Auteur Topic: Borosso: wordt federatie Europesche staten  (gelezen 7209 keer)

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #15 Gepost op: september 15, 2012, 10:51:38 am »

quote:

elle schreef op 14 september 2012 om 19:37:
Maar je gaat niet in op mijn vraag: waarom is het vastleggen van het christelijk geloof in een europese grondwet goed? Je noemt zelfs wetten als verbieden van abortus en euthanasie. Waarom wil je dat aan niet-christenen opleggen? Hoe ga je dat kunnen rijmen met de richtlijn: laat alle mensen uw vriendelijkheid bekend zijn (filippenzen 4:5ev)?

En waar houdt het op? Als iemand niet goed-genoeg-christen is (omdat die bijv abortus laat plegen), wat dan? Dat is toch iets tussen die persoon en God? Dus waarom zoiets opnemen in een (grond)wet


omdat God de volken die o.a. kinderen offerden het land liet uitdonderen, en omdat God het volk Israël strafte omdat zij aan die afgodendienst meededen en omdat abortus het offeren van kinderen is. Offeren aan de god van het egoïsme, eigenbelang, persoonlijk toekomstperspectief, de vakantie, het geld verzamelen, de angst voor de toekomst,eigen lijfsbehoud, verbroken relaties, het baas in eigen buik?

geef mij één honderd procent legitieme reden voor abortus?

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #16 Gepost op: september 15, 2012, 10:57:58 am »
.
« Laatst bewerkt op: september 15, 2012, 10:59:00 am door grondig christelijk »

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #17 Gepost op: september 15, 2012, 11:14:31 am »

quote:

elle schreef op 14 september 2012 om 10:15:
[...]

En  wat dan nog?....

De bijbel waarschuwt voor valse profeten, ook binnen de kerk. Het vastleggen of institutionaliseren van regels en ideeën in grondwetten kunnen ook door hen misbruikt worden. Sterker nog, de satan is uitstekend in staat om zoiets te flikken. Ik zie geen meerwaarde in dergelijke wettelijkheden. Waar ik meerwaarde in zie is het vastleggen van de vrijheid om je geloof zo te belijden dat het God welgevallig is. Zodra er méér dan dat wordt opgelegd, zal het zich tegen ons keren. Vrolijke ziet dat goed, imho.

De logica van de link tussen een verenigd Europa en het voormalige Romeinse Rijk ontgaat mij overigens.
de vrijheid je geloof te belijden zoals ik dat doe zal worden verboden.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #18 Gepost op: september 15, 2012, 11:20:49 am »

quote:

elle schreef op 15 september 2012 om 09:39:
Maar het zijn twee totaal verschillende dingen: zelf iets niet doen omdat je denkt dat het fout is, of anderen dingen verbieden omdat je denkt dat het fout is. Welk nut heeft het om een ongelovige te verbieden tegen Gods wil in te gaan? Ze zijn ongelovig, gaan dus hoe dan ook tegen Gods wil in, en zullen het oordeel op de jongste dag niet overleven.

Volgens mij heeft dit alles te maken met de Zegen Die G'd wel of niet aan een land schenkt. Een land waar christenen de andere kant opkijken als het gaat om kindermoord (abortus?) en bejaarden/zieken moord (euthanasie?) Zou daar dan de Zegen van G'd op rusten? Een land waar de zondagsrust wordt genegeerd? (al is het de verkeerde heidense dag die een Romeinse keizer heeft uitgekozen en niet de Sabbat welke G'd Zelf heeft aangewezen), zal dat G'd Zijn Zegen ontvangen?

quote:

Hen verboden opleggen is eerder hypocriet; het gaat de ongelovigen niet helpen, het geeft hooguit wat christelijke beleidsmakers een goed en vroom gevoel. Wetgeving die niet-gelovigen verplicht om 'meer naar een wil van een God te leven waar ze niet in geloven' zal hen imho eerder verder van God afstoten.

Het gaat erom of ons land de geboden van G'd volgt, opdat we gezegend kunnen worden door G'd als land. Door de andere kant op te kijken laten we ons land in diepe duisternis hullen daarmee krijgt de satan alle vrijheid.

quote:

Een arts krijgt dan in nederland ook altijd een 'proces' aan zijn broek. Maar dat staat los van het feit de maatschappij een ander idee heeft over het doden van mensen onder bepaalde omstandigheden dan orthodoxe christenen. Als je als christen je geloof kan leven, welk recht heb je dan om niet-christenen je wil/Gods wil op te dringen?

Er is een verschil:
Wanneer je aanslagen pleegt en bedreigingen uit tegen de seculieren, dan is dat fout en des islams.
Maar wanneer je middels politiek probeert dit standpunt te verduidelijken, dan is dat toch alleen maar goed? Een poging om de Wil van g'd en Zijn geboden door ons land te laten naleven?

quote:

Nogmaals: wat is er zo fout aan Europa, behalve dat bij doemdenkende evangelicalen er complotdenkers hoog van de toren roepen? Gaat het het uitleven van je christenzijn in de weg staan?

Dat zal een kwestie van tijd zijn.

quote:

Is het forceren van christelijke wetgeving echt noodzakelijk? Wat gaat dat God uiteindelijk opleveren? Of de weduwen en wezen?

G'd schiet er dit mee op dat we Zijn Wil en Wet onder de aandacht brengen.
Immers, zelfs een seculier die de sabbat eert (laten we hopen en gemakshalve even aannemen dat dit ook geld voor de zondag), zal door G'd gezegend worden.

Dezen zullen zelfs een plaats krijgen in het Huis van G'd

Jesaja 56
2 Welzalig een sterveling die zo handelt,
het mensenkind dat daaraan vasthoudt;
die de sabbat in acht neemt, zodat hij die niet ontheiligt,
en die zijn hand ervoor behoedt om enig kwaad te doen.
4 Want alzo zegt de HEERE van de gesnedenen, die Mijn sabbatten houden, en verkiezen hetgeen, waartoe Ik lust heb, en vasthouden aan Mijn verbond;
5 Ik zal hun in Mijn huis en binnen Mijn muren een plaats en een naam geven,
beter dan die van zonen en dan die van dochters;
een eeuwige naam zal Ik ieder van hen geven,
een naam die niet uitgewist zal worden.

6 En de vreemdelingen die zich bij de HEERE voegen
om Hem te dienen en om de Naam van de HEERE lief te hebben,
om Hem tot dienaren te zijn;
allen die de sabbat in acht nemen, zodat zij hem niet ontheiligen,
en die aan Mijn verbond vasthouden:

7 hen zal Ik ook brengen naar Mijn heilige berg,
en Ik zal hen verblijden in Mijn huis van gebed.

Hun brandoffers en hun slachtoffers zullen welgevallig zijn op Mijn altaar.
Want  Mijn huis zal een huis

quote:

Dit is te cryptisch. Beweer je nu dat de beleidsmakers in Brussel demonen zijn? Dat zou ik een redelijk bizarre uitspraak vinden.
Door de EU en dus Brussel waart de antichrist, werkend aan zijn plan.

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #19 Gepost op: september 15, 2012, 11:22:32 am »

quote:

elle schreef op 14 september 2012 om 19:37:

Ik snap dat evangelische mensen allerlei doemscenario's kennen en al het nieuws op doemwijze plachten in te vullen. Ik vind die vooringenomenheid verlammend. Het staat voor mij praktisch-christenzijn in de weg.
Praktisch christen zijn is: God kunnen dienen en je bekommeren om wezen en weduwen (jac 1:27). Als een verenigd Europa dat niet in de weg staat, dan is er weinig op tegen. Sterker nog, wanneer men denkt dat een verenigd Europa bijdraagt aan economische welvaart (ook voor wezen en weduwen), dan lijkt het me prima.
Die eindtijd komt hoe dan ook. Of Europa wel of niet verenigd gaat zijn gaat daar echt niets aan veranderen. Gods plan is niet afhankelijk van wat mensen bekokstoven. De belofte die wij hebben is dat er tegen het einde een grote ontkerkelijking is, veel rampen, en dan de jongste dag waarop de aarde nieuw geschapen zal worden. Zolang het christendom in delen van de wereld nog in opkomst is, zal die jongste dag niet heel erg aanstaande zijn. En het verandert niets aan de christelijke taak: God liefhebben bovenal en je naaste als jezelf.


wat mensen bekokstoven is zelfs onderdeel van Gods plan, en evangelischen zorgen ook voor weduwen en wezen, maar wat als zij hun geloof niet meer mogen belijden? Wat weegt jou zwaarder? Bedenken de evangelischen hun doemscenaro? Of halen zij die gewetenvol uit de schrift? Zij lezen anders, behouden zij die vrijheid, of worden zij de in ogen van de wet opruiers en angstzaaiers van europa? Is de europese vlag straks net als de amerikaanse vlag, de verheerlijking van het land? God en Amerika? Amarika dat dood en verderf zaait in de wereld en waar europa en nederland nu ook aan mee doen in landen over ver? wat is er democratisch aan op afstand bestuurbare vliegtuigjes die in autonome landen mensen doden?
Een amerikaanse president die vele beloften heeft gebroken, per definitie voor vergaande abortus is, die een vijand van israël zal blijke te zijn?

Ja ik ben op dreef....en dat mag (nog) openlijk

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #20 Gepost op: september 15, 2012, 11:38:26 am »

quote:

grondig christelijk schreef op 15 september 2012 om 11:22:

wat mensen bekokstoven is zelfs onderdeel van Gods plan, en evangelischen zorgen ook voor weduwen en wezen, maar wat als zij hun geloof niet meer mogen belijden? Wat weegt jou zwaarder? Bedenken de evangelischen hun doemscenaro? Of halen zij die gewetenvol uit de schrift? Zij lezen anders, behouden zij die vrijheid, of worden zij de in ogen van de wet opruiers en angstzaaiers van europa?

Precies !

quote:

Is de europese vlag straks net als de amerikaanse vlag, de verheerlijking van het land? God en Amerika? Amarika dat dood en verderf zaait in de wereld en waar europa en nederland nu ook aan mee doen in landen over ver? wat is er democratisch aan op afstand bestuurbare vliegtuigjes die in autonome landen mensen doden?
Gevaar moet wel bestreden worden en dat is het leven van onze piloten gewoon niet waard. Zelfs 1 is teveel.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #21 Gepost op: september 15, 2012, 12:35:41 pm »

quote:

elle schreef op 15 september 2012 om 09:39:
[...]

Maar het zijn twee totaal verschillende dingen: zelf iets niet doen omdat je denkt dat het fout is, of anderen dingen verbieden omdat je denkt dat het fout is. Welk nut heeft het om een ongelovige te verbieden tegen Gods wil in te gaan? Ze zijn ongelovig, gaan dus hoe dan ook tegen Gods wil in, en zullen het oordeel op de jongste dag niet overleven. Hen verboden opleggen is eerder hypocriet; het gaat de ongelovigen niet helpen, het geeft hooguit wat christelijke beleidsmakers een goed en vroom gevoel. Wetgeving die niet-gelovigen verplicht om 'meer naar een wil van een God te leven waar ze niet in geloven' zal hen imho eerder verder van God afstoten.

Neemt niet weg dat ik tegen hun democratische stem ben. Ik stem anders en heb daar de rechten toe. Ik geloof dat hun plannen falen en hun werk zal worden afgebroken. Dat ze alles kwijt raken, wat ze denken op te bouwen. De wereld wordt zoals in de tijd van Noach.


quote:


Een arts krijgt dan in nederland ook altijd een 'proces' aan zijn broek. Maar dat staat los van het feit de maatschappij een ander idee heeft over het doden van mensen onder bepaalde omstandigheden dan orthodoxe christenen. Als je als christen je geloof kan leven, welk recht heb je dan om niet-christenen je wil/Gods wil op te dringen?

Het democratische recht. Ik mag anders stemmen en ik stem anders. Zij dringen mij ook hun VVD op.


quote:


Nogmaals: wat is er zo fout aan Europa, behalve dat bij doemdenkende evangelicalen er complotdenkers hoog van de toren roepen? Gaat het het uitleven van je christenzijn in de weg staan?
Is het forceren van christelijke wetgeving echt noodzakelijk? Wat gaat dat God uiteindelijk opleveren? Of de weduwen en wezen?

De EU is Babilon, dat is er fout aan.  Het economische maakbare systeem, waarin er onschuldige spanjaarden en grieken op straat staan, omdat kapitalisten hun economiën naar de bliksem hebben geholpen. De torenhoge schulden en de individualisme. Het niet luisteren naar God.


quote:Dit is te cryptisch. Beweer je nu dat de beleidsmakers in Brussel demonen zijn? Dat zou ik een redelijk bizarre uitspraak vinden.

Ken je me zo slecht, dat je geloofd dat ik geloof, dat er mensen zijn die demonen zijn?  :D
Ik heb het er over dat we niet tegen vlees vechten, maar tegen geesten en vorsten van de duisternis. Demonen zijn demonen en satan is de god van deze wereld. Ik heb het niet over de marionetten.
Vroeger werden er baby's opgeofferd aan de afgoden. De god moloch geloof ik. Dat gebeurd er nu weer door abortussen. Satanisten in de VS zijn grote voorstanders van abortussen, want zij geloven heilig dat er daarmee baby's aan de satan opgeofferd worden. Ik geloof dat ook.
« Laatst bewerkt op: september 15, 2012, 12:40:32 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #22 Gepost op: september 15, 2012, 01:02:18 pm »

quote:

grondig christelijk schreef op 15 september 2012 om 10:43:
[...]


lees ook hoe een breed gerespecteerde en gekend katholiek (antoin bodar) vanuit zijn geloofsdenken denkt over europa, vroeger, nu en morgen, of te wel..wat was, niet meer was en weer zal zijn.

http://www.belkerken.nl/s...pa_OratieAntoineBodar.pdf

Ik denk dat na een technisch-economische hereniging, die NU ontstaat  door overdruk op het financiële systeem en gewenste hervorming, zal een voortgaande sociaal-cultulere en religieuze vereniging vorm zal krijgen. Simpel, omdat deze aspecten noodzakelijkerwijs in elkaar zijn verstrengeld. Mede omdat in angstige en moeilijke tijden mensen de weg naar de kerk weer zullen vinden.  Daartoe is de katholieke kerk voor het brede publiek en de beleidsbepalers het meest logische adres zijn. Enerzijds vanwege de opvatting dat dit de kerk van eer is, anderzijds de ruimte die ze biedt en schenkt doordat ze in meer of mindere mate in andere religies ook een sprankje van de waarheid ziet en ten slotte omdat uiteindelijk vele kerken elkaar zullen erkennen. Een wereldraad van kerken die normen bespreekt en vaststeld.
Is dit erg? In het geheel niet....want zo zijn deze dingen voorzegt...maar dat is nog niet het einde....
Hoe het met de godsdiensten gaan weet ik niet, maar in ieder geval zal er één anti-christelijke komen en is de vrijzinnigheid onder christenen er een kenmerk van.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #23 Gepost op: september 15, 2012, 01:05:53 pm »

quote:

learsi schreef op 15 september 2012 om 11:38:
[...]

Precies !


[...]

Gevaar moet wel bestreden worden en dat is het leven van onze piloten gewoon niet waard. Zelfs 1 is teveel.

Alsof onze regeringen de goeden zijn en zij de slechten.
Er zijn groepen onder de joden die aan de hand van de profetiën voorspellen dat de christenen en de moslims met elkaar oorlog gaan voeren in de eindtijd. Daarmee bedoelen ze: de landen die van oorsprong christelijk zijn. Europa en de VS bijvoorbeeld.
Als je het over de hoer van Babilon hebt.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #24 Gepost op: september 15, 2012, 01:09:28 pm »

quote:

grondig christelijk schreef op 15 september 2012 om 10:16:
[...]


http://www.socialistsandd...section=NER&category=NDPR

je hebt wel gelijk gehad

en dan nog deze, uitspraken van Rompuy (al al was het een grappige zijweg die hij benoemde...

http://www.katholieknieuw...n-allemaal-jezuieten.html

gedateerd 9 september 2012...ik ben benieuwd naar het benoemde rapport wat in de europese raad wordt voorgelegd...zomaar van internet gehaald...wake up

in deze link

http://www.erasmusjournal...termijn-als-eu-president/

staat dat hij is herkozen (zonder stemmen van het europese volk) maar ook opmerkelijk, dat hij gezien wordt als iemand die...


Als Belg bleek Van Rompuy echer uitermate ervaren in het verenigen van zaken die op het eerste gezicht onoverbrugbaar lijken. Inmiddels is er dan ook veel erkenning voor diens diplomatieke vaardigheden. Van Nistelrooij omschrijft het karakter van Van Rompuy als: “Van buiten zacht, van binnen weet hij precies waar hij heenloopt. Hij heeft ook geen grote beren gedrag, en kan in onderhandelingen altijd meteen tot de kern komen. Echt een bruggenbouwer.”


Dus ik had het toch goed met de federale Europa! Grappig en opvallend dat het maar één keer in het nieuws gemeld werd en de volgende journaal dat niet melde, maar lauter over een economische federale bankensysteem hadden.
Je moet kennelijk wel scherp zijn om dit nieuws tot je door te laten dringen. Er zijn dus wel plannen voor een verenigde staten van Europa. Het zit ind e ideeënkoker en misschien staat het wel in dat raport van onze Europesche Belgische president dat het onbindbare samen bindt, zoals de voeten van het grote beeld.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #25 Gepost op: september 15, 2012, 01:14:29 pm »

quote:

grondig christelijk schreef op 15 september 2012 om 11:14:
[...]


de vrijheid je geloof te belijden zoals ik dat doe zal worden verboden.
Het gedoe rond de Islam, het hoofddoekjes en kruisjes verboden op scholen, discussies over de stromingen van het basisonderwijs, weiger ambtenaren, de Europesche en Nederlandse rechtzaken tegen de SGP en het gedoe rondom het ritueel slachten zie ik als waarschuwingssignalen. Vergeet trouwens ook niet de discussie rondom donorregistratie. Of je het ook verplichten kan. Al ben ik donor overigens, het kan zomaar over iets anders wezenlijks gaan.
« Laatst bewerkt op: september 15, 2012, 01:15:35 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #26 Gepost op: september 15, 2012, 01:36:58 pm »

quote:

gaitema schreef op 15 september 2012 om 13:05:
[...]

Alsof onze regeringen de goeden zijn en zij de slechten.

Onderdaad gaitema, zo is het.
Terrorisme is synoniem voor islam, is het niet?
Dat moet keihard bestreden worden.

Kijk naar de gebeurtenissen omwille van een onnozel filmpje over mohammed.
zie http://www.elsevier.nl/we...-achter-antiislamfilm.htm

Kijkend naar de aard van de reactie van de islamieten, dan zie je de eindtijd perikelen beschreven in de bijbel, al haast gebeuren.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #27 Gepost op: september 15, 2012, 01:43:42 pm »

quote:

gaitema schreef op 15 september 2012 om 13:14:

[...]

Het gedoe rond de Islam, het hoofddoekjes en kruisjes verboden op scholen, discussies over de stromingen van het basisonderwijs, weiger ambtenaren, de Europesche en Nederlandse rechtzaken tegen de SGP en het gedoe rondom het ritueel slachten zie ik als waarschuwingssignalen.

Goede voorbeelden:

Weer is te zien dat de satan met islam via 2 kanten strijdt.
Want de islam probeert de wereld te onderwerpen aan hun afgod allah. De seculiere wereld krijgt daarvan genoeg en zal als reactie daarop het onderscheid niet meer kunnen maken tussen een afgoderij als islam en het aanbidden van de Enige Ware G'd, zoals de joden en Christenen doen.
Onder het mom de zo populaire stelling iedereen is gelijk zal men alle uitingen, scholen en regels van de bijbel gaan verbieden. Men kan het onderscheid niet meer zien tussen koran en bijbel.

Doet men dat niet, dan zal de islam ons snel gaan onderwerpen in het westen.
Linksom of rechts om, satan LIJKT hier altijd te winnen.

grondig christelijk

 • Berichten: 3071
 • Wat was, Dat is, Zal zijn
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #28 Gepost op: september 15, 2012, 04:43:22 pm »

quote:

learsi schreef op 15 september 2012 om 13:36:
[...]

Onderdaad gaitema, zo is het.
Terrorisme is synoniem voor islam, is het niet?
Dat moet keihard bestreden worden.

Kijk naar de gebeurtenissen omwille van een onnozel filmpje over mohammed.
zie http://www.elsevier.nl/we...-achter-antiislamfilm.htm

Kijkend naar de aard van de reactie van de islamieten, dan zie je de eindtijd perikelen beschreven in de bijbel, al haast gebeuren.
learsy het si geen onnozel filmpje, ook wij ageren regen films als jesus christ superstar, de monthypytonvariant, en vergelijkbare zaken. wat wel opmerkelijk is de vaagheid rond de maker...zo stop je dus een lont in een kruitvat

Trajecto

 • Berichten: 4990
 • Nulla aetas ad discendum sera
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #29 Gepost op: september 15, 2012, 05:20:48 pm »

quote:

learsi schreef op 15 september 2012 om 13:43:
(...)
Weer is te zien dat de satan met islam via 2 kanten strijdt.
Want de islam probeert de wereld te onderwerpen aan hun afgod allah.
(...)

Nu stel je het dus anders dan moslims het zien. Zowel joden als christenen worden geacht dezelfde god als de moslims te aanbidden. (En dat is dan Allah.)
En Arabisch-sprekende christenen noemen God ook Allah, volgens mij.