Auteur Topic: Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?  (gelezen 13768 keer)

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #60 Gepost op: mei 30, 2012, 03:20:37 pm »

quote:

Peter68 schreef op 30 mei 2012 om 15:04:
Wat ik bedoel is dat jij eerder aangaf dat je soms een antwoord krijgt maar soms ook niet. Of iets wel of niet een antwoord is blijft dan jouw interpretatie. Wat maakt dat het voor jouw duidelijk is dat het een antwoord of een tekst is die rechtstreeks van God komt en rechtstreeks een antwoord op je vraag of gebed.

De verzen die komen slaan altijd precies de spijker op zijn kop !
Deze verzen geven bijna letterlijk antwoorden op de vragen of situaties waar ik mee zit en in gebed met de HEER besproken heb. Het cruciale punt is denk ik of je voldoende geloofd en vertrouwd dat de HEER als je bidt je hoort. Dat is wat anders dan verhoren van je gebeden. Maar ik zie het dat ik als een klein kind bij de Here Jezus "op schoot mag kruipen" om alles met Hem te bespreken, dank, zorg, plannen, een idee, frustraties. Of als je boos bent, zelfs op Hem. We kunnen uiteindelijk beter bidden tot de HEER en melden dat we boos zijn op Hem dan niet bidden en huichelen, want Hij weet het toch al.

Dat vertrouwen of de antwoorden komen is ook langzaam gegroeid, door de "ervaring" ermee ga ik de HEER meer en meer vertrouwen. E
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Peter68

 • Berichten: 477
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #61 Gepost op: mei 30, 2012, 03:58:55 pm »
Ok, helder

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #62 Gepost op: mei 30, 2012, 04:36:44 pm »
Toch Peter heb je wel ergens ook een punt, want soms krijg je ook antwoorden op vragen die je hebt, maar meer min of meer per toeval. In een preek van Ds. Boomsma kwam hij met een voorbeeld van een jongen uit de evangelische kringen die aan een meid had gezegd dat hij van de Heer de bevestiging had gekregen dat zij haar ware was door wat hij in de bijbel las. Toen reageerde zij erop: "dan wacht ik ook even op bevestiging van God aan mij."

In sommige gevallen is het wel verstandig om daar mee rekening te houden en de tijd te geven om te weten te komen of dit nu echt zo is.
Net als die drang eigenlijk. Is dat nu van God, van je zelf? Is het iets vanuit naastenliefde of uit bezorgheid/angst?
« Laatst bewerkt op: mei 30, 2012, 04:38:20 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #63 Gepost op: mei 30, 2012, 04:39:09 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 30 mei 2012 om 15:20:
[...]

De verzen die komen slaan altijd precies de spijker op zijn kop !
Dat doen horoscopen ook steeds.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #64 Gepost op: mei 30, 2012, 04:40:19 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 30 mei 2012 om 12:25:

Misschien voor sommigen een geheim? Maar de HEER is interactief in Zijn omgang met Zijn kinderen.
Dat klopt. Daar dacht ik ook al aan. De echte bijbel is het verhaal dat God schrijft door ieders mens heen. Ieder mens maakt deel uit van het verhaal van God in de omgang met mensen.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #65 Gepost op: mei 30, 2012, 04:44:05 pm »

quote:

vrolijke schreef op 30 mei 2012 om 16:39:
[...]


Dat doen horoscopen ook steeds.


Een mooi voorbeeld waarin wel een verband ligt. De Samaritaanse vrouw bij de waterput die 5 mannen had gehad en de man die ze nu had is haar man niet. Een probleem waarin volgens de uitleg erover de vrouw opzoek was naar de echte liefde, maar dat op de verkeerde manier zocht. Zo werd het me uitgelegd. Nu dacht ik van de week: "zou je dit op de meeste mensen niet van toepassing kunnen laten zijn? Wie heeft er niet een paar keer een ex-vriendje of vriendinnetje gehad en bleek het achteraf geen verstandige keuze? de Samaritaanse vrouw is eigenlijk gewoon een doorsnee vrouw?"

Maar het is in deze situate zo dat je bijvoorbeeld je afvraagd wat nu echte liefde is en dat je nu net in je schudbijbel een tekst vindt waar in staat bescheven wat de eigenschappen van de echte liefde is. Dat valt goed uit en daarin antwoordt God je gebeden.
« Laatst bewerkt op: mei 30, 2012, 04:53:35 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #66 Gepost op: mei 30, 2012, 04:51:58 pm »

quote:

Trajecto schreef op 30 mei 2012 om 01:37:
[...]

Zo'n gebedskalender en bijbelrooster vind ik toch wezenlijk anders dan zo'n schudbijbel app, gebruikt zoals itsmetoo het doet.
De eerste twee zijn geen dingen die je gaat inzetten op een dobbelsteenachtige manier om antwoorden af te dwingen op vragen die je hebt; een soort van "interactief gebeuren".
Een gebedskalender of een bijbelrooster is meer iets om wat systematiek en houvast te bieden, lijkt mij.
Dus nogal verschillend, vind ik.


Het ging me om twee dingen: om de compleetheid van de bijbel in zo'n kalender of rooster in verhouding met de schudbijbel en dat je van te voren in beide gevallen kan bidden of God je door het lezen ervan kan onderwijzen. Waarbij je ook in beide gevallen het kan treffen dat gebeden ook verhoord worden. antwoorden komen op vragen die je aan Hem had. Je betwijfeld bijvoorbeeld of je wel liefdevol bezig bent en brengt dat in gebed en net die dag lees je in je bijbelleesrooster eigenschappen van de liefde. Het kan zo vallen.

Wat ik van hem begreep is dat hij antwoorden niet in één middel zoekt, maar eigenlijk ontspannen Gods antwoord af wacht, of die nu komt of niet en door welk midden dan wel of niet. De schudbijbel slechts als een mogelijkheid waarvan God gebruik kan maken.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #67 Gepost op: mei 30, 2012, 05:00:22 pm »

quote:

Riemer Lap schreef op 29 mei 2012 om 21:55:
[...]
Dat heb ik zo niet gezegd, ik heb je vragen gesteld over de vorm waarin jullie dat deden.
Theologie is overigens niet anders dan de bijbel lezen.
Zelfs jij bedrijft theologie als je verbanden in de Bijbel legt en weerlegt.
Dat kan aan de hand van een aantal teksten maar kan ook in de vorm van een tekst met een bespreking van die tekst vanuit verschillende invalshoeken.
Daarin zit geen verschil tussen ons.
Okee.
Een nieuwe start is een nieuw begin

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #68 Gepost op: mei 30, 2012, 05:02:16 pm »
@schudbijbel en telefoon van God
Ik geloof dat dit een redelijk lastige en persoonlijke zaak is. Als je kijkt naar iemand als Frans Horsthuis (De Koninklijke Weg), dan zie je een mooi voorbeeld dat intensief en persoonlijk geloof gepaard gaat met een bevindelijkheid of een verwachting in heel veel dingen, en dat maakt dat je de bijbel in gebed kunt en zult openslaan met een bede om antwoord. Als een schud-bijbel een vorm is van de bijbel openslaan, dan is verdedigbaar dat dat voor iemand niet iets anders is dan een bijbel openslaan. Dat het dat technisch misschien wel is omdat de schudbijbel absoluut zeker een door mensen voorgebakken voorselectie biedt, doet daar voor het persoonlijke geloof niet aan af. Uiteindelijk zie je ook wel in kerkgemeentes dat voorbereide bijbeltekstbriefjes willekeurig of juist niet willekeurig worden rondgedeeld. Technisch is een schudbijbel dus alleen vergelijkbaar met een bijbel openslaan, als je ook inderdaad de hele bijbel voor je kiezen kunt krijgen.

Maar dat is allemaal nog niet wat het lastig maakt. Lastig wordt het doordat er betekenis wordt toegekend aan hetgeen opgezocht of geschud is. Je zou kunnen zeggen dat je God dan zit te dwingen, of dingen in de mond te leggen, terwijl God soms juist ervoor kiest om te zwijgen en het geloof te beproeven.  Lastig wordt het dan nog meer doordat uiteindelijk niet het middel en het antwoord van betekenis is, maar de manier waarop daarmee wordt omgegaan. Uiteindelijk draait het steeds om geloof, en bouwen op dat geloof.

Maar hoe je er ook mee omgaat en mogelijk in omkomt; de slotsom vanuit het geloof is dat het geloof kiest voor geloof en dat het geloof verwacht uit het geloof. Alleen waar mensen beginnen te geloven met een rotsvast geloof in dingen die zij voor waar en zeker en mogelijk houden, kan ook God iets van beantwoording geven.
In dat kader moet je, denk ik, ook plaatsen dat God zegt dat Hij graag de mens van dienst wil zijn en hem een God en toevlucht wil zijn. In dat kader moet je ook zien dat Jezus de discipelen (meermaals) verwijt dat hun geloof zo zwak is.

De kunst is dus om te beginnen met geloof, en te rekenen met geloof en verwachtingen in concrete zaken, in kleine en grote dingen. Dat is inderdaad interactie met God. En wie in dat landschap zijn geluk zoekt, die zal het ook vinden. En in dit landschap wordt een perspectief en een ruimte geschapen waarin God wordt verheerlijkt in geloof en verwachting, zodat God vrijelijk kan kiezen welk geloof in welke zaken Hij zal bevestigen. Maar vreugde bij God is ook om te beproeven, en dan daarin verheerlijkt te worden. De schatten op aarde zijn de (ook de door God) vervulde wensen; de schatten in de hemel zijn die zaken die uiteindelijk volkomen blijven rusten op het geloof, en de persoonlijke relatie tussen de gelovige en God.

En dan kan iemand wel vinden dat je je niet moet begeven op terreinen van bepaald contact met God, maar dat is eigenlijk een verkeerde benadering. De basis-vraag moet zijn of wij - op wat voor manier dan ook - ook op concrete dagen met concrete zaken ook concreet geloof aan de dag leggen waarin wij ook God beproeven en Hem te kennen geven wat wij van Hem verwachten. Merken wij dat zo een concreet geloof niet aanwezig is, dan wordt het tijd om zelf ook eens naar "de telefoon" te grijpen om contact te zoeken met God !

En dan blijkt uiteindelijk dat er niets in de wereld is waarvoor wij de telefoon naar God niet moeten oppakken. De kernvraag is wat het belangrijkste is: de telefoon naar de eigen middelen of de telefoon naar God. En precies op dat vlak is zo waar wat er wordt gezegd over rijken: wie rijk is die rekent zich rijk, en ook al bezit hij als niet bezittende, de rijkdom geeft een vertrouwensbasis van beheersing en zelfstandig kunnen oplossen. Maar wie niets heeft, en zelfs geen telefoon om de eerste beschikbare middelen te bestellen, die kiest (noodgedwongen) eerder voor God. En diegene wordt geestelijk eerder als een rijke gerekend.

Nood leert bidden. En anderzijds doet rijkdom in middelen en mogelijheden ook vertrouwen op middelen en mogelijkheden. Maar hoe triviaal onlosmakelijk een middel of mogelijkheid ook is gegeven als noodwendig voor de menselijke verlossing; altijd en immer geldt dat daar bovenuit geldt: "zo de Heere wil".

Toen ik in die andere draad voor het eerst las over dit onderwerp voelde ik de onmogelijkheid op dit onderwerp te reageren. Want het past als deksel op elk potje. En in de praktijk wordt er toch gemakkelijker vertrouwd op hetgeen aan rijkdom in  handen wordt gehouden, dan hetgeen uitsluitend voor de ziel tot nut is. Maar het verschil wordt gemaakt alleen in het geestelijke, tot nut van de ziel. En alles van deze wereld is een vorm van rijkdom, die tot zegen is voor hen die toch al geloven, en tot verzoekende molenstenen om de nekken van hen die onvast staan in het geloof.

Maar wat ìs dan onvast staan in het geloof? Hoe kan een rijke inzien dat wat hem tot zijn beschikking staat niet werkelijk tot zijn beschikking staat; maar hem alleen iets biedt als God het hem ook tot zegen doet zijn?? De bijbel kent een paar gelijkenissen over voorraadschuren en vormen van rijkdom, en de boodschap is eenduidig: dat wat je hebt, dat misleidt omdat je ermee rekent. Wie bezit moet bezitten als niet-bezittende.
Want zij die menen de zegening reeds binnen te hebben, in bezit, of als beschikbaarheid, die rekenen niet meer ermee dat ze het nog steeds onverminderd ook van God moeten blijven krijgen. Daarom is het dat wie meent te staan of iets te bezitten moet opletten, want hij staat op het punt van vallen en verliezen. En ik moet ophouden, want ik merk dat ik nu zomaar zit te schrijven in een draad met een slotje...
« Laatst bewerkt op: mei 30, 2012, 05:12:32 pm door small brother »

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #69 Gepost op: mei 30, 2012, 05:04:41 pm »

quote:

vrolijke schreef op 30 mei 2012 om 16:39:
[...]
Dat doen horoscopen ook steeds.

Horoscopen zijn veel algemener dan een bijbelvers.

Maar een echte astroloog zal bij een exacte datum en tijd van geboorte een nauwkeurige beschrijving kunnen geven van je karakter. Dat is omdat het wel echt klopt en is, het is geen onzin. Maar de HEER wil dat we het BIJ HEM zoeken en niet bij een astroloog.

In mijn geval zoek ik het bij Hem en niet bij mezelf of iemand anders,
Zelfs de doorsnee kerkganger is wat dat betreft niet volledig betrouwbaar in advies geven, al was het aar door onkunde. Kan je beter bij de HEER Zelf om advies en raad vragen.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

itsmetoo

 • Berichten: 1082
 • Itsmetoo
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #70 Gepost op: mei 30, 2012, 05:14:47 pm »

quote:

gaitema schreef op 30 mei 2012 om 16:44:
[...]


Een mooi voorbeeld waarin wel een verband ligt. De Samaritaanse vrouw bij de waterput die 5 mannen had gehad en de man die ze nu had is haar man niet. Een probleem waarin volgens de uitleg erover de vrouw opzoek was naar de echte liefde, maar dat op de verkeerde manier zocht. Zo werd het me uitgelegd. Nu dacht ik van de week: "zou je dit op de meeste mensen niet van toepassing kunnen laten zijn? Wie heeft er niet een paar keer een ex-vriendje of vriendinnetje gehad en bleek het achteraf geen verstandige keuze? de Samaritaanse vrouw is eigenlijk gewoon een doorsnee vrouw?"

Maar het is in deze situate zo dat je bijvoorbeeld je afvraagd wat nu echte liefde is en dat je nu net in je schudbijbel een tekst vindt waar in staat bescheven wat de eigenschappen van de echte liefde is. Dat valt goed uit en daarin antwoordt God je gebeden.
Ik zou het niet beter kunnen uitleggen, hulde hoe je in staat bent om onbevooroordeeld te kijken naar situaties en hoe je er van alle zijden af objectief naar kijkt.
Jesaja 40:1 Troost, troost Mijn volk, zal uw God zeggen,

Peter68

 • Berichten: 477
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #71 Gepost op: mei 30, 2012, 11:16:57 pm »

quote:

gaitema schreef op 30 mei 2012 om 16:36:
Toch Peter heb je wel ergens ook een punt, want soms krijg je ook antwoorden op vragen die je hebt, maar meer min of meer per toeval. In een preek van Ds. Boomsma kwam hij met een voorbeeld van een jongen uit de evangelische kringen die aan een meid had gezegd dat hij van de Heer de bevestiging had gekregen dat zij haar ware was door wat hij in de bijbel las. Toen reageerde zij erop: "dan wacht ik ook even op bevestiging van God aan mij."

In sommige gevallen is het wel verstandig om daar mee rekening te houden en de tijd te geven om te weten te komen of dit nu echt zo is.
Net als die drang eigenlijk. Is dat nu van God, van je zelf? Is het iets vanuit naastenliefde of uit bezorgheid/angst?
Dat is  precies wat ik bedoel Gaitema!

pyro

 • Berichten: 779
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #72 Gepost op: mei 31, 2012, 11:55:30 am »
De vraag die je je wat betreft het gebruik van orakels zou moeten stellen is imho: 'wat voor bevestiging zoek ik in het toeval die ik niet zou kunnen vinden in het geloof dat mij al van God geschonken is?'
Je kunt natuurlijk geloven dat God kan spreken door het toeval, maar de duvel speelt ook met het toeval. Het kan zijn dat God je juist beproeft dat je niet afwijkt als er toevallige factoren in het spel zijn.
Als je een orakel gelooft zal het wel werken ja, het geloof dat je eraan hecht heeft vast wel een werking. Maar de vraag is onder welke invloed stel je je leven daardoor? Dat het orakel een bijbeltekst is betekent op zichzelf niets. De duvel gebruikt ook bijbelteksten, bijv. destijds om Jezus te verleiden in de woestijn.

Knalkaas

 • Berichten: 53
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #73 Gepost op: mei 31, 2012, 12:09:01 pm »

quote:

itsmetoo schreef op 24 mei 2012 om 16:33:
[...]

Daarom mag het ook niet plaatsvinden zonder gebed. Men bidt gewoon om hulp, antwoorden op vragen en het is aan de HEER welke manier Hij daarvoor kiest. In mijn geval is dat vaak de "schudbijbel".

Ook de Schrift toont aan dat het in samenwerking met gebed gaat in vol vertrouwen op de HEER, het geen probleem is. De apostelen hebben het zelfs gedaan om een nieuwe apostel te kiezen.
23   En zij stelden er twee voor: Jozef, die Barsabas heette, die ook Justus genoemd werd, en Matthias.
24 En zij baden en zeiden: U Heere, Kenner van het hart van allen, wijs van deze twee er een aan, die U uitgekozen hebt
25 om deel te krijgen aan deze bediening, namelijk aan het apostelschap, waarvan Judas afgeweken is om naar zijn eigen plaats te gaan.
26 En zij wierpen hun loten en het lot viel op Matthias; en hij werd met instemming van allen aan de elf apostelen toegevoegd.


Het is dus zelfs bijbels om het zo te doen, in alle vertrouwen op de HEER.
Zolang wij kinderen van Hem maar aan Hem vragen en op Hem vertrouwen en zijn aanwijzingen opvolgen.
Ontkenning zijn theologische leugens die de Schrift tegenspreken.

Het nieuwe testament is helaas in grote lijnen een vervalsing. Of althans, er is veel mee gesjoemeld. Al deze dingen, die jij noemt, zijn er later door quasi-theologen aan toegevoegd. Op het moment, plusminus veertig jaar na dato, dat de evangeliën op schrift zijn gesteld, wist echt niemand meer wie iets zei, en wat hij of zij zei. Tussen de feitelijke gebeurtenissen en de op-schrift-stelling zat meer dan veertig jaar! Wie weet nu nog uit z’n hoofd wat veertig jaar geleden precies is gezegd en door wie? Niemand. Al deze beschrijvingen in de evangeliën en in de rest van het NT hebben niets te maken met wat er werkelijk is gebeurd. Het oorspronkelijke verhaal bestond alleen maar uit de handelingen van Jezus, en zelfs niet eens van wat Hij gezegd zou hebben. Dat wist na veertig jaar ook niemand meer precies.
Daarom is het ook niet handig je erop te baseren. Je gaat dan beslist op een zeker moment de mist in. Kennis op religieus gebied verkrijg je enkel door innerlijke ervaring, zoals de profeten deden. Alle andere kennis is verraderlijk en voert je maar al te gauw een moeras binnen van zelf bedachte illusies.
Als je probeert te praten met God, maakt het echt niet uit hoe je het doet. Of je daarbij je handen vouwt of niet. Vroeger moesten de mensen tijdens het gebed hun handen vouwen enkel en alleen om te voorkomen dat ze in de kerk tijdens het gebed bij hun buren de portemonnee uit de zak roofden, op een moment dat iedereen zijn ogen dicht had. Dat is de enige functie van het vouwen van de handen. Daarom is er niet zoiets als gebed, dat je extra bescherming zou geven. Er zijn alleen maar pogingen om te praten met God. Of je dan beschermd bent hangt af van wat je doet. Als je op dat moment heidense hulpmiddelen gebruikt, of een hulpmiddel op heidense wijze gebruikt, dan kun je sowieso wel fluiten naar die bescherming.

Wat we zien is dat gebed bij de meeste demonen-uitdrijvingen helaas geen enkel succes heeft. Demonen blijken zelden onder de indruk van gebed alleen. Dus je kunt bidden wat je wilt, demonen zul je er niet mee buiten de deur houden. Het enige wat helpt is innerlijke zuiverheid. Maar zolang je (ego-gericht) allerlei vragen voor jezelf blijft stellen, en gebruik maakt van heidense middelen, is er geen innerlijke zuiverheid. Vandaar dat demonen en geesten dan misbruik maken van je I-pad.


quote:

Mag ik dit Godslastering noemen?! Schande, sorry ! Ik weet niet wat ik lees...
JHWH is veel en veel sterker dan satan.
De wereld ziet er zo uit als ie nu is, omdat JHWH ons vrij laat in onze slechte keuzes. Ons vrijlaat om niet op Hem te vertrouwen, ons vrijlaat in onze slechte keuzen. Wanneer wij dat doen zal de HEER Zijn zegen terugtrekken, waardoor de satan de vrije hand krijgt.

Van mij mag je blijven geloven dat JHWH veel sterker is dan de satan. Die gedachte echter maakt je een weerloos slachtoffer van de satan. Hij heeft niets liever dan dat de mensen hem onderschatten.
Het is inderdaad zo dat wij een vrije wil hebben en als wij op sommige fronten kiezen voor de satan, dan heeft God op die gebieden geen almacht. Anders zou onze wil immers niet vrij zijn. En als jij ervoor kiest God te benaderen via heidense methoden, dan kies je feitelijk voor de satan. Dan kun je je dus niet meer beroepen op de macht van God.

quote:

Als JHWH zal willen is de satan nu vernietigd. De satan maakt geen schijn van kans, maar wij mensen verprutsen het.
Omdat de satan ons mensen dag en nacht verleidt om te zondigen tegen de geboden van JHWH en ons vervolgens dag en nacht aanklaagt bij JHWH.

Openbaringen 12
10 En ik hoorde een luide stem in de hemel zeggen: Nu is gekomen de zaligheid, de kracht en het koninkrijk van onze God en de macht van Zijn Christus, want de aanklager van onze broeders, die hen dag en nacht aanklaagde voor onze God, is neergeworpen.

Dus als JHWH satan vernietigen wil, zal de satan terecht claimen dat alle mensen ook vernietigd dienen te worden, want wij zijn (net zo) zondig. Omdat JHWH Rechtvaardig is, kan Hij hier niet om heen. DAT is de reden waarom JHWH satan niet vernietigt, want dan zou Hij ook de wereld al moeten vernietigen.

Dat wil JHWH (nog) niet en dus heeft de satan nog de vrije hand, waar wij mensen hem helaas vaak mee helpen.

Klopt helemaal. Daarom is het ook niet zo handig om te proberen contact te krijgen met God via heidense methoden, zoals jij doet. Dan roep je namelijk feitelijk de satan en demonen op.
 

quote:

Zie mij voorgaande verwijzing in handelingen 1 waar ook de apostelen dit toepasten, niets heidens aan, puur volgens de Schrift. Het is een theologische leugen die de Schrift weerspreekt dus.
De voorbeelden tonen ook aan dat de antwoorden bijbels zijn.

Een lootje trekken is natuurlijk wat anders dan het gebruiken van heidense middelen om contact met de geestenwereld te krijgen. Wat jij doet is het laatste. Je bedoelingen zijn misschien wel goed. Maar alleen goede bedoelingen zijn niet genoeg om je te beschermen.

quote:

Maar dan had ik niet geluisterd, nu wel.
De satan had mij hier echt niet vanaf gehouden.

Neem het voorbeeld met Riemer hier, de satan zou twist alleen maar leuk vinden en het vuurtje opstoken. Niet een tekst vertonen waarin opgeroepen worden om de twist te stoppen.

Wat Riemer zegt geldt feitelijk alleen maar voor sommige boze geesten. De satan is slimmer dan dat. Die weet zich uitstekend voor te doen als een heilige. Dat is juist zijn sterke kant. Daarom vlieg je er ook zo gemakkelijk in. Het beste is dus om gewoon geen heidense middelen te gebruiken.

quote:

Het is zoals aangetoond niet heidens, maar zelfs bijbels tezamen in gebed in vertrouwen op de HEER. Het zijn theologische on-bijbelse leugens, echt.

Ik help het je hopen. Helaas zijn alle stoffelijke methoden of hulpmiddelen om antwoorden te krijgen op vragen heidens: tarotkaarten, glaasje draaien, ouija board, i tjing, wichelboek, of je nu God erbij betrekt of niet. Dat geldt ook voor de I-pad in dit geval, dat evenzogoed een stoffelijk hulpmiddel is. Het spijt me.

quote:

Niemand kan JHWH voor zijn karretje spannen! Onmogelijk, echt onzin wat je nu zegt hoor. Als GOD het niet wil, komen er geen antwoorden. Maar Hij laat in Zijn Woord zien dat het goed is in samenwerking met gebed. Hij bepaald welk middel Hij toepast om te antwoorden, niet ik.
Jij wilt JHWH voor je karretje spannen. Het kan niet, maar je wilt het wel.
Als God het niet wil, dan komen er dus antwoorden van geesten en demonen. Zo simpel is het. Dat kan en wil God niet voorkomen. Door gebruik te maken van heidense hulpmiddelen, heb je daar namelijk zelf voor gekozen. Het is je eigen vrije wil. Jij hebt de verkeerde keus gemaakt, met de verkeerde gevolgen. God grijpt dan niet in.

quote:

Loze kreten, Hij laat Zich inderdaad niet misbruiken, niemand kan Hem dwingen, het is Zijn Keuze om zo te antwoorden.

Je hebt het nog niet goed begrepen. Het is Zijn keuze om niet in te grijpen, niet om zo te antwoorden. De antwoorden komen niet van Hem, maar van demonen... omdat je gebruik maakt van heidense methoden en hulpmiddelen. Hoe kun je met God in contact komen als je duivelse middelen gebruikt? Het kan niet.

quote:

Omdat er heel veel naam-christenen zijn zonder waar geloof en vertrouwen.

Geloven is vertrouwen op de Schrift, zelfs al lijken de signalen het tegendeel aan te tonen. Neem Israël als voorbeeld: Niemand verwachtte nog dat al de Profetieën over de opleving van het Beloofde Land nog zouden worden vervuld, de kerk had haar theorie hierop verkeerd aangepast (en nog), tot JHWH in 1949 Zijn Beloften waar maakt.

Later verder,
Geloven is geloven. Het is niet zozeer vertrouwen op de Schrift, omdat er in de loop van de geschiedenis met de Schrift heel veel is gesjoemeld. Op de Schrift kun je niet meer volledig vertrouwen, helaas. God spreekt alleen via het hart, het innerlijk. En zelfs dan alleen als je innerlijk zuiver bent. En dat ben je niet als je gebruik maakt van orakel-methoden zoals tarotkaarten, glaasje draaien, ouija board, i tjing, wichelboek of de I-pad.
« Laatst bewerkt op: mei 31, 2012, 05:00:34 pm door Knalkaas »

Paul2

 • Berichten: 336
  • Bekijk profiel
Mogen wij contact zoeken met God via onze telefoon?
« Reactie #74 Gepost op: mei 31, 2012, 12:16:42 pm »
Als God een teken geeft, of een antwoord, op wat voor manier dan ook, dan kun je je als mens altijd afvragen of het écht van God is.

Sterk overdreven: als Jezus hoogstpersoonlijk voor je zou staan, dan kun je je nog steeds afvragen of Hij het écht is. Twijfel houdt in principe nooit op.  

Ik heb begrepen dat Itsmetoo de schudbijbel niet als orakel gebruikt, aangezien hij een op die manier gevonden bijbelvers niet altijd kan plaatsen binnen de context van zijn vraag, en daarom niet altijd als antwoord van God op die concrete vraag opvat. Bij een orakel verwacht ik dat iedere uitkomst juist wel onvoorwaardelijk als antwoord wordt opgevat, door de raadpleger. Kortom: het lijkt me dat onze broeder Itsmetoo de schudbijbel niet als orakel gebruikt, dat orakel hier een verkeerde term is.
« Laatst bewerkt op: mei 31, 2012, 12:21:08 pm door Paul2 »
maar misschien zit ik er wel naast