Auteur Topic: Bidden en preken over Israël  (gelezen 80477 keer)

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #100 Gepost op: september 13, 2012, 05:14:28 pm »

quote:

Ozombi schreef op 12 september 2012 om 23:30:
learsi, je lijkt wel gehypnotiseert ?! Je haalt van alles door elkaar, m'n beste
Lol, de bijbel staan nu eenmaal de zaken door elkaar, het Woord van G'd is immers eeuwig !

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #101 Gepost op: september 14, 2012, 05:50:27 am »
gehypnotiseerd dus......in de bijbel staat niets wat onbegrijpelijk is of door elkaar is gezet
tenzij je de juiste " contact-lenzen " niet in hebt gedaan
« Laatst bewerkt op: september 14, 2012, 05:54:40 am door Ozombi »

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #102 Gepost op: september 14, 2012, 05:55:08 am »

quote:

Ozombi schreef op 14 september 2012 om 05:50:
gehypnotiseerd dus......in de bijbel staat niets wat onbegrijpelijk is of door elkaar is gezet
ik denk dat learsy wel eens gekleurd leest, maar vaak ook niet en dat ozombi de boel ook we eens door elkaar haalt omdat chronologisch in de bijbel helemaal niet logisch is, vergelijk genesis 1 en 2 eens over de mens....

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #103 Gepost op: september 14, 2012, 10:12:22 am »
@ Ozombi;
Zoals jij et brengt zouden we de waarschuwingen die Jezus Christus over de eindtijd geeft in de vier evangeliën niet naast Openbaringen mogen leggen. Dat kan uiteraard niet. De bijbel zo lezen is het Eeuwige Woord van G'd zo lezen is inkapselen en beperken van de bijbel.

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #104 Gepost op: september 15, 2012, 12:04:57 am »
@grondig christelijk::
Genesis 1 en 2 (t/m 4 zelfs!) gaat meer over het (wederom) ontwaken van het heelal (mogelijk enkel ons zonnestelsel) en alle (metafysica) processen daaromheen, dan over chronologische gebeurtenissen aangaande onze planeet en de mensheid die er op leeft. Ik noem als voorbeeld " Adam " uit Gen1 , waarmee niet de allereerste mens van de Aarde wordt aangeduid, maar de mensheid van de 3e ronde - dwz die de huidige menselijke vorm heeft en waarin het denkvermogen begint te ontwaken ( ' eten van de boom der kennis ')
en waarvan Genesis ook zegt: " Adam is de mens die moest komen " . De mensheid die in de order der dingen moest verschijnen , waarbij aangetekend dat er daarvóór (2e ronde) dus ook al een mensheid was die echter minder ontwikkeld was qua vorm en vermogens. Overigens is de mensheid nu in de 4e ronde, dus alweer een stap verder dan de " Adam " waar in Genesis over wordt gesproken. Enfin, er valt veel over te zeggen , hoewel weinigen dat uiteraard zullen onderzoeken of als verklaring zullen accepteren.

@learsi:: Over die ' eindtijd ' kan ook weer veel gezegd worden. Ook geldt dit voor Openbaringen. Openbaringen beschrijft  algemene 'tendensen' die echter niet letterlijk moeten worden genomen. Het heeft weinig zin daar nu op in te gaan want Openbaringen is lang.  De eindtijd, tja, laten we het er op houden dat in de 7e ronde (zie ook hierboven) een mens de Aarde verlaat als een Christus (goddelijk mens van licht) of als een goddeloze die het niet heeft gered door eigen toedoen. Die eindtijd is echter nog vele miljoenen - zo niet miljarden - jaren van ons verwijderd.

Men kan het mij niet kwalijk nemen dat ik de bijbel lees met andere ogen dat de letterlijke, hoewel ik de waarheid die in de bijbel staat absoluut niet ontken. Ik ben het vaak niet eens met de (vaak letterlijke) uitleg die men er in ziet, maar dat is om bepaalde redenen nu eenmaal onvermijdelijk.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #105 Gepost op: september 15, 2012, 03:07:21 am »

quote:

learsi schreef op 12 september 2012 om 20:10:
[...]


Als ik Openbaringen lees, dan zie ik o.a.
Openbaringen 13
3 En in de geest bracht hij mij weg naar een woestijn. En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood  beest, dat vol van godslasterlijke namen was, met zeven koppen en tien horens.
--> De hoer van babylon komt dus uit de woestijn.

Dat zou als we letterlijk de woestijn als maat nemen ook de VS, Brazilië en Australië kunnen zijn. Echter, de duivel verzocht Jezus ook in de woestijn.
Ik kan niet met zekerheid vaststellen waar die woestijn voor staat.
Het zou ook Egypte kunnen afbeelden. Egypte is immers het land waar de hoer van Babilon werd vereerd. Dat denk ik eerder. De woestijn staat daar symbool voor het nieuwe Egypte van deze tijd dat de hoer van Babilon aanbid. Daar bij komt dat Openbaring in symbolen beschrijft omdat de christenen van toen hevig vervolgd werden door de Romeinen dat overigens de godsdienstigheden van Egypte ook kenden. Het joodse volk werd immers bevrijd uit Egypte en zo ook de christenen van haar vervolgers, de Romeinen.

quote:


7 En  het beest werd macht gegeven om oorlog te voeren tegen de heiligen en om hen te overwinnen, en hem werd macht gegeven over elke stam, taal en volk.
--> De heiligen, dat is het volk Israël.
--> Over elk stam, taal en volk de macht. Welke afgoderij is momenteel hard bezig de wereld te veroveren doormiddel van infiltratie? (wat sommigen integratie noemen)

De Mammon. Er is vrede zo lang er geld is. Dat was met het oude Romeinse Rijk ook zo. Maar het oude Romeinse Rijk kwam ten val toen het niet meer in staat was om de omringende landen rijkelijk te betalen voor hun diensten door oplopende geldnood in het Romeinse Rijk. Daarop vielen de omringende landen het Romeinse Rijk binnen en kwam het ten val.

quote:

8 En allen die op de aarde wonen, zullen het aanbidden, althans  van wie de namen niet zijn geschreven in het boek des levens van het Lam Dat geslacht is,  van de grondlegging van de wereld af.
--> Welk mens zal anno 2012 en nog verreweg, en persoon aanbidden?
Wordt hier niet bedoeld dat de wereld allah zal aanbidden in ruil voor olie?

Mensen aanbidden het geld. De olievoorraden is trouwens binnen 50 jaar op in de wereld, volgens de wetenschappers. Dan valt er niets meer om olie te handelen.
Dan zal het eerder zijn dat de wereld dat met het westen handeld nu net als met het oude Romeinse Rijk om andere redenen oorlog zullen gaan voeren. Wist je trouwens dat de Rijke olie-landen als Oman samen met elkaar zo ongeveer de helft van alle aandelen over de hele wereld in handen hebben op de aandelenbeurs? Als de olie op is, dan verdienen ze rijkelijk geld aan onze inkomstenbronnen  ><img src=" class="smiley"  />

Als de olie op is. }:|

quote:


Openbaringen 17
2   Met haar hebben de koningen van de aarde hoererij bedreven, en de bewoners van de aarde zijn dronken geworden van de wijn van haar hoererij.
--> Dronken van de noodzaak om olie? is de westerse wereld straks niet tot alles in staat in ruil voor islamitische olie? Zien we dat nu al niet?

Geld. De mammon. Daar draait het allemaal om. Als er geen olie is, dan is het wel wat anders. Het draait allemaal om de beurzen. Met de beurzen is het ook nog eens zo, dat we er geen grip meer op hebben. Is er iemand immers die de beurzen kan stoppen en die voorspellen kan hoe we er in de toekomst mee door moeten gaan? Hoe we de schuldenproblematiek op lossen? Wie beheerd nou alles en heeft er zeggenschap over, als ieder er letterlijk een aandeel in heeft? Zelfs ons spaargeld is belegd in aandelen en zo zijn we zelf er ook deel aan.

quote:

3 En in de geest bracht hij mij weg naar een woestijn. En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood  beest, dat vol van godslasterlijke namen was, met zeven koppen en tien horens.
--> Wederom dat de hoer van babylon uit de woestijn afkomstig zal zijn.

6 En ik zag dat de vrouw dronken was van  het bloed van de heiligen, en van het bloed van de getuigen van Jezus. En ik was bovenmate verwonderd toen ik haar zag.
--> Bloed van de heiligen = Joden
--> Bloed van de getuigen van Jezus = christenen, die de hoer niet gaan aanbidden en niet zullen knielen voor allah?

Ik zie nergens allah. Daarbij: de Romeinen vermoorden de christenen toen der tijd. Dat is het bloed van de heiligen en het bloed van de getuigen van Jezus. De christenen die vermoord werden in klein Azie, waar Johannes de Openbaring aan mee gaf. De dubbelle laag erin is dat het niet alleen over hun situatie beschreef waarin keizer Nero hen vervolgde en de Romeinen ook hen bleef vervolgen toen keizer Nero zich zelf in het zwaart heeft laten storten. De geruchten gingen toen onder de christenen dat Nero niet gestorven was, maar dodelijk gewond hen bleef vervolgen. Op die angst speelde de Openbaring in om te wijzen op de krachten in de geestelijke gewesten en dat het Lam de duisternis zal overwinnen.
De duivel zal vallen, met het rijk van de duivel. De dubbele laag is dat het ook verwijst naar de toekomst. Op het laatst zal heel de heershappij van de duivel met de anti-christ vallen. Tussendoor zijn er ook andere anti-christelijke fuguren geweest.
Hietler schreef  "Mein kampf", wat bedoeld was als de bijbel van zijn samengestelde religie, waarvan hij zelf de messias was. Het zou de nieuwe religie van de wereld moeten worden. Een nieuwe wereldorde.
Hierin laat een dictator zien wat er mogelijk is, als hij de meeste stemmen van het volk krijgt in de politieke verkiezingen door dat volk.

"Heilig" staat overigens voor "gereinigd". De joden zijn niet gereinigd, zolang ze Jezus niet kennen. De christenen zijn gereinigd, samen met de messiaanse joden en de joden die geloven dat Jezus de messias is. De genen die door het bloed van Jezus zijn schoon gewassen, zijn de "heiligen".
Ik neem bewust even de messiaanse joden en de joden die geloven dat Jezus de messias is apart, omdat ééntiende deel van de orthodoxe joden in Israël geloofd dat Jezus de messias is, maar niet aangesloten zijn bij de messiaanse joodse geloofsgemeenschappen. Ze gaan gewoon naar de orthodoxe synagoges.

quote:

Tot slot even een stapje terug in de tijd met een profetie van joel:

Joel 3
2 zal Ik alle heidenvolken bijeenbrengen
en hen doen afdalen naar het dal van Josafat.
Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren,
vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël,
dat zij onder de heidenvolken verstrooid hebben.
Mijn land hebben zij verdeeld.

--> De wereld is bereid om het Beloofde land Israël te verdelen, tegen de Wil van Vader G'd in, omwille van de olie.

Om wille van het geld.

Shell boord immers ook rijkelijk olie in Afrika, om het geld.

quote:

3 Zij hebben het lot geworpen over Mijn volk.
Zij gaven een jongen voor een hoer;
zij verkochten een meisje voor wijn, zodat zij konden drinken.

--> De wereld geeft het Beloofde land Israël weg aan de antichrist in ruil voor de Hoer en haar bedwelmende wijn. In ruil voor allah en olie?

In ruil voor geld. De twee hoeren waarmee Juda en Israël in het oude testament wordt voorgesteld geeft ook een beeld weer van de vorm van hoerderij dat deze twee rijken ten uitvoering brachten en dat was hoe het handelde met de omringende landen. Telkens zie je dat in de geschiedenis terug. Ze handelden niet alleen met ze en probeerden ook niet enkel met ze verbonden te sluiten. Ze aanbaden ook hun goden. Jeremia was er getuige van dat de hemelsche koningin niet enkel door de Egyptenaren werd aanbeden, maar ook door de Israëlieten. Ze zeiden tegen hem: "we aanbidden haar, omdat het goed met ons ging toen we haar aanbaden." Dat is de kenmerk. De hoer van Babilon (de hemelse koningin) wordt aanbeden omdat het dan goed met het volk ging. Zo zie je dat ook in de wereld van nu. De beurzen worden aanbeden, omdat het economisch gewin op levert. Maar de rekening komt later. God strafte het volk voor de ontrouw aan Hem en het gehoereer met afgoden en andere volken. Zo zal God niet stil blijven onder het gehoereer door veel christenen die Hem inruilen voor welvaard. De ontkerkelijking is het eerste kenmerk. De kerken an zich ook. Kijk maar eens naar de gebouwen. Hoe christenen al zich verlekkerd hebben aan geld en het materiële, dat het aan het bouwen raakten met geldverslinnende kerkbouw.
Welk een huis kunt gij voor God bouwen? De wereld is zijn voetbank en Hij hangt de sterren op als gordijnen. Maar de christenen bouwden torens die zouden rijken tot aan de hemel. Letterlijk! Net als bij de torenbouw van babel! En net als met de torenbouw van Babel moest God afdalen om te kijken wat de mensen aan het doen waren.
« Laatst bewerkt op: september 15, 2012, 03:18:06 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #106 Gepost op: september 15, 2012, 10:49:02 am »

quote:

gaitema schreef op 15 september 2012 om 03:07:
[...]

Dat zou als we letterlijk de woestijn als maat nemen ook de VS, Brazilië en Australië kunnen zijn.

Kijkend naar de Israël haat die centraal staat in de eindtijd, immers de grote verdrukking draait om het Beloofde Land Israël, zitten Brazilië (heeft dat trouwens een woestijn? In meen alleen een Amazone?) en Australië (nog) ver van het vuur.
USA, zou kunnen, maar dan zou er een echte ommezwaai moeten komen, Obama zich als fanatieke moslim ontpoppen om vervolgens niet Kennedy achterna gestuurd te worden.

quote:

Echter, de duivel verzocht Jezus ook in de woestijn.
Ik kan niet met zekerheid vaststellen waar die woestijn voor staat.

Dus ook de verzoeking in de woestijn van Jezus Christus niet?

[/quote]Het zou ook Egypte kunnen afbeelden. Egypte is immers het land waar de hoer van Babilon werd vereerd. Dat denk ik eerder. De woestijn staat daar symbool voor het nieuwe Egypte van deze tijd dat de hoer van Babilon aanbid. [/quote]
Wie zal het zeggen, de islam is daar ook aan de macht en Egypte wordt talloze malen genoemd in de bijbel met de waarschuwing dat G'd het tot een woestenij zal maken.

quote:

Daar bij komt dat Openbaring in symbolen beschrijft omdat de christenen van toen hevig vervolgd werden door de Romeinen dat overigens de godsdienstigheden van Egypte ook kenden. Het joodse volk werd immers bevrijd uit Egypte en zo ook de christenen van haar vervolgers, de Romeinen.

Daar ontstaat het verschil, sommigen menen dat Openbaringen allemaal al geschied is in de door jou genoemde tijd. Maar vele gebeurtenissen zijn nog niet gebeurd dan. Dan zou Christus ons een zeer zwakke profetie hebben gegeven? Dat geloof ik dus niet.

quote:

De Mammon. Er is vrede zo lang er geld is. Dat was met het oude Romeinse Rijk ook zo. Maar het oude Romeinse Rijk kwam ten val toen het niet meer in staat was om de omringende landen rijkelijk te betalen voor hun diensten door oplopende geldnood in het Romeinse Rijk. Daarop vielen de omringende landen het Romeinse Rijk binnen en kwam het ten val.

Maar waarom zou de wereld dan vanwege het geld tegen het Beloofde Land Israël strijden? Nu ben ik het wel met je eens dat olie en geld uiteraard goed samengaan.

Want wel eens afgevraagd gaitema, wie er toch al dat geld uitleent aan bijvoorbeeld de USA? En waar wij als NL het geld van lenen? Om vervolgens weer een deel uit te lenen aan de Grieken. Is het je wel eens opgevallen dat bij de opsomming van 's werelds rijkste mensen zelden de schat en schat rijke Olie sjeiks staan vermeld.
zie http://nl.wikipedia.org/w...rijkste_mensen_ter_wereld

quote:

Mensen aanbidden het geld. De olievoorraden is trouwens binnen 50 jaar op in de wereld, volgens de wetenschappers.

Dat zei men 50 jaar terug ook al is het niet? Autoloze zondagen e.d.?
Het is HET middel om de prijs flink hoog te houden, net als zogenaamd het milieu een mooie reden is om de prijs nog meer op te drijven. Wat dat betreft is olie een synoniem aan geld, absoluut.
Je vergeet denk ik dat G'd het Beloofde Land Israël onlangs heeft gezegend met enorme olievelden nagenoeg gelijk aan die in Saudie Arabië.
Ook enorme gasvoorraden gelijkwaardig aan die in Nederland.
Daarbij zou het wel eens binnen 50 jaar afgelopen kunnen zijn met deze wereld doordat Jezus Christus al terug gekomen is?
Hij drukt ons op het hart om de wereld te bekijken en in de gaten te houden, omdat het einde gepaard zal gaan met de geprofeteerde symptomen.

quote:

Dan valt er niets meer om olie te handelen.

Reken maar dat als olie vervangen zou kunnen gaan worden door water uit de kraan, dat water uit de kraan ¤2,- de liter zal gaan kosten.

quote:

Dan zal het eerder zijn dat de wereld dat met het westen handeld nu net als met het oude Romeinse Rijk om andere redenen oorlog zullen gaan voeren. Wist je trouwens dat de Rijke olie-landen als Oman samen met elkaar zo ongeveer de helft van alle aandelen over de hele wereld in handen hebben op de aandelenbeurs?

Ja dat weet ik en is juist wat ik bedoel, hiermee krijgen zij enorme macht tot in de kern van onze maatschappij. Hiermee hebben zij een touwtje om het derde pootje van de driepoot krukje waarop onze maatschappij balanceert. Het westen zal dus zeker bereid te zijn om in ruil voor olie (en geld) voor allah en islam op de knieën te gaan.

quote:

Ik zie nergens allah.
3 En in de geest bracht hij mij weg naar een woestijn. En ik zag een vrouw zitten op een scharlakenrood beest, dat vol van godslasterlijke namen was, met zeven koppen en tien horens.
De satan heeft zich als allah openbaart aan mohammed in de woestijn.

6 En ik zag dat de vrouw dronken was van het bloed van de heiligen, en van het bloed van de getuigen van Jezus. En ik was bovenmate verwonderd toen ik haar zag.
--> Bloed van de heiligen = Joden
--> Bloed van de getuigen van Jezus = christenen, die de hoer niet gaan aanbidden en niet zullen knielen voor allah?

Lees de koran eens serieus gaitema en je zult zien dat het doordrenkt is met haat tegen de Joden en Christenen. De islam wil uiteindelijk het bloed van de Joden en Christenen als ze zich niet bekeren tegen afgod allah.

quote:

Daarbij: de Romeinen vermoorden de christenen toen der tijd. Dat is het bloed van de heiligen en het bloed van de getuigen van Jezus. De christenen die vermoord werden in klein Azie, waar Johannes de Openbaring aan mee gaf.

Maar daarover gaat openbaringen helemaal niet, want dan zou het met alle respect een flut openbaring zijn die Jezus ons gegeven heeft, waarvan meer dan de helft niet is uitgekomen. Laat je niets wijsmaken.

quote:

De dubbelle laag erin is dat het niet alleen over hun situatie beschreef waarin keizer Nero hen vervolgde en de Romeinen ook hen bleef vervolgen toen keizer Nero zich zelf in het zwaart heeft laten storten. De geruchten gingen toen onder de christenen dat Nero niet gestorven was, maar dodelijk gewond hen bleef vervolgen. Op die angst speelde de Openbaring in om te wijzen op de krachten in de geestelijke gewesten en dat het Lam de duisternis zal overwinnen.

Maar daarover gaat openbaringen helemaal niet, want dan zou het met alle respect een flut openbaring zijn die Jezus ons gegeven heeft, waarvan meer dan de helft niet is uitgekomen. Laat je niets wijsmaken. Het is een verzinsel om niet naar de toekomst te hoeven kijken met bijbelse ogen, maar gerust ons hoofd als een struisvogel in het zand kunnen stoppen. Er is teveel niet gebeurd om het in die tijd te kunnen plaatsen.

quote:

De duivel zal vallen, met het rijk van de duivel. De dubbele laag is dat het ook verwijst naar de toekomst. Op het laatst zal heel de heershappij van de duivel met de anti-christ vallen.

Zie je nu dat je zelf ineens een sprong maakt van bijna 2.000 jaar? Wat je nu beschrijft gaitema, daar handelt openbaringen over.

quote:

Tussendoor zijn er ook andere anti-christelijke fuguren geweest.
Hietler schreef  "Mein kampf", wat bedoeld was als de bijbel van zijn samengestelde religie, waarvan hij zelf de messias was. Het zou de nieuwe religie van de wereld moeten worden. Een nieuwe wereldorde.
Hierin laat een dictator zien wat er mogelijk is, als hij de meeste stemmen van het volk krijgt in de politieke verkiezingen door dat volk.

En met wie had Hitler zeer warme contacten? Toen al met de palestijnse leiders, een mufti. De satan is er alles aan gelegen geweest om G'd te dwarsbomen in Zijn Plan om het beloofde Land Israël te heroprichten. Door het volk uit te laten roeien door zijn volgelingen, probeert satan dat te voorkomen. Dit omdat satan weet dat zijn einde zal zijn wanneer Jezus Christus als Messias zal wederkeren naar Israel (na de Opname van Zijn volgelingen), om de satan uit te schakelen.

Toen deed satan het met de socialistische nazi's en nu met de afgoderij islam. Het zal pas gelukken als G'd het toelaat.

quote:

"Heilig" staat overigens voor "gereinigd". De joden zijn niet gereinigd, zolang ze Jezus niet kennen. De christenen zijn gereinigd, samen met de messiaanse joden en de joden die geloven dat Jezus de messias is. De genen die door het bloed van Jezus zijn schoon gewassen, zijn de "heiligen".


Is dat zo?
Efeziërs 3
8 Mij,  de allerminste van alle heiligen, is deze genade gegeven, om  onder de heidenen door het Evangelie de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen,
--> Als christen is Paulus niet de minste, wel als Jood, omdat hij nu Christus volgt.

19 Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en  huisgenoten van God,
-->Wij zijn medeburgers van de heiligen, van de Joden, die de burgers zijn en zo zijn we samen huisgenoten van G'd. Jood en Christen zijn de heiligen !

Openbaringen 14
12   Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van G'd en het geloof in Jezus in acht nemen.
-->de geboden van G'd --> Joden.
--> het geloof in Jezus --> Christenen.

Efeziërs 1
1 Paulus, een apostel van Jezus Christus door de wil van God, aan de heiligen en gelovigen in Christus Jezus die in Efeze zijn
--> Weer, de Joden en de christenen.

Psalm 34
10 Vrees de HEERE, u, Zijn heiligen, jod want wie Hem vrezen, hebben geen gebrek.
--> Hier worden de gelovige Joden ook heiligen genoemd.

Ezechiel 37
28 Dan zullen de heidenvolken weten dat Ik de HEERE ben, Die Israël heiligt, wanneer Mijn heiligdom voor eeuwig in hun midden zal zijn.
--> G'd Zelf zal Israël heiligen ! Het is G'd Die uiteindelijk mensen wel of niet heiligt, want geen mens is uit zichzelf heilig.

Dus laten we als christen niet de fout maken door de titel heiligen voor onszelf te claimen, terwijl de Joden ons hierin voorgingen.

quote:

Om wille van het geld.

Hoe zie je dat?
Is israel dan zo rijk volgens jou?
Waarom zou de (islamitische) wereld Israël aanvallen vanwege geld?
Terwijl we dagelijks de haat zien in de islam tegen het Uitverkoren volk?

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #107 Gepost op: september 15, 2012, 10:58:15 am »

quote:

Ozombi schreef op 15 september 2012 om 00:04:
Ik ben het vaak niet eens met de (vaak letterlijke) uitleg die men er in ziet, maar dat is om bepaalde redenen nu eenmaal onvermijdelijk.


Dat is je eigen keuze inderdaad.
Maar waarom Ozombi, laat de bijbel dan altijd zo duidelijk zien wanneer het niet letterlijk is. Wanneer Jezus een gelijkenis verteld, iets dat niet echt gebeurd is, dan wordt dat duidelijk vermeld. Wanneer iets een visioen is en niet echt gebeurd, idem. Ook bij dromen wort het allemaal duidelijk vermeld. Dat zou toch geheel onnodig zijn als de hele bijbel niet letterlijk zou zijn? Dan had alles kunnen worden opgeschreven als een gebeurtenis.

Wel toepasselijk, zie dit:
8 En hun dode lichamen zullen liggen op de straat  van de grote stad, die in geestelijke zin genoemd wordt Sodom en Egypte, waar ook onze Heere werd gekruisigd.
--> Hier geeft de bijbel duidelijk zelf aan dat het geestelijk genomen moet worden.
G'd vertelt ons in Zijn Woord wanneer we iets geestelijk moeten nemen, of als droom of als visioen. Dat hoeven we mensen niet zelf uit te vissen.

Wat betreft deze vers.
Wees eens eerlijk: ALs je denkt aan het laten liggen van 2 dode lichamen op straat, met camera's erop, om het als trofee van de overwinning te gebruiken. Wie is daartoe nu al in staat? Wie slepen er nu al dode lichamen door de starten als overwinningstrofee?

Adinomis

 • Berichten: 1813
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #108 Gepost op: september 15, 2012, 11:20:38 am »

quote:

gaitema schreef op 15 september 2012 om 03:07:

"Heilig" staat overigens voor "gereinigd". De joden zijn niet gereinigd, zolang ze Jezus niet kennen. De christenen zijn gereinigd, samen met de messiaanse joden en de joden die geloven dat Jezus de messias is. De genen die door het bloed van Jezus zijn schoon gewassen, zijn de "heiligen".
Ik neem bewust even de messiaanse joden en de joden die geloven dat Jezus de messias is apart, omdat ééntiende deel van de orthodoxe joden in Israël geloofd dat Jezus de messias is, maar niet aangesloten zijn bij de messiaanse joodse geloofsgemeenschappen. Ze gaan gewoon naar de orthodoxe synagoges.
Ik bemoei me er even mee.  De juiste betekenis van "heilig" is: "afgezonderd". We zijn in de eerste plaats afgezonderd om God lief te hebben en te dienen.

De Joden zijn niet heilig omdat het zulke goede mensen zijn, maar omdat God ze heeft afgezonderd voor een bepaalde taak/doel. Hetzelfde geldt voor de christenen. Israël werd afgezonderd om een lanceerbasis te zijn voor het heil van de wereld in Jezus Christus. De christenen zijn o.a. afgezonderd om het volk Israël te zegenen en jaloers te maken.
Rom.12:21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #109 Gepost op: september 15, 2012, 11:22:02 am »

quote:

Adinomis schreef op 15 september 2012 om 11:20:
[...]


Ik bemoei me er even mee.  De juiste betekenis van "heilig" is: "afgezonderd". We zijn in de eerste plaats afgezonderd om God lief te hebben en te dienen.

De Joden zijn niet heilig omdat het zulke goede mensen zijn, maar omdat God ze heeft afgezonderd voor een bepaalde taak/doel. Hetzelfde geldt voor de christenen. Israël werd afgezonderd om een lanceerbasis te zijn voor het heil van de wereld in Jezus Christus. De christenen zijn o.a. afgezonderd om het volk Israël te zegenen en jaloers te maken.


Inderdaad, zo staat het ook in de bijbel:
Ezechiel 37
28 Dan zullen de heidenvolken weten dat Ik de HEERE ben, Die Israël heiligt, wanneer Mijn heiligdom voor eeuwig in hun midden zal zijn.
--> G'd Zelf zal Israël heiligen ! Het is G'd Die uiteindelijk mensen wel of niet heiligt, want geen mens is uit zichzelf heilig.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #110 Gepost op: september 15, 2012, 02:32:12 pm »

quote:

learsi schreef op 15 september 2012 om 10:49:

Kijkend naar de Israël haat die centraal staat in de eindtijd, immers de grote verdrukking draait om het Beloofde Land Israël, zitten Brazilië (heeft dat trouwens een woestijn? In meen alleen een Amazone?) en Australië (nog) ver van het vuur.
USA, zou kunnen, maar dan zou er een echte ommezwaai moeten komen, Obama zich als fanatieke moslim ontpoppen om vervolgens niet Kennedy achterna gestuurd te worden.

Brazilië heeft last van erosie door de woudenkappen. Daar heerst overstromingen en ook meen ik inmiddels woestijnen. Het zou interessant kunnen zijn dat het een enorme groeiende economie is. Net als China, dat een nog interessantere groeiende economie is met Rusland aan haar zijde. Echter denk ik ook dat het in de buurt moeten zitten van het conflict. Echter zijn niet alle moslimslanden woestijnen. Libanon niet, Turkije niet. Het moet iets zijn wat toen bekend stond als een groot symbolisch gevaar en dat moet haast wel dan Egypte zijn, waar de verering van de hemelkoningin haar thuisbasis heeft.  Zoals het Rome van de katholieken, Dordrecht van de calvanisten, het Wittenberg van de Lutheranen en de VS van de evangelischen.


quote:


Dus ook de verzoeking in de woestijn van Jezus Christus niet?

Dat was letterlijk gebeurd natuurlijk. Jezus beleefde geen visioen daar.

quote:


Wie zal het zeggen, de islam is daar ook aan de macht en Egypte wordt talloze malen genoemd in de bijbel met de waarschuwing dat G'd het tot een woestenij zal maken.


Ik zie de islam niet voorkomen in de bijbel. Wel dat het omschrijft wat sommige moslims doen, namelijk ons komen doden om god een eer te bewijzen, terwijl ze God en Jezus niet kennen.
Maar het zelfde geld voor andere religie's. Aangezien de hoer van Bibilon ook het masker van satan laat zien. Satan bediend zich van alles om ons aan te vallen. Geen middel is hem te gek. Het geldsysteem gebruikt hij, de oorlogen gebruikt hij, de niet christelijke godsdiensten gebruikt hij, het hindoeïsme dat christenen ook aanvalt in India bijvoorbeeld, en ook gaat hij gepaard in christelijke gewaden. Hij misbruikt ook de naam "Jezus". In de naam van Jezus zijn er ook christenen aangevallen tijdens kruistochten bijvoorbeeld (ook oosterse christenen kwamen om) en in onze eigen Nederland, ook protestanten hebben zich er schuldig aan gemaakt. Daarnaast Zuid Afrika ook, waar de blanken de zwarten aan vielen. Ga zo maar door.

quote:


Daar ontstaat het verschil, sommigen menen dat Openbaringen allemaal al geschied is in de door jou genoemde tijd. Maar vele gebeurtenissen zijn nog niet gebeurd dan. Dan zou Christus ons een zeer zwakke profetie hebben gegeven? Dat geloof ik dus niet.

Ik geloof in de dubbele laag, maar dat blijkt de gereformeerde leer zelfs ook te geloven. Dat openbaring gaat over het verleden, het heden en de toekomst.
zij geloven ook dat de anti-christ komt.
De uitleg uit openbaring dat je babilon moet verlaten en opweg moet gaan naar Jeruzalem en dat babilon gevallen is met haar economische wereldhandel, heb ik van een PKN-dominee.

quote:


Maar waarom zou de wereld dan vanwege het geld tegen het Beloofde Land Israël strijden? Nu ben ik het wel met je eens dat olie en geld uiteraard goed samengaan.

Het denken van de mensen zijn verward. Waarom buigt de wereld wel om eerdere oorlogen binnen Europa en Israël, maar niet over die in centraal Afrika?
Het geld speelt altijd mee. Daarom werd Koewijt ook verdedigd. Evenzo Libië.
Het is deels uit sociale motieven, maar ook uit economische motieven.
Ik zie niet waarom het om olie gaat in de bijbel en ook niet waarom het over de Islam enkel zou gaan. Het is te beperkt. De Islam en de olie is slechts het topje van de ijsberg. De duivel bediend zich van veel meer middelen dan alleen dat. Hij bezit immers de hele wereld. Waarom eigenlijk? Omdat de hele wereld hem dient. Hoe? Door het wereldsysteem natuurlijk.

quote:

Want wel eens afgevraagd gaitema, wie er toch al dat geld uitleent aan bijvoorbeeld de USA? En waar wij als NL het geld van lenen? Om vervolgens weer een deel uit te lenen aan de Grieken. Is het je wel eens opgevallen dat bij de opsomming van 's werelds rijkste mensen zelden de schat en schat rijke Olie sjeiks staan vermeld.
Ze zullen wel net onder de grootsten bungelen. Waarom zouden ze er over liegen?

quote:


Ze zullen vast niet opzettelijk liegen :)


quote:


Dat zei men 50 jaar terug ook al is het niet? Autoloze zondagen e.d.?
Het is HET middel om de prijs flink hoog te houden, net als zogenaamd het milieu een mooie reden is om de prijs nog meer op te drijven. Wat dat betreft is olie een synoniem aan geld, absoluut.
Je vergeet denk ik dat G'd het Beloofde Land Israël onlangs heeft gezegend met enorme olievelden nagenoeg gelijk aan die in Saudie Arabië.
Ook enorme gasvoorraden gelijkwaardig aan die in Nederland.

Dan speelt dat ook mee. Het draait weer om het geld. Olie en gas maakt daar sterk deel van uit. Ook Brazilië en Rusland heeft veel schatrijke bronnen in de bodum die nog aangeboord moeten worden.

Al geloof ik niet de autoloze zondagen enzo slecht bedoeld waren. Ik ben niet zo'n complotdenker.

quote:


Daarbij zou het wel eens binnen 50 jaar afgelopen kunnen zijn met deze wereld doordat Jezus Christus al terug gekomen is?

Kan maar zo. Het kan ook een reden zijn voor zo'n laatste oorlog. Ik kan niet vooruit kijken. Het blijven redenaties.

quote:

Hij drukt ons op het hart om de wereld te bekijken en in de gaten te houden, omdat het einde gepaard zal gaan met de geprofeteerde symptomen.

Dat ben ik met je eens, maar ik kan niet alles doorgronden. Ik zie vooral de hoer van Babilon voor me staan en herken haar werken. Ik zie haar steeds beter. Ik herken haar als de tijdgeest in deze tijd.

quote:


Reken maar dat als olie vervangen zou kunnen gaan worden door water uit de kraan, dat water uit de kraan ¤2,- de liter zal gaan kosten.

Wat moeten we dan drinken als we blut zijn?!
Laten we hopen van niet.

quote:


Ja dat weet ik en is juist wat ik bedoel, hiermee krijgen zij enorme macht tot in de kern van onze maatschappij. Hiermee hebben zij een touwtje om het derde pootje van de driepoot krukje waarop onze maatschappij balanceert. Het westen zal dus zeker bereid te zijn om in ruil voor olie (en geld) voor allah en islam op de knieën te gaan.

Dat lijkt me eerder een oorlog tussen het westen en het oosten, zoals sommige  joodse Rabijnen profeteren. Maar hoe, waarom en wanneer, I don't know. Maar weet je wie ik ook niet vertrouw? De grootmachten uit het uiterste Oosten: China, Rusland, India en Noord Korea.


quote:


De satan heeft zich als allah openbaart aan mohammed in de woestijn.

Maar ook als de hemelkoningin in Egypte en als de popsterren op het pudium met de anti-christelijke uitspraken.

quote:

6 En ik zag dat de vrouw dronken was van het bloed van de heiligen, en van het bloed van de getuigen van Jezus. En ik was bovenmate verwonderd toen ik haar zag.
--> Bloed van de heiligen = Joden
--> Bloed van de getuigen van Jezus = christenen, die de hoer niet gaan aanbidden en niet zullen knielen voor allah?

Lees de koran eens serieus gaitema en je zult zien dat het doordrenkt is met haat tegen de Joden en Christenen. De islam wil uiteindelijk het bloed van de Joden en Christenen als ze zich niet bekeren tegen afgod allah.

Dat geloof ik wel. Maar ze doen het niet alleen. Satan bezit alles in de wereld. De valse New Age messiassen uit het verre Oosten bijvoorbeeld kennen we ook. Zij hebben Europa zelfs grotendeels bekeerd. Kerken lichtzinnig gemaakt. Katholieken progressief gemaakt. Het ietsisme is er nog eens bij gekomen.

quote:


Maar daarover gaat openbaringen helemaal niet, want dan zou het met alle respect een flut openbaring zijn die Jezus ons gegeven heeft, waarvan meer dan de helft niet is uitgekomen. Laat je niets wijsmaken.

Het is het één en het ander. De zeven koppen van het beest staat voor de zeven heuvels waarop Rome gebouwd is. De tien kronen zijn meen ik tien regeringen.
De evangelischen denken vaak dat het enkel over de toekomst gaat. De chinesche christenen geloven trouwens dat het over alle tijden gaat. Toen, nu en later. Iedere christen zal de anti-christ in zijn leven als tegenstander treffen. Ook dat geloof ik wel. Natuurlijk met het grootste gebeuren op het laatst: "de komst van DE Anti-christ."


quote:


Zie je nu dat je zelf ineens een sprong maakt van bijna 2.000 jaar? Wat je nu beschrijft gaitema, daar handelt openbaringen over.

Openbaring gaat over toen, nu en later. Ieder mens zal de strijd kennen die Openbaring laat zien.

quote:En met wie had Hitler zeer warme contacten? Toen al met de palestijnse leiders, een mufti. De satan is er alles aan gelegen geweest om G'd te dwarsbomen in Zijn Plan om het beloofde Land Israël te heroprichten. Door het volk uit te laten roeien door zijn volgelingen, probeert satan dat te voorkomen. Dit omdat satan weet dat zijn einde zal zijn wanneer Jezus Christus als Messias zal wederkeren naar Israel (na de Opname van Zijn volgelingen), om de satan uit te schakelen.

Dus satan gebruikte Europa en het middenoosten. Zo zal je dat straks ook zien. Niet enkel het midden oosten, maar "ook" het midden oosten. Kijk maar eens naar de Russen. Die schoppen feitelijk nog alle joden zo na, dat ze massaal naar Israël trekken. In Polen zie je dat ook sterk.

quote:

Toen deed satan het met de socialistische nazi's en nu met de afgoderij islam. Het zal pas gelukken als G'd het toelaat.

Er gaan nog veel meer machten gebruikt worden. De duivel bezit de hele wereld. hij heeft vele troefkaarten. New Age broeder, New Age.
Hietler liet het al zien: "één nieuwe godsdienst, één messias, één volk."

quote:


Is dat zo?
Efeziërs 3
8 Mij,  de allerminste van alle heiligen, is deze genade gegeven, om  onder de heidenen door het Evangelie de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen,
--> Als christen is Paulus niet de minste, wel als Jood, omdat hij nu Christus volgt.

19 Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en  huisgenoten van God,
-->Wij zijn medeburgers van de heiligen, van de Joden, die de burgers zijn en zo zijn we samen huisgenoten van G'd. Jood en Christen zijn de heiligen !

Openbaringen 14
12   Hier zien we de volharding van de heiligen. Hier komen openbaar die de geboden van G'd en het geloof in Jezus in acht nemen.
-->de geboden van G'd --> Joden.
--> het geloof in Jezus --> Christenen.

Efeziërs 1
1 Paulus, een apostel van Jezus Christus door de wil van God, aan de heiligen en gelovigen in Christus Jezus die in Efeze zijn
--> Weer, de Joden en de christenen.

Psalm 34
10 Vrees de HEERE, u, Zijn heiligen, jod want wie Hem vrezen, hebben geen gebrek.
--> Hier worden de gelovige Joden ook heiligen genoemd.

Ezechiel 37
28 Dan zullen de heidenvolken weten dat Ik de HEERE ben, Die Israël heiligt, wanneer Mijn heiligdom voor eeuwig in hun midden zal zijn.
--> G'd Zelf zal Israël heiligen ! Het is G'd Die uiteindelijk mensen wel of niet heiligt, want geen mens is uit zichzelf heilig.

Dus laten we als christen niet de fout maken door de titel heiligen voor onszelf te claimen, terwijl de Joden ons hierin voorgingen.


Die Psalm vind ik wel goed. Je kan wel eens gelijk hebben. Dan gaat het dus over de echte joden en de volgelingen van Jezus.

quote:

Hoe zie je dat?
Is israel dan zo rijk volgens jou?
Waarom zou de (islamitische) wereld Israël aanvallen vanwege geld?

Israël is wel een stuk rijker dan Palestina, al kent het ook armoede.
De Islam haat natuurlijk de joden en de christenen, dat ontken ik ook niet.
Trouwens, tot een zekere hoogte. Het blijkt in de praktijk dat christenen doorgaans een grote afkeer van de Islam hebben en moslims juist een stuk minder van de christenen. De joden ligt geloof ik wel gevoeliger. Dat heeft vooral met Palestina te maken.
Ook is het zo dat Palestina niet in zijn geheel ongeregeldheden met Israël wil. De voorgaande jaren, voor de crisis, kwam er ook welvaard onder de Palestijnen toen het even rustig was. Nu de ongeregeldheden weer los gebarsten zijn, balen er ook veel Palestijnen daarvan. Het is allemaal dubbel.
Dominante figuren verknallen de rust. De grote massa is te zwak gebleken.

quote:


Terwijl we dagelijks de haat zien in de islam tegen het Uitverkoren volk?
Ik ontken dat ook niet.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #111 Gepost op: september 15, 2012, 05:25:06 pm »
' fantastische ' verklaringen

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #112 Gepost op: september 16, 2012, 02:02:48 am »

quote:

gaitema schreef op 15 september 2012 om 14:32:
Echter zijn niet alle moslimslanden woestijnen. Libanon niet, Turkije niet.

Het gaat om de islam gaitema, die komt uit de woestijn.

quote:

Dat was letterlijk gebeurd natuurlijk. Jezus beleefde geen visioen daar.

Ben ik met je eens, maar waarom hier wel geloven dat de bijbel letterlijk spreekt over een woestijn en elders niet?
Net zo als de opstanding, die van Jezus geloven de christenen, maar profetie over de massale opstanding van heel het volk Israël uit Ezechiel 37 weer niet?

Waarom toch dat met 2 maten meten?

quote:

Ik zie de islam niet voorkomen in de bijbel.

Het wordt alleen niet bij naam genoemd inderdaad.
Maar de drie-eenheid ook niet en daarain geloof je toch ook?

Psalm 83
5 Kom, zeiden zij, laten wij hen uitroeien, zodat zij geen volk meer zijn
en aan de naam van Israël niet meer gedacht wordt.

--> Lijkt dat niet op wat de islam wil? Iran, Gaza, Libanon, etc?

2 Tessalonicenzen 2
4 de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten  en zichzelf als God voordoet.
--> Wie verheft zich boven JHWH, de G'd van israel, onze vader G'd?
Juist, afgod allah.
Denk aan: allah akbar, betekent allah is groter dan G'd.
Denk aan: Er is geen G'd, maar allah en zijn profeet is mohammed.
G'd, JHWH wordt hier ontkend.
En wat doet allah? Deze allah laat zich ook aanbidden op de plek van de Joodse Tempel in zijn gouden koepel-moskee.

quote:

Ik geloof in de dubbele laag, maar dat blijkt de gereformeerde leer zelfs ook te geloven. Dat openbaring gaat over het verleden, het heden en de toekomst.
zij geloven ook dat de anti-christ komt.
De uitleg uit openbaring dat je babilon moet verlaten en opweg moet gaan naar Jeruzalem en dat babilon gevallen is met haar economische wereldhandel, heb ik van een PKN-dominee.

Om te kunnen ontkennen wat nog komen gaat en dat af te doen als al gebeurd?

quote:

Het denken van de mensen zijn verward. Waarom buigt de wereld wel om eerdere oorlogen binnen Europa en Israël, maar niet over die in centraal Afrika?

Vergeet niet dat er in Afrika grote rijkdommen in de grond zitten.

quote:

Het geld speelt altijd mee. Daarom werd Koewijt ook verdedigd. Evenzo Libië. Het is deels uit sociale motieven, maar ook uit economische motieven.

Absoluut, oorlog voeren kost ook gruwelijk veel geld.

quote:

Ik zie niet waarom het om olie gaat in de bijbel en ook niet waarom het over de Islam enkel zou gaan. Het is te beperkt. De Islam en de olie is slechts het topje van de ijsberg.
Ezechiël 36
7 Daarom, zo zegt de Heere HEERE: Ík heb gezworen:Voorwaar, de heidenvolken die rondom u zijn, zullen zelf hun schande dragen!
--> Niet de heiden-volken van de hele wereld, maar heidenen-volken rondom u
--> Kijk verder naar de vele profetieën waar juist de islamitische en Arabische landen en volken worden genoemd om door G'd vernietigd te worden als Jezus het volk Israël uit de grote verdrukking redt. Jezus ging als een Lam maar zal wederkeren als een Leeuw, de Leeuw van Juda.

quote:

Ze zullen wel net onder de grootsten bungelen. Waarom zouden ze er over liegen?

Je bent erg goedgelovig gaitema. Het is media, welke per definitie niet te vertrouwen is. De olie Sjeiks willen niet openbaar maken (en hoeven dat ook niet) hoeveel geld ze hebben en hoe rijk ze zijn.

quote:

Ze zullen vast niet opzettelijk liegen :)

De media liegt nagenoeg altijd gaitema.

quote:

Al geloof ik niet de autoloze zondagen enzo slecht bedoeld waren. Ik ben niet zo'n complotdenker.

Je pakt het niet.
Ik wilde ermee aantonen dat men het het decennia terug ook al dacht dat de olie op zou zijn binnen afzienbare tijd. Als bewijs gaf ik de autoloze zondagen, verder niet. ;)

quote:

Kan maar zo. Het kan ook een reden zijn voor zo'n laatste oorlog. Ik kan niet vooruit kijken. Het blijven redenaties.

Eens, Christus zei dat niemand (zelf Hij niet), het tijdstip wist, dan de vader alleen.
Maar ook dat we de tekenen der tijd goed moeten toetsen aan de profetieën. De seculier zal niets zien, maar de christen zou juist de tekenen moeten kunnen herkennen.

quote:

Dat ben ik met je eens, maar ik kan niet alles doorgronden. Ik zie vooral de hoer van Babilon voor me staan en herken haar werken. Ik zie haar steeds beter. Ik herken haar als de tijdgeest in deze tijd.

Kijk verder dan het geld alleen gaitema, het gebeurt onder jou en mijn neus.

quote:

Wat moeten we dan drinken als we blut zijn?! Laten we hopen van niet.

Daar zullen ze wel wat op vinden, ieder mens de eerste 2liter / dag per persoon goedkoop en de rest duurder? ;)

quote:

Dat lijkt me eerder een oorlog tussen het westen en het oosten, zoals sommige  joodse Rabijnen profeteren. Maar hoe, waarom en wanneer, I don't know. Maar weet je wie ik ook niet vertrouw? De grootmachten uit het uiterste Oosten: China, Rusland, India en Noord Korea.

Staan die namen in de profetieën vermeld gaitema?
Nee, daar staan louter Arabische en islamitische landen vermeld.
Of denk je dat G'd die landen nog niet kende?  ;)

quote:

Maar ook als de hemelkoningin in Egypte en als de popsterren op het pudium met de anti-christelijke uitspraken.

Haal jij misschien goddeloosheid en anti-god door elkaar? Dat zijn niet dezelfde dingen.
Anti stata voor tegen, precies het tegenovergestelde.
Anti staat niet voor ontkenning.

quote:

Dat geloof ik wel. Maar ze doen het niet alleen. Satan bezit alles in de wereld. De valse New Age messiassen uit het verre Oosten bijvoorbeeld kennen we ook. Zij hebben Europa zelfs grotendeels bekeerd. Kerken lichtzinnig gemaakt. Katholieken progressief gemaakt. Het ietsisme is er nog eens bij gekomen.

Op weg naar de ene grote valse kerk en wereld religie dmv oecumene kerken.

quote:

Het is het één en het ander. De zeven koppen van het beest staat voor de zeven heuvels waarop Rome gebouwd is. De tien kronen zijn meen ik tien regeringen.

Dit is een heel oude theorie uit de jaren 70. Toen die tijd was de islam nog relatief mak. Maar de bijbel spreekt niet over heuvelen, maar over bergen. En weet je welke stad tussen 7 bergen ligt? Mekka !
De bekeerde islamitische terrorist walid shoebat vertelt er over op internet.

quote:

De evangelischen denken vaak dat het enkel over de toekomst gaat.

Zou G'd ons een boek-deel geven om de waarschuwen voor het einde der tijden  om vervolgens dat alles over de hele tijdsperiode te verspreiden? Dat lijkt me te sterk.

quote:

Openbaring gaat over toen, nu en later. Ieder mens zal de strijd kennen die Openbaring laat zien.

Nu maak je het nog geestelijk ook? Ook zo een uitleg dat Openbaringen over onze geestelijke strijd zou gaan?

quote:

Niet enkel het midden oosten, maar "ook" het midden oosten. Kijk maar eens naar de Russen. Die schoppen feitelijk nog alle joden zo na, dat ze massaal naar Israël trekken. In Polen zie je dat ook sterk.

Zoals geprofeteerd door G'd, toch? Hij heeft gezegd dat Hij Zijn Uitverkoren volk zal verspreiden tot alle uithoeken van de wereld, maar ook om ze uiteindelijk weer terug te halen naar het Beloofde land.

Jeremia 16
14 Daarom,  zie, er komen dagen, spreekt de HEERE, dat er niet meer gezegd zal worden: Zo waar de HEERE leeft, Die de Israëlieten uit het land Egypte geleid heeft,
15 maar: Zo waar de HEERE leeft, Die de Israëlieten uit het land in het noorden en uit al de landen waarheen Hij hen verdreven had, geleid heeft. Ik zal hen terugbrengen in hun land, dat Ik hun vaderen gegeven heb.

quote:

Er gaan nog veel meer machten gebruikt worden. De duivel bezit de hele wereld. hij heeft vele troefkaarten. New Age broeder, New Age.
Hietler liet het al zien: "één nieuwe godsdienst, één messias, één volk."

Niet new age, dat is een lachertje vergeleken bij de islam.
Een leider allah, islam, met een valse profeet die zich als Jezus voordoet, beter bekend dan de islamitische Mahdi. De mahdi van de islam is als je het leest exact degene die christenen zouden herkennen als de anti-christ. Een volk, de islam.

Kijk eens hoe de islamieten zich verspreiden over de hele wereld gaitema.
In vergelijking met vroegere machtige rijen is geen een zo snel gegroeid en zo groot geworden.
http://www.youtube.com/watch?v=IbC5CxzhvtA&feature=related

Kijk eens naar de uitleg over het vermeende nummer 666.
http://www.youtube.com/watch?v=o5Hku5GQJfs&feature=related

quote:

Die Psalm vind ik wel goed. Je kan wel eens gelijk hebben. Dan gaat het dus over de echte joden en de volgelingen van Jezus.

Inderdaad.

quote:

Israël is wel een stuk rijker dan Palestina, al kent het ook armoede.

israel is het Beloofde land dat G'd aan de Joden gegeven heeft en die Hij zegent.
Gaza is gestolen door de islamieten van de joden en hebben niet de zegen van G'd.
Joden werken allemaal hard om het land op te bouwen.
De palestijnen maken alleen maar alles kapot en houden hun hand op voor hulp geld.
 
De Islam haat natuurlijk de joden en de christenen, dat ontken ik ook niet.
Trouwens, tot een zekere hoogte. Het blijkt in de praktijk dat christenen doorgaans een grote afkeer van de Islam hebben en moslims juist een stuk minder van de christenen. [/quote]
Laat je niets wijsmaken gaitenma, zolang ze niet voldoende macht hebben zullen ze vrede roepen en zeggen dat islam vrede betekent. Maar zo snel ze de macht hebben zullen ze de koran gaan naleven en zullen de revoluties uit het midden oosten nu, om de islam aan de macht te krijgen, hier ook gaan plaatsvinden

quote:

De joden ligt geloof ik wel gevoeliger. Dat heeft vooral met Palestina te maken.

Nee, dat is een opdracht in de koran.
Joden worden er zwijnen in genoemd en wij christenen honden.
Soera 5:59-60
59. Zeg: "O, mensen van het Boek, gij haat ons slechts, omdat wij in Allah geloven en in hetgeen ons is nedergezonden en in hetgeen voordien was nedergezonden of doordat de meesten van u ongehoorzaam zijn."
60. 0. Zeg: "Zal ik u vertellen over degenen wier straf bij Allah erger is dan dit? Dezen zijn het, die Allah heeft vervloekt en over wie Hij Zijn toorn heeft uitgestort en van wie Hij apen, zwijnen en duivelsdienaren heeft gemaakt. Dezen zijn inderdaad in een slechte toestand en ver van het rechte pad afgedwaald."

quote:

Ik ontken dat ook niet.
Gelukkig :)
« Laatst bewerkt op: september 16, 2012, 02:03:19 am door learsi »

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #113 Gepost op: september 16, 2012, 03:23:21 am »
Ik geloof dat je me totaal niet begrepen hebt.
Jezus gebruikt beelden van die tijd om iets duidelijk te maken. Openbaring is een versie op (als reactie op) wat er aan beelden toen ook bekend waren over de koningin van de hemel die streed tegen de draak. Al die verhalen daar over komen uit Egypte en de joden zijn het volk dat uit de slavernij van Egypte bevrijd is. In Israël speelt het thema "bevrijding uit de slavernij" . God is de bevrijder. Door Jezus ben je uit de slavernij vrij gekocht. Koning Jezuf bevrijdde zijn broers, zoals Jezus zijn broers bevrijd al hebben ze hem allemaal gekruizigd. Wij hebben Hem ook gekruizigd met onze zonden.  Hij nam de zonden van de wereld op zich.

Dat beeld gebruikt de dominee in het beeld van nu. Laat je bevrijden uit Babilon en ga op weg naar het nieuw Jeruzalem. Egypte was de voortzetting van de Babilonische religieuze cultuur. De hoer van Babel die met de hekserij eens begonnen is werd in Egypte vereerd. De hoer van babel wordt telkens als beeld gebruikt. Al plak je dat op de Islam, dan ook is het als beeld gebruikt. Zo ook het nieuw Jeruzalem. Het symboliseerd het rijk dat God zal stichten. Natuurlijk spelen daarin Gods volk de hoofdrol en daar horen wij door ons geloof in Jezus ook bij.

Wat je zegt over de zeven bergen heb ik nagelezen in Openbaring 13 en ik zie nergens bergen staan. Er staat koppen.

Je hebt echter twee wezens. De draak en het beest. Als je de Koran bij pakt, dan wordt er in de koran wel over het beest gesproken die allah op de wereld zal voort brengen en wie iedereen aanbidden moet.
Dat is waar, maar ik zie hier twee beelden. De draak en het beest en ik zie beeldspraak. Egyptische symbolen die Jezus gebruikt om ons iets te leren en zo openbaard hij dat aan Johannes.

Evangelischen lezen de bijbel doorgaans te letterlijk en proberen alles steeds weer sus en dan weer zo in te vullen. Echter de profeten en Johannes zelf begrepen de profetiën ook niet helemaal. Wanneer de tijd rijp is openbaard God precies hoe het gaat.  Het is interessant om daar over te speculeren, maar je zult merken dat als je wilt, de beelden op heel veel geplakt zullen kunnen worden.

De hoer van Babilon kan je op heel veel plakken. De anti-christelijke wereldleiders kan je op heel veel plakken. Het is altijd de strijd tussen God en satan. De ware en de valse kerk. De ware joden en de valse joden. De ware leer en de valse leer.

Ik ben niet bij machte jou precies te vertellen wat Openbaring ons leert, maar gaande weg zal God ons steeds meer helderheid geven over wat er in geschreven staat.

Wat je overigens verteld over wat wij zouden geloven over de opstanding van de joden, ik weet niet waar je dat van hebt. De gereformeerden geloven in ieder geval in de opstanding van de doden op de jongste dag en ook in de opstanding van de geestelijk dode beenderen in een geestelijk levende Joodse volk. Want het probleem is immers nooit het vlees, maar de geest. Ja, vleselijk geloven wij in een letterlijke opstanding op de jongste dag, met letterlijk nieuwe lichamen. We geloven echter dat Jezus ons herboren laat worden. Zoals Jezus tegen Nicodemus zei, dat je herboren moet worden. God zal de joden een wedergeboorte geven. Dat geloven de gereformeerden.

Ik schaar me zelf niet onder een bepaalde groep overigens. Ik ben gewoon een christen.
« Laatst bewerkt op: september 16, 2012, 03:33:56 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #114 Gepost op: september 16, 2012, 12:31:08 pm »

quote:

gaitema schreef op 16 september 2012 om 03:23:
Ik geloof dat je me totaal niet begrepen hebt.
Jezus gebruikt beelden van die tijd om iets duidelijk te maken. Openbaring is een versie op (als reactie op) wat er aan beelden toen ook bekend waren over de koningin van de hemel die streed tegen de draak. Al die verhalen daar over komen uit Egypte en de joden zijn het volk dat uit de slavernij van Egypte bevrijd is. In Israël speelt het thema "bevrijding uit de slavernij" .

Maar Openbaringen spreekt niet alleen maar over Egypte, welke G'd zal vernietigen, maar ook over Gaza (Zelfs Askelon), Edom (Jordanie), Moab (Jordanie), Tyrus (Libanon), Sidon (Libanon) Assyrie,( Syrië), Medie (Iran), Babylonie (Irak), Arabie, Tubal en Gomer (Turkije) enz. Het gaat dus veel verder en zijn plaatsnamen waar de islamitische revoluties nu in volle gang zijn om de islam als Wet op te leggen.

quote:

God is de bevrijder. Door Jezus ben je uit de slavernij vrij gekocht. Koning Jezuf bevrijdde zijn broers, zoals Jezus zijn broers bevrijd al hebben ze hem allemaal gekruizigd. Wij hebben Hem ook gekruizigd met onze zonden.  Hij nam de zonden van de wereld op zich.

Absoluut, maar buiten de Joden en Christenen verwacht niemand de Messias. De islam bestrijdt zelfs de ze komst en bereid de komst voor van de anti-christ en de valse profeet.

quote:

Dat beeld gebruikt de dominee in het beeld van nu. Laat je bevrijden uit Babilon en ga op weg naar het nieuw Jeruzalem. Egypte was de voortzetting van de Babilonische religieuze cultuur. De hoer van Babel die met de hekserij eens begonnen is werd in Egypte vereerd. De hoer van babel wordt telkens als beeld gebruikt.

Het zal neer betekenis hebben dan slechts een beeld. Maar door de versleuteling van Openbaringen zouden we het pas (kunnen) begrijpen als het zover is. Nog nooit pasten Openbaringen zo goed op de gebeurtenissen en geiten dan nu met de islam. Maar niemand weet het 100% zeker dat klopt. Wellicht gebeurd er nog iets waardoor de islam theorie komt te vervallen omdat deze dan NOG beter past. We moeten dan niet blijven hangen in de islam theorie, want niet de theorie maar de bijbel hete het laatste woord.

Anders krijg je zoals sommige christenen nu nog hangen in de theorie dat Rome de antichrist zou zijn. Maar vergeten wordt dat ieder de Katholieke kerk kan uitmaken voor antichrist of wat dan ook, zonder vermoord te worden. Een eigenschap die niet past bij de antichrist. Over de islam kan je dat moeilijker doen openlijk, zonder vermoord te worden.

Dat de Katholieke kerk er vroeger helaas ook anders mee omging is mogelijk doordat men destijds ook de handen niet zonder bloed hield als men de leer van de katholieke kerk ontkende.

quote:

Zo ook het nieuw Jeruzalem. Het symboliseerd het rijk dat God zal stichten. Natuurlijk spelen daarin Gods volk de hoofdrol en daar horen wij door ons geloof in Jezus ook bij.

Er zal echt een nieuw Jeruzalem komen zonder moskee. G'd heeft niet voor niets deze naam gekozen. Volgens mij niets symbolisch aan dus.

quote:

Wat je zegt over de zeven bergen heb ik nagelezen in Openbaring 13 en ik zie nergens bergen staan. Er staat koppen.
De bijbel legt het zelfs uit hoor, in Openbaringen 17
9 Hier blijkt het verstand  dat wijsheid heeft.  De zeven koppen zijn zeven bergen, waarop de vrouw zit.

quote:

Je hebt echter twee wezens. De draak en het beest. Als je de Koran bij pakt, dan wordt er in de koran wel over het beest gesproken die allah op de wereld zal voort brengen en wie iedereen aanbidden moet.
Dat is waar, maar ik zie hier twee beelden. De draak en het beest en ik zie beeldspraak. Egyptische symbolen die Jezus gebruikt om ons iets te leren en zo openbaard hij dat aan Johannes.

Inderdaad verwachten maar weinig christenen denk ik een letterlijk monster en een echte draak...... ;) Ik ook niet. Maar lees eens iets meer over de islamitische Mahdi (hun "messias") en je zult versteld staan over de overeenkomsten tussen de antichrist uit de bijbel en de islamitische mahdi.

quote:

Evangelischen lezen de bijbel doorgaans te letterlijk en proberen alles steeds weer sus en dan weer zo in te vullen.

Dat heet toetsen aan de tijd en een theorie laten vallen als die overduidelijk niet meer past. In plaats van blijven hangen in een verwurgende kerkleer, terwijl de feiten niet meer kloppen.

quote:

De hoer van Babilon kan je op heel veel plakken. De anti-christelijke wereldleiders kan je op heel veel plakken.

Klopt en dat gebeurd ook. Maar profetieën van G'd passen 100% en niet voor de helft. Zoals men gemakshalve maar genoegen nam met 7 heuvelen in Rome, terwijl er 7 bergen staat in de bijbel. Dat klopt dan niet, G'd is akelig precies. Kijk maar naar hoe Hij zich tot in detail bemoeide met het bouwen van de ark in de woestijn. Dat zien we meer terug in de bijbel, zoals de ark van Noach etc.

quote:

Ik ben niet bij machte jou precies te vertellen wat Openbaring ons leert, maar gaande weg zal God ons steeds meer helderheid geven over wat er in geschreven staat.

Niemand kan dat, ik ook niet. Maar ik kan alleen wijzen op de gebeurtenissen en daar de bijbel naast leggen. Zo heeft Jezus Zijn opdracht ook bedoeld. Alle mensen zullen moeten wachten tot de sleutel des tijds eraf is.

quote:

Wat je overigens verteld over wat wij zouden geloven over de opstanding van de joden, ik weet niet waar je dat van hebt. De gereformeerden geloven in ieder geval in de opstanding van de doden op de jongste dag en ook in de opstanding van de geestelijk dode beenderen in een geestelijk levende Joodse volk. Want het probleem is immers nooit het vlees, maar de geest. Ja, vleselijk geloven wij in een letterlijke opstanding op de jongste dag, met letterlijk nieuwe lichamen.
Ezechoiel 37 gaat puur over het uitverkoren volk Israël. Want zij krijgen de Geest van geloof immers van G'd, opdat ze de Messias Jezus Christus alsnog (h)erkennen
Zacharia 12
10 Maar over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem zal Ik de Geest van de genade en van de gebeden uitstorten. Zij zullen Mij  aanschouwen, Die zij doorstoken hebben. Zij zullen over Hem rouw bedrijven, als met de rouwklacht over een enig kind; en zij zullen over Hem bitter klagen, zoals men bitter klaagt over een eerstgeborene.

quote:

Ik schaar me zelf niet onder een bepaalde groep overigens. Ik ben gewoon een christen.

Daarmee ben ik het helemaal met je eens  :)
De onderscheidingen zijn mensenwerk en niet het werk van de Heilige Geest.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #115 Gepost op: september 16, 2012, 03:23:25 pm »

quote:

learsi schreef op 16 september 2012 om 12:31:

Maar Openbaringen spreekt niet alleen maar over Egypte, welke G'd zal vernietigen, maar ook over Gaza (Zelfs Askelon), Edom (Jordanie), Moab (Jordanie), Tyrus (Libanon), Sidon (Libanon) Assyrie,( Syrië), Medie (Iran), Babylonie (Irak), Arabie, Tubal en Gomer (Turkije) enz. Het gaat dus veel verder en zijn plaatsnamen waar de islamitische revoluties nu in volle gang zijn om de islam als Wet op te leggen.

Klinkt als een goed argument. Waar staan de namen?

quote:


Absoluut, maar buiten de Joden en Christenen verwacht niemand de Messias. De islam bestrijdt zelfs de ze komst en bereid de komst voor van de anti-christ en de valse profeet.

Daar heb ik iets van gelezen en ik zie de Islam wel als een anti-christelijke beweging dat speciaal de christenen en de joden bestrijdt.

Ik heb bladerende en lezende door het boek Openbaring na gedacht over wat ik inmiddels schaars weet over de Islam en het beest dat ze zullen laten opstaan en zoals Openbaring het omschrijft valt er wel wat voor te zeggen dat de Islam wel eens er in zou kunnen slagen het westen binnen te dringen en hen te onderwerpen. Maar niet vanuit de immigranten, maar vanuit de derde wereldoorlog.

Maar ik weet niet of ik dat helemaal zo zien moet. Mensen laten zich door geweld en wonderen wel onderwerpen.  Ik lees in Openbaring ook over twee beesten. Het ene kwam uit de zee en de andere uit de aarde.
Het eerste beest was genezen van de dodelijke wond. Dat doet me toch aan de wederopstanding van het Romeinse Rijk denken. Juist die dodelijke wond lijkt dat te bevestigen, omdat keizer Nero zich liet storten in het zwaard en er over hem onder de christenen gevreest werd dat hij het overleefd had. Het tweede beest kan de Islam zijn, omdat de Islam zelf zo'n soort beest in de Koran als middel van Allah gebruikt waaraan iedereen zich moet onderwerpen.
Omdat het tweede beeld de mensen dwong het eerste beeld te eren en iedereen dwong de merktekend te dragen, zou je toch zeggen dat het probeerd met het westen één wereldreligie te vormen waarin De Islam zijn plek weet te vinden.
Maar ondanks dat we dit er uit te lijken kunnen halen, zal de tijd het moeten leren.
Als een nieuwe religie niet in strijd is met de Islam, zou de Islam er misschien ook zonder slag of stoot zich er aan kunnen geven. Ik weet dat niet. Gepaard met wonderen gebeuren de gekste dingen.

quote:


Het zal neer betekenis hebben dan slechts een beeld. Maar door de versleuteling van Openbaringen zouden we het pas (kunnen) begrijpen als het zover is. Nog nooit pasten Openbaringen zo goed op de gebeurtenissen en geiten dan nu met de islam. Maar niemand weet het 100% zeker dat klopt. Wellicht gebeurd er nog iets waardoor de islam theorie komt te vervallen omdat deze dan NOG beter past. We moeten dan niet blijven hangen in de islam theorie, want niet de theorie maar de bijbel hete het laatste woord.

Ik geloof dat God het altijd beter kan zeggen dan onze theoriën. Er zijn ook mensen die visioenen enzo van God krijgen waarin er over de eindtijd voorspeld wordt. Ik kijk daar ook naar, omdat God zelf altijd beter openbaard dan de mensen. Christenen gaan veel af op de theoriën en bestrijden snel de visioenen van de christenen, als ze het één en ander niet helemaal kunnen plaatsen. Daardoor heeft het laatste fenomeen een ondergewaardeerde rol gekregen.
Dat speelt bij mij mee, omdat ik voor zo ver ik het allemaal gelezen heb (zoals ik de boodschappen die de New Yorkse evangelist David Wilkerson kreeg) mij niets concreets over de Islam opgevallen is. Wel over de komst van een anti-christ dat alle godsdiensten op de aarde vervolgd, behalve die hij zelf precenteerd, waarvan hijzelf de messias is.

Maar even hier onder schrijf je over de islamitische Mahdi. Deze wereldleider zal misschien wel aanhurken bij de Islam en hen wijs maken die Mahdi te zijn. Hmmm... je hebt een punt geloof ik.

Weet jij wat de duivel in zijn schild voert?

quote:


Er zal echt een nieuw Jeruzalem komen zonder moskee. G'd heeft niet voor niets deze naam gekozen. Volgens mij niets symbolisch aan dus.

Ik bedoel het iets anders. Wel dat er een Nieuw Jeruzalem zal gebouwd worden, maar de dominee doelt op het volgen van Jezus of de duivel. als je de duivel volgt, dan onderwerp je als mens je leven aan Babilon. Terwijl mensen die Jezus volgen zich door Jezus van Babilon laten los maken en op weg gaan naar het nieuwe Jeruzalem, dus meewerken aan de opbouw van Gods Koninkrijk.  Christenen zijn onderweg. Ze komen van Babilon en hebben er in geleefd en gaan opweg naar het Nieuw Jeruzalem. Jezus is de weg naar het Nieuw Jeruzalem.

quote:


De bijbel legt het zelfs uit hoor, in Openbaringen 17
9 Hier blijkt het verstand  dat wijsheid heeft.  De zeven koppen zijn zeven bergen, waarop de vrouw zit.

Dat is waar. Al hebben ze in de nieuwe bijbelvertaling heuvels gedrukt. In de Naardense Bijbelvertaling lees ik gewoon bergen.

quote:


Inderdaad verwachten maar weinig christenen denk ik een letterlijk monster en een echte draak...... ;) Ik ook niet. Maar lees eens iets meer over de islamitische Mahdi (hun "messias") en je zult versteld staan over de overeenkomsten tussen de antichrist uit de bijbel en de islamitische mahdi.

Dat zal ik gaan doen.


quote:


Ezechoiel 37 gaat puur over het uitverkoren volk Israël. Want zij krijgen de Geest van geloof immers van G'd, opdat ze de Messias Jezus Christus alsnog (h)erkennen
Zacharia 12
10 Maar over het huis van David en over de inwoners van Jeruzalem zal Ik de Geest van de genade en van de gebeden uitstorten. Zij zullen Mij  aanschouwen, Die zij doorstoken hebben. Zij zullen over Hem rouw bedrijven, als met de rouwklacht over een enig kind; en zij zullen over Hem bitter klagen, zoals men bitter klaagt over een eerstgeborene.
Dat geloof ik. :)
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #116 Gepost op: september 16, 2012, 04:45:54 pm »

quote:

gaitema schreef op 16 september 2012 om 15:23:
[...]

Klinkt als een goed argument. Waar staan de namen?

Verspreid over het OT.

Ezechiel 30
4 Het zwaard zal in Egypte komen,
pijnscheuten zullen Cusj bevangen,
als er dodelijk gewonden in Egypte vallen,
men zijn overvloed meeneemt
en zijn fundamenten afbreekt.
5 Cusj, Put en Lud, en alle mensen van allerlei herkomst,
Kub en de zonen van het land van het verbond
zullen met hen door het zwaard vallen.
6 Zo zegt de HEERE: Zij die Egypte ondersteunden, zullen vallen,
zijn sterke trots zal wegzinken.
Van Migdol tot Syene
zullen zij daar vallen door het zwaard,
spreekt de Heere HEERE.
7 Zij zullen verwoest te midden van verwoeste landen liggen.
Zijn steden zullen te midden van verwoeste steden liggen.
8 Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben, wanneer Ik Egypte aan het vuur prijsgeef en al zijn helpers vermorzeld worden.

14 Ik zal Pathros verwoesten,
Zoan aan het vuur prijsgeven
en strafgerichten voltrekken over No.
15 Ik zal Mijn grimmigheid uitstorten over Sin, de vesting van Egypte.
Ik zal de menigte van No uitroeien.
16 Egypte zal Ik aan het vuur prijsgeven:
Sin zal ineenkrimpen van pijn.
No zal opengescheurd worden
en Nof zal dagelijks in nood zijn.
18 En in Tachpanhes zal de dag ingehouden worden,
als Ik de jukken van Egypte daar breek
en zijn sterke trots er doe ophouden.
Een wolk zal hem bedekken,
en zijn dochters zullen in gevangenschap gaan.
19 Zo zal Ik strafgerichten over Egypte voltrekken. Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben.


Psalm 83
4 Zij beramen listig een heimelijke aanslag tegen Uw volk
en beraadslagen tegen Uw beschermelingen.
5 Kom, zeiden zij, laten wij hen uitroeien, zodat zij geen volk meer zijn
en aan de naam van Israël niet meer gedacht wordt.
6 Want samen hebben zij in hun hart beraadslaagd;
dezen hebben een verbond tegen U gesloten:
7 de tenten van Edom en de Ismaëlieten,
Moab en de Hagrieten,
8 Gebal, Ammon en Amalek,
Filistea met de bewoners van Tyrus.
9 Ook Assyrië heeft zich bij hen aangesloten,
zij zijn voor de zonen van Lot een sterke arm geweest.Sela

Ezechiel 25
3 Zeg tegen de Ammonieten: Luister naar het woord van de Heere HEERE: Zo zegt de Heere HEERE: Omdat u ‘Haha!’ gezegd hebt over Mijn heiligdom, toen het ontheiligd werd, en over het land van Israël, toen het verwoest werd, en over het huis van Juda, toen zij in ballingschap gingen,

6 Want zo zegt de Heere HEERE: Omdat u in de handen geklapt en met de voeten gestampt hebt, en u in al uw leedvermaak zich van harte verblijdde over het land van Israël,

8 Zo zegt de Heere HEERE: Omdat  Moab en Seïr gezegd hebben: Zie, het huis van Juda is als alle heidenvolken,
9 daarom, zie, Ik ga de zijde van Moab openleggen, vanaf de steden, vanaf zijn steden vanaf zijn grens, het sieraad van het land: Beth-Jesimoth, Baäl-Meon en Kirjathaïm.
10 Met het gebied van de Ammonieten zal Ik het in erfelijk bezit geven aan de mensen van het oosten, zodat onder de heidenvolken aan de Ammonieten niet meer  gedacht zal worden.
11 Ik zal over Moab strafgerichten voltrekken. Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben.

12 Zo zegt de Heere HEERE: Omdat Edom uit enkel wraakzucht gehandeld heeft tegen het huis van Juda en zij een zware schuld op zich hebben geladen door zich op hen te wreken,
13 daarom, zo zegt de Heere HEERE, zal Ik Mijn hand tegen Edom uitstrekken. Ik zal mens en dier daaruit uitroeien en het toteen puinhoop maken, van Teman af. Tot aan Dedan toe zullen zij door het zwaard vallen.  


-->(Teman tot Dedan = Saudi Arabie tot Jemen, Mekka)

14 Ik zal Mijn wraak op Edom leggen door de hand van Mijn volk Israël. Zij zullen tegen Edom handelen overeenkomstig Mijn toorn en overeenkomstig Mijn grimmigheid. Dan zullen zij Mijn wraak kennen, spreekt de Heere HEERE.
15 Zo zegt de Heere HEERE: Omdat de Filistijnen in wraakzucht handelden en met hartgrondig leedvermaak wraak namen door verderf te zaaien, gedreven door een eeuwige vijandschap,
16 daarom, zo zegt de Heere HEERE: Zie, Ik ga Mijn hand uitstrekken tegen de Filistijnen en zal de Kretenzers uitroeien, en wie overblijft aan de zeekust ombrengen.
17 Ik zal geduchte wraak op hen oefenen, met grimmige straffen. Dan zullen zij weten dat Ik de HEERE ben, wanneer Ik Mijn wraak op hen leg.


Jeremia 25
15 Want zo heeft de HEERE, de God van Israël, tegen mij gezegd: Neem deze beker van de  wijn van de grimmigheid uit Mijn hand, en geef die te drinken aan al de volken tot wie Ik u zend,
16 zodat zij drinken en waggelen en zich als een waanzinnige gedragen vanwege het zwaard dat Ik onder hen zend.


Worden hier zelfs de seculiere linkse Israëliërs genoemd die het beloofde land willen verdelen omwille van valse vrede?
18 aan Jeruzalem en de steden van Juda, haar koningen en haar vorsten, om die te maken tot een puinhoop, tot een verschrikking, tot een aanfluiting en tot een vloek, zoals het heden ten dage is,

19 aan de farao, de koning van  Egypte, zijn dienaren, zijn vorsten en heel zijn volk,
20 aan alle mensen van allerlei herkomst en al de koningen van het land Uz, aan al de koningen van het land van de  Filistijnen, aan Askelon, Gaza, Ekron en het overblijfsel van Asdod,
19 aan de farao, de koning van  Egypte, zijn dienaren, zijn vorsten en heel zijn volk,
20 aan alle mensen van allerlei herkomst en al de koningen van het land Uz, aan al de koningen van het land van de  Filistijnen, aan Askelon, Gaza, Ekron en het overblijfsel van Asdod,
21 aan  Edom,  Moab en de  Ammonieten,
22 aan al de koningen van  Tyrus, al de koningen van Sidon, en de koningen van de kustlanden die liggen aan de overkant van de zee,
23 aan  Dedan, Tema, Buz, en allen die kaalgeschoren zijn aanhun  slapen,
24 aan al de koningen van Arabië en al de koningen van de gemengde bevolking die in de woestijn woont,
25 aan al de koningen van Zimri, al de koningen van  Elam en al de koningen van Medië,
27 Dan moet u tegen hen zeggen: Zo zegt de HEERE van de legermachten, de God van Israël: Drink, word dronken, spuw uit, val neer zodat u niet weer opstaat, vanwege het zwaard dat Ik onder u zend.
28 Mocht het gebeuren dat zij weigeren de beker uit uw hand te nemen om te drinken, dan zult u tegen hen zeggen: Zo zegt de HEERE van de legermachten: Drinken zult u!
29 Want zie, in de  stad waarover Mijn Naam is uitgeroepen, begin Ik met onheil aan te richten en zou u dan in enig opzicht voor onschuldig worden gehouden? U zult niet voor onschuldig worden gehouden, want Ik roep het zwaard op tegen alle bewoners van de aarde, spreekt de HEERE van de legermachten.


Hier gaat het over op de wereld, die steun verleent aan de bovenstaande naties en meehelpt ten kwade tegen Israël.
30 En ú moet tegen hen al deze woorden profeteren, en tegen hen zeggen:
De HEERE zal  brullen als een leeuw vanuit de hoogte,
vanuit Zijn heilige woning Zijn stem laten klinken.
Hij zal geweldig brullen tegen Zijn woonplaats,
Hij zal een vreugderoep als van druiventreders aanheffen
tegen alle bewoners van de aarde.
31 Vreselijk gedruis zal komen tot aan het einde der aarde,
want de HEERE heeft een rechtszaak met de volken;
Híj zal een rechtszaak voeren met alle vlees.
De goddelozen heeft Hij overgegeven aan het zwaard,
spreekt de HEERE.

33 De door de HEERE dodelijk gewonden zullen op die dag van het ene einde der aarde tot aan het andere einde der aarde liggen. Er zal over hen geen  rouw bedreven worden, zij zullen niet verzameld en niet begraven worden: tot mest op de aardbodem zullen zij zijn.

--> De brullende Leeuw, niet de knuffelgod. Na de Genadetijd van Christus is het daarmee gedaan en zal G'd vergelden !

Sefanja 2
4 Want Gaza zal verlaten worden
en Askelon tot woestenij zijn;
Asdod, midden op de dag zal men het verdrijven,
en Ekron zal ontworteld worden.
5 Wee u, bewoners van het gebied aan de zee,
volk van Kretenzers,
het woord van de HEERE is tegen u!
Kanaän, land van de Filistijnen!
Ik zal u verdelgen, zodat er geen inwoner meer is.
6 Het gebied aan de zee zal tot weiden worden
met putten voor herders en kooien voor kleinvee.


Joel 3
2 zal Ik alle heidenvolken bijeenbrengen
en hen doen afdalen naar het dal van Josafat.
Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren,
vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël,
dat zij onder de heidenvolken verstrooid hebben.
Mijn land hebben zij verdeeld.
3 Zij hebben het lot geworpen over Mijn volk.
Zij gaven een jongen voor een hoer;
zij verkochten een meisje voor wijn, zodat zij konden drinken.
4 En ook,
wat wilt u van Mij, Tyrus en Sidon,   (Tyrus = Libanon)
en alle gebieden van Filistea?     (Filistea = Gaza)
Wilt u Mij Mijn handelwijze vergelden?
Als u Mij dat wilt aandoen,
zal Ik snel en onmiddellijk
uw vergelding op uw hoofd doen terugkeren,

Het is een kleine greep uit de vele die er zijn, gaitema.
Wie dit negeert en G'd niet vreest, wanneer hij/zij dit leest.......?

Het zijn geweldige verzen waarmee we als kind van G'd Zijn Woord kunnen proclameren in gebed. Juist in deze tijd.

Jesaja 40
Want zegt G'd ons in de bijbel:
1 Troost, troost Mijn volk,
zal uw God zeggen,
2 spreek naar het hart van Jeruzalem
en roep haar toe
dat haar strijd vervuld is,
dat haar ongerechtigheid verzoend is,
dat zij uit de hand van de HEERE het dubbele ontvangen heeft
voor al haar zonden.


--> Wie moet dit troosten doen? De Joden zelf kunnen het niet, dus wij
christenen dienen als broeders onze broer Israel te troosten.

Psalm 122
6 Bid om vrede voor Jeruzalem, laat het goed gaan met hen die u liefhebben.

We moeten als christen op de bres klimmen voor Israël:

Ezechiel 13:5
5 U bent niet in de bressen geklommen, en voor het huis van Israël wierp u geen muur op om op de dag van de HEERE staande te blijven in de strijd.

Israel te dienen: (Weet je nog, de heiligen waren ook het volk Israël)
Romeinen 15
25   Maar nu reis ik naar Jeruzalem om de heiligen te dienen,
26 want de gemeenten van Macedonië en Achaje hebben het goedgevonden enige handreiking te doen aan de armen onder de heiligen in Jeruzalem.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #117 Gepost op: september 16, 2012, 05:00:28 pm »

quote:

gaitema schreef op 16 september 2012 om 15:23:

Ik lees in Openbaring ook over twee beesten. Het ene kwam uit de zee en de andere uit de aarde.
Het eerste beest was genezen van de dodelijke wond. Dat doet me toch aan de wederopstanding van het Romeinse Rijk denken. Juist die dodelijke wond lijkt dat te bevestigen, omdat keizer Nero zich liet storten in het zwaard en er over hem onder de christenen gevreest werd dat hij het overleefd had.

Dit zijn al oude theorieën van onder andere hal hal lindsey uit de jaren 70.
Mag ik je eraan herinneren dat de ottomanen al voor de poorten van van Wenen hebben gestaan om Europa ook als islamitisch gebeid in te lijven? Deze poging zou wel eens ook de dodelijke wond kunnen zijn.

quote:

Het tweede beest kan de Islam zijn, omdat de Islam zelf zo'n soort beest in de Koran als middel van Allah gebruikt waaraan iedereen zich moet onderwerpen.
Omdat het tweede beeld de mensen dwong het eerste beeld te eren en iedereen dwong de merktekend te dragen, zou je toch zeggen dat het probeerd met het westen één wereldreligie te vormen waarin De Islam zijn plek weet te vinden.
De islamieten aanbidden al een beeld.
http://http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/01293/Mekkagangers_dood__1293907a.jpg
Denk je echt dat de islam zich zal aanpassen aan d westerse wereld wat betreft religie? Ze vechten zich liever letterlijk dood, zoals de koran voorschrijft. Andersom zou wel kunnen, dat de westerse oecumenische stromingen zich dermate aan de islam kunnen aanpassen dat ze als Dhimmie mogen bijven leven.

quote:

Weet jij wat de duivel in zijn schild voert?

Nee alleen G'd weet dat.

quote:

Ik bedoel het iets anders. Wel dat er een Nieuw Jeruzalem zal gebouwd worden, maar de dominee doelt op het volgen van Jezus of de duivel. als je de duivel volgt, dan onderwerp je als mens je leven aan Babilon. Terwijl mensen die Jezus volgen zich door Jezus van Babilon laten los maken en op weg gaan naar het nieuwe Jeruzalem, dus meewerken aan de opbouw van Gods Koninkrijk.  Christenen zijn onderweg. Ze komen van Babilon en hebben er in geleefd en gaan opweg naar het Nieuw Jeruzalem. Jezus is de weg naar het Nieuw Jeruzalem.

Mooie uitleg, maar het gevaar hiervan is dat we het gaan vergeestelijken.
net als dergelijke vergelijkingen gemaakt worden met de uittocht van Egypte door het Volk Israel. Voor je het weet is de volgende stap dat het niet echt gebeurd is of zal gaan gebeuren.

quote:

Dat is waar. Al hebben ze in de nieuwe bijbelvertaling heuvels gedrukt. In de Naardense Bijbelvertaling lees ik gewoon bergen.
Men paste het Woord van G'd aan, aan de bestaande theorieën?
« Laatst bewerkt op: september 16, 2012, 11:06:55 pm door learsi »

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #118 Gepost op: september 16, 2012, 05:35:16 pm »
Ja weet je wat het is, ook jouw woorden zijn een theorie. Best interessant en er valt wat voor te zeggen.  We zullen zien wat er gebeuren gaat.
Dank voor je eigen visie, die je met ons deelde.
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #119 Gepost op: september 16, 2012, 05:58:25 pm »

quote:

gaitema schreef op 16 september 2012 om 17:35:
Ja weet je wat het is, ook jouw woorden zijn een theorie.
Inderdaad, het staat niet in overduidelijke bewoordingen in openbaringen, waar maar 1 uitleg voor mogelijk is. De sleutel des tijds zal zijn werk wel doen. :)

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #120 Gepost op: september 16, 2012, 08:05:02 pm »
Zo is dat, maar je gaf me wel weer een link naar de Islam die ik ook ga lezen om te zien wat hun Mahdi kenmerkt. Dat lijkt me nuttige kennis.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #121 Gepost op: september 17, 2012, 12:41:57 am »
Net heb ik overigens op internet gelezen in een uitleg van een evangelist dat wanneer er in de bijbel gesproken wordt over een vrouw in beeldspraak, dat er dan altijd gesproken wordt over het geestelijk leven. De vrouw van God is Israël. Dat gaat over de geestelijke verhouding van Israël tot God. De bruid van Jezus is de Gemeente. Dat is de geestelijke relatie van de Gemeente tot Jezus. Wanneer Israël ontrouw is aan God, wordt het omschreven als een ontrouwe hoer. De hoer van Babilon wordt daarom dan ook voorgesteld als een vrouw die ontrouw is geworden aan God. In dit geval is het de bruid van Jezus die ontrouw aan Hem is.
Dus welke vergelijking er ook toegepast wordt, het heeft met afvalligheid te maken.
Daarbij werd over de toren van Babel gezegd dat het waarscheinlijk de bouw van een tempel betrof, waarin afgodsdienstigheden plaats vond.
Wanneer je de Islam daarin ziet, dan moet je het zien als een afvallige christelijke kerk in feite. Wat de Islam ook wel in zekere zin is, omdat het een vervalst christendom is. Maar ook de afvallige kerk zelf kermerkt dat.
De christenheid dat ontrouw aan God is geworden. Dat betreft niet de heiligen onder haar, het betreft de afvalligen.
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #122 Gepost op: september 17, 2012, 05:09:43 pm »

quote:

gaitema schreef op 17 september 2012 om 00:41:
Net heb ik overigens op internet gelezen in een uitleg van een evangelist dat wanneer er in de bijbel gesproken wordt over een vrouw in beeldspraak, dat er dan altijd gesproken wordt over het geestelijk leven. De vrouw van God is Israël. Dat gaat over de geestelijke verhouding van Israël tot God. De bruid van Jezus is de Gemeente. Dat is de geestelijke relatie van de Gemeente tot Jezus. Wanneer Israël ontrouw is aan God, wordt het omschreven als een ontrouwe hoer. De hoer van Babilon wordt daarom dan ook voorgesteld als een vrouw die ontrouw is geworden aan God. In dit geval is het de bruid van Jezus die ontrouw aan Hem is.
Dus welke vergelijking er ook toegepast wordt, het heeft met afvalligheid te maken.
Daarbij werd over de toren van Babel gezegd dat het waarscheinlijk de bouw van een tempel betrof, waarin afgodsdienstigheden plaats vond.
Wanneer je de Islam daarin ziet, dan moet je het zien als een afvallige christelijke kerk in feite. Wat de Islam ook wel in zekere zin is, omdat het een vervalst christendom is. Maar ook de afvallige kerk zelf kermerkt dat.
De christenheid dat ontrouw aan God is geworden. Dat betreft niet de heiligen onder haar, het betreft de afvalligen.


Interessant !
Dan zou ik zeggen dat de islam de anti-christ kracht is en inderdaad de hoer van Babylon, de "christelijke" kerken die middels oecumenische leer ontrouw zijn aan G'd en Jezus door achter de anti-christ (islam) aan te lopen?

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #123 Gepost op: september 18, 2012, 04:51:30 am »
learsi geeft hierboven het volgende vers en geeft er een verklaring bij,
die aan zou sluiten bij het topic. Het gaat er niet om er iets uit te pikken om op te kunnen schieten, maar het is een zeer goed voorbeeld hoe je dergelijke verzen NIET moet lezen en begrijpen.
Daar komt ie::

2 Tessalonicenzen 2

4 de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet.

(en nu de verklaring)

--> Wie verheft zich boven JHWH, de G'd van israel, onze vader G'd?
Juist, afgod allah.
Denk aan: allah akbar, betekent allah is groter dan G'd.
Denk aan: Er is geen G'd, maar allah en zijn profeet is mohammed.
G'd, JHWH wordt hier ontkend.
En wat doet allah? Deze allah laat zich ook aanbidden op de plek van de Joodse Tempel in zijn gouden koepel-moskee.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ik zeg dat bovenstaande grote onzin is
--------------------------------------------------------------------------------------------

de tegenstander  uit dit vers is ' de satan ' en m.b.t  een mens
betekent dit het persoonlijke ego van die mens.

de tempel van God is het (ziele)lichaam van een mens

- denk hierbij aan de betekenis die Jezus bedoelde toen hij zei
dat ie " de tempel zou vernietigen en in 3 dagen op zou bouwen "

Nu komt dit hele vers in een heel ander licht te staan.

de geestelijke verklaring::

het persoonlijke ego die zich als God (lees hier:: als het dominante zelf )
in de ziel van een mens gaat zetelen , en zichzelf als God voordoet

-----
Wie nu in zijn achterhoofd houdt dat het hoogste zelf in de mens het christus-zelf is
- het goddelijke ego - die kan dergelijke verzen op een goede manier voor zichzelf begrijpen.
Dus zonder allerlei dingen erbij te verzinnen, maar het op zichzelf
te betrekken en door de pure tekst de geestelijke laag te doorgronden.

Nogmaals::
de tegenstander van het goddelijke ego is het persoonlijke ego in de mens ,
want dat lagere persoonlijke zelf doet en denkt dingen die zondig zijn in God`s ogen
, terwijl het hogere goddelijke zelf enkel de wil van God gehoorzaamt.
Over deze strijdt die in de mens gaande is heeft dit vers betrekking.
Welk ego - welk zelf - het lagere persoonlijke of het hogere goddelijke
( CHRISTUS ) zetelt in de ziel van een mens? Men heeft het hier wel
eens over " Jezus die in je komt wonen " , wel.....denk daar maar aan.

Men bezit wel de juiste ideeen, maar verbindt ze niet met elkaar als
er in een andere vorm over gesproken wordt. Tijd om dit wel te doen!


Ofwel, men doorziet de wijsheid die in dergelijke verzen worden weergegeven
of men doorziet dit niet en blijft hangen in aardse denkbeelden die te pas en te onpas worden gebruikt als dit zo eens uitkomt. Zie de verklaring die learsi eraan denkt te kunnen geven - aards opportunisme - zonder de zuiverheid van de geestelijke wijsheid die er achter zit te onderkennen.


Het zou eens leuk zijn als mensen die hier de kerk bezoeken, dit eens
aan hun dominee of priester voorleggen ter beoordeling. Het is heel
makkelijk dit hier af te doen als ' ozombi geeft z'n eigen betekenis eraan '
maar leg het eens voor aan een geleerde van uw kerk, om erachter te
komen of juist het tegenovergestelde niet het geval is.

En wie vindt dat dit er niet toe doet en off-topic is die heeft in de aardse zin
wellicht gelijk, maar daar blijft het dan ook bij. Deze hele Israel-discussie
staat vol van posts die " off-topic " zijn, omdat die posts veel onzin bevatten.
« Laatst bewerkt op: september 18, 2012, 05:25:19 am door Ozombi »

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #124 Gepost op: september 18, 2012, 01:00:15 pm »

quote:

learsi schreef op 17 september 2012 om 17:09:
[...]


Interessant !
Dan zou ik zeggen dat de islam de anti-christ kracht is en inderdaad de hoer van Babylon, de "christelijke" kerken die middels oecumenische leer ontrouw zijn aan G'd en Jezus door achter de anti-christ (islam) aan te lopen?


Dat is mogelijk, maar zelfs meer. Het begrip "staatskerken" met al de pracht en praal zal God ook maar materialistisch en werelds vinden. Het christendom is een beweging onder mensen en met God. Al die toeters en bellen wat erbij is gekomen met menselijke regels en redenaties, is in Gods ogen vreemd gaan met wereldse toestanden. De buitenkant van de beker verzorgen, terwijl de binnenkant van de beker nog onrein is. Met andere woorden: aan christelijke plechtigheden mee doen, maar de nood in de wereld niet aanpakken. Lauwheid en individualisme. Geen zaak van het hart.

Helpen van weduwen, wezen, armoedigen, andere hulpbehoefdigen, bedroefden troosten, zieken bezoeken etc.. niet vanuit een plicht, maar vanuit naastenliefde.
« Laatst bewerkt op: september 18, 2012, 01:04:38 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #125 Gepost op: september 18, 2012, 08:26:56 pm »

quote:

Ozombi schreef op 18 september 2012 om 04:51:
de tegenstander  uit dit vers is ' de satan ' en m.b.t  een mens
betekent dit het persoonlijke ego van die mens.

de tempel van God is het (ziele)lichaam van een mens

- denk hierbij aan de betekenis die Jezus bedoelde toen hij zei
dat ie " de tempel zou vernietigen en in 3 dagen op zou bouwen "

Nu komt dit hele vers in een heel ander licht te staan.

de geestelijke verklaring::

het persoonlijke ego die zich als God (lees hier:: als het dominante zelf )
in de ziel van een mens gaat zetelen , en zichzelf als God voordoet

-----
Wie nu in zijn achterhoofd houdt dat het hoogste zelf in de mens het christus-zelf is
- het goddelijke ego - die kan dergelijke verzen op een goede manier voor zichzelf begrijpen.
Dus zonder allerlei dingen erbij te verzinnen, maar het op zichzelf
te betrekken en door de pure tekst de geestelijke laag te doorgronden.


--------------------------------------------------------------------------------------------
Ik zeg dat dit je reinste onzin is ! Een poging om alles te vergeestelijken ! Kolder
---------------------------------------------------------------------------------------------

quote:

Klein voorbeeld:
de tegenstander  uit dit vers is ' de satan ' en m.b.t  een mens
betekent dit het persoonlijke ego van die mens.

Satan speelt anti-god afgodje door als allah deze valse religie in te zetten.
Dus ja het is ook satan die achter de krachten van de anti-christ zit, nogal logisch

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #126 Gepost op: september 18, 2012, 08:35:04 pm »

quote:

gaitema schreef op 18 september 2012 om 13:00:
Met andere woorden: aan christelijke plechtigheden mee doen, maar de nood in de wereld niet aanpakken. Lauwheid en individualisme. Geen zaak van het hart.

Helpen van weduwen, wezen, armoedigen, andere hulpbehoefdigen, bedroefden troosten, zieken bezoeken etc.. niet vanuit een plicht, maar vanuit naastenliefde.

Als christen worden we immers niet veroordeeld op onze werken. Onze werken worden wel beoordeeld om te zien of er een beloning voor ons klaar ligt.

Daarom gaat deze lauwheid denk ik meer over het vuur van je geloof en niet over je daden.
-Geloof je als christen wel in G'd en Jezus, maar ben je er buiten de zondagsdienst niet mee bezig,
-bidt je dagelijks of nauwelijks of alleen in nood.
-vertrouw je op genezing en wonderen of denk je dat wonderen iets was uit de bijbel.
-Durf je de wonderen te zien die G'd ook nu nog doet, of praat je over geluk en toeval?
-Bidt je voor en na het eten ook in publieke ruimten of laat jet het dan achterwege?
-Praat je openlijk over de Heer en Zijn Uitgestoken Reddende Hand of draai je liever om de pot heen.

Dat soort zaken blijkt het vuur van een persoon uit. Volgens mij gaat het daar meer om.

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #127 Gepost op: september 19, 2012, 12:17:54 am »
@learsi::
Je kunt wel zeggen dat het onzin is en 'een poging alles te vergeestelijken' , maar je kunt niet ontkennen dat de bijbel een boek is met geestelijke wijsheden. God IS immers Geest , de bijbel zegt het zelf. De betekenis zoals ik hem daar gaf komt niet zomaar uit de lucht vallen. Die wordt gestaafd door zeer vele voorbeelden die in de bijbel te vinden zijn. Waarom zou het niet zo kunnen zijn? Uit het evangelie is bekend dat met [ de tempel ] het lichaam dan wel de ziel wordt bedoeld.

Nu terug naar het door jouw aangehaalde vers::

 [ in de tempel van God gaan zitten ] houdt dan in, dat in de ziel van de mens waar God behoort te heersen iets anders zit, namelijk de tegenstander. Noem het de satan of noem het 't persoonlijke ego van de mens. Het lagere 'ik' waarvan men hier vaak zegt dat het zondig is. Hoe anders kan dit dan worden opgevat? In de ziel van de mens hoort God te zitten, zoals door Jezus in het evangelie wordt aangetoond. Als in de ziel het goddelijke ego heerst, zoals bij Jezus, dan overwint de Christus.

Men schijnt niet te beseffen dat ' de tegenstander ' in relatie tot de mens, niets anders is dan het persoonlijke zelf van die mens. Doet de mens namelijk enkel God's wil ( = het ideale doen ) dan zetelt in de mens enkel het goddelijke/christus zelf. De reden waarom 99,99% van de mensheid nog geen Christus is - naar het voorbeeld van Jezus - is juist dat persoonlijke zelf dat niet altijd datgene doet wat God (het volmaakte) zou willen. De tegenstander van God als het over de mensheid gaat.

Ik begrijp dat het misschien (te) moeilijk voor te stellen is, want tja.....mensen zijn nu eenmaal een persoonlijkheid met een persoonlijke naam en persoonlijke voorkeuren en persoonlijke verlangens. Ook als men het idee heeft dat men enkel 1x leeft en dan voor altijd naar de hemel gaat en daar ook blijft , tja...geen wonder dat men denkt dat wat men nu is als persoon dat dan ook in de hemel wel zal zijn. Ik snap dergelijke reacties dus wel.

Toch hoop ik enkelen ertoe te bewegen verder te kijken dan dat. Bestudeer eens de ideeen van het boeddhisme of van de theosofie. Er zijn vele theosofen die een (christelijke) religie aanhangen. Het enige verschil is dat deze christenen een veel bredere kijk op de dingen hebben. Te veel kennis is beter dan te weinig of geen kennis.....zo is het toch?

Een mens moet uiteindelijk begrijpen dat wat ie nu is
verbetert kan worden door eigen inspanning
en dat het de goddelijke wil is dit ook te doen.

Je kunt zodoende Israel verheerlijken en de Islam als een afgoden-dienst bestempelen, maar dat is de visie van het lagere zelf dat enkel de aardse
aspecten in overweging neemt. Het hogere zelf - zoals Jezus dit aantoont -
kijkt heel anders naar dergelijke zaken. Jezus had omgang met rovers,
dieven, hoeren en al het gepeupel waar men op neerkeek.

' Heb je naaste lief ' geldt voor ALLEN. Het persoonlijke zelf - de tegenstander -
zal daar grote moeite mee hebben , maar het goddelijke zelf - Christus - die ziet in dat alle mensen dezelfde potentie in zich hebben , namelijk de Christus zijn.
Het maakt dan niet uit of mensen nu op een lager of hoger niveau van goddelijkheid zijn , of dat ze de ene of de andere religie aanhangen. Omdat ieder mens in potentie dezelfde goddelijke mogelijkheden heeft , is ieder mens je broeder en heb je het 't beste met 'm voor. Zo zou het moeten zijn.

learsi m'n beste - want ik heb in het geheel niets tegen u - wat zegt u daarop?
« Laatst bewerkt op: september 19, 2012, 12:20:43 am door Ozombi »

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #128 Gepost op: september 19, 2012, 08:00:59 pm »
@ Ozombi,

Sorry maar ik ben het oneens met je en wel hierom:
2 Tessalonicenzen 2
4 de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten  en zichzelf als God voordoet.
Dit gaat over een tegenstander die zichzelf als G'd voordoet. Daar vallen jou activiteiten dat we zelf goddelijk zijn nog bij in het niet.

Niet alle mensen zijn ook de tempel van G'd. Alleen zij die de Heilige geest hebben mogen ontvangen. Dat zijn dus niet de niet-christenen.
1 Korintiërs 6
19 Of weet u niet,  dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent?

Dat zou betekenen dat de vijand alleen in christenen zou kunnen werken, terwijl Hij Die in ons woont sterker is dan de vijand.
1 Johannes 4
4 Lieve kinderen, u bent uit God en u hebt hen overwonnen, want Hij Die in u is, is groter dan hij die in de wereld is.

Tot slot nog een andere verwijzing naar de islamitische moskee in Jeruzalem.
Matteüs 24
15   Wanneer u dan de gruwel van de verwoesting, waarvan gesproken is door  de profeet Daniël, zult zien staan op de heilige plaats – laat hij die het leest, daarop letten! –

Duidelijk niets geestelijks dus... Voor mij is het dwaalleer wat je verkondigd waar de bijbel voor waarschuwt, sorry.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #129 Gepost op: september 20, 2012, 12:15:25 am »

quote:

learsi schreef op 18 september 2012 om 20:35:
[...]

Als christen worden we immers niet veroordeeld op onze werken. Onze werken worden wel beoordeeld om te zien of er een beloning voor ons klaar ligt.

Daarom gaat deze lauwheid denk ik meer over het vuur van je geloof en niet over je daden.
-Geloof je als christen wel in G'd en Jezus, maar ben je er buiten de zondagsdienst niet mee bezig,
-bidt je dagelijks of nauwelijks of alleen in nood.
-vertrouw je op genezing en wonderen of denk je dat wonderen iets was uit de bijbel.
-Durf je de wonderen te zien die G'd ook nu nog doet, of praat je over geluk en toeval?
-Bidt je voor en na het eten ook in publieke ruimten of laat jet het dan achterwege?
-Praat je openlijk over de Heer en Zijn Uitgestoken Reddende Hand of draai je liever om de pot heen.

Dat soort zaken blijkt het vuur van een persoon uit. Volgens mij gaat het daar meer om.


Zei Paulus niet ergens in zijn brieven aan een gemeente: toon mij eens hoe je kan geloven zonder daden?

Ik lees ook in de bijbel: "al sprak ik de taal van de engelen en had ik het geloof dat bergen kan verzetten, ik had de liefde niet, ik was niets."

Een pinksteroudste over de jeugd van hun gemeente zei het me zo dat we als christenen overwinnaars van Christus behoren te zijn. We behoren in Christus de zonden te overwinnen.

Je moet je huis bouwen op een stevig fundament. Veel kerken zijn gebouwd op zand, vooral hun leden. Het begint te stormen en het geloof blijkt niets voor te stellen. Het verdwijnt. Ware gelovigen herken je aan hun vruchten.
« Laatst bewerkt op: september 20, 2012, 12:16:43 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #130 Gepost op: september 20, 2012, 12:30:56 am »

quote:

Ozombi schreef op 18 september 2012 om 04:51:
learsi geeft hierboven het volgende vers en geeft er een verklaring bij,
die aan zou sluiten bij het topic. Het gaat er niet om er iets uit te pikken om op te kunnen schieten, maar het is een zeer goed voorbeeld hoe je dergelijke verzen NIET moet lezen en begrijpen.
Daar komt ie::

2 Tessalonicenzen 2

4 de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet.

(en nu de verklaring)

--> Wie verheft zich boven JHWH, de G'd van israel, onze vader G'd?
Juist, afgod allah.
Denk aan: allah akbar, betekent allah is groter dan G'd.
Denk aan: Er is geen G'd, maar allah en zijn profeet is mohammed.
G'd, JHWH wordt hier ontkend.
En wat doet allah? Deze allah laat zich ook aanbidden op de plek van de Joodse Tempel in zijn gouden koepel-moskee.
--------------------------------------------------------------------------------------------
ik zeg dat bovenstaande grote onzin is
--------------------------------------------------------------------------------------------

de tegenstander  uit dit vers is ' de satan ' en m.b.t  een mens
betekent dit het persoonlijke ego van die mens.

de tempel van God is het (ziele)lichaam van een mens

- denk hierbij aan de betekenis die Jezus bedoelde toen hij zei
dat ie " de tempel zou vernietigen en in 3 dagen op zou bouwen "

Nu komt dit hele vers in een heel ander licht te staan.

de geestelijke verklaring::

het persoonlijke ego die zich als God (lees hier:: als het dominante zelf )
in de ziel van een mens gaat zetelen , en zichzelf als God voordoet

-----
Wie nu in zijn achterhoofd houdt dat het hoogste zelf in de mens het christus-zelf is
- het goddelijke ego - die kan dergelijke verzen op een goede manier voor zichzelf begrijpen.
Dus zonder allerlei dingen erbij te verzinnen, maar het op zichzelf
te betrekken en door de pure tekst de geestelijke laag te doorgronden.

Nogmaals::
de tegenstander van het goddelijke ego is het persoonlijke ego in de mens ,
want dat lagere persoonlijke zelf doet en denkt dingen die zondig zijn in God`s ogen
, terwijl het hogere goddelijke zelf enkel de wil van God gehoorzaamt.
Over deze strijdt die in de mens gaande is heeft dit vers betrekking.
Welk ego - welk zelf - het lagere persoonlijke of het hogere goddelijke
( CHRISTUS ) zetelt in de ziel van een mens? Men heeft het hier wel
eens over " Jezus die in je komt wonen " , wel.....denk daar maar aan.

Men bezit wel de juiste ideeen, maar verbindt ze niet met elkaar als
er in een andere vorm over gesproken wordt. Tijd om dit wel te doen!


Ofwel, men doorziet de wijsheid die in dergelijke verzen worden weergegeven
of men doorziet dit niet en blijft hangen in aardse denkbeelden die te pas en te onpas worden gebruikt als dit zo eens uitkomt. Zie de verklaring die learsi eraan denkt te kunnen geven - aards opportunisme - zonder de zuiverheid van de geestelijke wijsheid die er achter zit te onderkennen.


Het zou eens leuk zijn als mensen die hier de kerk bezoeken, dit eens
aan hun dominee of priester voorleggen ter beoordeling. Het is heel
makkelijk dit hier af te doen als ' ozombi geeft z'n eigen betekenis eraan '
maar leg het eens voor aan een geleerde van uw kerk, om erachter te
komen of juist het tegenovergestelde niet het geval is.

En wie vindt dat dit er niet toe doet en off-topic is die heeft in de aardse zin
wellicht gelijk, maar daar blijft het dan ook bij. Deze hele Israel-discussie
staat vol van posts die " off-topic " zijn, omdat die posts veel onzin bevatten.


We zijn inderdaad al even off-topic geraakt. Maar goed, het leid wel ergens heen :)
Je uitleg vind ik wel mooi, al zou ik zelf persoonlijk wel letterlijk de personen Jezus en de duivel er bij gebruiken. De duivel opereerd graag door mensen en Jezus ook. Wij kunnen kiezen aan welke kant we willen staan. Onze inzet wordt gevoed door Jezus die de weg naar de Vader, naar de Liefde is. Met andere woorden: door Jezus te volgen, schenkt Hij jou zijn Vrede, de Liefde. Door te handelen zoals de duivel dat zou doen (geen oog hebben voor je naaste), wordt je automatisch ook gevoed door de duisternis, waar de duivel ook sturing in heeft.
Toch benadrukt Jezus die aanwezigheid van de duivel niet zo zeer als een kracht dat in je werkzaam is, maar eerder als de kracht die tegen je strijdt. We moeten daar niet in mee gaan. Niet in de praktijken van Babilon en de praktijken van de hoer. We moeten daaruit weg en aan de praktijken van Jeruzalem mee doen, om weg met Jezus, door Jezus, door de Liefde, want God is liefde.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #131 Gepost op: september 20, 2012, 04:20:47 am »
@ gaitema::

Oke, waar jij zegt [ Jezus ] zeg ik [ Christus ] en in wezen hebben we dan
hetzelfde idee voor ogen. En zeker, de tegenstander of de satan (of desnoods
de duivel) is de anti-kracht tegen het volgen van Jezus, of zoals ik zou zeggen
de anti-christuskracht.
----------------------------------------------------------
Ik wil enkel zeggen dat de mens het potentieel / de mogelijkheden in zichzelf
besloten heeft om Jezus/Christus de overwinning te bezorgen. Dus niet door
te vertrouwen op de menselijke mogelijkheden, maar door te vertrouwen op
de goddelijke mogelijkheden die aangewend kunnen worden.

Toch moet een mens ergens beginnen. Dat begin is de wil van de mens om die juiste keuze te maken. De wil om Jezus/Christus te volgen, zodat deze wint.
Heeft een mens die onverzettelijke wil namelijk niet, dan zal een mens vanzelf
terugvallen op zijn menselijke mogelijkheden en onvermijdelijk zondige dingen doen. Dat kunnen kleinere of grotere zonden zijn in daden en gedachten, niettemin zonden die ingaan tegen de overwinnende Christus.

De persoonlijke mens is in wezen zwak, hij wordt beinvloed door de aardse impulsen van het vlees. De geestelijke mens wordt door deze vleselijke impulsen niet beinvloed en kan daar zodoende bovenuit stijgen.

In de mens zijn deze beiden aanwezig.
De persoonlijke mens die we op dit moment zijn, vlees en bloed , beinvloedbaar en overgeleverd aan zijn dierlijke instinct te overleven in deze wereld.
De geestelijke mens is de mens die we zouden moeten/willen worden, dat deel in de mens dat enkel vatbaar is voor de verheven principes des levens.
Liefde voor Al is daarbij het belangrijkst.

Deze twee in de mens te verenigen tot één , leidt tot het gewenste resultaat.
Als een mens van vlees en bloed het leven te leiden van de geestelijke mens
en dan kom je uit bij het bijbelse voorbeeld Jezus (de) Christus.

" De geestelijke mens " is in zijn ideale en volmaakte vorm namelijk de mens die God voor ogen heeft. De mens die leeft in God`s Geest. Het is een mens zonder gezicht, zonder uiterlijke kenmerken , maar vol met het innerlijke licht.

Aan de buitenkant is de mens een individu met unieke uiterlijke kenmerken
en aan de binnenkant zou de mens die universele ' god-mens ' moeten zijn
zodat er een samensmelting is zoals bij Jezus het geval is in de bijbel.

Dat potentieel heeft God in de mens gelegd. In zijn geest zijn we het al.
Het is aan de mens dat gegeven potentieel naar buiten te brengen en uit te drukken. Wat is er verkeerd aan deze voorstelling van zaken? Kan een mens meer doen dan trachten zijn beste IK te zijn?

Het maakt niet uit hoe het idee in woorden wordt neergezet. Zolang het idee
hetzelfde is in de geest der mensen, is het toch goed? Daarom vind ikzelf
religie een bijzaak. Ongeacht religie kunnen mensen hetzelfde juiste idee hebben over goddelijke zaken. Door de geest komt de vorm tot uitdrukking.

Niet andersom.

" In het begin is God ..... " en God is Geest.

Niet: " In het begin is er de kerk en God komt dan vanzelf wel "
Niet: " In het begin is er Israel en naar hen moeten we kijken "
Niet: " In het begin lees ik de bijbel dus ik ben een goede gelovige "

Eerst moet er de éne Geest in de mens gaan leven , en van daaruit komt
tot stand wat God wil dat de mens tot stand brengt. Ongeacht de buitenkant.

Het klinkt denk ik vrij logisch, maar de meeste mensen in de wereld - van
allerlei (religieus) pluimage - draait het om. Die proberen dmv het menselijke verstand de zaak te doorgronden terwijl dat niet kan. Het menselijke denken is het middel van [de persoonlijkheid]. Het geestelijke inzicht (intuitie) is het middel van [de individualiteit]. De ene Mens in de velen.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Voor mij hoeven al die bijbelse termen en gebruikelijk-heden niet zonodig.
De ene Geest leidt tot het Idee en dan kan de uitvoering tot stand komen.
De ene Geest noemen we God, het Idee noemt iedereen weer anders
en de uitvoering heeft maar 1 ideale uitkomst -----> de mens-geworden Christus
« Laatst bewerkt op: september 20, 2012, 04:53:34 am door Ozombi »

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #132 Gepost op: september 20, 2012, 12:38:03 pm »

quote:

gaitema schreef op 20 september 2012 om 00:15:
[...]


Zei Paulus niet ergens in zijn brieven aan een gemeente: toon mij eens hoe je kan geloven zonder daden?

Ik lees ook in de bijbel: "al sprak ik de taal van de engelen en had ik het geloof dat bergen kan verzetten, ik had de liefde niet, ik was niets."

Een pinksteroudste over de jeugd van hun gemeente zei het me zo dat we als christenen overwinnaars van Christus behoren te zijn. We behoren in Christus de zonden te overwinnen.

Je moet je huis bouwen op een stevig fundament. Veel kerken zijn gebouwd op zand, vooral hun leden. Het begint te stormen en het geloof blijkt niets voor te stellen. Het verdwijnt. Ware gelovigen herken je aan hun vruchten.


Jacobus geeft dat ook heel mooi weer.
Jakobus 1
19 Zo dan, mijn geliefde broeders,  ieder mens moet haastig zijn om te horen, maar traag om te spreken en traag tot toorn.
20 De toorn van een man brengt immers geen gerechtigheid voor God teweeg.
21   Leg daarom af alle vuilheid en elke uitwas van slechtheid en ontvang met zachtmoedigheid het in u geplante Woord, dat uw zielen zalig kan maken.
22   En wees daders van het Woord en niet alleen hoorders. Anders bedriegt u uzelf.
23   Als iemand immers een hoorder van het Woord is en geen dader, lijkt hij op een man die het gezicht waarmee hij geboren is, in een spiegel bekijkt,
24 want hij heeft zichzelf bekeken, is weggegaan en is meteen vergeten hoe hij eruitzag.

26   Als iemand onder u denkt dat hij godsdienstig is, en hij zijn tong niet in toom houdt, maar zijn hart misleidt, dan is zijn godsdienst zinloos.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #133 Gepost op: september 21, 2012, 12:32:38 am »
.
« Laatst bewerkt op: september 21, 2012, 12:39:55 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #134 Gepost op: september 21, 2012, 12:32:40 am »
Ozombi:
Het idee wat je omschrijft verhelderd voor me meer van wat je voor ogen ziet.
Ik snap het en kan er in mee gaan tot aan de persoonlijke rol van de persoon Jezus.
Dat Hij namelijk de Christus kon zijn had een unieke reden en dat is dat Hij zijn eenheid met de Vader nooit verloren heeft.

Eens stelde ik het op de tienerclub voor aan de hand van een klein plantje, een grote plant van het zelfde soort en een dode tak.

Het kleine plantje zijn wij. Dat hebben we puur aan Jezus te danken dat we dat zijn. Door het offer dat hij bracht om ons vrij te kopen uit de klauwen van de dode tak. De duivel was eens levend, maar is gestorven. Zo dood als hij waren wij eens ook en zo dood zullen we weer zijn, wanneer we doen wat de dode tak doet. Het niets en de leegte opzoeken. Alles wat je nodig hebt komt van Jezus. De grote plant dat ons voedt en ons op laat groeien. We kunnen dan door Hem net zo worden als Hij.

God is het leven in de planten. Zonder God ga je dood. Het leven komt via Jezus, omdat Hij alleen dode takken dat we eens waren, tot leven kan wekken.

Wel geloof ik, dat er veel mensen (ook religieuze mensen) zijn die daar allemaal geen kennis van hebben, maar ondanks dat gevoed worden door Jezus.

Dat is echt de persoon Jezus, die als enige de Christus kan zijn, omdat Hij als enige nooit gestorven is.
« Laatst bewerkt op: september 21, 2012, 12:39:14 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #135 Gepost op: september 21, 2012, 12:44:02 am »

quote:

learsi schreef op 20 september 2012 om 12:38:
[...]


Jacobus geeft dat ook heel mooi weer.
Jakobus 1
19 Zo dan, mijn geliefde broeders,  ieder mens moet haastig zijn om te horen, maar traag om te spreken en traag tot toorn.
20 De toorn van een man brengt immers geen gerechtigheid voor God teweeg.
21   Leg daarom af alle vuilheid en elke uitwas van slechtheid en ontvang met zachtmoedigheid het in u geplante Woord, dat uw zielen zalig kan maken.
22   En wees daders van het Woord en niet alleen hoorders. Anders bedriegt u uzelf.
23   Als iemand immers een hoorder van het Woord is en geen dader, lijkt hij op een man die het gezicht waarmee hij geboren is, in een spiegel bekijkt,
24 want hij heeft zichzelf bekeken, is weggegaan en is meteen vergeten hoe hij eruitzag.

26   Als iemand onder u denkt dat hij godsdienstig is, en hij zijn tong niet in toom houdt, maar zijn hart misleidt, dan is zijn godsdienst zinloos.


Volgens mij zijn we het hier in wel eens.  Wat mij zelf vaak opvalt is dat christenen met gemak de bijbel lezen, maar er valt niet helemaal het kwartje waardoor er echt bittere ernst van wordt gemaakt. Dan krijg je dus mooie woorden en welliswaar daden, maar slechts gering. Te gering.
De hoer van Babilon spreekt met vlijende woorden, maar haar daden zijn niet goed te praten.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #136 Gepost op: september 21, 2012, 08:00:29 am »
@gaitema::  Ik ben blij dat er geen misverstanden meer zijn :)

Als ik het goed begrijp zie jij in Jezus de enige Christus, om bepaalde redenen.
Dat zie ik iets anders. De bijbelse Jezus beschouw ik op 2 manieren.

1) Degene die het Christus-bewustzijn in de mensheid heeft doen ontwaken.
(de geboorte van het kind God`s   ---> bewustwording van de mensheid)

2) Jezus als symbool/voorbeeld voor alle mensen. Een mens van vlees en bloed
heeft aangetoond dat ie een onsterfelijke Christus is (geworden)

In het NT - de boeken na de evangelien - wordt regelmatig naar Jezus verwezen als zijnde ' een man ' . Dat is opvallend. Als Jezus ten alle tijden Dé Christus
was geweest bij God , dan verwijst men niet naar hem als een aardse man.

Jij zegt ook dat Jezus als enige nooit gestorven is en nooit de eenheid met de Vader (God) verloren heeft. Ja, zoals we hem in de bijbel leren kennen is dat
ongetwijfeld waar. Aangezien ik geloof in de wet van karma en wedergeboorte
- en Christus (Buddhi) beschouw als een universele kracht - kan ik de persoon Jezus niet gelijkstellen aan Christus. Ook Jezus heeft alle evolutionaire stappen gemaakt die alle wezens in het universum hebben moeten maken. Men kan geen goddelijk wezen zijn , zonder ooit een mens te zijn geweest. Men kan geen mens zijn, zonder ooit een dier te zijn geweest. Men kan geen dier zijn, zonder ooit een plant te zijn geweest enz. Ieder wezen in het universum moet dezelfde trap lopen, ook Jezus dus. Voor God geldt dit uiteraard niet, omdat het geen (zichtbaar) wezen is.
Ik verwoord hier enkel mijn " geloofsbeginselen ".

Men kan niet met zekerheid weten of Jezus altijd één met God was en dat ie nooit is gestorven. Dat is een aanname die de Christenen doen.

Mijn aanname heb ik hierboven verwoord. In mijn ogen maakt het voor ons mensen verder weinig uit. Als ' in de geest ' het idee hetzelfde is dan zal de uitkomst dat ook zijn. Jezus zegt " volg mij ".

Prima, mij lijkt dat een goed plan.
Maar niet door alleen maar in hem te gelovenen en te denken dat het wel goedkomt dan.
Naar mijn idee zou het streven van de mens moeten zijn
datgene te bereiken wat Jezus aantoont al te hebben bereikt.
« Laatst bewerkt op: september 21, 2012, 08:08:24 am door Ozombi »

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #137 Gepost op: september 21, 2012, 03:30:57 pm »
Ik heb deze discussie niet gevolgd, en ik weet niet of ik 'em eerst helemaal moet teruglezen of niet (wellicht val ik in herhaling), maar nu even de laatste inbreng van Ozombi lezend, wil ik daar toch nog enkele kanttekeningen bij plaatsen. Of moeten we hier misschien een nieuwe thread van maken?

quote:

Ozombi schreef op 21 september 2012 om 08:00:
De bijbelse Jezus beschouw ik op 2 manieren.
1) Degene die het Christus-bewustzijn in de mensheid heeft doen ontwaken.
(de geboorte van het kind God`s   ---> bewustwording van de mensheid)
2) Jezus als symbool/voorbeeld voor alle mensen. Een mens van vlees en bloed
heeft aangetoond dat ie een onsterfelijke Christus is (geworden)

In het NT - de boeken na de evangelien - wordt regelmatig naar Jezus verwezen als zijnde ' een man '. Dat is opvallend. Als Jezus ten alle tijden Dé Christus was geweest bij God , dan verwijst men niet naar hem als een aardse man.

De kern van het christelijk geloof is nu net dat Jezus ZOWEL mens ALS God was/is. Dus Jezus was 'gewoon' een man die door het land trok, met mensen at, feest vierde, verdrietig was, enz.
Maar tegelijk horen we ook het getuigenis over Jezus (het Woord) in Johannes 1:
In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God (vs. 1). Het Woord is mens geworden ... en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader (vs. 14).

Zijn 'mens zijn' en Zijn 'God zijn' zijn allebei aspecten van hem, die je niet tegen elkaar kunt uitspelen of van elkaar kunt scheiden.
Ze vormen samen die ene Messias, waardoor Vrede met God weer mogelijk wordt voor iedereen die gelooft, uit welk volk ook.

quote:

Jij zegt ook dat Jezus als enige nooit gestorven is en nooit de eenheid met de Vader (God) verloren heeft. Ja, zoals we hem in de bijbel leren kennen is dat ongetwijfeld waar.

Hier wordt het wat lastiger.
Want Jezus (de mens?!) is ECHT gestorven. Hoe het op dat moment zat met zijn Godheid? Dat weet ik eerlijk gezegd niet.
En aan het kruis riep Jezus: "Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?"
God had hem dus verlaten, maar hoe kan je enerzijds van God verlaten zijn, terwijl je anderzijds zelf God bent?
Dat is voor een mens niet te 'beredeneren' of te bevatten.
Maar toch staat het er: Hij is echt gestorven, en God heeft hem echt verlaten.

quote:

Men kan niet met zekerheid weten of Jezus altijd één met God was en dat ie nooit is gestorven. Dat is een aanname die de Christenen doen.
Dat is geen aanname, maar dat is de kern van het christelijk geloof. Als je dat niet gelooft of niet wilt geloven, ben je ook geen 'christen'.
Je bent dan misschien wel gelovig, maar geen christen.

quote:

Aangezien ik geloof in de wet van karma en wedergeboorte - en Christus (Buddhi) beschouw als een universele kracht - kan ik de persoon Jezus niet gelijkstellen aan Christus. Ook Jezus heeft alle evolutionaire stappen gemaakt die alle wezens in het universum hebben moeten maken. Men kan geen goddelijk wezen zijn, zonder ooit een mens te zijn geweest. Men kan geen mens zijn, zonder ooit een dier te zijn geweest. Men kan geen dier zijn, zonder ooit een plant te zijn geweest enz. Ieder wezen in het universum moet dezelfde trap lopen, ook Jezus dus. Voor God geldt dit uiteraard niet, omdat het geen (zichtbaar) wezen is.
[...]
Mijn aanname heb ik hierboven verwoord. In mijn ogen maakt het voor ons mensen verder weinig uit. Als ' in de geest ' het idee hetzelfde is dan zal de uitkomst dat ook zijn. Jezus zegt " volg mij".
Het maakt een hele wereld van verschil uit !!!
Ik zeg (en spreek daarin de Bijbel na): Jezus was en is van eeuwigheid God, en Hij is naar deze wereld gekomen om als mens de relatie tussen ons en God te herstellen. En alleen door geloof in Hem wordt onze relatie met God hersteld.
Dat is heel wat anders dan dat een plantje reïncarneert als diertje, dat diertje weer als mens, en dat die mens - als hij het goed doet - kan opstijgen tot goddelijk niveau, en dat we daar een voorbeeld aan kunnen nemen zodat we mogelijk ooit ook eens op dat goddelijke niveau komen.

quote:

Prima, mij lijkt dat een goed plan.
Maar niet door alleen maar in hem te gelovenen en te denken dat het wel goedkomt dan. Naar mijn idee zou het streven van de mens moeten zijn datgene te bereiken wat Jezus aantoont al te hebben bereikt.

Met deze conclusie ben ik het dan in essentie weer eens.
"Geloof" alleen is niet voldoende. Het gaat om horen, geloven en doen.
De bijbel heeft het er zo vaak over, en Jezus zelf ook: Het is niet voldoende om te horen wat God zegt en het te geloven, je moet er ook naar handelen.
Echt geloof heeft altijd goede daden tot gevolg, zoals het vergeven van je vijanden, anderen niet haten, goed doen aan anderen, enz. Lees de brief van Jacobus er maar eens op na.

Het doel is overigens niet zozeer om te bereiken wat Jezus al bereikt heeft, maar om te leven zoals God het bedoeld heeft, en zoals o.a. Jezus ons dat heeft geleerd.
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #138 Gepost op: september 21, 2012, 09:28:05 pm »
@Harry :: mens en god zijn zowiezo niet van elkaar te scheiden

God heeft zijn Geest in de mens gelegd. Een mens is zodoende aards mens
én hij is in de kern goddelijk. Mijn 'scheiding' tussen het begrip 'Jezus' en
het begrip 'Christus' ligt anders.

Jezus is een individuele uitdrukking van Christus.
Christus is het universele beginsel - de uitstraling van God -
, heeft echter geen specifieke uiterlijke kenmerken en zeker geen aardse.
Dit is een kwestie van welke Leer je volgt. Jij hebt de bijbel waar dingen
in te lezen zijn, zo heb ik geschriften waar dingen in te lezen zijn.

Dat Jezus van groot belang is voor de mens kunnen we wel over eens zijn.
-------------------------------------

De conclusie is waar het om gaat. Dat duidelijk is dat een mens inspanningen
kan doen om het leven te leiden dat God bedoeld heeft. Inspanningen kan
doen om de mens te zijn die God voor/in de geest heeft.

Die mens die God voor de geest heeft, is mijns inzien de Christus-mens.
De mens die de goddelijke uitstraling heeft en is. De god-mens.
Wat voor Jezus als mens mogelijk is, is voor alle mensen zodoende mogelijk.

Als Jezus God is, zijn jij en ik ook God. In die zin, dat God zijn Geest in de
mens heeft gelegd en als die Geest wordt uitgedrukt zodoende de goddelijke
uitstraling door die mens wordt uitgedrukt.

Christus is het Woord van God.

Christus is wat er door God wordt voortgebracht. Volmaakt. Het ideale.
Zodoende is al het voortgebrachte leven in de geest van God het ideale.
Aan ons de taak in vlees en bloed daar uitdrukking aan te geven.
De mens moet in harmonie komen met de goddelijke trilling.

Nogmaal, bovenstaande zijn beginselen zoals ik deze heb geleerd en voor waar hou. Uiteindelijk maakt het geen verschil, zolang de mens zijn plicht serieus
neemt en weet wat te doen. Zo ideaal mogelijk voor de dag komen, nietwaar.

liefde - vrede - broederschap - vergeving - geluk - aan allen uitdragend. Ideaal.
« Laatst bewerkt op: september 21, 2012, 09:30:15 pm door Ozombi »

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #139 Gepost op: september 22, 2012, 12:46:05 am »

quote:

Ozombi schreef op 20 september 2012 om 04:20:
@ gaitema::

Oke, waar jij zegt [ Jezus ] zeg ik [ Christus ] en in wezen hebben we dan
hetzelfde idee voor ogen. En zeker, de tegenstander of de satan (of desnoods
de duivel) is de anti-kracht tegen het volgen van Jezus, of zoals ik zou zeggen
de anti-christuskracht.
----------------------------------------------------------
Ik wil enkel zeggen dat de mens het potentieel / de mogelijkheden in zichzelf
besloten heeft om Jezus/Christus de overwinning te bezorgen.
Wonderwel: de overwinning van Christus is dus afhankelijk van de mens.
Staat niet te lezen in de Bijbel en dus een beetje vreemde gedachte.

quote:

Dus niet door
te vertrouwen op de menselijke mogelijkheden, maar door te vertrouwen op
de goddelijke mogelijkheden die aangewend kunnen worden.
Ooit de 1e 5 hoofdstukken van Genesis tot je genomen?

quote:

Toch moet een mens ergens beginnen. Dat begin is de wil van de mens om die juiste keuze te maken. De wil om Jezus/Christus te volgen, zodat deze wint.
Jezus Christus hééft al gewonnen, daar waren wij niet voor nodig. Zeker niet als we als mens beweren dat we ook maar ene drol hebben kunnen toevoegen aan Zijn overwinning.

quote:


Heeft een mens die onverzettelijke wil namelijk niet, dan zal een mens vanzelf
terugvallen op zijn menselijke mogelijkheden en onvermijdelijk zondige dingen doen. Dat kunnen kleinere of grotere zonden zijn in daden en gedachten, niettemin zonden die ingaan tegen de overwinnende Christus.

De persoonlijke mens is in wezen zwak, hij wordt beinvloed door de aardse impulsen van het vlees. De geestelijke mens wordt door deze vleselijke impulsen niet beinvloed en kan daar zodoende bovenuit stijgen.
Wederom "grappig" en niet Bijbels.

quote:In de mens zijn deze beiden aanwezig.
De persoonlijke mens die we op dit moment zijn, vlees en bloed , beinvloedbaar en overgeleverd aan zijn dierlijke instinct te overleven in deze wereld.
De geestelijke mens is de mens die we zouden moeten/willen worden, dat deel in de mens dat enkel vatbaar is voor de verheven principes des levens.
Liefde voor Al is daarbij het belangrijkst.
kromteen bv

quote:Deze twee in de mens te verenigen tot één , leidt tot het gewenste resultaat.
Als een mens van vlees en bloed het leven te leiden van de geestelijke mens
en dan kom je uit bij het bijbelse voorbeeld Jezus (de) Christus.
Voorbeeld???
Je hebt het over:
- de Zoon van God
- De Opgestane Heer
- De overwinnaar van de dood
- De beloofde Messias
- vele andere namen

En dat doe je af met "een voorbeeld"?
Sorry: schandalige vorm van belediging van de Zoon van God.
Niet passend in CZDP trouwens maar jij doet niet zo aan regels wat dit forum betreft.....

quote:" De geestelijke mens " is in zijn ideale en volmaakte vorm namelijk de mens die God voor ogen heeft. De mens die leeft in God`s Geest. Het is een mens zonder gezicht, zonder uiterlijke kenmerken , maar vol met het innerlijke licht.

Aan de buitenkant is de mens een individu met unieke uiterlijke kenmerken
en aan de binnenkant zou de mens die universele ' god-mens ' moeten zijn
zodat er een samensmelting is zoals bij Jezus het geval is in de bijbel.

Dat potentieel heeft God in de mens gelegd. In zijn geest zijn we het al.
Het is aan de mens dat gegeven potentieel naar buiten te brengen en uit te drukken. Wat is er verkeerd aan deze voorstelling van zaken? Kan een mens meer doen dan trachten zijn beste IK te zijn?
Yuk, New age en Scientolgy in één volzin. Je hebt jezelf helder neergezet :) Bedankt daarvoor.

quote:Het maakt niet uit hoe het idee in woorden wordt neergezet. Zolang het idee
hetzelfde is in de geest der mensen, is het toch goed? Daarom vind ikzelf
religie een bijzaak. Ongeacht religie kunnen mensen hetzelfde juiste idee hebben over goddelijke zaken. Door de geest komt de vorm tot uitdrukking.

Niet andersom.

" In het begin is God ..... " en God is Geest.

Niet: " In het begin is er de kerk en God komt dan vanzelf wel "
Niet: " In het begin is er Israel en naar hen moeten we kijken "
Niet: " In het begin lees ik de bijbel dus ik ben een goede gelovige "

Eerst moet er de éne Geest in de mens gaan leven , en van daaruit komt
tot stand wat God wil dat de mens tot stand brengt. Ongeacht de buitenkant.

Het klinkt denk ik vrij logisch, maar de meeste mensen in de wereld - van
allerlei (religieus) pluimage - draait het om. Die proberen dmv het menselijke verstand de zaak te doorgronden terwijl dat niet kan. Het menselijke denken is het middel van [de persoonlijkheid]. Het geestelijke inzicht (intuitie) is het middel van [de individualiteit]. De ene Mens in de velen.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Voor mij hoeven al die bijbelse termen en gebruikelijk-heden niet zonodig.
De ene Geest leidt tot het Idee en dan kan de uitvoering tot stand komen.
De ene Geest noemen we God, het Idee noemt iedereen weer anders
en de uitvoering heeft maar 1 ideale uitkomst -----> de mens-geworden Christus
Nou nou, je oordeelt nogal over kerken (religie) en leden in kerken.
Van jou hoeft er "heel veel niet zonodig" en ik gok dat dat komt omdat dit jou in de klem zou zetten waarin je je eigen onzinnigheid zou moeten erkennen.
ga gerust verder met vervuilen van draden met je onzinnigheden en je eigen gebouwde religie. Let wel: daar waar je grenzen overgaat neem ik de vrijheid om je van repliek te dienen.
En dat in de hoop en bede dat je gaat beseffen dat je van het ultieme offer van Christus een raar zaakje hebt gemaakt.
Alsof jij maar ene drol hebt toegevoegd aan Zijn Overwinning. Wél aan Zijn lijden trouwens (maar dat heb ik ook!)
Mail me maar als je wat wilt weten

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #140 Gepost op: september 22, 2012, 11:15:03 am »

quote:

Ozombi schreef op 21 september 2012 om 08:00:
@gaitema::  Ik ben blij dat er geen misverstanden meer zijn :)

Als ik het goed begrijp zie jij in Jezus de enige Christus, om bepaalde redenen.
Dat zie ik iets anders. De bijbelse Jezus beschouw ik op 2 manieren.

Dat klopt, Jezus is de enige Christus. Ik meen dat Christus "gezalfde" betekend.
Hij is de gezalfde van God om ons te verlossen van de dood. Iemand die dood is kan helemaal niet zichzelf tot leven wekken. Wat je zegt, dat ieder mens zo'n reïncarnatie moet doorlopen, kan vanuit christelijk oogpunt niet. Je had eens namelijk de zondeval. God werd de rug toegekeerd. Het rampzalige is echter dat je God nodig hebt om te leven. Eénmaal hem de rug toegekeerd, wordt je verstand zo verduisterd, dat je niet meer geestelijk tot leven kan komen.
Jezus kwam om de de genen die zijn hulp willen hebben, te redden van die geestelijke dood.

quote:

1) Degene die het Christus-bewustzijn in de mensheid heeft doen ontwaken.
(de geboorte van het kind God`s   ---> bewustwording van de mensheid)

Wij geloven dat Hij de gene was die over ons de Heilige Geest uit storte. Dat is niet onze eigen geest, maar Gods Geest.

quote:

2) Jezus als symbool/voorbeeld voor alle mensen. Een mens van vlees en bloed
heeft aangetoond dat ie een onsterfelijke Christus is (geworden)

Voor ons is Hij niet enkel het voorbeeld, maar ook De Weg. Hij is Liefde, enkel door Zijn hulp worden wij één met die liefde. Alleen wanneer Hij de Heilige Geest over ons uit stort. Wij kunnen dat zelf niet. Je had het ook over je aardse persoon die dat niet kan en dat je de goddelijke persoon in je moet aanwenden. Wij geloven dat we zelf als goddelijk waren geschapen, maar die door de zondeval kwijt zijn geraakt. Jezus alleen kan ons vullen met de Heilige Geest, met God zelf. Wij zelf zijn te zwak om dat zelf te kunnen, door de zondeval.

quote:

In het NT - de boeken na de evangelien - wordt regelmatig naar Jezus verwezen als zijnde ' een man ' . Dat is opvallend. Als Jezus ten alle tijden Dé Christus
was geweest bij God , dan verwijst men niet naar hem als een aardse man.

Hij kwam van de troon bij God naar de aarde als een man. Hij is God door zijn relatie met zijn Vader en een man door wie Hij was.

quote:

Jij zegt ook dat Jezus als enige nooit gestorven is en nooit de eenheid met de Vader (God) verloren heeft. Ja, zoals we hem in de bijbel leren kennen is dat
ongetwijfeld waar. Aangezien ik geloof in de wet van karma en wedergeboorte
- en Christus (Buddhi) beschouw als een universele kracht - kan ik de persoon Jezus niet gelijkstellen aan Christus. Ook Jezus heeft alle evolutionaire stappen gemaakt die alle wezens in het universum hebben moeten maken. Men kan geen goddelijk wezen zijn , zonder ooit een mens te zijn geweest. Men kan geen mens zijn, zonder ooit een dier te zijn geweest. Men kan geen dier zijn, zonder ooit een plant te zijn geweest enz. Ieder wezen in het universum moet dezelfde trap lopen, ook Jezus dus. Voor God geldt dit uiteraard niet, omdat het geen (zichtbaar) wezen is.
Ik verwoord hier enkel mijn " geloofsbeginselen ".

Ik vind dat wel bijzonder om te zien, hoe je zeker bent van je geloof en dat wij weer zeker zijn van een geloof die er wat anders uit ziet. Mensen zijn wonderbaarlijke wezens :)
Wij geloven dat Jezus geen reïncarnatie heeft door gemaakt. Wij geloven het zoals Johannes 1 dat laat zien. Hij kwam naar de wereld die door Hem zelf is gemaakt. Hij kwam van God vandaan en is zelf God. Hij is het Woord van God die onder ons heeft gewoond, maar de wereld die door Hem geschapen is, heeft Hem niet herkend.

quote:

Men kan niet met zekerheid weten of Jezus altijd één met God was en dat ie nooit is gestorven. Dat is een aanname die de Christenen doen.
Geloof is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet.
Deze regel is de belijdenistekst die mijn zusje kreeg tijdens haar belijdenis doen in de kerk.

quote:

Mijn aanname heb ik hierboven verwoord. In mijn ogen maakt het voor ons mensen verder weinig uit. Als ' in de geest ' het idee hetzelfde is dan zal de uitkomst dat ook zijn. Jezus zegt " volg mij ".

Er is een overéénkomt, met één wezenlijk verschil: jij geloofd dat het goddelijke in je zelf te vinden is. Wij geloven dat we van ons zelf geen licht meer hebben en dat we Jezus persoonlijk nodig hebben. Hij is ons leven.

quote:


Prima, mij lijkt dat een goed plan.
Maar niet door alleen maar in hem te gelovenen en te denken dat het wel goedkomt dan.
Naar mijn idee zou het streven van de mens moeten zijn
datgene te bereiken wat Jezus aantoont al te hebben bereikt.

We kregen van Jezus een beeld mee. Zijn Vader is de landman en voedt de druivenstam, dat is Jezus. Wij zijn de ranken. Wij kunnen als rankel alleen leven, als we op Hem blijven. Daarna zei Jezus: "zonder Mij kan je niets doen."

We kwamen zelfs door Hem op deze aarde. Na gelaten hoe de overgang van de zondeval naar onze aardse geboorte er uit zag, door Hem werden we geschapen, door Hem kwamen we tot leven en stonden we op uit de dood.
« Laatst bewerkt op: september 22, 2012, 11:21:54 am door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #141 Gepost op: september 22, 2012, 12:39:52 pm »

quote:

HarryK schreef op 21 september 2012 om 15:30:

Hier wordt het wat lastiger.
Want Jezus (de mens?!) is ECHT gestorven. Hoe het op dat moment zat met zijn Godheid? Dat weet ik eerlijk gezegd niet.
En aan het kruis riep Jezus: "Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten?"
God had hem dus verlaten, maar hoe kan je enerzijds van God verlaten zijn, terwijl je anderzijds zelf God bent?
Dat is voor een mens niet te 'beredeneren' of te bevatten.
Maar toch staat het er: Hij is echt gestorven, en God heeft hem echt verlaten.

Dit vind ik ook mooi om over na te denken. Jezus stierf aan het kruis lichamelijk. Zijn geest was niet weg, maar ging door het dodenrijk, die Hij overwon. Terwijl Hij stierf aan het kruis bleef de wereld om Hem heen door draaien. Terwijl Hij stierf verging het niet. De Vader trok uit Hem weg. Wellicht omdat Licht en duisternis niet samen kunnen optrekken. Als de Vader zelf het dodenrijk ik volle glorie zou binnen treden, dan zou het er hemels worden. De Vader laat ook de wereld om Jezus heen door draaien.
Hoewel je hier dit zo als twee personen ziet bezig te zijn, hebben we het toch over één God. Wij scheiden die twee, Hij en zijn Zoon zijn samen één.
Ik geloof dat God echt alles met zijn Zoon deelt, ook het God zijn.
God gaf zijn Zoon ook de overwinning op de dood.

quote:


Met deze conclusie ben ik het dan in essentie weer eens.
"Geloof" alleen is niet voldoende. Het gaat om horen, geloven en doen.
De bijbel heeft het er zo vaak over, en Jezus zelf ook: Het is niet voldoende om te horen wat God zegt en het te geloven, je moet er ook naar handelen.
Echt geloof heeft altijd goede daden tot gevolg, zoals het vergeven van je vijanden, anderen niet haten, goed doen aan anderen, enz. Lees de brief van Jacobus er maar eens op na.
Zeker, en dat samen met Jezus. Zonder Hem bezitten we het Licht niet om liefdevol met anderen om te gaan.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #142 Gepost op: september 22, 2012, 01:07:43 pm »
@Riemer Lap --->
te veel azijn gedronken ? je snapt mn woorden nóg niet na al die tijd en da`s triest
want zelf heb je bijzonder weinig van belang te melden

geen wonder dat je constant in de clinch ligt met mensen hier

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #143 Gepost op: september 22, 2012, 04:39:28 pm »

quote:

Ozombi schreef op 22 september 2012 om 13:07:
@Riemer Lap --->
te veel azijn gedronken ? je snapt mn woorden nóg niet na al die tijd en da`s triest
want zelf heb je bijzonder weinig van belang te melden

geen wonder dat je constant in de clinch ligt met mensen hier


ook al delen Riemer en ik niet de visie op eindtijd en de positie van Israël, wat ik wel weet is dat jij een gnostische opvatting hebt die ik samen met hem bestrijd.

link

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gnosticisme

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #144 Gepost op: september 22, 2012, 05:09:01 pm »
Volgens mij heeft hij een esoterische opvatting. Gnositische christenen beweren dat de God van Mozus eigenlijk de demiurg is. Ik meen me ook te herinderen dat hij zich bekend maakt als iemand met een esoterisch geloof. Maar hij zal het beter weten dan wij.
« Laatst bewerkt op: september 22, 2012, 09:53:22 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #145 Gepost op: september 22, 2012, 07:20:29 pm »
@Ozombi:
Ik heb de moeite genomen om de hele discussie terug te lezen, en kom daar toch wel de nodige uitspraken van jou tegen waarop ik wil reageren.
Jij verwijt namelijk zo ongeveer iedereen dat ze onzinnige conclusies trekken en teksten verkeerd interpreteren, maar jij doet hetzelfde in het kwadraat.
Een paar voorbeelden:

quote:

8 september 19:12u
Omdat de Christus gestorven is voor de zondige mens (het mensen-ras dat zondig is door het vlees ) betekent het dat de zondige mens gekruisigd is met Hem (Christus). In Romeinen staat dit zeer duidelijk.
Wij, zondige mensen door het vlees zijn gekruisigd met de Christus.
Met andere woorden, de Christus is latent in IEDER mens aanwezig en wie altijd God`s wil doet , hij zal de Christus ZIJN.

Dat wat jij hier 'met andere woorden' zegt, is iets totaal anders dan wat Paulus zegt. Waar lees jij in de bijbel dat Christus latent in ieder mens aanwezig is?
Ik lees wel in de bijbel dat Christus naar de hemel is gegaan, en dat Hij Zijn Geest heeft gestuurd, en dat die Geest in ons woont.
Het 'met Christus gekruisigd zijn' lees ik ook in de bijbel.
Maar dat iemand die Gods wil doet, ook Christus IS, lees ik nergens.

Het lijken maar een paar kleine woord-verschillen, maar de essentie van zo'n opmerking is dat het werk Christus NIET UNIEK is (ik kan immers door zelf goed te doen ook christus worden, en ergens anders noem je dat dat ik zelf 'God-mens' kan worden), en in essentie zeg je daarmee dat Christus' werk NIET uniek is, en daarmee gooi je feitelijk het hele christelijke geloof en het hele Nieuwe Testament in de prullenbak.
Dit heeft niks meer te maken met een (geestelijke) versie van het christelijke geloof.

quote:

10 september 18:32u
Nu is het zo dat met Jakob en Esau net zo min personen worden bedoeld als
met het bijbelse Israel en Egypte (Exodus) landen worden aangeduid.
Dat is niet het persoonlijke bedenksel van ozombi, maar kennis en geestelijk inzicht in de zaak die al zeer lang geleden door velen is opgetekend!

Het kan mij niet zoveel schelen wat 'velen' optekenen, als dat tegen Gods woord in gaat.
De Bijbel spreekt JUIST over de PERSONEN Jakob en Esau.
Als ik bijv. Romeinen 9 lees (met name verzen 6 t/m 13), dan gaat dat toch echt over die twee broers.

quote:

15 september 00:04u
Genesis 1 en 2 (t/m 4 zelfs!) gaat meer over het (wederom) ontwaken van het heelal ... Ik noem als voorbeeld "Adam" uit Gen1, waarmee niet de allereerste mens van de Aarde wordt aangeduid, maar de mensheid van de 3e ronde ...

Er is inderdaad veel te zeggen over dit bijbelgedeelte, en de meningen zijn flink verdeeld over hoe letterlijk en/of figuurlijk dit moet worden geïnterpreteerd.
Maar ik lees in Genesis 5 toch echt dat God toen "de mens" schiep (even anders gezegd: nadat hij planten, dieren, enz. had geschapen, maakte hij nog wat anders, naar Zijn beeld, en dat schepsel noemde Hij "mens".) En Hij schiep 'de mens' mannelijk en vrouwelijk.
Ik lees nergens over een mens versie 2, over 3 of 4 scheppingsrondes, over 'ontwakende denkvermogens'.
En als "Adam" de eerste van die nieuwe schepsels is, is Adam dus de eerste mens.
En als de Bijbel het verder over Adam heeft, gaat het meestal om die eerste mens.

quote:

10 september 21:47u
Of het bijbelse verhaal nu wel of niet echt zo is gebeurd, is daarom voor ons die in déze tijd leven, van minder belang dan de les die wordt gegegeven.
Dat is helemaal NIET van MINDER belang. Dat heeft te maken met de betrouwbaarheid van Gods Woord, en dus ook van God zelf. En dat is van veel groter belang dan jij blijkbaar denkt.

quote:

10 september 21:47u
Ik heb al vaker met voorbeelden aangegeven hoe 'goddelijke toorn' of 'goddelijke vreugde ' kan worden begrepen. Dat dit niet in de letterlijke zin is - als ware er een opperwezen die emotionele menselijke reacties heeft - is toch niet zo moeilijk in te zien?
God is Geest.
God is Volmaakt.
God is de Liefde en het Geluk zelf.
Vertel mij eens hoe dit te rijmen is met een (fysieke?) toornige God die mensen als vliegen neerslaat?
Voor iemand die een persoonlijk Godsbeeld heeft zouden dergelijke bijbelse beweringen tegenstrijdig moeten zijn.
Het opmerkelijke is, dat juist bij deze groep gelovigen dat niet het geval lijkt te zijn.
Hoe men God ook voor zichzelf wil definieren, een bewust handelende God met (menselijk aandoende) emoties behoort niet tot de mogelijkheden.

Waarom is het opmerkelijk dat ik God zo wel heb leren kennen?
Dat God zich zo toch echt kenbaar maakt in de bijbel?
Heb jij bijv. wel eens het verhaal van Noach gelezen?
God had er spijt van dat Hij de mensen had gemaakt. God voelde zich diep gekwetst, zo staat het in de nieuwste vertaling (Gen. 6:6). En daarom besloot Hij om ze weg te vagen, te vernietigen.
Of het gedeelte van Jozua 7, waarop God in woede ontstak tegen het volk, en er 36 doden vielen, en later Achan en zijn hele familie worden gedood als straf.
Om de term maar even te gebruiken die ik in deze discussie al eerder tegenkwam: God is geen knuffel-God.
Goddelijke liefde is niet hetzelfde als Goddelijke tolerantie, dwz dat God alles maar goed vindt, omdat Christus toch al overal voor betaald heeft.
Dat is pas een onbijbels God-beeld.

quote:

11 september 18:03u
Denk je werkelijk dat ie verwijst naar een geschreven boekwerk als ie zelf Christus is? NEE , dat zou belachelijk zijn.
Men gaat er maar vanuit dat hiermee geschreven woorden worden bedoeld maar geef me 1 reden waarom Jezus dat zou bedoelen?

Niet alleen gebruikt Jezus de woorden "want het staat geschreven", maar hij zei vaak ook erbij waar het stond. Vaak citeerde hij uit Jesaja.
En wat te denken van de Emmaüsgangers. Jezus verklaarde hun "wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij begon bij Mozes en de Profeten." (Luc. 24:27).
Zijn dit redenen genoeg?

quote:

o.a. 9 september 02:25u
Ik zeg simpelweg:
Verdoe je tijd en energie niet met het land Israel, het toont enkel hoe het niet moet.
God noemt Israël "Zijn uitverkoren volk". God heeft een "eeuwigdurend" verbond met dat volk gesloten (waaraan wij als gelovige christenen-uit-de-heidenen ook deel krijgen, zie o.a. het eerder geciteerde Rom. 9). God heeft een verbond met Abraham gesloten waarbij God heel het land Kanaän aan Abraham en zijn nakomelingen in bezit geeft, voor altijd.
Als wij daarom serieus willen (moeten?!) nadenken over deze beloften, hoe haal je het in je hoofd om dat te kwalificeren als "het toont aan hoe het niet moet"?!!
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #146 Gepost op: september 23, 2012, 12:07:11 am »

quote:

Ozombi schreef op 22 september 2012 om 13:07:
@Riemer Lap --->
te veel azijn gedronken ? je snapt mn woorden nóg niet na al die tijd en da`s triest
want zelf heb je bijzonder weinig van belang te melden

geen wonder dat je constant in de clinch ligt met mensen hier

Grappig, ik lig nooit met mensen hier of elders in de clinch. Je bewijst je eigen onvermogen Ozombi, niets meer dan dat.

Jij zou echter ook inhoudelijk kunnen reageren op de opmerkingen en vragen in je richting. Dat doe je tot op heden sinds je aanwezigheid nergens namelijk. Kom op, verander je gedrag eens?
« Laatst bewerkt op: september 23, 2012, 12:08:26 am door Riemer Lap »
Mail me maar als je wat wilt weten

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #147 Gepost op: september 23, 2012, 12:09:06 am »

quote:

grondig christelijk schreef op 22 september 2012 om 16:39:
[...]


ook al delen Riemer en ik niet de visie op eindtijd en de positie van Israël, wat ik wel weet is dat jij een gnostische opvatting hebt die ik samen met hem bestrijd.

link

http://nl.wikipedia.org/wiki/Gnosticisme
Lieverd :)
Mail me maar als je wat wilt weten

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #148 Gepost op: september 23, 2012, 12:23:27 am »

quote:

HarryK schreef op 22 september 2012 om 19:20:
@Ozombi:
Ik heb de moeite genomen om de hele discussie terug te lezen, en kom daar toch wel de nodige uitspraken van jou tegen waarop ik wil reageren.
Jij verwijt namelijk zo ongeveer iedereen dat ze onzinnige conclusies trekken en teksten verkeerd interpreteren, maar jij doet hetzelfde in het kwadraat.
Waarvan akte. Ik heb dit eerder al eens genoemd maar er komt geen inhoudelijke reactie van Ozombi.
Kennelijk is het doel dus niet anders dan het verkondingen van een eigen leer en niets meer dan dat. Dat is al lang voorspeld in de Bijbel (sorry, ik hecht nogal aan dat Boek!) en we zien het ook hier dus verschijnen.
Mail me maar als je wat wilt weten

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Bidden en preken over Israël
« Reactie #149 Gepost op: september 23, 2012, 09:18:49 am »

quote:

ik ben wel vaker lief, maar dat maken jullie dan niet mee O-)