Auteur Topic: Hoer van Babylon  (gelezen 11936 keer)

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #45 Gepost op: oktober 19, 2012, 01:48:33 pm »

quote:

learsi schreef op 19 oktober 2012 om 11:44:
[...]

Omdat te kunnen doen heft Jezus JUST voor Israël het Kruisoffer gebracht voor Israël, ook al mogen ze het van G'd de vader niet zien en verblind Hij hen er nog ervoor.?


JUST of JUiST voor Israël, tja inclusief ons. Medeërfgenamen. Zoals Jezus tegen Nicodemus zei: "zij die uit God geboren zijn. Niet uit de wellusten van één man, maar uit God geboren."
Want al ZO LIEF heeft God de WERELD gehad,...
:)
Om onze zonden werd Hij doorboord.
Gods wegen gaat heeeeel diep.

quote:


Dit begrijp ik niet helemaal, of bedoel je enige takken waarnaar ik verwees?
Ja takken bedoel ik. Typfout, sorry :)
Een nieuwe start is een nieuw begin

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #46 Gepost op: oktober 19, 2012, 01:49:48 pm »
Sjalom! Ik ga weer werken. Tot de zweets des aanschijns!
Een nieuwe start is een nieuw begin

Adinomis

 • Berichten: 1813
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #47 Gepost op: oktober 19, 2012, 07:18:30 pm »

quote:

dingo schreef op 19 oktober 2012 om 12:17:
Ik zal Micha maar nog een keer voor je citeren: 9 Hoor toch wat volgt, leiders van het volk van Jakob en heersers van het volk van Israël, jullie die de gerechtigheid verafschuwen en al wat recht is krom maken, 10 die Sion bouwen op bloed en Jeruzalem op onrecht. 11 De leiders spreken er recht in ruil voor geschenken, de priesters geven onderricht tegen betaling, de profeten voorspellen voor geld, terwijl ze zich op de HEER beroepen en zeggen: ‘De HEER is toch in ons midden? Ons kan geen kwaad overkomen.’ 12 Daarom, door jullie toedoen, zal de Sion als een akker worden omgeploegd, zal Jeruzalem een ruïne worden en de tempelberg een overwoekerde heuvel.
"Toevallig" heb ik deze week een referaat beluisterd waarvan GC me in dit forum een link had gegeven. Ik heb dit hele referaat uitgetypt omdat het me boeide. Daarin kwam de door jou geciteerde tekst uit Micha voor. Omdat ik het heb uitgetypt kan ik het zo kopiëren.  

Micha 3: 12 Daarom zal om uwentwil Sion als een akker worden omgeploegd, en Jeruzalem zal worden tot steenhopen, ja de tempelberg tot woudhoogten.

Dit is in het jaar 135 na Chr. gebeurd. In het jaar 132 vond de opstand van Joden plaats onder leiding van Shimon Bar Kochba (betekent “zoon der sterren”)  De rabbijnen van die tijd dachten dat hij de Messias was want hij overwon de Romeinen. De Romeinen konden dat niet op zich laten zitten en zijn in het jaar 135 na Chr. met een machtig leger naar Jeruzalem getrokken. Shimon Bar Kochba verloor het natuurlijk en toen zijn de Romeinen uit pure woede met ploegscharen en paarden over de tempelberg getrokken. Precies zoals het in Micha tevoren gezegd was. Er zijn veel Joden gedood en velen zijn in ballingschap gevoerd. Precies zo als in Deut. 28 staat. Lees maar wat er in vs. 67 en 68 staat:

67 Des morgens zult gij zeggen: Was het maar avond; en des avonds: Was het maar morgen – vanwege de vrees, die uw hart vervult, en vanwege het schouwspel, dat uw ogen zien.
68 De HERE zal u op schepen naar Egypte terugbrengen langs de weg, waarvan Ik u gezegd had: Gij zult die nooit weerzien; gij zult daar aan uw vijanden als slaven en slavinnen te koop aangeboden worden, maar er zal geen koper zijn.

Het klopt dat de Joden als slaven verscheept werden naar Alexandrië. Ze werden daar gratis aangeboden omdat er geen kopers waren. In die tijd kreeg het land de naam Palestina en Jeruzalem kreeg de naam Elia Kapitalina.

U ziet dat alle oordeelsteksten zijn uitgekomen. Zo zullen ook de zegenteksten voor Israël uitkomen.


Heb je trouwens nog verder gelezen dan dit bijbelgedeelte in Micha? Lees het vervolg eens in Micha 4, wat een zegeningen!! Of zijn hier de vervloekingen voor Israël en de zegeningen voor de kerk? Dat is onvervalste vervangingstheorie.

quote:

Micha 6: 8 Er is jou, mens, gezegd wat goed is,
je weet wat de HEER van je wil:
niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten
en nederig de weg te gaan van je God.

Recht doen is geen valse vrede en Palestijnen afschilderen als het volk van satan is zionistische propaganda en duivelswerk.

Je moet geen mensen veroordelen. Maar het gedachtengoed dat hierachter zit komt wel uit de koker van Satan. Die wil niets liever dan het plan van God dwarsbomen. Want als God tot zijn doel komt met deze wereld zal hij zijn straf ondergaan in de hel.
Achmmedinejad zei ook een keer: die Zionisten moeten uitgeroeid worden, want ze willen de aarde regeren. De wereld weet soms nog beter wat er te gebeuren staat dan de kerkmensen, want Jezus zal Koning worden over de hele aarde vanuit Jeruzalem. Vandaar dat er zo'n strijd is om deze stad. De VN wil er de baas zijn, de islam wil het tot hoofdstad maken. Maar Jeruzalem zal een schaal van bedwelming worden.
Rom.12:21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #48 Gepost op: oktober 20, 2012, 10:57:27 am »

quote:

Adinomis schreef op 19 oktober 2012 om 19:18:
[...]

Je moet geen mensen veroordelen. Maar het gedachtengoed dat hierachter zit komt wel uit de koker van Satan. Die wil niets liever dan het plan van God dwarsbomen. Want als God tot zijn doel komt met deze wereld zal hij zijn straf ondergaan in de hel.


Ik twijfel niet aan jou goede bedoelingen maar wel aan die van Learsi. Ik zal hier onder wat dingen citeren uit deze draad op grond waarvan ik hem als een fascist in een evangelisch jasje beschouw.

quote:


Werk?
palestijnen houden de hand graag op ipv zelf te werken.

quote:

Zeker christenen niet, laten wij eerst trachten orde op zaken te stellen in onze eigen parochie voordat we naar een ander wijzen. We zijn niet eens in staat om met kleine verschillen door 1 deur te kunnen en verwachten dat G'd Zijn Uitverkoren Volk wel door 1 deur kan met satans volgelingen?

quote:

Als ze niet accepteren datgene wat in de Schrift staat en de beloften die G'd de Vader aan Israël geeft gedaan niet willen erkennen, maar alleen wat ze leuk vinden, dan zijn dat niet onze ware geloofsbroeders, maar valse broeders. Met alle respect !

quote:


 Nee allah splitst zich af naar ismael. Wie de koran leest ziet dat het een anti-bijbel is, allah een afgod ene anti-god en de islam is daarmee een anti-Christen en Jodendom.
Elke afgoderij aanbid haar afgod als G'd, maar toch is ie dat niet.

quote:

Lees de profetieën en zie dat Jezus uiteindelijk alle omliggend islamitische landen zal vernietigen tot een woestenij !

quote:

G'd de vader zegent Gaza waar de satan regeert duidelijk niet !

quote:

Maar ze breken in Gaza liever alles af dan iets op te bouwen. Elke cent hulpgeld gaat naar wapentuig om terreur te zaaien.

quote:

Het voorbeeld van de Joodse vervolging is JUIST datgene wat de vijand inzet om ons te verblinden en waardoor de afgoderij islam in Europa zoveel invloed heeft kunnen krijgen. Bang om weer dezelfde fout te maken, hebben we de afgoderij die JUIST weer een holocaust wil, laten groeien in Europa, zoals we ook destijds de Nazi's hebben laten groeien in Europa.

quote:


Wat betreft islam:
Er is maar 1 islam, er bestaat geen agressief islam of een vredelievend islam, dat is een leugen. De islam is gewelddadig, dat is overduidelijk voor degenen die de koran hebben gelezen. Het is een anti-bijbel die vele zaken ontkent en verdraait uit de bijbel en Joden en Christenen als vijanden neerzet.
Aangezien hier argumenten niet tegen helpen, beschouw ik deze discussie verder niet als erg zinvol en laat ik jullie verder alleen met de hoer van Babylon.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #49 Gepost op: oktober 20, 2012, 03:10:14 pm »

quote:

dingo schreef op 20 oktober 2012 om 10:57:

Ik twijfel niet aan jou goede bedoelingen maar wel aan die van Learsi. Ik zal hier onder wat dingen citeren uit deze draad op grond waarvan ik hem als een fascist in een evangelisch jasje beschouw.

Is dit niet net zo overdreven dan wanneer ik jou een antisemiet zou noemen? Of erg extreem een nazi? Het is nogal erg overtrokken, maar ik begrijp dat je door het Woord van G'd klem gezet bent en dan overgaat naar verwijten maken.

Daarbij hebben fascisten ook een hekel aan de Joden en dus is het op mij absoluut niet van toepassing. Zo wordt er door links gesproken over extreem rechts als nazi's, maar nazi's waren zelf nationaal socialisten. Zo wordt getracht een schuldgevoel aan te praten en dat is jammer.

De door jou geciteerde zaken zijn overigens allemaal feiten, velen zelfs door het Woord van JHWH, de vader G'd van Israël.
« Laatst bewerkt op: oktober 20, 2012, 03:11:30 pm door learsi »

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #50 Gepost op: oktober 20, 2012, 04:23:18 pm »
De haat tegen de Islam moet je mee uitkijken, vind ik.
Zelf heb ik een hele goede collega uit Togo die moslim is.
Hij geloofd heilig dat God goed is en van alle mensen houdt.
Hij geloofd dat hij daarom zelf ook van alle mensen moet houden.
nu raak ik mijn baan weer eens kwijt en helpt hij mij actief mee zoeken naar nieuw werk met geweldige ideeën. Hij is ook heel actief altijd in het goederen verzamelen voor Ghana, waar vrienden van hem wonen.
Dat wordt daar ook aan arme christenen gegeven.

Door haatdragend over de Islam te spreken, wals je al snel over de barmhartige moslims heen.
Weet je hoe deze moslim trouwens over Nederland spreekt?
Hij zegt: "nederlanders zijn slechte mensen."
« Laatst bewerkt op: oktober 20, 2012, 04:25:31 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #51 Gepost op: oktober 20, 2012, 04:32:59 pm »

quote:

gaitema schreef op 20 oktober 2012 om 16:23:
De haat tegen de Islam moet je mee uitkijken, vind ik.
Zelf heb ik een hele goede collega uit Togo die moslim is.
Hij geloofd heilig dat God goed is en van alle mensen houdt.
Hij geloofd dat hij daarom zelf ook van alle mensen moet houden.
nu raak ik mijn baan weer eens kwijt en helpt hij mij actief mee zoeken naar nieuw werk met geweldige ideeën. Hij is ook heel actief altijd in het goederen verzamelen voor Ghana, waar vrienden van hem wonen.
Dat wordt daar ook aan arme christenen gegeven.

Door haatdragend over de Islam te spreken, wals je al snel over de barmhartige moslims heen.
Weet je hoe deze moslim trouwens over Nederland spreekt?
Hij zegt: "nederlanders zijn slechte mensen."


Beste gaitema, ik haat niets, ik hekel de islam, de valse afgoderij !
Ik haat en hekel geen islamieten, onze taak is het juist hen over onze Heiland Jezus de Zoon van G'd en Zijn Kruisoffer te vertellen.

Zo haat ik niet de inbreker, maar hekel het inbreken.
Zo haat ik niet de dief, maar hekel het stelen.
Zo haat ik niet de valse profeet, maar hekel wel zijn leugens.
Zo haat ik niet de islamiet, maar hekel ik de afgoderij islam.

Dus we dienen niet de islamieten te bestrijden maar wel hun afgoderij aan te kaarten en hun haat jegens ons christenen en de joden, zoals de koran oproept.

Maar tip!
Praat eens met je islamitische collega over Israël en de Joden?
Grote kans (niet altijd uiteraard) dat je dan een heel andere collega ziet.

Rot voor je trouwens dat je zonder werk komt gaitema, ik zal voor je bidden dat de Heer je mag helpen met het vinden van een andere baan. Want misschien wil Hij dit wel opdat je niet meer op zondag hoeft te werken?  ;) Heel vaak zien we immers dat we eerst door een (diep) dal moeten alvorens de zegen komt, Vader G'd lijkt nogal vaak via chaos te werken.

Adinomis

 • Berichten: 1813
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #52 Gepost op: oktober 20, 2012, 05:32:02 pm »

quote:

learsi schreef op 20 oktober 2012 om 16:32:
Beste gaitema, ik haat niets, ik hekel de islam, de valse afgoderij !
Ik haat en hekel geen islamieten, onze taak is het juist hen over onze Heiland Jezus de Zoon van G'd en Zijn Kruisoffer te vertellen.

Zoals je het hier stelt kan ik het met je eens zijn.

Er waren wel wat opmerkingen waarvan ik denk dat je wat genuanceerder moet zijn.
Je noemde de moslims bijv.: satans volgelingen. Misschien kun je beter zeggen dat ze misleid zijn door de satan. Van Anne van der Bijl weet ik dat hij naar zelfmoordterroristen ging om het evangelie te vertellen. Deze mensen barstten in tranen uit, namen de bijbel aan en kwamen tot de conclusie dat ze in het vangnet van Satan waren terechtgekomen.

Van de vervolgde christenen horen we hoe ze hun vijanden liefhebben, door de kracht van de Heilige Geest, ondanks het feit dat ze gefolterd worden. Christus is ook voor de moslims gestorven.

De Palestijnse predikant Naim Khoery in Bethlehem is vóór een politieke oplossing van twee staten. Hij erkent de aanspraak van Israël op het land. Maar als Israëli's en Palestijnen gezamenlijk een democratie zouden vormen, zal het voortbestaan van Israël niet mogelijk zijn. Want de Palestijnen vertegenwoordigen een enorm aantal mensen, waardoor ze ruim de meerderheid krijgen. Hij zegt dit dus voor het behoud van Israël. Zo iemand kun je geen volgeling van Satan noemen. En wie weet is dat een tussentijdse oplossing. Maar het is niet het uiteindelijke doel van God.
Dus de zaken liggen wel wat genuanceerd.

Overigens vind ik dat je een goed zicht op de profetieën hebt, waar ik best wat van leer.
Rom.12:21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #53 Gepost op: oktober 20, 2012, 05:56:37 pm »

quote:

learsi schreef op 20 oktober 2012 om 16:32:
[...]


Beste gaitema, ik haat niets, ik hekel de islam, de valse afgoderij !
Ik haat en hekel geen islamieten, onze taak is het juist hen over onze Heiland Jezus de Zoon van G'd en Zijn Kruisoffer te vertellen.

Zo haat ik niet de inbreker, maar hekel het inbreken.
Zo haat ik niet de dief, maar hekel het stelen.
Zo haat ik niet de valse profeet, maar hekel wel zijn leugens.
Zo haat ik niet de islamiet, maar hekel ik de afgoderij islam.

Dus we dienen niet de islamieten te bestrijden maar wel hun afgoderij aan te kaarten en hun haat jegens ons christenen en de joden, zoals de koran oproept.

Maar tip!
Praat eens met je islamitische collega over Israël en de Joden?
Grote kans (niet altijd uiteraard) dat je dan een heel andere collega ziet.

Rot voor je trouwens dat je zonder werk komt gaitema, ik zal voor je bidden dat de Heer je mag helpen met het vinden van een andere baan. Want misschien wil Hij dit wel opdat je niet meer op zondag hoeft te werken?  ;) Heel vaak zien we immers dat we eerst door een (diep) dal moeten alvorens de zegen komt, Vader G'd lijkt nogal vaak via chaos te werken.


Ik zal het je mooier vertellen: één van de tips is het werken in 5 ploegen en de tweede tip het werken in drie ploegen. Als ik na ga wat het werken in 5 ploegen inhoud, dan kom ik tot mijn conclusie dat ik vaker naar de kerk kan op de zondagochtenden dan nu, want het uitgaan op de zaterdagavond wordt er door belemmerd, maar de zondagen kennen bij ons twee ochtenddiensten (2 gebouwen) en één avonddienst. Naar de kerk gaan kan ik elke zondag blijven doen.
Ook zal ik meer tijd krijgen voor mijn vrijwilligerswerk, omdat ik meer vrije dagen krijg van het werk. Na 7 dagen gewerkt te hebben krijg ik 4 dagen vrij.
Dat geeft mij zeeën van tijd en meer rust dan ooit te voren voor meer geld, waarmee ik uit dank God ook van kan geven.

Ja ik weet het, dat is schokkend. Maar ik geloof heilig dat ik leef in de sabbath :)

Deze moslim heeft trouwens weinig verstand van de Islam. Hij wil eens naar afrika om de koran uitgelegd te krijgen, omdat hij het niet begrijpt. Christenen hebben met hem trouwens uit de bijbel gelezen, waarvan hij zei dat het christendom goed is.

Dus hij begrijpt zijn eigen geloof niet, maar vind het christendom goed.
Van God zegt hij:
"terroristen zijn geen echte moslims. God wil niet dat je andere mensen doodt. God houdt namelijk van de mensen, en ik houd van de mensen. Veel te veel! :) "

Ik ben wel haast afhankelijk van de ploegendiensten, omdat het werken in dagdienst voor mij moeilijk op te brengen is, door de zware vaste lastenpost.
Het kan wel, maar het is op een houtje bijten.
« Laatst bewerkt op: oktober 20, 2012, 06:02:24 pm door gaitema »
Een nieuwe start is een nieuw begin

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #54 Gepost op: oktober 20, 2012, 05:59:22 pm »

quote:

Adinomis schreef op 20 oktober 2012 om 17:32:
[...]

Zoals je het hier stelt kan ik het met je eens zijn.

Er waren wel wat opmerkingen waarvan ik denk dat je wat genuanceerder moet zijn.
Je noemde de moslims bijv.: satans volgelingen. Misschien kun je beter zeggen dat ze misleid zijn door de satan. Van Anne van der Bijl weet ik dat hij naar zelfmoordterroristen ging om het evangelie te vertellen. Deze mensen barstten in tranen uit, namen de bijbel aan en kwamen tot de conclusie dat ze in het vangnet van Satan waren terechtgekomen.

Inderdaad is de islamiet een slachtoffer van de afgoderij welke satan heeft opgezet en eren de satan denkend dat hij allah is.

quote:

Van de vervolgde christenen horen we hoe ze hun vijanden liefhebben, door de kracht van de Heilige Geest, ondanks het feit dat ze gefolterd worden. Christus is ook voor de moslims gestorven.
Christus is voor de mens achter de moslim gestorven, als G'd hen tenminste aanraakt om tot Jezus te komen. Maar een goed voorbeeld is Walid Shoebat, de ex terrorist van de PLO die nu het evangelie predikt, van Israël houdt en waarschuwt tegen de afgoderij islam.
http://www.youtube.com/watch?v=XJUBGd6mnv4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9Q7pdlIcCB8&feature=related
Voor wie weinig tijd heeft, tussen de 38-ste en 45 min!

quote:

De Palestijnse predikant Naim Khoery in Bethlehem is vóór een politieke oplossing van twee staten.

Hier wordt het al gevaarlijk hoor, Vader G'd laat in Zijn Woord immers duidelijk weten dat voor Hem Israël ondeelbaar is ! Dus een tweestaten-oplossing is geen oplossing van G'd maar van satan en dus allah.

quote:

Hij erkent de aanspraak van Israël op het land. Maar als Israëli's en Palestijnen gezamenlijk een democratie zouden vormen, zal het voortbestaan van Israël niet mogelijk zijn. Want de Palestijnen vertegenwoordigen een enorm aantal mensen, waardoor ze ruim de meerderheid krijgen. Hij zegt dit dus voor het behoud van Israël. Zo iemand kun je geen volgeling van Satan noemen.

Sorry, maar het Beloofde land Israël opdelen is tegen de Wil van G'd de Vader zoals Hij het ons in de bijbel leert. Als het niet de Wil is van g'd, van wie is het dan? ;)


quote:

En wie weet is dat een tussentijdse oplossing.

Ik wilde het niet aanhalen, maar je komt er zelf mee. Een tussen oplossing die de islam zoekt om uiteindelijk zoals de koran voorschrijft, Israël over te nemen in zijn geheel. Kijk naar Gaza. Veel gedoe om geweest en uiteindelijk stemt Israël in met een onafhankelijke staat Gaza in ruil voor vrede. Dat hadden ze nooit moeten doen, want islam en satan dus allah is onbetrouwbaar en daarmee zijn volgelingen. Er zijn sinds de terugtrekking van Israël uit Gaza nog nooit zoveel raket aanvallen geweest op Israëlische burgerdoelen.

Vader G'd noemt niet voor niets de bewoners van Gaza in Zijn Woord al bastaarden!

Zacharia 9
5 Askelon zal het zien en bevreesd zijn, evenals Gaza, en het zal hevig beven, ook Ekron, omdat zijn verwachting wordt beschaamd. De koning zal uit Gaza verdwijnen en Askelon zal onbewoond zijn.
6 De bastaard zal in Asdod wonen; Ik zal de trots van de Filistijnen uitroeien.

quote:

Maar het is niet het uiteindelijke doel van God.

Juist ! En dus is het de wil van de satan die verhinderen wil dat het Uitverkoren Volk Israël in het door G'd beloofde land Israël woont. Instemmen met een tweestaten-oplossing is instemmen met het planvan allah en dus satan.

Joel 3
2 zal Ik alle heidenvolken bijeenbrengen
en hen doen afdalen naar het dal van Josafat.
Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren,
vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël,

dat zij onder de heidenvolken verstrooid hebben.
Mijn land hebben zij verdeeld.
3 Zij hebben het lot geworpen over Mijn volk.
Zij gaven een jongen voor een hoer;
zij verkochten een meisje voor wijn, zodat zij konden drinken.

quote:

Overigens vind ik dat je een goed zicht op de profetieën hebt, waar ik best wat van leer.
Dat is wederzijds, ik leer ook veel van jou, dank. O.a. om soms iets genuanceerder te zijn,  ;) Dat is niet mijn sterkste punt weet ik. Ik citeer uit de bijbel, of men het nu leuk vind of niet. Of men mij er nu aardig om vind of niet, is voor mij bijzaak.
« Laatst bewerkt op: oktober 21, 2012, 02:42:26 pm door learsi »

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #55 Gepost op: oktober 21, 2012, 04:33:53 pm »

quote:

learsi schreef op 20 oktober 2012 om 17:59:


Hier wordt het al gevaarlijk hoor, Vader G'd laat in Zijn Woord immers duidelijk weten dat voor Hem Israël ondeelbaar is ! Dus een tweestaten-oplossing is geen oplossing van G'd maar van satan en dus allah.

Toen de joden door Babilon, door koning Nebukadnezar in ballingschap werd gestuurd, was dat satan die dat deed of was God dat?
Toen de Romeinen Israël in bezit nam en Jeruzalem plat brande en Jezus veroordeelde tot het kruis in keuze van het joodse volk, was satan dat of was God dat die dat deed?
Satan is een instrument in Gods handen, maar hij wil dat alleen zelf niet weten.
alles wat de duivel doet brengt Gods plan met de wereld in vervulling.
Een nieuwe start is een nieuw begin

Adinomis

 • Berichten: 1813
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #56 Gepost op: oktober 21, 2012, 05:08:51 pm »

quote:

learsi schreef op 20 oktober 2012 om 17:59:
Hier wordt het al gevaarlijk hoor, Vader G'd laat in Zijn Woord immers duidelijk weten dat voor Hem Israël ondeelbaar is ! Dus een tweestaten-oplossing is geen oplossing van G'd maar van satan en dus allah.

Sorry, maar het Beloofde land Israël opdelen is tegen de Wil van G'd de Vader zoals Hij het ons in de bijbel leert. Als het niet de Wil is van g'd, van wie is het dan? ;)

Ik wil hier ook nog wel even op ingaan. Je denkt erg zwart-wit. En in zekere zin is het gebeuren tussen God en Satan ook zwart wit. Maar God is de schepper van Satan, deze gevallen engel. God is oneindig veel wijzer en gebruikt de plannen van satan om Zijn doel te bereiken. Het kwade werkt mee ten goede voor wie God liefhebben.

Dus als er volgens politieke overwegingen een tweestaten oplossing wordt aangedragen, dan betekent dat nog niet dat satan wint. Je weet dat satan dacht met de kruisiging van Jezus zijn doel te bereiken, maar het tegendeel gebeurde.

Soms kan God de werkwijze van satan inpassen in Zijn plan.

Dus zelfs al er een tweestatenoplossing zou komen, is dat niet de uiteindelijke oplossing. God gaat door met zijn plan. Israël krijgt het grondgebied dat God het in de bijbel heeft beloofd. Daarop mogen we vertrouwen en daaraan mogen wij biddend en proclamerend meewerken.

quote:Ik wilde het niet aanhalen, maar je komt er zelf mee. Een tussen oplossing die de islam zoekt om uiteindelijk zoals de koran voorschrijft, Israël over te nemen in zijn geheel. Kijk naar Gaza. Veel gedoe om geweest en uiteindelijk stemt Israël in met een onafhankelijke staat Gaza in ruil voor vrede. Dat hadden ze nooit moeten doen, want islam en satan dus allah is onbetrouwbaar en daarmee zijn volgelingen. Er zijn sinds de terugtrekking van Israël uit Gaza nog nooit zoveel raket aanvallen geweest op Israëlische burgerdoelen.

Vader G'd noemt niet voor niets de bewoners van Gaza in Zijn Woord al bastaarden!
Het zijn de nakomelingen van Ismaël en die zou je een bastaard kunnen noemen. Volgens Van Dale is het een kind uit een niet wettig huwelijk geboren. Dat is geen scheldnaam. Ismaël was niet de rechtmatige erfgenaam van Abraham. Hier zie je weer dat profetieën uitkomen. Maar zelfs voor die bastaard zijn er beloften, net zo als de bastaard Jefta door de Geest werd aangegrepen en door God als richter gebruikt werd.
Rom.12:21 Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #57 Gepost op: oktober 21, 2012, 05:12:36 pm »

quote:

gaitema schreef op 21 oktober 2012 om 16:33:
[...]

Toen de joden door Babilon, door koning Nebukadnezar in ballingschap werd gestuurd, was dat satan die dat deed of was God dat?
Toen de Romeinen Israël in bezit nam en Jeruzalem plat brande en Jezus veroordeelde tot het kruis in keuze van het joodse volk, was satan dat of was God dat die dat deed?
Satan is een instrument in Gods handen, maar hij wil dat alleen zelf niet weten.
alles wat de duivel doet brengt Gods plan met de wereld in vervulling.


Volgens mij staat G'd de Vader de satan (soms) zijn gang gaan en grijpt niet in, wanneer de mens zelf duidelijk voor satan en tegen G'd kiest.

Ik gebruik zelf liever het woord misbruikt en ik denk dat jij ook dat bedoeld, toch? Gebruikt klink alsof satan een handlanger zou zijn van G'd, terwijl deze een vijand is van Hem.

Dat G'd de Vader (nog) niet ingrijpt is denk ik omdat op het moment dat vader G'd echt ingrijpt de eindtijd een feit zal zijn. G'd de Vader grijpt pas echt in bij Jezus Christus wederkomst als de Leeuw van Juda.

Dit stelt Vader G'd klaarblijkelijk uit totdat het laatste schaapje door Christus bij Zijn Kudde is ingelijfd. Want anders zullen er zielen verloren gaan waarvan Vader G'd nu weet dat Hij ze redden gaat door Christus. Denk even terug aan Noach, slechts 1 god-svrezend mens kan ervoor zorgen dat G'd een Plan niet of anders uitvoert.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #58 Gepost op: oktober 21, 2012, 05:21:01 pm »

quote:

Adinomis schreef op 21 oktober 2012 om 17:08:
[...]

Ik wil hier ook nog wel even op ingaan. Je denkt erg zwart-wit. En in zekere zin is het gebeuren tussen God en Satan ook zwart wit. Maar God is de schepper van Satan, deze gevallen engel. God is oneindig veel wijzer en gebruikt de plannen van satan om Zijn doel te bereiken. Het kwade werkt mee ten goede voor wie God liefhebben.

Dus als er volgens politieke overwegingen een tweestaten oplossing wordt aangedragen, dan betekent dat nog niet dat satan wint. Je weet dat satan dacht met de kruisiging van Jezus zijn doel te bereiken, maar het tegendeel gebeurde.

Soms kan God de werkwijze van satan inpassen in Zijn plan.

Dus zelfs al er een tweestatenoplossing zou komen, is dat niet de uiteindelijke oplossing. God gaat door met zijn plan. Israël krijgt het grondgebied dat God het in de bijbel heeft beloofd. Daarop mogen we vertrouwen en daaraan mogen wij biddend en proclamerend meewerken.

Uiteraard is atan olie dom in vergelijking met vader G'd  ;)
Uiteraard zal G'd de Vader wel weer een oplossing hebben en het eveneens al weten wat er gebeuren gaat.

Maar dat houdt niet in dat wij als Zijn kinderen mogen instemmen met een tweestaten-oplossing. Want waarom zal Jezus de dag van wraak van de Heer uitoefenen op de wereld?
Jesaja 43
8 Want het zal zijn de dag van de wraak van de HEERE,
het jaar van de afrekening om de rechtszaak van Sion.


Dezelfde rechtszaak als:
Joel 3
2 zal Ik alle heidenvolken bijeenbrengen
en hen doen afdalen naar het dal van Josafat.
Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren,
vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël,
dat zij onder de heidenvolken verstrooid hebben.
Mijn land hebben zij verdeeld
.

quote:

Het zijn de nakomelingen van Ismaël en die zou je een bastaard kunnen noemen. Volgens Van Dale is het een kind uit een niet wettig huwelijk geboren. Dat is geen scheldnaam. Ismaël was niet de rechtmatige erfgenaam van Abraham. Hier zie je weer dat profetieën uitkomen. Maar zelfs voor die bastaard zijn er beloften, net zo als de bastaard Jefta door de Geest werd aangegrepen en door God als richter gebruikt werd.
Deze Beloften?
Profetie over de Filistijnen
Jesaja 14
28   In het jaar dat koning Achaz stierf, kwam deze last.
29 Verblijd u niet, heel Filistea,
want de staf die u sloeg, is wel gebroken,
maar uit de wortel van de slang zal een gifslang voortkomen,
en haar vrucht zal een vurige, vliegende draak zijn.
30 Dan weiden de eerstgeborenen van de geringen,
en de armen zullen onbezorgd neerliggen;
maar uw wortel zal Ik van honger laten sterven
en uw overblijfsel zal die gifslang doden.
31 Weeklaag, poort! Schreeuw het uit, stad!
Wegsmelten van angst moet u, heel Filistea!
Want uit het noorden komt een rookwolk;
en in zijn gelederen blijft niemand achter.
32 Wat zal men dan de gezanten van het volk antwoorden?
Dit: De HEERE heeft Sion gegrondvest;
en in haar vinden de ellendigen van Zijn volk een toevlucht.Merk op !

Voorafgaand hieraan spreekt vader G'd in de profetie de satan aan in de persoon van de anti-christ !

12 Hoe bent u uit de hemel gevallen,
morgenster, zoon van de dageraad!
U ligt geveld op de aarde,
overwinnaar over de heidenvolken!
13 En ú zei in uw hart:
Ik zal opstijgen naar de hemel;
tot boven Gods sterren
zal ik mijn troon verheffen,
ik zal zetelen op de berg van de ontmoeting
aan  de noordzijde.
14 Ik zal opstijgen boven de wolkenhoogten,
ik zal mij gelijkstellen met de Allerhoogste.
15 Echter, u bent in het rijk van de dood neergestort,
in het diepst van de kuil!
16 Wie u zien, kijken u aan
en letten op u:
Is dit nu die man[*A] die de aarde deed sidderen,  
die koninkrijken deed beven,
17 die van de wereld een woestijn maakte,
haar steden met de grond gelijkmaakte,
zijn gevangenen niet losliet om naar huis te gaan?
18 Alle koningen van de heidenvolken,
allen rusten zij in ere,
ieder in zijn huis.
19 Maar ú bent weggeworpen, ver van uw graf,
als een verafschuwde loot
bedolven onder gedoden, die met het zwaard zijn doorstoken
en neergedaald in een steengroeve;
u bent als een lijk dat is vertrapt.
20 U zult in het graf niet met hen verenigd worden,
want u hebt uw land te gronde gericht
en uw volk gedood.
Voor eeuwig zal niet meer genoemd worden
het  nageslacht van de kwaaddoeners.
21 Maak de slachtbank voor zijn kinderen gereed
 vanwege de ongerechtigheid van hun vaders,
zodat zij niet meer opstaan, de aarde in bezit nemen
en het wereldoppervlak vullen met steden.[*A] De satan is geen man, maar de antichrist zal wel een man zijn en daartegen spreekt Vader G'd hier in deze profetie. Voordat Hij verteld wie er is verweven met de antichrist! Juist, palestijnen / Gaza !

Ook worden in 1 adem de landen genoemd in Hoofdstuk 14, maar ook verder tot 23.
- Assyie = Syrie,
- Moab = Jordanie (15 & 16)
- Damascus in Jordanie. (17)
- Cusj = Ethiopië / Soedan (18)
- Egypte (19)
- Egypye en Cush (20)
- Babel (21)
- Israel (22); seculier links dat het beloofde land ook wil verdelen?
- Tyrus = Libanon (23)
« Laatst bewerkt op: oktober 21, 2012, 05:22:22 pm door learsi »

gaitema

 • Berichten: 10169
 • Zeg maar gait
  • Bekijk profiel
Hoer van Babylon
« Reactie #59 Gepost op: oktober 21, 2012, 05:26:05 pm »

quote:

learsi schreef op 21 oktober 2012 om 17:12:
[...]


Volgens mij staat G'd de Vader de satan (soms) zijn gang gaan en grijpt niet in, wanneer de mens zelf duidelijk voor satan en tegen G'd kiest.

Ik gebruik zelf liever het woord misbruikt en ik denk dat jij ook dat bedoeld, toch? Gebruikt klink alsof satan een handlanger zou zijn van G'd, terwijl deze een vijand is van Hem.

Dat G'd de Vader (nog) niet ingrijpt is denk ik omdat op het moment dat vader G'd echt ingrijpt de eindtijd een feit zal zijn. G'd de Vader grijpt pas echt in bij Jezus Christus wederkomst als de Leeuw van Juda.

Dit stelt Vader G'd klaarblijkelijk uit totdat het laatste schaapje door Christus bij Zijn Kudde is ingelijfd. Want anders zullen er zielen verloren gaan waarvan Vader G'd nu weet dat Hij ze redden gaat door Christus. Denk even terug aan Noach, slechts 1 god-svrezend mens kan ervoor zorgen dat G'd een Plan niet of anders uitvoert.


God maakt nooit misbruik inderdaad.
Ik leerde het van Jan Trapman het zo:
God gebruikt, satan misbruikt. We moeten leren te gebruiken en niet te misbruiken.
Alles waar satan misbruik van maakt, daar maakt God weer gebruik van.
Want ja: de hele mensheid is God vijandig geworden, omdat God genadig voor een ieder kan zijn. Ze sloegen Jezus aan het kruis, dat de redding van de wereld betekende.
Een nieuwe start is een nieuw begin