Auteur Topic: Borosso: wordt federatie Europesche staten  (gelezen 7212 keer)

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #45 Gepost op: september 22, 2012, 01:02:11 pm »

quote:

Ozombi schreef op 18 september 2012 om 13:41:
Zo zou je t kunnen zeggen, zeker als je vooroordeel is
dat de islam en/of moslims de vijand is. Ook is de ene
mens niet de andere, welk label die ook heeft gekregen.

De idiologie van de Islam is vijandig aan dat van het christendom. Zo zien molsims dat niet, maar zeggen dan wel weer dat we christenen mogen zijn, behalve te geloven dat God een Zoon heeft of Jezus God is. Dan sla je bij de christenen compleet de plank mis en maak je jezelf een vijand van ons evangelie. Echter wij kunnen daar met liefde op reageren. Ze hebben immers niet in de gaten dat ze door dat over ons te zeggen, zich vijandig maken aan ons evangelie.
Het is een kwestie van inzichtsverschil.
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #46 Gepost op: september 22, 2012, 01:06:40 pm »

quote:

Chaim schreef op 18 september 2012 om 17:50:
[...]

De Chinese economie groeit, de Russische economie groeit, de Indiase economie groeit, de Turkse economie groeit, de Braziliaanse economie groeit... China koopt Europese schulden op, investeert enorm in Afrika, bemoeit zich meer en meer met de wereld, en wordt machtiger en machtiger...
Ik ben persoonlijk heeeeel erg voor een Verenigd Europa. We kunnen nu nauwelijks concureren: onze bedrijven gaan naar landen waar ze het personeel veel goedkoper kunnen krijgen. En veelal betreft het discutabele regimes. Soms worden mensen - direct of indirect - door overheden gedwongen vrijwel gratis te werken voor onze bedrijven in bijv. Azië.

Europa verliest mede daardoor vele banen en steeds meer Europeanen verdienen zodoende geen geld meer. De koopkracht daalt en overheid moet steeds meer mensen een uitkering betalen. We lijden er allemaal onder, terwijl goedkope (en soms corrupte) landen nog steeds in de lift zitten.
Bedrijven zijn beesten, gericht op winst. De economie loopt hongerig door de voordeur ons land uit (en de miljardairs zijn er gemiddeld weer 14% op vooruit gegaan).

Of we verbieden onze bedrijven zaken te doen met discutabele landen, of we proberen er samen, als eenheid, wat van te maken, te innoveren, met nieuwe en kwalitatieve producten te komen, te concureren.


Als je er maar lang genoeg er diep op door denkt, dan kom je vanzelf bij het probleem uit: "egoïsme en diefstal."
Wat je ook bedenkt, de egoïsme en de diefstal door de "sterksten" onder de mensen zal alles weer kapot maken voor de "zwaksten" onder de mensen.
Maar Jezus zegt: "de eersten zullen de laatsten zijn."
« Laatst bewerkt op: september 22, 2012, 01:06:54 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Borosso: wordt federatie Europesche staten
« Reactie #47 Gepost op: september 22, 2012, 01:09:42 pm »
Denk ook aan wat Shell doet in afrikaanse landen. Ze schenken leningen aan afrikaanse overheden die ze niet kunnen aflossen, waardoor ze een deal afsluiten: "geef je ons dat stuk grond en we schelden je schulden kwijt."
Vervolgens neemt Shell zo alle olievelden in beslag en nemen de winsten ervan mee naar Europa. Europa heeft Afrika bestolen en dat doen ze nog.
De top in Afrika zelf doet dat trouwens ook, ze bestelen hun eigen landgenoten.
Maar, de eersten zullen de laatsten zijn.
« Laatst bewerkt op: september 22, 2012, 01:10:30 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin