees. Ze zijn zogezegd onmenselijk slim. Met name de satan moet je niet onderschatten. Dat is erg gevaarlijk.
Ik onderschat de satan niet, ik kan niets tegen hem beginnen, maar de HEER is Almachtig en Hij Die in mij woont is ook vele malen sterker.
1 Johannes 4
4 Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is.

quote:

Het beste is gewoon geen gebruik te maken van methodes om contact te maken met de geestelijke wereld. Dat is hoe dan ook een vorm van occultisme, ook als je het via je I-pad doet.

Nee dus, zoals met handelingen 1 het lot werpen aangetoond, het is een theologische leugen waar =in je verschrikt bent.

quote:

Jammer genoeg is in de geschiedenis meermalen gebleken dat het niet zo simpel is. Heel wat vervolgde christenen of zieke christenen hebben gebeden om hulp. Maar de meesten hebben die hulp toch niet gekregen. Rara, hoe kan dat? God laat zich niet tot je persoonlijke EHBO maken. Hij is je slaaf niet.

Gebrek aan geloof is heel vaak de reden ! Gebrek aan vertrouwen eveneens.
Of Hij wil het niet en dan zal Zijn Wil geschieden, niet wat wij wensen. Als christen ga je voor Jezus of niet, maar geen half werk.

quote:

Ik help het je hopen. Als je Hem volledig vertrouwt, waarom vraag je dan om een teken of bewijs?

Ik vraag geen tekenen als bewijs, ik bid gewoon alles met de HEER en het het is Zijn Wil om daarop wel of niet te antwoorden en hoe.

quote:

De satan is nog niet verslagen. Er is alleen door de kracht van Christus de mogelijkheid geopend om je van hem vrij te maken. Meer niet. We zien nog dagelijks de gevolgen van zijn werk om ons heen. Maak je maar geen illusies. Hij kan ook jou nog steeds in de maling nemen met je heidense methoden.

Jij geloofd in de satan en eert hem, ik geloof en vertrouw volledig op de HEER. Wij mensen zijn het die de voor de satan kiezen, helaas ook vaak door theologische onbijbelse leugens.

quote:

Ja, dat hangt er maar vanaf welke status je aan de bijbel verleent. Is de bijbel het woord van God? Of is het alleen maar geïnspireerd door God? Of alleen maar simpelweg bedacht door dichtelijke personen. Het is maar welke mening je hierover hebt.

De Schrift is het Woord van GOD, door de Heilige Geest geïnspireerd. De Kracht van GOD Zijn Woord zit in de inhoud. Vandaar de kracht van proclamatie.

Dank voor je goedbedoelde zorgen, maar ik denk echt dat je gevangen zit in de theologische leugens en doctrine. Daar waar die op vele plaatsen de Schrift tegenspreken, zou ik kiezen voor de Schrift, dat is mijn advies.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Peter68

 • Berichten: 477
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #10 Gepost op: mei 24, 2012, 09:36:32 pm »
Jammer niet voor Android, dus ik kan er niks zinnigs over zeggen.

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #11 Gepost op: mei 24, 2012, 09:41:34 pm »
Wellicht hebben die wel een vergelijkbare app, toch? Ik denk niet dat de HEER een specifieke voorkeur voor een merk heeft. Maar dat is mijn visie.

Maar eventjes uittesten of het werkt.......?
Mijn advies is voor degenen die het gaan doen om gewoon veel te bidden met dank, voorbode, prijzig en vragen. Indien de HEER het wil zal Hij ook jullie antwoorden. Maar maak er dan niet even een testje van svp. Want dan zou ik mij schuldig voelen jullie daartoe aangezet te hebben.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Peter68

 • Berichten: 477
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #12 Gepost op: mei 24, 2012, 09:57:05 pm »
Ik heb er nog niet één ontdekt. Ik speur verder!

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #13 Gepost op: mei 24, 2012, 10:20:15 pm »

quote:

Peter68 schreef op 24 mei 2012 om 21:57:
Ik heb er nog niet één ontdekt. Ik speur verder!
Is dit niet dezelfde ook voor jou tel?
http://applinks.nl/ios?view=details&aid=9239
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #14 Gepost op: mei 24, 2012, 10:34:49 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 24 mei 2012 om 21:41:
Wellicht hebben die wel een vergelijkbare app, toch? Ik denk niet dat de HEER een specifieke voorkeur voor een merk heeft. Maar dat is mijn visie.

Apple zal het niet zijn, dat is van NA de zondeval, er mist immers een stukje uit _O_

http://www.dufacoshop.nl/media//apple-logo1.jpg
Mail me maar als je wat wilt weten