Auteur Topic: Zelfbevrediging: Mag dat? deel II  (gelezen 77101 keer)

Taxist

 • Berichten: 48
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Gepost op: mei 21, 2004, 07:54:58 pm »

quote:

lonneke schreef op 21 mei 2004 om 18:41:
[...]
Kun je accepteren dat voor jou masturbatie niet is weggelegd en voor de ander wel éénvoudigweg omdat het de ander niet beheerst? En het niet als zonde ziet maar als plezierig ervaart.


Ik hoop voor jou dat anderen het kunnen beheersen, maar ik geloof dat niet. Masturberen is ik-gericht en de sexualiteit wordt in de bijbel nooit als ik gericht behandeld maar als man-vrouw gericht.

Is het niet Paulus die op een gegeven moment zegt dat als wij onze begeerten niet meer onder controle kunnen houden dat wij dan beter kunnen trouwen. Niet dat hiermee onze begeerten weg zijn, maar binnen het huwelijk mag je, moet je zelfs, je geven aan je echtgenoot.

Ik merk heel sterk dat ook wij als christenen ons sterk laten beinvloeden door de wereld om ons heen. De heersende leer onder seksuologen is ondertussen dat masturbatie jarenlang taboe is geweest, maar dat het nu gewoon mag en kan. Dit zou dus inhouden dat je ook binnen je huwelijk gewoon kunt doorgaan met masturberen, het is ja plezierig?

De duivel geniet van dit soort problemen en ik geef toe dat ik soms ook het antwoord niet weet, maar we moeten als kerk hier adequaat op gaan reageren want de wereld verandert in een rap tempo naar een volledig losgeslagen maatschappij waar alles kan en mag. Het is belangrijk dat wij God blijven bidden om verlossing en hulp.

Lonneke je kunt mij niet overtuigen dat masturberen zou mogen omdat een ander het als plezierig ervaart en er niet aan verslaafd raakt. Ik ben het wel met je eens dat mensen er verschillend mee om zullen gaan, maar dan nog. Masturberen kan en mag niet en het staat in de weg met je relatie met God. Laten wij ons alsjeblieft niet beinvloeden door wat de wereld om ons heen zegt, laten we tot God bidden om een antwoord.

Nogmaals, wat denken anderen over: Masturberen iets om God voor te danken? Kom maar op, ik vind het tot nu toe allemaal erg leerzaam.
« Laatst bewerkt op: mei 21, 2004, 08:09:22 pm door Taxist »

vrolijke

 • Berichten: 1104
 • bekennende pantheïst
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #1 Gepost op: mei 21, 2004, 09:41:04 pm »

quote:

Taxist schreef op 21 mei 2004 om 13:05:
[...]


1) Dat kan ik mij voorstellen, maar er is mij op dat gebied helemaal niets ingeprent, dus daar kan het niet aan liggen. Waarom ik geen rust had waren ondermeer de fantasieen die erbij komen kijken. Fantasieen die elke weer voeding nodig hebben, met meer beelden andere zaken uitbreiding. Elke keer ging ik daar weer een stap verder in.


2) Maar ik begrijp dat u rust vindt in het masturberen. Mag ik daaruit lezen dat het bevorderlijk is voor de relatie met God?1) Als je het zo ziet, kan je aan zowat alles "verslaafd" worden, beter gezegd, van alles een obsecie maken. Nagels kauwen, handen wassen, opruimen, TV kijken, enz, enz. Jou probleem is minder het masturberen als dat je jezelf nog niet gevonden hebt. En nu komen we naar
2) je kunt geen "relatie" met "God" te hebben zonder één te worden met de "schepping".
mijn "relatie" met "God" heb ik hier in dit forum wel meer dan eens duidelijk gemaakt. (sorry, ik wil bij dit "topic" blijven en niet afwijken. Zoek een beetje in mijn komentaren, dan zul je het wel vinden). Take it easy, dan zul je er wel geraken.

bart1984

 • Berichten: 512
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #2 Gepost op: mei 21, 2004, 10:57:46 pm »

quote:

Taxist schreef op 21 mei 2004 om 12:32:
[...]


Eten, drinken en zuurstof krijg je van God, masturberen dus ook? Als ik je goed begrijp behoort masturberen dus tot je eerste levensbehoeften. Jezus zelf laat ons weten dat de eerste levensbehoefte niet eten, drinken of masturberen is, maar dat je Hem aanvaardt als de bron van het eeuwige leven, dat je mag drinken van het water waardoor je nooit meer dorstig zult zijn.

Dit staat duidelijk in het verhaal van de Samaritaanse vrouw. Jezus liet haar zien dat als zij bij Hem zou drinken dat zij nooit meer dorst zou hebben. Een vrouw die in haar leven geen rust kon vinden en ik meende in totaal 6 relaties met verschillende mannen heeft gehad.

Ik kan absoluut geen rust vinden in masturberen, in ieder geval niet op de lange termijn. Ok ik weet dat masturberen soms een korte termijn geruststeller is vooral als je stress hebt, maar uiteindelijk is de echte rust de rust van God,

Dus Bart ik kom terug op mijn vraag: kun jij het masturberen opgeven, wil je dat? Als je dit niet wilt beantwoorden, kun jij mij dan overtuigen dat masturberen goed voor mij is en zo ja mag ik God hiervoor bedanken?

Ik ben benieuwd!
Nee ik zou dat niet willen opgeven. Want ik heb behoeftes en ik zie niet dat ik daar iets fouts mee doe. Ik geloof ook niet in god, dus ja. Ik zie niet dat ik eten en drinken van god krijg. Dus waarom zou ik niet mastruberen??

Joeri

 • Berichten: 418
 • love me for i am not loveable.
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #3 Gepost op: mei 22, 2004, 12:12:50 am »
Wat ik ook hiervoor gezegd heb het is totaal fout, masturbatie is oke. ja zelfs dat kan met liefde gebeuren. houden van en begeren zijn 2 dingen. en je hoeft neit klaar te komen zelfs. probeer eens dat gevoel omhoog te sturen...
« Laatst bewerkt op: mei 22, 2004, 12:12:57 am door Joeri »
Als iemand bidtijd over hebt, bid dan dat die enorme angst en droefheid en leugens van satan weggaan, dat ik een wezen van liefde,blijdschap en waarheid moge worden. geef me kansen god vergeef me. ik dank je.

Enigma

 • Berichten: 38
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #4 Gepost op: mei 22, 2004, 03:01:32 am »
Eerst wil ik toch opmerken dat het er op lijkt dat Taxist zijn verslaving aan zelfbevrediging te doen heeft vervangen door verslaafd te raken aan erover te praten. Wat een obessesieve reacties zeg. Wat voor jou geld is zeker niet voor een ieder toepasbaar, je hebt een ander niet te meten door jezelf als maatstaf te gebruiken!  :(

Het bekende schuldgevoel komt waarschijnlijk omdat deze maatschappij en dus wij mensen nog steeds sterk beinvloed worden door de normen en waarden die er door de Kerk van Rome eeuwenlang zijn ingestampd. We zijn gewoon nog niet aan toe gekomen om vanuit Protestantse visie ons te bevrijden van de oude mores. Vergeet niet dat de Katholiek kerk eeen groot belang had bij het invoeren van hun seksuele moraal! Vergeleken met de eeuwen die de Katholieke kerk al heeft gehad om onze gedachten en gevoelens in te prenten is de Protestantse kerk nog maar een ukkie, een kind. Op zoek naar wat goed is in deze. De bijbel zegt er in ieder geval niet veel specifieks over en wat er staat is niet meer toepasbaar nu zwagers niet meer de vrouwen van hun overleden broers moeten bezwangeren volgens de wetten.

In het algemeen wordt er wèl regelmatig gewaarschuwd voor overmaat en dat de mens geen slaaf van zijn eigen lusten moet worden, "met mate" is zo gesteld opdat je geen slaaf van je eigen verlangens word en dat geld zo een beetje voor alles. Het is ook niet de bedoeling je over te geven aan drinkgelagen, vreet en braspartijen, zodra er tè voor staat is het niet meer goed. Zodra je moet, het dwangmatig is dan leid het je af van wat werkelijk belangrijk is in dit leven, namelijk je geestelijk/spiritueel leven. Daarnaast is het zo dat Jezus ons ook laat zien dat het goed is van de goede dingen in het leven te genieten, van lekker eten, luxe olien, een glas wijn of een feestje, wij hebben ons lichaam ook gekregen om er plezier aan te beleven er van te genieten.

Als alleenstaande vrouw geef ik mezelf af en toe dat pleziertje, het is net als wanneer ik mijn smaakpapillen streel met lekker eten of drinken, geniet van een heet bad, een ontspannde massage of hoe de zon mijn huid verwarmt terwijl een zacht briesje mijn huid verkoelend streelt, al die dingen zijn genieten, dat alles is genot en ik ben blij en dankbaar dat ik zo een heerlijk lichaam gekregen heb dat mijn Schepper mij zo gemaakt heeft dat ik dit alles kàn genieten.

Binnen een relatie zijn er wat meer grenzen aan omdat de partner het kan voelen als een tekortschieten, als dat de ander niet genoeg heeft aan de contacten met de partner maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn er kan gewoon sprake van een verschil in libido zijn. Het is vooral zaak dat partners dit met elkaar eerlijk en duidelijk bespreken.

Als we om spanning kwijt te raken een stukje gaan fietsen of wandelen dan voelen we ons toch ook niet schuldig? Waarom dan wel als je in plaats van je loopfunctie te gebruiken een andere functie gebruikt? Ik zie er geen enkel kwaad in mits zoals gezegd jij de baas blijft over je lust en de lust niet de baas word over jou! Daarnaast is het wel zo dat een Christen natuurlijk geen porno mag gebruiken om aan zelfbevrediging te doen, de uitbuiting en het (mis)gebruiken van anderen als louter lustobject is mi niet verenigbaar met de normen en waarden die een Christen in zijn leven dient toe te passen.

Enigma.
Ik wens je Vrede en alle goeds

Rachmaninov

 • Berichten: 74
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #5 Gepost op: mei 22, 2004, 05:07:07 am »

quote:

Taxist schreef op 21 mei 2004 om 19:54:
[...]
De duivel geniet van dit soort problemen en ik geef toe dat ik soms ook het antwoord niet weet, maar we moeten als kerk hier adequaat op gaan reageren want de wereld verandert in een rap tempo naar een volledig losgeslagen maatschappij waar alles kan en mag. Het is belangrijk dat wij God blijven bidden om verlossing en hulp.

Ik houd niet zo van snelle praatjes over de duivel, maar als ik wèl van snelle praatjes over de duivel zou houden, zou ik tegen je zeggen: "de duivel geniet ervan dat jij er zo'n probleem van maakt. Prima afleidingsmanouvre van de duivel; het houdt je af van belangrijke zaken, en je noemt de duivel zelfs. Ik vind dat te veel eer". Ik vind dat je in het stukje wat ik van je quote wel heel erg ver gaat. Het is mij wel duidelijk dat JIJ een probleem hebt. Daar zal ik niet lacherig over doen. Maar kijk wel uit dat jij jouw persoonlijke probleem niet gaat projecteren op de hele wereld. Je haalt er nu zelfs de duivel, de kerk, God, de maatschappij, de verlossing, het gebed, en in andere berichten zelfs enge sites over sex-verslaving bij. En dat allemaal omdat jij ergens een probleem van maakt. Een probleem dat er voor anderen helemaal niet IS. DAT je een probleem hebt is helemaal niet erg. Maar kijk wel uit hoe je er mee omgaat.

Als ik bang ben voor inbrekers, dan kan ik 2 dingen doen:
1) mijn problemen hier voorleggen, en vragen wat anderen ervan vinden.
of
2) tegen alle mensen hier die niet bang zijn voor inbrekers, en mij welgemeend willen geruststellen, gaan roepen dat ze hun deuren beter moeten sluiten, nieuwe sloten moeten kopen, en een beter alarm-systeem moeten gaan aanleggen. En evt. ook nog gaan roepn dat het eigenlijk een beetje gek is dat ze NIET bang zijn voor inbrekers.

Ik zou kiezen voor optie 1, omdat optie 2 niet echt opschiet.
Mijn advies zou zijn: surf eens naar wat andere sites dan sites over sexverslaving en orienteer je eens een beetje. Koop er eens een goed boek over. Er zijn ook christelijke boeken over dit onderwerp, en dan zul je zien dat het allemaal best meevalt, en dat je spoken ziet. En besteed de rest van je tijd maar aan zinnigere dingen dan problemen maken over zelfbevrediging. Of jij masturbeert, of niet, daar wordt de wereld echt niet beter van. Veel succes!
« Laatst bewerkt op: mei 22, 2004, 05:12:39 am door Rachmaninov »

Pier

 • Berichten: 597
 • G'd is Liefde
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #6 Gepost op: mei 22, 2004, 03:05:28 pm »
Erotische gedachten, dat zit in onze genen
Doe "het"  8)7  daarom snel, dan zijn ze weer verdwenen  :)
Levend Water uit de Schrift:  G'ds Geest woont in alle mensen...  ( Prediker 12:7 ) Good thoughts and actions can never produce bad results; bad thoughts and actions can never produce good results. Englishman James Allen ( 1864 - 1912 )

Priscilla en Aquila

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 10069
 • u hebt Mijn woord bewaard
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #7 Gepost op: mei 22, 2004, 06:22:25 pm »

quote:

Pier schreef op 22 mei 2004 om 15:05:
Erotische gedachten, dat zit in onze genen
Doe "het"  8)7  daarom snel, dan zijn ze weer verdwenen  :)
Voor je bekering......

Ef 2,3
– trouwens, ook wij allen hebben vroeger daarin verkeerd, in de begeerten van ons vlees, handelende naar de wil van het vlees en van de gedachten, en wij waren van nature, evenzeer als de overigen, kinderen des toorns –,   


Na je bekering kan het zo zijn:

Fil 4,7
En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.

...als je IN Christus bent.......
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

Enigma

 • Berichten: 38
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #8 Gepost op: mei 22, 2004, 07:03:17 pm »
http://www.real-life.nl/zelfbevrediging.html

Het zit al in de titel en ik vind het een heel goed (bijbels)onderbouwd en vanuit christelijk oogpunt benaderd artikel over masturbatie cq zelfbevrediging.

Het enige waar ik niet in mee kan gaan is het stukje over demonen en zo, maar ja, "Real Life" is van de evangelische/charismatische kant en die zijn nu eenmaal altijd erg met de duivel bezig. :Y)

Dus ik heb de tekst die daar over ging terzijde gelegd en kon vervolgens de rest en het geheel zeer waarderen.

Groet Enigma
Ik wens je Vrede en alle goeds

Priscilla en Aquila

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 10069
 • u hebt Mijn woord bewaard
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #9 Gepost op: mei 22, 2004, 07:27:38 pm »

quote:

lonneke schreef op 21 mei 2004 om 18:41:
[...]


Ik denk dat mastuberen beter is dan prostituee's te gaan bezoeken. Klinkt raar, maar misschien is het daarom wel door God zo gemaakt dat de mens zichzelf kan mastuberen. En in de bijbel staat toch niet dat het een zonde is?


Een beetje vreemde vergelijking...al snap ik wel wat je bedoeld :)
Het is eigenlijk van twee kwaden het beste kiezen, zoals je het hier formuleert. Dus toch niet zo goed/onschuldig als je doet voorkomen?

Als ik zou zeggen: Ik mag niemand vermoorden, daarom houdt ik het maar bij alleen mishandeling..... Klinkt ook heel vreemd, of niet?

Er zijn wel meer functies van het menselijk lichaam die je op een zondige manier kunt gebruiken.... Dat wil niet zeggen dat zoiets dan meteen 'goed' is, omdat de mogelijkheid er is.....
In de bijbel staat wel dat sex in een relatie hoort...... en niet op zichzelf staat.

1 Kor 7,4
De vrouw heeft niet zelf over haar lichaam te beschikken, doch haar man; en eveneens heeft de man niet zelf over zijn lichaam te beschikken, doch zijn vrouw.

Verder heb ik gezien dat hier ook al gezegd is wat in de bijbel staat: Als je je niet kunt beheersen (dan lijkt me dat toch op het sexuele vlak bedoeld), is het beter om te trouwen.....
Een duidelijk advies.....

quote:

Kun je accepteren dat voor jou masturbatie niet is weggelegd en voor de ander wel éénvoudigweg omdat het de ander niet beheerst? En het niet als zonde ziet maar als plezierig ervaart.
Dat is dus niet het criterium: het als plezierig ervaren....
Een plezierige zonde die jou niet beheerst (zeg je), is toch nog wel een zonde......

Kun je er dan wel zonder (als het je niet beheerst)...?
Of denk je dat je wel zonder kan?
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

Enigma

 • Berichten: 38
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #10 Gepost op: mei 22, 2004, 07:38:37 pm »

quote:

Priscilla en Aquila schreef op 22 mei 2004 om 18:22:
[...]

Voor je bekering......

Ef 2,3
– trouwens, ook wij allen hebben vroeger daarin verkeerd, in de begeerten van ons vlees, handelende naar de wil van het vlees en van de gedachten, en wij waren van nature, evenzeer als de overigen, kinderen des toorns –,   


Na je bekering kan het zo zijn:

Fil 4,7
En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.

...als je IN Christus bent.......


Dus als je aan zelfbevrediging doet dan ben je in jullie optiek niet IN Christus??????

Als je geniet van een lekkere maaltijd, geniet van een goed glas wijn, geniet van een smakelijke bonbon, kortom geniet van al het goede dat het leven in dit lichaam je geeft, dan ben je niet IN Christus????????

Wat een eigenaardige conclusie dat God ons niet gunt (met mate) te genieten en al het genieten op 1 hoop wordt gegooid en als zondig, willoos volgen van "het vlees" wordt gezien. Wat een beperkte visie van wat de mens is.

Enigma.
Ik wens je Vrede en alle goeds

Priscilla en Aquila

 • Hero Member
 • *****
 • Berichten: 10069
 • u hebt Mijn woord bewaard
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #11 Gepost op: mei 22, 2004, 08:05:14 pm »

quote:

Enigma schreef op 22 mei 2004 om 19:38:
[...]


Dus als je aan zelfbevrediging doet dan ben je in jullie optiek niet IN Christus??????

Als je geniet van een lekkere maaltijd, geniet van een goed glas wijn, geniet van een smakelijke bonbon, kortom geniet van al het goede dat het leven in dit lichaam je geeft, dan ben je niet IN Christus????????

Wat een eigenaardige conclusie dat God ons niet gunt (met mate) te genieten en al het genieten op 1 hoop wordt gegooid en als zondig, willoos volgen van "het vlees" wordt gezien. Wat een beperkte visie van wat de mens is.

Enigma.
Het was een reactie op erotische gedachten zitten in je genen, doe het dus maar snel.....dan ben je er weer van af..

Hier lees ik in de bijbel dat we vanuit ons 'vlees' sowieso last hebben van de begeerten en gedachten......
Dus dat vind ik niet eigenaardig gezegd maar heel waar.
En zoals ik hier verscheidenen mensen hoor vertellen dat het hun relatie met God schaadt, lijkt het me niet een goed iets.
Wat je als vanzelf doet omdat je nu eenmaal die gedachten hebt....Komt dat dan van God?
Er is ook nog zoiets als zonde in de wereld. En daardoor is er wel heel veel veranderd van wat God oorspronkelijk als goed had geschapen.


Ik lees niet in de bijbel dat we geen lekker maaltijd mogen genieten of een glas wijn. Lees prediker maar eens.
Er staat ook: Geniet het leven met de vrouw die je liefhebt... (Of andersom)
Dus al die dingen die je  hier in een adem noemt met zelfbevrediging, staat juist van dat het WEL mag.

Van Jezus zeiden ze zelfs het volgende:

Mat 11,19
    
De Zoon des mensen is gekomen, wèl etende en drinkende, en zij zeggen: Zie, een vraatzuchtig mens en een wijndrinker, een vriend van tollenaars en zondaars. En de wijsheid is gerechtvaardigd op grond van haar werken.

Dus wat jij noemt vind ik niet op een lijn liggen met zelfbevrediging.
Al het goede wat mijn lichaam geeft, is toch niet voor mijzelf bedoeld. Dit is (wat sex betreft) bedoeld voor je man als je getrouwd bent.
Ben je dat niet, dan moet je je onthouden..... Dat klinkt niet leuk, maar zo is het denk ik wel.

Als je getrouwd bent, moet je ook niet de illusie hebben, dat je altijd op elk moment je behoeften kunt bevredigen...
Zelfbeheersing wordt van alle gelovigen op allerlei gebied gevraagd. Dit is een vrucht van de Geest.
« Laatst bewerkt op: mei 22, 2004, 08:08:14 pm door Priscilla en Aquila »
Ik kom spoedig; houd vast wat gij hebt, opdat niemand uw kroon neme.   Wie overwint, hem zal Ik maken tot een zuil in de tempel mijns Gods en hij zal niet meer daaruit gaan

Mulat

 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #12 Gepost op: mei 23, 2004, 01:19:22 pm »
Dat artikel waar een link naar stond zei dat zelfbevrediging goed is als:

1) je gedachten zuiver en eervol blijven;

2) het geen verslaving is,
maar slechts af en toe voorkomt,
als een natuurlijke ontlading van het lichaam;

3) je God erbij betrekt
en dus God eert met je lichaam;

4) het geen vervanging is
van Gods liefde voor jou.


Dat is allemaal mooi gezegd, maar ik denk dat vooral nummer 1 (en ook nummer 2 wel) moeilijk te realiseren zijn. Althans, dat heb ik wel ervaren. Misschien is het voor anderen anders...

Mezzamorpheus

 • Berichten: 5201
 • You are my Lifeboat
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #13 Gepost op: mei 23, 2004, 06:05:26 pm »
Enkele off-topic berichten verwijderd.

Joeri

 • Berichten: 418
 • love me for i am not loveable.
  • Bekijk profiel
Zelfbevrediging: Mag dat? deel II
« Reactie #14 Gepost op: mei 23, 2004, 06:07:11 pm »
was niet offtopic zo is jezus nou eenmaal maargoed het maakt niet uit of je dat gelooft of niet als je maar geen mensen erom veroordeeld. zelfde voor pedofilie.
Als iemand bidtijd over hebt, bid dan dat die enorme angst en droefheid en leugens van satan weggaan, dat ik een wezen van liefde,blijdschap en waarheid moge worden. geef me kansen god vergeef me. ik dank je.