Auteur Topic: Homofilie  (gelezen 47477 keer)

Wybo

 • Zijlijnbemoeier
 • Berichten: 10394
 • Ik ben principieel pragmatisch
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #100 Gepost op: mei 20, 2004, 11:10:37 pm »
Hmm ik had net een heel verhaal getyped en toen liep de computer vast....

naja dan maar een zeer beknopte samenvatting. Ik geloof er niet in om zaken onbenoemd te laten. Maar het zou goed zijn als christenen meer met in plaats van tegen en over homo's zouden praten. Ik heb in mijn middelbare schooltijd homoklasgenoten gehad en een homoleraar* met wie ik ook over deze onderwerpen heb gepraat. Zij waren geen christen, maar ook met homosexule christenen (practiserend en niet practiserend) heb ik gewoon open hierover kunnen praten. Eerlijkheid en openheid zijn het belangrijkste, en kunnen luisteren. En een portie zelfrelativering werkt ook goed ;)

Wat mij opvalt en daar haal ik de post van elle weer bij aan is dat veel mensen wel hun oordeel over homo's klaar hebben maar ondertussen wel tehard rijden met de auto, geen legaal programma op hun computer hebben, de belasting zo snel als het maar kan een oor aannaaien etc etc... Ja dan moet je echt eerst eens naar je zelf kijken voor jeje waffel open trekt over iets waarvan je nooit echt kennis hebt genomen. En zeker nooit echt met een homo gepraat hebt. (Jawel mee gepraat, maar die homo is niet zo gek omn tegen zo iemand te zeggen dat hij homo is, die preken kent hij wel.)

/edit: ja de site van contrario ken ik en volg ik al wel ;)


*het lijkt wel alsof ik het over een apart soort heb |:( zo is dat dus niet bedoeld.
« Laatst bewerkt op: mei 20, 2004, 11:11:24 pm door Wybo »
Pinkeltjefan

Koen

 • Berichten: 16
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #101 Gepost op: juni 03, 2004, 03:20:44 pm »
Veel mensen in deze discussie veroordelen homo's niet meteen, met als argument dat "ieder mens wel eens iets doet dat fout is" (bijvoorbeeld te hard rijden). Maar eigenlijk worden homo's dan nog net zo hard veroordeeld, net zoals mensen die te hard rijden meestal ook als fout worden bestempeld, ondanks het feit dat iedereen dit wel eens doet.
Tegenover het "foute" hardrijden staat het "goede" je-aan-de-snelheid-houden. Tegenover het "foute" homo zijn staat het "goede" hetero zijn?? Volgens mij niet. Volgens mij is het gevoel dat homo's hebben als ze verliefd zijn namelijk precies hetzelfde als het gevoel dat hetero's bij ditzelfde verschijnsel hebben. Als het gevoel van homo's door Christenen als verwerpelijk wordt beschouwd.. zijn hetero's -met hetzelfde gevoel- dan niet net zo fout?

quote:

Alfredt schreef op 20 mei 2004 om 06:57:
Maar ik behandel een homesexueel niet anders dan een heterosexueel. Het is uiteindelijk zijn eigen keuze die hij moet verantwoorden....
Als ik de keuze gehad zou hebben, had ik er misschien wel voor gekozen hetero te zijn. Maar helaas had ik deze keuze niet, ben ik toevallig homo en word ik alleen daardoor door veel mensen veroordeeld.
"and how a careful man tries
to dodge the bullets
while a happy man takes a walk"

Zwever

 • Berichten: 2249
 • Naar Azië gevlogen
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #102 Gepost op: juni 03, 2004, 03:32:20 pm »
Ik mag dan hetero zijn, maar ik mag ook met mijn gevoelens niet verder gaan en ze tot een actie overbrengen. "Wie met begerige ogen naar een vrouw kijkt, die is eigenlijk al in zijn gedachten met haar naar bed geweest"

Zo ook voor gedachten over liegen, stelen, bedriegen, etc. Komt allemaal 'vanzelf' in je op, maar je mag er niks mee.

Het tot een daad overbrengen is wel degelijk een actie, een keuze, net zo goed van de homo als de hetero. Het enige werkelijke verschil is dat de hetero zijn gevoelens (ooit) in een huwelijk mag uiten terwijl dat voor een homo twijfelachtig blijft.
« Laatst bewerkt op: juni 03, 2004, 03:32:45 pm door Zwever »
Mission = finding out what God is doing, and joining in!

Koen

 • Berichten: 16
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #103 Gepost op: juni 07, 2004, 10:36:32 pm »

quote:

Zwever schreef op 03 juni 2004 om 15:32:
Ik mag dan hetero zijn, maar ik mag ook met mijn gevoelens niet verder gaan en ze tot een actie overbrengen. "Wie met begerige ogen naar een vrouw kijkt, die is eigenlijk al in zijn gedachten met haar naar bed geweest"

Zo ook voor gedachten over liegen, stelen, bedriegen, etc. Komt allemaal 'vanzelf' in je op, maar je mag er niks mee.

Het tot een daad overbrengen is wel degelijk een actie, een keuze, net zo goed van de homo als de hetero. Het enige werkelijke verschil is dat de hetero zijn gevoelens (ooit) in een huwelijk mag uiten terwijl dat voor een homo twijfelachtig blijft.


En dit is dus precies wat ik probeer te zeggen! Waarom mogen hetero's hun gevoelens wel uiten/tot een daad overbrengen (in een huwelijk) en waarom mogen homo's ditzelfde gevoel dan niet uiten.

Wat overigens nu opeens bij me opkomt is dat het vanuit de christelijke invalshoek gezien beter zou zijn het homohuwelijk te accpeteren, de "actie" die Zwever hierboven beschrijft wordt dan tenminste binnen het huwelijk gepleegd. Of niet?
"and how a careful man tries
to dodge the bullets
while a happy man takes a walk"

Protagoras

 • Berichten: 10
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #104 Gepost op: juni 08, 2004, 02:20:55 am »
Ik denk dat Koen - in elk geval op 't punt van gevoelens- de zaak goed scherp stelt.
Onze Zwever maakt 't zichzelf namelijk wel heel makkelijk, door het in praktijk brengen van homofiele gevoelens in één moeite door op dezelfde lijn te plaatsen als liegen, stelen, bedriegen, etc.
Nou durf ik van die laatste zaken de stelling aan dat die voortkomen uit hebzucht / egoïsme - anders gezegd: de drijvende kracht erachter is uit de duivel.
Ik wel er wel een paar honderd Bijbelteksten onderzetten, maar dat lijkt me buiten discussie. (Liegen etc, ter bescherming van een ander (de zgn. noodleugen) laten we hier maar even buiten beschouwing).
En dan?
Kun je met dezelfde kracht van bewijs zeggen, dat iemand die z'n liefde voor iemand van hetzelfde geslacht uit, gedreven wordt door egoïstische, dan wel duivelse motieven?

Ja, ik weet: God heeft 't niet zo bedoeld. Anders was na 930 jaar of zo de mensheid opgehouden te bestaan.
En ik weet ook dat daarna de zondeval kwam: gigantisch veel in de/onze natuur werd verziekt. Door onze (collectieve!) schuld.
Kinderen werden blind geboren, of doof, of...
Een straf van God, zei men (d.w.z.: gelovigen). Maar: lees dan 's II Samuël 9 of Johannes 9!
Wij (moderne mensen/gelovigen) werden wijzer en bedachten dat dergelijke mensen niet anders, laat staan minder waren dan anderen. En daarbij: met behulp van braille, dovenspraak/gebarentaal (of welk middel dan ook) werd duidelijk dat mensen met een dergelijke handicap eigenlijk prima konden functioneren temidden van andere, 'gewone' mensen...

Maar... een homofiel - wat is dat dan?
Ook zo iemand met een handicap?
Ik zei dat laatst in een iets breder gezelschap en dat werd niet in dank ontvangen: namelijk door een luisteraar die vader was van een homo-zoon. Hij maakte me erop attent dat zo'n opmerking als verrekte pijnlijk kon worden ervaren.
Wel: DAT snap ik!
Aan de andere kant weet ik uit ervaring ook: homo's zijn niet per definitie 'mietjes'.  :Y)
Dus wil ik mogen zeggen, dat je, als je je homo bent, een 'handicap' hebt. Met een dubbele bodem - dat woord. Dat wel. Positief: je hebt een aantal frequenties waar veel anderen geen ontvanger voor hebben - maar ook negatief: de bandbreedte van jouw verlangens is niet compatible met die van de Ontwerper.
Ik geef toe: wat volgt is  ietwat associatief: maar, als je doof was kreeg je zo een gehoorapparaat - en als je blind was, kon je, op kosten van de belastingbetaler, braille leren. Ofwel: men doet z'n uiterste best om je 'handicap' te verlichten. En: wee je gebeente, als je er belachelijk over doet!

OK.
Terug naar de homo.
Nogmaals: ik wil 't -in elk geval 'for the sake of argument'- een 'handicap' noemen. Dat klinkt lullig - dat weet ik. Maar -en daar gaat 't me om- je kunt volgens mij niet (en zeker niet per definitie) de homofiele geaardheid een duivelse, zondige instelling noemen.
Of durft hier iemand die stelling aan?
Misschien dat dan eerst de definitie van 'liefde' aan de orde moet komen: dat -wil dat woord die naam waard zijn- het gaat om een (dienende) gerichtheid op de ander. Bijbelse, christelijke liefde dus.
Alla - dan vallen veel homo's door de mand.
En: veel (christelijke!) hetero's...

Maar goed - da's makkelijk scoren.
Ik ga tenslotte voor de stelling, dat je, als je homo bent, niet normaal bent.
En vervolgens: nou èn?!
Het lijkt me nou net het kenmerk van Christenen, dat ze mensen van allerlei (!) slag een thuis kunnen bieden - in navolging van hun Heer. En ook dat diezelfde Christenen, in navolging van diezelfde Heer, medegelovigen met een stoornis/handicap/whatever, alle mogelijke hulp(middelen?!) bieden om volwaardig mee te functioneren in de gemeenschap.

Dawast

Joeri

 • Berichten: 418
 • love me for i am not loveable.
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #105 Gepost op: juni 08, 2004, 12:04:39 pm »
Als ik homo was, dan wil ik natuurlijk niet afgewezen en veroordeeld worden, maar ik wil WEL te horen krijgen dat homoseksualiteit pervers is als ik dat zelf niet doorheb, opdat ik mezelf niet ontere!
Als iemand bidtijd over hebt, bid dan dat die enorme angst en droefheid en leugens van satan weggaan, dat ik een wezen van liefde,blijdschap en waarheid moge worden. geef me kansen god vergeef me. ik dank je.

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #106 Gepost op: augustus 31, 2012, 05:00:47 pm »
Deze draad is wel al een paar jaartjes oud.
Toch dacht ik, dat dit plaatje hier het beste past:

http://images.gayoff.com/files/2011/08/gay-off-pics-032.jpg

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #107 Gepost op: oktober 02, 2012, 10:54:03 am »
Een omstreden therapie om homoseksuele minderjarigen 'te genezen' mag niet meer worden toegepast in de Amerikaanse staat Californië.

quote:

Jerry Brown zette zijn handtekening onder het wetsvoorstel dat de behandeling verbiedt, zo werd zondag bekendgemaakt. Californië is de eerste staat die deze stap neemt.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #108 Gepost op: oktober 02, 2012, 06:34:47 pm »

quote:

De satan krijgt steeds meer invloed om het Woord van G'd en Zijn geboden niet na te kunnen leven. De wereld begrijpt niet dat eeuwige verdoemenis veel ernstiger is dan een tijdelijke "nare" therapie.

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #109 Gepost op: oktober 02, 2012, 09:45:50 pm »

quote:

learsi schreef op 02 oktober 2012 om 18:34:
[...]


De satan krijgt steeds meer invloed om het Woord van G'd en Zijn geboden niet na te kunnen leven. De wereld begrijpt niet dat eeuwige verdoemenis veel ernstiger is dan een tijdelijke "nare" therapie.


Heb jij er al eens over nagedacht, dat jij gods Schepping niet kunt accepteren, zoals ze is?
Wie is er nu de grootste godslasteraar?
« Laatst bewerkt op: oktober 02, 2012, 09:48:55 pm door vrolijke »

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #110 Gepost op: oktober 02, 2012, 10:09:43 pm »

quote:

vrolijke schreef op 02 oktober 2012 om 21:45:
[...]


Heb jij er al eens over nagedacht, dat jij gods Schepping niet kunt accepteren, zoals ze is?
Wie is er nu de grootste godslasteraar?


 :) Grappenmaker ben je Vrolijke  :)
G'd heeft ons niet de geboden gegeven om naast ons neer te leggen. Het zijn allemaal signalen van de eindtijd waarin de wereld steeds verder van G'd verwijderd raakt. Helaas ook delen van de kerk die dapper meedoen met hun politiek correcte gedraai.

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #111 Gepost op: oktober 02, 2012, 10:17:14 pm »
learsi , tijd voor jou om in zelf in therapie te gaan óf om eens wat kennis over wedergeboorte op te doen. Wie eens een man was en naar vrouwen neigde kan in het volgend leven vrouw zijn en .... naar vrouwen neigen. Begrijp je het ?

Ook in het dierenrijk is er overigens homofilie. De natuur heeft dat in zich besloten en er is geen mens, ook jij niet, die aan dergelijke machten mag twijfelen. Als je dat wel doet omdat je in de bijbel daarin bevestiging vindt dan heb je een psychische blokkade die met wortel en al moet worden uitgeroeid.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #112 Gepost op: oktober 02, 2012, 11:40:15 pm »

quote:

Ozombi schreef op 02 oktober 2012 om 22:17:
learsi , tijd voor jou om in zelf in therapie te gaan óf om eens wat kennis over wedergeboorte op te doen. Wie eens een man was en naar vrouwen neigde kan in het volgend leven vrouw zijn en .... naar vrouwen neigen. Begrijp je het ?

Meerdere levens?  :P Nee dat begrijp ik niet, die valse leer die je hier spuugt, sorry. Dat wil ik niet eens begrijpen. Dat zogenaamd intellectuele geneuzel is niet mijn ding. Ik houd het liever bij het Woord van G'd en daar staat niets in over meerdere levens. Lees eens serieus de Schrift Ozombi en wat daarin staat over wedergeboorte.

quote:

Ook in het dierenrijk is er overigens homofilie.
Dat jij je tot de beesten wilt verlagen is daaraantoe. Of mensen die homoseksuele handelingen doen. vader G'd was er duidelijk over, niet voor niets heeft G'd Sodom en Gomorra ervoor vernietigd. Maar dat zal volgens jou ook wel niet gebeurd zijn.
« Laatst bewerkt op: oktober 02, 2012, 11:41:31 pm door learsi »

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #113 Gepost op: oktober 03, 2012, 11:31:44 am »

quote:

learsi schreef op 02 oktober 2012 om 23:40:


[...]

Dat jij je tot de beesten wilt verlagen is daaraantoe. Of mensen die homoseksuele handelingen doen. vader G'd was er duidelijk over, niet voor niets heeft G'd Sodom en Gomorra ervoor vernietigd. Maar dat zal volgens jou ook wel niet gebeurd zijn.


Dat is jou interpretatie.

Ik dacht, dat Sodom und Gomorra vernietigt werden wegens losbandigheid.
Losbandigheid =/= Homoseksualiteit.

Alhoewel... Lot bood zijn dochter aan, om haar te laten verkrachten.
Maar ja; vrouwen spelen sowieso niet zo een grote rol.
(Weet je maar nooit bij zo argaïsche religies).

Voor mij is eigenlijk de hele schepping gelijkwaardig. Man, vrouw, natuur.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #114 Gepost op: oktober 03, 2012, 01:33:34 pm »

quote:

vrolijke schreef op 03 oktober 2012 om 11:31:
[...]


Dat is jou interpretatie.

Ik dacht, dat Sodom und Gomorra vernietigt werden wegens losbandigheid.
Losbandigheid =/= Homoseksualiteit.
Het gaat wel degelijk om homoseksualiteit Vrolijke:
Genesis 19
Nog voor zij zich te slapen legden, omsingelden de mannen van die stad, de mannen van Sodom, van jong tot oud, het huis; heel het volk, niemand uitgezonderd.
5 Zij riepen naar Lot en zeiden tegen hem: Waar zijn die mannen die vannacht bij u gekomen zijn? Breng hen naar buiten, naar ons toe, zodat wij gemeenschap met hen kunnen hebben.


In Romeinen 1 is de bijbel ook erg duidelijk over hoe G'd over homoseksualiteit denkt. Dat is echt nog niet veranderd.

Romeinen 1
24 Daarom ook heeft God hen in de begeerten van hun hart overgegeven aan de onreinheid om hun lichamen onder elkaar te onteren.
--> G'd legt dit vieze verlangen dis als een straf in hen.

25 Zij hebben de waarheid van God vervangen door de leugen, en het schepsel vereerd en gediend boven de Schepper, Die te prijzen is tot in eeuwigheid. Amen.


26 Daarom heeft God hen overgegeven  aan oneervolle hartstochten, want ook hun vrouwen hebben de natuurlijke omgang vervangen door de tegennatuurlijke.
--> Een specialist ben ik niet, maar is dat niet wat homoseksuelen doen?

27 En evenzo hebben ook de mannen de natuurlijke omgang met de vrouw opgegeven, en zijn in wellust voor elkaar ontbrand: mannen doen schandelijke dingen met mannen en ontvangen het gepaste loon voor hun dwaling in zichzelf.
--> Men verkiest als man de man boven de vrouw.

28 En omdat het hun niet goeddacht God te erkennen, heeft God hen overgegeven aan verwerpelijk denken, om dingen te doen die niet passen.
--> Weer dat G'd hen overgeeft aan deze verwerpelijke handelingen die niet passen het is niet hiervoor geschapen door G'd.

32 Zij kennen het recht van God, namelijk dat zij die zulke dingen doen de dood verdienen, en toch doen zij niet alleen zelf deze dingen,  maar stemmen ook in met hen die ze doen.
--> Zelf zij, die instemmen en het goedpraten maken zich aan dezelfde zonde schuldig.


quote:

Alhoewel... Lot bood zijn dochter aan, om haar te laten verkrachten.
Maar ja; vrouwen spelen sowieso niet zo een grote rol.
(Weet je maar nooit bij zo argaïsche religies).

Voor mij is eigenlijk de hele schepping gelijkwaardig. Man, vrouw, natuur.

--> Dat is een nobel streven en politiek correct, maar niet bijbels.
De bijbel is duidelijk in het feit dat de man het hoofd van het gezin is, de vrouw hem dient. Tevens dat de mens de natuur tot zijn beschikking heeft, waardoor wij de dieren mogen eten. Daarom had Vader G'd ook gen problemen met offeren van dieren in het oude testament.

Zelf slavernij zegt de bijbel geen kwaad woord over, zelfs Jezus niet. Een slaaf goed behandelen wel, maar slavernij op zich niet. Echt Vrolijke, G'd was, is en zal nooit politiek correct zijn, maar wel Rechtvaardig !

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #115 Gepost op: oktober 03, 2012, 02:05:33 pm »

quote:

learsi schreef op 03 oktober 2012 om 13:33:
[...]


--> Dat is een nobel streven en politiek correct, maar niet bijbels.
De bijbel is duidelijk in het feit dat de man het hoofd van het gezin is, de vrouw hem dient.


Ik ben er niet zo zeker van, dat alle christelijke vrouwen zich daar zo bewust van zijn.

quote:

Zelf slavernij zegt de bijbel geen kwaad woord over, zelfs Jezus niet. Een slaaf goed behandelen wel, maar slavernij op zich niet. Echt Vrolijke, G'd was, is en zal nooit politiek correct zijn, maar wel Rechtvaardig !


Een geluk dat de mensenrechten zich tegen de wil der religieuzen hebben kunnen doorzetten.

Voor der rest kunnen we de bijbel nog eens doorzoeken, wat er allemaal verboden was.
Jij zoekt er alleen maar uit, wat in jou kraam past.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #116 Gepost op: oktober 03, 2012, 03:24:30 pm »

quote:

vrolijke schreef op 03 oktober 2012 om 14:05:
[...]
Ik ben er niet zo zeker van, dat alle christelijke vrouwen zich daar zo bewust van zijn.

Hier ben ik het volledig met je eens  ;)
[...]

quote:

Een geluk dat de mensenrechten zich tegen de wil der religieuzen hebben kunnen doorzetten.

Jij noemt het geluk, ik zie erin dat de wereld steeds verder van G'd afdwaalt.

quote:

Voor der rest kunnen we de bijbel nog eens doorzoeken, wat er allemaal verboden was. Jij zoekt er alleen maar uit, wat in jou kraam past.

Be my guest, als je ze vind en ik ken ze niet, dan zal ik toegeven dat ik het niet wist, niet ken, en dat het een gebod is van G'd. Ik zal niet stellen dat het niet meer van deze tijd is, op zijn hoogst dat ik me er toch niet aan ga houden, om welke reden dan ook. Maar niet een leugen bedenken om zo'n zonde goed te praten.

We mogen het Woord van G'd niet wijzigen, want daar staan flinke straffen op bij G'd. Maar wanneer we de verzen laten staan er er een (theologische?) draai aan geven, dan zijn we indirect nog steeds bezig Zijn Woord te wijzigen. Daar wens ik niet aan mee te doen.

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #117 Gepost op: oktober 03, 2012, 07:51:04 pm »

quote:

learsi schreef op 03 oktober 2012 om 13:33:
Het gaat wel degelijk om homoseksualiteit Vrolijke:
Bij de zonden van Sodom en Gomorra ging het primair niet om homosexualiteit.

God bezoekt Sodom en Gomorra, omdat er ernstige beschuldigingen zijn geuit tegen de steden,
en dat hun zonden zeer groot zijn (Gen. 18:20).
In Gen. 19 zien we dan een voorbeeld, namelijk de dreiging van groepsverkrachting en mishandeling.
In dit geval van de mannen die bij Lot zijn.

In 2 Petrus 2:6-7 lezen we dat het om de losbandige levenswandel van de wetteloze bevolking van de steden ging.
En in Judas 1:7 wordt dat herhaald: ze pleegden ontucht.

In Ezechiël 16 gaat het over de ontrouw van Jeruzalem, en lezen we in vers 48:
"Zo waar ik leef – spreekt God, de HEER –, je zuster Sodom en haar dochters hebben zich niet zo slecht gedragen als jij en je dochters."
Hier gaat het ook over de vrouwen die zondigen, net als in Sodom en Gomorra.

Dus in Sodom en Gomorra ging het om heel de bevolking, mannen en vrouwen.

Als je teksten wilt 'tegen' homosexualiteit, gebruik dan bijv.
Leviticus 18:22 "Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk."
Leviticus 20:13 "Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten."
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #118 Gepost op: oktober 03, 2012, 08:02:03 pm »

quote:

Vrolijke schreef:
"Voor mij is eigenlijk de hele schepping gelijkwaardig. Man, vrouw, natuur.".

Learsi reageerde:
"Dat is een nobel streven en politiek correct, maar niet bijbels.
 De bijbel is duidelijk in het feit dat de man het hoofd van het gezin is, de vrouw hem dient."
Merk op dat het "hoofd zijn" en "onderdanig zijn" in een heel belangrijke context staat:
Ef. 5:21 (NBV) "Aanvaard elkaars gezag uit eerbied voor Christus."
In een andere vertaling staat daar "Weest elkaar onderdanig".


IN CHRISTUS zijn we misschien niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #119 Gepost op: oktober 03, 2012, 08:11:57 pm »

quote:

HarryK schreef op 03 oktober 2012 om 19:51:
[...]

Bij de zonden van Sodom en Gomorra ging het primair niet om homosexualiteit.

De homoseksuele losbandigheid wordt toch wel duidelijk genoemd vind ik.

quote:

Als je teksten wilt 'tegen' homosexualiteit, gebruik dan bijv.
Leviticus 18:22 "Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk."
Leviticus 20:13 "Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten."
Dank jewel Harry, deze kon ik dus niet vinden.

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #120 Gepost op: oktober 03, 2012, 08:14:06 pm »

quote:

learsi schreef op 03 oktober 2012 om 13:33:
Zelf slavernij zegt de bijbel geen kwaad woord over, zelfs Jezus niet. Een slaaf goed behandelen wel, maar slavernij op zich niet. Echt Vrolijke, G'd was, is en zal nooit politiek correct zijn, maar wel Rechtvaardig !

God verbiedt slavernij inderdaad niet.
Maar in essentie gaat het daarbij on 'vrijwillige' slavernij.
Mensen die bijv. in financiële problemen komen, en zichzelf als slaaf verkopen.

En lees dan eens in bijv. Exodus wat God dan allemaal regelt:
Exodus 21:2 "Wanneer je een Hebreeuwse slaaf koopt, moet hij je zes jaar lang dienen; in het zevende jaar mag hij als vrij man vertrekken, zonder iets te hoeven betalen."
(herhaald in Deut. 15:12.)
Als een slaaf gewond raakt, betekent dat automatisch vrijlating (Exodus 21:26,27).

En enkele keren zegt God dat de Israëlieten hun slaven altijd goed moeten behandelen,
omdat zij zelf slaaf zijn geweest in Egypte.

Dit is heel wat anders dan de slavernij zoals wij dat kennen:
het roven van mensen (uit andere landen), en ze dan als 'goedkope hulpjes of werkkrachten' behandelen/mishandelen.
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #121 Gepost op: oktober 03, 2012, 08:36:07 pm »

quote:

HarryK schreef op 03 oktober 2012 om 20:14:
[...]

God verbiedt slavernij inderdaad niet.
Maar in essentie gaat het daarbij on 'vrijwillige' slavernij.
Mensen die bijv. in financiële problemen komen, en zichzelf als slaaf verkopen.

En lees dan eens in bijv. Exodus wat God dan allemaal regelt:
Exodus 21:2 "Wanneer je een Hebreeuwse slaaf koopt, moet hij je zes jaar lang dienen; in het zevende jaar mag hij als vrij man vertrekken, zonder iets te hoeven betalen."
(herhaald in Deut. 15:12.)
Als een slaaf gewond raakt, betekent dat automatisch vrijlating (Exodus 21:26,27).

En enkele keren zegt God dat de Israëlieten hun slaven altijd goed moeten behandelen,
omdat zij zelf slaaf zijn geweest in Egypte.

Dit is heel wat anders dan de slavernij zoals wij dat kennen:
het roven van mensen (uit andere landen), en ze dan als 'goedkope hulpjes of werkkrachten' behandelen/mishandelen.


Ik ken deze verzen Harry.
Het beeld dat veel mensen hebben van slavernij is een blanke slavenbezitter die zijn slaaf mishandeld of geselt. Maar dat is per definitie al geen goede behandeling van een slaaf.
Maar hebben de media niet juist de slechte voorbeelden belicht? Ongetwijfeld zijn er vroeger ook slaven geweest met zeer goede respectvolle meesters.

Het ging er mij om te tonen dat onze politiek correcte houdingen niet altijd stroken met wat de bijbel ervan of over zegt.

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #122 Gepost op: oktober 03, 2012, 09:05:13 pm »

quote:

learsi schreef op 03 oktober 2012 om 20:36:
Het ging er mij om te tonen dat onze politiek correcte houdingen niet altijd stroken met wat de bijbel ervan of over zegt.
Wil je daarmee zeggen dat we niet tegen slavernij mogen zijn omdat de bijbel het niet expliciet verbiedt?
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #123 Gepost op: oktober 03, 2012, 10:43:01 pm »

quote:

HarryK schreef op 03 oktober 2012 om 21:05:
[...]

Wil je daarmee zeggen dat we niet tegen slavernij mogen zijn omdat de bijbel het niet expliciet verbiedt?
Nee, ik ben niet voor of tegen slavernij. Het feit dat ik het als voorbeeld aandraag geeft aan dat G'd daarin best ver gaat. Jezus trouwens ook.

Riemer Lap

 • was: okidoki
 • Berichten: 8804
 • @ werkt altijd.
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #124 Gepost op: oktober 04, 2012, 12:19:03 am »

quote:

learsi schreef op 03 oktober 2012 om 22:43:
[...]

Nee, ik ben niet voor of tegen slavernij. Het feit dat ik het als voorbeeld aandraag geeft aan dat G'd daarin best ver gaat. Jezus trouwens ook.

1) niet voor of tegen? Je moet je naaste liefhebben als jezelf. Zou jij slaaf willen zijn? Totaal geen eigenwaarde meer hebben? Bezit van een ander mens?
2) De Bijbel is wel heel helder over slavernij: je moet goed werkgever zijn als "eigenaar" over de slaaf en dient hem als in het 7e jaar vrij te laten.
Jezus heeft daar niets aan afgedaan.
Het bezitten van een slaaf was weten dat je iemand in bruikleen had en dat je zuinig op die mens moest zijn.
Heb je uberhaupt enig historisch besef over het oude Israel en de tijd van toen?
Ook daar is genoeg over te lezen in deze wereld, zowel geschiedkundig (historisch) als theologisch en bijbels niet te vergeten.
« Laatst bewerkt op: oktober 04, 2012, 12:20:13 am door Riemer Lap »
Mail me maar als je wat wilt weten

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #125 Gepost op: oktober 04, 2012, 10:52:03 am »

quote:

Riemer Lap schreef op 04 oktober 2012 om 00:19:
[...]

1) niet voor of tegen? Je moet je naaste liefhebben als jezelf. Zou jij slaaf willen zijn? Totaal geen eigenwaarde meer hebben? Bezit van een ander mens?
2) De Bijbel is wel heel helder over slavernij: je moet goed werkgever zijn als "eigenaar" over de slaaf en dient hem als in het 7e jaar vrij te laten.
Jezus heeft daar niets aan afgedaan.
Het bezitten van een slaaf was weten dat je iemand in bruikleen had en dat je zuinig op die mens moest zijn.
Heb je uberhaupt enig historisch besef over het oude Israel en de tijd van toen?
Ook daar is genoeg over te lezen in deze wereld, zowel geschiedkundig (historisch) als theologisch en bijbels niet te vergeten.


Zoals je zelf zegt, slavernij hoeft dus niet altijd bruut te zijn, zoals in Israël het geval was. Alleen de mensen hanger er tegenwoordig altijd maar het beeld aan van mishandeling en onderdrukking.

Op de juiste manier slavernij bedrijven was voor G'd en Jezus dus geen probleem. Dat is mijn punt en derhalve ben ik er niet voor of tegen.
Het is net als met seks, G'd heeft het de mens gegeven, maar het is de mens die er vervolgens een zooitje van maakt waardoor het verwordt tot iets dat niet de bedoeling was van G'd en daarmee een zonde.

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #126 Gepost op: oktober 04, 2012, 11:13:24 am »

quote:

learsi schreef op 03 oktober 2012 om 20:36:
[...]
Ik ken deze verzen Harry.
Het beeld dat veel mensen hebben van slavernij is een blanke slavenbezitter die zijn slaaf mishandeld of geselt. Maar dat is per definitie al geen goede behandeling van een slaaf.
Maar hebben de media niet juist de slechte voorbeelden belicht? Ongetwijfeld zijn er vroeger ook slaven geweest met zeer goede respectvolle meesters.

Het ging er mij om te tonen dat onze politiek correcte houdingen niet altijd stroken met wat de bijbel ervan of over zegt.
Persoonlijk denk ik dat slavernij nooit Gods bedoeling is geweest. Met welk recht bepaald hebben blanke mensen zwarte mensen in het verleden uit hun land gehaald en bepaald dat deze voor hen moesten werken? Dat er in de bijbel instructies staan hoe om te gaan met slaven, heeft meer te maken met de realiteit dat het voorkwam (voorkomt). Nederland staat bekend als land dat het meeste in slaven handelde, maar over algemeen wel goed voor slaven was. Van joden is bekend dat ze zeer wreed konden zijn tegen slaven. De moeder van Michael Jackson heeft ooit gezegd dat Hitler maar 1 fout maakte en dat was dat hij niet alle joden had uitgeroeid. Uiteraard ben ik het niet eens met deze uitspraak, wel was het haar uiting naar de wreedheid en pijn die door Joodse slavenhandel bij slaven is ontstaan (in hulpverleningstaal de boodschap achter de boodschap).
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #127 Gepost op: oktober 04, 2012, 11:45:26 am »

quote:

penguin1978 schreef op 04 oktober 2012 om 11:13:

Persoonlijk denk ik dat slavernij nooit Gods bedoeling is geweest. Met welk recht bepaald hebben blanke mensen zwarte mensen in het verleden uit hun land gehaald en bepaald dat deze voor hen moesten werken?

Volgens mij is deze definitie al verkeerd en een beeld dat wij erbij hebben. Want als een blanke mens een zwarte mens als slaaf zou mogen hebben, dan zou ook een zwarte mens een blanke mens als slaaf mogen hebben. Of geel, rood, blauw.

Uiteindelijk zijn er ook verhalen te lezen van slaven die na de slavernij in USA, het slechter hadden (meer armoede) dan in hun tijd als slaaf. Het valt of staat allemaal met de definitie van slavernij en hoe deze in praktijk wordt gebracht.

Veel mensen hebben het beeld van onderdrukking bij slavernij (tgv de slechte voorbeelden die eruit gelicht zijn). Maar slavernij hoeft geen onderdrukking te zijn, sterker nog, zou het niet moeten zijn.

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #128 Gepost op: oktober 04, 2012, 01:03:23 pm »

quote:

learsi schreef op 04 oktober 2012 om 11:45:
[...]

Volgens mij is deze definitie al verkeerd en een beeld dat wij erbij hebben. Want als een blanke mens een zwarte mens als slaaf zou mogen hebben, dan zou ook een zwarte mens een blanke mens als slaaf mogen hebben. Of geel, rood, blauw.

Uiteindelijk zijn er ook verhalen te lezen van slaven die na de slavernij in USA, het slechter hadden (meer armoede) dan in hun tijd als slaaf. Het valt of staat allemaal met de definitie van slavernij en hoe deze in praktijk wordt gebracht.

Veel mensen hebben het beeld van onderdrukking bij slavernij (tgv de slechte voorbeelden die eruit gelicht zijn). Maar slavernij hoeft geen onderdrukking te zijn, sterker nog, zou het niet moeten zijn.
In die zin is er in mijn zienswijze al sprake van onderdrukking alleen al vanwege het feit dat een slaaf in het geheel niet vrij is zijn eigen leven vorm te geven. Wellicht is het beter slaaf te zijn van een goede meester, dan zonder inkomen in een sloppenwijk te moeten wonen ... maar dat maakt het voor mij moreel nog niet aanvaardbaar dat wie dan ook een totale beslag op het leven van iemand anders legt.
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #129 Gepost op: oktober 04, 2012, 01:08:33 pm »

quote:

penguin1978 schreef op 04 oktober 2012 om 13:03:
[...]


In die zin is er in mijn zienswijze al sprake van onderdrukking alleen al vanwege het feit dat een slaaf in het geheel niet vrij is zijn eigen leven vorm te geven. Wellicht is het beter slaaf te zijn van een goede meester, dan zonder inkomen in een sloppenwijk te moeten wonen ... maar dat maakt het voor mij moreel nog niet aanvaardbaar dat wie dan ook een totale beslag op het leven van iemand anders legt.
Oops ... gaat allemaal behoorlijk off-topic ... onderwerp is Homofilie en we hebben het nu over slavernij ;)
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #130 Gepost op: oktober 04, 2012, 02:17:20 pm »

quote:

penguin1978 schreef op 04 oktober 2012 om 13:08:
[...]


Oops ... gaat allemaal behoorlijk off-topic ... onderwerp is Homofilie en we hebben het nu over slavernij ;)
Och valt nog mee toch? Schijnt dat slaafje-meester een favoriet seks-spelletje is onder homoseksuelen.  8)7

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #131 Gepost op: oktober 04, 2012, 02:48:03 pm »

quote:

learsi schreef op 04 oktober 2012 om 14:17:
[...]


Och valt nog mee toch? Schijnt dat slaafje-meester een favoriet seks-spelletje is onder homoseksuelen.  8)7
Dit ken ik alleen maar van Dominas Bij homoseksuelen heb ik daar nog nooit van gehoord.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #132 Gepost op: oktober 04, 2012, 07:49:05 pm »

quote:

vrolijke schreef op 04 oktober 2012 om 14:48:
[...]


Dit ken ik alleen maar van Dominas Bij homoseksuelen heb ik daar nog nooit van gehoord.
Nou, vind je het heel eg vrolijke als ik je ditmaal dan maar vraag om zelf even op google te zoeken naar informatie?

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #133 Gepost op: oktober 04, 2012, 08:20:59 pm »

quote:

learsi schreef op 04 oktober 2012 om 19:49:
[...]


Nou, vind je het heel eg vrolijke als ik je ditmaal dan maar vraag om zelf even op google te zoeken naar informatie?Ik moet het niet opzoeken; ik ken mij toevallig zeer goed uit, in de wereld der seksualiteit.

Het kan zijn, dat deze variante bij homoseksuelen ook voorkomt; maar de regel is het niet.
Bij hetero´s is het een vaak voorkomende variante.

Je mag het graag opzoeken als je het niet geloofd.

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #134 Gepost op: oktober 04, 2012, 08:27:28 pm »

quote:

vrolijke schreef op 04 oktober 2012 om 20:20:

Ik moet het niet opzoeken; ik ken mij toevallig zeer goed uit, in de wereld der seksualiteit.

Het kan zijn, dat deze variante bij homoseksuelen ook voorkomt; maar de regel is het niet.
Bij hetero´s is het een vaak voorkomende variante.

Je mag het graag opzoeken als je het niet geloofd.
Nee dank je wel hoor, ik heb absoluut geen belangstelling in deze satanische smeerlapperij.

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #135 Gepost op: oktober 04, 2012, 08:33:42 pm »

quote:

learsi schreef op 04 oktober 2012 om 20:27:
[...]


Nee dank je wel hoor, ik heb absoluut geen belangstelling in deze satanische smeerlapperij.
Jij bent er over begonnen.

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #136 Gepost op: oktober 04, 2012, 10:07:59 pm »
wat moet ik hier toch weer allemaal van denken ... lijkt me beter hier niet op in te gaan en alleen in te aan als dingen weer ontopic worden!
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #137 Gepost op: oktober 04, 2012, 10:23:57 pm »
Het is inderdaad bijzonder dat het al zo snel ontspoort als het over homofilie gaat. Vooral omdat er voor het gemak wat geponeerd wordt over slaaf-meester spelletjes zonder enige onderbouwing. Overigens, gezien de enorme belangstelling voor  "Fifty grades of grey" denk ik niet dat het aan één seksuele voorkeur gebonden is.

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #138 Gepost op: oktober 06, 2012, 08:08:20 pm »

quote:

dingo schreef op 04 oktober 2012 om 22:23:
Het is inderdaad bijzonder dat het al zo snel ontspoort als het over homofilie gaat. Vooral omdat er voor het gemak wat geponeerd wordt over slaaf-meester spelletjes zonder enige onderbouwing. Overigens, gezien de enorme belangstelling voor  "Fifty grades of grey" denk ik niet dat het aan één seksuele voorkeur gebonden is.
Mee eens! Erg stigmatiserend ... sexuele ontsporingen zijn er tal en in overvloed en niet gebonden aan geaardheid. Net als bij mensen met hetero geaardheid zijn er talloze mensen met homo geaardheid die ook hun leven willen delen met 1 partner. De homo sexuelen die ik ken, heb ik altijd goed mee kunnen opschieten! Weet wel dat er toen ik nog op de Gereformeerde Scholengemeenschap Rotterdam (nu Randstad) toen ik daarop zat van het journaal mensen kwamen mbt toelaten homoseksuele leraren op school. Hoop zielig gedoe van ouderejaars leerlingen die dat niet zagen zitten ... (waarschijnlijk geselecteerd door school). Paar jaar later op een openbare MBO les gehad van een homoseksuele leraar Nederlands ... een geweldig aardige man, die goed les gaf! Als hij er zelf niet over was begonnen in de klas, had ik waarschijnlijk nooit geweten welke geaardheid de beste man had.
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #139 Gepost op: oktober 07, 2012, 01:28:45 pm »

quote:

dingo schreef op 04 oktober 2012 om 22:23:
Het is inderdaad bijzonder dat het al zo snel ontspoort als het over homofilie gaat. Vooral omdat er voor het gemak wat geponeerd wordt over slaaf-meester spelletjes zonder enige onderbouwing. Overigens, gezien de enorme belangstelling voor  "Fifty grades of grey" denk ik niet dat het aan één seksuele voorkeur gebonden is.Wat ook lollig was.
Ik moest het eens uitzoeken, dat ik ongelijk zou hebben.  8)7

Nou, zoveel gotspe heb ik in een diskutie zelden meegemaakt
« Laatst bewerkt op: oktober 07, 2012, 03:38:17 pm door vrolijke »

learsi

 • Berichten: 2002
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #140 Gepost op: oktober 08, 2012, 01:56:27 pm »

quote:

penguin1978 schreef op 06 oktober 2012 om 20:08:

Mee eens! Erg stigmatiserend ... sexuele ontsporingen zijn er tal en in overvloed en niet gebonden aan geaardheid.
Homoseksualiteit IS al een seksuele ontsporing volgens G'd !

dingo

 • Berichten: 3483
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #141 Gepost op: oktober 08, 2012, 06:02:52 pm »

quote:

learsi schreef op 08 oktober 2012 om 13:56:
[...]

Homoseksualiteit IS al een seksuele ontsporing volgens G'd !

Kleine correctie:

Homoseksualiteit IS al een seksuele ontsporing volgens learsi!

Eerst beweer je iets wat je op geen enkele manier kan onderbouwen en dan het nu zo proberen goed te praten? God zegt iets over een vals getuigenis geven, wat je wel ter harte mag nemen.

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #142 Gepost op: oktober 08, 2012, 08:21:35 pm »

quote:

learsi schreef op 08 oktober 2012 om 13:56:
[...]

Homoseksualiteit IS al een seksuele ontsporing volgens G'd !


Dat is een visie die je vanuit de bijbel te onderbouwen is ... de bijbel zegt nog veel meer bijv.:

-Wie zonder zonde is werpe de eerste steen ...
- Allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #143 Gepost op: oktober 08, 2012, 08:41:08 pm »

quote:

dingo schreef op 08 oktober 2012 om 18:02:
Kleine correctie:

Homoseksualiteit IS al een seksuele ontsporing volgens learsi!

Even een kleine correctie op je on-topic gedeelte:
Homoseks is zonde volgens de bijbel.
Homoseksualiteit is een seksuele ontsporing omdat zij homoseks benaderd binnen een context van een geheiligd leven; zonder zondebegrip.

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #144 Gepost op: oktober 08, 2012, 08:41:57 pm »

quote:

penguin1978 schreef op 08 oktober 2012 om 20:21:
- Wie zonder zonde is werpe de eerste steen ...

Predik jij hier tegen bekering? Zegt Jezus ook tegen de vrouw dat zij voortaan verder mag zondigen?
Heeft de bekeringsbehoefte afgedaan en bekeringsnoodzaak de verdijning nabij?

quote:

- Allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods
heeft de zonde opgehouden zondig te zijn, en mag de zonde door de zondaar worden omarmt?

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #145 Gepost op: oktober 08, 2012, 08:59:33 pm »
Heeft Jesus dann ooit iets over homoseksualiteit gezegd?

Ik meen; in de bijbel staat veel, als je het weet uit te leggen.
Als je die onvooringenomen leest, krijg je wel eens huiveringen.

Als ik daar uitleg over vraag, heet het dan: "ja, dat is al lang terrug genomen."
Ik noem nu geen voorbeelden, die kennen julie beter.

Wat Jesus gezegd heeft, heeft toch meer gezag, denk ik.

penguin1978

 • Berichten: 555
 • Kind van de Alverzoener !!!
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #146 Gepost op: oktober 08, 2012, 09:27:08 pm »

quote:

small brother schreef op 08 oktober 2012 om 20:41:
[...]

(1) Predik jij hier tegen bekering? Zegt Jezus ook tegen de vrouw dat zij voortaan verder mag zondigen?

(2) Heeft de bekeringsbehoefte afgedaan en bekeringsnoodzaak de verdijning nabij?

[...]

(3) heeft de zonde opgehouden zondig te zijn, en mag de zonde door de zondaar worden omarmt?


1. Ontken ik dat ergens?
2. Met alle respect, geen flauw idee wat je met deze vraag bedoeld. Is het mogelijk deze vraag in andere woorden te stellen?
3. Wat denk je zelf?
fil 2:9- 11 Daarom heeft God Hem ook uitermate verhoogd en Hem de naam boven alle naam geschonken, opdat in de naam van Jezus zich alle knie zou buigen van hen, die in de hemel en die op de aarde en die onder de aarde zijn, en alle tong zou belijden:

small brother

 • Berichten: 1309
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #147 Gepost op: oktober 08, 2012, 10:20:31 pm »

quote:

penguin1978 schreef op 08 oktober 2012 om 21:27:
1. Ontken ik dat ergens?
2. Met alle respect, geen flauw idee wat je met deze vraag bedoeld. Is het mogelijk deze vraag in andere woorden te stellen?
3. Wat denk je zelf?
Sorry penquin1978, ik had niet begrepen dat je opmerkingen bedoeld waren om tenminste het inhoudelijke gedeelte te ondersteunen. Je voorgaande woorden duidden daar ook niet erg op:

quote:

penguin1978 schreef op 06 oktober 2012 om 20:08:
(...) Erg stigmatiserend ... sexuele ontsporingen zijn er tal en in overvloed en niet gebonden aan geaardheid. Net als bij mensen met hetero geaardheid zijn er talloze mensen met homo geaardheid die ook hun leven willen delen met 1 partner. De homo sexuelen die ik ken, heb ik altijd goed mee kunnen opschieten!

Dat is inderdaad een stigmatiserende benadering, maar dan van ook van jou.

Want als homoseksualiteit als seksuele ontsporing of voortgaande zonde door jou als zonde wordt gezien, dan wordt dat niet minder zondig als zo iemand aardig is of het verder weinig laat merken. Dan kun je evengoed komen met argumenten dat pedofielen zo kindvriendelijk zijn en zorgzoekendemisbruikers zo zorgzaam.

Elke zonde kun je in verschillende gradaties tegenkomen. Maar in een omgeving waar de zonde niet zomaar als zonde wordt erkend, is het nuttig en instructief als iemand de zonde voorstelt als duidelijke zonde. En in diezelfde context is het onnut en verwarrend als het oordelen over, of het benoemen van, de zonde wordt aangevallen met argumenten die de zonde in bescherming zoeken te nemen.

quote:


De zonde van homoseksualiteit is slechts een vorm van een veel bredere ontsporing die heel de maatschappij in haar verslavende greep heeft. Het is het gezag van de begeerte over de liefde. Het is de begeerte willen vangen in termen van liefde, zonder te willen zien dat de liefde aan de begeerte vooruit moet gaan. Het is het volslagen kwijt zijn van het zicht op wat de definitie van liefde eigenlijk is.

Geen enkel mens die begeert zal aan de begeerte mogen toegeven, tenzij dat de begeerte is ingebed en gebonden aan banden van liefde. Daarom zal eenieder mens bij elke vorm van verliefde begeerte voor de vraag en voor de realiteit komen te staan of dit en deze het is waarvoor gevallen mag worden. Liefde heeft hier niets met begeerte te maken. Integendeel, de liefde drukt de begeerte opzij. Want ons verstand is het, en onze opoffering is het, en de maatschappij is het en God is het die bepaalt wat de liefde eist in dat concrete geval.

Maar waar de wet zoek is en waar de maatschappij ontspoord is, daar is geen wet en daar is geen maatschappelijk besef van wetten van liefde. Maar daar is de begeerte, en die begeerte die heerst. En bij elk heersen van de begeerte over de liefde brengt zij schade toe aan een mens, of aan de maatschapij, of aan God.

De morele onderwerpen van onze tijd staan dus nooit helemaal op zichzelf.
« Laatst bewerkt op: oktober 08, 2012, 10:22:08 pm door small brother »

Ozombi

 • Berichten: 716
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #148 Gepost op: oktober 08, 2012, 10:35:08 pm »
Sex hebben is dus in wezen een zonde, want het komt voort uit dierlijk instinct. Nu is dat niet vreemd want een mens bezit dat dierlijke als één van zijn beginselen. Helaas is het nu noodzakelijk voor de voortplanting, want op een andere -natuurlijke - wijze is het niet mogelijk. We hebben nu eenmaal een lichaam wat op die wijze deze zaken regelt. Ooit plantten wij ons voort zoals kikkers dat nu nog steeds doen, en er was ook ooit een tijd dat wij simpelweg een cel konden afscheiden en een '  kloon ' van onszelf voortbrachten. Toen was de mensheid overigens nog ongeslachtelijk. Al met al is het te gek voor woorden dat homofilie als " zondig " wordt beschouwd, aangezien dit een natuurlijk verschijnsel is dat eveneens in planten en dierenrijk voorkomt.

En de bijbel als het woord van God.....ach ik stel voor dat niet al te letterlijk te nemen want daardoor ontstaan de meest waardeloze denkbeelden in het verstand der mensheid. De meest verachting verdienende woorden en ideeen zijn uit religieus menselijk gedachtegoed voortgekomen. Dit is zo`n voorbeeld.

HarryK

 • Berichten: 288
  • Bekijk profiel
Homofilie
« Reactie #149 Gepost op: oktober 08, 2012, 11:50:21 pm »

quote:

Ozombi schreef op 08 oktober 2012 om 22:35:
Sex hebben is dus in wezen een zonde, want het komt voort uit dierlijk instinct.

Dus ... Want ... ???
Christenen nemen aan dat wanneer de bijbel het heeft over sex als een prachtige gave van God, dat dan ook zo is. Niks 'instinct' of zo. En niks dierlijks.
Sex hebben is prachtig ... als het gebeurt binnen de veilige grenzen van het huwelijk.
Andere vormen van sex zullen vast heel leuk zijn, maar worden door God aangeduid als zijnde een gruwel. Ik heb daar eerder al wat teksten over doorgegeven.

quote:

Al met al is het te gek voor woorden dat homofilie als "zondig" wordt beschouwd, aangezien dit een natuurlijk verschijnsel is dat eveneens in planten en dierenrijk voorkomt.

In het dierenrijk komt ook kannibalisme voor. Is het dan ook te gek voor woorden om dat zondig te noemen?
In het dierenrijk komt ook monogamie voor. Waarom die variant niet als 'norm' nemen?

quote:

En de bijbel als het woord van God.....ach ik stel voor dat niet al te letterlijk te nemen want daardoor ontstaan de meest waardeloze denkbeelden in het verstand der mensheid. De meest verachting verdienende woorden en ideeen zijn uit religieus menselijk gedachtegoed voortgekomen. Dit is zo`n voorbeeld.

Ik vind bijbelse woorden verre van waardeloos.
En ook al moet ik helaas toegeven dat er wel enige waarheid in jouw constatering zit over verachtelijke ideeën die men met behulp van de bijbel heeft proberen goed te praten, en soms nog doet, zegt dat wat mij betreft alleen iets over de mensen die de bijbel 'misbruiken', en niet over de bijbel zelf.

De bijbel is heel duidelijk over zonde, maar ook over het wel of niet oordelen van mensen.
Het werd zojuist al aangegeven: "Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen".
Je mag dus niet iemand veroordelen.  Maar je mag (en beter is nog: je moet) de ander wel degelijk wijzen op zonde. En je mag de zonde (niet de zondaar) wel veroordelen.
(En ik kan het toch niet nalaten om dit even terzijde te noemen: wat verderop in de bijbel wordt toch gesproken over 'zondaars uit je midden verwijderen'.)

En wat betreft jouw stelling dat de meest verachting verdienende woorden en ideeën uit religieus menselijk gedachtegoed zijn voortgekomen: De grootste 'misdadiger' uit de vorige eeuw is Stalin, maar zijn ideeën en praktijken hadden niks te maken en waren ook niet gebaseerd op religie.
En even flauw afsluitend: hoeveel onzin is er wel niet vanuit 'de wetenschap' de wereld in geholpen?
Dear Jesus, i have a problem ... it's me

Dear child, I have the answer ... it's Me