Auteur Topic: Einde van dit forum  (gelezen 5449 keer)

Pooh

 • Administrator
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 5794
  • Bekijk profiel
Einde van dit forum
« Gepost op: januari 30, 2013, 03:22:03 pm »
Al enige tijd wordt er nagedacht over de toekomst van dit forum. Het forum in zijn huidige vorm past niet goed meer in de communicatiestrategie van de GKv, die meer gericht gaat worden op 'social media'.

Op LinkedIn en in mindere mate op Facebook zijn GKv-gerelateerde activiteiten opgestart.

Zo hebben inmiddels 867 GKv-ers elkaar gevonden in de LinkedIn-GKv-groep. Binnen deze groep die alleen voor leden toegankelijk is, wordt over tal van onderwerpen gediscussieerd. De onderwerpen kunnen betrekking hebben op de GKv zelf, maar ook op maatschappelijke items. Ga eens kijken en start zelf een discussie!

Nu was het de bedoeling om dit forum rustig uit te faseren, en na te denken over hoe we de schat van informatie bereikbaar kunnen houden. Helaas is deze ontwikkeling gisteren ineens in een stroomversnelling gekomen, omdat React, die onze forumsoftware levert, de huidige versie van de software plotseling niet langer support. Een overstap naar nieuwe software kost veel tijd en energie, die verspild zou zijn als we binnen niet al te lange tijd ermee stoppen.

De consequentie hiervan is, voor zover ik nu kan overzien, dat 1 maart aanstaande dit forum zal sluiten. Het is de bedoeling dat de geschiedenis van dit forum bewaard blijft, en hopelijk op enige manier toegankelijk gemaakt wordt, maar het is nog niet duidelijk hoe.

Voel je vrij om in Feedback een discussie te openen als hier vragen over zijn.
« Laatst bewerkt op: januari 30, 2013, 03:23:09 pm door Pooh »

webredacteurMO

 • Redactie GKV.nl
 • Berichten: 26
  • Bekijk profiel
Einde van dit forum
« Reactie #1 Gepost op: februari 19, 2013, 11:35:12 pm »
Vanaf 1 maart zal dit Forum ophouden te bestaan. Maar de geloofsgesprekken op internet gaan gewoon verder. Op een andere plek, met de mogelijkheid nieuwe mensen te leren kennen. Er bestaan heel mooie initiatieven waarbij je je kunt aansluiten en het gesprek kunt voortzetten.

Het GKv- Forum was een e-community waar gelovigen vanuit allerlei kerkelijke richtingen geloofsgesprekken met elkaar voerden. Dit interkerkelijke karakter heeft iets moois in zich. En juist daarom vinden we dat de GKv zich als kerk hieruit moet terugtrekken, zodat het interkerkelijke nog meer vorm en inhoud kan krijgen. Interkerkelijk betekent tussen de kerken in, onafhankelijk van een bepaald kerkgenootschap.

We zijn ons bewust van het feit dat een overstap naar sociale media niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Dat hoeft ook niet. Wel zien we dat de Facebook en LinkedIn groepen en pagina’s die er al zijn van de  GKv steeds meer leden krijgen. Op twitter zien we gesprekken ontstaan tussen voorgangers en kerkgangers.  Dit willen we vanuit de landelijke deputaatschappen graag stimuleren.

Voor de mensen die liever verder gaan op een forum, zijn er alternatieven die jullie  zelf ook al op een rij hebben gezet in het topic  ‘Nieuw forum zoeken’.

 www.credible.nl:  Credible.nl is geen onderdeel van een organisatie met een uitgesproken christelijke theologische voorkeur. Evangelischen, protestanten, katholieken en vele andere stromingen zijn welkom op het forum van Credible.nl. Met deze mix van stromingen krijgt een ieder de kans zijn of haar mening te plaatsen, zonder dat dit niet in een bepaalde stroming zou kunnen passen.
www.geloveninnederland.nu  : een ‘Geloven – in- Nederland- dorp’ waarbij het bevorderen van contact tussen gelovigen centraal staat. Het werkt zoals andere online netwerken. Je laat zien waar je mee bezig bent, je reageert op anderen, je kunt foto’s en video’s uploaden. Maar je kunt ook een vraag stellen aan een andere gelovige of een gesprek met elkaar voeren.
www.refoweb.nl: RefoWeb richt zich op jongeren uit de hele breedte van de gereformeerde gezindte en andere bijbelgetrouwe christenen en heeft als doelstelling: het bieden van verantwoorde ontspanning en inspanning op het internet.
www.setfire.nl/forum:  SetFire is een online community vooral gericht op jonge christenen (12 - 35 jaar). SetFire is een puur christelijke site maar dat betekent niet dat ongelovigen niet welkom zijn op de website. Iedereen is welkom ongeacht wat hij of zij gelooft, mits ze wel altijd in hun achterhoofd houden dat ze op een christelijke website bevinden met de daarvoor afgestemde regels.
http://www.christen-forum.nl/phpbb/index.php: De plek voor christenen en niet christenen om elkaar te vinden.
www.nationalesynode.nl/geloofsgesprekken : De insteek is dat mensen uit allerlei christelijke kerken zich aan kunnen melden voor een geloofsgesprek. Het forum is nog in ontwikkeling. Wel kun je je al opgeven voor een geloofsgesprek IRL in een huiskamer.

Archief
Het archief met daarin alle discussies die door jullie zijn gevoerd, willen we beschikbaar houden. Heel waardevolle dingen zijn er geschreven en besproken. Dank jullie allemaal voor de input hiervoor, voor jullie betrokkenheid op tal van onderwerpen en de inspirerende dingen die jullie hebben bijgedragen.
Ook willen we de moderators en alle andere vrijwilligers bedanken voor hun jaren van inzet en betrokkenheid bij het forum. Jullie waren standvastig en wisten de discussies in goede banen te leiden.

Hartelijke groet,


Maaike Oosten
communicatieadviseur GKv
eindredacteur gkv.nl
« Laatst bewerkt op: februari 20, 2013, 02:25:25 pm door Pooh »

Pooh

 • Administrator
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 5794
  • Bekijk profiel
Einde van dit forum
« Reactie #2 Gepost op: februari 27, 2013, 07:11:24 pm »
In verband met de sluiting van dit forum zal het vanaf morgenmiddag 28 februari om ongeveer 16:00 niet meer mogelijk zijn om te reageren. Vrijdag gaat dit forum offline. We zullen proberen om zo snel mogelijk het archief beschikbaar te maken.